-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
duofon
csendes tag
Sziasztok. Új vagyok. Eddig csak olvastam vissza, persze nem végig. Elnézést, ha ismételnék. LG 32LF 2510 full HD tv-m van. Az itt olvasott segítséggel sikerült behangolni a digitális adókat Miskolcon. 64 db van, + 4 rádió. Svédországra állítottam. Tehát, aki kételkedne, biztos, hogy van a tv-ben DVB-C Mpeg4 dekóder. Hálás köszönet az információkért.
A kérdésem az lenne, hogy a HD csatornán, ha elmozdul a kép megszűnik a részletgazdagság, ami egyébként se valami tökéletes. A feliratok zavarpöttyökkel körül vannak lőve. A jelben van a hiba, vagy a tv-m gyengusz? Segítene egy szűrő? És milyen?
Köszi -
duofon
csendes tag
válasz egresij #1778 üzenetére
Nem értem, mi bajotok van az LG-vel. Enyém 32LF2510. Svédországra állítva behozott 64 adót Miskolcon. Első 4 fekete, HBO-sak. Gondolom kódolt. 4 rádióadás is van. 4 HD, ebből a Duna újabban nem az. Az elmúlt időszakban volt minőségromlás, kockásodás, de megszűnt. Egyedül az epg órája jár - 1 órával lejjebb. De át kéne állítani az országot a beállításhoz, ezt nem akarom. Van két helyi infó adás, az nincs benne, csak az analóg adásban. Hol szenvedek én hiányt? Full HD-ben ez volt a legolcsóbb tv. Igaziból monitornak vettem. De rákaptam a tv nézésre is vele.
-
duofon
csendes tag
válasz egresij #1840 üzenetére
Említettél, hát újra szólok. Nálam a digitális csatornák rendben befoghatók. Svédországra állítottam először. Kijön a kábel opció. Utána csináltam egy kézi keresést, aminél beállítottam a symbolt 6900-ra, a modulációt 256 QAM-re és indítottam egy keresést. 8 adást talált. Utána indítottam a teljes keresést. Az előbb beírt adatokat megjegyezte a gép és végigmenve bejött a csatornakiosztásban szereplő összes adás. Én a hátterét nem értem, a jelszintet közepesnek írta ki, újrakeresésnek nem látom értelmét, használom.
Mégegyszer. LG 32 LF 2510 A papírdobozán tényleg csak a DVB-T cimke van. -
duofon
csendes tag
válasz GuruZone #1859 üzenetére
"Ennyi. Ha kérdés merül fel, akkor utánanézünk, no de az utánanézés nehogymár az eladó feladata legyen!!!"
Már megbocsáss! De ki a tökömé? Elharapódzott az eladók között eme kényelmes szemlélet. Majd a vevő utánanéz, ide úgy jöjjön, hogy mindenből levizsgázott, doktorija van. Nekem csak ki kelljen tolni a dobozt a raktárból és leszámlázni.
Miért kapod a fizetésed? Hmmm?
-
duofon
csendes tag
válasz #98593280 #2171 üzenetére
Lasajnáljátok az LG-ket. Én ezzel nem értek egyet.
Elmondom mai élményemet. Bementem a Médiába 3D Tv-t nézni. Alapból ment rajta a bemutató gyönyörűszép műsorkép. Utána bemutatta az eladó a rövid szemüveges programot. USB kulcsról, mert épp megvették a blueray lejátszót a demó filmmel. Nem volt rossz, úgy tűnt, mint amikor egy ablakon lesel be. Odabent tényleg teres, de keretbe zár a káva. Fura olyan pici figurákat látni. A közeli képek élvezetesebbek.
Aztán átkapcsolt digisportra. Az volt aztán az érdekes! HD adás volt, a kép gyakrabban kockásodott, mint itthon és ott is meg lehetett figyelni a mozgásnál elkrémesedő részletgazdagságtalanságot. A fűszálak a kamera elmozdulásánál összefolynak, foltszerű felületté mázgálódnak.
És itt jön az LG dicsérete. Semmivel sem láttam szebbnek ennek a majd 600 ezres szupertv-nek a képét, mint az én olcsó LG tévémét. Minimum 6-ot vehetnék az árából. Igaziból szerintem a tartalom minősége határozza meg a kép szépségét. Nem próbáltam, de lehet blueray filmről pazar lenne az olcsó LG kép is. -
duofon
csendes tag
válasz #98593280 #2197 üzenetére
Szívesen elhiszem Neked. Éljen soká a LED technológia.
Arról beszéltem, hogy a magas szépségű kép előfeltétele az igényes tartalom. Ami tv adásról nem nagyon jön. Hiába digitális és HD.
Nézd már meg egyszer, a digisport HD adását, bármilyen tv-n. Focimeccs, áll a kép, gyönyörű. Elrúgják a labdát, megy utána a kamera és a fű összefolyik, folttá válik. Amint megáll, újra kiélesedik. Viszont azt mondja egy barátom, hogy blueray filmről még extrém közelről is borotvaéles a kép és mozgásnál sem folyósodik el.
Aki filmet néz, - mert megteheti -, az vegyen ezekből a baromi új és drága készülékekből. Aki tv-t néz, megelégedhet a legolcsóbb full HD készülékkel. Az is többet tud, mint a beletáplált tartalom.
Térhatásban pedig nekem a viszonyítási alap a 3D-s mozifilm. Pl. Avatar. Nem azért, mert a képembe mászik. Hanem mert bele tudom magam képzelni a történet közepébe, a helyszínbe. Élethű méretek, oldalirányban is. Itt, amint mondtam, üvegablakon keresztül kukucskálok. Korlátoz a keret és picik az alakok. Nem hiszem, hogy tv-ből lehet hasonló élményt kicsiholni, mint moziban lát az ember. A kivetítő lehet megoldás.
Szerintem ez nem off. Akinek az, írjon valami újat már digi ügyben. Mindig csak a feltűnt és kihúnyt adások, kockásodás, űfsz és szerelők baromságai.
Szerintem valahányan, akik ezt a topicot olvassuk, a jobb minőségre törekednénk. Ennek része a tv-k kibeszélése. -
duofon
csendes tag
Miskolcon van 91 digitális adás, persze 1-4-ig kódolt, megvan a közszolgálati blokk is, de CSAPNIVALÓAN POCSÉK!!!!!!!!!! Mint minden állítgatásnál, elbaszódik minden.
Ki tudja, elboltolták már a digit UPC-nek? -
duofon
csendes tag
válasz wwenigma #5030 üzenetére
Avason vagyok és csak a közszolgálati csomag akadozik. A többi hibátlan. Én aztán nem fordulok szerelőkhöz. Nincs annyi időm, hogy várogassak rájuk. Máskor is mindig megjavult egy idő után.
De köszönöm a helyi információkat.
Másik kérdésre? Nem tud valaki választ? Azaz: meddig digizünk még? -
duofon
csendes tag
Kérlek segítsetek. Melyik fogó alkalmas krimpelésre és milyen csatlakozót kell roppantani véle? Összeköttetést szeretnék az elosztó és a tv között.
Ez a fogó pl. jó hozzá? A leírás szerint 3 féle méretet kezel
Fém krimpelő fogó RJ45, RJ10, RJ11 (8/8, 6/6, 4/4) csatlakozóhozVagy egy hasonló:
Krimpelő fogó 6p 8p , RJ-45 RJ-11 , 8p8c 6p6c, 6p4c - racsnis - puha nyél burkolat
Ez a leírása.A kábel BZ 3801251 Commscope F 677TSU
Nekem ezek a számok, betűk semmit se mondanak. -
duofon
csendes tag
válasz konrada #6733 üzenetére
Kedves konrada!
Nézd el nekem, hogy amatőr vagyok. Pont egy ilyen boxot szeretnék venni. ( Selteka CIC 402HD)
Arra kérnélek, kövessük végig a láncolatot, hogyan jut el a kábelből jövő jel a számítógépbe, a boxba és a tv-be.
Mit mivel, milyen csatlakozókkal kell összekábelezni? S utána hogyan lehet felvenni egy filmet pl a számítógépbe? Külön program hozzá, vagy kapom a boxhoz?
Kösz a tanítást.[ Szerkesztve ]
-
duofon
csendes tag
válasz konrada #6799 üzenetére
Köszi a választ.
Azt szűrtem le a hozzászólásokból, hogy nem érdemes a szgépet bevonnom a buliba. A célom a minőségi rögzítés lenne, természetesen nem picsasorozatok, hanem számomra értékes filmek gyűjteményezése. Van, amit nem tudok beszerezni letöltőoldalakról.
Már tisztul a kép. -
duofon
csendes tag
Mivel késik a Nat. Geo HD és N.G. Wild HD magyar hangja, megosztanám az én megoldásomat.
Egy második TVtunerre van szükség.
Előszedtem a 20 éves VHS videómat, elosztottam az antennakábelemet és betápláltam a videóba.Beállítottam analógban a fenti adásokat, mert itt jön a magyar hang.. A kimeneten megjelenő hangot egy külső erősítővel hallgatom, míg a képet hang nélkül HD minőségben nézhetem.
Pici időcsúszás van, de nem zavaró. És néha nem ugyanaz az adás.
Ez is egy megoldás. -
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- HTPC (házimozi PC) topik
- Robot fűnyírók
- Kedvenc zene a mai napra
- Dacia topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i3-4GEN I 6GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i3-4GEN I 8GB I 240SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3GEN I 8GB I 128SSD I NVIDIA I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- i5 10400 + RTX 3060 + 16GB DDR4 Igényes GAMER PC
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari
- Asus X555L
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó rendszerhűtő ventilátorok egyben is, külön is / 120 mm / Akasa, Cooltek, Be quiet
- "KERESEK" Thrustmaster Simtask Farmstick
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest