Hirdetés
-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Végig olvastam a népítéletet és elolvastam a "Elektronikus könyvolvasó választása" cikket.
Ezek után mégis szeretnék kis segítséget kérni. Vettem egy koobe slightbook hd shine edition-t. De nem vagyok vele elégedett. Gond van az akksival és rettenet a szoftver rajta. És rosszul kezeli a .doc fájlokat. Bár tudom, hogy azt nem minden olvasó szereti. Még benne vagyok abban az időben, hogy visszavihetem. Ezzel fogok élni. De szeretném megtudni, hogy a pocketbook touch lux 3 jobb vagy a pocketbook ultra jobb. Illetve mindkettő jól kezeli a doc, pdf (szövegalapú) és epub fájlokat? Jól tördeli őket?Előre is köszönöm a segítséget
-
AcCEsS
senior tag
válasz LittleBiG007 #11696 üzenetére
Ezt is leszedtem és meg fogom kóstolni! Köszi! :-)
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
Degeczi
nagyúr
válasz AcCEsS #11697 üzenetére
Nem szokták a célnyelvre indexelni, hiszen sosem 1:1 megfeleltetés van a szavak között, a magyarázatok gyakran bővebbek.
Dehát mire kellene?
Magyar könyvet olvasva inkább értelmezőszótár hasznos, az létezik is (de a szavak ragozása miatt korlátozottan használható egyszerű rámutatással) -
AcCEsS
senior tag
válasz hampidampi #11695 üzenetére
Köszönöm szépen, le is szedtem az angol-magyar 1.6-ot, de magyar-angol nem volt fenn. Vagy ennek átváltható a fordítási iránya? Bocs, de nincs nálam az olvasó! :-)
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz AcCEsS #11694 üzenetére
Nincs mit! Igen pontosan ez az, habár nekem fent van az olvasókon egy másik változat is, csak érdekességképpen a linkje: CharisSILModifiedLarger
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
AcCEsS
senior tag
válasz LittleBiG007 #11585 üzenetére
LittleBiG007!
Az általad említett Charis SIL Modified font vadállat! Nagyon tetszik, igazán jól olvasható, köszönet az ötletért! Én itt találtam meg [link], szerintem ez az! :-)
Viszont PocketBook .dic formátumú szótárak ügyében a segítségeteket kérem! Magyar-angol + angol-magyar szótárra lenne szükségem... Ha tudtok, írjatok letöltési linket. Előre is köszönöm!
-
AcCEsS
senior tag
válasz JamesFinn #11690 üzenetére
Köszi a választ!
Ezt is néztem, de úgy láttam nem védi a készülék oldalát, míg amit én linkeltem, teljesen elfedi. + mágneses zárású a fedlap...
A CoolReader-t innen tudod letölteni: [link]
A -pro5 nevű kell az 5.x firmware verzióra. A kibontott zip tartalmát (könyvtárhelyesen) rá kell másolni az olvasóra. Tehát a zip-ben lévő system könyvár tartalma (bin, config, share alkönyvtárak) az olvasó system könyvtára alá menjen.Korábban LittleBiG007 írta le a lényeget:
"Kedves Pocketbook Touch Lux 2 és 3 tulajdonosok. Az itt található Coolreader verziók közül a pro5 végű az 5-ös verziójú firmware-hez készült. Ebben olyan nyalánkságokat találhattok mint például a a világítás erősségének állítása olvasás közben a menü megnyitása nélkül (le-fel csúsztatva az ujjad a könyvön, nameg, update Wifi-n keresztül a készítő weboldaláról automatikusan.Sima bemásolós. A könyvek az új extensions.cfg miatt fognak a Coolreader 3-mal nyílni (azért érdemes az eredetit menteni). Ha valamit már megnyitottatok mással, például FBReader-rel, akkor az továbbra is azzal fog nyílni addig, amíg a handler.cfg-ből a megfelelő bejegyzést ki nem törlitek.
Azért ajánlom különösen ezt a verziót, mert a készítő PBTL3 tuajdonos, és ugyan minden más Pocketbookra is fejleszti a Coolreadert, de csak a saját olvasóján teszteli teljeskörűen."
Ha valami nem megy, szólj!
-
AcCEsS
senior tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett meg a párom számára rendelt PB Touch Lux 3-as, és eddig nagyon pozitív benyomásaim vannak a cuccról. Feltettem rá a CoolReader3 utolsó verzióját, mert abban elképesztő részletességgel lehet finomhangolni a működést és megjelenítést. A kérdésem az lenne, hogy milyen védőtokot javasoltok hozzá ami nem rontja le a kütyü fogását és kellő védelmet nyújt? Én ezt néztem ki: [link]
-
_stick_
őstag
válasz JamesFinn #11686 üzenetére
Rossz szerkesztés: igazából nem egy könyvvel volt gondom, hanem kb a 80%-al. Amit most olvasok PRC, az pl olyan mintha egybe lenne öntve az egész, se kiemelés, se üres sor két bekezdés közt stb... Még a fejezet címe is kisbetű. A kétes forrás lehet oka a rossz szerkesztésnek?
[ Szerkesztve ]
-
JamesFinn
senior tag
válasz _stick_ #11685 üzenetére
Ha van hivatkozás akkor hosszan rányomsz a középső gombra, (ha jók az emlékeim) és az adott hivatkozásra, fordításra, magyarázatra visz. A lap aljára nem rakható. (hacsak át nem szerkeszti valaki a könyvet)
A bekezdés hiánya: nem lehet rosszul szerkesztett a könyv? (már jártam így egy epub kiterjesztésű könyvel Dibook-os vásárlás, GABO kiadó, egy email váltás után korrigálták, majd megkaptam a javított verziót...)[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Pocket book Basic 2-n olvasok, már többször gondoltam, hogy megkérdem a fórumban, de valahogy mindig belenyugodtam a problémákba. Szóval,
1. Jelenleg egy PRC kiterjesztésű könyvet olvasok. Vannak benne angol szövegek és mivel, hogy számozva vannak gondolom a lap alján kellene lennie a fordításnak. De a fordítások szépen sorrendben a könyv végére vannak összegyűjtve. De lehet akár más idegen nyelvű szó vagy kifejezés, vagy bármi, amihez ilyen módon magyarázat tartozik. Van beállítás arra, hogy mint a papír könyvben, itt is a lap alján jelenjen meg?
2. Szintén PRC kiterjesztésnél maradva (mint fent, itt is ugyanez a helyzet MOBI-val és EPUB-bal fbreaderrel) a gondom, hogy a szövegben nincsenek bekezdések, elválasztások, egymás után jönnek megszakítás nélkül a mondatok. Emiatt néha észre sem veszem, hogy hirtelen helyszínváltás történt, ez mondjuk elég bosszantó. Erre van megoldás? -
Dhampir
félisten
válasz donpedrito #11683 üzenetére
A Kereső segít (görgess lejjebb), "axioma egy" korábbi típust használt, pár hozzászólást írt róla.
"Stephan89" írt a Tolino Vision 2-ről.
[ Szerkesztve ]
-
donpedrito
csendes tag
Sziasztok!
Tolino ekönyvolvasókkal van valakinek tapasztalata? Tolino Shine 2 HD és Vision 2 a kiszemelt. Azt tudom, hogy nem bővíthető, és a 4GB-ból 2 áll rendelkezésre. Viszont van felhőszolgáltatás hozzá. 1072x1448 Pixel felbontás, és 512 MB RAM, ezzel gondolom zökkenőmentesen kiszolgál jópár évig.
Anyaghasználat, kezelhetőség, minőség érdekelne pl egy Kobo, Pocketbook, Kindle-hez kepest.A tapasztalat olyasvalami, amihez csak közvetlenül azután jut az ember, hogy szüksége lett volna rá.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ez a tok jó PB Basic 2-höz is? -
faki_
senior tag
válasz fattyu #11657 üzenetére
Érdekelt és jobb híján megnéztem a két árukeresős véleményt is, kissé elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e belevágni...
-
hampidampi
senior tag
válasz lazlogogola #11677 üzenetére
PW-okra Collection Managert csak jailbreakelt készülék esetén lehet használni.
5.4.4.2 feletti firmware verziókra viszont még nincs jailbreak. -
lazlogogola
tag
Sziasztok!
Ezekkel a collectionokkal nem boldogulok.
Külön plugint szedjem le a calibrehez vagy natur megy?
Mert egyesével belerakni a mappába az olvasón(PW3) nagyon babrás.
Kérhetek egy kis segítséget? -
-
Pety99
csendes tag
Sziasztok.
Még sosem volt E-bokk olvasóm de most nagyon megtetszett a Kobo Glo HD. Az lenne a kérdésem , hogy meg tudja nyitni a PDF-ből EPUB-ra konvertált fájlokat , lehet e PC-ről fájlokat másolni rá és ez menyire bonyolult illetve lehet vele netezni ?
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
tudom menjek el nézzem meg, de érdemes a slightbook hd shine-t számításba venni? Kariaji lenne. ha nagyon ótvar szánok rá többet de amit kell tud specifikációk alapján.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
balbekk12
tag
E-book-ot vennék de teljesen amatőr vagyok a témában. Ajándékba lesz. Pár dolgot olvastam csak róluk.
Egyelőre úgy gondolom,hogy az alábbi feltételek kellenének: 6"-os, 1024 x 768 felbontás, háttérvilágítás, esetleg wifi, érintős és kb 45e körül szánnék rá.
Mit javasoltok? -
Deck
titán
-
zsoltzsolt
addikt
Degeczi, dekrer .. nem akartok zacskót cserélni? Mindig külön figyelnem kell, hogy melyikőtök ír
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Igen, arra gondolok én is.
Aki komolyan építget egy e-könyvtárat magának, az úgysem kerülheti meg a Calibre használatát: nem elsődlegesen a konvertálás, hanem már az egyéb kezelés miatt is (pl. az innen-onnan beszerzett könyvek meta-adatai is nagyon gyakran hibásak, Calibre-ben pedig ott a moly.hu plugin, ami azokat is jórészt automatikusan pótolja) de leginkább a nyilvántartás, visszakeresés miatt: pár kattintás bármilyen szempontra, pl. "angol nyelvű sci-fik"-re, vagy "magyar gyerekkönyvek"-re szűrni benne, ami program nélkül nem menne. -
-
asaa
csendes tag
Annyi jót olvastam a Amazon Kindle Paperwhite III-ról (2015), hogy vettem egy Kobo GLO HD E-bokk olvasót.
A döntésem legfőbb oka azonban nem az volt, hoyg nekem nem kell a "Suzuki", hanem az, hogy a Kindle nem kompatibilis az EPUB formátummal. A több száz könyv konvertáláshoz meg semmi kedvem nem volt.
Szerencsére a Kobo Glo nem válogatós, hibátlanul kezeli az összes formátumot. Gyorsaság, lapozás, olvasási élmény nagyon jó. Az ára is megfelelő 39 900 Ft. Csak ajánlani tudom![ Szerkesztve ]
-
Foxygirl
újonc
Úgy érzem muszáj megosztanom, hogy végül a WayteQ szervízben milyen rendesek voltak és nem kértek pénzt a javításért, ami a papírkából ítélve szoftverhiba volt. Így nem lesz új kindle olvasóm (amit a MM boltban kipróbáltam és tényleg ég és föld a kettő között a különbség, de nekem nincs szükségem olyan túl okos eszközre ) Mindenesetre köszönöm a segítséget, amit itt kaptam!
-
Dhampir
félisten
válasz lazlogogola #11645 üzenetére
Pozitív vagy negatív értelemben?
-
lazlogogola
tag
Sikeresen megkaptam végre a PW3-t.
Kicsit hülyének érzem magam tőle,mert annyira ég és föld a Waytech olvasó után. -
JamesFinn
senior tag
válasz Foxygirl #11627 üzenetére
PB Basic 2 -
Nem tapis, wifi van, és kedved szerint ki-be kapcsolhatod. Wifin keresztül tudsz könyveket küldeni az olvasódra, (pbsync fiókot kell csinálni) és frissíteni plusz internetezni, ami erősen felejtős. A lapozógombok alul vannak, programozhatóak, kissé fura de szokni kell, pl én szerettem. Szótárat kezel, sok formátumot ismer. Olvass vissza, sokat beszélgettünk ezekről az olvasókról.
Prestigio szerintem felejtős.
Én a kindle és a pb közül választanék.[ Szerkesztve ]
-
stranger2006
tag
válasz LittleBiG007 #11636 üzenetére
ok
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz stranger2006 #11634 üzenetére
De elérhetők. De mivel neked valójában nem kellenek, minek is cáfoljam? Ezt a kesztyűt meg, amit majdnem felvettem, már le is teszem.
-
stranger2006
tag
válasz LittleBiG007 #11631 üzenetére
Mondd meg neki nyugodtan. Kindle-n lehetséges PDF-eket olvasni, de nem célszerű. Ha PDF-et szeretne, olyan eszközt érdemes választani, ami ezeket jól kezelő, leginkább a tabletek alkalmasak erre.
-
stranger2006
tag
válasz LittleBiG007 #11632 üzenetére
A Te megjegyzésed is ilyen volt. Az általam felsorolt szótárak NEM érhetők el az általad említett "valódi" szótárformátumokban. Nem cáfoltad sehol...
-
stranger2006
tag
válasz LittleBiG007 #11632 üzenetére
Figyelj csak! Nem értem, miért kell ennyi butaságot összehordani. Te miért nem jelezted, hogy ez nem így van, bármilyen könyv megvásárolható? Ahogy a másik dolog is valótlan volt...
Amikor ilyeneket írnak, szólni fogok.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz stranger2006 #11629 üzenetére
A kérdés provokatív. Nem segíteni akarsz, hanem vitatkozni. Hogy mire gondolt, az az ő dolga. Nemrég volt már egy hasonlód felém is: #11564.
[ Szerkesztve ]
-
LittleBiG007
Topikgazda
Majd megmondom neki, ne használja, mert nem PDF olvasásra van
De viccen kívül, az ő anyagai fektetve, "leszélezve" jól olvashatók, gondolom, ezért is vette meg. Ki is próbált előtte olvasókat PDF-fel, hogy ne érje meglepetés.
-
Deck
titán
válasz LittleBiG007 #11625 üzenetére
Nem pdf olvasásra van. Nem tudom miért, olyan nehéz ezt megérteni. Ha valakinek olyan anyaga van akkor arra tablet való.
PS5
-
Foxygirl
újonc
Köszönöm pjen!
És a pocketbook basic 2-ről tud valaki valamit?
Továbbá most megnéztem ezt a Koobe Slightbookot is.
A 3 közül melyik éri meg a legjobban? (a 3. a Kindle Glare Free)[ Szerkesztve ]
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz JamesFinn #11621 üzenetére
"Megvolt a kötelező kindle ajánlás."
Az már igaz.Egyébként egy ismerősöm most vett PW3-at, sok szakmai anyagot olvas rajta PDF-ben. Előtte próbálta a Pocketbook Touch Lux 2-met, és most azt mondja, hogy igazából 2 baja van a PW3-mal: ha kinagyítja a PDF-et úgy, hogy az olvasó levágja a fehér területeket a szöveg körül, akkor azonnal bukta az egyérintős lapozást, akkor már csak a szöveg tologatása működik. (Pocketbook-on továbbra is egy érintéssel/gombnyomással lapozható marad a szöveg.) A másik, hogy lámpa használata és PDF olvasása együtt igencsak zabálja az akksit.
Saját megjegyzéseim:
- nem valami profi kinézetű a PW3 kijelzőjének alján lévő 0.5-1 cm-es foltos sáv. Ebben a kategóriában ez engem meglepett. Szerintem a Touch Lux 2-é jobban néz ki. (Mondjuk használhatóság szempontjából nem számít, még a Nook "ócska" világítása sem megy az olvashatóság rovására.)
- nekem túl érdes a touch screen, érinteni jó, húzogatni az ujjat rajta már kevésbé
- a Bookerly már egy fokkal jobb betűtípus (de még ez is nagyon "diétás"), a többi katasztrófális
- gyönyörű, részletgazdag, kontrasztos a kijelző. Ezt inkább a jó "feketének" köszönheti, a "fehér" háttér világossága megegyezik a régi Nook-oméval. Az újdonsült PW3 tulajdonost kértem, hogy állapítsa meg, melyik a világosabb. Azt mondta, annyira hasonlóak, hogy nem tud dönteni, habár az ő PW3-a inkább sárgás, a Nook-om pedig szürkés jellegű.
- nagyon szép a szöveg képe még akkor is, ha nem történik teljes képfrissítés (úgy is volt beállítva, hogy fejezetenként csináljon csak. Nincs is értelme gyakrabban. Ez nagyon tetszett!) A Nook is elég jó ebben, a Pocketbook viszont nem, ott bizonyos betűtípusnál és méretnél kénytelen voltam oldalankénti teljes képfrissítést beállítani.
- az még nagyon elrettent a Kindle-től, hogy a megfelelő szövegkép beállításához a könyvekben kellene módosításokat végrehajtanom. Bárcsak a PocketBook-nak lenne ilyen kijelzős olvasója hasonló áron...[ Szerkesztve ]
-
Foxygirl
újonc
Üdv!
Van egy 1,5 éves WayteQ xBook-60-as olvasóm, de olyan sok baja van, hogy nem is tudom pontosan melyik miatt, de ma teljesen feldobta a pacskert. Úgy gondoltam, hogy a javítása túl sok lenne az eredeti árához, akkor beruházok egy minőségibb darabra és ehhez szeretnék segítséget kérni. Nekem tényleg a legalapabb darabra lenne szükségem, a lényeg, hogy sokáig bírja és ne rongálja a szememet. (szóval eInk legyen ,de nem kell érintőképernyő, se internet stb. mondjuk egy háttérvilágítás esetleg jöhet) Kinéztem a Kindle Glare Free-t illetve a Pocketbook Basic 2-t. A Kindle-ön van wifi és azt hallottam, hogy emiatt folyamatosan reklámokat dob fel, ami idegesítő lehet, de mégis márka. A pocketbook márkát nem ismerem és a leírásból se jöttem rá, hogy érintőképernyős-e vagy sem, de így ránézésre jónak tűnik és pár ezer forinttal olcsóbb is.
Aki ért hozzá az melyiket javasolja?
Előre is köszönöm a választ!(szerk.: oh most látom, hogy pocketbook-on is van wifi... Vajon ki lehet ezeket kapcsolni?)
[ Szerkesztve ]
-
JamesFinn
senior tag
válasz SidCorky #11620 üzenetére
Megvolt a kötelező kindle ajánlás
Én pedig ajánlom a PocketBook Touch lux 3-at.
Sok formátum, magyar kezelőfelület, magyar gari, hd kijelző, világítás, érintőkijelző, pdf-el is megbirkózik, de ahogy Előttem is írta Degeczi, az nem ebook formátum. Olyan 44 ezer körül van az ára. -
Deck
titán
válasz SidCorky #11618 üzenetére
Ne reklámozd a warezolást, mert kitiltanak és törlik a hozzászólásod.
Röviden:
- Pdf-re nem való ebook olvasó!
- semmi akadálya, hogy menjenek a virágbolti könyvek a kindleken
- ha veszel könyvet akkor Kindle formátumba is elérhető, virágboltiakból van minden féle de Calibrével pár mp alatt átkonvertálhatod.
- paperwhite 3, 40k én ezt ajánlom, remek garancia, jó akksi idő, jól néz ki, minőségi darab.[ Szerkesztve ]
PS5
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék venni a barátnőmnek egy ebook olvasót, szeretnék tőletek segítséget kérni
Főleg "virágbolti" könyvek lennének rajta, szóval jó lenne ha tudna pl pdf-et is kezelni Mi a legjobb ajánlat 40 ezerért és 50 ezerért? Mindkét árra megköszönném ha írnátok valamit. Mindenképpen új, és nagyobb magyar áruházakban elérhető készüléket szeretnék, és ne kelljen előfizetés vagy mókolás hogy tudjak rá könyveket másolni gépről. Úgy tudom hogy az Amazon olvasói nem nagyon alkalmasak arra, hogy nem eredeti könyveket olvassak rajta, de javítsatok ki ha tévedek szóval 40 és 50 ezres ár, a lehető legegyszerűbb kezelhetőség és beszerzés. Előre is köszönöm a segítségetASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
menpee
aktív tag
válasz magnas #11615 üzenetére
NST-t szétmoddoltam, napokat töltöttem a farigcsálással és optimalizálással. Ezután ugyanúgy a gyári olvasót használtam, gyorsabb se lett sokkal viszont néha megzavarodott az IR szenzor és nehezen éledt újra.
Rootolva és custom rommal ugyan lehetett rá telepíteni appokat, de ezeket nagyban behatárolta a 2.1-es főverzió és az egy mag. Hiába telepítettem fel a kedvenc képregényolvasó appomat, a 6"-os képátmérő miatt inkább maradtam a szöveges állományoknál, amire teljesen jó a tiszta eszköz is.
xda-n találhatsz elég egyszerű és kiterjedt leírásokat, NookManager-0.5.0-t és touchnooter-2-1-31-t használtam.,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
magnas
újonc
Sziasztok . Azután érdeklődnék hogy nook stg -re próbáltatok e alternatív , moddolt , főzött romot rakni ? Mik a tapasztalatok ? Ha próbáltatok akkor mit , s honnan szedtétek le , miként raktátok fel ?
Előre is köszi a válaszokat .
-
Dzsano
tag
válasz _stick_ #11611 üzenetére
Nekem már egy szerencsétlen baleset miatt (előző, ami Koobe slimbook HD volt, eltört) pár hónapja Koobe Shine olvasóm van. Teljesen meg vagyok vele elégedve, 4 fokozatban állítható a háttérvilágítás is. Olcsó,és elég. Szoftveres gondom nem volt, esetleg a túl sok gomb zavar egy kicsit, csupaszon nehéz biztonságosan fogni.
-
_stick_
őstag
Hali!
Anutámnak szeretnék karácsonyra venni egy ebook olvasót. Nekem pocketbook basic 2 van, kb ez a tudású elég is lenne. Szóval vagy a PB B2 vagy ez a KOOBE. Utóbbi kicsit szimpatikusabb az oldalsó gombok és a nagyobb felbontás miatt, de nem ismerem a márkát. Mik a tapasztalatok?
A PB-al pl. annyi bajom van, hogy gyűjti az ujjlenyomatokat. Bár a célszemélyt, lehet ez annyira nem zavarná. -
stranger2006
tag
válasz LittleBiG007 #11604 üzenetére
Én nem szerencsésnek nevezem magam, inkább óvatosnak, vigyázok a dolgaimra. De azért ahogy olvasom, Nálad sokkal kevésbé vagyok óvatos :-)
-
Degeczi
nagyúr
válasz aggleány #11605 üzenetére
Miből sikerül ezt kikövetkeztetni, amikor tele a net az ilyen kínai Androidos olvasók pár napos készenléti idejére panaszkodásokkal? Optimalizálás helyett inkább még a kezelési utasításokba is belerakták, hogy ha nem folyamatosan használod, altatás helyett kapcsold ki - részükről ezzel letudva...
-
aggleány
addikt
Icarus Illumina 2 HD-t használóktól kérdezem: kb. mennyi olvasási és készenléti időt bír a ketyere? Szerintem az enyémmel gond van ilyen téren, ezért érdekelne, hogy más készülékek mennyit bírnak.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz stranger2006 #11602 üzenetére
Én is a szerencsések közé tartozom, de óvatos is vagyok. Például nem teszem földre, székre, vagy szekrény szélére. A tokot mindig bezárom, mert a nyitott tok nem véd. Ha viszont olvasás közben esne ki a kezemből, az gáz lenne, mert ugye nem lehet zárt tokkal olvasni... Buszon ezért csak akkor veszem elő, ha nincsenek sokan, nehogy valaki kiverje a kezemből.
Sajnos az én ismerősi körömben 2 eset is előfordult. Az egyik egy Kindle volt, a táska külső zsebéből repült ki a táska kinyitásakor. Törött, szétfolyt kijelző. Kuka. A másik egy Pocketbook Touch Lux. Karácsonyi ajándék, két hét múlva egy szerencsétlen mozdulat, és az olvasó a padlón végezte, törött kijelző. Kuka, (Ez utóbbinál volt is csodálkozás, hogy "de hát a telefonom már egy csomószor leesett és nem lett baja, milyen gyenge sz.r ez.")
-
zsoltzsolt
addikt
válasz stranger2006 #11602 üzenetére
-
stranger2006
tag
válasz zsoltzsolt #11593 üzenetére
Van itt a környezetemben pár, egyiknek sem volt még soha semmi baja. Igaz, nem focizunk velük, hanem olvasni szoktunk. :-)
-
Apollyon
Korrektor
válasz Jack@l #11599 üzenetére
Pedig eléggé úgy néz ki, hogy már nem is kapni "normál" microSD-t, csak SDHC-t, ebből is egyre több az UHS-I (ami mondjuk nem változtat a történeten), meg SDXC.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Apple iPad Air 6 ( M2) , Space Gray , 13'' Retina, 256Gb, Wifi, Makulátlan, 2027.06-ig garanciális
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest