-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz Ákinard #82000 üzenetére
Elmondásuk szerint a switch 100-as uh nem vezeték probléma van...
Ilyen is van, bár kb emiatt is ugyanúgy várhatsz. Nekem akár felfelé váltásnál, és költözésnél is volt alkalmam megtapasztalni azt, amiről írtam.
Ha lusták, akkor így jártak, majd a Telekom nem lesz lusta bekötni az ezres optikát... Nem tudok mit mondani erre
Mittudomén, talán most jól megijedtek...?
Nem tudom itt alapértelmezés-e ez a bunkózás, mert ez az.Hát ha ez bunkózás volt, akkor csak gratulálni tudok...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
-
Mauzes
addikt
válasz headhunter #82003 üzenetére
Akkor is fix 6000. De ha van valami szogáltatásod és utólag rendelsz még egyet, akkor ott már nem lesz külön bekötési díj.
-
Lasersailing
senior tag
válasz headhunter #82003 üzenetére
Nálunk talán 5m koax kábelt számláztak pluszban (+F csatikat), talán 295 Ft volt a plusz...
-
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek már kicsit. Tegnap átkötötték optikásra a szolgáltatást, egy Huawei egybe routert tettek. Hogy a pí-be kell ebbe belépni, hogy be-átállítsak dolgokat? A szokott módon nem megy. Köszi.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
mpo
veterán
válasz Digitalpimp #82006 üzenetére
Saját router kell, ezt bridge módba kéred telefonon és a sajátot úgy konfigurálod, ahogy eddig FTTB-n.
Ha érted, akkor már elavult.
-
Digitalpimp
senior tag
Ok, köszi. Sajátom van, fél éve vettem, az be van konfigurálva rendesen. Akkor telefonálok. Amúgy ebbe akkor nem tudok semmit állítani?! Jópofák.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
szaboi6512
őstag
válasz Digitalpimp #82006 üzenetére
Szabad tudni ,milyen eszközt kaptál?
Hamarosan hozzánk is jönnek....ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
mpo
veterán
válasz Digitalpimp #82008 üzenetére
Még FTTB-n vagyok.
Arra figyelj, hogy a Gigabites portba kösd a routered.
Ami változhatott az a név, jelszó, ezt kell beállítani a routereden (ha szükséges).Ha érted, akkor már elavult.
-
veterán
válasz Digitalpimp #82008 üzenetére
routerként lehet állítani dolgokat, bridge módban viszont nincs mit.
hanyas vagy, te disznó?
-
headhunter
addikt
válasz Lasersailing #82005 üzenetére
-
Digitalpimp
senior tag
válasz szaboi6512 #82009 üzenetére
Huawei-t.
mpo 82010: Jönni még mindig a 100 Mbit jön, aztán, hogy ez fog-e változni? A saját router se acélos, csak 300-as.
qnadam 82011: Utálok ezekkel a hálózati dolgokkal baxakodni, bármi mást megcsinálok 100X inkább mint ezt. Mert alapjában véve ritkán kell, aztán mindig elfelejtem, mit.hogy.
-
veterán
-
Digitalpimp
senior tag
válasz qnadam #82014 üzenetére
Asus RT-N12+. Az be volt állítva, szerintem az lesz a legegyszerűbb, hogy kérem a bridge-t, aztán max. a nevet, jelszót átírom, ha kell. Amúgy attól függetlenül, hogy most optikán jön a cucc, ez a PPPoE dolog akkor nem változott ugye? Meg publikus IP-m volt, azt elbarmolhatták megint? Ez olyan jó amúgy, ők "fejlesztenek", én meg szívok. Mondjuk, ha megdöglik az ő eszközük, akkor cseréig se TV, se net. Eddig meg legalább valamelyik mindig volt. Meg most járassam állandóan az eszközüket, végül is ne ők fizessék az áramot, fizessem én. Hát nem vagyok boldog...
-
szaboi6512
őstag
válasz Digitalpimp #82013 üzenetére
Kösz Csoki, Sokat segítettél....
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Trk.Adam87
aktív tag
Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy mióta a Digi bevezette a saját eszközét, azóta a számítógépemen bekapcsolást követően nincsen egyből internet, hanem miután bekapcsoltam, utána még újra is kell indítanom mindig a gépet...A Digi eszköz egy külön routerhez is csatlakozik, de amíg nem vezették be az új fajta kábelt ezzel az eszközzel, addig sosem volt ilyen problémám a vezetékes internettel.
Ha nálatokat is jelentkezett hasonló, ti hogyan oldottátok meg?
-
Dragon3000
veterán
válasz Digitalpimp #82015 üzenetére
A routered be van kötve a digi eszköz és a géped közé? Ha igen, akkor azon csak 100as csatlakozások vannak, igy nem fog vele többet tudni.
-
MODERÁTOR
válasz Trk.Adam87 #82017 üzenetére
Tehát akkor FTTB-ről váltottál FTTH-ra, de a régi és az új rendszerben is használtál saját routert, ha jól értem. Jelenleg a DIGI ONT csak modemként működik bridge-ben, vagy pedig NAT-ol is? Tehát a PPPoE hitelesítést melyik eszköz végzi? Illetve amikor bekapcsolod a géped de még nincs net, olyankor a saját routered admin felületét eléred róla? Bónuszkérdés, a gép kábellel csatlakozik a routerhez vagy WiFi-n?
-
veterán
válasz Digitalpimp #82015 üzenetére
annak az asusnak csak 100 megabites portjai vannak.
elvileg minden marad.
eddig ha megdöglött az eszközük, akkor az egész lépcsőházban se tévé, se internethanyas vagy, te disznó?
-
mpo
veterán
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz Intruder2k5 #82019 üzenetére
A Digi Bridge módba állította az eszközt egyből, így a router végzi a PPPoE hitelesítést.
Elérem az admin felületet, viszont nem kap IP címet, csak miután újraindítottam a számítógépet...
Igen, vezetékes csatlakozásról van szó. -
4Grider
nagyúr
válasz Trk.Adam87 #82022 üzenetére
Ha a router ugyanaz, akkor nem változott semmi a LAN-odban. Azaz a routeredtől kell ip címet kapnod. Ha eléred az admin felületet, akkor kaptál ip címet...
-
Digitalpimp
senior tag
válasz szaboi6512 #82016 üzenetére
Bocs, a lényeg: kicsi, fehér, szögletes és 2 antennája van.
Dragon3000 82018: Még nincs, direktbe jön a cucc.
qnadam 82020: Én az ő routerükre gondoltam, amit adtak. Gondolom, ha nálam bent a lakásba megdöglik, az csak nem befolyásolja az egész lépcsőházat.
mpo 82021: Minek? Nekem a 100Mbit is elég volt mindenre, most ők erőltetik ezt a "fejlesztést".
[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
válasz Digitalpimp #82024 üzenetére
Bocs, a lényeg: kicsi, fehér, szögletes és 2 antennája van.
Talán ha a modell tipusát leírnád....
Az segítség lenne....[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
veterán
válasz Digitalpimp #82024 üzenetére
eddig is egy hasonló ont volt a lépcsőházban, meg néhány switch és catv osztó. tehát ha eddig valami felfordult, az az egész lépcsőházat befolyásolta, most csak téged.
hanyas vagy, te disznó?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz szaboi6512 #82025 üzenetére
Nyugi, tudom mit akarsz, majd ha hazamegyek, megnézem.
qnadam 82026: Ok, csak gondolom a lépcsőházi eszközök kicsit komolyabb igénybevételre vannak rendszeresítve, mint ez a mezei router. Most teljesen megvigasztaltál, hogy csak nálam nem lesz semmi. Amúgy a 10+ év alatt eddig egyszer nem volt net, meg a TV-t is egyszer csinálták a szekrényben. Most ha ez a router 0-24-ben fog menni, mennyit bír, 1-2évet? Az 1000 órás kondik elég hamar kiszáradnak majd benne.
-
TeeJay
félisten
válasz szaboi6512 #82016 üzenetére
Huawei HG8143A5 ONT jött 18. Kerületbe is
Van rajta 4 LAN amiből egy gigabites 3db 100-as
Van telefon meg CATV kimenet így elég egy eszközVélhetően sok helyre ez fog menni most
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Digitalpimp #82027 üzenetére
Csak a lépcsőházi cucc, már régi, elavult cucc volt, ami nem tudja, a ma már elvárt gigabites netet...azt meg ugye nem gondolod, hogy mivel neked nincs rá szükséged ezért ott, nálatok nem fogják a fejlesztést végrehajtani. Mások is vannak ám!...
Az meg, hogy ez szívás lenne....ugyan már![ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
veterán
csak gondolom a lépcsőházi eszközök kicsit komolyabb igénybevételre vannak rendszeresítve, mint ez a mezei router.
ne hidd. egyébként nem tudom, miért gondolod, hogy 1 év alatt megpukkad az eszköz, szerintem csak ebben a topikban is elég sokan vannak, akik évek óta gond nélkül használják a szolgáltató cuccát.
hanyas vagy, te disznó?
-
adika4444
addikt
Jól bírják ezek a kiképzést, ha nem fogsz ki valami selejtes / gyári hibás darabot, elmennek akkár 5--8 évig is.
A nálam lévő ZTE-t bekötötték 2016 elején, azóta nem nagyon nyúltam hozzá, kétszer újraindítottam, meg át lett kérve bridged módba, de ennyi.Rokonéknál ugyanilyen F668-as ZTE van, náluk is vagy 3 éve megy.
üdv, adika4444
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy hamarosan költözünk új helyre (társasház), ahol szerencsére elérhető a Digi optikai. Telefonon is kérdeztem, ki van építve a lépcsőházban. Végre megszabadulok a Trétől :)
Előtte is Digi volt, de még nem optikai, így ott LAN és koax jött be a lakásba. Most ugye optikai lesz.
A szekrény az ajtó mellett van a lépcsőházban (villanny, és UPC, T egyben). Jelenleg UPC van a lakásban, koax megy a szekrényből a lakásba, falban. Szépen, igényesen meg van csinálva.
Mit húz majd be a Digi hozzám? Milyen vastag ez az egy optikai madzag? Szerintetek át lehet húzni a falban a UPC koax helyén? Akár úgy, hogy kihúzzák a UPC koaxot, ami hozzám jön be. Elvileg átjárhato a gégecső és ráadásul közel is van. Van rá esély, hogy vállalja a szerelő? És milyen az optikai kábel? Annyira jó lenne, ha nem kellene fúrni, falon vezetni.
Köszönöm"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz 4Grider #82023 üzenetére
A router ip címét érem el csak és annak admin felületét, de azon belül azt jelzi, hogy a szolgáltatói internet ip címe: 0.0.0.0, viszont ha restartolom a gépet, akkor már kapok használható ip címet és van internet is. Erre nem jöttem rá, hogy miért kell mindig újraindítgatnom a gépet ehhez.
-
Lasersailing
senior tag
válasz gurabli #82033 üzenetére
Szia,
Koax helyén elfér az üvegszál. Mi egy védőcsőbe koax-szal húztuk be az üvegszálat (+2 lan kábelt). Sok szappannal 30 m-t megoldottunk (ill. a villanyszerelő én csak kb. drukkoltam, mert védőcső meg volt toldva egy helyen).
Nálunk (Pest megye, kertes ház) digi szerelő behúzással nem foglalkozik, de odaadták az optikai kábelt előre, amit behúztunk, majd jöttek bekötni. Szerintem jobb, ha nem egy idegeskedő szerelő (nyilván címenként kap fizut) húzza be, hanem egy villanyszerelő.De az ONT-től már LAN kábelt kell húzni, nem optikát!
Azaz:
optika --> DIGI ONT --> ethernet kábel --> router --> ethernet kábel / wifi --> eszközeid.
ONT-ből koax-on megy a jel a tv-ig.ONT-nek kell 230V
-
gurabli
őstag
válasz Lasersailing #82035 üzenetére
Köszönöm! Ez biztató. Ha ideadják az optikait, akkor találok villanyszerelőt. De fizetek "okosban" a digis szerelőnek, ha megoldja. Kb. úgy is ott lennék árban. A koax tudtommal jóval vastagabb, majd kiderül, hogy mennyire hajlandó mozogni a falban. Ha igen, akkor talán nem lesz gond áthúzni az optikait. Ráadásul a koaxot lehet egész jól rángatni, cibálni, mert erős. Aztán a vége nehogy az legyen, hogy koax sincs (nem mintha kellene).
A többit tudom, az már sima ügy. Ha a mostani koax helyére eljut a lépcsőházból az optika, akkor nyert ügyem van. Ott egy szerverszekrény (na jó, ez nagyképű, de szépen meg van oldva) van. 220V, koax falban minden szobába, LAN falban minden szobába. Tehát csak bekerül az ONT, az bridge-be, saját router és már mehet is a buli. Be van kábelezve rendesen az egész lakás. Mondjuk a falban nem CAT6 van, csak 5e, így lehet nem lesz mindenhol rendes gigabites sebesség, majd kiderül. Ha jól csinálták, akkor van rá esély 5e UTP-én is.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Előbb hívott egy digis üzletkötő, hogy át fognak állítani a jelenlegi FTTB-ről FTTH-ra és délután jön megkötni az új szerződést. Azt mondta telefonban, hogy az új FTTH internet havi díja 3100 Ft lesz, ugyanannyi, amit eddig fizettem.
Most nézem csak a számlákat, hogy én eddig 2580 Ft-ot fizettem havonta a DIGINET 500 - FTTB csomagomra. Akárhogy nézzük, ez nem ugyanannyi lesz, ez kemény 20%-os áremelés.
Szerintetek köteles vagyok elfogadni ezt az erőszakkal rámtukmált 20%-os emelést?
Én bőven meg vagyok elégedve a a jelenlegi 500-as nettel.
Mi történik, ha azt mondom, hogy nem vagyok hajlandó elfogadni a drágább csomagot? -
TeeJay
félisten
válasz Andralin #82037 üzenetére
Akkor elbúcsúznak tőled mert megszűnik az FTTB hálózat és FTTH-n csak 1000-es net van. De amúgy kajak dupla sebességet kapsz és pár száz forint miatt akarod bukni az optikai netet? Nekem most 6200 az FTTB 1000 net + tv + telefon, FTTH-n 6000-et fogok fizetni ugyanezért azt hiszem
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Victorio
aktív tag
Sziasztok,
Nálam is itt van már egy éve az optikai kábel az ajtó előtt, de még csak FTTB elérhető.
Remélem hamarosan ide is elér a változás szele (Bp, 13. ker. panel)Ha végre bekötik, akkor lehet saját eszközt használni végpontnak?
Lenne egy router amin van SFP+ bemenet, csak nem tudom milyen SFP kellene bele.
Milyen a rendszer? Multimódusú LC csatlakozóval?Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
MODERÁTOR
-
Victorio
aktív tag
válasz Intruder2k5 #82041 üzenetére
Nagy kár. Legalább 10G-s UTP van rajta, vagy egy későbbi sebességnövelés ONT cserével is jár majd?
Az optika amúgy LC csatis? Akkor olyan lyukat fúrok nekik, hogy átmenjen simán.
A mostani lyuk nagyon gányul lett megcsinálva, sréhen megy át 4 fal találkozásánál, meg éppcsak átfér a CAT5 rajta.
Előkészítem akkor nekik a terepet, csak tudni kéne minek kell átférni majd.
Gondolom nem helyben szerelik hanem patch kábelt hoznak.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
MODERÁTOR
válasz Victorio #82042 üzenetére
1000Mbps port van rajta, ráadásul többnyire csak egy darab, a további port(ok) meg 100Mbps sebességűek, van amelyiken egy, van amelyiken három ilyen van, én legalábbis ilyenekről olvastam itt. Nekem Huawei HG8121H van, abban 2 LAN port van, 1x1000Mbps, és 1x100Mbps. De mivel úgyis saját routert használok mögötte, bőven elég az egy port is. Nem tudom panelban hogy csinálják, én családi házban lakom, itt olyan kábelt hoztak ami dobra volt feltekerve, 80 méter fóliás csomagolásban, az egyik végén pedig gyárilag volt csati, így a csupasz kábelvéget tolták kifelé a szobából a villanyoszlopra, ott pedig ment be a dobozba. A kábel amit használtak körülbelül 5x2mm keresztmetszetű, tehát lapos, és ha jól rémlik kétoldali acélszál közt középen megy benne az optika, bár most nincs előttem, mert melóhelyen vagyok. Lehet fordítva, egy acélszál és két optika.
szerk.:
Panelba azt szokták itt javasolni, hogy előkészítésként csinálj az ajtó fölé egy polcot, ahol legyen 230V aljzat is, akkor oda lepakolják az ONT-t, és onnan vezeted ahogy akarod az UTP kábelt tovább.[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz gurabli #82033 üzenetére
Kb. 3mm vastag az optikai zsinór, bőven befér a koax helyett. Nekem is a villanyóra szerkény mellett van az ajtó.
-
Lasersailing
senior tag
válasz Intruder2k5 #82044 üzenetére
Egy acélszál van benne és két optikai, amiből csak az egyiket kötik be a másik nincs használatban. Acélszál a szélén van, középen egyik, másik szélén másik optikai. Nálunk mindkét végére a csatlakozót ott helyben szerelte.
Gurabli:
Szerelés után nem nagyon merném behúzni ezt sehova elég érzékenynek tűnt. Az acél a bekötésnél nem játszik szerepet, rövidebbre levágta a szerelő. De ez nem gond, mert már csak le kellett tenni a helyére az ONT-t -
M_AND_Ms
veterán
válasz Andralin #82037 üzenetére
Nézd meg a Digi honlapon mennyi a meghirdetett ára te csomagodnak! Látni fogod, hogy pont annyi, amennyit most mondtak neked.
Te kaptad eddig olcsóbban, mert "elfelejtettek" emelni....én is így "jártam". Sohasem volt hűségem náluk, mégis, már régóta nem az alapárat fizetem, hanem annál kevesebbet. Most az optikára váltásnál, ezt valószínű nálam is rendezni fogják...Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Victorio
aktív tag
Rákerestem a Huawei ONT-re. A képek alapján SC / APC monomódosú csatlakozás van rajta (sárga üvegszál egy négyzetes zöld csatival).
Fura, hogy csak 1 szál megy bele, úgy látszik half-duplex.Szerintem ø10 lyuk elég lesz akkor is ha szerelt patch kábellel csinálják.
Kösz az infókat mindenkinek.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest