Hirdetés
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Linux kezdőknek
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- eBay
- Mesterséges intelligencia topik
- AliExpress tapasztalatok
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurka6
őstag
válasz #29810560 #58298 üzenetére
Direkt ezért írtam a b-t, meg itt is volt érdeklődő az áramtalanításra, a honnan lesz legegyszerűbb, a saját b bekötésem, már ha rosszra akarnám használni pl.. (másért minek kellene valaki belépő kódja). (Egy kis lelkesedéssel talán több lehetőség is elérhető lenne.) Nyilván szerintem!
[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
-
törölt tag
válasz #29810560 #58295 üzenetére
Bocs, lejárt a szerkesztési idő.
Amúgy meg, ha valaki mégis megpróbálná "meghekkelni" a DIGI rendszerét a naplózások és egyéb biztonsági rendszerek miatt 'Számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény' vádjával olyan gyorsan bíróság elé kerülne, hogy még pislogni sem tudna már is ülne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz E300TD #58293 üzenetére
'Légy oly bátyám!' Írd már le, hogyan lehetne visszaélni vele, ha ide kiírná a bejelentkezési adatait. (Értem ez alatt, hogy előfizetéssel/kiépítéssel nem rendelkező személy kábelen DIGI Internet kapcsolathoz jut, mert szerintem sehogy. ...ha, van előfizetésed akkor meg ugyebár feleslegesek a másik előfizető bejelentkezési adatai.)
-
bambano
titán
válasz E300TD #58286 üzenetére
látatlanban komoly szakértő nem mond olyat, hogy aggályos.
kockázat-elemzés, pro és kontra érvek számbavétele után mond olyat.semmi baj sincs a cleartext jelszóval. pláne nem ebben az esetben.
ha véletlenül feltörnék a digi rendszerét, akkor a radius jelszó lesz a legkisebb problémád.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
WaterWave
veterán
Hát...
Van benne valami hogy kevéske lesz a 100/100 aki 4k tartalom felé kacsingat... Most tapasztaltam meg• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
törölt tag
válasz Joe123 #58287 üzenetére
A nomadikus jelszót máshogy/titkosítva kezelik. (Boríték rendszer, ahol csak a boríték száma van nyilvántartva.) Csak az ügyfél/előfizető tudhatja a jelszót. Módosítani sem lehet. Amennyiben felmerül a harmadik személynek való kiszivárgás gyanúja újat kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
E300TD
tag
-
E300TD
tag
Az vajon hogyan lehetséges, hogy egy Digis "ember" - nem üfsz - meg tud nézni egy előfizetői username/password párost cím alapján? Eléggé aggályos, a digi txt-ben tárolja a jelszavakat LOL
[ Szerkesztve ]
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
bambano
titán
válasz Tompie #58280 üzenetére
szerintem a digi nem fogja erőltetni, hogy melyik kábelre dugd a tévédet, csak a régiben nem lesz jel.
sőt, valószínűnek tartom, hogy a bejárati ajtó külső síkjában el fogják vágni és ki fogják húzni a kinti szakaszokat.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Tompie
őstag
Az összefoglalóban olvastam:
"FTTH (optika, családi házas övezet) területen minden internetcsomag esetében egy optikai terminál kerül kihelyezésre (Huawei EchoLife HG8242-B, ZTE ZXA10 F625G, ZTE F668 GPON ONT, vagy eltérő/újabb típusú).
Ebbe csatlakozik fixen a bejövő optika, valamint van rajta egy analóg telefon csatlakozó, egy adathálózati csatlakozó és egy koaxiális jelkimenet van rajta, amire a TV koaxiális kábele csatlakozik."Ezek szerint átépítés után a TV-t is ebbe az "optikai terminál"-ba kell bedugni és ahonnan most jön a koax kábel az meg is szűnik? Vagy a TV maradhat a régi kábelen ?
Köszönöm
-
Andrew31
senior tag
válasz qqcqqc #57766 üzenetére
qqcqqc és adika4444, köszönöm szépen!
Most jönnek, mindjárt, akkor majd kérem a beállítást, a lényeg, hogy működjön minden tovább, addig nem engedem el őket.
Szép napot mindenkinek!
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Roland861010
addikt
Helló Mindenki!
Olyan problémát kellene orvosolni amire eddig nem találtam megoldást , vagyis a neten van de át néztem mindent amit ott írnak!Digi 1000/200-as netem van végre és nem hogy gyorsabb lenne a letöltés hanem még lassabban töltők mint a régi koaxos megoldással.
Be állítottam a torrent letöltési mappát az SSD-re nehogy kevés legyen az írás olvasási sebesség de semmi.
Uttorent is elvileg jól van be állítva.
Ja abból a legújabb publikus verziót használom.Van másik kliens amit érdemes használni esetleg ?
Maga a letöltési sebességgel nincs baj kipróbáltam leszedtem az eredeti Diablo 3 at a Blizzard Appon keresztül maximum 70Mb/s...kliensen keresztül 5-6Mb/s ...
Ha van valami jó tipp trükk tanács megköszönném!További szép napot!
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Panelban lakom és mostanában tervezünk egy teljes folyosó felújítást. Nem volna szerencsés, ha a munkálatok után azzal szembesülnék, hogy fúrni-faragni kell az optika beállás miatt. Mindhárom szolgáltatás be van kötve, bár elvileg a telefon csak a hűség miatt van. Folyosón egy darab konnektor nincs, bár az ajtó fölötti megszakítóktól szerintem lehetne kialakítani egyet. Mik a lehetőségek és javallatok a hálózatfejlesztés kapcsán? Jöjjön az optika egész a nappaliba és ott bontsam eszközökre a jelet, vagy legyen a folyosón az ONT és a már bekábelcsatornázott 3 kábel maradjon meg? Mindkét verzióban látok pozitív lehetőséget és buktatót is sajnos.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
bambano
titán
válasz Criton #58271 üzenetére
"minden defaulton van ahogy eddig is volt, vagy miket kéne megnéznem?": pont ezt.
mert előfordulhat, hogy ha nőtt a késleltetése a hálózatnak, akkor már nem fogja tudni kihajtani a kapacitást.az elején gyors, majd lassuló, később felgyorsuló net lehet tcp window scaling probléma. ez lehet oprendszer frissítésből eredő elbaltázás is.
-
BIZ0906
aktív tag
válasz Soma01 #58263 üzenetére
Nem az a lényeg nem kell nekem, hogy gigás sebességgel töltsön de ha ez előtt 1 évvel 4-5Mbps-el töltötte le ugyan azzal a konfiggal az adatot pl: nvidia.com-ról vagy más ilyen oldalról azóta ssd került a gépbe akkor mikor állítólag karbantartás volt másnapra ilyen 200kbps-nél többet nem tudok elérni. Baromi fárasztó amit csinálnak.. Ugyan ez kőbányán ahol szintén sokan laknak magyarán nem kertváros 3-4-5 és így tovább mbps-el tölti le ugyan azt a fájlt..
Na erre varjatok technikai megoldást.. -
DonMaster
addikt
válasz Gyurka6 #58266 üzenetére
mert ppope technoligián kapcsolodik, az ont meg azért van regizve mert 1: Digi eszköz, 2 optikai hálozat miatt olt szintnél, a ppope meg a csatlakozáshoz kell, nagyon rövidre fogva az ont azért regisztrált mert az a HW regisztrálás a ppope azért kell mert az a szoftveres regisztrálás. kb igy kellfelfogni, kétlem hgoy leirná valaki 100%-osan hogy a digi miért föleg Digi-s
Tompie
telefiont ha ahsználod kérd át hordozosba,
és akkro belehet kötni az 500-ast mrá ha a switch gigás , ha nem gigás ugyan ugy nem leges a válasz.
ha nem használod a telot és gigás sw-akkor lehet nem kéred a telo bekötését csak az okoscsomag miatt van azt csö.[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Tompie
őstag
Ma voltak a TV előfizetésem bekapcsolni, rákérdeztem az 500-as netre, hogy mi van vele nem jött még visszajelzés, hogy nálam beköthető-e.
Kérdezik, hogy van-e telefon előfizetésem, mondom igen van, erre ők akkor nem is fog visszajelzés érkezni, mert nálam nem lehet bekötni az 500-as netet várjam meg míg átkötik optikára az egész házat kb egy éven belül és akkor térjek vissza erreEz egyre jobb, ahány DIGI-st kérdezek meg annyi válasz és egyre jobb válaszok
-
DonMaster
addikt
válasz Soma01 #58263 üzenetére
talán Google Fiber de digi tuti nem ahgoy más Magyar szolgáltató sem kb 100 ha meg van örülni kell neki. Sokkan ráálrtak torrentes dolgora pl: steam uplay stb. és igy oldották meg részben a szerver terhelést részben a játékosok ügyfelek adatforgalmát megnött a letöltés.
-
DonMaster
addikt
válasz Criton #58261 üzenetére
oké de előszór macbook volt nem imac, nah mindegy,
technikusok csak mérnek, lehet az ont szar, cserélteszt ki hátha jó lesz.ha 100-at kimér akkro gigabites, ugye Diginél 100-as netnél 100-as portban 94-96 a max, viszont gigás portban 100-asnetnél 110-120. már csak sima kerek 100-at is csak gigás portal lehet mérni.
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz DonMaster #58260 üzenetére
Értem az iróniát, de egy asztali iMac esetében amiben van beépítve rj45, ott is ugyanúgy produkálta ezt. Valamint amennyire tudom, az iMac -ben már gigabites kártya van.
Most beszéltem a telefonos ügyfélszolgálattal és ők még mindig látják a hibát (bontja a kapcsolatot ejfelkor es valami konfig file nem telepul rendesen) Ugyanakkor a technikusok viszont nem latjak.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz Criton #58255 üzenetére
látom az ironia nem ment átt, gyenge azért mert nincs rajta rj45 be6ki menet. nah mindegy.
HW szinten kell birja ha lenne benne rj45 lehetöség gyárilag, anélkül csak wifi és az meg gyenge, kábelesen megoldhato de ezt én is irtam , i7 már kapásbol ssd-vel elég a gigásra, ezt enm is rétem miért kérdés.
de ahgoy oda fogom irni egy i7-el szrelt gépnél amelyikben 100-as lan kártya van hgoy kevés pont ugyan ugy oda lehet a macbookpro-hoz is irni, mert azon nincs. mind kettő bővíthető gigásra külső eszközzel, és akkor már sima liba.külföldre nincsen garantált sáv ahogy ott még az 1000-ret sem elérd el soha, belf9öldön az 1000 meglehet Dunaújvároson kell mérni. és ahogy látom már az antenna digital-nál mért eredménynél is 900+-od van és kivan simulva a vonal is, tehát nem ingadozik ami miatt problémáztál.
Soma01
van hogy bugos a firm az ujjak és a régi jó, ennyi az oka, egy probát meg ér.[ Szerkesztve ]
-
-
Brandynew
őstag
válasz Criton #58255 üzenetére
Akkor most pontosan mi a hiba? Úgy látom, hogy 930/212 a sebességed az Antenna Hungária szerverén, a Szelessav.net meg nyilván túl volt terhelve, amikor mértél.
Akkor minden ok most?
(A MacBook Pro egyébként egy elég gyenge, hardver tekintetében alsó-középkategóriás gép (gondolom "u"-s CPU van benne), de valóban mennie kéne rajta a Gigabitnek.)
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
Most voltak kint a technikusok, szerintük nincs hiba, telefonos ügyfélszolgálat szerint viszont van.
Speedtestet addig futtatták míg nem lett meg a garantált minimum és hozzátették, hogy őrüljek, hogy megy, ne akarjam a 900Mbps feletti sebességet stb... panaszt tettem és most ezeket az eredményeket értem el közvetlen a ZTE-re kapcsolódva, és akik szerint nem megy egy 2018-as Macbook Pro-n a gigás net, az szerintem igenis téved, mert ha eddig ment hónapokig ugyan azzal a géppel, akkor utána miért nem megy, és kell azt mondani rögtön, hogy kevés a i7-es vas 16 illetve 32GB memóriával? Tény és való nincs a MBP-on rj45, de kapható, ugyan akkor az iMac-en viszont van, és ugyan az volt, egyébként meg az Apple ellenes tábornak, most tesztelve volt egy i7-es 64GB memóriával szerelt ASUS RoG-al, és ugyan az a hiba, valamint a DIGI-ek egy 4GB rammal szerelet celeronnal teszteltek. -
DonMaster
addikt
válasz Shummo #58253 üzenetére
nekem is wdr4300 van én még firm-et sem frissitettem rajta és jol ment anno az 1000-res csomag, leeht valami firm frissités ha frisistetted ha nem akkro ted emg hátha emg oldja ha nem akkro vissza az eredetire, majd hard reset megint, router mögött kell menjen az 1000 azon a gépen.
-
Shummo
senior tag
válasz DonMaster #58250 üzenetére
TP-link WDR 4300-as routerem van.
A kihajtás lényege nálam az lenne, hogy ha elvileg 1000.re fizetek elő, akkor ne 250-450 legyen a sávszélem. De a lényeg, hogy akkor nem a PC-be van a hiba. Marad a saját routerem vagy maga a Digi.(routert már mindenhogy próbáltam, reset se segít.)
-
dchard
veterán
válasz bambano #58039 üzenetére
Az átadási pont az ONT lesz. Technikailag lehetséges lecserélni az ONT-t saját eszközre, csak azt sosem fogják neked felregelni, ennél fogva működni sem fog. (tudom én, hogy a Mikrotik saját GPON SFP-jét szeretnéd használni ).
A GPON-nál az ONT az OLT-vel szerves logikai egységet alkot, nem olyan mint a DSL, ahol szabadon csereberélheted az eszközt. Sajnos.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
-
DonMaster
addikt
-
bambano
titán
válasz bambano #58039 üzenetére
"tegnap megkérdeztem tőlük emailben. ha kapok választ": ma kaptam választ.
az ügyfélszolgálattól.
megírták, hogy a kérdéseimet továbbítják az illetékes elvtársak felé.
és erre nekik öt nap elég volt...gyorsak, mint a villám.
-
Shummo
senior tag
Ha már ez a téma, érdeklődnék, hogy egy FM2-es A10-5800K proc / ssd / 8 Gb ram elég a 1 Gbit kihajtására?
Feleslegesen ne szívassam magam a probléma keresésével ha a gép nem bír többet. -
Criton
veterán
válasz xeon forever #58236 üzenetére
Late 2017-es Macbook Pro i7es procival 16GB memorival es ssdvel gyenge?
Valamint amin mindenki at siklik, digi is, ha eddig ment a sebesseg akkor hogyan lenne lassu a vas?
Az iMac is hasonlo konfig mint a Macbook Pro csak i5-el es 32GB memoriaval.Routeren lett gyari beallitas visszaallitas, ugyan az. De a sajat routeren hozza a 400-600Mbps, de kozvetlen a ZTE-n meg a 200Mbps alig van.
50GB os filet a nas eddig olyan 70-80Mb/s szedett le, most olyan 10-20Mb/s-al.
Az ugyfelszolgalat ra nezett es latjak hogy a kapcsolat is naponta tobbszor epul fe, ami nem normalis.
Ugyan akkor emailen meg azt irjak nem talalnak hibat, szval a telefonos meg az emailes hiba bejelento is ellentetes dolgot mondanak.Valamint a kozpont szerint olyan ez mint ha minden pppoe felepulesnel mas lenne az internet csomagom.
Egyszer felcsatlakozok, alig megy a 200Mbs letoltes, a masodik kapcsolatnal meg 700Mbs ala alig megy.[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz DonMaster #58243 üzenetére
Ezen én is tűnődtem, hogy végülis minek felel meg, és nekem is az a véleményem, hogy "hétköznapira fordítva" a modem a legérthetőbb hasonlat.
Amúgy:
Optical Network Terminal (ONT)Actually, ONT is the same as ONU in essence. ONT is an ITU-T term, whereas ONU is an IEEE term. They both refer to the user side equipment in GEPON system. But in practice, there is a little difference between ONT and ONU according to their location. ONT is generally on customer premises.
szerk: a leírásban az ONU-nál írja: ONU converts optical signals transmitted via fiber to electrical signals.
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
MadGame
senior tag
Kérlek, ne kövezzetek meg, de mi az az ONT?
-
DonMaster
addikt
válasz Soma01 #58240 üzenetére
igen ezt is kikén-e szűrni, ezt még linuxaíl is easy szűrni,
de egy win-t feltolnák és afvval tesztelném egy olyan gépen ami ténylegesen képes kihajtani az 1000-ret ,
mert szerintem avval vannak bajok, +mivel irta hogy kb 2hete és addig jó volt routerel igy a routere is nyomnák egy gyári resetett, és csak a ppope-t állítanám be és teszt, már lehet ez is megoldaná.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz Soma01 #58238 üzenetére
én is erre voltam kiváncsi, de ahogy kivettem szavaibol a speedtest-en kivül nem irt mást, vagyis ott látni és emiatt érzi de a böngészés közben stb-re értettem a kérdést de a speedtest-re válaszolt.
böngészés közben kétlem hogy érezné valaki a 900vs 400mbits-es sebesség különbséget, meg amugy is 900-rol leesik 400-ra és mire a teszt végére ér beesik 600-ra az még normálisnak is mondható, nah meg nem speedtesten kell élvezkedni, hanem igazi letöltéssel probálni, meg egy normális pc-vel ami kitudja hajtani a ppope-t , macbook kapásbol kevés ezekhez meg a linux-os gépek is.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
TeeJay
félisten
válasz Criton #58235 üzenetére
ha az ONT bridge módban van és a gépeden állítottad be a pppoe-t akkor kevés a géped azért mérsz keveset
böngészéből chrome és firefox html5 oldalon nézd meg bár mostanában azok se tudnak kimérni max sebességet...
nálam ami tuti az a speedtest alkalmazás mert az nem használ böngészőt így jóval kisebb prociterhelést ad
emiatt pontosabb isrouternél meg látszik hogy a router viszi a pppoe-t így mindjárt 700megabit felett tudsz mérni mert nem a géped szenved tőle
nálam is router mellett 600-700megabitet mér Chrome
speedtest alkalmazás meg 940-et simánMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
xeon forever
addikt
válasz Criton #58235 üzenetére
Ha közvetlenül Ennyi, akkor lehet kevés a vasad a ppoe-nek. Ez igy leginkább arra utal. Digi is rad fog mutogatni...
Mindenképp próbálj ki egy ram driveos OS-t közvetlen a zte vel. Ott kiderül az igazság.
Lejjebb irtam mar a különbségeket.
Szoval mielött belemesz a digis szervízbe (2500huf ha nálad a hiba és meg sem oldják, csak széttárja a kezét) teszteld le rendesen a hálót.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
Criton
veterán
válasz xeon forever #58232 üzenetére
Közben kiderült az sem probléma, hogy a belső IP cím. Valami a ZTE eszközzel lesz, mert kevesebbet mérek rajta pppoe kapcsolattal mint hogy az én routerem rá van kötve és azon mérek, ami elég érdekes.
Ez mostani eredmény. A kábel mind a két tesztnél ugyan az.
Ha a routeren mérem:És közvetlen a ZTE eszközre csatlakozva:
Egyébként még jó, hogy van accom a speedtestre, és látom, hogy az anomália pontosan 2018.02.14.-én kezdődött, szóval akkor kezdett el ugrálni a sebesség nem kicsit.
Most megy egy részletes és összefoglaló levél a DIGI-nek, amitől kihull a még meglévő hajam. T-nél megnézték, és ha tapasztaltak problémát, akkor küldték a technikust. Itt nem, itt levelezgetni meg screenshotokat kell küldeni.
[ Szerkesztve ]
-
forten
aktív tag
válasz Jama85 #58179 üzenetére
Szia.
Akkor szokta ezt csinálni,ha valami zavarja az antennát.Közelben van nagy hangfal, vagy ugyanazon a frekvenciát (csatornát)használja valaki,és az zavarja.
Telepítés le a telefonodra ,wifi analyzer programot,azon látod ,hogy ki milyen csatornát(ch) használ.Állítsd,át olyanra,amit más nem használ.
Hangfalnál ugyanez a helyzet,tedd át más csatornára,ahol nem szakadozik,és jó lesz,meglátod.
"Hol volt,hol nem volt..."
-
Soma01
veterán
válasz TeeJay #58221 üzenetére
Egy ilyennel (párban) nem lehet megoldani a tápellást, poe-n? Jól értelmeztem, hogy ezen keresztül megy a gigabit?
Így elég ha egy konnektor mellett nem messze elmegy a kábel, ott "feladódik" a táp és az utp-n "visszamegy" a ONT-be.
Amúgy milyen feszültséggel és mekkora árammal működnek a Digi ONT-i?[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
CAT5e 100méterig simán bírja az 1000megabitet
nálam sima CAT5 volt vagy 30méter a routerig és simán vitte 2 toldóval is
szóval ettől nem kell betojni nem az UTP kábel a gondlegyen bent a lakásban az ONT utána 100méter kábel elég lesz mindenre
ráadásul a koax is bent lesz már a lakásban így 6TV-re is oszthatod mert lesz benne bőven elég jel szerintemMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz zsolt501 #58222 üzenetére
igen van vagy 20féle panel felépítés
amiben eddig én voltam ott mindenhol az ajtó fölött vagy mellett volt fent a biztosíték tábla
és ott jött be az ajtónál is a DIGI UTP meg koax
99,9% hogy ugyanott fogják az optikát is bevinni mellette így adott a hely az ONT-nek meg CATV eszköznek
már csak konnektort kell varázsolniahol meg máshol van a biztosíték tábla ott odáig vinném az ONT-t és onnan a lakáson belüli hálózatot
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
zsolt501
nagyúr
válasz TeeJay #58221 üzenetére
Nálunk a panelban a bejárati ajtótól kb 4-5 méterre van a biztosíték tábla
Fránya panelek sem egyformákNálam csak egy járható út lesz, a bejövő UTP kábel helyére fog majd kerülni az optikai kábel, illetve a bejövő koaxot is részben ki kell majd bontanom egy darabon az osztóig.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
TeeJay
félisten
válasz Gejza1981 #58219 üzenetére
DIGI LAN mindenhol kb. a bejárati ajtónál jön be a lakásba
így ott tuti van UTP meg koax kábel tehát ha az ajtó fölé fogod az ONT-t kérni akkor onnan minden megy változatlanul.
nyílván valami kis polc kell az ajtó fölé de egy ONT meg egy FTTH-CATV eszköz elfér egy 20x30-as lapon
azt felfúrni nemn agy cucc
két 5-ös tipli meg csavar örökre megtartjaami problémásabb tényleg 230V-ot vinni oda de panelben a bejárati ajtó fölött van a biztosítéktábla
onnan egy 2-es elosztót kihúzni nem nagy cucc már és örökre kész vanén így fogom megcsinálni ahol vagyok
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Criton
veterán
válasz Criton #58215 üzenetére
Most vettem még egy olyat észre a router logban, hogy amikor a pppoe authentikáció sikerül ,akkor a router kap egy local és egy remote ip címet, ez pontosan mi lenne?
Gejza1981: bírnia kell a strapát, nálunk ugyan az a kábel megy kint az utcán, és szakadó esőben, szélben, hóban fagyban van kint, és semmi baja.
[ Szerkesztve ]
-
Gejza1981
tag
az optikai kábelt mennyire tudják hajlítgatni (illetve érdemes-e)?
most a fél lakáson átjön a lan kábel eléggé derékszögű törésekkel...ha cserélik a mostanít az újra akkor érdemes-e közvetlenül a beálláshoz rakni a routert és onnan lannal tovább ballagni vagy inkább küzdjenek meg minimum 2-3 kanyarral az optikával és a szobában legyen a router?
-
Criton
veterán
válasz #29810560 #58205 üzenetére
Több routerral és beállítással is próbálkoztam, de közvetlen a ZTE-re kötve a gépet szintén az van, hogy elindul 970Mbps a letöltés majd egy idő után 400Mbps-ra is leesik és utána visszakúszik 600-700Mbps, de van, hogy tartja mondjuk stabilan végig a 880Mbps-at. Több locationt is néztem, mindenhol ugyan az, DIGI sebsségmérő oldalán a letöltés a 310Mbps éri el letöltésre és feltöltésre meg 115Mbps-t. Ha ezt le jelentem, akkor kiröhögnek, és közlik hogy a garantált megvan. Ha meg kijönnek mint egyszer, akkor közlik, hogy én itt még az életben nem mérhettem 300Mbps feletti sebességet....és az eszközeim rosszak. Több mint 8 évig dolgoztam a T-nél, annak is a német részlegénél mint hálozatos, programozó stb.... és utálom mikor olyasvalaki jön ki akiről rögtön leír, hogy nem ért a dolgokhoz és megpróbál kioktatni.
Valamint az ügyintéző kishölgynek is elmagyaráztam, hogy ezt a hibajelenséget nem tudom csak egy sima screenshot megoldással elküldeni.
Mondjuk az ELMÜ nem olyan régen volt kint, és ellenőrzött minden oszlopot ahol a DIGI van, a munkájukat ellenőrizték, de ha ezt is mondom, akkor hülye vagyok, ennek sincs köze. Mert a kizáró okokat miért is nézzük végig ugyebár.
T koax is be van kötve, 250Mbps net és az stabil, de a DIGI jó lenne, de ennyit még nem szívtam mint most.
2db AC88U router van, tudja a Dual Wan opciót, és ha átváltok csak a T-re, az meg teljesen stabil, néha még gyorsabb is a kelleténél.Mivel itthonról dolgozom, ezért is van két szolgáltató és a Dual Wan, ha az egyik elmenne, akkor a másik még megy.
Ez is egy teljesen friss mérés, és közvetlen a ZTE-re kötve a MacBook Pro.
Ez meg a DIGI-s mérés:
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
poe-t nem csak kintről befelé jövet adhatsz a switchednek, hanem bentről is.
egy kliensoldali porton is megtáplálhatod a switchet.poe-t nem fognak adni, mert nem fogják helyetted fizetni a villanyszámlát.
[ Szerkesztve ]
-
denko
senior tag
-
bambano
titán
szerintem nem sok.
a poe-s switch sokkal drágább, mint a sima, és mivel a digi raklapszám vette, alig hiszem, hogy poe-s switchet rakjanak fel szándékosan.az sokkal inkább előfordulhat, hogy másik fázison van a switch és/vagy földelési probléma van a hálózatban, ezért úgy érzed, hogy ráz.
-
denko
senior tag
sziasztok,
Arra mennyi esély van hogy a digi 1000-es csomag képes hálózatban poe-t kapjak lan kábelen tőlük, egyáltalán poe képes switchekkel dolgoznak?
-
törölt tag
válasz Criton #58204 üzenetére
Ne csak egyszer mérj! Hagyd csak a gépet rajta - esetleg több napig - mert, amint látom a vonalbontással/kapcsolatbontással is gond van.
Ki kellene zárni a router hibáját vagy annak kihagyásával vagy kölcsön routerrel, mert mint írod a szolgáltatói eszköz (ONT) BRIDGE módban van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest