-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Killing
addikt
Tudom hogy nem ide tartozik, de akinek van Digi mobilnetje az mit tapasztalt lassítás terén?
Nekem 1GB-os csomagom van, lassan 1,4 GB-nál tartok de töretlenül hasít tovább.Nem mintha bánkódnék, csak kíváncsi vagyok hogy másnál mi a helyzet.
-
powerup2
addikt
Veresegyházára mikor jut el a digi?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
poli27 #12493 üzenetére
Jaja, általában ilyenek miatt lassul a terjeszkedés.
Emlékszem itt Budapesten a III. kerületben mennyi idő volt míg átjöttek az Árpád hídi lehajtó másik felére. Majdnem 1 évig folyt a téma. Kevés pénzt ígért gondolom DIGI a polgármesternek, vagy a többi társaság adott többet.Én végül Rubicom mellett döntöttem, amit aztán átvett a DIGI szerencsére.
[ Szerkesztve ]
-
pjtr
aktív tag
válasz
poli27 #12493 üzenetére
közben olvastam a privátot, szerkesztettem is az előző hsz-et.
Írtam, hogy húzza bele a faszát a gyurka az optikába (ő a polgármesterünk)Na ha ezen múlik akkor jövő tavasszal sem lesz itt rendes net.
persze a UPC-nek sokkal könnyebb dolga volt, átvette a fibernet hálozatát, nem kellett annyit melózniuk rajta
-
poli27
veterán
Nem a Digi fejleszt lassan.... mutass már egy szolgáltatót aki ennyi hálózatot épített az utóbbi időben mint a Digi?..... Gödöllőn az önkormányzat miatt van szarakodás, nem engedik átfurni a 3-as utat.... cserébe akarnak adni átjárást sok sok millióért cserébe, a Diginek meg ez nem tetszik mivel túl sokat kérnek érte, én ezt hallottam....
-
pjtr
aktív tag
válasz
poli27 #12491 üzenetére
vmi hasonló árra emlékszem én is
Torrent buzik előnyben
De amíg a Digi ilyen csigatempóban fejleszt, addig elviheti a pénzes ügyfeleket, akiknek nem számít az ár.Szerk.: megkaptam a leveledet köszönöm! Akkor a Gyurka húzza bele a faszát az optikába, hátha egyszer jó lesz neki is.
[ Szerkesztve ]
-
pjtr
aktív tag
Esetleges sebesség emelésről van valami infó?
Az invitel nagyon elkezdett nyomulni Gödöllön, orrba-szájba hirdetik a 150 M netjüket.
Lakótelepes részen már láttam a fehér (nekik is) dobozkáikat a lépcsőházakban.
-
Gyuree91
tag
A mi környékünkön (ahol kiépítés alatt áll) a mellettünk lévő utcában, és a mienkbe nincs még felhúzva az oszlopra az optikai kábel, szóval remélem péntekig mind2 utcába felhúzzák, és akkor 1-2 héten belül mindenhol "ledobozolni" tudják, és akkor már egy hajszálra a bódottágtól!
-
poli27
veterán
válasz
vinikorn #12479 üzenetére
Tplink 1043ND 64mb Nekem ez van Openwrt vel, és nagyon jól müxik...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
vinikorn #12479 üzenetére
Nekem Linksys WRT320N van. Nem olcsó, de jó.
-
vinikorn
aktív tag
Wifi routert kell vennem. Tudnátok ajánlani néhány megbízható típust?
-
guest83
csendes tag
Korábban már írtam arról,hogy nálam full duplex beállításon gyenge a letöltési sebesség csak half duplex-en van meg a papírforma szerinti sebesség.Korábban írta valaki hogy full duplex beállitás a jobb,de elfelejtettem megkérdezni hogy mitöl jobb?Online játék esetén például számít,hogy csak felváltva megy az adatcsere?
-
hkari
őstag
válasz
poli27 #12462 üzenetére
Gondolom nem fog sokáig így maradni, mert csak feltűnik nekik ez a szolíd többlet, de hátha nem
[ Szerkesztve ]
-
hkari
őstag
válasz
forrest85 #12448 üzenetére
Nem tudok torrentezni, mert disc overload van. datanet ezt írja.
-
hkari
őstag
Nem hiszem el hogy mi van itt.... Kiszedtem a routert és így 249/147 jön.
-
hkari
őstag
válasz
MaciLaci1970 #12443 üzenetére
Lehet hülyeség, de szerintem tesztelnek valamit, mert most pár órája gyönyörűen beállt 130/80 környékére
-
hkari
őstag
válasz
MaciLaci1970 #12441 üzenetére
Érdekes, nem bánnám, ha így is maradna nálam. Most 12 megával másolok fel egy file egy ftp szerverre
-
hkari
őstag
Sziasztok.
Másnmál nem történt drasztikus sebesség emelés? 3 nap után hazajöttem és ez várt engem: [link] Elsőre nem hittem el, de a torrent is igazolta hogy ennyi.
-
sfdrakex
nagyúr
Azért gyanakodtam routerre, mert azt írtad, router nélkül gond nélkül megy. Egyébként attól hogy új egy router még lehet hibás. Nekem 2 hét alatt halt meg az előző, cserélték, az új már jó, lassan 1 éve. Ezek szerint viszont valami hálózati gond lehetett feléd, de érdekes, hogy csak routerrel csatlakozva jött elő.
-
Guguc
csendes tag
válasz
sfdrakex #12435 üzenetére
Szia!
Az új IP még mindig nem magyarázza meg, hogy a router újraindítása után miért szakadozik továbbra is, akár percenként is. Nem is beszélve arról, hogy van mikor a routerrel nem lehet visszacsatlakozni 15-20 percig sem(akár 1 perces áramtalanítás után sem). És mielőtt ismét felmerülne a router probléma: csütörtök óta szakadás nélkül működik a régi modemmel
-
KiberFox
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy a DIGI TopNet 80/25Mbps-os csomaghoz gigabites hálózati kártya kell? Vagy működik 100megás kártyával is?
Illetve hogy a jelenlegi 40/20Mbps-os csomagom sávszélessége néha ingadozik (ha bontom a kapcsolatot és újratárcsázok akkor utána egy darabig jó), meg néha szokott olyat csinálni, hogy pár percre megáll az adatforgalom (nem szakad meg a PPPoE kapcsolat, csak megáll az adatforgalom, majd pár perc után újra megindul). Ezek a "jelenségek" a nagyobb sávszélességű csomagnál rosszabbak, gyakoribbak lesznek? -
Guguc
csendes tag
válasz
sfdrakex #12426 üzenetére
Szia!
Azért nem gondolom, hogy a szolgáltatónak lenne igaza, mert mint írtam: vettem egy vadonatúj routert és azzal is ugyanazt a hibát produkálta. A rotert hetente egysze egy éjszakára áramtalanítom. A szakadás néha csak pillanatokra történik és a router automatikusan visszacsatlakozik. Van amikor áramtalanítom a routert 10 mp-re és utána sikerül visszacsatlakozni, de van amikor 15-20 perc próbálkozás kell a visszacsatlakozáshoz.
A legújjabb fejlemény: csütörtökön bementem személyesen az ügyfélszolgálatra. A tanácsukra írtam egy mailt a DIGI központnak . Láss csodát 3 napja szakadás nélkül megy a net.Hozzáteszem a régi routerrel, amivel 5 hónapig kifogástalanul működött. Tegnap kipróbáltam az új routerrel és azzal sem volt szakadás. Megjavult a router?..Talán a routereknek is van olyan hogy betegség?..megfázik és majd elmúlikXD. Mellesleg a kerületben ahol lakunk nagyon sokan panaszkodnak a diginél hasonló problémára.
-
Calogero
addikt
válasz
vinikorn #12427 üzenetére
Ami "korlátozott" felkiáltójeles, az a LAN. Ezen a korlátozotton jobb klikk, tulajdonságok, majd a felugró ablakban a Kapcsolat a következő elemeket használja résznél a TCP/IP elől VEDD KI A PIPÁT. Ha kérdez valamit, igennel válaszolj, okézd le és indítsd újra a gépet.
Vagy adj neki statikus ip-t.
A hálókártya tulajdonságánál vedd ki a pipát: helyi kapcsolat -> tulajdonságok -> értesítés kérése ha nincs kapcsolat vagy korlátozott.
[ Szerkesztve ]
-
vinikorn
aktív tag
PC hálózati kártyával hogy kell kapcsolódni a Diginetre? Képen is mutatom: [link].
Új kapcsolat létrehozással sikerült, de a hálózati kártya nem aktív.
-
sfdrakex
nagyúr
Ha közvetlen gépbe dugva nincs probléma, akkor nem gondolod hogy a Diginek igaza van és a router a problémás? Attól hogy beállítás baja nincs, hardveres hibája lehet. Nekem 2 hetes TP link 1043 ment tönkre, kicserélték gariban azóta nincs baj a nettel, szóval érdemes lenne gariztatni a routert szerintem.
Érdemes lenne kipróbálni másik routerrel, illetve a kérdésem még az hogy a routert kikapcsolni szoktad-e? Tehát néha pár percre vagy éjszakára áramtalanítani, vagy megy non-stop?
[ Szerkesztve ]
-
Guguc
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbiban kérném a segítségetek: KB 7 hónapja költöztünk a mostani albérletbe. A DIGI-nél kötöttünk internetet. A lakásban 2 gépet használunk és routerrel van megosztva a net. 5 hónapig nem is volt semmi gond, de akkor elkezdett szakadozni a net, általában az esti órákban. A szolgáltató szerint a router a hibás(Belkin). Gondoltam ok és vettem egy másik routert(CISCO Linksys E1200). Sajnos a a probléma nem oldódott meg és ugyanúgy szakadozott. Többszöri kérésre kiküldtek egy szerelőt, aki a lakásban és a lépcsőházban is kicserélt valamit. Ezután kb 2 hétig működött a net rendesen. Azóta megint szakadozik. A szolgáltató állítja, hogy náluk minden rendben és a routerrel van a gond. A CISCO support-ot felhívtam és azt mondták minden beállítás jó a routeren. Szerintetek mi lehet a probléma? Ha közvetlenül a gépbe dugom a netet, akkor nincs szakadás.
Előre is köszi a válaszokat. -
HoryThePooh
aktív tag
poli27, szia
mizu telefon ügyben?
tegnap kaptam egy level üfsz-tól és ez volt benne:A módosított ÁSZF-ről, ill. a módosításokról bővebb információ a www.digi.hu/aszf weboldalon, valamint személyes ügyfélszolgálatainkon és a 1272-es telefonszámon érhető el. A Digifon500 csomag kivezetésre kerül 2012. július 1-i dátummal, megrendelésére jelenleg már nincsen lehetőség.
félrevezető, mert ugyanakkor az ÁFSZ-ben meg ez van:
Jó lenne tudni, hogy akkor mi a szitu.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rison77 #12419 üzenetére
Ebben a topicban kérdezz rá: Digi TV [Műholdas (tányéros) televízió
Amibe most írtál az a LAN Internet topicja DIGI-nek.
-
Rison77
senior tag
Sziasztok,
Van egy humax c sd beltéri egység, de az istennek se találja a közszolgátlati csatornákat, most lett frissen bekötve. Olvastam, hogy volt valami csatornaváltozás, dokumentumot is találtam róla, megcsináltam, de 0 csatornát talált. Frekvencia 37800, szimbs : 6900 (6000-el is próbáltam) 256 QAM . Van valakinek ötlete mi lehet a probléma? -
-
zsámoly
tag
Sziasztok, korábban már írtam ide router problémával kapcsolatban,de mivel még mindig nem működik rendesen, ezért ismét a segítségeteket kérném. Megpróbálom érthetően összefoglalni, amit szeretnék mondani(nem vagyok otthon ebben a dologban), szóval:
Egy TL-WR340GD típusú wifi routerral szenvedek egy jó ideje. A lakásba egy "fehér dobozba" (ez lehet a modem) jön be a kábel ami WAN-on keresztül csatlakozik a routerba, onnan LAN-on keresztül 1 PC 1 Laptopba.
Hosszas szenvedés után sikerült beállítani a routert böngészőn keresztül. (Digitől kapott user név, jelszó, PPOE, automatikus csatlakozás) ezt követtem a beállítás során, de sajnos még mindig nem sikerült működésre bírni. Ugyan az egyik router reboot után egy pillanatra már működött, de rögtön szétkapcsolt.
Tehát valahogy ugy néz ki a dolog a gép és a router tud kommunikálni egymással, felismerik egymást, utána már nem tud kapcsolódni. Próbáltam automatikus ill. fix IP címmel.
Viszont hogyha a "fehér dobozba" dugom be a kábelt és a csatlakozásnál írom be a felhasználónevet, jelszót, rögtön megy a net.
Lehet a gépen rosszul beállítva a hálózat? windowsba (win 7) milyen hálózati alapbeállítások kellenek? (hálózat típusa: otthoni, nyilvános, automatikus IP kérés, stb)
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz
Reag3nS #12399 üzenetére
Nincs gond a TP-Link-el, csak normális FW-t kell alá tolni, mert a gyári egy kalap szamócát sem ér.
1043 vargalex fw-el:root@TP-Link:~# uptime
05:44:25 up 69 days, 9:10, load average: 0.81, 0.24, 0.10Simán hozza a 100e-s Time Capsule-öm szintjét, egyedül a wifi-ben marad el tőle, pedig kapja az ívet rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
LLL888
csendes tag
sziasztok,
hétvégén vihar miatt elszállt modemem, kicseréltem. ha egybe rányomom gépre megy is a net. Azonban ha routert is rányomom, akkor "WAN miniport hiba" miatt nem tud kapcsolódni. Először azt hittem az is elszállt viharral, mert nem világított modemen a LAN LINK, de nyomtam egy reset-et a routeron és azóta világít, de így sem jó.
Kábelcserét próbáltam és azt is, h gépet nem az 1-es hanem pl 2-es helyre dugom routerben.
Routerben reset után természetesen újra állítottam a netcsatlakozást.
Segítsetek mi lehet légyszi.
Előre is köszönöm.üdv,
Lev -
brd
nagyúr
válasz
cool13 #12408 üzenetére
Nem, Quality of Service. Ezzel lehet biztosítani bizonyos csomagok elsőbbségét a hálózaton (jelen esetben a felfelé sávnál, a játékhoz szükséges csomagok lehet, hogy elsőbbséget élveznek, ha van ilyen a routeredben persze, ha nincs, akkor a másik lehetőség marad, ami a topictárs írt).
-
cool13
őstag
Sziasztok!
Furcsa dolgot tapasztaltam. Routeren keresztül jobb a ping játék közben, mint amikor közvetlenül a gép csatlakozik a Digi netre. Pont fordítva gondolnám. Mitől lehet ez? -
-
vinikorn
aktív tag
Székesfehérváron lakom. Az utóbbi hónapokban rendszeresen újra kell indítanom a routerem. Írtam a digi ügyfélszolgálatnak és azt válaszolták, hogy az ő oldalukon nem látni hibát. A router újraindítása nem látszik a digi rendszerében?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hobby elektronika
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...