-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@Db0Y
senior tag
válasz Lasersailing #65249 üzenetére
Ez tiszta őrületnek hangzik. Megoldható az elképzelésed, de ezeket a powerline eszközöket ki kell próbálni az adott hálózaton, hogy mekkora sebességet tud elérni. Kismegszakítókat alapból nem szeretik, az is sokat ront a sebességen.
Erősen gondolkodnék a helyedben inkább az ásásban. Vagy a korábbi telekom vonal hol jön be? Esetleg annak a kábelnek a helyére behúzni az optikát?
-
DonMaster
addikt
1
kilehet kérni nat alol.
2
hol irtál konfigot?
powerline-tol függ amugy is az egész lehet a 15nél több lesz de...
3.
nem ismerem de szerintem lehet
4.
powerline-onként 16e ft és ássás télen.meddig tartana légkábellel bevinni a házba ? a 3 powerline árábol kijön böven egy rejtett vezetékezés ami stabilabb jobb intertnetett lehet elérni, sőt, akár csak pc-hez elvive minden más wifi-n kapna internetett
amugy nem gyári firm-el a router lesz az amimiatt nem fog menni az 1000 .
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Watercolour
aktív tag
Ha fontos a stabilitás és a sávszélesség (a felvázolt használati tervből ítélve fontos), én a helyedben kerülném a powerline adapetereket és inkább dolgoznék/fizetnék többet azért, hogy az optika bekerüljön a lakásba, és az a kis szerencsétlen eszköz egy normális hőmérsékletű, száraz, szellőző és biztonságos helyre kerüljön, és ne egy hungarocell dobozba kültérre.
A kérdéseidre válaszolva:
- Előfordulhat, hogy NAT-ol a digi, de kikérheted magad belőle, ebben az esetben kapni fogsz egy dinamikusan, minden PPPoE reconnectre változó publikus IPv4 címet, illetve delegál neked egy /64-es IPv6 tartományt.
- A powerline adapterek elég érzékenyek sok dologra. Kábelek minősége, áramkör topológiája, egyéb zavart keltő fogyasztók az áramkörön, satöbbi. Nem gondolom, hogy ezt pontosan meg tudná neked bárki mondani.
- A "megbízhatóbb powerline" véleményem szerint paradoxon.
- A powerline adapter kérdéses megbízhatósága illetve érzékenysége mellet az ONT kültéren/dobozban tartását sem tartom jó ötletnek. Én a helyedben mindenképpen az optikát húznám be a házba. -
rosszcsont88
tag
1. helyedbe elfelejteném ez powerline dolgot,
2,ONT nem fog jót tenni a hungarocell dobozba való működés,
3, inkább cat5E internet kábelt húznám ki ,olcsóbba jönne ki[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz Lasersailing #65262 üzenetére
egyáltalán légkábelle is betud menni és nincs bontás ásásás és utána rejtet vezekék.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
poli27
veterán
felejtsd el a powerlinet, sztem nem vinná át többet mint a mostani neted ilyen távolságon...... de lehet annyit se...
-
Celtis
veterán
Inkább pont-pont wifi átjátszóval vinném be a jelet a kukatárolótól. Pl, de ezen az oldalon más is. Nagy sebsességre ne számíts, de talán a 100 mbit is megközelíthető, ráadásul feltöltés irányban is.
Azért azon a kertásáson elgondolkoznék. Csak egy védőcsövet kell letenni pár centi mélyre. Ha füvesítve van, a gyep kockában kiemelhető és visszarakható, alig látni a nyomát, de ha marad is valami az is hamar eltűnik.
A vésés szintúgy. Elég egy nagyon keskeny és sekély árok, amit glettel be lehet húzni. Nyilván több munka, de az eredmény is más. Lehet, hogy az átjátszókkal csak 1-2 évig tudod elodázni ezt a dolgot, és akkor úgyis rájössz, hogy kell a sávszélesség. -
Varszegig
veterán
válasz Lasersailing #80840 üzenetére
IPv4-et kérni olyan, mint azt kérni, hogy vegyél levegőt Jelenleg az az alap. Max NAT-olnak, mert kevés a cím. Na azt van értelme kérni, hogy ne NAT-oljanak, de csak akkor ha tényleg kihasználod. Sima tartalomfogyasztáshoz tökmind1.
-
adika4444
addikt
válasz Lasersailing #80842 üzenetére
Faby Vodafone-tól (korábban UPC) jött a DIGI-hez, és náluk a gáz DSLITE implementáció, és az ezzel járó NAT-olt IPv4-es cím miatt tényleg sima IPv4-et kell kérni az IPv6-os megoldás helyett.
A DIGI-nél viszont minden végpont kap IPv6 /64 prefixet, és itt tényleges a Dual Stack, a v6 működéséhez csak a feladat teljesítésére alkalmas PPPoE csatlakozást végző eszköz kell. a Huawei ONT eszközök képesek erre, a ZTE-k nem, de bridged módban saját routerrel sima ügy a v6.
Én használom, és teljesen jól megy. Igaz, érdemes konfolni hozzá a routerben tűzfalat.üdv, adika4444
-
Faby
senior tag
válasz Lasersailing #80840 üzenetére
Mert kb mióta az eszemet tudom, az ipv4 mentén konfigoltam minden hálózati eszközömet, ezt ismerem, ehhez értek a magam szintjén, ez működik. (Bár képes vagyok magamat megszívatni vele, de ez más kérdés) Az ipv6-ot tanulnom kell, még egyáltalán nem ismerem, de ez nem jelenti azt, hogy nem is fogom, csak ez idő, ami most nincs.
Plusz valóban, ahogy (#80843) adika4444 írta, a upcnél kb ez volt a megoldás kb minden bajra, és most egyszerűbb volt csak átdugni a router lan kábelét, plusz beállítani a PPPoE kapcsolatot, és már ment is minden eszköz (kivéve a NAS, de az is megoldódott). Ráadásul a csoda dobozukban (aka connectbox) nincs is bridge mód ipv6-tal, ha jók az infóim így nálam ez vésődött be: bridge mód= ipv4
Hha ez itt a Diginél nem kell, ha tényleg jól megy az ipv6, akkor előbb-utóbb át fogok állni rá, amint lesz egy kis időm a kitanulására.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Lasersailing
senior tag
válasz Lasersailing #81164 üzenetére
Érteni nem értem, de úgy néz ki működik az alábbiakkal:
kiszolgáló: smtp.digikabel.hu
felhasználónév: <usernév>
jelszó: <jelszó>Azaz nem kell a @digikabel.hu!
-
Veron
addikt
válasz Lasersailing #81163 üzenetére
köszi srácok!
akkor szerintem kihuzatok egy védőcsövet a talajban a póznáig. legrosszabb esetben nem lesz rá szükség és légkábellel kell megoldani, amit nem szeretnék egyébként.
hétfőn felhívom a Digit, hogy mit tudnak mondani a szitura. első körben meg kell tudni, hogy a szóban forgó póznán tényleg ők vannak.
kihagytam valamit?[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
válasz Lasersailing #81163 üzenetére
hívtam az ügyfélszolgálatot.
azt mondta a hölgy, hogy elvileg behozzák földben is, ha saját költségemen kiépíttetem (védőcső, behúzószál). viszont azt nem tudta megmondani, hogy a kert szélétől a póznáig ki viszi el -mondjuk elég közel van a pózna-, és a póznára mennyire szívesen viszik fel a kábelem.
írjak mailt vagy menjek be személyesen több infoért, ezt mondták."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
válasz Lasersailing #81212 üzenetére
Kértem valami műszaki elérhetőséget, de nem adtak. Szívesen beszélnék egy hozzáértővel, de egyelőre az email maradt.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Lasersailing #81908 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy nem olcsóbb. De a T 1000/1000 szemben a D 1000/300-a áll. Nekem a feltöltés sokszor fontosabb, mint a le. S lehet jönni azzal, hogy minek a gigabit!? Azért mert nem mindegy, hogy egy adott feladatot elvégzek néhány perc, vagy néhány óra alatt. S ehhez nem szükséges torrenthuszárnak lenni!
Nem árulok el titkot, én 4.200-ért kapom a T-től ezt. S valóban, a tévét nem tőlük kértem, mert nekem az nem felel meg. Az jön máshonnan, ahonnan jöhetne net is, de még rosszabb mint a D-é. Sajnos felénk csak 4 éve ígérgeti a D, hogy készen lesz. Az utcán a vezetékek 4 éve ott vannak, de rákötni nem lehet. (Budapest, XXII. külső része).Mi alá kell írás?
-
headhunter
addikt
válasz Lasersailing #82005 üzenetére
-
gurabli
őstag
válasz Lasersailing #82035 üzenetére
Köszönöm! Ez biztató. Ha ideadják az optikait, akkor találok villanyszerelőt. De fizetek "okosban" a digis szerelőnek, ha megoldja. Kb. úgy is ott lennék árban. A koax tudtommal jóval vastagabb, majd kiderül, hogy mennyire hajlandó mozogni a falban. Ha igen, akkor talán nem lesz gond áthúzni az optikait. Ráadásul a koaxot lehet egész jól rángatni, cibálni, mert erős. Aztán a vége nehogy az legyen, hogy koax sincs (nem mintha kellene).
A többit tudom, az már sima ügy. Ha a mostani koax helyére eljut a lépcsőházból az optika, akkor nyert ügyem van. Ott egy szerverszekrény (na jó, ez nagyképű, de szépen meg van oldva) van. 220V, koax falban minden szobába, LAN falban minden szobába. Tehát csak bekerül az ONT, az bridge-be, saját router és már mehet is a buli. Be van kábelezve rendesen az egész lakás. Mondjuk a falban nem CAT6 van, csak 5e, így lehet nem lesz mindenhol rendes gigabites sebesség, majd kiderül. Ha jól csinálták, akkor van rá esély 5e UTP-én is.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
milcsa
csendes tag
válasz Lasersailing #82149 üzenetére
Köszi, megpróbálom!
Beszéltem ma amúgy velük és elvileg működnie kéne a modemen az összes portnak (kivétel a 4.), de direkt megnéztem, PC-re kötve sem megy más port, szóval nem a routerral van a baj...rufus, Rufus, RUFUS http://rufus.akeo.ie/ ヘ(°◇、°)ノ
-
canniball
nagyúr
válasz Lasersailing #82514 üzenetére
Hozzám szerelt kábellel jöttek, volt belőle több méret (kb. amilyen hosszú kell akkorát vesznek ki az autóból). Amikor rácsodálkoztam azt mondta a szerelő, hogy nem lenne az jó ha ők szerelnék rá a csatit.
Szintén Pest megye, szintén földkábel (Invitel hagyatékként előre be volt csövezve a ház és az akna között).https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Gyurka6
őstag
-
törölt tag
válasz Lasersailing #83210 üzenetére
Valójában van! Az optikai kábelnek van egy méterenkénti csillapítása a gerinc az utcán pedig be van szintezve és van egy úgynevezett csillapítási tartaléka. Annyi kábelt használhatsz, hogy az össz csillapítás után az ONT-on maradjon elegendő szintű jel. Ez a legtöbb esetben 100m kábelt simán elvisel.
-
Lasersailing
senior tag
válasz Lasersailing #88357 üzenetére
Bocsánat, nem mpo-nak akartam válaszolni, hanem miramaxnak!
-
CirrMee
addikt
válasz Lasersailing #88458 üzenetére
Teszthez érdemes win-ből az alkalmazást feltelepíteni "speedtest".
Tutira jó, megbízható. Vagyizé, lehet még sem, de azért hülyítsd a népet, hogy ez a tuti...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
válasz Lasersailing #88458 üzenetére
Én nem jelentettem volna ki, hogy tuti jó a speedtest eredménye. Teszteld le a neted speedtest-en és szelessav.net oldalon.
Digi500,i11-ről:
Akkor most melyik a tuti? Az ami kevesebbet mért?Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
CirrMee
addikt
válasz Lasersailing #88481 üzenetére
-App, FF (ha elég ehhez a gép), vagy CLI, ezekből az egyik nagy valószínűséggel jó lesz.
-Appot használd.
Az egyiket én írtam, a másikat meg nem.
Nincs mit... (lehet magyarázkodni, hogy nem azt akartam írni).“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
MadMancs
veterán
válasz Lasersailing #88870 üzenetére
En is kértem már bekötés alatt el tudja e rendezni Bridge mód. Életre kelt ont, felhívott valakit, aki egyből fel is vette. "Szia xxx, lesz egy bridge mód" Mondott egy számsort, láttuk ont már restart is. Nem volt egy perc. Szóval ha akarják megcsinálják. Valószínűleg belsős számon, kicsit gyorsabb is a dolog.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
tothjozsi96
addikt
válasz Lasersailing #89491 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Nálunk még el se kezdték építeni az optikát, Invitel van és koax.
Azért lett volna jó előre behúzni mert már visszavakoltam, de a helységet kell festeni és a későbbi problémák elkerülése végett egyszerűbb lett volna most behúzni, csak ahol én lakom ott még terv szinten sincs a DIGI optika kiépítése sajnos. Telekomnak van már optikája. -
Akosman
aktív tag
válasz Lasersailing #89491 üzenetére
Én is Pest megyében lakom,és nálunk féligszerelt kàbelt húzott be. Csak az oszlopnál hegesztett,a lakásban az ont-nél a gyári csati volt a kábelen.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Lasersailing #89591 üzenetére
Szia!
Jól is teszed!
Sajnos nálam a háztulajdonos a fűtetlen szobájában helyezte el a megfigyelő kamerák központi egységét.
Aztán csodálkozik ha nem lehet elérni a kamerákat már mínusz 10 fokos éjszaka után.
Érdekes módon a telekomos smart WIFI még bírja, de annak se tesz jót.
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Top cat
addikt
válasz Lasersailing #89591 üzenetére
Amikor még rádiós net volt, az AP-ket is a padlásokra szerelték. Nem is annyira a hideg, inkább a nyári hőség okozott gondot nekik.
-
gisssa
csendes tag
válasz Lasersailing #90232 üzenetére
Köszönöm, most már részben értem.
Családi házas övezete ez is, a ház előtti oszlopon van egy, a képen látható doboz. Ez lenne az a bizonyos? Viszont ilyen doboz minden oszlopon van, legalább is az utca végééig azon a 3-4-en.Ami nem világos még, az amit 1-es pontban írtál. Egy másik címemen van ugyan ez a net, és ott az oszloptól az ONT-ig optikai kábel van. Itt most bezavarodtam, hogy előre elkérted az optikai kábelt, de a koaxot villanyszerelő húzta be?
-
gisssa
csendes tag
válasz Lasersailing #90259 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, most már nagyjából világos minden
Ezt a kábel elkérős dolog lehet hogy alkalmazni fogom, mert az 50 méter nem végig levegőben menne, hanem egy köztes ház födémjében elhelyezett csövön is át kellene fűzni, szóval viszonylag macerás...
Az utolsó két kérdésem:
-az, hogy beköthető-e, van-e hely a dobozban, azt mikor tudom meg? Megrendelem, várok és majd szólnak? A weboldalukon rákeresve a pontos címre, az FTTH-t felajánlja.
-a kábel elkérést a megrendelésnél kell jeleznem, vagy majd ha jönne a szerelő, vele kell megbeszélnem?
-
Nehaiu
csendes tag
válasz Lasersailing #90426 üzenetére
Köszi. A telken belül még értem is, nyilván az én dolgom. De a kerítésen kívül mi a helyzet? Azt hiszem az utca túloldalán fut az ELMŰ kábele és a digi is azon megy, ezzel hogy jönnek át erre az oldalra, és hol/hogy jutnak le a földbe? Korábbi hozzászólás alapján se a digisek, se én nem rakhatok védőcsövet az oszlopra, de ugye az még nem is az utca megfelelő oldalán van.
@Gyurka6: Vót már, a kérdés, csak válasz nem vót még kielégítő.
-
Nehaiu
csendes tag
válasz Lasersailing #90429 üzenetére
A villany az utca másik oldaláról földkábelen jön át, az ELMŰ átfúr a térkövezett utca alatt. Segédoszlopot biztosan nem csinálnék, pont az lenne a lényeg, hogy az ilyen ronda megoldásokat elkerüljük.
[ Szerkesztve ]
-
Nehaiu
csendes tag
válasz Lasersailing #90437 üzenetére
Köszi, ez jó ötlet! Ha nem is "hivatalosan" de hátha sikerül majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Docker konténerizálás
- Raspberry Pi
- További aktív témák...
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest