- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
anrab
addikt
ujra keresés után nem kapcsolt ki a hallmarknál, már kezdtem megörülni mikor elértem a Discovery-ig és ott csinálta. aztán mentem visszafelé is és akkor is. mikor így elértem a hallmarkhoz, akkor már ott is megcsinálta.
hát ennyit az ujrakeresésről. -
TayRol
nagyúr
nem nezek, ertettem.
nekem is a legutobbi keresesnel 1001-re rakta a radiokat es 101-tol az analogot. de sok discovery nagyon lassan jon csak be, miutan atvaltottam ra.
jelen pillanatban nincs netem es a tv is szarakodik. meg par nap, es rajuktelefonalok. ja, epg sincs. most house-t nezek legalabb...asszem en is ujrakerestetem a csatikat.
-
anrab
addikt
hát ez az!!!
nem tudom, látod hattorihanzo-nak is csinálja. lehet másoknak is csak nem nagyon nyomkodják.
hát csak azt tudom ajánlani amit Te nekem. ne nézz discovery travelt.
próbaképpen át tekertem a csatorna ujrakeresést. megint sorba rakom. bár most nem írta hogy frissített.
egyébként mikor tegnap kiírta és ujra kerestem őket, az első után azt írta ki hogy csináljam meg ujra. megcsináltam és a rádió csatikat 1001-re rakta. most viszont ott van ahol szokott lenni a 66-tól. -
wlantal
tag
Jól látom,hogy javarészt a TV-seknek akadnak problémái?Mi a helyzet stb-os oknál?
Viszont EPG kicsit csúszik azt aláírom. -
anrab
addikt
szép kilátások!
fő az optimizmus.
nem nézek hallmarkot és nem fogok torrentezni. -
wlantal
tag
Hát srácok lekopogom nálam net + DVB-C megy most simán,EPG is a német adók kivételével.Pedig én még a jó öreg "Strádás" vagyok.
-
hattorihanzo
aktív tag
Figyelj, az lesz a válasz, hogy örülj neki, hogy ingyen van, minden nap ajándék, aztán bérelj túlük stb-t. Ennyivel el fogják intézni
Sőt, az internet is folyton ingadozik, torrentnél különösen. Reklamálni nem tudsz, mert nevetségesen alacsony sebességet garantálnak. Egyre többen csatlakoznak, egyre szarabb lesz.
-
anrab
addikt
válasz
hattorihanzo #1038 üzenetére
de csak ketten vagyunk? másnak nincs ilyen gondja?
-
anrab
addikt
milyen szerencsés vagy!
én se használtam még és tuti nem is fogom mert akkor már a tv szóljon. meg nem is értem ezt a 240percet hogy mire van. /elmegyek othonról és majd kikapcsol 240 perc mulva? de akkor kinézi a képet amit berakok?/ meg egyébként is drága lenne festményként használni a tv-t.
"úgy néz ki mint egy kép a falon" na köszönöm
na mindegy csak azt nem értem miért nem teljes képernyős nálam, és fw után miért nem javul meg?
egyébként ha beteszek egy 1920x1080-as képet, azt teljes képernyőn jeleníti meg. csak a saját scenea-t nem. -
anrab
addikt
válasz
hattorihanzo #1032 üzenetére
basszus az még mindig csúcs.
nagyon gyatra amit a szoftverekkel vűvelnek.
vissza az eredeti témához: egy idő után még mindig kikapcsol a tv ha egymás után elkezdem nézni a csatikat. illetve beírja a köv. adó nevét de nem vált és nem is enged semmit csinálni aztán pukk és ki.
egyszerűen nem értem egyébként hogy mi köze lehet a csatornák állítgatásához. pedig azóta van.
egyébként nekem meg már gyárilag nem volt benne a manuál a tv-be /2009-es tv-k-be már ott van és nem papíron/ amit a sárga gombbal lehet előhozni. /nem mintha hiányozna/ csak egy könyv ikon jelenik meg. üzleti beállításoknál egy E-matrica csíknak kellene futni és az sincs. /ez se hiányzik/ hogy jöhettek ki ezek a tv-k így.
ami még érdekes, úgy tudom minden frissítésnél lecseréli a teljes szofvert. akkor hogy nem kerülnek bele a lemaradt dolgok. pl.: nálad az mpeg4 ha magyaron keresel. de nálam is bele kellett volna kerülnie a hiányosságoknak. a servicében be vannak kapcsolva. van ez a scenea háttérkép opció /egy pillangó 240perc mulva kikapcs. a tv/ az is nekem a képernyő közepén van fekete vastag keretbe mintha valami 1000x500-as kép lenne.
szóval elég gázos ez a frissítéses dolog. -
anrab
addikt
válasz
hattorihanzo #1028 üzenetére
hát ez elég érdekes mert nálam tökéletesen megy minden.
mikor ON-ra tettem először akkor viszont kétszer kellett csatorna keresést csinálnom valamiért, de nem amiatt amit írtál.
ez olyan nálad mintha ilyenkor DVB-C MPEG2 menne csak. -
TayRol
nagyúr
nalam mar megint nincs net...
-
hattorihanzo
aktív tag
Persze, hogy on-ra raktam mindent, ezt értem függetlenen. Aztán Mo-t kiválasztva hangol, meg is van minden, de a hd-k nem jelennek meg csak hangjuk van. Ebből gondolom, hogy nem aktíválódik az mpeg4 dekóder, hiába független. Átteszem valamelyik skandináv országra és rögtön tudom nézni is a hd-t, de az epg rossz, nincsenek ékezetes betűk csak kriksz-krakszok meg hiányok. Ezt értem nem szép alatt.
-
anrab
addikt
válasz
hattorihanzo #1026 üzenetére
nem tudom melyik az a menü a servicében.
én átállítottam és Magyar o. kábelesen van.
ha már úgy is benne vagy a servicében akkor a dvb-c-t rakd ON-ra mert gyárilag országfüggőn van és már mehet is Magyar o.-on a keresés.
és miért ronda az epg? ezt nem értem.
vagy a külalakra érted? mert az nem egy nagy durranás. engem az zavar benne a legjobban hogy olyankor elkussol a tv. amíg ott nézelődik az ember addig nyugodtan mehetne egy ablakban tovább az a műsor amit nézel.
a másik, mondjuk ez már nem ide tartozik de hasonló hogy a teletext felezett képernyőt is elcseszték. nem tudom hány lépés mire eléred és ha egyszer bekapcsoltad miért nem marad úgy, és legközelebb már nem kellene szarakodni.
az ez előtti 7613-on úgy volt hogy megnyomtam a txt-et akkor bejött egészbe, majd megnyomtam mégegyszer akkor felezett képernyő. miért b@szták ezt így el?
na ez jó hosszú lett. -
hattorihanzo
aktív tag
én se hallottam ilyenről, de a szervízmenüben van egy ilyen opció, most kikapcsolom
Írtam a Philipsnek, hogy javítsák a firmwaret, vagy tegyék bele mo.-ot is a digitális kábelt választható országok közé, vagy oldják meg, ha a szervízmenüben függetlenné teszem, akkor aktíválja azt a rohadt mpeg4 dekodert mo--nál is, mert jelenleg nem teszi. Más országra áállítva továbbra is ronda az epg. Kiváncsi leszek.
-
anrab
addikt
válasz
hattorihanzo #1024 üzenetére
nem tudom! nem is hallottam ilyen szervíz frekiről de már nem merem nyomkodni mert a reboot után is mikor lapoztam megint kikapcsolt.
és tuti hogy az ujrahangolástól van.
ZIZI VAN! -
hattorihanzo
aktív tag
már azt hittem, a tv-m betojt. nem kárörvendés, de jó, hogy másnak is ezt csinálja. úgy értem így nem a cuccos a hibás. köszi.
na de ezt hogy magyarázzuk el nekik, sokkal egyszerűbb dolgokat nem értenek megnem lehet, hogy olyan frekikre tettek pár adót, amit online szervízhez használnak?
-
anrab
addikt
válasz
hattorihanzo #1018 üzenetére
én ahogy nézegettem az adókat, piszokul belassultak a váltáskor, és volt hogy csak kiírta a következő csati nevét de nem váltott. helyette pukkant egyet és lekapcsolt majd ujraindult.
most kihúztam a konnektorból. várok egy keveset és vissza. remélem összeszedi magát. -
hattorihanzo
aktív tag
Discovery família és még néhány csatorna érdekes hatással van a tv-re, egyszerűen lebénul, nem reagál semmire egy darabig, aztán megjelenik az info sáv és müködik tovább. Aztán kezdi elölről. Olyan, mintha folyamatosan újra akarná hangolni. Más "normális" adóknál nem jelentkezik.
Valami tipp, hogy mi lehet ez? -
anrab
addikt
válasz
próbakocka #1015 üzenetére
99.999% hogy DVB-T MPEG-2.
talán még a foci vb-re jött be annak idején. -
próbakocka
senior tag
Van egy LG 42 LF65 lcd tv Égen földön nem derül ki tudja -e mpeg4-t
Sem gépkönyv semmilyen adatbázisból nem jön elő.
Digitális vételre alkalmas de melyik rendszerre?
Ha valaki tud segíteni megköszönném -
VGYke
addikt
A helyi ügyfélszolgálat tudhat több infót adni részedre.
A helyi ÜF-nak nincs telefonszáma, csak a 1272, amit már fórumbeli írogatásom előtt hívtam, igaz csak informálódni akartam (feleslegesen), nem hibát jelentettem be.
Írtam is nekik (hiányos digi csatornák+EPG+CI kártya) és megjött a válasz, szerintem érdekes:
Salgótarjáni csatornakiosztásunk frekvenciatáblázata, és a kiosztásban szereplő szabadon fogható digitális adók paraméterei az alábbi címen érhetőek elÁFSZ)
Munkatársaink dolgoznak az Electronic Program Guide-al kapcsolatos jelenség elhárításán, az általunk továbbított adókon a lehető leghamarabb fogható lesz az EPG szolgáltatás.
Jelenleg nem rendelkezünk információval azzal kapcsolatban hogy a közeljövőben várható-e kizárólagosan CI kártyával a csatornák vételének lehetősége. -
anrab
addikt
köszi! előtte elvégzek egy esti sulit angolból!
egyébként olvastam róla valamennyit magyar oldalon. igaz mire a végére értem már nem tudtam mit olvastam az elején. viszont ott még volt MER is meg még nem tudom mi, de sok minden a digitális jelátvitelről.
ha jól emlékszem a lényegre, egy bizonyos számig még nincs gond. majd a fölött bekockásodik, majd ha még nagyobb az a szám akkor nincs kép az analóggal szemben ahol látszik a kép romlásának folyamata.
de ha hülyeség akkor bocs. -
anrab
addikt
válasz
hattorihanzo #1006 üzenetére
nálam is 5 vonal van és a 3.-4.-en vannak /gondolom 60-80%/ érdekes a Duna HD is csak a 3.-ig megy fel. ide tartozik az ismeret terjesztő és az ECHO műsorok. de nem néztem végig őket, meg azt se hogy ezek melyik frekik.
a jel minősége megfelelő és a BER-nél /azt hiszem ez a bit eldobás/ sem ugrálnak a számok. legalábbis amiket néztem. /elég sokat/. -
zhagyma
őstag
Azt érdemes tudni, hogy a QAM moduláció (digitális) az analóghoz képest kisebb jel/zaj viszony és így kisebb jelszint mellett is tökéletes vételt eredményez (ez az egyik előnye). Ha a 67 dBuV jelszintet egy általad behangolhatatlan (0 program) DVB-C frekvencián mérték, akkor tökéletes vételednek kéne lennie. Az ASZF analóg jelszint minimum 60 dBuV. Digitális esetben ennél kisebb jelszint is tökéletes vételt biztosít. Ezek szerint:
1. vagy nem a problámés DVB-C frekvencián mértek,
2. vagy "üres" a DIGI által kisugárzott transport stream,
3. vagy van egy frekvenciafüggő jeltorzulást okozó passzív elemed a hálózatban, amelyik annyira eltorzítja a QAM jelet, hogy a TV nem tud vele mit kezdeni.Egyik esetben sem ideális megoldás egy erősítő beépítése. Ráadásul az általad kiválasztott típusnak 100 dBuV a kivezérelhetősége. Analóg / digitális vegyes hálózaton 115 dBuV-s kivezérelhetőségű típpust célszerű választani. Esetleg megfontolandó egy több kimenetes, kimenetenként szabályzható kimeneti jelszintű típus is, amely egyben megoldja a splitterek kiváltását is. Erősítő vásárlás előtt el kéne dönteni hogy hol a hiba ...
-
hattorihanzo
aktív tag
Nálam a jelerősség mindenhol csak megfelelő, nincs számmal jelölve, a skála felénél kicsit több. De minden csatorna jó.
-
wlantal
tag
A javulásokat én is tapasztaltam.
Másoknál is 16:9-ben megy ismét az RTL klub? -
VINIKOR
senior tag
Volt egy kis csatorna variálás Székesfehérváron. Bebe TV, Travel&Living átkerült másik helyre. Új csatorna az Euronews.
Nem örülök, hogy megint állítgatni kell a csatornákat. -
VGYke
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ. Megjegyzem, nekem 362-n, 1-el több jön mint zhagyma fórumlakó társunknak
zhagyma splitter: hát ez az, a koax és az elosztók a falban vannak, a nyári nagy lakásfelújítás alatt én tetettem be. Na jó, a splitterek fali dobozban, tetejére ráglettelve, frissen festve.
Amikor beüzemelték a szolgáltatást, csak kb. 5cm-es bekötési feladatuk volt. Számolgatva a csillapításokat gondoltam én arra hogy lehet hogy kell majd egy ilyesmi, de 2 splitter után 67db-t mértek, bár tudom hogy a jó vétel ezer feltételéből ez csak 1.
Dog 11: lehet hogy igazad van, de itt azt írják; Örömmel értesítjük blablabla, hogy a csatornakiosztás táblázatban megjelölt műsorcsatornáinkat már digitálisan, még tökéletesebb képminőségben is foghatják! -
Dog 11
tag
Szia !
Korábban a Salgótarjánban továbbított programok után érdeklődtél.
A 2010 márc 1-től érvényes Digi-ÁSzF ben nem szerepel Salgótarján digitális csatornakiosztása.Tehát hivatalosan még nincs Nálatok digitális jeltovábbítás.
A honlapon - Salgótarján neve mellett szintén nem szerepel ,ill a csatornakiosztásban sem jelölik " D " betüvel a digitálisan is továbbított csatornákat.
Ettől kezdve ha mégis találsz a kábelben digitális programot az csak valami kisérlet lehet,mindennemü szolgáltatói kötelezettség nélkül.A helyi ügyfélszolgálat tudhat több infót adni részedre.
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest