- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
agent_k
őstag
válasz
ElektrikusDE #95997 üzenetére
Akkor most tesztelünk
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
agent_k #95996 üzenetére
Szia!
"Digi csak annyit mondott, hogy igen látja a rengeteg kapcsolatbontást. Hagyjam ki a routert, de segíteni nem tudnak."
Próbaképpen hagyd ki a routert, és a PPPoE kapcsolatot a gépeden hozd létre.
Ha úgyis szakadozik, akkor jelentsd be újra a DIGI-nél!
Természetesen igy nem maradhat, ez csak próba.
-
agent_k
őstag
válasz
ElektrikusDE #95972 üzenetére
Bocsánat elsiklottam a válaszod felett. Igen a házba már eleve optikát húztak. Ma reggel csekkoltam és ugyanúgy szetszakadt a kapcsolat. Ráadásul ahogy látom az éjszaka folyamán többször is.
-
-
Ejelhar
senior tag
válasz
turulbird #95991 üzenetére
Neked is jó éjt.
ps. én ilyen esetben keresnék egy hozzáértő Digis műszakit, aki ellenőrizné az optikát is nálunk.
ps. kollégámnál a szomszéd kerületben tömeges hiba volt ebből: a Digi alvállalkozója bűn rosszul gányolta össze, pár utcában mindent újra kötöttek náluk. Azt mondjuk már a Digisek. -
turulbird
tag
válasz
Dragon3000 #95992 üzenetére
Ekkor az egymás utáni, sorozatos méréseknél sem tudnék 7-860-at mérni egymás után sosem... Csak a cmd speedtest fut ilyenkor.
Na hagyjuk...
Amint lesz, cserélem a procit és/vagy az alaplapot intelesre, de szerintem nem lesz jobb...
Múltkor volt egy i5 9600-as a bolhán, csak az eladó nem tudta, hogy gigás e a lan az alaplapon.
Vadászom tovább... -
Dragon3000
nagyúr
válasz
turulbird #95987 üzenetére
Ép ezt nem érted meg, ha szerencsés vagy és mérés közben semmi más nem basztatja a cpu-t, akkor mérhetsz 860-at, ha viszont valami kér cpu időt, akkor meg lehet, hogy már csak 400-at fog tudni. Ez van régi gyenge cpu van a gépedben. Ha valami erősebb megoldásod lenne és akkor is ezt mérnéd, akkor lehetne mondani, hogy terhelt a digi vagy a szerver.
-
turulbird
tag
válasz
Ejelhar #95989 üzenetére
Böngészőből inkább meg se mutatom (Az Antenna nincs a listában):
[link]
Parancssorból és speedtestből is most meg mindenhol 430/317 körül.
Szóval szerintem a helyi szerver szórakozik, pedig km-en belül van, ha minden igaz.
Mindegy, ez van, a semminél több, csak dühítő.
Jó éjt! -
-
Ejelhar
senior tag
válasz
turulbird #95988 üzenetére
na még egyszer:
egy ilyen gépen mérve most éppen: https://www.khadas.com/vim3böngészőből: https://www.speedtest.net/result/11638617632
parancssorból: https://www.speedtest.net/result/c/22ec8413-5eab-4360-b318-3c09db5b5329
-
turulbird
tag
válasz
Dragon3000 #95985 üzenetére
Én meg már annyiszor leírtam, hogy 7-860-at simán tudta/tudja a gépem (még a büdöskével is).
Most már linux live-on sincs meg a 930, legalább egy százassal kisebb.
Április végétől lett kevesebb, a karbantartások után, általában inviteles szervert kapok:
,,újonnan elérhetővé 1GB névleges kiemelkedő"
Mi az hogy újonnan például? Meg este és éjfél után több százzal több általában.
Még csoda hogy van netem...END
-
Ejelhar
senior tag
válasz
turulbird #95983 üzenetére
https://www.speedtest.net/apps/cli
Szvsz innen kéne letölteni és ezzel mérni. Méghozzá az Antenna Hungária szerverével,tehát így:
speedtest.exe -s 12374Különben úgy jársz mint én, az Intel Atomos gépem (parancssor) agyonverte az i7-es notimat (böngésző)
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Ejelhar #95984 üzenetére
Mondjuk a legtöbb szolgáltatói eszközön úgyis tiltják az usb-t, így a felhasználónak édes mindegy, hogy milyen szabványt tartanak vele.
#95983 turulbird
Annyiszor le volt írva, hogy a géped elég gyenge, így ezek az ingadozások akár a géped miatt is lehetnek, akármilyen szoftver a háttérben kér egy pici cpu időt és máris sokkal lassabb sebességet mérsz. -
Ejelhar
senior tag
válasz
Dragon3000 #95980 üzenetére
Igen, ha pl. USB2 van rajta és már úgy nagyjából senki sem tartja a szabványt, ha valamit ad magára.
Magyarán örüljön akkor is a felhasználó, ha mondjuk nem pent, hanem külső diszket dug rá az eszközünkre. Vagyis nem tartjuk az 500 mA-res korlátot, akár 1A-re is kitoljuk, a szabvány ellenére.
-
turulbird
tag
válasz
Dragon3000 #95982 üzenetére
Wifit minden szökőhónapban használom, a belépés meg le van tiltva, így az usb is...
Próbáltam 2 A-ast is. Nem oszt, nem szoroz...
Az átlagsebesség meg 350-400 körül van április óta (na most véletlenül pont 579).
,,A Budapesten és a fenti városokban végrehajtott fejlesztéseteken kívül a vállalat 12 vidéki nagyváros felhasználói számára a kiépítéssel tette újonnan elérhetővé 1GB névleges letöltési kapacitással rendelkező, kiemelkedő infrastruktúrájú FTTH hálózatát"
[link]Röhej... Csak el ne szédüljek a nagy sebességtől...
-
turulbird
tag
válasz
Dragon3000 #95980 üzenetére
Vitatkozz a Huawei-el!
Meg az enyémen 2 telport és usb is van, valamint a 4 porton a gigás sebességhez több amper is kell...
[link]
Az enyém nem új, hanem használt ont, új 1 A-s táppal.
-
turulbird
tag
válasz
Dragon3000 #95977 üzenetére
Ne akarj már a gyártónál is okosabb lenni!
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Dragon3000 #95973 üzenetére
Szvsz nem.
Ha kisebb a lehetséges elméleti maximumnál, az nem gond.
Akkor problémás, ha azt túllépi. -
agent_k
őstag
válasz
Önök kérték mi teljesítjük
Átírtam azt is. Köszi a helpet mindenkinek
-
turulbird
tag
A táp és az ont teljesítménye megegyezik?
Mert ezért is forrósódhat(ott).
Nekem a Fiberhome kidobásakor a Huawei 12V 2 A onthoz adott táp csak 12V 1 A... A ,,szerelő" jól párosított...
Igaz a wifi nem megy és catv sincs rajta, eddig bírja, még langyosnak sem mondható.
De gyárilag biztos nem viccből írták rá a 2 A-t...
3 év után azért már az ontot sem ártott volna cserélni, főleg ha már használtan kaptad.
Néhány napig azért nem árt figyelni, főleg nagyobb terhelésnél (tv, wifi, lan egyszerre).Nincs mit, szívesen!
-
TeeJay
félisten
válasz
De annyi kell legyen
-
agent_k
őstag
válasz
ElektrikusDE #95969 üzenetére
Megtettem, elmentettem. Csak nekem kicsit zavaros, hogy felette ott van a secondary connection. De valószínűleg ez a beállítás nem a secondaryra vonatkozik, mert azt továbbkattintva újabb beállítások jönnek elő ez meg marad a helyén.
Most pedig fingers crossed.
Csak azt nem értem, hogy 9 éve lakunk itt DIGI volt végig, TP-LINK routereim voltak mindig is és csak most 2 héttel ezelőtt lett bajos ez a beállítás? -
Bzzz
senior tag
válasz
dchard #95953 üzenetére
Szia! Nemrég volt a szerelő és kicserélte a tápot egy másik típusra. Azóta helyreállt a szolgáltatás és az új táp egyáltalán nem meleg
. Még annyit mondott, hogy ezek a típusok jó ha 1 évet kibírnak, nálam 3 évet "szolgált", szóval ahhoz képest jól bírta.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
agent_k
őstag
válasz
ElektrikusDE #95952 üzenetére
Szia!
Kb 1 hete kezdte eldobálni az archer az internet kapcsolatot. Digi csak annyit mondott, hogy igen látja a rengeteg kapcsolatbontást. Hagyjam ki a routert, de segíteni nem tudnak. Kipróbálom all beállításodat remélem nekem is megoldja.
Szerk:
Bár ahogy látom nálam csak a secondary connectionra hozza
-
ruzsass
tag
válasz
South Velen #95961 üzenetére
Én az optika tervezett átépítéséről kérdeztem őket február 22-én és 3 napja válaszoltak.
-
Thusor
őstag
válasz
South Velen #95963 üzenetére
Próbáld minél sűrűbben zaklatni őket telefonon. Szerintem ott valami gubanc lesz IT oldalon.
-
South Velen
addikt
válasz
Thusor #95962 üzenetére
Akkor rohadtul nem értem.
Egy dologra tudok gondolni, hogy egyszer még vagy 8 éve kértem bekötést egy idős rokonomnak erről a mailről, aztán végül mégsem kellett, és töröltem az igényt. Emiatt letiltottak volna vagy WTF?
Akkor megpróbálom párom mailjéről is megrendelni.
-
Thusor
őstag
válasz
South Velen #95961 üzenetére
Én pénteken írtam nekik neten hogy van rá igény a bekötésre. Szombaton reggel 8kor hívtak hogy következő hét kedden kötnék be reggel 8.30-as kezdéssel. Elég hamar bekötöttek szerintem. Ez mondjuk Nyíregyházán volt, nem tudom, hogy ez számít e.
-
South Velen
addikt
Kb 3 hete kérelmeztem a net bekötését a netes felületen.
Mivel két hét után nem történt semmi és akkor vettem észre, hogy még csak fel se dolgozták a rendelést (aminek két napon belül meg kéne lennie), gondoltam megkeresem már őket, hogy mia@ van.
A 1272-en nem tudtam túljutni automatán, így írtam nekik 1 hete.
Egyelőre még le se szarták ezt se.Ez így most teljesen komoly? Így működik a Digi?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
trec12 #95959 üzenetére
Szia!
Én is elégedett vagyok a Digivel, de csak magával az Internet és TV szolgáltatással!
Ettől az affértól eltekintve: [PPPoE szakadás] (amit végül nekem kellett megoldanom a DIGI helyett)
A mobil szolgáltatás itt Romániában helyileg az én falumban csak VoWIFI vel elfogadható, (a városban már rendben van) ezért vettem is VoWIFI képes telefont, szintén a DIGI-töl.
Az ügyfélszolgálattal már kevésbé.
A személyes kapcsolattal (DigiPont) meg még kevésbé.
A szerelőkre meg nem is találok szót nagyon nem értenek hozzá:
"Én nem értek az ipkhez", szó szerint...
-
trec12
addikt
válasz
ElektrikusDE #95958 üzenetére
Igen. Nálam minden okés ezzel a combóval. Az átkötés ingyenes, úgy csinálták ahogy kértem a fiberhome-ot automatukisan bridge-be rakatták mert látták a saját routert; a tv is hibátlan szinte csukott szemmel és gyorsan dolgoztak a szerelők, vér profik voltak. A Tp-Link lemaradt akkor, pár nappal később érkezett a Digis emberke beüzemelte szépen elmagyarázott mindent.
Volt kettő hálózati karbantartás azóta szerintem valamit reszeltek még mert a sebesség 900 alatt nem igen van azóta...
Azért ilyen szolgáltatást ennyiért, kis túlzással ajándék...Én elégedett vagyok a Digivel a mobiljuk is stabil ahol én használom semmi gond vele.
-
trec12
addikt
válasz
ElektrikusDE #95956 üzenetére
Bérlem, nekem megfelel.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
4Grider #95954 üzenetére
Szia!
"A 0 azt jelenti, hogy ne detektálgassa. "
Ez amit nem tudtam, én az "OFF" beállítást keresgettem.
Miután beállítottam már persze hogy megtaláltam Googlével:
"Detect Online Interval - The router will detect Access Concentrator online at every
interval. The default value is 0. You can input the value between 0 and 120. The value
0 means no detect."A DIGI ezt 10 másodpercre állítja be és el is rejti... (alapban nem látszik, csak Advanced módban.)
Bár 2 honappal ezelőtt is olvastam volna, sokkal kevesebbet kellett volna szenvednem...
Vetted a routert vagy bérled?
Sajnos nem mindegy!
-
trec12
addikt
válasz
Nekem semmi bajom vele! Van egy Hama internetes rádióm egyfolytában szól de előtte az Asus routerral napi szinten újra kellett indítani mert bekapcsoláskor nem volt internet. Most nem tudom hogy az FTTH váltásnak vagy a Tp-Linknek köszönhetem-e, hogy nincsen szakadozás de mióta betettük a Tp-Linket is azóta atomstabil. A Tv sem dobálja el a wifit igaz amit csak lehetett azt kizárólag 5Ghz-re állítottam.
Valósággal új életre keltek az eszközem.
(Pl. tablet max. kb. 30-40 Megabiten muzsikált most 200 alatt nem mérek...
)
-
4Grider
nagyúr
válasz
A 0 azt jelenti, hogy ne detektálgassa. Asus routereken is jelentkezik probléma, ha bekapcsolják a felhasználók az internet detection-t.
-
dchard
veterán
Nálam F668 megy mostmár lassan 5 éve, a gyári tápját már javítani kellett, kondi kiszáradás. Viszonylag meleg helyen van, de a levegő jár körülötte. Ez 2 éve volt. Szétszedtem, de belül nem volt gond. 1-2 kondit meg is értem, minden gyári értéken volt. Ha van alkalmas táp a közelben és gyorsan kell a net, akkor érdemes lehet másik (kompatibilis!) táppal megpróbálni.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #95908 üzenetére
Sziasztok!
Főleg azoknak szól, akik DIGI-s Wi-Fi 6 képes eszközt használnak, aminek a bérleti díja: 250 Ft/hó. (vagy Romániában 3 RON/hó)
Ez az eszköz jelenleg a TP-Link Archer AX10 (AX1500)
Sajnos a DIGI módosított (korlátozott tudású) szoftverrel adja a routereket, amiket nem is frissíthetünk a TP-Link oldaláról!
Emellett még van egy olyan előre konfigurált beállítása is, emiatt sűrűn tapasztalunk szakadásokat, legalábbis FiberHome HG6544C ONT használata esetén.
A Router 1.8.0 szoftverrel érkezett ebben csak PPPoE kapcsolatra volt lehetőség.
Viszont pár napon belül frissítették 1.8.3 jelzésű szoftverre itt már választható static IP is.
De természetesen a PPPoE kapcsolatot kell ezen is használni.
Mivel az előző (szintén a DIGI-tol bérelt) routeremmel nem volt szakadozás, ezzel meg igen beszéltem az ügyfélszolgálattal.
Nem tudtak megoldással szolgálni, az ONT-tot sem voltak hajlandók lecserélni. (megjelent a kínálatban egy WIFI 6-os ONT is DE csak Új szerződések esetén van lehetőség a telepitésére igy én nem kaphatok ilyet)
Ez a szakadás nagyon rapszodikusan jelentkezett, végül is együtt lehetett élni vele, de 2 hónap után már nagyon elegem lett belőle és újra átnéztem a router beállítási lehetőségeit.
Ennyi volt az egész!
Ide a DIGI 10 másodpercet állított be!
Ami nem is lenne baj, ha bírná a DIGI hálózata!
Amióta átírtam "0"-ra nem volt egy szakadás sem, pedig van terhelés rajta rendesen!
Régebben is módosítottam a 10 másodpercet, növeltem egészen a maximumig de nem segített, a routert is többször visszaállítottam az sem hozott változást.
De ez "0" csodát tett!
El is mondtam telefonon a DIGI ügyfélszolgálatának, és kértem hogy a következő frissítésben oldják meg!
Azt nem próbáltam ki hogy mi történik tényleges szakadáskor, így lehet hogy nem tárcsáz újra automatikusan a router, erre nem vállalok garanciát!
Ui:
Nem vagyok szakértő a hálózattokban, (sem) ezért ez biztos nem az "tökéletes" megoldás, de nekem egyelőre megfelel!
Elnézést a hosszú hozzászólásért, a problémám is hosszú ideig állt fent!
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest