- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
Die Fohlen #59848 üzenetére
Egy kérdés. Neked van a tv-hez boxod,vagy közvetlen koax megy a tv-be?
-
Die Fohlen
csendes tag
Kedden kinn volt a szerelő, elvitte a kb. 2 éves ONT-t a Huawei-t, kaptam helyette egy FiberHome ONT-t, megnézte a vezetéket is.
Azóta nem tapasztaltam HD "összetörést", de pénteken este kiderül a Bundesliga meccsen a Sport1-n. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Budapest XIII. kerületében 1 órája nincs TV adás. Nem is emlékszem, hogy valaha lett volna ilyen probléma. Internet, telefon működik. FTTB van, október 17 óta nem sikerült FTTH-ra átkötni.
-
DaDa
senior tag
Sziasztok, 22. Kerületben (Budafok} másnál is elment a net? Mert akkor nem keresem lokálisan a hibát. Persze az ilyenkor szokásos dolgokat végig néztem.
-
Bubaaa
aktív tag
Na,két nap megfigyeléssel a következőre jutottam. Viasat Nature HD 402000 kHz,
Viasat History HD 330000 kHz,
Digi World HD 738000kHz. Fél óránként 1-2másodpercre szétesik a kép és a hang. Érdekes hogy a Digisport2HD nem esik szét,pedig ugyan azon a frekvencián van,mint a Viasat Nature. Jelerösség és jelminőség végig 100% BER 0 folyamatosan,még a széteséskor is. Ez esetben mi lehet a hiba? Túl erős jel? De ha igen,miért csak fél óránként csinálja? Egy állítható csillapító megoldaná ezt? -
garga01
őstag
Sziasztok!
Itt és a Mindigtv topikban is közzéteszek 2 szoftvert, Aliexpresses T2/C tuneres boxokhoz. Többen is vannak itt is, akik ilyet használnak kábeltvre. Volt kicsit időm utána olvasni, nézelődni. Remélem segíteni fog sokaknak, nálam eddig 2 fajta típusú box volt, az egyikhez találtam magyar nyelvű szoftvert, a másikhoz pedig csináltam (ha érdekel vkit, leírom a menetét is valamikor, orosz oldalakon alaposan ki vannak vesézve). Mellékelek képet róluk.A GX3235 CPU-s boxhoz (4 számú kijelző,2 USB, képen az U2C felirítú) én csináltam a magyarosítást. A szoftverben hozzáadtam egy nyilvános iptv listát (Githubról), én magyarosítottam (néhol lehetnek furcsaságok, nyugodtan jelezzétek), illetve a gyári távirányító kódtáblája mellett bekerült az Orton/Globo/Opticum márkanév alatt futott műholdvevők távja is (aki 5-10 éve műholdazott, azoknak ismerős lehet). Ez a távirányító jóval kényelmesebb, mint a gyári. Röviden ennyit módosítottam benne. Ez a box támogat bizonyos Wifi (Ralink) és LAN adaptereket is! A pontos típusokról már volt szó, majd megnézem, nálam milyen van (USB-LAN-al próbáltam)
A másik MT2203-as CPU-s box (3 számú kijelző, 1 USB, képen a piros, hátul nincs USB), ehhez a gyártó (vagyis az eredeti amiről készült a másolat) adott ki új sw-t amiben van magyar nyelv is. Sajnos bug-os, az LCN szerinti csatornasorrend nem működik (nem rakja úgy sorba, ahogy a szolgáltató sugározza)
A legfontosabb! A szoftvereket mindenki csak saját felelősségre rakja fel, és feltöltés előtt mentést (dump-ot) erősen ajánlott csinálni (az USB frissítés menüben a módnál dump-ra kell állítani, már ha engedi a box). Nem vállalok felelőséget, ha nem jó boxra töltöd fel a szoftvert! A feltöltés után új csatornakeresést érdemes indítani. Ha a box nem talál jelet, akkor a tuner és demodulátor típust is állítani kell a szoftverben, ha átküldöd ez eredeti dump-ot bele tudom rakni a magyar nyelvet.
Letöltés:
GX3235-höz
MT2203-hoz -
-
Klown
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #58892 üzenetére
Ez sem igaz már teljesen, legalábbis ha az ÁSZF-nek hinni lehet:
12. K.2. FÜGGELÉK – IPTV SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVEHETŐSÉGÉNEK FÖLDRAJZI
TERÜLETE
Szegednek és Gödöllőnek a Szolgáltató FTTH hálózatával lefedett területe.
2020. november 19. napjától Fótnak, Gödnek és Veresegyháznak a Szolgáltató FTTH hálózatával
lefedett területe.
2020. november 26. napjától Ajkának, Csömörnek, Dunakeszinek, Szigetszentmiklósnak és
Veszprémnek a Szolgáltató FTTH hálózatával lefedett területe.
2020. december 1. napjától Gyulának a Szolgáltató FTTH hálózatával lefedett területeGondolom, hogy az Inviteltől megörökölt IPTV szolgáltatást takarja, bár teljesen DIGI-s csatornakiosztással. Bár itt már nincs SD+HD duplázódás.
Van erről valakinek tapasztalata? Remélhetőleg csak megörökölt szolgáltatás és nem egy új irány!
Üdv: Klown
-
Bubaaa
aktív tag
Most megfigyeltem,pont fél óránként esik szét a kép. Egész órakor,és félkor. Nálam a viasat nature,de most már figyelem a többit is. Egy újrahangolás megoldhatja a problémát? Ugyanis egy hónapja kötöttek át optikára,elötte sosem volt ilyen gond. Direkt figyeltem a szétesés pillanatában Jelszint,és jelminőség nem változott100 mind a kettő,bithibaarány végig 0.
-
lala666
őstag
válasz
Die Fohlen #59830 üzenetére
Nálam egyfolytában ezt csinálja a sport1.
-
Die Fohlen
csendes tag
Bejelentettem, felvették hibára.
Bit a Sport2 58
Jel a Sport2 98 -
Gaborz1
senior tag
válasz
Nálunk is volt ilyen.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Die Fohlen #59832 üzenetére
Esetedben lehet probléma a túl erős jelszint, ezt is mostanában állították. Nézd csak meg...
-
4Grider
nagyúr
válasz
FTTH vagy FTTB. Jelerősség/jelminőség amikor kockásodik milyen?
-
Die Fohlen
csendes tag
Üdvözlet Mindenkinek!
3-4 nap óta a Sport1 HD és a Sport2 HD 30 percenként "összetörik" 2-3 másodpercre.
Más is tapasztalt hasonló jelenséget, aki nézi ezeket a csatornákat?
Még el nem felejtem Miskolcon. -
mpo
veterán
-
MaNR
tag
Sziasztok!
Digi FTTB-s digitális kábeltévét szeretnék megosztani (jelenleg egy tévén használom, ezt szeretném kiterjeszteni két eszközre. Mi ennek a módja? Esetleg egy sima T elágzással meg tudom oldani? (az ONT-ből kilépő kábelt osztanám szét). Nagyjából két darab 10 méteres kábel vezetne a két eszközhöz.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Watt25
veterán
válasz
thespilertm #59826 üzenetére
Az egy műholdvevő...
-
thespilertm
csendes tag
Sziasztok!pz6t
Kaon na1000hd beltéri a kábeles jelet nem tudja kódolni a tvnek csak a műholdast? -
gippazoid
senior tag
pz6t
Sziasztok! Elkezdeném a szerződés megkötését de az oldal szerint csak analóg a tv set-top box nélkül. Akkor ez csak terelés, ahogy az összefoglaló is írja?
Most is digitális jelet nézek és csak egyetlen csomagjuk van...
Másik kérdésem: tényleg érdemes személyesen rendelni? Gyorsabb? Nyitva van egyáltalán az iroda?
Albérletbe hogyan kell intézni a szerződést ha saját nevemre szeretném?
-
FerNandor
őstag
Sziasztok!
Másnak sem megy DigiOnline az eurosport2? Tegnap sem töltött már be... -
cof
veterán
válasz
szimszonos #59813 üzenetére
Öf. 21.
-
szimszonos
őstag
Lenne egy olyan problémám hogy Digi kábeltévé esetén az M4 Sport és az M5 adók nem jönnek be akármit csinálok.4-es meg az 5-ös csatornakiosztáson kellene lennie de ezek a számozott csatornák sem jelennek meg.Néztem a menüben nem-e zárolva vannak de ott sem jelenik meg a 4-5 csatorna.Lg tv-ről van szó,nem tudom a tv-nek van-e köze hozzá.
-
-
sa.attesz
tag
Érden még betegeskedik. Az internet már javul, a tv stagnál, az analóg elég zajos, a digitálison pedig sok streamnél alacsony a jelszint.
-
Még mindig nincs TV.
Egyébként Digi Online 45 perces Tényeket néztünk, eddig csak kétszer lefagyott a kép, nagyon szuper és élveztünk!
-
Solicidium
aktív tag
válasz
Erzsébeti #59800 üzenetére
Pont ezek azok az adók (M4, M5, főleg a HD változatok), amikkel nekem az a tapasztalatom, hogy digitális formában is "gyengébben foghatóak" a Diginél. Mikor a TV-m 4 elosztón keresztül kapta a jelet, akkor már a csatornák behangolásakor sem találta meg 10-ből 9-szer ezt a pár adót. A TV-n a csatornahangolási területi beállításokkal kísérletezés, szolgáltató "presetek" használata volt, hogy segített, vagy 10-ből pont a 10. eset volt, mikor hangoltam és szerencsém volt. Ezt áthidalandó, a TV-t a hangolás erejéig olyan helyre kötöttem be, ahol csak egy vagy két elosztó után voltam és akkor megtalálta ezeket az adókat. Azonban visszarakva a 4. elosztó után, a rendeltetési helyére elhelyezve van olyan, hogy ezek az adók nagyon nehezen (több másodperc várakozás) vagy egyáltalán nem jönnek be, ilyenkor többszöri próbálkozás után szokott csak sikerülni. Az antennaerősítő állítgatásával is játszottam kicsit, több-kevesebb sikerrel, bár azt az információt kaptam egy digis szerelőtől - a pontos számadatokra már nem emlékszem - hogy a modemből nagyon erős jel jön ki, amit szerinte értelmetlen erősíteni. Mondjuk 30 méter koax kábel, meg vagy négy darab elsoztó bizots ezt a fenenagy erőt is "elfogyasztja". Nyilván gondolom ez a jelenség analóg formában úgy jelentkezik, hogy nagyon gyenge lesz az adók minősége. Gondoltam leírom ezt, hátha segít valamit.
P.S. 17. kerületben feléledt a net.
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest