Új hozzászólás Aktív témák

  • egresij

    csendes tag

    válasz zhagyma #1839 üzenetére

    Most beszéltem az LG telefonos ügyfélszolgálattal, miután hétfőn a WEB lapjukon bejelentett és tegnap megismételt bejelentésemre semmi választ nem kaptam, holott e-mailt és telefonszámot, pontos címet megadtam.

    Érdekes beszélgetés volt, szó szerint nem tudom idézni, de nagyjából ez az LG (ügyfélszolgálatosának) álláspontja.
    Ha felhívtam volna a vásárlás előtt az ügyfélszolgálatot, akkor azt mondták volna, hogy ne vegyem meg a készüléket, mert az 32LH3000 nem alkalmas a DVB-C szolgáltatás vételére, csak Svédországban és Finnországban. Állítólag van valamiféle megállapodás a magyarországi jelszolgáltatókkal erre vonatkozóan, hogy az LG nem forgalmaz DVB-C tuneres készüléket magyarországon, ezen adások vételésre a jelszolgáltató biztosít STB-t! Mindezek miatt a magyarországi DVB-C kérdéskörrel az LG nem szándékozik foglalkozni a közel jövőben.
    Jól felhúzott, a vérnyomásom 300, ez aztán a tisztességes üzleti magatartás, persze, mindig elfelejtem, hogy ez Magyarország, egy kicsi porszem, egyáltalán hol van a világtérképen?

    Mivel a hibajelenéség nem tömeges, figyelembe véve az évi 2,5 millió készüléket csupán néhányról van szó, nem tudnak foglalkozni minden egyes hibával, csak a tömegessel, így a hiba megoldása nincsen napirenden.
    Az LG Magyarországon csupán csak a földi szabad hozzáférésű digitális adás vételére alkalmas készüléket hoz forgalomba., hogy a készülék egyébként tudná a DVB-C szabványt is, az egy dolog, vegyük úgy, hogy az nincs is benne, erre vonatkozik a már többször idézett Használati leírásban lévő két mondat!

    Szóval ez az egész felháborító és vérlázító!

    Arra a kérdésemre, hogy a kereskedő miért úgy árulja a készüléket, hogy az alkalmas a DVB-C szabványú vételre, a válasz, ezt kérdezzem meg a kereskedőtől
    Ők, mármint az LG úgy forgalmazza a TV-t, hogy abban nincsen DVB-C tuner, ezt a készülék ismertetőjükben ezért nem is tüntetik fel. Ezt támasztja alá a korábban már e témakörben egy hozzászólás is, mely szerint a http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/LG-lcd-tv-42LH4000.jsp címen olvasható a 42LH4000 TV, és ebben valóban meg sem említik a DVB-C tunert, csupán a "A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére." Ugyanakkor az LG német oldalán pedig szerepel a DVB-C tuner is, sőt valaki írta, hogy nála rendben van a DVB-C vétel (ha jól emlékszem Miskolcon).

    Ennyit az LG üzleti és ügyfél politikájáról!

    Úgy tűnik marad a STB és plusz egy távirányító, hacsak a DIGI nem lesz partner a digitális jel szintjének rendbe tételében.
    Mellesleg már egészen jól megbékéltem az STB-vel, kiváló szolgáltatású darab Nejemet még kímélem a használatától.

    [ Szerkesztve ]

    www.kastélyok.hu, Samsung TV_UE32ES5500V (DVB-C tuner); USB DVB-T Tuner (RTL2832U)/PVR5; Samsung PC-Monitot/TV (DVB-C) LT24D390; Samsung Omnia (már nem használom)

Új hozzászólás Aktív témák