Hirdetés
- OpenWRT topic
- Milyen routert?
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Vírusirtó topic
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- eBay
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz Alteran-IT #54686 üzenetére
ez a hülyeség nálam gyakorlatban ment tökéletesen
de akkor újra1000-es csomag lazán ment
szerelő kijött, átnézte a kábelezést
20-25méter kábel lehetett az ONT-től
na de úgy hogy ott van valami kábel rendező abba volt a 8 ér bekötve, onnan egy fél méteres másik kábellel szintén bekötötték a másik felét majd LAN csati az ONT-be
a másik vége meg felém jött majd az ajtó előtt egy csatlakozó egy toldó majd még egy kábel be az ajtón a lakásig ott megint csatlakozó és toldó és a maradék 15méter meg a szobábavégig CAT5 kábel volt és 2 toldóval meg lent a kábel rendezőben a 3. toldással is vígan ment a gigabit
lacy :
hol laksz ahova már optikát húztak be?[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TRob1
veterán
válasz DarkByte #54697 üzenetére
Megmarad az a kábel, csatikat cserélik a végein. Illetve ha van telefon is, húznak be neki egy új kábelt a most meglévő mellé. (Nekem pár hete már ott van feltekerve az ajtó mellett a szekrénybe - oda kértem -, úgyis csak anyós hív(na) rajta. Majd egyszer talán eljuttatom a telefonig is )
¤ R'n'R ¤
-
DarkByte
addikt
Apropó - igaz nem közvetlen mert van pár szoba a gép és a router között, de a fali csatlakozókon összekapcsolva - kipróbáltam, PC szerint csak 100Mbps-et kapok a lakásba bejövő UTP-n. (router-ig 1Gbps a kapcsolat normál esetben) Ez vajon fúrás faragás nélkül megoldható lesz hogy ugyanezen a kábelen 500/200 legyen? Abba leginkább akkor lennék hajlandó belemenni, ha már kiépítik az FTTH-t is, hogy megússzunk még egy kör ilyen szenvedést, de gondolom csak a kedvemért nem fogják a 3. emeletre felhúzni. Vagy nem is tudom hibrid kiépítést egyáltalán tudnak-e egy épületen belül.
[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
Az imént probaltam ismerősnel az 1000-s netet életre kelteni win8 alatt. Esélytelen...280mbps le 214mbps fel. Géphez direktbe megy a kábel ppoe login pc-n.
(minden driver legfrissebb)
Gondoltam megnézem egy winpe mithoz? (usb-ről win7x86 ramdriveba)?*&%€
910mbps le 200mbps fel.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
törölt tag
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Digi 100 Pro-ról gondolkodom Digi 500 FTTB-re váltani. Lehet ezt valahogy a Digi online felületén intézni, esetleg telefonon, vagy mindenképp be kell hozzájuk mennem e-miatt? A felületen csak új megrendelésre találok opciót.
Előre is köszi!
-
Jackx
tag
válasz Hardstyler01 #54687 üzenetére
Lan kártya driverre tippelnék. A gyártó oldaláról sajátját feltéve valszeg megoldódott volna a probléma, hiszen a winreinstall segített. Így elég egyértelmű szerintem. De külön a hálókártyán is lehet állítani dolgokat (sebesség és duplex, gigabit automatikus letiltása, stb).
-
Hardstyler01
tag
Gondoltam Megosztom itt a tegnapi Digi szerelővel karöltve átélt tapasztalatokat hátha valaki járt már így!
Nem akarom túl koránról kezdeni a történetet a lényeg a lényeg hogy eleinte Diginet 100-asom volt (FTTH) üvegkábel be a szobába Huawei GPON adapterbe minden happy, vígna netezünk!
Amint lejárt a kétéves hűségidő betelefonáltam hogy megint szeretnék hűséget kötni, tovább érdeklődnék hogy láttam hogy a DigiNet 1000 olcsóbban is fut mint az én 100-as megrendelésem.
Közölték is velem hogy már nálam is Diginet 1000 van! Ezen felbuzdulva elrobogtam venni Audioquest Cat7 es kábelt hogy adjuk meg a módját, szeretem volna akkor már egy bitang router ami végül egy ASUS RT-AC87U (Merlin) bitang routert lett, amit közvetlenül összekötöttem a Cat7 es kábelel az asztali gépemmel (Win10) (cuccok fülnél a részletes Konfig) A speedtest sehogy nem ment 300Mbit fölé!
Először a routerre gyanakodtam de kollégához átvíve FTTB Digi 1000 el nála vígan kimértük a 918/204 Megabitet! Router Pipa. Nem ott van a gond!
Hazaérve kipróbáltam a Dell E7470 es laptopomba (DDR4, i5, Win7) bedugva hátha a gépem gyenge!
Ott is 300/200 at mértem speedtesten! Kipróbáltam közvetlenül a GPON adapterre betárcsázva a routert kihagyva, de ugyan ezeket az értékeket mértem!
Ezeket Továbbítottam a Digi ügyfélszolgálatara, ki is érkeztek a kollégák ellenőrizni mit csinálok rosszul
A Digis Kolléga kábeles mérése laptoppal (i7, Win8.1) szintén 300/200 as értékeket mért!!!
A meglepetést a Végére hagytam hogy amint átváltott a laptopján Ubuntura egyből kimérte a 900/200!
Ezen felbuzdulva újratelepítettem az asztali gépet és ott is meglett a 920/215Logika ok mi lehet szerintetek (azon kívül hogy Windows egy kalap ***) ?
"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci
-
Alteran-IT
őstag
válasz kicsihuszar #54685 üzenetére
Amúgy nem tudom, hogy ezt a hülyeséget honnan szedtétek, de a sima Cat5 kábel is tud gigabitet akár 40-50 méterig is és ezt tapasztalatból mondom, másrészt a többi okosnak pedig akik ajánlgatnak, hogy már sima Cat5 kábelt nem is lehet kapni, szóval ha bemegy a boltba, akkor általában alapból Cat5e-t nyomnak a kezébe, így felesleges a "legalább Cat5e kábelt vegyél!!!444" szöveg.
Inkább azt az észt ossza mindenki, hogy ne CCA, hanem rendes CU kábelt vegyen, mert a CCA-nak valami ritka szar a minősége, kurva könnyen törik és leamortizálódik, nem tudom ki találta ki ezt a szart, de megetetném vele az biztos.
Szóval rendes és tömör réz kábelt kell venni normális RJ45-ös csatlakozókkal, amik rendesen átviszik a tömör réz eret és nem csak mellette mennek el, mert ugye silány minőségűek.
Ami pedig a sima Cat6 kábelt illeti, ha az sincs sokkal drágábban, akkor azt is megéri megvenni, mert azért egy kicsivel még is jobb, egyedül talán az átmérője miatt lehet hátrány, más miatt nem, de pl. ha egy 50-100 méteres távra kell kábel, akkor inkább Cat6, amibe ugye van belül egy elválasztó, így a belső erek között már kevesebb az áthallás.Egyébként ha a kábelből az alap 4 éren kívül (sárga, sárga-fehér, zöld, zöld-fehér) esetleg 1 nem érintkezik rendesen, vagy esetleg meg van szakadva, akkor már csak 100/100-as link van, szóval biztos nem a Cat5 a probléma, főleg nem rövid távon.
[ Szerkesztve ]
-
kicsihuszar
csendes tag
rajottem vegre miert nincs csak 100/100 nalam!
visszaolvasva a hozzaszolasokat, megneztem a kabeleket, es bizony cat5-sek.
viszont a router nem a modem mellett van, es vszinu behuzva is cat5 van, raadasul telefon kozositovel az egyik, osztoval a masik vegen, szoval dupla szivas.
van egy cat5e-s kabelem, azzal a routert kozvetlenul a modemre dugva jott kb 350/150 de ez vszinu valtozo, vagy kabel fuggo.
szoval egyelore marad igy 100/100 -
törölt tag
-
-
Alteran-IT
őstag
Pedig olyan egyszerű, hogy a PPPoE csatlakozást hagyta ki, más nem is nagyon történhetett (vagy ha esetleg megvan, akkor vagy hibás a beállított kapcsolat (hibás azonosító, vagy jelszó stb.), vagy pedig az előző kapcsolatot nem szakította meg így nem fog egy darabig a PC felcsatlakozni, hacsak a DIGI nem enged ugyan úgy több eszközt, mint a Telekom DSL-n, bár a kettőnél teljesen más szerepe van a PPPoE-nek, így nem hiszem), meg kell nézni a szolgáltatótól kapott adatokat és beirkálni a rendszerbe a megfelelő helyre (hálózati központ, csatlakozás szélessávú blabala...).
Viszont azt elmondanám, hogy ha az 1043ND v3 nem hozza a megfelelő sávszélt, akkor a gép meg biztos hogy nem fogja tudni PPPoE alatt még azt se (legalább is ha gigabit körül van), főleg ha Windows-ról van szó.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mentolka #54672 üzenetére
A ZTE Bridge módban van? Milyen hálózatot szeretnél látni? Ki a DHCP abban az esetben, ha nincs a router?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
adika4444
addikt
válasz Mentolka #54672 üzenetére
A routered PPPoE-val csatlakozik, vagy a ZTE router módú?
Mert ha PPPoE-zik, tehát felhasználóinév és jelszó van megadva, akkor a géppel való használathoz azon is meg kell adni az adatokat.
Figyelj még arra, hogy ha a kábelt simán kihúzod a routerből akkor másik eszközös használat előtt várni kell kb 5--10 percet. Ha nem akarsz várni, kihúzás előtt nyomj a routerben disconnect gombot.üdv, adika4444
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék kis segítséget kérni:
Az miért lehet, hogy ha a PC-be routeren keresztül dugom a DIGInet-et, akkor minden frankó (korábban konfiguráltam), de ha közvetlen a ZTE eszközből jön az UTP a PC-be, akkor nem lát hálózatot a Win10? -
zozo76hun
kezdő
A multkor szenvedtem itt egy kort hogy nem ertem el (a upc utan) a digin keresztul kivulrol a DVR-t. Mert hogy az ONT routerkent is mukodott, de megoldottam csak egy beallitast rontottam el amikor a portokat kinyitottam. Namost azota kicsereltek azt a szart vegre erre a feher ZTE-re (mert az ONT fagyott idonkent), meg most ugye emeltek 1000/200-ra. Na de 2 hete kb engem is NAT-olt digi, mindjart lottek is a DVR eleresenek. Ma felhivtam oket, eltelt 3 ora kb es jott az sms hogy megcsinaltak. Ujra sem inditottam semmit es mar kivulrol is ugyanaz az IP-m mint belulrol. Teszteltem es nyitva is vannak a megfelelo portok. Nem kellett konyorogni, mondtam hogy szeretnek hazanezni a hazra es kesz. Nem rossz ez a digi, na! (zte/ftth)
[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
válasz DonMaster #54669 üzenetére
Ezzel a hülye hozzáállással van egyébként baj az egész országban, sőt az egész Földön, mert az emberek csak várnak, hogy a sült galamb a szájukba repüljön, tenni persze nem tennének érte semmit még akkor se, ha a plafon rájuk szakadna.
Ez van, ha a technológia szintje meghaladja az emberiség szintjét, persze ez arra jó hogy bólogató/szavazó birkákat csináljanak az emberekből.De ez már azért tényleg durva, egyébként is nem tudom, hogy most egyesek mit várnak? Így is kurva olcsón van egy elég megbízható szolgáltatás, legalább is a többi szolgáltatóhoz képest és akkor még egyesek így is hőzöngnek, hogy ingyen átvált-e a szolgáltató, vagy nem. Elmondanám, hogy a DIGI így is kurvára korrekt más szolgáltatókhoz képest és egyáltalán nem kötelességük áttenni senkit sem nagyobb kategóriába ugyan annyiért, vagy kevesebbért, plusz ha egy kis esze van egyeseknek, akkor ne várjuk már, hogy a szolgáltató, aki saját pénzből építkezik az tönkretegye magát pont a hasonló mentalitású emberek miatt.
Persze lehet kicsit durván fogalmaztam, de egyesek kicsit gondolkodjanak már el, hogy valaki még mindig a szar ADSL-el, vagy a szintén szar kábelnettel szopik és alacsony sebességekért fizet egy kisebb vagyont, a DIGI-nél meg kurva nagy sebességek vannak potom pénzért, szóval azért na, legyetek már képben a dolgokkal egy kicsit, másrészt ne a messiásra várjatok, mert az nem fog rajtatatok segíteni.Ezt egyébként nem neked írtam DonMaster, inkább arra ment amit idéztél.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz 19Petya83 #54667 üzenetére
problémád mi is?
bemész a digihez kéred a naygobb csomagod még hüség idön belül is megkapod az uj olcsobb árat leeht hgoy kevesebbet fogsz fizetni mitn most még hüség idö alalt is, mivel felfelé váltasz , most az hogy felfelé olcsobb lesz az ár hát ez van, bemész váltasz 500vagy 1000-resre és csokolom. switchá-et tuti enm kell cseréljenek ahogy kábelt sem, ergo átnyomnak 1 kapcsolot és máris 500/ vagy 1000/-be leszel persze ez lehet akrá 15nap is vagy 1. lényeg menj be és csináld meg. vagy várj aztán majd törtánik valamikor valami talán vagy nem.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
törölt tag
válasz 19Petya83 #54667 üzenetére
Akkor az FTTB.
A sávszélesség növelésről/átsorolásról meg szerintem kérdezd a DIGI ügyfélszolgálatát!
... mert, úgy néz ki, hogy FTTH-nál emelnek/átsorolnak, de ez is csak úgy néz ki. Ezen kívül semmi rendszer nincs a dologban. Mindenre - emeltek, nem emeltek, fognak emelni - írtak már példát a fórumon.
[ Szerkesztve ]
-
19Petya83
tag
Tehát akkor újra a kérdés: a sávszélesség növelés milyen előfizetőknek jár? Jelenleg 200 Mbit, 2018 novemberig hűség, folyosói szekrényből UTP a routerbe, koax a TV-be.
-
TeeJay
félisten
válasz WaterWave #54658 üzenetére
hagyjuk már
mikor 1000-es netet kértem sima CAT5 kábel volt behúzva, lent a dobozban nem is LAN csatlakozóval
hanem szálanként bekötötték abba a csatlakozóba
út közben meg volt egy toldó kint az ajtó előtt, bent az ajtó után is szóval 3 szakasz CAT5 kábel 2 toldóval egyik végén szálankénti kötéssel simán ment 20méter kábellel a gigás netpersze én végül fizettem 2ezret a szerelőnek és húztunk tök új CAT5e kábelt toldás nélkül mindkét végén LAN dugóval amit ONT-re kötött aztán az a biztos
a CAT6 pedig semmi extrát nem ad a CAT5e kábelhez képest
a CAT6A az ami többet ér !!!Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
gold007
tag
válasz ecobit #54656 üzenetére
Nem tudom hogy pontosan mi a helyzet, mit kell cserélni mit nem.
Viszont az biztos, hogy felesleges okoskodnod, mert az egyetlen ami történhet az az, hogy esetleg félreértenek aztán majd rádhárítják, hogy ezért nem megy a neted.Azért küldik ki a szerelőt hogy felmérje a helyzetet és kicserélje, beépítse az esetlegesen szükséges dolgokat.
Arra jó az erősebb processzor, hogy elbírja a nagyobb hűtőbordát! :))
-
DonMaster
addikt
válasz WaterWave #54658 üzenetére
te is ebeeted,
ha 1 kábel megy a házadba és van telefonod is, és nincs digis routered zte-d akkor 1kábleen jöna telefon és net is, igy max 100mbits lehet az cat5e vagy cat6 vagy cat 7 is akkor is csak 100mbitsha van zte router amit digi hozot és a telo onnan megy akkor nem kell ujra kábelezni nyilván min feltétel a cat5e kábel akkor.
ha 1 eset akkor a telonak bekel huzanak 1 ujkábelt. és a netet átkell kössék 4érpárra.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz ecobit #54656 üzenetére
inkább enm lettél okosabb, max okoskodobb, most ügyf.beégedted magad grat.
1 cat5e megy a házadba, az 2felé van osztva 1. routered/gépedbe másikfele telefonodba,másik elehtöség ha nincs otthoni telefonod, akkor a digi oldalán nincs mind a 4érpár beküötve igy azt a szerelö elkell végezze / még akár switch-csere is. amugy digi mindenhol cat5e kábelt huz.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
WaterWave
veterán
Jól értem, hogy, akinek cat5 az felejtős, de akinek cat5E-vel van behúzva a kábel a lakásán és gigabites 1000-es csomagot akar, akkor a szerelő nem fogja újrakábelezni?
Vagy a gigabitnek mindenképp a cat6 kábel kell?• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
ecobit
csendes tag
Felhivtam a DIGIT es elmondtam hogy CAT5E van behuzva ami mar alapbol a routerig jon.
Nem ertette a kozpontos hogy akkor miert van idopont szerelokkel jovo csutortokre.
Elozmeny:
Adott egy 100/100-as net amit 500-ra szeretnenk valtoztatni.
Tegnap modositottuk a szerzodest is es jovo csutortokre kellene varnom a szereloket.
A helyi ugyfelszolgalaton kozolte a holgy tegnap bent, hogy uj kabelt kell behuzni.
Azt tanacsolta most Digi kozpont telefonon, hogy menjek be a helyi ugyfelszolgalathoz vissza, es kozoljem, hogy CAT5E tipusu kabel van mar itthon. Es "talan" ott akkor majd at tudjak loni a magasabb savszelre...
Erdekes... mindenesetre koszonom a segitsegeteket. Okosabb lettem
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz ecobit #54646 üzenetére
Alapból a bejáratig hozzák az UTP-t, tehát odáig fognak behúzni újat vagy pluszt, ha teló is van/lesz. Ellenben, ha a lakáson belül Cat5-ös kábel van behúzva a routerig, akkor azt sajnos cserélni kell, mert annak 100 Mbps a vége.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
ben-ga
tag
Van most a diginél ennél jobb eszköz: ZTE ONT F668-R?
-
ecobit
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hátha ti vágjátok a technikai részét, hogy:
Adott egy 100/100-as net előfizu amit tegnap szerződésmódosítással módosítottunk DIGINET 500 ra, DE!
A hölgy az ügyfélszolgálaton azt mondta jönnek a szerelők és új kábelt húznak be.. WTF?
Ha új kábel kell elég e az előszobáig és ott rá tud e kötni (nem tudom hogyan valahogyan) a régire ami jön be a routerbe nekem utp kábel az adott szobába?
Bocsi de nem régen volt festés stb és nem igazan szeretnenk hogy osszebaszkuraljak a lakast mire odaernek a routerhez ahol mar alapbol van digi utp huzva...
Szegedi cim.
Köszi a választ előre is.
-
elekreg
tag
válasz wwenigma #54643 üzenetére
Ha úgy érted, hogy minden DIGI-vel kapcsolatos topikban 2 vagy 3 alkalommal, akkor talán, mert nem mindet követem, de biztos többször találkoztam ilyennel, mint amennyit te írsz, különben nem tűnt volna fel ennyire.
Megpróbálom majd megkeresni mindet, hogy jól emlékszem és nem véletlenül jegyeztem meg, de csak a magam megnyugtatásául, itt nem foglalkozom tovább a dologgal, ezért inkább ne magyarázkodj, felesleges. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz elekreg #54636 üzenetére
168 óránként van IP váltás az 10080 perc. Ebből 5 amikor "nem megy", az 99,949%-os rendelkezésre állási idő.
Mint fentebb is leirtam, természetesen jelezni kell de nem olyan léptékű a hiba hogy máris egy 8fős szerelői különitmenyt kell küldeni kimenteni a biteket, illetve a szelektiv olvasást és tényállítást kérlek mellőzd... Specifikus esetekben szoktam eltanácsolni az embereket, ez kb. 2 (két) esetben fordult elő. De lehet 3.
Manka76: érdekes, logban nincs semmi extra szóval valami a kinti eszközzel lesz. Jó hogy jelezted nekik viszont uzemszeru mukodest nem akadalyoz igy azonnaldemán javitas szerintem kicsit túlzás.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz Flitter #54637 üzenetére
Tegnap állítottam át a routeren az ipv6-ot, azóta nekem is megy. (Asus AC66U)
Leírás hozzá:
DIGI IPv6 over PPPoE - ASUS
Több routerhez is van:
DIGI IPv6 over PPPoE - TP-LINK
DIGI IPv6 over PPPoE - OpenWrt
DIGI IPv6 over PPPoE - MikroTik
DIGI IPv6 over PPPoE - HUAWEI HG8242H
DIGI IPv6 over PPPoE - D-LinkKöszi slug-nak.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Flitter
tag
válasz wwenigma #54597 üzenetére
Üdv! +1
Ezeket adtam meg dns címekként.
The Google Public DNS IP addresses (IPv4) are as follows: 8.8.8.8 8.8.4.4
The Google Public DNS IPv6 addresses are as follows:
2001:4860:4860::8888
2001:4860:4860::8844IPv6 meg a PPoe kapcsolatra állítottam.
[ Szerkesztve ]
Állampolgári jogom hülyének lenni! By:Flitter
-
elekreg
tag
válasz Manka76 #54628 üzenetére
Azért ír, mert mindig védi valamiért a szolgáltatót, ha valami probléma van, akkor az csak user error lehet szerinte, vagy rosszak a szokásaid, meg amúgy is lehet menni másik szolgáltatóhoz, ha valami nem tetszik, ezeket szokta írni, ahol eddig olvastam a hozzászólásait.
-
-
Manka76
senior tag
válasz #29810560 #54631 üzenetére
Azt tudom én is hogy ha nem bontom rendesen akkor nem működik, viszont akkor sehogyan sem csatlakozik ha jól emlékszem azonosítási hibával.
Itt a csatlakozás rendben megtörténik de ki is írja a kapcsolat tulajdonságainál hogy nincs internet.
Direkt kapcsolat router nélkül.Ilyen 5 perc után:
Minden címzés rendben:
IPv4
IPv67 perc után helyre állt:
Itt a router log ha segít, de mint mondtam a kapcsolat felépül de a DIGI átjárónál (10.0.0.1) nem jut tovább: [link]
[ Módosította: radi8tor ]
LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz #29810560 #54631 üzenetére
Mindenesetre abból a szempontból érdekes ha különbözően kezeli a v4/v6-ot az eszköz de mivel külön megy az azonosítás így elképzelhető hogy csak v4-nel okoz problémát. Router logot kellene látni hozzá.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
törölt tag
"egy fórum társnak a routerét próbáltuk tesztelni akkor idegesítő volt hogy 5 perceket kellett várni minden csatlakozás után."
... és hogyan lettek leválasztva az eszközök? ... mert, nem mindegy, hogy csak kihúzod, vagy lebontod a kapcsolatot és aztán húzod ki.
Szerk:
to wwenigma
Megelőztél. Nekem is ez ugrott be rögtön.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Aha, és routeren nyomtal egy disconnectet vagy csak kihuztad? Mert ez az 5 perc kb annyi amennyi a timeout szakadásnál ha nem nyomsz...
Egyébként meg a problémához szóltam hozzá, csak a végén nehogy kiderüljön hogy user error.
[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
Ma vannak az emag.hu-n BF- keretében olcsóbban routerek...
Hogy melyik jó, azt én nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
Manka76
senior tag
válasz wwenigma #54626 üzenetére
Nem is írtam hogy égető probléma lenne ha figyeltél volna.
Csak egy kérdés volt hogy valaki találkozott e már esetleg ezzel a problémával.
Nekem sem okoz gondot csak például amikor egy fórum társnak a routerét próbáltuk tesztelni akkor idegesítő volt hogy 5 perceket kellett várni minden csatlakozás után.
Azt meg pláne nem értem ha nem tudsz a problémával kapcsolatban hozzászólni akkor minek írsz hozzá.LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
MODERÁTOR
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Intruder2k5 #54625 üzenetére
Természetes hogy nem normális jelenség csak annyira elhanyagolható hogy azonnaldemán javításra nem ad okot szerintem.
A folyamatos IP csere meg nem üzemszerű, azokra a weboldalakra elő is lehet fizetni...
Hajnalban meg legyen net, melóból kell az otthoni VPN éjszakás műszakban is. Bár most korlátlan mobilnettel egyre kevésbé használom...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz wwenigma #54623 üzenetére
Lehet valaki használ pl. olyan alkalmazásokat, weboldalakat, ahol többször IP-t kell cserélnie, lehet valaki éjszakára áramtalanít mindent, és sok más ok is lehet, amiért ez zavaró. De egyébként is részletkérdés, nem az előfizetőnek kell igazodnia egy jelenséghez, ami kétségkívül hiba. Értem én amit írsz, de ennyi erővel mondhatnám azt is, hogy nem komoly probléma ha mondjuk hajnali kettő és négy óra közt nincs internet, vélhetően sokat én sem vennék észre ebből, esetleg a router log-jából, de ez akkor is hiba, amit oldjanak meg, javítsanak ki.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Manka76 #54622 üzenetére
168óránként csatlakozik újra, komolyan ekkora probléma?
-
Manka76
senior tag
válasz TeeJay #54621 üzenetére
Akkor valószínűleg a lépcsőházi szekrényben lesz a gond.
Csak az legalább 1 hét mire kikönyörgök valakit hogy nézzék meg.LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
Manka76
senior tag
Olyannal találkoztatok már hogy betárcsázás után az IPv4 kapcsolat kb 5 percig nem elérhető csak az IPv6 él.
Illetve annyira működik hogy a pppoe.peer.digicable.hu [10.0.0.1]-ig megy és onnan sehova. Több gépen valamint routeren kipróbálva.
A telefonos ügyfélszolgálat szerint már javítják a hibát (fingja nem volt arról miről beszélek), de már több mint egy hete tart.
Beszéltem egy szerelővel is aki ért hozzá (csak jogosultsága nincs ehhez a területhez hogy megcsinálja) a szekrényben kellene a switch-en babrálni kicsit és kész.
18 ker. havanna FTTB.LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
19Petya83
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy a késői óra miatt, de a neten nem találok egyértelmű leírást erről a sávszélesség növelésről. Mindenkinek emelnek? És ha igen akkor mennyivel? Nekem jelenleg 200-as net van itthon 2018 novemberig hűséggel. -
Geth
veterán
válasz herdsman12 #54615 üzenetére
De ha nem állítottál semmit, akkor az eredmény normális. Ezt írtam korábban is
-
gold007
tag
válasz gold007 #54611 üzenetére
Csak most olvasom újra, mit írtam. Valamiért elfelejtettem hogy ez optikai, természetesen nincs rajta WAN port...
Köszönöm a gyors válaszokat! Akkor hétvégén ránézek ha lesz időm, illetve beszerzem az eszközöket.
[ Szerkesztve ]
-
gold007
tag
Sziasztok!
ZTE F668 bridge módjáról lenne kérdésem. Sokat olvasgattam ezt a fórumot de konkrét választ sehol sem találtam így felteszem a kérdést:
1) Ha bridge módba kapcsoltatom, akkor valamelyik eth porton(vagy a wanon?) rákötöm a saját routeremet, beállítom a PPPoE-t meg a saját subnetemet és már működik is?
2) Bridge mód esetén a többi kimenet(tv, telefon) működni fog továbbra is? Tehát csak az internet részét érinti ugye?
Bárkinek van tapasztalata erről?Mivel a wifije nem az igazi, és a beállítások se túl bőségesek, vennék valami normális vezetékes gigabites routert(mikrotik) és arra kötnék rá 2 ac-s wifit a ház két sarkában. Csak amíg nem tudom pontosan mik a lehetőségeim ezzel a bridge móddal addig nem venném meg a mikrotiket.
Köszönöm!
-
poli27
veterán
Mit nem tudsz rajta egyenesíteni? a földbe elkezded kitekerni, és közbe temetitek be, a föld súlya kiegyenesíti. 25mm kpe cső elég neki plusz behúzó madzag. a madzagot(pl kőműves zsinór az jó erős) simán egy cső méretű szivaccsal be tudod húzni meg egy porszívóval.Rákötöd a szivacsra a másik feléről meg elkezded a porszívóval a csövet szívni ennyi...
[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
Rakd a Kpe tekercset egy fel napra a garazsba v futott helyre es kezes lesz, addig asol..Egyebkent pl elmu ugy csinalja az oszlopon, hogy tobb reteg kpe csovel, h vandalbiztos legyen.felmegy az alapmeret kotesig egy vagy ket merettel nagyobbat ra.egyik 1,8m magassagig a masig egy meterrel feljebb.Azt lehet rugdosni.Itt eleg egy plusz szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
the.odzsy
aktív tag
Bocs azt nem tudtam, így mindjárt más. Viszont ismerősnél Németországban most vezették kinn az utcán az új optikai gerincet (ott még dsl van) ugyanolyan narancssárga csőben amit belinkeltél. Lestem is rendesen mert ilyet még nem láttam.
[ Szerkesztve ]
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
forten
aktív tag
Hello.
Csak egy ötlet, bármilyen csövet is teszel le a földbe,az oszlop tövétől felfelé hagyj legalább 2 métert a csőből.A másik,mielőtt elásod a csővet,bármilyen behúzót(drótból,húzzák)tegyél a csőbe,és úgy ásd el.Megkönnyíted a magad,és a szerelők munkáját.Ha nagyobb távról van szó,autó,vagy egyéb terhelést kap a föld,lépésálló cső javasolt.
"Hol volt,hol nem volt..."
-
Alteran-IT
őstag
válasz #73749248 #54603 üzenetére
Jó, de itt technikailag sem lehetséges, szóval mindegy.
Egyébként az én hülye szolgáltatómnál is volt ilyen, mikor bejött a 30-as kábelmodemes csomag és a 30-as konfigurációs fájlját a 60-as netéből állították elő, ugyan a 60-at megfelezték, de a feltöltés megmaradt 5 Mbit/s és egy jó ideig 30/5 Mbit/s volt a 30/3 Mbit/s helyett, persze észrevették pár hónap után, utána viszont nem fordult elő ilyen és nem is fordulhat, mert ha normális technikai háttérrel rendelkezik a szolgáltató, akkor olyan rendszerük van, ahol az ügyfélhez már egy meglévő értéket rendelnek hozzá, itt is a 30/5-öt nem csak én, hanem mindenki megkapta akinek ez a csomagja volt, nem véletlen vették észre -
fecs
senior tag
válasz Gyurka6 #54596 üzenetére
Én is a KPE csővel szimpatizálok. Az bizonytalanít el, hogy feltekerve kapom, amit 5 fok körül nehezen tudok kiegyenesíteni. Nyáron szépen ki lehetne egyenesíteni, de most más a hőmérséklet.
the.odzsy: Telken belül van a villanyoszlop, rongálásnak kicsi a valószínűsége. Ha én ásom el, akkor meg tudom a helyét. Kb 10 m-t kell megtenni a földben. Légkábel inkább lenne veszélyes, mert az út másik oldaláról kötnék be hozzám.
Köszönöm az ötleteket, lelkes hobbista vagyok, aki nem akar a szolgáltatónak 40-50e Ft-ot kifizetni 10 méter földvezetékért.
[ Szerkesztve ]
Pixel 6a
-
törölt tag
válasz Alteran-IT #54602 üzenetére
Tény, hogy rég volt, vélhetőleg nem optikán, de már láttam hasonlót. A download megfelelt a szerződésnek, az up viszont a down közel duplája volt egy ideig.
Amikor szóltam, hogy valami nem kerek, közölték, hogy örüljek neki.
Úgy egy hét után rendeződött a dolog.Meg nem mondom, hogy UPC, Matáv vagy Datanet volt az elkövető.
-
Alteran-IT
őstag
válasz #73749248 #54590 üzenetére
Ilyen nem történhet meg egy ekkora szolgáltatónál, főleg hogy optikán szolgáltatnak és nem DSL-n, ahol manuálisan kell beállítani a vonalat a vonal szarsága miatt.
Kábelmodemes és optikai területen általában előre beállított profilok vannak, legalább is a normálisabb és felkészültebb szolgáltatóknál, tehát olyan hogy az up és a down megcserélődik olyan nincs, másrészt a hálózat véletlenül se lenne képes ennyit kinyomni, max. 1 gbit/s-t tudna felfele már csak az ONT portja miatt is, szóval ez így még véletlenül is hülyeség.
Az a mérés téves, nem is csodálkozom, hiszen speedtest alkalmazás, egyik alkalmazásuk se működik normálisan. Nekem az androidos anno 30/3-as neten 29/12-t mért 1-2 alkalommal, hogy hogyan azt nem tudom, de most is mindig felé lő 3-4 megával feltöltésben, az asztali alkalmazás meg még új, szóval hiába nem béta, akkor is ilyen szarul írt alkalmazás ami még kísérleti stádiumban van és mint láthatod, ilyen téves eredményeket ad, aztán meg rajta a csodálkozás. -
betyarr
veterán
úgy látszik itt nyíregyházán nem nagyon tervezik átváltani a 200-as és 500-as netet 1000-re.ma megkaptam a csekket és nem írták rajta,hogy emelnék mostanában.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest