-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
McLaca
őstag
Elég sokszor és sokan voltak már úgy a digi áraival és szolgáltatásaival, hogy túl szép, hogy igaz legyen.
Amikor anno megláttam az akkor még 10/10-es, meg 20/10-es netet hirdető plakátokat és rajta az árat, azt hittem, ez valami humbug, vagy csak mikrós valami, ami megbízhatatlan, aztán szép lassan rájöttem, hogy á dehogy.Üdv!
-
Dictator^
veterán
válasz
Calogero #11593 üzenetére
Passz, nem tudom , hogy ilyen-e, de most jött hozzánk is (Digi most jött be a városba és kábelezte pár hónapja, most lehet majd kötni), de már nálunk is itt a szorólap a Digifon 500ról.
Amugy más országok hivásához is kell plusz percdíjat fizetni, egyedül a Romániai Digi hálózatába lesz igyenes, ami nem belföld.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
Szia!
Tudtok valami újat (bővebbet mint ami az ÁSZFben van) digifon500-ról?
Túl szép lenne hogy havi 500-ért annyit telefonálok amennyit akarok, és csak a mobilhívást kell fizetni -
Killing
addikt
válasz
jocmen19 #11588 üzenetére
Szerintem a mértékegységekkel lesz itt probléma...
80/25 Mbit/s-os netre fizettél elő, ami ha átváljuk 10/3,125 MB/s, ez van torrenten is, nem?
1 MB/s=8 Mbit/s. A speedtest pedig nemigen szokott hazudni (nekem legalábbis). Ha pedig letöltőoldalról szedted le akkor fentebb postoló kollega elmagyarázta.
-
McLaca
őstag
válasz
jocmen19 #11588 üzenetére
Az ilyen kérdéseknél mindig elgondolkodom, hogy a kérdező csak tapasztalatlan, vagy tényleg ennyire távol áll a világtól...
Naszóval, az, hogy 80/25, azt jelenti, hogy van két csöved, az egyikből 80 egységgel tud jönni a víz, a másikba 25 egységgel tudsz vizet tölteni. DE ha a forrás, amiből a víz jön, csak 8 egységgel csordogál, akkor a csövedből sem fog többel folyni.
Bocsánat a dedós példáért, de lerajzolni már mégsem akartam.
Tehát az, hogy milyen sebességgel tudsz tölteni, szinte kizárólag a távoli szerveroldaltól függ. Ami oldalakat írtál, azok tipikusan nem letöltőközpontok végtelen sávszéllel, sőt, valószínűleg szándékosan korlátozzák is a sávszélt, hogy ne haljon le a szerverük.
Persze ha letöltésvezérlőt használsz, és több szálon töltesz, az sok esetben hatásos.Torrenten lehet ezt leginkább kihasználni, ahol sok-sok szálon töltesz, és a sok csordogáló forrás ki tudja tölteni a 80 egységes csövedet.
Gondolj bele, hány digis van az országban. mondjuk 20-an elkezdenek tölteni az origo szoftverbázisról, 80Mbittel, az máris 1600Mbit, 1,6 Gbit. De akkor még nem számoltunk a kismillió másik ADSL, kábelnet, UPC 120Mbites előfizetőkkel, akik szintén töltögetnek. Legyen mondjuk 30db UPC-s, mert ők még mindig többen vannak. Az 3,6Gbit + a digi 1,6-ja = 5,2Gbit/s.
A BIX jelenlegi maximum forgalma az elmúlt 24 órára 132 Gbit/s volt. Csak a fent nevezett 50 júzer elhasznál ebből 4%-ot.
Ill. egy 5,2Gbites bérelt vonal nem épp két ft, tehát nyilván nem fognak ilyen sávszélt bérelni.
A diginek egy 40Gbites csatlakozása van a BIX-be, a UPC-nek (sokkal több előfizetővel) egy 50 és egy 60Gbites.
Kb. 3 millió internet előfizetés van az országban.
Ragozzam?Üdv!
-
jocmen19
csendes tag
tudna valaki segiteni/tanácsot adni?az lenne a kérdésem hogyha 80/25mb netre fizetek elö a garantált seb.8/4 mb akkor miért csak 8/3 mb a valos sebesség ?a gépem elég erös(2 éves,xp home eredeti)a speedtest alapján jön a 80/25 de az kamu,mindegy hogy honnan töltök origo szoftverbázis,microsoft letöltö közp.a valos sebesség gyenge.a fehér kis net /telefon eloszto dobozban nincs minden vezeték bekötve ez lehet a ludas ?
-
McLaca
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #11585 üzenetére
Ugyanazzal a kábellel?
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #11583 üzenetére
Vagy ha a lakásban bent van az ajtónál a toldó, ott érdemes másik - gyári - kábelre kicserélni a digi által krimpeltet (ami most a gépedig megy), és ha úgy nem szakad, akkor a csati rossz. A hálókártya csatija nem szokott általában kitágulni, elromlani, bár a hajszálvékony érzékelőlemezek elhajolhatnak.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #11575 üzenetére
A hálókártya csatija lehet, hogy nem jól érintkezik, mert ha nem tudsz visszacsatlakozni, akkor az azt jelenti, hogy nem lebontott a net, hanem fizikailag (galvanikusan) szakadt meg, és a központban így beragadt a kapcsolat, azt néhány perc alatt rúgja ki a digi és akkor lehet újracsatlakozni.
Közben látom, írtad, hogy másik kábel. Úgy érted, nálad otthon másik kábellel is ilyen?
Üdv!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
RaPiDsHaRe #11579 üzenetére
20/10-est bírnia is kellene, régi gépeknek is, mert a 80/25 már lehet sok, de a 20/10 nem gáz. Ugyan azzal a kábellel próbáltad amivel a másik gép működik rendesen? kapcsolatot ha törlöd és létre hozol újat, akkor se jó? Esetleg tényleg egy routerrel is ki kellene próbálni ott ahol szakadozik.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
RaPiDsHaRe #11577 üzenetére
Albérletben is kábellel használod? Milyen digis net van otthon és milyen az albidban?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
RaPiDsHaRe #11575 üzenetére
Lehet a hálókártya nem bírja a digis net sebességét.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
RaPiDsHaRe #11573 üzenetére
Ki kellene próbálni hogy WiFi-n is van-e ilyen gond, vagy ismerősnél valahol kipróbálni hogy az ő netével is szakad-e, szerintem hálókártya probléma lesz.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
RaPiDsHaRe #11571 üzenetére
Hálókártya driver rendben? Milyen régi a gép amin szakadozik? Miket használsz mikor szakad? Torrent vagy más p2p megy-e ?
-
poli27
veterán
válasz
RaPiDsHaRe #11569 üzenetére
Router van? Ha van kösd ki és próbáld meg simán anélkül, ha nincs próbáld meg másik géppel is ! Ha azzal se megy jól, hívd fel őket!
[ Szerkesztve ]
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Hali.
Digi net, 5 percenként megszakad és nem engedi újra csatlakozni, mitől lehet?
-
Zsolteaa
csendes tag
válasz
Raistlin32 #11548 üzenetére
Szar a mérő.
-
Reag3nS
senior tag
válasz
Dictator^ #11558 üzenetére
Találó a szó rájuk!
Nálunk is ez van. (ADSL) Még kevesebb sávszélt adnak horror áron. Több éve hűséges előfizető nem kap kedvezményt. 8 megabit le 0,5 fel. 8 körül fizet. Nemrég voltam Invitel ügyfélszolgálaton és kérdeztem, hogy hogy van ez, új előfizetők jobban járnak, mint én. Lépek is le azonnal. Általában ilyenkor szokták megadni ugyan azt a kedvezményt. Szánalom!
Tovább viszem a dolgot. Ezek az adatok csak a névleges méretek, nem úgy, mint a T-nél. Ott a modemben feljebb állítják a sebességet, hogy megkapja az illető a 8 megabitet, Invitelnél (ahol én voltam) ott nem.
És akkor térjünk is át zka67 észrevételére. Sok ember meg sír, hogy 4700ért 79 megabitet kap és nem 80-at.. Vissza kéne kötni picit őket ADSL-re, vagy betárcsázós modemre! Telhetetlenek ezek az emberek.
-
McLaca
őstag
Úgy érted, a többi kizárólag hűség esetén hajlandó normális(abb) árakat adni?
Amúgy egyet értek Veled, de amit leírtál, az úgy általában jellemző a magyarra. Ha drága, olcsón akarja. Ha olcsó, még olcsóbban. Ha még olcsóbb, akkor ingyen. Ami van, az sosem jó neki, mindig többet, nagyobbat, gyorsabbat akar kevesebb pénzért.
Én röhögök azon a 7000 Ft-on, amit most fizetünk netért, TV-ért, telefonért, ahhoz képest, hogy 3 éve (!) ugyanezekért 17.000-t fizettünk, és fele ilyen minőség sem volt.
Én nem sajnálom a mostani szolgáltatásért kifizetni ezt az árat. Volt hűségünk, azóta listaár van. Belefér bőven.
Ami pedig még szánalmasabb, hogy azok, akik vergődnek azon, miért nem szolgáltat ingyen a digi, az előfizetési díj többszörösét elköltik havonta baromságokra...Üdv!
-
zka67
őstag
Valószínűleg megint nem leszek népszerű ezzel a hsz-emmel, de muszáj leírnom a véleményemet erről:
Ez már kimeríti a szarrágás fogalmát, amit itt műveltek. A digi magasan a legjobb ár/érték arányú szolgáltató és ti még ezt is sokalljátok? Hát mi kell nektek? Ha ingyen adná a digi a szolgáltatásait, akkor az lenne a bajotok, hogy miért nem fizet azért, hogy használjátok!
Inkább azon kellene elgondolkodnotok, hogy miért van az, hogy a többi naccságos szolgáltató miért csak és kizárólag hűség esetén hajlandó szolgáltatni? Mert az nem szolgáltatás a mai világban, hogy pl. az upc elkér közel 9 rugót egy 25 mbites netért, ami ráadásul használhatatlan, fos.
-
dethroner
veterán
válasz
Calogero #11557 üzenetére
Rájött a digi? Mikor? Mivel én karácsony előtt néhány nappal éltem ezzel a lehetőséggel, így kötve hiszem. Azonkívül nem szeretem ismételni magam, meg senkire nem akarom rátukmálni a módszerem, de leírom a teendőket, hátha van aki érti is amit olvas
1: keresel egy barátot, akinek nincs digi-s szerződése és hajlandó segíteni neked. Besétáltok az okmányirodába, bejelentkezik a lakcímedre, ideiglenesre. Kap lakcím kártyát.
2: bemenni a digi-hez vele, és kérni egy papírt, hogy ő mint bérlő vagy szívességi használó szerződést kötne hűségidővel, és ezzel te lemondod a meglévő szerződést.
Digi látja hogy emberünknek nem volt az elmúlt 3 hónapban szerződése velük, lakcím stimmel, a név különböző, tehát nem családtag. Papírok aláírva, néhány nap múlva régi előfizetés megszűnik, ezzel egy időben az új névre kötött előfizetés működni kezd.
3:ezek után emberünk nyugodtan kijelentkezhet az ideiglenes lakcímről.
Lehet örülni a továbbra is olcsó szolgáltatásnak[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz
Calogero #11557 üzenetére
És akkor, hogy frissítheted, a lejárt hűségedet?
Mert a UPCnél is ez volt, ami gusztustalan volt, hogy 17 éve ügyfél vagy, megszakítás nélkül, és nem képes megadni az akciós kedvezményt. Fizetsz, 6250-et, egy olyan netért, ami új belépőknek mondjuk 5200 1év hűséggel.
És szívesen vállaltad volna azt a plusz 1 évet, de nem... mondd le, 3 hónap és gyere vissza.. Oké. Make sense. -
Calogero
addikt
válasz
dethroner #11554 üzenetére
Csak már erre is rájött a digi
"
3. Új Előfizetőnek minősül, aki nem állt szerződéses kapcsolatban a Szolgáltatóval azonos néven vagy azonos címen a jelen nyilatkozat
aláírását megelőző 3 hónapban, a Szolgáltató által vásárolt hálózatok migrált ügyfelei, valamint a DIGI TV parabolás televízió kábeles
szolgáltatásra átemelt előfizetői.4. Nem vehet részt az akcióban az, aki bármely okból megszűnt előfizetését a megszűnéstől számított 3 hónapon belül azonos néven vagy
címen újraköti, vagy azt a vele egy háztartásban élő hozzátartozó igényli"Forrás: [link]
-
Jocy
aktív tag
válasz
kasza blanka #11555 üzenetére
Meglepődve olvasom,hogy a hűségidő lejárta után már nincs lehetőség újabb 2 év aláírásával maradni a kedvezőbb árnál a Diginél.Nekem Tarros kombi van,ami jövő hónapban jár le (1 éves hűség),ezért gondolkozom a váltáson,de pár napja küldtek egy levelet,miszerint ha aláírok újabb 1 évet,akkor továbbra is ugyanezen az áron fogom kapni a csomagot.Csak az áfa változás miatt lesz 90 Ft-tal drágább.És így már harmadik éve ugyanannyit fizetnék,mint mikor először megkötöttem!
Ezért is érdekes,hogy a Diginél nincs erre lehetőség[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz
rocket #11547 üzenetére
Elmondom a tutit. 2009 őszén a már évek óta meglévő szerződésem 2 évre aláírtam. Így ugye megkaptam a kedvezményt. Tavaly év végén amikor lejárt a hűség és a listaárra állt volna át, lakásban lakó másik személy nevére új szerződés 2 évre aláír, ezzel egy időben az évek óta meglévő szerződés felmondása. Így egy pillanatra sem maradt ki a szolgáltatás, de további 2 évig kedvezménnyel kapom tovább. Csak az a lényeg, hogy az új előfizető a lakásba bejelentett lakcímmel, és az előző szerződőtől eltérő névvel rendelkezzen. De ezt az utóbbi 2 feltételt is tök egyszerű teljesíteni
-
smog86
senior tag
-
Dictator^
veterán
FTTH-nál, amibe az optika megy, ZTE cuccos, ha nincs tápellátás alatt, müködik a telefon meg a digitális stboxos adás?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Raistlin32 #11548 üzenetére
Az oké hoyg speedtest ilyet mér de pl torrent vagy web letöltésnél is megy 40 mbit(5 megabájt)/sec helyett 60 mbit(7,5 megabájt)/seccel?
-
rocket
nagyúr
válasz
kasza blanka #11546 üzenetére
Lejar a huseg utana listaaron folytatodik a szolgaltatas, arra irtam, hogy ha lemondod, es masnap ujra kotod attol nem leszel uj elofizeto, igy nem tudod igenybe venni a jelenlegi akciokat.
A lemondas utan 3 honappal szamitanal uj elofizetonek, amivel igenybe vehetned az akciot. -
Zsolteaa
csendes tag
soxor lehal a net
-
zka67
őstag
válasz
rocket #11539 üzenetére
Listaáron az FP25 8466 Ft / hó. http://www.upc.hu/pdf/internet-listaarak.pdf
-
rocket
nagyúr
Szamolgattam egy kicsit, mi lenne ha lelepnek 3 honapra a DIGI-tol, hogy uj elofizeto lehessek
Nalam UPC van meg, kivancsisagbol megneztem, 4900ft (tarsashazi kedvezmeny nincs nalam) lenne listaaron a FP25-os NET, es 4400ft a digital bronze listaaron, az havi 9300ft, jelenleg DIGI+Startnetem van ez havi 5500ft, a kulonbseg 3x3800ft=11400ft.
A 3 honap lejarta utan alairnak majd mint uj elofizeto 2 evre akkor a DIGI+Startnet+Tel lenne akciosan havi 3990ft, akcio nelkul 5700ft, 2 ev alatt elerheto kedvezmeny 41040ft, a 3 honapos lelepes miatti plusz koltseg lenne 11400ft, plusz a 24x200ft=4800ft telefon (ami most ugye nincs, es nincs is szuksegem ra) igy a jelenlegi elofizetesemhez kepest sporolnak a vegere 2 ev alatt 24840ft-ot, ami havi 1035ft.
(Elvileg bekotesi koltseg nincs az UPC-nel Online rendelesnel.)Mivel nem vagyok torrent fuggo, meg HD adas fuggo se, igy most el is gondolkodtam a dolgon, egyetlen riziko van a dologban, hogy mivel a DIGI-nel az akcionak csak kezdeti datuma van, lejarati nincs, igy barmikor vege lehet
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz
smog86 #11537 üzenetére
Amikor elindult 2009-ben az akcio barki kothetett szerzodest, en meglevo elofizetokent az elsok kozott kotottem 1 evre (2009.08-tol indult), es a kovetkezo evben szinten 1 evre (2010.08-tol), tavaly nem volt semmilyen akcio mikor lejart az 1 ev, szeptember 20-tol vannak a jelenlegi akciok, de ugye ezek mar csak uj elofizetokre vonatkoznak.
Egyebkent mivel eleg sokat lehet sporolni 2 ev huseggel, lehet megerne 3 honapra lelepni a DIGI-tol valami minimalis csomagra mashol, es utana akcioval ujra kotni, a "riziko" a dologban ugye az, hogy lehet addigra mar nem lesz akcio
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz
kasza blanka #11533 üzenetére
Csak uj elofizetokre vonatkoznak az akciok, olyat nem lehet, hogy lemondod es masnap ujra kotod, lemondas utan 3 honappal fogsz uj elofizetonek szamitani.
Ugye eredetileg mindenkire vonatkoztak ezek az akciok, de mara mar UPC/T-Home mentalitas kezd urra lenni a DIGI-nel is.
Egyszer irtak a DIGI-tol facebookon amikor valaki rakerdezett, hogy van akcio meglevo ugyfeleknek is, de csak telefonon keresztul lehet erdeklodni rola, viszont ott senki nem tudott semmilyen akciorol.
[ Szerkesztve ]
-
BIZ0906
aktív tag
Előfordult már, hogy 5mb/s-el töltöttem fel torrenten holott 3,2mb/s szokott lenni a max de ez is csak kb 15 percig volt így
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
kasza blanka #11533 üzenetére
A 60/60-as értékek hibás mérések, torrenten, bár az se 100%-os, de nem ment 3-3,5 megabájt/sec (25Mbit) felett senkinél.
[ Szerkesztve ]
-
kasza blanka
aktív tag
nem tudom, ti hogy csináljátok, de nekem mindig 80-84/22-26 ip-től függetlenül.
lehet le kéne vetetnem 40/20-ra és nálam is 60/60 lenne
amúgy most jár le a 2 év hűség, vajon nekem is járna a -30%, ha még 2 évre aláírok.
diginek simán aláírnék még 2 évet, anno UPC-nél meg soha, inkább fizettem többet...UPC meg így járt: idén még zaklatott a behajtójuk de SMS-ben a hülye, hivatalos, ajánlott felszólítás nem küldtek, és 1 év alatt elévül egy 2003-as törvény értelmében minden hírközlési szolgáltatásból eredő követelés. azaz, ha 1 éven belül nem történt olyan felszólítás, aminek hivatalos nyoma van, akkor nyugodtan sz@rjátok le.
2003. évi C. törvény
Felelősség az előfizetői szerződések teljesítéséért143. §
(2) Az előfizetői szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el, amelyet az (1) bekezdés szerinti esetekben a késedelem, illetve a hibás teljesítés bekövetkezésétől kell számítani.
sajnos sokan bedőlnek, és kifizetik azután is, mikor már elévült. ha a követelés régebbi mint 1 év, akkor közölni kell, hogy a fenti törvény értelmében kifogással élsz.
-
SirKero
őstag
válasz
InfiniteReality #11529 üzenetére
(#11528) sfdrakex
A tv és a net a bekötés óta megy rendesen de a telefon vonalra várni kellett ,hogy a számot kikérjék a upc-től.
Mind kettőt ( modem+telefon ) kihúztam visszadugtam de nem változott csak szaggatott búgó hang van. -
SirKero
őstag
Tegnap este megszűnt az upc-s telefon vonalunk de a digis meg csak szaggatottam búg.
Kell valamit külön csinálni vele vagy majd meg javul? -
sfdrakex
nagyúr
válasz
RaPiDsHaRe #11525 üzenetére
Eszközkezelőben töröld a drivereit a LAN kártyának és próbáld meg windows updateről feltenni amit felajánl.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
RaPiDsHaRe #11523 üzenetére
Lan driverek rendben? Milyet tettél fel? Ha törlöd az internet beállításokból a kapcsolatot és újra létre hozod akkor sem jó?
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Hali.
Digi net, Win7 alatt, 5 perc után folyton megszakad, és nem akar újra csatlakozni. Router az nincs, és másik géppel gond nélkül müködik a net.
-
Dictator^
veterán
válasz
poli27 #11518 üzenetére
Az a gond, hogy mielőtt ránézésre eldöntöd valamiről, hogy sz@r az nem egy normális hozzáállás szerelőként.. Akármikor van szó, utána lehet nézni, hogy tényleg rossz-e..Te ezt ezekszerint sosem tetted. De itt a fórumon lehurrogtad az _EGÉSZ_ márkát..
Mellesleg, nekem nincs kábelnetem, és nem is volt, havonta 18000-ret fizetünk már X éve, ADSL technológiáért , meg TV-telefonért
56k-s modemmel kezdtem, aztán jött a 384k-s ADSL, horror áron ugyancsak..
(lehet kiváncsiságból mind1) - hát ez a gond, neked mind1, emiatt általánosítod le.. nekem nincs még diginetem, még mindig ADSL van, mert azóta sem kötöttek rá minket a hálózatra.
Szóval Én még mindig kíváncsiságból kérdem, már a 20mbites netnek is örülnék, nehogy a 80nak, ami bőven elég arra, amire kelleni fog..
szóval ne keverj már össze azokkal , akiknek nem elég az ami van (és ez mellesleg jobb szolgáltatás-sebesség, mint ami magyarország 80%-ának (vagy 90%?!) van..)[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz
Dictator^ #11517 üzenetére
Nem általánosítottam, csak emelésről beszéltek (lehet kiváncsiságból mind1) és erre írtam hogy lehetne bármennyi a sebesség akkor is valszeg lenne aki emelést várna ennyi ! A tp linket meg nem lehurrogtam csak azt írtam hogy én nem venném meg ennyi, és azt is írtam hogy lehet a régebbi tipusokkal találkoztam gondokkal nem tudtam típusszámot !
-
Dictator^
veterán
válasz
poli27 #11516 üzenetére
Nem értelmezed, csak olvasod amit írtam.
Egyszerű kérdés és kiváncsiság, hogy van-e esély emelésre.. mellesleg nekem még mindig a UPC 8mbites adsl nete van, 6300FT-ért.
Utálom, hogy általánosítasz..
Bár most a nevedről eszembejut, hogy tőled ez nem új, te vagy aki a Tplinket lehurrogta szerelőként (minden egyéb külső behatás betekintése előtt), ott is az általánosítás ment... így már értelek.[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz
Dictator^ #11514 üzenetére
Bazze ha nektek giga/giga sávszélt adna a digi akkor is emelésről beszélnétek........... Nem értem mit szeretnétek még! Valahol örülnek 1 megás dsl-nek 5-6 ezerért ( csak net) Ti meg telhetetlenek vagytok.... tényleg nem értem!!!! Mivel a Digi román cég, így sztem románián kívül nem hiszem hogy bevezeti hamarosan azokat a neteket.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz
eXodus #11513 üzenetére
Nem tudom, a cíkk az volt, hogy melyik magyarországon a leggyorsabb internet, olyan 2009 környéki volt, és valaki 50/25-ös Diginetről írt. Ezért vagyok a kíváncsi, hogy mikor nővelték a sávszélt, és hogy talán esetleg várható-e a közeljövőben.
A romániai digiről meg nem tudom, hogy jól értelmeztem-e, de ha tényleg két net van ott 50/50 meg 100/100 az nagyon durva. Főleg, hogy ismerősék most kötötték be pár hónapja, magyarországon melózik, de kint lakik, kb: 300fős faluban, aztán azt se tudja milyen netjük van, csak azt, hogy megy rajta a skype, meg youtube(#11515) eXodus: Ja értem, köszi
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Tényleg, aki régebb óta előfizető ahhoz lenne kérdésem, régen mekkorák voltak a netsebességek a diginél ? Most olvastam régi cikket, ahol topnet 50mbit volt csak? Illetve milyen csomagok voltak, és mikor változtak?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
CrusherW #11506 üzenetére
Ilyenem van, hivatalosan 130mbitet tud NAT-olni: Linksys Wireless-N WRT320N
[ Szerkesztve ]
-
CrusherW
tag
Hello!
A 80/25-ös digi netet nem szolgálja ki a ZyWALL 2WG routerem kábelen, vagyis új router után kell néznem. Milyen routereket ajánlotok. Legfeljebb 30k-t adnék ki érte, de természetesen ez már egy irreálisan nagy összeg. A routernek N-es Wi-Fi-t kéne szépen hoznia, és természetesen kábelt is, a cél az, hogy valóban kitudja szolgálni a digit, és ne vesszen el a sávszél 80%-a a szar router miatt. Minél több modelt írtok, annál jobb lenne : )
Köszi előre is!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Dictator^ #11503 üzenetére
Telefon nem külön jön, csak későbbi számlával, mondom nekem a februárival jön a decemberi hívás költség. Nem egészen dupla számla, hanem bekötés darab hónapja meg a következő hónap jön egyben általában, bár lehet ha pl január 20-án kötik be, akkor már csak februárban jön számla, akkor viszont a jan 20-31 közötti, a februári és a márciusi is meg jöhet kb február 10 körül. Utána pedig majd március elején kapsz egy áprilisi számlát.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Dictator^ #11501 üzenetére
Nekem ami most jött január elején az a februári számla (net+tv+telo), plusz a decemberi telefon forgalmam, szóval nálam előre jön, kivéve a telefon forgalmat amit nyilván nehéz lenne előre számlázni.
(#11500) Killing
Az oké hogy a fizetési határidő február 1., de mik a számlázási időszakok, melyik szolgáltatásnál melyik hónapot fizeted? Sok a 21K, de lehet még most áűll be a nem túl régi kötés és a közben lévő módosítások (hbo+ mobil net) miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Bocs, hogy belevau, Digi is visszamenőleg küldi a számlát?
Azaz, mint a UPC, most 10. környékén küldi, a decemberi hónapot.
És másik, hogy kezdésnél, mikor fog jönni számla?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- R.I.P. Aláírások
- Gyúrósok ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- BestBuy topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Fiio m15s dap hordozható zenelejátszó
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával