- Windows 11
- OpenMediaVault
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
- Bittorrent topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
O_L_I
őstag
Nekem is hasonló a gondom, de csak a DTS CDvel. A .dts-eket jól lejátsza a power DVD, de azt a DTS CDt... elindul, az erősítő felismeri h. DTS de csak sistereg.
-
bozont
veterán
Nekem is van pár .dts kiterjesztésű zeném, de csak nem sikerül normálisan lejátszani
Próbáltam mindent: winamp, foobar2000, vlc player, zoomplayer, windvd, mplayer meg media olayer classic
Ezek közül az mplayer játszotta le, de vmi szörnyen, meg a vlc ez már sokkal jobb volt, de mintha ez sem lenne tökéletes, pl a subot nemnagyon használta.
Esetleg még valami ötlet? -
localhost
Közösségépítő
Nah én feltámasztom ezt a témát.
Tehát, ha van egy wav kiterjesztésű file-om, ami egy 'dts audio cd' teljes wav állománya...
akkor hogy lesz ebből (NÉRÓVAL) 'dts audio cd' ? -
detroitrw
addikt
s hogy lehet a DTS-ből nem DTS-t csinálni főleg a lossless érdekelne belőle DTS nélkül /flac v. ape/
-
frankie!
őstag
Sziasztok! Én egy DTS mappában lévő kb 1 Gigás wav-ot töltöttem le, de semmi nem játsza le. Kipróbáltam az it leírtakat is. Mit tegyek?
-
konrad
aktív tag
Itt megvan minden:
[link] -
konrad
aktív tag
Dts fájlokat hogy lehet lejátszani?
-
gforg
tag
Hello,
Az amit leírtam, akkor is használható, ha nincs optikai kábelel összekötött külső ''DTS Capable'' erősítő, csak a CD/DVD lejátszó, egy 5.1 hangkari és a 5.1 hangfalak.
Ha jól emlékszem, kellhet még egy Cole2K audio only codec pack is, amit a google elsők között talál meg.
Üdv,
gforg -
hz hefti
tag
nem tudom mit csinaltok, de nekem lazan megy
cd be a gepbe, windvd indit (spdif kimenet) optikaikabel erositobe onnan zene
win xp prof, abit nf7sv2 alaplapi hangkari.
[Szerkesztve] -
gforg
tag
Hello,
ha valakinek kell, a fájlok:
DTSParser10.exe
DTSWAVSource.ax
A google jó találatokat ad, én is onnan szedtem le, csak megtalálni a megfelelőt volt marha nehéz....
Üdv, gforg
[Szerkesztve] -
gforg
tag
Hello, nem volt egyszerű.
Semmi nem játszotta le őket nálam, se WINDVD, se PowerDVD, se VLC player, csak sistergés hallatszott, amit nem igazán értettem, de ez van, illetve volt.
A lejátszást úgy tudtam megoldani, hogy EAC-al begrabbeltem a DTS Cd
számokat egyenként, így kaptam wav-okat.
De ezek valahogy még le vannak kódolva, ezeket sem játszotta le semmi.
Ezután végig kell futtatni rajtuk egy progit, ami frame-enként helyrerakja a
sávokat, vagy valami ilyesmi. Ez csinál .dts fájlokat, szerintem normális headert-t bele, stb, és kisebbek is lesznek a fájlok valamivel.
Ezután egy .ax filtert kell a WIN-nel megetetni, tkp. bemásolni a
system32-be, és ha minden igaz, már csak a .dts-t kell átnevezni .wav-vá, és
kész, sistergés helyett 5.1 hang szól, csodásan.
A windows media playert kell használni, azzal biztosan szólni fog, a winamp nem játsza le ezeket a wavokat. Már csak arra kell ügyelni, hogy a Win is 5.1-re legyen belőve, azaz irány a Vezérlőpult >Hangok (vagy Multimédia???) és azt a panelt jól végignézni, hogy minden beállítás 5.1-re legyen állítva. Ha jól emlékszem, egy ''Speciális'' gombra kell kattintani, és akkor jön elő, ahol be lehet
állítani 5.1 hangszórókat, vagy amilyen éppen van.
Üdv, gforg
PS. a fájlok nevét fejből nem tudom, este beírom, ha nem felejtem el, és onnan Google.... -
hz hefti
tag
ahogy fentebb volt
VLC player Bővebben: link
windvd
powerdvd
ezek viszik. en windvd -t hasznalok. -
gforg
tag
Hello,
mailt is küldtem, ide is írok, van esetleg valami megoldás a PC-s hallgatásra?
Nekem nincs DVD lejátszóm, csak a PC, a DVD íróval, hangkártyával és 5.1 hanggal... és egy eddig meghallgathatatlan DTS Audio lemezem.
Semmilyen ismert program nem játsza le, a hivatkozott vlc player sem, legalább is nekem nem.
Üdv,
gforg -
_kazmer_
csendes tag
Pontosan... elvégre is digitális jelet kell kiadnia a szabvány szerint a dvd-nek... Szerintem...
-
_kazmer_
csendes tag
Kicsit feltámasztom a topicot.
Próbálta valaki a cd/dvd lejátszójának a digitális kimenetét rákötni az erősítőre? Én ezt így most szépen kitaláltam és bízom hogy működik, mert csinálok egy media pc-t és nagyon bántana ha a nehezen összekapart DTS cdimet nem tudnám rajta hallgatni -
cornelius
tag
Senikinek nincs ötlete?
Szomorú -
cornelius
tag
OFF
http://dvd.index.hu/forum/index.php?act=ST&f=11&t=3814&s=4262e18509a348660f8c3718591164b0
Simon Templar volt az utolsó hozzászóló, szerintem innen lementheted az avatart, ha ez jó.
ON
Senkinek nincs ötlete a problémámmal kapcsolatban? -
PaladiN
aktív tag
OFF
Tudom hogy nem illendô más témát felhozni, de nagyon kellene az info, avagy a kép.
Mellékesen hozzátenném hogy a forumban a keresô ''technikaiproblémák''-ra hivatkozva nem keres, és vmiért új témát sem tudok létrehozni, ezért írtam ide.
A problémám: A ''The Angel'' címě filmben (Val Kilmerrel a fôszerepben) van egy angyal medál, ami leginkább egy pálcikaemberre emlékeztet.
Rákerestem a neten amerre csak tudtam, de nem találtam róla fotót, grafikát. Kérem hogy akinek van ilyen képe küldje el nekem, avagy ha ismer egy ''tuti'' helyet ahol meglehet akkor ossza meg velem.
A barátnôm születésnapjára szeretném megcsináltatni egy ékszerésszel.
Amennyiben vmelyik házigazda tud rajtam segíteni akkor kérem ne fogja vissza magát, ha pedig kivágják a hozzászólásomat akkor így jártam
ON -
cornelius
tag
A DTS Audio CD pontosan az aminek írják: CD lemezen DTS hangsáv.
Lejátszása: DVD lejátszóval, erősítőn keresztül megszólaltatja mind a 6+1satornát. Szerencsére a CD kapacitása pont elegendő a DTS-be tömörített anyag tárolására. Már több hagyományos audio lemez DTS-es változatát kiadták.
Személyes vélemény: egész másképp szólal meg egy-egy album ha térhatásúra van keverve. Egyszerűen jó.
A meghallgatással nekem nincs is gondom, a fent leírt mód működik, de most szeretném a PC-n is meghallgatni. Arról is ki lehetne vezetni a digitális kimenetről, de az öcsém gépén nincs erre lehetőség, csak a hagyományos két hangszórós vagy fejhallgatós megoldás jöhet szóba. Ehhez keresek most programot, codec-et, bármit, ami zaj helyett valami élvezhető zenét tudna produkálni. -
-
cornelius
tag
Hogyan lehet DTS Audio CD-t a PC lejátszani?
Nem kivezetni akarom a PC-ből, hanem csak fejhallgatóval hallgatni.
Jelenleg bármilyen programmal próbálom csak zajt produkál a hangszóró, de a zenét nem. Próbáltam már a Winamp, a Media Player, a WinDVD programokat, de egyiksem múködött.
Lehet, hogy valamilyen codec kell hozzá? Vagy esetleg van egy speciálisan erre való program?
Csinált már valaki ilyet?
Segítsetek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hyundai, Kia topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest