Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
kish.arpi
csendes tag
Épp az imént kötötték be a Digi LAN-t (Bp, IX.ker). Ami nagyon furcsa, hogy a 80/25-ös net stabilan 40/20-on jön.
Hasonló tapasztalat?
-
kasza blanka
aktív tag
válasz adamos87 #10792 üzenetére
"Vettem egy TP Link TL WR841N routert a net megosztásához.Valaki esetleg használ ilyet, és milyen véleménnyel van róla"
jó vétel és mégse
ezt már kifejtettem anno a routeres topikban.jó vétel, mert TP-Link, olcsó, elég jó, megbízható, legjobb ár/érték arány.
nem jó vétel, mert tök hülyeség 841-est venni.vagy vegyen az ember 741-t (5e körül) ha elég a 100mbit, vagy vegyen 1043-t(11-12e), ha gigabit lan kell MIMO-s wifivel.
841,941-t venni (8-9e), teljesen felesleges ilyen kis árkülönbségek mellett, akkor inkább 1043 és van gigabit+USB port.én mindenkinek a 1043-t javaslom, akinek van rá 12e-re. akinek az olcsóság a legfontosabb, annak meg 741-t.
nekem 2 éve 741 van 80/25-ös digivel, 2 gép kábelen, 1 wifi-n panelben.
kábelen a teljes 80mbit sávszél átmegy, 10mbyte/s letöltési sebesség simán meg van.
wifin 1 falon át 50mbit körül ha n-s, 2 falon át g-ssel 20-22mbit.ha ma vennék routert, csakis 1043-t.
-
kasza blanka
aktív tag
válasz Ashran #10794 üzenetére
sztm vmi adminisztrációs hiba lehet. nekem anno azonnal jöttek bekötni. ok szűz, erősen UPC fertőzött terület volt, és szegény üzletkötő csaj nagyon el volt kámpicsorodva, hogy alig akarnak digi-t. pl a házból sokáig én voltam az egyetlen.
jah: és határozottan rákérdezni, hogy akkor most az első hónap ajándék, amiért nem tudták teljesíteni a vállalt határidőt, és neked x ezer forintodba került, hogy ez idő alatt más forrásból biztosítsd az alternatív szolgáltatást.
[ Szerkesztve ]
-
Ashran
csendes tag
Sziasztok!
Egy hónapja lett a szerződés aláírva ,rajta is van hogy a szolgáltatás kiépítésének határideje 2011.11.03 , és mégsem hívott még senki a Digitől... Bp III.kerület. Ez normális?
Két hete hívtam az ügyfélszolgálatot akkor azt mondta, hogy hivatalosan 30 nap a bekötési idő, ami ugye ma lejárt.
A t-home-nál szerződéskötés másnapján kötötték is.Üdv.
-
adamos87
tag
Hy!
Ha minden igaz most szombaton kötik be a netet(Base Net), meg a kábeltévét nálunk a IX. kerületben.Vettem egy TP Link TL WR841N routert a net megosztásához.Valaki esetleg használ ilyet, és milyen véleménnyel van róla? 2 laptopon szeretnénk netezni Wifivel.Elég amatőr vagyok routerek beállításában.Ha röviden leírná valaki, hogy hogyan kellene majd beállítani, illetve mikre figyeljek majd oda.
Válaszokat előre is köszi.
Samsung QE55Q80T, XBOX Series X, Live: razorramon1987
-
McLaca
őstag
válasz kish.arpi #10787 üzenetére
És egyszerre, úgy értem, egy időben többen is használhatják?
Mert nekem van egy USB-LAN szerverem, bármit megoszt, ami USB-s, úgy, mintha a gépre lenne dugva. Egyetlen hátránya, hogy adott időben csak egy géphez lehet csatlakoztatva az eszköz.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
kish.arpi
csendes tag
válasz xdozer #10780 üzenetére
Asus RT-N16 vagy Asus RT-N56U (mindkettőről van részletes teszt a prohardveren). Attól függ a választás, hogy mire van szükséged, és mennyit szánsz rá. Utóbbi, egy N56-os tulajdonosa vagyok. 2.4 és 5Ghz-es tartományban is működik (azóta megoldották, hogy külön SSID-t adhatsz meg a két frekin), és 2.4-en is stabil 300Mbit/sec-et hoz. Két USB2.0 csatija is van. Nálam egy Samsung Story Station S3 2TB-os külső vinyó van rákötve, amit lát a wifi hálózat összes gépe, és a Samsung tv-m is. Mindenféle "okosított" firmware nélkül is tökéletes.
Remélem, a Digi LAN-nal is tökéletesen működni fog, erről még nem tudok nyilatkozni, mert csak szombaton kötik be a 80/25-öst. -
sfdrakex
nagyúr
válasz xdozer #10780 üzenetére
Nekem ilyen van, ezt ajánlották mikor mondtam, hogy milyen netem (80/25) van, wifin is viszi a teljes sávot, 12-14 ezer körül lehet kapni. Okosítva torrentezni is tud, de FTP szerverként alapból is használható.
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
McLaca
őstag
válasz balu999 #10781 üzenetére
Ha így látod, akkor csináltass szemüveget. Vagy állj a tükör elé.
De az is elég lesz, ha elkezded használni azt a bogyót a nyakadon. Hasznos.
Nem ciki, ha nem értesz valamihez, csak ne kérkedj is vele.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
xdozer
csendes tag
Sziasztok!
Egy 80/25 ös digis netet szeretnék megosztani és ehez keresek wifis routert, elég sokat keresgéltem már de sajnos konkrétumot sehol nem találtam ahol le lenne írva hogy ez a router jó szóval, egy tp link wr841n -es routert néztem ki,
az lenne a kérdésem hogy ez a router elbírná a teljes sávszélleséget wifin? ha nem akkor milyen router lenne a megfelelő illetve ami biztos vinné?(természetesen a gépekben is N-es wifi kártya van)valamint ha kábelen szeretném megosztani ahoz milyen wifit ajánlotok? a jelenlegi 54mbites 58at bír el, ezek szerint akkor egy 150mbites router elég lenne ehez?
Köszönöm szépen a válaszokat -
cool13
őstag
Vajon, mekkora az a legkisebb rádiusz amit ez a kábel el tud viselni? Falban lévő gégecső eléggé meg van törve, és ebbe kellene behúzni. Van ötlet, hogy mit visel el a kábel?
-
igazánamatőr
csendes tag
válasz Blackmate #10774 üzenetére
Hello,
Az optikai kábel átmérőre kb. válaszaim vannak, ha az segít. Tulajdonképpen egy érpárat képzelj el, ahol az egyik kábel az optikai vivőszál, a másik egy merevítő vezeték. A "bruttó" vezetékméret vonalzózva 4x2 mm (1. kép). Szétszedve a kábelt az optikai szál kb. hajszálméret (2. kép), amit még blankolt is a szerelő.
http://img407.imageshack.us/img407/6360/1kp.jpg
http://img406.imageshack.us/img406/3988/2kpy.jpgA vezeték nálam a még az Antenna Hungáriás set-top box koaxkábelének plafonon fúrt lukán húzták be, zéró töréssel. Enyhe félparabola ívet képzelj el a vezetékelésben.
Szerintem nálad sem lesz gond ezzel, nem fognak törni semmit! -
igazánamatőr
csendes tag
válasz cool13 #10770 üzenetére
Szia!
Az egyik képen látható, hogy a specifikációban említik a készülék CATV szolgáltatás támogatását. Ilyen kontextusban ez szerény ismereteim szerint a kábel TV supportot jelenti, tehát a "doboz" az minden valószínűség szerint ugyanez lesz Nálad is!
Hogy milyen módon alakítódik a terminálból kimenő jel a TV-d számára emészthetővé, arra sajnos én nem tudok válaszolni, engem csak a net érdekelt, TV műsort évek óta nem nézek. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz igazánamatőr #10767 üzenetére
Én majd' 2 év alatt feltoltam már 40 TB adatot és nem szóltak érte.
⭐ Stella
-
cool13
őstag
Akkor elnézést, én vagyok a butuska ebben a témában.
Amúgy annyira várom már, mint a gyermek a karácsonyt. Főleg invitel sebesség után. -
Blackmate
senior tag
Én is köszönöm a képeket, nekem is jól jön, mert novemberben jönnek hozzám. Két kérdésem van:
Az optikai kábel átmérője mekkora?
Illetve mennyire "hajlítgatták" azt sarkoknál?Gondolok itt arra, hogy az optikát nem szerencsés 90 fokban "megtörni".
Kicsit ugyanis előkészíteném a terepet a szerelőknek...
-
McLaca
őstag
Köszi!forrest85#10766: Tessék!
Különösen felhívnám a figyelmet a szakszerű szerelésre. Mondjuk azóta valószínűleg már normálisan meg van csinálva, ez még a nagyon kezdeti induláskor volt, be sem volt lakatolva a szekrény.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
-
cool13
őstag
Köszönöm a fáradozásod. Nekem, jövő hét szombatján kötik. Minden esetre azért elmarad a sebesség még a legkisebbhez képest is. Vagy rosszul látom? Tudom a garantált mennyi, de most nem ez a lényeg. Vagy én vagyok naiv, és azt vártam amit meghirdetnek a három csomagban? Még valami. Hogyan csatlakozik a készülékhez, a TV? Vagy akkor másik típust adnak?
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
Azon azért elgondolkodtam, hogy - tudom, teljesen életszerűtlen a példa, de - mi lenne, ha folyamatosan a teljes sávszélt kihasználva használná valaki a DIGI TopNetjét?
Semmi. Maximum hülyének néznének, hogy ki az a marha, aki tükrözni akarja az egész netet
Komolyra fordítva, tényleg életszerűtlen a példád:
Először is hová teszel napi 1 TB cuccot, ilyen vinyóárak mellett?
Másodszor, honnan töltenéd le? Mert az összes torrentoldalról kivágnak napokon belül, ha nem töltesz vissza ugyanennyit. -
sfdrakex
nagyúr
Nekem még 3-4 Terránál nagyobb forgalmam nem volt 1 hónapban, egyébként mintha az ÁSZF ben lenne szó extrém forgalom esetén lassításról vagy valami korlátozásról kis betűs részben, de úgy tudom nem nagyon foglalkoznak vele. Persze nagyon extrém esetben lehet, hogy tényleg alkalmazzák.
-
igazánamatőr
csendes tag
válasz McLaca #10765 üzenetére
Sziasztok!
Mellékelek képeket, remélem minden kérdésetekre választ találtok.
Ha mégsem, jelezzétek - igyekszem amit tudok megosztani Veletek.http://img411.imageshack.us/img411/330/doboz.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/1343/kszlk.jpg
http://img84.imageshack.us/img84/3628/tpusszm.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/8863/specs1m.jpg
http://img5.imageshack.us/img5/2618/specs2h.jpgElső tapasztalataim pozitívak. Stabil, 10-11 MB/s közti le-, 3,1 MB/s feltöltési sebesség; nincs szakadozás. Magasfényű /mint nálam minden eszköz/, úgyhogy ha nincs vákuumban, azonnal porosodik!
Azon azért elgondolkodtam, hogy - tudom, teljesen életszerűtlen a példa, de - mi lenne, ha folyamatosan a teljes sávszélt kihasználva használná valaki a DIGI TopNetjét? Kb. 33 Tera havi forgalommal számolva, két és fél év alatt 1 Petabyte küldés - fogadását tényleg korlátlanul engedné a DIGI? -
McLaca
őstag
válasz loncos #10730 üzenetére
Azt remélem, érzed te is, hogy a két hibának az égvilágon semmi köze a Digihez. A szar áramhálózathoz, földeléshez már sokkal inkább (és ezzel karöltve a gagyi tápegységekhez).
balu999#10745: végső soron sokan élik le életüket tévhitben úgy, hogy azt hiszik, tudják a frankót. Eggyel több, vagy kevesebb...
Forrest85#10746: típusa: PSH-2109f, fotóm is van róla digi szekrényében (a topicban is szerepelt már legalább kétszer ).
igazánamatőr#10753: sok digivel ellátott nagyváros családi házas övezetében irigyek most rád. A fotó mellett, amit cool13 topictárs kért, én egy pontos típusjelet is szeretnék. Köszi!
Dot#10755: legalább két éve megy már teszt jelleggel valahol, és már több településen ki is épült.
jansky1: nincs jelentősége. Olyan távolságnál, ami már az optikának gond lenne (ha létezik ilyen), már használnak valamilyen aktív eszközt "félúton".
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
cool13
őstag
A fotó annyira nem is lényeg, inkább a készülék méretei érdekelnének..
-
sfdrakex
nagyúr
válasz jansky1 #10762 üzenetére
Nekem nem a gerinc mellett is megy 87/26 ot a 80/25 ös netem. Igazából optika bírja nem szabadna a távolságnak 80 mbites neteknél bármit is befolyásolni. Mivel a társasházakig is optika megy, nem igen van probléma stabilitással.
-
jansky1
senior tag
hello
szerintetek van jelentősége, ha a gerinc mellett van a házunk? stabilitás, gyorsaság ilyesmi szempontjából -
cool13
őstag
válasz igazánamatőr #10758 üzenetére
Szia!
Kérlek dobj egy fotót a telepített ZTE cuccról. Köszönöm! -
Dot
őstag
-
igazánamatőr
csendes tag
válasz sfdrakex #10754 üzenetére
Köszönöm még egyszer a tippeket hálókártya - ügyben!
A hálókártya letiltás felületről (nekem) nem ment, viszont a DSL modem kikapcsolásával használható lett a Digi "modem". Elsőre utóbbival próbálkoztam alapból, de kicsit béna voltam a Speedtouch 530 kikapcsolásánál, mert ugyan csak egy fizikai gomb van rajta, de azt jó hosszan kell nyomni..[ Szerkesztve ]
-
igazánamatőr
csendes tag
Szia,
Fentebb már volt néhány post a témában (linkeltem fotót arról is, hogy min - milyen formában keresték meg a lakósságot nálunk).
Nagytarcsa községben lakom, családi házas övezetben. Itt az elmúlt hetekben kezdték el kiépíteni az optikai hálózatot, s ha jól tudom e héttől kötik be (ebben nem vagyok biztos). Mindenesetre nekem a hétfői nap volt az első opció bekötés - időpontilag, mára volt lehetőségem összehozatni. Én ezzel a szolgáltatásmóddal még nem találkoztam, úgyhogy meglepő volt, hogy a "fiber to the home" szó szerint értendő a telepítésnél !
Pécelen korábban kezdték, ott talán már több tapasztalat is van, amit remélhetőleg valaki/k előbb - utóbb itt is megosztanak.
A kapott tippeket köszönöm, meglátom mire megyek velük. -
Dot
őstag
válasz igazánamatőr #10753 üzenetére
Hm, mióta csinál a digi FTTH-t?
Merre laksz?(Város, családi vagy panel?)Én is használtam 2 netszolgáltatást egyszerre, volt t-s vdsl + digi. Igaz nekem mind2 routerből jött, a lapom vagy a w7 automatikusan a digit vette előre.
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz igazánamatőr #10753 üzenetére
Szerintem tiltsd le az éppen nem használt hálókártyát, vagy amikor nem használod a DSL-t akkor a modem legyen kikapcsolva, akkor talán nem zavar be a Diginek, ha kell nem nehéz vissza kapcsolni gondolom.
-
igazánamatőr
csendes tag
Bekötötték a DIGI-sek a netet a mai napon ! Bejött a lakásba az optikai kábel, s itt egy ZTE optikai terminál csatlakozik UTP kábelen a géphez. A speedtesten 90/25 Mb/s sebesség mérhető, hazai szerver pinggel. /Valós sebességként is megvolt a 10 MB/s körüli letöltési sebesség/. A router - kérdésben még tovább informálódom, de köszönök minden tippet a hozzászólóknak!
Egy kérdés viszont felmerült bennem, lehet Ti tudjátok rá a választ:
Az eddigi ADSL-m is meghagytam backupnak, a DIGI lenne a használt main kapcsolat.
Gigabyte EP45-DS3 alaplapomon 2 hálókártya található, egyikre az ADSL modemből jövő UTP-t, másikra a ZTE kábelét csatlakoztattam. Nem akarom egyszerre a két hálózatot "összeadottan" (teaming) használni, külön - külön szerettem volna, ha beléphetek szükség esetén erre, vagy arra a szolgáltatói hálózatra.
Az ADSL-lel nincs is gond, ha az Invitel kapcsolatot indítom, megy rendesen, függetlenül attól, hogy a DIGI terminálja a másik hálókártyán figyel. DIGI hálózatom viszont csak akkor van, ha eltávolítom (áramtalanítom, kihúzom a hálókártya portról) az ADSL modemet. Mi a probléma? "Ütközik" valami? Ha igen, mi az, ami az ADSL kapcsolatnál nem gond DIGI-nél meg igen? A DIGI kapcsolat beállításakor kézzel állítottam be a kapcsolatot, "Kapcsolódás felhasználónevet és jelszót igénylő szélessávú kapcsolat segítségével - opcióval. (Ez a DIGI setup előírása.) Nem megoldható amit szeretnék, vagy béna vagyok? -
sfdrakex
nagyúr
válasz Penndragon #10750 üzenetére
Biztos 2010-es? Itt már 2006 ban beszéltek róla. Bár lehet a tiéd újabb verzió, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Penndragon
tag
válasz sfdrakex #10749 üzenetére
Én is azon gondolkozom nem bírja, de nekem csak 20 Mbit/s netem van ami amúgy is csak 2-3 Mbit/s szokott tölteni lefelé... amúgy 2010ben dopták piacra a routert! Annó volt nálam egy kb 5-6 éves SMC router és azzal nem volt ilyen probléma...
[ Szerkesztve ]
A kreativitás csak a tudás pótlása improvizációval.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Penndragon #10747 üzenetére
Szerintem a router nem bírja a Digi net tempóját, nem mai darab már ha jól gondolom.
-
Márton
nagyúr
válasz .morrowind. #10744 üzenetére
még vártunk 1-2 napot.
Már épp szólni akartam, amikor is megjavult..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Penndragon
tag
Sziasztok!
Bár már a routerrekkel foglalkozó topikban feltetttem a kérdést, de mivel ott nem kaptam rá választ gondoltam itt is megkérdezem, hátha ti tudjátok a megoldást a problémára.
Adott egy csodálatos Tp-link TL-R402M v7 router, ami 2 PC között osztja meg a DIGI által szolgáltatott PPPoE netet. Ha a 2 gépen csak a böngésző fut akkor nincs gond, szépen muzsikál, de amint valaki elkezd játszani (WOW, vagy BF2) akkor szakad a net, ugyan ezt csinálja ha az uTorrent fut. A torrent kliensében már levettem 50-50 re a maximálisan használható szálak számát, de van hogy még így is megszakad. Természetesen mind a két gépnek meg van nyitva a megfelelő port. Szerintetek mi okozhatja a szakadást? Vagy ennyire gyenge minőségű lenne ez a router? Előtte volt egy SMC és egy D-link is, azok nem produkáltak ilyen hibát....
Ja igen jelenleg nem megy a DHCP hanem fix mind a két gép IP-je, a routeren az egyetlen firmware van amit eddig kiadtak hozzá...Segítségetek előre is köszönöm!
A kreativitás csak a tudás pótlása improvizációval.
-
balu999
tag
válasz PeterPH #10726 üzenetére
Meglátásod rossz . A hiba diginél van .
Mivel egy alap xp-t erre sp1-3 felment .
Digi által leírtak alapján állítottam be a netet és csatlakoztam is . Hétfői látogatásomkor telepítettem az sp-ket , és be is állítottam a netet és ment is kb 1 órán át aztán nem.
Kedden voltak kint digitőt laptopos droidok akik szart se segítettek csak annyit mondtak , hogy van net.Persze nem volt net .
Tegnap visszamentem és jé volt net . Hozzá sem kellet nyúlnom .Szóval tuti , hogy a házban lévő switch baszakodott .Ennyi van net .És ugyanazzal a beállítással van net amivel hétfőn nem volt.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz .morrowind. #10740 üzenetére
előfordult..
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
sfdrakex
nagyúr
válasz .morrowind. #10740 üzenetére
Szólj nekik, ne várj.
-
.morrowind.
csendes tag
Sziasztok.Előfordult már valakinél olyan hogy tv-net van, telefon meg 2 napja nincs.Nincs vonal a kis zöld led sem ég a dobozon.Nem tudom szóljak e nekik vagy várjak,kb 3 hete kötötték be.A digi telefonjával,és másik készülékkel sem működik.
CIS
-
-
hoeerny
tag
Hello! Működik a Digi netem, ha direkt vagyok rajta, viszont ha routeren (Edimax br-6204wg) keresztül, akkor nem tud csatlakozni. Beállítottam pedig benne a PPPoE-nél a usernevet, passwordot, de nem csatlakozik. Ja és Win7-em van. Tudjátok, hogy mi lehet a baj ill. hogy mit kéne még megnéznem? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
loncos
csendes tag
válasz balu999 #10720 üzenetére
Szia!
Nekem is ez volt a szitum pontról pontra csak nekem kiszámláztak 5.000huf-t
mert nem ők voltak a hibásak.Hogy rohadjanak meg!!!!
És ebbe az volt a legszebb hogy 2 db számítógép ment tönkre mikor behozták a netet,
az egyiknek csak a hálókártyája ment tönkre, a másiknak a komplett északi hídja ment haza.Tehát még jó hogy volt net mikor kijön a csávó a laptopjával csak 1-2 nap használat után jön elő a hiba. és mi a válaszuk :
rakjak be egy ruthert hogy ne a gép mennyen haza.azt próbáld ki hogy működik e a gépedbe a hálókártya valahol más
hol, vagy nálad egy másik gépen a net.üdv
Loncos -
-
jansky1
senior tag
sziasztok
most fektetik az utcánkban a digi optikai kábeleket, azt mondták a szakik, hogy 160/25ös net lesz 2500 forintért. ez reális ?
namármost olyan kérdésem lenne, hogy a diginél van-e valami szávszél/p2p, akármilyen korlát, meg, hogy a comedy centrált mikor akarják visszatenni a csatorna kiosztásba ? -
sfdrakex
nagyúr
válasz balu999 #10724 üzenetére
Töröld a beállításokat, és hozd létre újra, és ne is próbálj routerhez csatlakozni, ha nincs abban a lakásban ahol a gép van. Lehet sikerült valahogy csatlakozni más routerére, de mivel az nem ad nektek netet így nincs net. Ha másik gépen ment jól, akkor tuti a kolléganőd gépén lesz elállítva valami.
[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
válasz balu999 #10722 üzenetére
A DIGI-nél nincs router a lépcsőházban, csak switch.
Mégegyszer leírom: a 192.168.1.1 valemelyik szomszédod routere lesz.
Ha nem használsz router-t, hanem az XP PPPoE beállítását használod, akkor az helyi hálózat (vagy Local Area Connection) beállításnál vedd ki a pipát a TCP/IP elől, és akkor rögtön nem látod a szomszédokat, és ők sem téged. -
balu999
tag
válasz PeterPH #10721 üzenetére
Semmilyen routerbe nem tudtam csatlakozni , mivel mint azt írtam is JELSZÓT KÉRT .
192.168.1.1 -re próbáltam csatlakozni ami alapból a fő router ip címe.
De mivel már írtam , hogy NEM tudtam belépni a routerbe mert jelszót kért így ez tárgytalan .
Probléma még mindig nincs megoldva , hogy egy friss xp-ről amin jól be van állítva a széles sávú net kapcsolat nincs net.
Mikor csatlakozok ki is írja buborékban jobb alul , hogy kapcsolat létrejött . De nincs net . -
balu999
tag
Sziasztok
Következő lenne a problémám ezzel a digi pppoe nettel.
Vasárnap telepítettem windows xp-t kolléganőmnek . Panelban lakik , a házban egy központi router van arra csatalakozik mindenki .
Hétfőn a digi leírása alapján beállítottam a netet és csatlakoztam is , kb. 1 órán át volt is net .
Aztán egyszer csal megszűnt a net .
Felhívtam a szolgáltatót , ott azt mondták ,hogy látja ,hogy csatlakozva van a gép de azt is látja ,hogy nincs forgalom .
Kijöttek másnap megnézni , laptopukon volt net és akkor annyiban is hagyták a dolgot mert ha az ő laptopukon van net akkor csak "a hiva az őn készülékében van" lehet a gond . De egy friss xp , nem lett semmi elállítva .
Nem tudom mi lehet a gon , routert pingettem azt elérte , próbáltam belépni routerbe jelszót kért.
Mit tehetek? -
McLaca
őstag
válasz Blackmate #10717 üzenetére
Passzív eszközt nehezen tudnék elképzelni ebben az esetben, az ugyanis delej nélkül működik.
Egy átalakító lesz rádugva az optikára, RJ-11, RJ-45 és koax portokkal, az meg a konnektorba.Üdv!
-
cool13
őstag
Max két hét és mindenről beszámolok nektek. Tényleg a házba is optikát húznak, és milyen készüléket telepítenek. + gyorsaságról.
-
Killing
addikt
válasz Friss11 #10710 üzenetére
Azt mondják hogy jó, a digi nagyon fejleszt Szegeden, szinte behúzzák az összes lakótelepi lakást.
Nekem November 16-án kötik be a digi topnetet+TV+Telefon (szintén Szeged) majd akkor tudok tutit mondani.Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
dethroner
veterán
válasz SirKero #10709 üzenetére
Ugyan már, 80 megás neted lesz, gondolom fog menni a torrent mint az állat
Mi az amit érdemes megnézni azon a 3 általad említett csatornán, amit már nem adott le minden más adó és nem lehet letölteni?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Friss11
csendes tag
Sziasztok
Szegeden milyen az internet?
-
SirKero
őstag
-
SirKero
őstag
Hali.
Én tegnap előtt írtam alá az előszerződést a DIGI-vel Digi+ Tel + TopNET = 5600 HUF 2 év hűség nyilatkozattal. Vecsésen december 31-ig vállalták a bekötését.
UPC-től igazolok át ott a tv+net(15/1,5)+tel csomagért 16 000 forintot fizettem.
Remélem nem csalódom benne.[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Blackmate
senior tag
Érdeklődni szeretnék a DIGI FTTH (családi házas) hálózatával kapcsolatban. Ilyenkor fogják és az oszlopon lévő optikai gerincről behúznak a házba egy koaxot (a TV-nek) egy UTP kábelt pedig az internetnek és a telefonnak? Milyen telefon használható az ilyen vonalon? Milyen UTP (esetleg SFTP, CAT5, CAT6) vezetékkel állnak?
Miskolcon van már valakinek ilyenje? Tapasztalat?
-
Pityke78
őstag
Srácok, lenne egy kis hálózat problémám az F1-2011 játékkal, ha multiplayerben akarok játszani.
Leírom hol tartok.Szóval F1-2011 szépen fut, tudok játszani. Próbálok csatlakozni a Windows live-ra.
(valós CD-key-el, csak ide nem akartam beírni)Hibaüzenet:
Végigolvastam a leírtakat, beállításokat. Windows tűzfalon keresztül kinyitottam az összes TCP, UDP portot.
Aztán mégsem megy. Megnéztem az xbox.com-on a felhasználónevem okay, megvan a profilom. Mi lehet a baj? A routert már kivettem a körből, szóval csak az UTP kábel jön a hálókártyába. Amúgy digi netem van, egy emeletes házban. Lehet itt van egy router a házban ami bekeverhet?
Vélemény?
Köszi
Ui: Akár priviben is jöhet a segítség. Remélem lesz segítőkész fórumtárs.
-
cool13
őstag
válasz sfdrakex #10700 üzenetére
Ez egy új típusú kiépítés vagy mi. Kertes házak, konkrétan Pécel. Ma voltak szerződést kötni. Most, és és a városban kábelező emberek is mondták, ez lesz a legkorszerűbb az országban. Tehát az optika bejön a lakásba, ott kell valami kütyü, amiről ha akarom TV felé, vagy UTP kábellal a gép felé megy a megfelelő jel. Én csak azt mondom amit ők. Erre a kütyüre lennék kíváncsi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Gurulunk, WAZE?!
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB Black ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- PHOENIX GAMING PC // Core i5 6400 // 16GB DDR4 // SSD+HDD // ASUS GeForce GTX1660 SUPER 6GB
- Garanciális : AMD Ryzen 7 5800X3D + MSI B550M PRO-VDH WIFI Alaplap
- 2015-ös 7-es golfba való gyári első lengéscsillapító pár
- Xbox Series S 512 GB / 12 hónap Microsoft jótállás / Ingyen házhozszállítás!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest