- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Hálózati / IP kamera
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Netflix
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
LagerMaister
tag
Hali Mindenkinek!
Nemrég sikerült be állítgatnom a monitorozást, de arra nem tudom rá jönni, hogy egyes játékokban, leginkabb az újjakban miért nem jelzi ki a grafikont? Régi játékoknál simán működik, de az ujjakban nem tudom be varázsolni a sarokba... Van erre megoldás? -
Matejgep
csendes tag
Üdv. mindenkinek!!!
Ha igényt tartana rá, vagy esetleg másnak jól jönne az ismeretségében:
Gépi fordítással lefordítattam az MSI Afterburner programot teljes egészében, a mai verziókkal kompatibilis módon. Hiba akadhat benne néhány %, mert én nem tudok angolul, csak pár szót, de bizonyosan 98%-ban olvasható, és értelmezhetőre sikeredett.
Illetve van 1 külső megjelenés (skin) fájl is a sok közül, amit a neten lehet találni rá, nekem ez jön be, így erre voltam hajlandó energiát pazarolni, így ezt az egy skin-t is lefordítottam képszerkesztő, és a saját kézügyességem birtokában, sőt, mivel ez egy kezdeti verzió, így ugyan közzéteszem, de ez egy EGYÉNI (humoros) változat, amit úgymond TÚL-fordítottam, első sorban a magam örömére, direkt (ez azt jelenti, hogy olyan dolgok is fordításra kerültek, ami valaki számára eretnekség, vagy hülyeség lenne - nekem nem az.
De ha valakinek bejönne, vagy érdekelné, akkor szól a "matej.m12@gmail.com" email-re, és lehet nekiállok belőle egy közösségibb megjelenésűnek.
A fájlokat ".zip" formában becsomagolva a Mega tárhelyemre töltöttem fel, külön-külön letölthető, kinek melyik kellene, akár mindkettő...
Ha valaki ezt olvasta, szüksége is volt rá, annak előre is egészségére!
-
chris0000
őstag
hi. ez az afterburner+riva is részletes meg jó, de ti mit használtok a statisztikák kiírására?
thx. üdv. -
dannyl
addikt
Fel kéne rázni ezt a topicot
Gondolom már megoldottad, de másnak jól jöhet. A rivetunert is fel kell rakni hozzá, és akkor az Afterburner beállításaiban on-screen display fül toggle on-screen display beállításnál megadni egy billentyűt. Én "ó" betűre rakom mindig, de lehet page up, vagy pade down is pl.
-
mcsm88
senior tag
Játêk közben teszi a dolgát, de hogy lehet előhívni az onscreent adott program futásakor, vagy akár bármikor?
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Az igazán expert MSI Afterburner felhasználóktól kérdeznék az alábbi furcsaságról: én is beleszaladtam ebbe a jelenségbe.
Nem értem, miként tűnt el a grafikonok bal felső sarkából a zöld Min és a piros Max érték. Három - általam felügyelt - gép közül kettőn látható, egyen pedig nem. Az OS mindenhol Windows 11 PRO.
Válaszokat előre is köszönöm szépen!
Vigi
-
westlake
félisten
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Neten se nagyon, a programban pedig végképp nem találom: tud egyáltalán az AB "CPU Package" hőmérsékletet mérni?
BIOS-omban a packagem bő 15 C fokkal magasabb, mint maga a CPU, szóval szeretném valahogy figyelni játékok közben is azt az értéket.Köszi előre is.
-
törölt tag
Lementettem RTSS-ből az overlay filet, majd rendszer újratelepítés után betallóztam, de semmit nem jelenít meg, nem töltötte be a táblákat sem.
Van erre valami megoldás az ovl fileból vagy elölről kell kezdenem az egészet? -
Roba
tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy miként jelenítsem meg az MSI AB-rel game közben a 10850K feszültségét? Egyedül ezt nem képes mutatni, minden mást amit szeretnék kijelez. A CPU voltage előtt pipa van, Properties: in OSD bejelölve. Azt látom, hogy AIDA64.dll:3 monitorozná, de nem teszi.
A gépem fent van az AIDA 64 is, az MSI AB 4.6.4 verziója van fent.Mit tegyek, hogy kiírja a CPU feszültségét játék közben?
Köszi.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #121 üzenetére
Na most ugy neztem, hogy ablakban, kozben ment a jatek, lattam a kettot. Es bakker tenyleg csokken a mag orajel.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #120 üzenetére
Teszteltem, probaltam tobbfelekeppen, kulfoldi forumokon valaszt kaptam. Ha szetvalasztom a temp limitet es a power limitet, es a power 100%-on marad, akkor ha leviszem a temp limitet az en esetemben 65re,nem fog teljesitmenyt csokkenteni a kartya semmi esetbe sem. Annyi lesz, hogy automatan szabalyozza a ventilátort ugy, hogy ezt a hofokot ne lepje tul. Ilyenkor nincs szukseg sajat magam beallitott fan speed grafikonra sem. Mag es memoria orajelek valoban nem csokkentek.
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
A videokarim egy asus gtx 1050 TI 4GB. Gyári venti szabályzása elég gyér számomra, ezt úgy kell érteni, hogy 80 fok körül kapcsol csak rá igazán. MSI afterburnerben ha grafikont állítok be a fan speed résznél, akkor minden rendben, úgy állítottam be, hogy 70 fok fölé ne nagyon menjen.
Na de itt jön az érdekes rész. Gondoltam kikapcsolom ezt a grafikonos dolgot. Helyette a temp limitet állítgattam, most speciel 65 fokra tettem (power limit 100). Ez most azt jelenti, hogy nem megy 65 fok fölé a hőmérséklet, és ezt ő automatán szabályozza. De miért lehet az, hogy így sokkal halkabb a vga venti, mint ha a grafikonos megoldással használom? -
pigatt
őstag
Sziasztok!
MSI Afterburner-nél más is észrevettem, hogy a Curve PC újraindítás után nem működik? Csak akkor kezd el újra működni, ha újra betöltöm a profilt és Apply-t nyomok, hiába látszik a legutolsó beállítás egyszerűen nem megy alapból, legalább is curve.
Ezt produkálja 4.6.3.-nál és 4.6.4. Beta 4-nél is -
Yodamest
veterán
Sziasztok,
Akárhogy próbálom nem tudom kicsikarni az afterburnerből, hogy a játékok hangját is vegye... legfrissebb verzió van fent, minden driver friss, képet rögzít, de hangot egyáltalán nem. Mindent végigzongoráztam, a lejátszó eszköz vagyis a hangkártya meg lett adva, de állítottam automaticra is, minden opción végigmentem. Nem tudom volt-e még valakinek ilyen gondja, a neten inkább csak mikrofon felvételről olvasni bejegyzéseket, de nálam az in-game hang hiányzik.
-
Computer4U
kezdő
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha játék alatt afterburnerrel szeretném kiiratni az infókat rivatunerren keresztül miért van az, hogy csak kb 5 féle adat látszik.
Szeretném látni az 1% és 0,1% fps stb, de semmi. Hiába pipálom be, hogy monitorozza és írja ki OSD-n.Köszi
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Él még a fórum? Kipróbálnám a programot, kizárólag értékek kiiratása céljából (nem OC), de előtte kérdeznék. Gigabyte RTX 2080 SUPER OC kártyám van ami alá fel van telepítve az AORUS ENGINE kártya piszkáló, monitorozó program.
Kérdésem csak annyi, hogy ha nem törlöm az AORUS ENGINE programot és telepítem az Afterburnert, nem fog a két program összeveszni? -
geckowize
őstag
Sziasztok,
Meg tudná valaki mondani, hogy ha beállítottam a következőket, akkor hogy-hogy nem állítja az Afterburner a Fan Speed-et (Auto-n) nagyobb %-ra?
- Leszabályoztam a temp limit-et 60°C-ra
- Feltoltam a memory clock-ot +442 MHz-cel
- Leszabályoztam a power limitet 33%-kal
- GPU usage 100%-on megy (NiceHash)A power limit levételét, illetve a memory OC-t a NiceHash oldaláról vettem.
Mégis, a Fan Speed 59%-on van, az default beállítások előtti 70+%-hoz képest. Bár a power limit ugye lejjebb lett véve, mégis azt várnám, hogy ha 100% GPU usage lép fel és ilyen alacsony, 60°C-os temp limitet adtam meg (default 75°C körülre elég gyorsan felment terheléskor) memory OC mellett, a fan-nak nem kéne jobban dolgoznia?
Még egy furcsaság, hogy maga a GPU Fan nem egy választható item a Monitoring tabon, de nem csak Afterburnerben van hűlt helye, AIDA64-ben, valamint SpeedFan-ben sem találok róla semmit, holott az Afterburner ha tudja a %-ot, akkor azt mégis honnan veszi?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
fradi81
veterán
Az miért van hogy a gpu% 0-100 között ugrál? Eközben a feladatkezelőben 70% körül megy a grafikon.
-
Valamiért az msi afterburner+rivatunner nem lát csak 32 szálat pedig 48 van a gépemben. Próbáltam aida shared memory-t de abból is csak 32-őt lát. Ez valami limit lehet?
-
ritkaság
aktív tag
válasz
Jack Oneill #110 üzenetére
Szia!
Szerintem szánj rá időt és teszteld a manuális vezérlést. Nagyon jó eredményeket tudsz elérni. Persze ehhez több mindent kell a kijelzőn látnod és jegyzetelni, de minden játékhoz tudsz saját beállítást készíteni. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #109 üzenetére
Időközben a fan rpm kijelzés is meglett
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a program használatában, most próbálom ki először. Egy kis segítséget szeretnék kérni!
1050TI karihoz semmi egyebet nem szeretnék, csak a fan speed-et állítani. Elsőre sikerült belőnöm az automata módot, ami nem is rossz, alacsonyabban tartja, mint ha nem használnám ezt a programot.
Mennyire javasolt az automata mód, tudtok-e tanácsot adni, miket érdemes bekapcsolnom? stb stb
Játék alatt beállítottam, hogy mutassa a fan speed-et, bár csak százalékban, de így is jó, az FPS értéket, a CPU hőmérsékletet. A CPU-ból nekem a magok nem kellenek, csak maga a CPU hőmérséklet.
Szóval pár tanácsot szívesen vennék, köszi előre is -
modflow
veterán
válasz
RetepNyaraB #107 üzenetére
Köszi, közben megtaláltam. :)
-
modflow
veterán
A monitoring fülön beállítottam, hogy pl. a VGA hőfoka jelenjen meg a bal felső sarokban játék alatt.
Ennek a méretét hogy lehet növelni?
4K felbontáson nagyító kell hozzá. :) -
Ferrari fan
tag
Sziasztok,
Egy olyan problémám van, hogy az msi afterburner rossz memória órajelet mutat.
Bios és a Windows 10 is a beállított 3200MHz mutatja, de az afterburner csak 2400-at.
Mit kell beállítani, hogy a jó RAM órajelet mutassa?
Gépem:
Msi B450 Tomahawk MAX alaplap
CPU AMD Ryzen 7 2700x
RAM Kingston hyperx predator cl16 2X8Gb 3200MHz -
ritkaság
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #103 üzenetére
Köszönöm!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
ritkaság #102 üzenetére
Sok játék (jellemzően online lövöldék, az anticheat engine miatt) nem támogatja az overlay-t és ilyenformán nem fog menni. Konkrétan guglizz az általad játszott gémekre. Ha mennie kéne, akkor az rtss szerver beállításaival lehet mókolni (stealth mode, detection level stb)
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Win10 (hivatalos) van a gépemen. A legfrissebb MSI Afterburner. Viszont van egy olyan problémám, hogy amikor elindítok egy játékot, pl.: H&G vagy WOT, kikapcsolódik az Afterburner. Valakinek van valami ötlete mi lehet a gond?
-
konci79
őstag
válasz
RetepNyaraB #100 üzenetére
Köszi,közben meglett...
Hwinfo-ban kellett állítani, hogy melyik sorba és melyik oszlop, csak már rég használtam,így elfelejtettem... -
konci79
őstag
Sziasztok!
Hol tudom állítani hogy egymás alatt mutassa az értékeket?
Most vízszintesen keresztben van,az istenért se találom... -
válasz
RetepNyaraB #97 üzenetére
Közben meglett a megoldás.
A force fan speed update elöl kellett a pipát kivenni és azóta működik.
Mindenképpen csak játék alatt szerettem volna, hogy menjenek a ventik. Attól függetlenül, hogy amúgy tök halk 45%-on is. -
RetepNyaraB
veterán
Nekem a hysteresis sose működött (jól), ha valaki tud megoldást, engem is érdekelne
Vagy lejjebb veszed 50-re a nulla határt, mondjuk 20 százalékon pörögnek 65 fokig, onnan felengeded a neked elviselhető maximumra folyamatosan mondjuk 72 fokig (vagy ami jellemzően a legmagasabb üzemi hőfok). De nem akarok okoskodni. -
Sziasztok,
MSI Afterburnerrel meggyűlik a bajom, remélem valaki tud segíteni.
Van egy RTX 2060-am, amire custom venti profilt szeretnék beállítani.
Bekonfiguráltam, majd apply gomb és működik is.
A profil a következő:Láthatjátok, hogy temperature hysteresis is be van állítva 15C°-ra.
Tehát én arra számítok, hogy a kártya ventillátora csak akkor kapcsol ki, ha a kártya 45C°-ra visszahűlt már.
Sajnos ez viszont nem így működik, a ventik lekapcsolnak pontban 60C°-on.Hogy lehet ezt a temperature hysteresis dolgot működésre bírni? Valamit én nézek be talán?
Köszi előre is!
-
Pedro78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #94 üzenetére
XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
Pedro78
senior tag
válasz
BoneDragon #90 üzenetére
Ez volt a bibi, koszi. Hivatalos oldalrol szedtem le, csak RivaTuner kimareadt a telepiteskor.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
BoneDragon #90 üzenetére
Mármint a Statistic server-t. De az gyakorlatilag része a csomagnak, hacsak nem valami ócska hekkelt verziót szedett le..
Pedro78, innen leszedheted pl:
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
Az Afterburner remélem friss fajta, nem két éves
Illetve NINCS egyidejűleg több tuner program telepítveTöbb lehetőséget lehet végigzongorázni; mindegyik után egy reboot, de egyszerre csak egyet piszkálj el!
-A low-level IO drivert kikapcsolni.
-a low-level hardware access-t kernel mode-ra állítani user-ről.
- a voltage control-t kapcsold be és third party-ra állítsd. Az unlock voltage monitoring is legyen beikszelve ugyanekkor.
Némyelik után újraindul az AB, de ez nem elég, kell a PC reboot is.Ha egyik sem oldja meg, akkor passz egyelőre, de amennyiben nem okoz problémát, akár hagyhatod is.
Ha nagyon zavar, akkor még radikálisabb lehetőség törölni az AB-t, törölni a vga drivert a saját telepítő segítségével (semmi driver sweeper és hasonló életveszélyes baromságok) majd DDU-val is átmenni rajta, csökkentett módban, ésszel kattintgatva. Eztán driver reinstall, AB reinstall és reménykedni, hogy már nem akad össze. -
ravap
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #85 üzenetére
-
Steve0804
kezdő
válasz
RetepNyaraB #82 üzenetére
Köszi, itt az igazsàg!
sikerült
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Steve0804 #81 üzenetére
Rtss beállításokkal lehet próbálkozni akkor:
Application detection level
Stealth mode
Osd rendering modeVagy rá kell guglizni ha ezek nem oldják meg.
Szerk: app detect legyen high a rage2 profilban (tehát nem global, hanem a spec profilban ahol hozzáadtad az exét az rtss-hez kézzel). Steam in game overlay-t kapcsold ko, ha van. A több felület szinte mindig összeakad. A windows gamebar is legyen off. Az nem tudom profilozható-e játékonként.
-
Steve0804
kezdő
válasz
RetepNyaraB #80 üzenetére
Szia!
Köszi, de ez nem hozott megoldàst!
-
Steve0804
kezdő
Sziasztok!
Egy-kèt jàtèknàl nem monitorozza a msi afterburner a dolgokat!
Pl. Fortnite-nàl tökèletesen indul, Rage2-nèl semmi nem jelenik meg.
Valami ötlet?
Köszi előre is! -
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #77 üzenetére
Bocs félreértettem. Utánanézek.
-
Robitrix
senior tag
Miért van az, hogy a mérésről nekem nem készíti el a riport fájlt(gyakorlatilag egy text állomány) Pedig be van állítva a benchmark fülön a riport fájl neve és helye. Olyan adatokat kéne beleírni neki, mint legkisebb FPS, átlag FPS, legnagyobb FPS és még pár mérési adat. Persze futás közben látszanak a pillanatnyi adatok csak a jelentés nincsen meg az istennek se utána.
-
-szabi-
addikt
Hi
Kettő verziót is próbáltam (462, 461), de nálam hiányzik az OSD.
Erre mi a megoldás?
üdv -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Van másik alternatíva ami tudja azt amit az afterburner?
Üdv -
Heroes fan
őstag
Aidával sikerült megoldani.
-
Heroes fan
őstag
Hogy jelenítem meg az értékeket?,minden bevan pipálva és csak a gpu-t monitorozza semmi mást.
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! A beállított profilokat hogy lehet menteni az MSIAF-ben?
Nem szeretnék újra szórakozni a feszültségértékek beállításával...
Hová menti ezeket? -
apollo12
veterán
Hali az mitől lehet hogy az egyik napról a másikra cs:go ban nem mutatja a rivatuner?
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
--HARDCORE-- #65 üzenetére
A probléma az hogy 15MB-nál nagyobb chache-je van a processzoromnak.
-
Vincsó
aktív tag
Hali!
Nem pont Afterburner, de hozzá kapcsolódik. Rivatunerben tudja valaki, hogy is működik ez a scanline-sync?
Próbálta valaki? Mondjuk úgyis kipróbálom csak a tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy kinek mi vált be vagy épp használja e valaki? -
RetepNyaraB
veterán
-
--HARDCORE--
senior tag
Üdv!
Leszedtem, feltettem a 4.61-est I3-3250 + 7870-hez 7x64-re. Tökéletesen megy.Ugyanezen szoftverek E5-2695V2 + GTX1060 3GB mellett azt csináják, hogy a monitorozásnál ha bármihez hozzányúlok, appcrash-t kapok. "RTSS működése leállt"
Telepítgettem oda vissza keresztbe, googleztam, másnál is előfordult már ez a hiba.Csak akkor omlik össze, ha a "show in on screen display"-t választom ki.
A logitech lcd-n meg a tálcán nincs gondja.Illetve a Framerate Frametime-ot kipipálni se engedi.
pont ami kellene az nem megy. Ki hitte volna. -
modflow
veterán
A program ár tudja írni a kártya GPU órajelét?
Egyszer lefuttattam próbaképpen az OC tesztet és most hiába nem is fut az afterburner, a kártya mégis magas Boost órajelen fut.
Ez hogy lehet? -
etele1.0
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #62 üzenetére
thx
-
RetepNyaraB
veterán
Van, de messze ez a legjobb.
Pár játék háklis rá, mert fedőréteg funkciója van (overlay). Ezzel lehet trükközni a RTSS szerveren belül, ami az AB része, a kiíratásért felelős. Ott van a application detection level, meg stealth, ilyenek.
De van, amivel semmiképp nem m3gy6 együtt, sőt belezavar. Ilyen pl. az Apex Legends. Olyan esetben sajnos ki kell kapcsolni AZ RTSS-t, vagy még rosszabb lelőni az AB-t. Viszont az utolsó beállítást tartja, tehát akár az OC settinget, miután kikapcsoltad. -
etele1.0
aktív tag
üdv
miért nem minden játék alatt láthatóak az adatok a képernyőn?
van valami másik afterburnerhez hasonló program? -
betyar1974
senior tag
válasz
RetepNyaraB #59 üzenetére
Bocsi, hogy csak most reagálok, de nem voltam gépközelbe.
Szuper, megoldottad a problémám!
Köszi a segítséget! -
RetepNyaraB
veterán
válasz
betyar1974 #58 üzenetére
-
betyar1974
senior tag
Toggle On-Screen Display Num: 0 beállításom és nem tudom levenni az OSD-t játék közben. Próbáltam F1 bill.-vel, úgy sem jó.
-
Hauptmann
veterán
válasz
RetepNyaraB #56 üzenetére
Igen, Windows 10.
-
Hauptmann
veterán
válasz
RetepNyaraB #54 üzenetére
Pipa van a Framerate, Framerate Min, Framerate Avg, Framerate Max, 1% Low és 0,1 Low mellett, Show In On Displey Screen mellett nincs, nem mutatja a grafikont.
-
Hauptmann
veterán
Szeretném monitorozni az FPS értékeket, de nem az On Screen Display-en, hanem csak a grafikonon. Viszont alapban nem méri az AB. Mit kell beállítani hozzá, hogy a grafikonon megjelenjen?
-
Heroes fan
őstag
válasz
RetepNyaraB #51 üzenetére
Mindegy mert mivel 2060-am van és a win 7 átmenetileg van rajta míg nem lesz tápegység így nem olyan fontos, win 10 alatt tökéletes, csak ezt az átmeneti időszakot jó lett volna, de ha nincsen akkor ez van majd ha vissza lesz rakva a 10.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Heroes fan #50 üzenetére
Nem akartam flémet kezdeményezni a win7-ről, de reális opció volt a támogatás hiánya...
Egyébként megvan a hwinfo64?
Ő együttműködik az rtss-szel és kiír bármit (najó, asszem a frametime-ot nem). Talán win7 alatt is. -
Heroes fan
őstag
Sajnos windows 7 alatt nem működik rendesen csak ezt a keveset lehet megjeleníteni többet nem.
-
Heroes fan
őstag
válasz
RetepNyaraB #48 üzenetére
Alatta is kivan pipálva. De most az experience progi se működik bead egy fekete képet nyomnám a felvételt és nem történik semmi. Windows 7-en.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Heroes fan #47 üzenetére
Show osd, vagy hasonló - pipa?
-
Heroes fan
őstag
Mindent beállítottam már de csak párat jelenít meg a monitorozásból mitől van ez?,mit nem állítottam be rajta?
-
Sirandrish
legenda
Heyho.
Tudna valaki segíteni? Gondoltam kipróbálom ezt a progit. Mivel nem értek hozzá, néztem róla videót. Be is állítottam mindent, tök fasza. Viszont ahol elvileg el kéne indulnia ennek a Rivatuner statistic servernek, akkor nem történik semmi. És így nem is ír ki semmit játék közben. Mi lehet a gond? Manuális indításra sem történik semmi az égvilágon.szerk: most már kiírja, de a szöveg méretét nem tudom állítani a riva nélkül
-
RazoR
veterán
válasz
RetepNyaraB #44 üzenetére
Akkor majd végigzongorázom ezeket, köszi a tippeket!
-
RetepNyaraB
veterán
Mondom, próba.
Játékmotorja válogatja, mi mire háklis.
Ha nem oldja meg, feltehetőleg később orvosolják driverből, bár lehet a kijelzés módját állítani (2d-3d-3d raster), az is elég néha.
Vagy az application detection levelt, custom DirectX kapcsolót. De ezeket rendeld a problémás alkalmazás exe-jéhez, máshol ne okozzanak galibát. -
RazoR
veterán
válasz
RetepNyaraB #42 üzenetére
Akkor a stealth mód on-ban legyen?
A "show on screen display" on-ban van persze!
Az a fura, hogy a jelenlegi beállításokkal pl a Siege-ben van OSD....
-
RazoR
veterán
válasz
RetepNyaraB #40 üzenetére
Nincs, be kellene?
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Nincs valakinek ötlete, hogy az újabb játékokban miért nem megy az OSD? AB-ből és Riva Tunerből is a legfrissebb van fent és át van állítva 64bit-re minden.
-
Dudinszky
újonc
Sziasztok. Kernek egy kis segitseget, az afterburner nem akar kikapcsolni, folyton 1410-MHz en porog, es ezert melegszik a kartya. A windowsal indul a program, a kis windows ablak is be van kapcsolva baloldalt. Megse teszi stock allapotba. Kerlek segitsetek.
-
kenwood
veterán
Sikerult eleg jol belonom az afternurner. Csoportositas,stb megvan.
Ket dolog nem vilagos :
- Hiaba jelolom be a frameratenel az osszeset osdre,csak az aktualis fpst es a frametimeot irja ki. hogy tudom a min es az averaget is kiiratni?- Amikor osztott kepernyos benchmark video keszul,hogyan oldjak meg azt,hogy a ket kulonbozo kartyan ugyanazt az utat jarjak be?
[link]En nem tudnek ketszer ugyanugy menni egy arcade autos,vagy fps jatekkal.
Az AI is mashogy reagal ket egymast koveto jatekban. -
szaki1
tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy felraktam az MSI afterburnert és nem jelenik meg a FAN a menűben sem, meg a kijelzőpanelen is inaktiv? A Dragon Centerben látszik minden és jelzi is. -
nubreed
veterán
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy az MSI AB -vel készített screenshotok iszonyú sötétek, sokkal sötétebbek, mint ha mondjuk Steam beépített screenshot készítőjével csinálnám, ez utóbbival minden rendben van, csak én jobban szeretem az AB -t használni.
-
stargatea
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem az említett progi fent van a gépen egy rx 580 am van és ha nincs bekapcsolva a program akkor nem mennek a ventilátorok ez miért van?
-
M^xx
aktív tag
Hali!
Szerintetek miért lehet, hogy a feladatkezelő és a rivatuner/afterburner cpu monitorozása teljesen mást mutat? Az egyik 69%(riva) a másik 100%(feladat kezelő) most melyiknek lehet hinni?Eddig abban a hitbe voltam, hogy még nem kell lecserélnem a I7 3930K de ha a feladatkezelőt nézem lehet itt az ideje.
-
válasz
MaxxDamage #30 üzenetére
Közben meglett.
Mit érdemes beállítani / monitoroztatni? -
-
Looserke
őstag
úúúú úgy néz ki ez a kernel mód volt a ludas, nekem user mode-on volt, most úgy tűnik jó lesz
-
Looserke
őstag
válasz
RetepNyaraB #27 üzenetére
semmihez nem, nyúltam mivel nincs tuningolva a kártya, csak a venti profil van saját ízre szabva és az OSD-t használom monitorozásra
-
RetepNyaraB
veterán
Hogy néz ki a beállítások fül?
Low level hardware... kernel módban stabilabb,
Voltage control-nál ha nem msi kártya, akkor third party legyen,
Az extend official oc limits... nekem csak offban működik használhatóan (ettől még extended furcsa módon). Valamint unofficial oc... is off. -
Looserke
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal a buggal, hogy ha elindítom a Fortnite-ot, akkor azonnal kilövi az MSI Afterburner progit? Csak monitorozásra és egyedi VGA venti profil beállításra használom, semmi OC. Így viszont egyből kilövi és ha manuálisan újra indítom se mindig működik jól és van hogy a ventik állnak a GPU meg 80 fok fölé szökik. Semmi más játék nem csinál ilyet és a Fortnite is csak a legutolsó frissítés óta...
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Visormail #22 üzenetére
Na végre!! Azt hittem befagyott a projekt talán már tavasz óta nem volt új béta.
Lehet erre gondolsz akkor ez új fícsör:
temperature/frequency floor curves. Control points on those new curves allow you to control GPU Boost power and
thermal throttling algorithms more precisely than traditional power limit and thermal limit slidersAz új módszerrel precízebben lehet állítani mint a korábbi hagyományos módon.
-
Visormail
addikt
MSI Afterburner hivatalos és béta letöltés
Revision history:
Version 4.6.0
Added NVIDIA Turing GPU architecture support:
o Added voltage control for reference design NVIDIA GeForce RTX 20x0 series graphics cards
o Advanced GPU Boost control for NVIDIA GeForce RTX 20x0 series graphics cards. Extended voltage/frequency curve
editor on GeForce RTX 20x0 family graphics cards allows you to tune additional piecewise power/frequency floor and
temperature/frequency floor curves. Control points on those new curves allow you to control GPU Boost power and
thermal throttling algorithms more precisely than traditional power limit and thermal limit sliders
o Hardware abstraction layer has been revamped to provide support for multiple independent fans per GPU due to
introducing dual fan design on reference design NVIDIA GeForce RTX 20x0 series graphics cards and due to introducing
native dual fan control in NVAPI. Both fans of NVIDIA GeForce RTX 20x0 can be monitored independently in hardware
monitoring module now and can be controlled synchronically in manual mode
o Added NVIDIA Scanner technology support
Improved hardware monitoring module:
o Added thermal offset for CPU temperature monitoring on AMD Ryzen 7 2700X processors
o “Pagefile usage” graph in hardware monitoring module has been renamed to “Commit charge”
Improved hardware control shared memory interface. During the past years, external applications like MSI Remote Server were
using this interface for tuning GPU hardware settings remotely from external applications. The improvements are intended to allow
connecting external stress testing and automatic overclocking related applications to MSI Afterburner via this interface:
o Now voltage/frequency curve on NVIDIA Pascal and newer NVIDIA GPU architectures is accessible via hardware control
shared memory interface
o New hardware control shared memory interface command allows MSI Afterburner to load hardware settings from
external application without immediately applying new settings to GPU
o Added notification message, allowing external applications to notify MSI Afterburner about new command written to
hardware control shared memory. Without the notification, MSI Afterburner is executing external commands on each
hardware polling iteration like before. Please refer to SDK and MACMSharedMemorySample source code to see
notification message usage example
o Added hardware identification info to GPU entries in hardware control shared memory. Hardware identification info
allows external applications to reconcile own enumerated devices with logical GPUs enumerated by MSI Afterburner
o Now hardware control shared memory is refreshed on delayed fan speed readback events
New bundled MSI Overclocking Scanner application in now included in MSI Afterburner distributive:
o MSI Overclocking Scanner is currently supported on NVIDIA RTX 20x0 series graphics cards under 64-bit operating
systems only. On such systems you may activate the scanner directly from voltage/frequency curve editor window
o MSI Overclocking Scanner is powered by NVIDIA Scanner technology, which is using proprietary algorithms to quickly and
reliably test manually overclocked GPU stability or find the maximum stable GPU overclocking in automatic mode with a
single click. The scanner is using embedded NVIDIA test load to stress GPU. The scanner provides you two functional
modes:
In test mode MSI Overclocking Scanner is stress-testing your manual GPU overclocking settings during
approximately 5 minutes. The result is returned as GPU stability confidence level (0% - unstable, 100% -
stable)
In scan mode MSI Overclocking Scanner is stress-testing and slowly increasing clocks on voltage/frequency
curve points and this way automatically detecting the maximum stable GPU overclocking. The result is
returned as modified voltage/frequency curve and average GPU overclocking in MHz
Hardcoded voltage/frequency curve clock multiplier implementation has been replaced with heuristic multiplier detection in order
to provide unified voltage/frequency curve control implementation for NVIDIA Pascal and newer NVIDIA GPU architectures
Improved realtime voltage/frequency curve editor GUI scaling. Now GUI is scaled property when adjusting skin scaling with open
voltage/frequency curve editor window
Added Monolithic Power Systems MP2888A voltage controllers support to provide compatibility with future custom design MSI
graphics cards
RivaTuner Statistics Server has been upgraded to v7.2.0 -
Szecska26
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #20 üzenetére
Köszönöm a tippet, az enable frame color indicator lehetőséget kikapcsolva megoldódott a probléma
-
Szecska26
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #18 üzenetére
Igen ha ki van kapcsolva a monitorizás akkor minden rendben, csak mikor ez be van kapcsolva akkor jelentkezik a probléma
-
Cs1csó
titán
Üdv, tudja valaki mi van az MSI Afterburner fejlesztésével? Elég régóta nem jött ki se új beta se új stabil verzió, ennyi lett volna?
-
RetepNyaraB
veterán
HWinfo alkalmazást telepítsd, az együttműködik az afterburnerrel és addig paraméterezed, amíg nem szégyelled.
Más:
Nemrég vettem egy használt konfigot a régi kártyámmal (HD 7870XT). Random eldobja az afterburner beállításokat, régebbi és legújabb verzióval is. Onnantól egy változtathatatlan (csak reboot segít) hibrid beállításra kapcsol, magasabb órajel, de csökkentett feszültség mellett, ami persze fagyihoz vezet. Van erre megoldás komplett gép reinstall nélkül? -
Reinu
tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni, mert sehogy sem jöttem rá a megoldásra
MSI afterburner OSD beállításoknál alap helyzetben a CPU magok úgy szerepelnek, hogy mindegyik goup CPU-ként van elnevezve, de a magok számozása felsőindexben van és a displayen is külön vannak, valahogy így:Szerettem volna átírni a magok nevét "CORE"-ra, Amint áítrtam a group neveket, egy csoportba vette az összes magot, vagyis egymás mellé pakolta. Az első két magnál látszik, hogy mi a gond a képen.
Csak úgy tudtam megoldani, hogy mindegyiknek más nevet adtam, de így a számozás nem a felső indexbe megy.
Sehogy sem jöttem rá, hogyan lehetnének egy néven a magok és felsőindexben mégis meg legyenek számozva és külön sorba kerüljenek. A group name mezőbe nem lehet felsőindexet írni (gyári beállításoknál sincs)
Tud valaki segíteni? Nekem az lenne a legesztétikusabb, ha a CORE szerepelne group névnél, felsőindexben lennének a magok számai és külön sorba kerülnének az OSD-n
Előre is köszi !
-
TIT
veterán
Egyik napról a másikra nem mutatja a cpu hőfokot.
-
Törzsúr
senior tag
Hello!
Az MSI gaming appot használja valaki?
Nekem nagyon tetszik a cucc mert játékon belül láttam, hogy hány fps-em van stb., eddig tök fasza volt minden BF-1 alatt, de tegnap valamiért már nem írja ki az értékeket játékon belül.
Valakinek volt valami hasonló bugja? -
őstag
őstag
Most azt, hogy mit akarsz látni azt helyetted nem tudja senki eldönteni.
Telepítve kell lenni a Riva tunernek is (telepítéskor rákérdez), illetve néhány értéket külső programmal monitoroz, pl HWinfo, Aida64,
Nálam win-nel együtt indul az AB is és a RT is.És ha elindítok egy 3d alkalmazást akkor kiteszi a képernyőre, amit beállítottam.
A Riva Tunerben tudod beállítani a szöveg helyét, a betű színét, típusát, méretét ...
Érdemes először áttanulmányozni a kezelőfelületet és utána ha valami nem adja magát, akkor konkrét kérdést tegyél fel, mert így oldalakon át lehet írni róla.Afterburnerben pedig ahol bekarikáztad ott kell kiválasztani, amit látni szeretnél vagyis a monitoring fülön.
Én úgy kezdem, hogy először elmentek egy profilt, a tuning az most nem releváns. Utána a Profiles fülön bejelölöm, hogy ez a profil legyen aktív 2D -ben vagy akár 3D-ben is.
Utána a monitoring fülön bepipálgatom amit látni akarok és elmentem a profilba.
Ezen a képen már a testre szabott állapotot látod.
Át lehet nevezni az eredeti csoportokat, hozzájuk lehet rendelni az értékeket.
De konkrét kérdést tegyél fel, arra könnyebb válaszolni
-
Ga3rieL
senior tag
Hali. ebbe valaki, mit,hogyan lehet, és mit jó ha lát az ember, és ,mi a fölösleg,amit nemkell kijelölni? [link]
-
snecy20
nagyúr
Üdv, kis segítség kellene.
MSI Afterburner-ben (V4.4.0) három rublika ki van szürkítve, ezeket nem engedi képernyőre tenni:
GPU Usage, és a Framerate, ami kétszer szerepel. Ezeket hogyan lehetne feloldani, hogy a "show in on-screen display" bepipálható legyen? -
-
rapika
csendes tag
Helló mindenki
Kíváncsi lennék egy két dologra a gépemről, s felraktam az msi afterburnert s a rivaturnert is. A probléma az lenne, hogy hiába pipálom ki majdnem a legtöbb dolgot, csak a gpu hőmérsékletet az fps t és az időt írja csak ki. Pedig ez csak a minimumja annak ami kéne. Esetleg lehet valami probléma?
Egy 751 JY laptopon nézegetem ezeket, ha ez számít is valamit.
Ha valami ötlet van szeretettel várom őket.
Üdv
Viktor
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Futás, futópályák
- Direct One (műholdas és online TV)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Diablo 3 Collector's Edition
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest