Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Microsoft Office és Office 365 topic
- eBay
- Mesterséges intelligencia topik
- AliExpress tapasztalatok
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csedit
aktív tag
-
JFA
tag
válasz Csedit #10798 üzenetére
Szia,
Én először itt nézném meg:
Rendelés előtt kérdezz rá, hogy garanciális meghibásodás esetén mi is pontosan a teendő.
És ha érdekel, tudok hozzá egy barna színű mágneses tokot, merthogy először én is Aura-t vettem volna és rögtön rendeltem is hozzá egy tokot. Aztán inkább PocketBook Touch Lux 3 lett a befutó, és a nyakamon maradt az Aura tok. -
Csedit
aktív tag
Sziasztok!
Honnan tudnék legolcsóbban Kobo Aura-t rendelni? Nem a HD-t, hanem a simát?
-
Pferi
senior tag
Én is Wayteq XBook 60Fl-t használok, újszerű állapotban vettem tokkal 20.000-ért. A tok tényleg nagyon jó. Engem abszolút nem zavar hogy 1-2 hetente tölteni kell. A mai mobil-tablet-netbook töltések mellett nem oszt nem szoroz hogy felteszem heti 3 órára tölteni. Minden formátumot kezel, tömörített állományban is felismeri a könyveket, többfajta olvasó szoftvert feltehetsz rá, jó a világítása, bővíthető a memória. Hasonló paraméterekkel hasonló árban nem tudok másik típust.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
nyuszó
tag
válasz abyssc2 #10787 üzenetére
Szia!
Nekem a Wayteq van és tökéletes. Kb. fél éve van meg, minden nap használom 1-2 órát. Kb. 2 hetente töltöm, bár még 10% közelébe sem engedtem merülni. A led mindennél többet ér, leginkább este olvasok. Soha semmi akadás, újraindulás nem volt. Nem tudom mi lehet rossz rajta. A kijelzője tökéletes, érintésre és billentyűkre is rögtön reagál. Szinte minden formátummal elbír, ami az "úgymond nagyokról" nem mondható el. Nagyon szuper gyári tokja van, ami védi is és tartani is jobb, mintha anélkül lenne. -
v-man
őstag
Van ott Alin ugyanez 50 dollár alatt is, 42-ért is akár.
Én 47-ért vettem, nincs eredeti doboz, és azt írja apróbb karistok lehetnek a testen, a kijelzőn nem. (Enyémen nem volt sehol.)(#10792) Utka: ja én már a 80-as árral láttam. Egyébként én pont ettől az eladótól vettem akitől linkelted, pár naponta visszaakciózza
[ Szerkesztve ]
XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
hampidampi
senior tag
válasz abyssc2 #10789 üzenetére
Silány anyagokból, rosszul összerakott termékek ezek, optimalizálatlan (sokat fogyasztó) Androiddal. A Wayteqnél rengeteg gyártási hibás termékkel (Alcort meg nem is tudom, vesz-e egyáltalán valaki). Kopogós műanyagok. Lötyögő, keményen kattogó gombok. Érdemes elmenni egy MediaMarktba körülnézni, ott ki van rakva néhány olvasó.
Nem azt mondom, ha valakinek kifejezetten az Android kell, és nem zavarják a fentiek (nem vagyunk egyformák), az vegye csak meg. De ajánlani biztos nem ajánlanám.
Szerintem ha jót akarsz magadnak, a Kindle-Pocketbook-Kobo környékén nézz valamit. -
abyssc2
tag
válasz hampidampi #10788 üzenetére
Hát, van jobb alternatíva ezen az áron?
Egyébként mi a baj velük? Azért néztem ki ezeket, mert Androidosak.
-
abyssc2
tag
Sziasztok,
A következő 2 e-book olvasó közül melyiket ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
Utka
aktív tag
válasz LittleBiG007 #10783 üzenetére
Uff...
Beleestem a kisértésbe erősen! EBBE a kisértésbe..Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
v-man
őstag
A leírása szerint tud szótárazni, de őszintén szólva még nem próbáltam, mivel eddig csak magyar könyveket olvastam, nem is tettem még rá magyar szótárt - először is utána kéne járnom, hogy azt miként lehet .
A PDF olvasás használható (egy könyvet olvastam ki), de azért kicsit lassú és sokkal kényelmetlenebb, mint az Epub vagy a Mobi
Egyébként a Mobi formátumnál tapasztaltam még olyan negatívumot, hogy időnként szétesik a szöveg, pár idegen karakter kerül bele a sorok közé, nem jöttem rá ez miért lehet, viszont egy egyszerű mobi-epub online konvertálással megszűnt a probléma.XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
Szabell@
újonc
válasz LittleBiG007 #10778 üzenetére
Nem azt írtam, hogy lehetetlen
A Trekstore Mini-ről tud valaki valamit mondani?
-
SimonJanos
aktív tag
Egyetértek - én egy Prestigio Multireader 3464 (PER3464B)-et használok, előnyére válik hogy ultrakönnyű, jó az OS, üzemidő (vs. sok Linux-OS modell!) és 10.000 Ft (!) volt - használtan de egyáltalán nem kihasználtan.
Előtte dual tablet-em volt (!): bal oldalt e-book reader, jobb oldalt tablet.
Annak az olvasón (is) használható "e-tolla" (rajzolhattál, feljegyzéseket készíthettél, stb.) nagyon hiányzik!Ha van tablet és/vagy phablet-ed is, akkor felesleges a világítással rendelkező e-könyv olvasó!
Egyedül "eü.szempontból lehet azt feljegyezni" hogy "elvileg" a kijelzőből (= LCD, stb.) érkező kék fény elalvást zavaró - de én ezt nem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
paler
aktív tag
válasz LittleBiG007 #10769 üzenetére
THX meglessem gyorsan
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
Szabell@
újonc
Sziasztok!
Mily meglepő témával állok elő Ki se találnátok. E-book olvasót veszek. Adöntést viszont nem tudom meghozni.
Mindennel max. 20.000 Ft-om van rá.
Azt hiszem a kalibrálás nem okozna gondot, de könnyebb lenne ha több formátumot kezelne.
Fontos, hogy lehetőleg sokáig bírja az aksija. Nagyritkán egész nap képes vagyok a betűkön lógni, de gyengébb napjaimon is 1-4 órát olvasok.
Laikus vagyok, mindenhol azt olvasom hogy kindle, kindle,kindle. Nő lévén, nem hátrány a tetszetős külcsín. (Alcor Bloom kilőve, hogy napi 30 órával két hetente kell tölteni, és a gombok elszíneződnek egy idő után)
Elég valószínű, hogy este is olvasnék rajta,de azt hiszem ebben az árkategóriában nincs háttérvilágítás, viszont fontos hogy ha veszek hozzá csíptetős lámpát, azzal is a lehetőségekhez mérten szembarát legyen.
Most leírom melyek tetszenek és miért, aki okosabb az szóljon hozzá. A sorrend nem mérvadó. Segítsetek jól dönteni.)Kindle 6 (Mindenki: kindle. 2 e az aprón. Bár az nem tudom milyen lehet.)
Trekstore pyrus mini (15 ezer, nem fekete, kicsi. Tetszik, hogy nem szokványos a külleme. A leírásban utalnak hasonlóságra az egyik kindle-vel, bár írni bármit lehet. (lásd meddig bírja egy töltéssel))
Pocketbook mini ( Van fehér és kék is. Elvileg az egyik legtöbb formátumot kezelő)
WayteQ Xbook60 ( vegyesek az érzelmeim, állítólag elég szürke a kijelző alapból, de most 18 a digi-bookon. Ezen most akkor HD v agy nem HD, vagy egy és ugyanaz a kettő?)
Koobe Slimbook HD ( Kcsit drágább,de még belefér)Kíváncsiság: KoboER430 eléggé le van húzva kritikák terén, valóban olyan szörnyű?
Nagyon szépen köszönöm. Ha van más tippetek, meghallgatom. Tudom, hogy PB mini hez nem egyszerű tokot venni, a Trekstore-ról nincs ilyen infóm, de szimpi.
Eléggé ki lenne használva az olvasó, de egyenlőre csak ennyit tudok az elsőre áldozni.A héten megvásárolnám. -
abyssc2
tag
Sziasztok,
Következő a kérdésem, Alcor Codex HD mennyire jó egy Kindle-hez képest?
Azért érdekelne, mert ez Androidos, ez azt jelenti futnak rajta ugyanazok az appok amik telefonon is? -
őstag
Köszönöm az infót
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
gyuszi78
tag
kár hogy nincs benne a Coolreader....de már lehet olvasóprogit választani.Adobereader,FBreader az egyik legalább jól jeleníti meg az oldalszámot,azaz minden oldalnál számol.
-
gyuszi78
tag
Köszönöm az infót!!!
-
LittleBiG007
Topikgazda
Touch Lux 2 tulajdonosok figyelem, ebben a pillanatban jelent meg az 5.7-es firmware nekünk magyaroknak is.
[ Szerkesztve ]
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
v-man
őstag
Csak hogy legyen egy ellenvélemény is: én bő két hónapja használok egy világítás nélküli Kobo Touch-ot, maximális megelégedettséggel. Nincs olvasólámpám, mégis teljesen használható, autóban hátul ülve, a szobámban, szabadban egyaránt jól olvasható. A beépített statisztika szerint 60 órát olvastam eddig és öt könyvet fejeztem be rajta.
Összesen 12e ft-ért jött Aliexpresszről, ha lett volna áfa, akkor kb 17nél állt volna. Mivel én is 20-on belül szerettem volna megoldani, a világításos nálam sem jött szóba, de a legkevésbé sem bántam meg ezt a vételt. (Világításos készüléket még nem is láttam egyébként, így lehet ezért nem hiányolom.)XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
JFA
tag
Én egy éve vettem egy WayteQ xBook-60 típusú olvasót, teljesen fapados verzióban (se érintőkijelző, se világítás). Most beruháztam egy PocketBook Touch Lux 3-ba, amit ezidáig nem bántam meg, bár csak második napja élvezem a jelenlétét. De: a mostani tapasztalataimmal már nem adnék ki pénzt érintőkijelző- és világítás nélküli olvasóra. A két gép között pedig csupán 11ezer a differencia.
Remélem segítettem.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
A fizikai könyv papírlapjainak jobb a fényvisszaverése, azzal ne hasonlítsd, e-inkhez jól jön vmivel több fény, ezért terjedtek el annyira a beépített világításúak, ami valóban nagyon hasznos, és csak akkor célszerű mellőzni, ha mindig nagyon jó világítási körülmények között (külön olvasólámpa) tudsz olvasni
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
20k-ig bezárólag keresgélnék olvasót. Elolvastam EZT a cikket, de most még inkább elbizonytalanodtam. A kindle 6-ossal szemeztem hardverapron. Akad esetleg valami nála is tutibb jelölt, amit tényleg nagyon megéri? A háttérvilágítás hiánya az, ami kicsit aggaszt a kindle-nél. Mondjuk a könyvön sincs, és minden esetben BKK-n olvasok, ahol azért jó esetben van fény, de akkor is. Nagy para, ha esetleg világítás nélkülit választanék?
-
pjen
félisten
válasz hampidampi #10760 üzenetére
Nem tudom, én képeket nem nézegetek rajta.
-
Pferi
senior tag
Üdv!
Nemrég volt nálam egy darabig egy Wayteq e-book olvasó. Az arra feltelepített olvasóprogramok simán kezelték a .zip formátumba tömörített könyveket.
Ezt a Kindle PW2 vagy Kobo Aura is tudja? Több ezer könyvem van így tömörítve, tizenx éve gyűjtögetem őket, nekem így a legegyszerűbb, de nem tudom melyik e-book reader kezeli a tömörített fájlokat?Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
JFA
tag
válasz Mopiii #10754 üzenetére
Szia,
Konkrét típust inkább nem ajánlanék, deha szótárat is szeretnél majd használni, akkor mindenképpen egy érintőkijelzős modellt válassz magadnak (legalább 1GHz-es procival), és a világítás is jól fog jönni, ha utazol vagy ha sötétben/félhomályban olvasnál. Három típus közül válogass: Kindle, Kobo, PocketBook, és ha itthon szeretnél rendes bolti garanciával vásárolni, akkor olyan 40-50ezer között lesz a számla. Külföldről olcsóbb, de a garanciális ügyintézés talán egy kicsit macerásabb lehet, de ez nem feltétlenül törvényszerű.Ez például egy megbízható, minőségi (és fehér színű) olvasó:
Még valami, ami nagyon fontos: a Kindle olvasók a mobi/prc formátumot hajlandóak kezelni, a Kobo-k már az epub-ot és más formátumokat is olvassák, de a PocketBook a legtöbb formátummal konvertálás nélkül "megbirkózik".
[ Szerkesztve ]
-
elistvan
őstag
Népítélet
Cím Wayteq X-book 60W HD
Rövid szöveges ítélet: Amire nekem kell arra bevált.
Hibalista: Lassú a betöltés az elején. Érintőpaneles kijelző nélkül a wifi felesleges bele. (felér egy kínzással a használata.) Szoftverfirssítések elvétve vannak. Az országban egyetlen helyen szervízelik. mini usb a mikro helyett.
Pozitív: Stabil működés. Gyári műbőr tok
Ide hordtam szervizbe: Elektrodoki
Szerviz értékelése: 9/10 (Gyorsabbak is lehetnének. Usb forrasztás 3 hetükbe telt.)
Kijelző E-ink Pearl
Zavaró tükröződés: Nincs.
Megvilágítás: Nincs
Fényerő: Állítható
Méret: 6"
Felbontás: 10204x768
Hardver: Rockchip2818 600MHZ
Ergonómia: jó kezelhető, bár a lapozók lehetnének pár centivel lejjebb
Gombok: műanyag picit kattog de nem vészes
Anyaghasználat: műanyag (picit gyűjti az ujjnyomokat
Forma: elmegy
Szín: Sötétszürke
Bővíthetőség:Mciro sd-velegészen 32Gb-ig
Méret: 4gb rom
Akkumulátor: 1500MaH (nálam nagyjából 1000 oldal)
Szoftver: Linux
Formátumok: Szinte mindenevő, (TXT, PDF, EPUB, HTML, RTF, PB2, CHM, ZIP/RAR, DJVU, MOBI, DOC, XLS, FB2, OEB, TRC, PRC
Elválasztás: van
Nyelv: magyar
Szótárak: alapból nincs, de telepíthető
Használhatóság: 9/10
Évjárat: 2003
Beszerzési ár 12.000Ft
Beszerzési forrás jógofgás.hu
Garancia: 1év
Szervíztapasztalatod: Egyszer már volt szervízben garidő alatt. Usb csatlakozó csere+firmware frissítés
Össz használt idő: Változó tavaly 2014. május óta van meg
Átlagos (napi) használati idő 30perc
Megbízhatóság (olvasó): 9/10
Mennyire szeret(t)ed: 9/10
Megérte a pénzét?: 9/10
Olvasási élmény: 9/10
Összegzés: Ár/érték arányban szerintem verhetelten.[ Szerkesztve ]
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
Dhampir
félisten
-
Mopiii
újonc
Sziasztok!
Mivel vegre elkezdtem dolgozni, es tanulas helyett tobb idom jut olvasasra elhataroztam, hogy veszek egy ebook olvasot. Ebben szeretnek tanacsot kerni, hiszen nincsen tapasztalatom veluk. Neten sok fele velemenyt olvastam, van aki a Kindlere eskuszik, van aki szerint mar igazandibol mind szuper :/
Nincsenek nagy elvarasaim vele szemben, olvasni szeretnek rajta... ennyi es pont. Maximum egy angol-magyar szotar nem lenne hatrany benne, ha esetleg angol nyelvu olvasara adnam a fejem. Mit ajanlotok esetleg? Erdemes beruhaznom pl egy Kindle Paperwhite 2-re? Vagy ezekhez az igenyekhez eleg egy olcsobb alternativa? koszonom a valaszaitok! -
JFA
tag
válasz LittleBiG007 #10751 üzenetére
Én a hazai szervizt kapásból kihagynám és rögtön ezekre az elérhetőségekre írnék:
info@pocketbook-int.com
help@pocketbook-int.com
Ha már nekik is írtál és eredménytelenül, akkor viszont...
-
Dhampir
félisten
válasz LittleBiG007 #10751 üzenetére
Húha, ennyire nem jó a szerviztámogatás a PocketBookokra?
-
LittleBiG007
Topikgazda
-
Dhampir
félisten
válasz LittleBiG007 #10748 üzenetére
A szerviz foglalkozna ezzel a problémával?
-
JFA
tag
válasz LittleBiG007 #10748 üzenetére
Mindenesetre elég rossz alvó lehet, ha óránként felriad...
-
JFA
tag
válasz LittleBiG007 #10743 üzenetére
Szerintem adatokat küld az NSA-nak. Vagy a NASA-nak...?
-
-
pjen
félisten
Unatkozik.
-
Dhampir
félisten
Ideje váltani Touch Lux 3-ra.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz LittleBiG007 #10741 üzenetére
Óránként csinálja a piszok.... most kifigyeltem.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz LittleBiG007 #10741 üzenetére
Tudom már. Így védi, hogy be ne égjen a képernyő.
-
LittleBiG007
Topikgazda
Ez milyen buta dolog már: a Touch Lux 2-m szundi módban egyszer-egyszer frissíti a képernyőt. Még nem sikerült rájönnöm, hogy mennyi időnként, mert azért nincs időm egyfolytában bámulni. Ti látjátok valami értelmét ennek a frissítésnek? Vagy mit csinálhat szundi alatt?
-
JFA
tag
válasz tt124307 #10738 üzenetére
Örülök, hogy olyanhoz van szerencsém, aki ismeri ezt a típust. Anno én is szemezgettem vele, de így biztosan nem vennék ilyen olvasót. Nekünk egy Wayteq xBook-60 van a családban, full egyszerű és eléggé szürke a kijelzője, plusz hetente illik töltőre dugni, de ezeket leszámítva a legtöbb formátumot ismeri, lapozógombok és egyéb gombok, plusz készülékház rendesen össze vannak rakva, szóval nem volt rossz választás. Mondjuk garancia lejárta előtt vissza lett küldve szoftverfrissítésre (bekapcsolásnál zöld led világít, amúgy "kék halál"), azóta nem volt vele különösebb gond.
[ Szerkesztve ]
-
tt124307
tag
Nem szeretném a forgalmazó bizniszét rontani, de Alcor Codex HD-t senkinek nem ajánlok. Családban volt hozzá szerencsém, szerencsére internetes vásárlás volt és vissza lehetett vinni. Mind minőségben (fizikai kialakítás, lapozógombok működése, kijelző minősége), mind szoftver tekintetében óriási csalódás volt. Viszonyítási alapom a kb. hasonló kategóriájú, és az akkuidő miatt sokat szidott Wayteq xbook-60FL, Nook ST és Nook ST with GL.
Lehet, hogy csak apósom futott bele selejtes darabba, de Calibre-t nem sikerült összelőni a készülékkel, maradt a sima fájl másolgatás. Androidos a készülék, de nincs wifi támogatása. Az általam pl. a Wayteq olvasón teljes megelégedéssel használt (legálisan megvásárolt) Moon+ reader olvasót nem engedte telepíteni (a gyári olvasó hulladék), a képernyő felbontása ugyan 1024x758, ennek ellenére nagyságrendekkel szebb képe van a csak 800x600 felbontású Nook-nak. Próbálkoztam Alreadert telepíteni, ami vakrepülés volt és a végén feladtam, pedig ugyancsak a Wayteq eszközön problémamentes volt.
A lényeg, hogy nem szabad specifikáció alapján vásárolni (ezt a Wayteq-nél megtettem, morogtam is utána, de végül is együtt tudok vele élni), ki kell próbálni, meg kell nézni.[ Szerkesztve ]
-
JFA
tag
válasz nagyszegi #10731 üzenetére
Üdv,
Ha a 20-30ezer és a hazai garancia a meghatározó, akkor egy viszonylag ismeretlen olvasót ajánlanék: Alcor Codex HD. Világítással rendelkezik (persze biztos nem Kindle minőségben), 1024x758 felbontású Pearl érintős kijelző (de mellette normális lapozógombok is rendelkezésre állnak), satöbbi. A lényeg, hogy x napon belül ha nem vagytok megelégedve vele, simán vissza lehet küldeni. A másik: PocketBook Touch Lux 2. Ezt az Interstore.hu-n lehet megrendelni, 2 év garival (de szlovák a cég és oda is kell visszaküldeni, ha garanciaidőn belül meghibásodna), rengeteg formátumot ismer és kezel, és fehér színű, viszont fuvarral együtt majdnem 35ezer. A harmadik a Tolino Shine, ami szintén az Interstore.hu-n kapható, annyi, hogy nem egy új modell, de el kell olvasni a róla írt teszteket (német és angol nyelven). És persze rendelhetsz itt a fórumon is Kindle Paperwhite 2-t, de az egy tízessel drágább lenne.
Alaposan gondold meg és válaszd ki a leginkább megfelelőt. Sok szerencsét kívánok hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz gyuszi78 #10734 üzenetére
Ha már megnyitottál egy könyvet valami mással, azt megjegyzi, és csak azzal hajlandó később megnyitni. Ezért csak olyan könyvekre érvényesül a beállítás, amelyeket még egyszer sem nyitottál meg. Megoldás: nézd meg, hogy látsz-e egy handlers.cfg-t ugyanabban a könyvtárban (config), ahol az extensions.cfg is van. Töröld a fájlt (mentsd előtte), és így az olvasó elfelejti, hogy az eddig megnyitott könyvekhez milyen olvasóprogramot rendelt. Utána már működnie kell a CoolReader-nek.
[ Szerkesztve ]
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz nagyszegi #10731 üzenetére
Amit ő ajánl, az is új, csak külföldről hozzák.
Világítósban ezen az áron csak érintőképernyő nélküli van, és sajnos senkinek sincs róla tapasztalata.
A Nook Simple Touch Glowlight megfelelhetett volna, de most futott ki Magyarországon az utolsó készlet is.
[ Szerkesztve ]
-
gyuszi78
tag
válasz LittleBiG007 #10729 üzenetére
. kipróbálom!
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz gyuszi78 #10725 üzenetére
Keresd meg az extensions.cfg file-t. Mósosítsd a fájlt manuálisan, tedd az első helyre annak a szoftvernek a nevét, amivel meg akarod nyitni az adott fájltípust. Például az epub sor legyen:
epub:@EPUB_file:1:cr3-pb.app,AdobeViewer.app,fbreader.app:ICON_EPUBAz 5.5 firmware-nek az a tulajdonsága, hogy az első helyen lévő alkalmazással nyit mindig.
Az oroszoknál már kijött az új firmware (5.7), amelyben hosszú érintésre megjelenik az "Open with..." megnyitás ezzel menü, de sajnos nem használja az extensions.cfg-t, hanem csak az Adobe Reader-t és az FBReader-t ajánlja fel, hiába van a sorban a CoolReader is.
Másik tipp: ha mindenképpen választhatóvá akarod tenni az olvasóprogramot, van rá megoldás. Töltsd le az epubinfo.app-ot, másold az olvasóra, írd az első helyre az extensions.cfg-ben. Ezután amikor megnyitod a könyvet, alapból az epubinfo fog elindulni, megjeleníti neked a könyv adatait, valamint felajánlja neked a választást az olvasóprogramok között.
[ Szerkesztve ]
-
JFA
tag
válasz [Prolixus] #10724 üzenetére
Természetesen, írni fogok róla. Gondolom 1-2 hónapon belül a TL2-őt is be fogják akciózni (külföldön mindenképpen), hogy kifuttassák a készleteket. Ha nem ragaszkodsz a Carta kijelzőhöz, az előd is jó vétel lehet majd akkor.
-
nagyszegi
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Barátnőmet szeretném meglepni egy jó kis readerrel. 20-30 között úgy hallottam már lehet jókat kapni. Ami feltétlenül szüksége, hogy legyen benne az a világítás, hogy este is használható legyen. És lényeges pont h alapvetően a modellnek ismert tipikus problémája ne legyen (gondolok itt a lapozásnál való szétesésre meg miegymásra).
Ezen kívül talán még a wifi az ami hasznos lehet és nem árt ha van benne.Ezek alapján mit gondoltok melyik lenne a legjobb vétel?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
gyuszi78
tag
válasz LittleBiG007 #10717 üzenetére
az a helyzet hogy én már megpróbáltam:kicsomagoltam a fájlt lett három mappa azokat átmásoltam az olvasó system mappájába.....aztán nem tortént semmi,ugyanúgy nyitja meg az epubokat... tehát fbreaderrel..nem tudom mit szúrtam el,aztán kijott egy új firmware és abban még mindig nics benne a CR...sajnos....
-
[Prolixus]
addikt
-
elistvan
őstag
Több hozzászólásban láttam már, hogy rangsorolnak az alábbi 2 készülék között:
Koobe Slimbook HD:
WayteQ/Digi-Book xBook-60HDA fenti két készülék hardveresen teljesen ugyanaz. (processzor, kijelző, memória, akku...) Mindkettő Kínában készül a Boyue C61-es az alapja ez van testreszabva. (Más országokban is árulják más neveken. pl: DIGMA e605, Gmini MagicBook z6, DNS AirBook RB601) aki nem hiszi keressen rá. A Wayteq topicba linekltem anno egy orosz firmware-t amiben elég sokmindent javítrottak a gyárihoz képest. És kivették az amúgy is felesleges és nehezen kezelhető internetet helyére 2 játék került be (go, sodoku)
Nekem Wayteq xbook 60HD van lassan 1 éve. Nincs problémám vele. 1 töltéssel kp 3-4 könyvet olvasok el vele. (kb 1000 oldalra saccolom.)
[ Szerkesztve ]
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
JFA
tag
Ez pedig egy jó kis teszt a TL3-ról, sajna csak német nyelven:
-
JFA
tag
válasz Arolotifar #10715 üzenetére
Én mondjuk az oldalankénti előre-hátra lapozást részesíteném leginkább előnyben, de ez tényleg csupán megszokás kérdése. Viszont sikerült döntenem és a kiválasztott olvasó egy fekete PocketBook Touch Lux 3 lett (Carta kijelzővel). Szállítással együtt 106 Euro Németországból. Remélem, nem fogom megbánni.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz gyuszi78 #10535 üzenetére
nekem lenne egy kérésem:akinek fent van a coolreader a pocketbookján az írja már le nekem te szájbarágósan hogy nekem is menjen hogyan is kell,meg mit kell átmásolni!THX!
A csomagolt fájlban van egy system könyvtár. Annak a tartalmát bemásolod az olvasó system könyvtárába. Gyakorlatilag ennyi.De mivel a firmware már nem tartalmazza az olvasóválasztás lehetőségét (ahogy ez a 4.4-esben még lehetséges volt), ezért innentől kezdve minden könyvet a Coolreader-rel nyit meg. Ezt az extensions.cfg fájl biztosítja, tehát érdemes elmenteni, mielőtt felülírod. Egyébként nagy valószínűséggel a következő firmware újra fogja tartalmazni az olvasóválasztás lehetőségét.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Arolotifar #10715 üzenetére
Nekem leginkább az a lényeg, hogy egy oldalon mindkét irányba tudjak lapozni. A nemNook-okon ez vagy eleve megoldott a gyári olvasóprogramban, vagy olyat használok helyette, amiben beállítható. Az érintős lapozás persze, hogy megszokható. Annyi, hogy a stabil fogás rovására megy, mert keskeny az oldalsó káva.
-
őstag
-
TheZukker
tag
Sziasztok!
Nem hiszem, hogy eredményesebb leszek, de azért megkérdezem.
Van valakinek tapasztalata edigitalos refurbished Kindle 5 akku idejével kapcsolatban?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A tetején vannak a LEDek, és valóban nem überász a világítása, de használható. Én nagyon szeretem a fizikai gombjait, mert egykezes tartás mellett is tudok lapozni vele akár ballal, akár jobbal.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
JFA
tag
válasz LittleBiG007 #10702 üzenetére
Akkor ez minden világítós olvasó őse... És ha jól tudom, nem az oldalakon ledes, hanem rendes háttérvilágítással rendelkezik. Fizikai gombokat személy szerint hiányolom az újabb olvasókról, de gondolom hamar hozzá lehet szokni az érintőkijelzőn lapozáshoz. Az akksikérdésben igazad lehet; nem néhány naponta, hanem havonta kell csak töltőre dugni.
-
LittleBiG007
Topikgazda
Egy évben maximum tizenkétszer töltöm (Hol több, hol kevesebb, mint egy hónap, olvasásfüggően). ha 2-3 évesen majd eladom, szerinted kell aggódnia a vásárlónak, hogy már 36-szor töltve volt? Egy telefont 3 hónap alatt töltesz ennyiszer.
Nem-nem. Fizikai gombok. Mindkét oldalon előre-hátra. Coolreader-ben és AlReader-ben akár átkonfigurálhatók.
Kiegészítés: azért sem jó neked, mert ennek kezdetleges a világítása. Ez volt az első beépített világítással rendelkező olvasó.
[ Szerkesztve ]
-
JFA
tag
válasz LittleBiG007 #10699 üzenetére
Értem, bár ha ár/érték arányban jobban teljesít a felsoroltaknál, elgondolkoznék rajta. Használtat az akksi miatt nem szeretnék venni, egy új készülék elvileg évekig nem okoz gondot a tölthetőségével.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Nők, nőügyek (18+)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- PlayStation 5
- Peugeot, Citroën topik
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Apple iPad Air 6 ( M2) , Space Gray , 13'' Retina, 256Gb, Wifi, Makulátlan, 2027.06-ig garanciális
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest