Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- eBay
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Valóban előfordul hogy bizonyos alkalmazások (telón) nem működnek ha aktív IPv6, de ez is csak időszakos néha pár perc/óra csak. Egy ideig játszottam hogy kikapcsoltam ilyenkor IPv6 és ment minden tovább (Asus RT-55AX kb 10mp alatt lerendez egy restartot így gyorsan megy), de már csak simán mobilnetre váltok X időre. Szóval nem tökéletes a dolog.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
adika4444
addikt
+1, jelenleg nálam is hibátlan. De néhány hónapja jött elő, hogy megszűnt működni v6-on a forgalom, illetve a routing-gal is szokott adódni gond, és akkor vagy elérhetetlen fél-egy percig adott cél, vagy a megszokott válaszidő háromszorosát hozza ki egy másik útvonalból.
Ha működik (itt jelenleg kb. három hónapja) akkor valóban nagyon jó, de sajnos a probléma, hogy random anomáliák túl sűrűn ütik fel a fejüket, a nagyobb baj pedig, hogy erre rendszerint azt reagálják, hogy nem látnak hibát, meg jönnek ezzel a lehúzós dumával, hogy 5000-ért kiméri a végponton a szerelő. Degradálás nélkül merem állítani, hogy 10-ből 5 szerelőnek lövése sem lesz a dologról, és ez nem is róható fel nekik, mert az ilyen jellegű hiba majdnem biztos vagyok benne, hogy távolról is csekkolható, csak a belső kommunikációjukon kéne faragni, hogy a megfelelő emberhez jusson az infó.
Az pedig még mindig sajnálatos, hogy telia-n, Level3-on a pesti ugrás is 10--11 ms, míg v4-en ez 1--2.
üdv, adika4444
-
Varszegig
veterán
válasz leviske #95391 üzenetére
Én nemrég kapcsooltam ki, mert bizonyos oldalak elérhetetlenné váltak, ha be volt kapcsolva. Mivel ez router restartot is jelent, és megy itthon a home office, home egyetem a fiamnak, nem fogom naponta kipróbálgatni, hogy megjavították-e? Meg minek is, ha csak /64 van?
-
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
Nyugi nekem is CAT6 van az ONT meg a szobában lévő AC65P router között
10gigabitig elég lesz mivel 10métere a kábel és azon reményeim szerint simán menni fog. 10gigabitről fentebb meg nem most fogunk még lépni addigra majd kitalálom hogy húzok újabb CAT7 vagy ilyesmi kábelt de lehet addigra már optikai kábel lesz a PC-ben isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
w333
félisten
válasz Dragon3000 #95388 üzenetére
Persze az is elég a PS4 Pro -hoz Cat5E és ugyan úgy megvan az 1Gb, PC -hez azért a CAT6-t vettem mert 1700 ft-ért ezt ajánlották, előző kábel kb 10 éves volt Digis rakta össze lehet nem volt jó a színsor vagy sérült volt valahol
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Apucy01
őstag
Én voltam A Láma nem a router mert én így akartam be írni cnss1.digicable.hu - 2a01:368:a::1
Így nem fogadta el. Így viszont már igen 2a01:368:a::1Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
-
Apucy01
őstag
válasz Intruder2k5 #95380 üzenetére
A Digi IPV6 dns cimeit ki lehet deriteni valahogy? én ezt találtam nem hiszem hogy az egész az lenne. cnss1.digicable.hu - 2a01:368:a::1
cnss2.digicable.hu - 2a01:368:a::2Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
MODERÁTOR
válasz Phobion #95379 üzenetére
IPv6 mellett van IPv4 is, a 8.8.8.8 sem IPv6 cím, ahogy az 1.1.1.1 sem, szóval ha a 8.8.8.8 válaszolt, akkor volt IPv4 kapcsolatod. A Google DNS szerverek IPv6 címei:
2001:4860:4860::8888
2001:4860:4860::8844[ Szerkesztve ]
-
Phobion
őstag
válasz Intruder2k5 #95378 üzenetére
TL-WR1043N routerem van, gyári frimware, IPv6 volt beállítva, PPoE, FTTH.
Tegnap még tökéletesen ment az IPv6, ma reggelre csak pingelni tudtam, pl.: 8.8.8.8-at. DNS-nek 1.1.1.1 van beállítva, megpróbáltam anélkül, úgy sem ment IPv6-al, amint átváltottam IPv4-re, ment minden. -
MODERÁTOR
-
csiki52
tag
válasz szaboi6512 #95368 üzenetére
-
w333
félisten
Megvolt persze, de az ONT nyomja a Routerbe az 1000MB csak a Lan valamiért 100 -nak látja router beállítás vagy mi lehet ? kábelt is megnéztem az CAT5E !
Wifin 400-500MB a sebesség, asztali gépen meg 95MB mert 100 -nak írja a kapcsolatot !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Phobion
őstag
Jó reggelt! Pest megye/Mende: ping van, más nincs. Másoknál?
-
CirrMee
addikt
válasz szaboi6512 #95366 üzenetére
Mezei juzerként nem találkozol ezzel az oldallal, ezért is tudják "őszintén" tagadni a létezését.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz szaboi6512 #95348 üzenetére
Ezt nem lehet bridge módra rakni, ez nem optika.
Lehet, csak úton-útfélen azt kamuzzák, hogy nem.
Én is inkább likvidáltam a vezetékes telefont anno, hogy a 298 -ast se kelljen használni.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Borisz76
veterán
válasz McReay #95363 üzenetére
100 link - Fast Ethernet sebesség. ( 10/100 )
1000 link - Gigabit ethernet ( 10/100/1000)
...ez visszafelé kompatibilis a FE-vel.HA valamilyen oknál fogva nem teljesül a GE , akkor visszavált FE-re.
Ez az ok lehet, törött kábel, csatlakozó , érintkezési hiba....stb.
Cserélj kábelt , próbáld másikkal.
Valamint lehet maga a port is ( laptopban , routerben , switch-ben ) is FE.
Ekkor hiába dugsz be GE képes kábelt...nem lesz csak FE tempó.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
McReay
aktív tag
válasz Intruder2k5 #95339 üzenetére
Ne haragudj a tudatlanságomért, de nem igazán értem, amit írtál.
100-as link van?
A kábelek el vannak rejtve kábelcsatornában, esetleg valamelyik része ennek ellenére sérült?
Samsung Galaxy S23 --- Honda CBR 600 F4
-
Borisz76
veterán
-
g0dl
addikt
FFTB->FTTH átállásnál van mód arra, hogy azonnal bridge módba kerüljön a digis eszköz?
Vagy meddig tart ez a folyamat?
Jó lenne megúszni a routerem állítgatását oda-vissza pppoe-re, meg a jelenlegi publikus IP és csak úgy használható. -
phr3ak
csendes tag
válasz Calogero #95359 üzenetére
Miért nem engedik ezt a usernek állítani és miért tiltogatják le szándékosan az eszközöknél akár még a fw módosítás árán is?
2005-ben az ADSL modemnél is tudta kapcsolni a user ha akarta és mégsem halt bele senki. Felesleges munkát csinálnak. Adják át a jogot és a felelősséget aztán ha valaki elállítja és nem tudja helyrehozni majd fizet nekik.
-
BsReiki
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat most már tisztább a dolog.
Alap probléma a sebesség volt, és gondoltam, hogy a Huawei-re azért van ráírva az ip cím,pass, mert bármikor betudok lépni ugyanúgy ahogy a routerembe, és ott jól betudok állítani mindent.
Például a bridge módot is, de nem tudtam belépni és a win írta is, hogy nincs ip címem. (amikor direktbe dugtam a kábelt a Huaweiből)
A szerelő se volt egyértelmű, hogy bridge módba tette, gondoltam majd jól megnézem/beállítom én
De nem enged be a Huawei, de ezek szerint nem is kell neki.Amit írtatok szerint, mára rendben kell lenni a sebességnek is, délután újra indítok mindent, kikapcsolás után 5 perc múlva visszakapcsolás és megy ezerrel legalábbis remélem.
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz Dragon3000 #95356 üzenetére
Erre a részre reflektáltam: Hogyan tudok meggyőződni, hogy a Digi router bridge módban van?
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
-
BsReiki
csendes tag
Huawei HG814A5 készüléknél ha bridge módban van nem tudok belépni a készülékbe a 192.168.100.1 ip címen?
A feleségem volt otthon a telepítésnél, és a szerelő csak hümmögött a kérésre, hogy az én routeremé legyen a főszerep.
Hogyan tudok meggyőződni, hogy a Digi router bridge módban van?
1000 Mbitre váltás előtt 500-as volt, és most a váltás után is szinte tökéletesen ugyanazt a értékeket kapom, nem kellett volna megemelkednie ? Van valami teendőm vele, vagy vegyem tudomásul, hogy maradt minden a régiben csak egy dobozzal van többem ?
-
szaboi6512
őstag
válasz Calogero #95350 üzenetére
Nem szeretnék veled vitázni.
Csak beszóltam a szolgáltatónak saját routert szeretnék használni....
Nekem ehhez nem kell beszólni, használhatok saját routert, így is.
Nekem a szolgáltatói csak a Vezetékes telefon miatt kellett, az Asus routeremen ugyanis nincs voip port kialakítva.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Calogero
addikt
2 évig használtam ilyen ZTE-t 500-as FTTB-t saját routerrel.
Csak beszóltam a szolgáltatónak saját routert szeretnék használni....Vagy az nézd meg a topic összefoglaló 15. Hogyan kössem be a saját routerem a ZTE-vel egy hálózatba? pontját.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Régen volt egy trükk erre.
Egy switch kell elébe, a ZTE-ben ki kell kapcsolni a pppoe kapcsolódást és marad rajta a telefon. A saját router pedig mehet ugyancsak a switchre a beállított pppoe kapcsolattal. -
Calogero
addikt
válasz szaboi6512 #95346 üzenetére
A ZXHN H298N-t rakasd át a szolgáltatóval Bridge módba.
Utána használhatod a saját routeredet a netre, a telefon marad a ZTE-be dugva. -
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
FTTB gigás net van a Digi által adott ZTE ZXHN H298N routerral.
Vezetékes telefon is van a ZTE routerba kötve.
Már kiborít hogy minden nap levált a kapcsolat 100 mbit-re .
Csak a restart segít, nem lett jobb FR reset után sem.
Meg lehet oldani hogy beállítok egy saját routert és arról jön a net, a ZXHN H298N routerről pedig csak a telefon?
KösziASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
bendegruz
őstag
válasz Dragon3000 #95344 üzenetére
Semmi ilyesmi nem volt.
Ezért is furcsa, mert hónap elso napján vonják mindig.
Ráadásul net-tv-mobil elofizu van.
Majd ma rákérdezek telefonon :)Asus Rog Strix Scar III
-
bendegruz
őstag
Az lesz.
Csak érdekelt volna, hogy egyéni eset vagy másnál is jelentkezett?Asus Rog Strix Scar III
-
bendegruz
őstag
Üdv.
Nem vonta a digi a számlát le elsején ahogy szokta.
Pénz természetesen van a számlámon.
Egyéni eset vagy központilag van valami a csoportos beszedésekkel?Asus Rog Strix Scar III
-
őstag
Köszönöm válaszokat
-
MODERÁTOR
-
McReay
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja észrevettem, hogy elég döcögősen megy egyszerre egy kis töltögetés és "szörfölés".
Csináltam pár mérést különböző szerverekhez kapcsolódva úgy, hogy közben semmi más nem használta az internetet.
[kép]
DIGINET 1000 - FTTH szolgáltatásom van.Samsung Galaxy S23 --- Honda CBR 600 F4
-
TeeJay
félisten
válasz Sebibalu #95332 üzenetére
Mivel FTTB-n is volt ONT a lépcsőházban így a ping miért javulna?
Budapesten tipikusan 1ms körül van, vidéki városokban meg 4-6ms ahogy távolodunk BP-től
Az optikai átállásra azért van szükség mert a régi FTTB-n nem tudnak mindenkinek 100-tól nagyobb netet adni illetve nagyon sok villanyszámlát fizetnek a lépcsőházi aktív eszközök után, valamint azok is már 10-15éves eszközök és egyre több a baj velük.Full új optikai hálózatot építettek ki, végig passzív, csak a két végponton van aktív eszköz amiból a fejállomáson milliós cuccok pihennek szünetmentes tápokkal, a másik eszköz meg az előfizetőnél lévő ONT lesz így kb. csak akkor nincs net ha az előfizetőnél nincs áram.
Szünetmentes esetén ha az ONT-t is arra dugod továbbra is lesz neted akkor is ha az egész telepen nincs áram mert a fejállomás több km-re van úgyis és ott nem lesz áramszünetJa és mivel a GPON maximum 128-as osztásra van kiépítve így sokkal nagyobb kapacitásra képes mint a 15éve kiépített FTTB ahol nem 128 végpont volt egy GPON porton hanem annak sokszorosa
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Dragon3000
veterán
válasz phr3ak #95325 üzenetére
Ha egy helyen megy be minden kábel a lakásba és ha együtt mennek egy darabig és valahol van konnektor, akkor érdemes oda kérni az ontot és ott minden kábelt rá lehet csatlakoztatni az ontra, ha nincs konnektor közelében, akkor érdemes azt elvinni a megfelelő helyig. Ha eddig volt router és elég a gigabithez, akkor az ontot bridge-be kell kérni és a routeredről mehet tovább minden gép, a koaxot rá lehet kötni az ontra és minden tv-den mehet tovább az adás, mint eddig, illetve a telefon ugyanez.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv Urak.
Jövöhéten kapom ezt a csoda optikai Digi netet (cserélik az utp kábelt). Egy Xiaomi AX3600 routerrel használnám. Addig eljutott hogy a kapot kis eszközt "bridge" módba kell tetetni. Ezen kívül van még más tenni való ? Mivel optika esetleg javulnak- e a pingek pl: Multis játékok ban ?
-
-
MODERÁTOR
válasz phr3ak #95327 üzenetére
"Na hát ez nekem nem jó. Marha macera lenne átalakítani."
Miért, most minden TV-hez külön kábel jön be? Gondolom nem, hanem most is el van osztva az az egy. De ha tényleg sehogysem jó, akkor készülj az igazi átalakításra, mert ha Voda vagy Telekom lesz, akkor még UTP kábel is kellhet minden TV-hez, a box-ba. Vagy marad a MindigTV, bár kábel nélkül az sem megy.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz phr3ak #95327 üzenetére
Az ONT-ből kijön a koax és belemegy a tévébe vagy ha több tévéd van, akkor veszel kettes vagy hármas splittert, amit kombinálhatsz is. Diginél nem tudok darabszám korlátról.
[link]
Ha Diginél voltál, akkor nem értem, mit kellene a tévénél átalakítani, hiszen nem CAT5 kábelen ment eddig se.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Laven
újonc
Valakinél szarakodik még az ipv6?
Kb 1 hete kezdődött, azt vettem észre hogy amikor ilyen kliens+delegált prefix kombót kapok:
2a01:36c:5240:xxxx::/64
2a01:36d:5241:xxxx:/64
akkor csak a routeren megy az (ipv6) net, a klienseken semmi, de amikor ez jön:
2a01:36c:5240:xxxx::/64
2a01:36d:5240:xxxx:/64
akkor minden rendben.
Írtam az ügyfélszolgálatnak, de elhajottak azzal hogy minden rendben van és azóta nem válaszolnak a további leveleimre. -
mpo
veterán
válasz phr3ak #95316 üzenetére
Nem kell alakítani semmit.
Nálam három kábel jött be (az 500-as FTTB miatt), most meg egy.
Az ONT-t oda tettem a router mellé, az ONT-ből jön a net, a telefon, a tévé.
A routerben sem kell semmit átállítani, csak az ONT-t kell bridge-be rakatni a szerelővel és mielőtt elmegy, mindent ki kell próbálni.Ha érted, akkor már elavult.
-
Sanyi.mTs
addikt
Faternak el szeretném intézni, hogy publilus IP-t kapjanak otthon.
Név és szerződés számon kívül mit szoktak még kérdezni beazonosításhoz, mielőtt felvennék az igényt? -
phr3ak
csendes tag
Sziasztok! Ezt az optikára upgradeelést és szerződésmódosítást kötelező elfogadni? Én nem akarok munkát ezzel, hogy a belső hálózatomat átalakítsam, megfelel a mostani megoldás. Jelenleg 1 CAT kábel jön be rajta a net és a telefon is.
-
Necc
addikt
válasz PeterPH #95313 üzenetére
Mert ezeknek az USB-s ethernet adaptereknek a teljesítménye tipikusan egy vicc.
LAN-on belüli fájlmásolás megy vele teljes sebességgel, ezt én is kimértem bármelyik adapterrel.
Viszont növeld meg a pps-t (packet per second) ami netforgalomnál jellemzőbb mint LAN-on belüli másolásnál, ekkor a sebesség már erősen hullámzik 300-600Mbit között, azaz nem feltétlenül lesz számottevően jobb, mint a wifi, ha pedig PPPoE-vel is megfejeljük a történetet (ami hasznos lehet hibakereséshez pl. ideiglenesen kiiktatja a routert) akkor a sebesség 150-200Mbit környékére esik le.Anno a netet széttúrtam olyan USB 3.0+ -os adapterért ami PPPoE-vel is kipörgeti a közel gigabitet mert igény részünkről lenne rá, viszont akárhány netes felhasználói véleményt megkerestem, és a saját eszközeimmel a tapasztalatomat is belevéve nem találtam semmit, ami USB-n kihajtaná a gigabitet, netezéskor.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
pooty
tag
válasz Djatis #95308 üzenetére
Van windows alá applikáció:
https://www.speedtest.net/apps/windows -
PeterPH
senior tag
-
-
O_L_I
őstag
Sziasztok! Tudjátok esetleg, hogy a Huawei ONT támogat-e UPNP-t?
A menüjében nincs ilyen beállítás de gondolom attól még lehet alapértelmezett.
Egy raspberry pi-n futó transmission szerverrel küzdök. Nem tudom aktív módba csikarni akkor se ha beforwardolom a 51413-at.
(nem vagyok NAt-olva) -
wwenigma
Jómunkásember
válasz Dragon3000 #95305 üzenetére
Sok embernek nem. Akinek nem felel meg, sokat nem bukik rajta, vesz magának olyat ami jó.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Ejelhar
senior tag
válasz Djatis #95301 üzenetére
Kispest, itt minden rendben.
A PPPoE stabil több napja (konkrétan nálam túlhaladtam a 4 napot), jelenleg úgy 770-880 aktív kapcsolat között ingadozok. Csóri Intel Atomos procis MiniPC-m parancssoros mérési eredménye:
https://www.speedtest.net/result/c/84246690-6c2b-424d-a4d8-65f20d5599f6 -
-
Djatis
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdédem, hogy valakinek feltünte főleg Bp-n, hogy jelentősen csökkent a letöltési sebesség.
9.ker-ben lakok társasházban és szépen jött a net 7-800 néha 900 megával.
De már lassan egy fél éve lement 300 mega körül és most pár napja alig van meg a 250 mega. Cseréltem már routert is és több géppel mérte de akkor is csak ennyi. Csak a net kábel van behúzva a lakásba arra én kötöttem rá a saját routerem és abból kábelle jön a net a gépbe. Asus Mothership és Alienware gépekkel mértem sebességet. Szóval van cpu, ram és ssd is.
Tp-Link Archer Ax50 a routerA magyarázat olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest