- Windows 11
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nagyúr
válasz turulbird #88708 üzenetére
Ugyanaz a rendszer (telefon nincs).
Nalam is villog a net led,nem emlekszem kell-e folyamatosan vilagitania.Jelenleg ennyit tud.
WLAN gomb mit csinal ?
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Borisz76
veterán
válasz turulbird #88725 üzenetére
A mai nap folyamán nálam járt 2 szerelő....
Az egyikük szerint idézem : " Lehet, hogy FAKE gombok "
Ő mondta, hogy az autójában lévő 18 berendezésből egy sem reagál a reset gombra.Intruder2k5
Emlékeztem rá, hogy nálad a Huawei van.
Remélem ez is stabil lesz.
Amúgy sem doboza, sem papírjai......koszos megviselt darabot kaptam.
Nem érdekel a külseje....addig amíg megfelelően teszi a dolgát.
A TV-t leválasztó kis dobozka viszont zsír új.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
törölt tag
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz turulbird #88827 üzenetére
Hidd el hogy nekem se sikerült! (Digi Románia)
Akkor még működött a reset gomb.
Megnyomtam, (mert a WIFI-t only N-re változtattam, és G-s laptoppal nem tudtam belépni hogy visszaállítsam)
N-es Wifi-s mobil vagy Lan kábel éppen nem volt kéznél!
Miután az ügyfélszolgálat (távolról) újra konfigurálta, semmilyen user/passal sem lehetett belépni többé.
Működni működött továbbra is, még a WIFI jelszó is az maradt ami az alján van feltüntetve!
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz turulbird #88831 üzenetére
Persze, én is megtudtam változtatni,. és működött is egész addig amig meg nem nyomtam a reset gombot.
Utána meg már nem csatlakozott a DIGI-hez mert kitörlődött belőle a PPPOE kapcsolati beállítás.
Mivel még a szerződést se találták meg igy nem tudtam beírni őket.
Telefon a DIGI-nek
ŐK vissza is állították.
Utána viszont már nem lehetett belépni.
Gondolom módosították!
A reset gombot nem próbáltam újra megnyomni! (igy is majdnem megvertek hogy elrontottam a NET-tet)
"Az oldalán gombok le vannak tiltva,"
Már nem lakom ott igy nem tudok válaszolni erre a kérdésre.
Most várom hogy bekössék a saját Digi-s előfizetésemet (erre a hétre ígérték de nem hivatalosan).
A WLAN-nal, az Internet eléréssel semmi probléma nem volt utána se!
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #89202 üzenetére
Más szerveren is ennyit mérsz?
Szerencsére nálam a decemberi 2 nap kivételével nem volt gond.
Server: Digi Kft - Budapest (id = 31717)
ISP: Digi TV
Latency: 6.67 ms (0.22 ms jitter)
Download: 927.78 Mbps (data used: 663.0 MB)
Upload: 320.51 Mbps (data used: 363.2 MB)
Packet Loss: 0.0%
Result URL -
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #89240 üzenetére
Nem hiszem, hogy a fogyasztóvédelem a sok közleményben közölt karbantartás és, hogy 365 napból 12 napja szarakszik a net sokat foglalkozna veled, nem üzleti csomagod van, hogy 100%-os rendelkezésre állás legyen, különben is ha jelented és 72 órán belül megoldják (pl megy a net, garantált felett megy a net......), zárják is a bejelentésed és le is van tudva a dolog. Amúgy folyamatosan jelented a hibát, nem hagyod, hogy zárják a bejelentést? Vagy csak ide írsz, mert akkor még csak lépni se tudsz semerre.
Mihez kell erősebb gép? Ha nem a gép építi fel a pppoe kapcsolatot, akkor egy 2 magos 3GHz-en járó cpu bőven elég hozzá. Ingyen áram, kapsz érte egy routert is és nem hiszem, hogy az a plusz 100-200Ft lesz életbevágó az életedben. Lehet elég volt neked az fttb100, de ha az megszűnt, akkor ez van. A hibát biztos keresik nem véletlen van ennyi karbantartás. Ha van alternatíva másik szolgáltatóhoz, akkor oda is tudsz menni és nem kell szívnod a digivel.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz turulbird #89243 üzenetére
Nem kötelező.
Megszűnik a régi, ami helyette lesz vagy kell vagy nem.
Ha lesz egy új útszakasz a régi helyett és fizetős lesz, azon sem kötelező menni, kivéve ha nincs kerülőút.
Az nem zsarolás?Technikai követelményből:
teljeskörű kihasználásához[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #89243 üzenetére
Ezzel mi a bajod? Vagy átkötés vagy nincs szolgáltatás, szolgáltató általi korszerűsítés, amivel a régi hálózatot lelövik, a fogyasztóvédelem ezzel nem foglalkozna.
Szolgáltatói eszköz, szinte már mindegyik szolgáltatónál van, így ezzel se érnél el semmit vagy elfogadod vagy nincs szolgáltatás.
Mihez kell új gép? Egy Pentium g2120-szal, ami egy herélt cpu 2 maggal 3,1GHz-es órajellel torrent esetében is megvolt a gigabit. Ha valakinek ennél gyengébb gépe van az így járt, de ha neked elég volt a 100-as net is, akkor miért gond, ha 20 éves géped van és nem tudja kihajtani a gigabitet?
A bejelentést, ne enged nekik zárni, hogy megoldották, jelezd a hibát minden nap és ha 72 óra eltelik az első után, akkor már kötbért kell fizetniük. Ha hagyod, hogy mindig zárják, akkor nem nagyon fognak veled foglalkozni. Ha szerelőt akarnak kiküldeni, akkor a megbeszélt időpont előtt mérj egy sebességet, mert másnál is volt, hogy addigra megjavult és akkor fizetheted az 5000-ret. Ha viszont lemondod, akkor ezt megúszod. Esetleg még igényelhetnél egy mérődobozt, ami egész nap méri a sebességed. -
PeterPH
senior tag
válasz turulbird #89247 üzenetére
Vannak értelmezési gondjaid, súlyosak.
Mi köze ennek a cikknek, illetve az abban szereplő ENSZ határozatnak egy tetszőleges internetszolgátlató szolgáltatási kötelezettségéhez? Elárulom, semmi.
Nincs szolgáltatási kötelezettsége sem a Digi-nek, sem más szolgáltatónak feléd.
A digi szolgáltatást nyújt, aminek a feltételeit az előfizető vagy elfogadja, vagy nem kap szolgáltatást, ennyi. -
4Grider
nagyúr
A cikkben nem arról van szó, hogy technológiaváltás miatt rákényszerít egy szolgáltató egy újabb technológiára (miközben ehelyett pl. mobilnetet is választhatnál egy másik szolgáltatónál), hanem arról, hogy egyes államok - jellemzően politikai okokból - korlátozzák a szabad információáramlást.
Ennyi erővel azon is felszívhatnád magad, hogy eddig 6-7 liter gázolajból autópályázhattál, most meg az új hibridekkel nem jössz ki ugyanazzal a tempóval és tömeggel 9 liter alatt, mert védeni kell a környezetet... -
mpo
veterán
az internethez való hozzáférés szándékos megakadályozása az emberi jogok korlátozásának minősül és így elítélendő.
Téged úgy "korlátoz" a Digi, hogy a 100 Mbit/s helyett 1000 Mbit/s sebességet kínál,
ráadásul olcsóbban!
A fejlesztést a saját zsebéből fizeti.
A gázbevezetéskor, szennyvízhálózat kiépítésekor közmű hozzájárulást kell fizetni.
Nem értelek.Ha érted, akkor már elavult.
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #89279 üzenetére
Érdekes elvárásaid vannak, mivel gyenge a géped a gigabites nethez a szolgáltatóra mutogatsz, de neked elég a 100-as net is közben meg többet idegeskedsz a sebességen, mint bárki más, úgy hogy nem fizetsz többet a netért.
Írtad, hogy mértél 700 körül és később lassabb lett, nem lehet, hogy közben valami más is kért a cpu időből és előbb kifulladt a gép?Nincs jobb, meg szerintem az én gépemen legyen meg, ne a digis szerelőén.
Erre meg annyit tudok mondani, ha kimegy a szerelő és az ő gépén megy megfelelően a net, nem fogja érdekelni, hogy a kb 15 éves gépeden nem.
Nekem is vannak régi gépem, de helyén kezelem a dolgot és nem várnám el tőlük, hogy ha netre kötném, akkor tekerjék ki a gigabitet.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #89284 üzenetére
Akkor is azt tudom ajánlani, hogy egy erősebb géppel rá kellene mérni, nem hiszem el, hogy nincs egy ismerősöd sem, akinek minimum egy i3-as laptopja lenne, amin van gigabites lan és nem érne egyszer rá, hogy megnézzétek az ő gépén a neted. Ezen kívül vagy kérsz mérődobozt vagy digis szerelőt, aki a saját gépén megnézi a neted.
Azzal, hogy napok óta digi 0000-zól meg a többi, semmi sem fog változni. -
CirrMee
addikt
válasz turulbird #89284 üzenetére
Nem ment semmi felesleges program a háttérben, nem akarok gigabitet, de szerintem a 6-700 elvárható és a gép is tudja; biztos hogy nemcsak nálam van a hiba.
Azzal a kétmagossal elégedj meg 450 -es tempóval windows alatt, és akkor reális dolgot vársz el a gépedtől.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
pw12345
aktív tag
válasz turulbird #89288 üzenetére
Nem kívánságműsor az új hardver vársárlás. Nálam is itt hánykódnak, teljesen jó, a mostaninak huszada gépigényű kártyák, egyebek. Mire megyek vele, ha vistás az utolsó meghajtó hozzájuk, meg már slot sincs neki?
Ott tartok, hogy már PCIe kártyákhoz sincs lassan meghajtó, illetve, amit a 2015-ös W10 még kezelt, azt a 2021-es már nem eszi és a gyártó sem ad ki évek óta hozzá semmit. -
xDiESEL92
tag
válasz turulbird #89272 üzenetére
Nem lehordani akarom, de ez a gép édeskevés már a DIGI 1000-hez.
DDR2, Windows Vistaig volt a lapnak támogatása (arra az illesztőprogramra is kíváncsi lennék, ami 2020-as és támogatja az alaplapon lévő hardvert).
Ezzel a géppel sosem fogsz normális sebességet mérni és itt nem csak a proci, hanem a DDR2 miatt. -
cof
veterán
válasz turulbird #89358 üzenetére
Már ne is haragudj de az egyik legfosabb szerver a Znet Telekom Győr.
2. Böngészőben Speedtest.net, vagy annak az API-ját használó oldalakon mint a Digi is, sosem lesz meg azon a gépen a 950 Mb/s lefele, főleg még ha Windows 10-et is használsz mellette (ez eddig nem derült ki).
Nekem a Q9500-al 600-700 a max. és baromi ritkán, inkább 500 körül van, mert úgy izzad mint a fene, és mindez Windows 7 alatt.
Egyedül a szelessav.net-en mérek 950/320-at, de mértem már 950/950-et is jobb napokon.
A letöltés az nagyon megizzasztja a procit, a feltöltés az nem, mert az memóriából megy, a letöltés meg ugye memóriába ahova kell a CPU teljesítmény is.
Ma a speedtest sehol sem szerepel valami fényesen, leterhelt.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #89364 üzenetére
Mert lehet, hogy pont le volt terhelve a szerver, nekem is van, hogy 4-5 mérés között van olyan, amikor a mérés a garantált alatt van, viszont torrent, meg minden más esetben folyamat megvan a sebesség, így az ilyen méréseknél a szerver terheltségére tudok csak gondolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Wise (ex-TransferWise)
- Windows 11
- Mini-ITX
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest