-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
SkyLine3000
addikt
válasz
nfsu17 #46336 üzenetére
A szolgáltató okostv-hez a pcmcia foglalatba való conax kártyát, a régi tv-hez kapott beltéribe meg bankkártya méretű, chipes kártyát adott.
Amiket linkeltél beltérikhez annyit, h ami volt neked, nem találtam használtat, a Techisat ára meg elég húzós. Nem akarok ennyit adni egy beltériért család mellett... Használtan szintén nem találtam. -
SkyLine3000
addikt
válasz
#33802016 #46333 üzenetére
Abszolút nem érdekelnek a hbo, digifilm, filmbox csatornák. Az sem, h előfizus, vagy sem. Ezekkel én is tisztában vagyok. Csak az az egy érdekelt, h a Conaxos szolgáltatóm csatornáiról felvett műsorok visszanézhetők legyenek sz.gépen. De mivel nem nagyon kivitelezhető, hagyom a francba az egészet. Linuxal meg nem foglalkozom.
-
SkyLine3000
addikt
Ahogy olvasgatok, arra jutottam, h a Látsat-os, kódolt előfizunkat hagyom a csába, úgysem jutok vele semmire. Úgyh marad minden régiben.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
nfsu17 #46321 üzenetére
Ezekkel, amiket belinkeltél, lehet kódolt műsort pc-n visszajátszani? Vagy valamit félreértettem? Mert nekem ez lenne a lényeg. Felvenni a kódoltat, utána meg pc-n átkonvertálni, stb. Ilyen megkerülős, meg stb megoldásokhoz nincs kedvem.
A szerkesztéssel nincs gondom. Nem vagyok kezdő a témában. Idáig is vettem fel az Almával. Megvannak a jól bevált videó konvertáló, vágó, szerkesztő programjaim.
Golden Mediat hirdetnek egyet a jófogáson 18500ért. Ha még megvan...(#46326) Flashget: a digin nincsenek ilyen kódolt csatornáink, csak a másik szolgáltatómnál, ami meg kártyás, ezért ott meg az összes csatorna kódolt...
(#46324) RoyBatty: Notim van, nem asztalim. Meg ennyire azért nincs kedvem szórakozni egy felvétellel.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
nfsu17 #46321 üzenetére
Az egyik szolgáltatónk Conax titkosítással nyomja a csatornákat. Tehát kártya kell hozzá. Ilyen kódolt csatornákról hiába veszek fel az Alma c2200 beltérimmel, számítógépen nem lehet lejátszani, csak a beltérivel. Ez a gondom. A kérdés meg az, h van-e olyan beltéri, amivel esetleg megy a dolog? Vagy vmi más, mondjuk szoftveres megoldás?
Digi kábelen nincs ilyen gond. Ott nincsenek a csatornák kódolva. Így amit ott felveszek, azzal bármit csinálhatok szgépen. -
SkyLine3000
addikt
Ahogy olvasgatom, nem egyszerű a dolog...
-
SkyLine3000
addikt
Üdv
Ahol lakom, kábel digi van. Itt az egyik tv-n már 3 éve műxik egy Alma C2200 CX beltéri. Itt nincs is gond. De van egy másik házunk egy közeli városban. Ott a helyi kábeltv van (Látsat kft). Mivel az Lg lapostv-n felvett műsorok nem játszhatók le sz.gépen, csak azon az egy tv-n, gondoltam egyet és elhoztam az Almát, az ottani egyik régi tv-hez. Az Almába betoltam a kártyát és simán be is jött minden adó. Csak itt azokat az adókat lehet nézni, amik előtt ott a $ jel, mivel gondolom, kódolt. Így viszont hiába veszek fel tv-ről műsort, ezt sem tudom lejátszani tv-n, csak a beltérin. Van valami más mód, hogy a felvételeket lejátsszam számítógépen?
Digi kábelnél pont fordítva van. A $ jel nélküli, nem kódolt csatornák jönnek be, az ilyen jelesek meg nem. Ott nincs is gond. Simán le tudom játszani az ott felvett műsorokat a notimon.
(A Látsat beltérijével sajnos nem lehet felvenni.)
Esetleg olyan dvb-c beltéri, aminek ez nem akadály? -
SkyLine3000
addikt
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a helyi, városi kábel tvkhez vajon milyen típusú set top box jó? Nem vagyok nagyon jártas a témában. Digis dvb-c tuneres nem talál semmit (Humax).
-
SkyLine3000
addikt
Digi kábelhez az ALMA c2200 cxe típust néztem ki. Akinek van ilyen, mi a véleménye róla? Egész jónak tűnik.
Főleg arra kellene, h néha, ha nem tudok megnézni egy műsort, fel tudjam venni usb-re, vagy külső vinyóra.Ja, és egyenlőre csak hagyományos tv-n használnám!
-
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Multibit #28052 üzenetére
Én is igen az ALMA mellet vagyok. Lehet, az lesz. Végülis nem lényeg, h kiváltson egy média lejátszót. Csak láttam az ALMA-nál, h lejátszik mkv-t, mpeg-et, mp3-at, stb. Egyébként máshol is elég jókat írnak erről a márkáról. Ami neked van, azzal lehet időzített felvételt készíteni?
(#28053) Flashget: megpróbálok utánajárni. Amúgy mi a fenének darabolja szét a felvett műsort? Mi értelme van? Mondjuk az utólagos szerkesztés gépen nem téma.
-
SkyLine3000
addikt
Sziasztok!
Digikábelhez szeretnék egy beltérit. A jelenlegivel nem tudok felvenni műsorokat, ezért vennék másikat.
Tehát műsorfelvételre kellene elsősorban. Lehessen vele időzített felvételt is készíteni.
Nem lényeg, h hdd-s legyen, elég, ha usb-re lehet vele felvenni.
Ezt a 3 kütyüt néztem:
Techwood TW-C 7100-632
ALMA C-2220 CI CX E
Synaps CHD-3100M CX (erről találtam használatit, de abban nem szerepel, h lehet vele időzített felvételt készíteni)
Az ilyen set top boxok mind médialejátszók is? Az ALMA-val lehet lejátszani zenét videót, de a másik kettőről nem tudom.
A felsoroltakból melyiket ajánlanátok? Vagy van-e másik alternatíva? Ezek árban mind 10-14 között vannak. Ettől többet nem nagyon akarok kiadni. Persze 1-2e plusz lehet.
Köszi! -
SkyLine3000
addikt
válasz
ggbuffon1897 #25186 üzenetére
szoftverbazis.hu-ról tölts le vmi nagyobb dolgot, mondjuk vmi játékot. Azzal legalább a letöltési sebességed megtudod, mert onnan mindig max sebességgel jön le a cucc.
Nálunk is digi van 20/10es nettel, de inkább 15/15. Összesen mondjuk megvan a 30 mega. -
SkyLine3000
addikt
Sziasztok!
Nálnuk digi kábel van, viszont nincs lapos tv-nk, csak hagyományos. Mivel egyik sem régi, nem is szándékozunk még venni. Viszont az M3 csak digitálison jön. Sógiéknál lehet is nézni. Náluk mind a két tv lapos.
Ugye lehet bérelni a digitől havi 300ért beltérit hozzá. De én nem akarok. Van-e vmi megkötés, h milyen set top boxot lehet csak venni hozzá, h mondjuk tudjam az M3-at nézni?
Vhol írták, h csak olyannal jó, ami az SR 6900 és 256QAM adatokat tudja fogni. Ez így van?Másik lakhelyünkön városi tv (helyi szolgáltató) van. Ott lehet fogni digitális és analóg formában is. Sőt. Múltkor még a digi, hagyományos csatornakiosztásában is benne volt. Azóta kivették.
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Melyik tápegységet vegyem?
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11
- Peugeot, Citroën topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BLITZWOIF BW-V7 7-HÓNAPOS KÍVÁLÓ ÁLLAPOTBAN ELADÓ !!!!!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest