- Sweet.tv - internetes TV
- Synology NAS
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- ASUS routerek
- Total Commander
Aktív témák
-
tempx
tag
Nálam először amikor kijöttek a szerelők persze minden jó volt. Csináltak vmi alibi munkát, megigazgatták a csatlakozókat meg állítottak a jelszinten. Utána persze mire hazaértem ugyanúgy nem ment a net... Újabb telefon mondták h jönnek mondtam h hozzenek egy csere modemet is hátha az a baj. Amikor másodszor jöttek volna felhívtak h úgy látják h minden működik (és tényleg) úgyhogy inkább nem jönnének... Ha még 1x rossz lesz akkor csere. Du hazamegyek nem megy a net... Újabb telefon, kijöttek modemcsere. Azóta jó. kopp-kopp. Ez 3 hetembe került. Érdeklődtem h jóváírás vagy ilyesmi. Mondták h írjak levelet küldjem ide és ide aztán elbírálják stb. mondtam h jó akkor inkább felejtsük el csak működjön.
-
rocket
nagyúr
Ez keves sajnos, mint irtam az ar egy dolog csak, 2mbit legyen a max. letoltesi csomag ez nagyon sovany, nem magam neveben beszelek mert nekem eleg, de a felhasznalok nagyreszenel biztos, hogy a letoltesnel szereplo szamok az elsodlegesek, es nem az a feltoltesi sebesseg vagy az ar.
Olvasgatva a tapasztalatokat a neten, valahol szuk a rendszer, mert napkozben nagyon lassu a net az emberek tobbsegenel, igy akkor nem csoda nincsenek gyorsabb letoltessel rendelkezo csomagok."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
xabolcs
őstag
[...]
Ha jól veszem a lapot akkor az írásuk szerint az 512-es csomag megszűnik, és CSAK 1M és 2M lesz... és mi lesz a 4M-sokkal? ( bár nekem nem az van sajna :S) az is megszűnik? [...]
csak annyi h akinek eddig 512, ill. 1536os netjuk volt, azok kapnak egy kis ''emelest''...
sztem a regebbi (nem rendelheto) csomagban levoket nem bantjak...
bar nemtom, h ok mennyit fizetnek.... mintha 16K-t a 4M/(768k?) -ert, ami mar akkor is sok volt, ma mar meg foleg elavult
... amikor a chello ilyen durvakat emel .... 16ropiert 20M/xxx-et akarnak adni
nezzel modemeket a 10.109.1.0-tol 10.109.4.255-ig biztos talalsz nehany bekapcsolt v1.x-s webstart ... ott megtalalod, h milyen sebessegre vannak belove ... en pl lattam szimmetrikus csomagot is ... nem mai gyerekaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
veterán
Vazze én már nagyon közel vagyok megint a tűréshatárhoz, és ha gyorsan nem csinálnak vmit akkor megint nekiállok levelezgetni és az NHH is kapni fog másolatot az biztos!
Este ilyen tájban kezd javulni a net, tehát ilyenkor már el lehet PH!-zgatni vele, de 2 órával ezelött 5-10kbyte/s-al száguldoztam a világhálón 500-1000ms-os pingekkel, szóval gyorsan el is száguldottam a géptől... Egyébként ez egyre rosszabb lesz megint egy ideig, aztán majd megint bővítenek és jó lesz pár hónapig. A kritikus pont az lesz amikor már kritikusan sok panaszt fognak kapni, az ''ügyfélszolgálaton'' és akkor csinálnak vmit...
Szóval én szívesen rádobbnék egy ezrest vagy talán még kettőt is az új árra ugyan ezért a sávszélességért, csak minőséget kapjak! Lehetne ilyen premium csomag ha bevezetnék a QoS-t, és akkor a premiumosok magasabb prioritást kapnának... Ja ha már a QoS szóba került a a routeren is ki kellett lőnöm, pedig nagyon frankón működik, csak éppen teljesen behülyül a folyamatos sávszélességingadozástól.
Most csináltam: (bix.hu)
193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 100, fogadott = 94, elveszett = 6 (6% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 84ms, maximum = 1652ms, átlag = 247ms
[Szerkesztve] -
xabolcs
őstag
digiTV
mire gondolsz?
a kabeltv-s szolgaltatasra? annak csak a neve digi (DIGI Kábel)
a muholdas szolgaltatasra? igen, az elvileg digitalis... mint ahogy a upc direct is
szoval ha emktv-s ''apa kezdodik...'' tipusu reklamra varsz, akkor varhatsz meg
foleg emiatt a fentebb emlitett savszelesseg gondok miatt...
azazhogy ezt csak en gondolom, h sokat eszik az a digitalis tv-zes...
es tenyleg: mennyit eszik???, mennyit ker?aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
shabbarulez
őstag
Az IPTV is digitális TV(DTV) csak más az átviteli közeg. IP alapú, nem RF-QAM mint kábeltv-nél, földfelszíni vagy műhódas DTV-nél. Az hogy milyen codec van használva, milyen bitrátán és mekkora felbontású az adás az alkalmazott szabványok függvénye. DTV-n nyugodtan lehet HD képminőséget adni akár H.264-es codec-kel is, de tény hogy régebben az SD MPEG-2-es volt a csúcs, az elmúlt években viszont megindult a generáció váltás codecben H.264-re, felbontásban pedig a HD felé.
DTV-hez egy PVR-os(beépített merevlemezes) STB-t adnak akkor azon lehet rögzíteni a műsorokat így mehet a time-shift. Lehet Video on Demand szolgáltatásokat csinálni, stb, stb. Pont ugyanazokat mint amit IPTV a Tíhóm csinál. Szóval ''apa kezdődiket'' bármelyik DTV-n meg lehet csinálni. -
xabolcs
őstag
nekem 1M helyett 1,5M van és feltöltés meg erős félMega... szal örüljünk addig míg ez így van (vagy amíg nem küldenek egy számlát 10000Ft ról )
ezt nezd, az egyik szomszednal talaltam:
upp: 1572864 bits/sec
down: 524288 bits/sec
fincsiii pont amirol beszelsz
es azert eros, mert nekem a nyaron 1536/768-as csomagom volt,
s ott 1536000 ill. 768000 bitek voltak irva....
szoval az elmeleti maximumbol nem csak a csomagfejlecek jottek le, hanem pl az a 32kbit is!!!!
de ezek mar szepen kifejezhetoek 2 hatvannyal
mar csak 5 ora, es vmi valtozottaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Mi az, hogy nem jó? Valami konkrétumot mondanál?
Mellesleg nekem az uccsó 3 sorban ez van:
Receive Power Level 1.3 dBmV
Transmit Power Level 47.0 dBmV
Cable Modem Status Operational
Ja, hogy tudtad engedélyezni az összes opciót? Nekem csak a legelső működik.
[Szerkesztve]Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Nem hiszem, hogy a modem az oka, ugyanis pár hónappal ezelőtt teljesen jó volt a net. Sőt, időnként most is jó, főleg napközben. Esetefelé kezd eldurvúlni a dolog. Szerintem csak több előfizetőjük van, mint amennyit a rendszerük elbír.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
-
-
InfiniteReality
őstag
A speedtest szart mér, ne is foglalkozz vele.
Az hogy minden héten kintvan a szerelő, nembiztos hogy sokat ér. Legjobb lenne, ha írnál nekik a diszpecser@hdsnet.hu címre a problémáddal. Írdd le azt is, hogy soxor volt kint a szerelő de a probléma még fennáll.
Ja és írdd bele a szerződésszámod, kérdezni fogják.
Pingre jó dolog a bix.hu, onnan kaphatsz valós értéket.
[Szerkesztve]http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
shabbarulez
őstag
Diginek lehet úgy 15-20 ezer előfizetője, a címlistájuk ehhez képest igen csekély. Szerepel benne mindent beleszámolva max 80 cím, és annak egy része olyan területen van ahol eddig nem is volt szolgáltatás, tehát nem átépített terület. Ha abből nagylelkűen mindre számolok egy száz lakásos tízemeletest és ott mondjuk 10% penetrációt veszek az még akkor is csak max 800 előfizető. És attól tartok a címlista nem igazán önálló épületket takar hanem sok esetben az egyetlen háztömb több lépcsőháza úgy meg akár jóval kevesebb ember is lehet érintve. Szerintem a Budapesti ügyfélkörnek csak egy nagyon csekély része lehet még átmigrálva és ha ilyen tempóban bővül a címlista akkor még nagyon odébb lesz a vége. Már ha egyáltalán cél az hogy minden címen átépítsék a hálózatot.
-
rocket
nagyúr
Annyi helyen alakitanak ki lannetre lehetoseget, hogy tehermentesitsek a kabelnetet igy novelve a megbizhatosagat? ez pofatlansag lenne es nem fejlesztenek tovabb lannet kapcsan.
Erdekes mentalitas bar jol jellemzo erre az orszagra, annyit epitenek mindenbol amennyit mar egyszeruen muszaj."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
veterán
Ez a modem kézikönyve [link]
Én nem láttam benne semmi hasznosat.
az a csillapítás az meg direkt van benne, nehogy a szükségesnél nagyobb jelet kapjon a modem... De itt látom, hogy másoknak eleve olyan értékei vannak csillapítással, mint nekem csillapítás nélkül (10dBmV körül) tehát nem hiszem, hogy túl sok jelet kapna, de nem értek hozzá...
sztem szólj a szerelőnek, talán ért hozzá és megcsinálja neked Már szóltam, de hiába akarnak hétköznap délelött idejönni, ha nincs itt senki... Meg ne akkor akarjanak jönni, amikor minden tökéletes
Egyébként SZVSZ olyan sokmindent nem lehet itt szerelni, kijön egy kábel a falból, arra rá van csavarva egy mindkét oldalán csavaros toldalék, a jelcsillapító vagy mi a szösz, és a modem kábele. Sztem max a házba bejövő, nagy elosztó dobozban tudnak ügyködni vmit... -
rocket
nagyúr
Mivel 100% kihasznaltsag kozeleben nem volt 2gbit korszakban se a BIX savszelesseguk kihasznaltsaga igy kizarhato, hogy ettol lenne jobb.
Este 8-9 korul merjel, nalam tegnap 51ms volt az atlag 3321 packettal 2 packet loss volt.
Ugyerzem nalam katasztrofalis osz lesz kabelnet szempontbol, nem jok az elojelek az elozo evek hasonlo idoszakahoz kepest.
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
shabbarulez
őstag
Attól mert 2GE helyett 10GE port lett BIX-en nem nagyon változhatott semmi, azon a porton eddig sem volt túlterheltség. Ha a hálózat többi részén változtattak, eszközt cseréltek vagy bővítettek akkor annak lehet hatása, de annak semmi köze a BIX porthoz.Mellesleg már tegnap hajlanban áttértek, szóval ez alapján már tegnap is jónak kellett volna lennie.
-
rocket
nagyúr
Merjel este aztan kiderul a lenyeg
Nalam a heten ~1mbit volt este a net 2mbit helyett letoltesben, ebbol latszik milyen potencail van a halozatukban, mas szolgaltatok 20mbitekkel dobaloznak a hdsnetnel meg 2mbit letoltesi sebesseg se tud stabil lenni.
Kezd hasonlitani a helyzet a par evvel ezelotihoz amikor az akkor aktualis csomagok jo ha a felet hoztak a csomagban foglalt maximumnak, es mindezt hatalmas pingekkel. (online jatek nuku)
Aztan amikor mar mindenki az asztalt csapkodta vegul fejlesztettek es varazscsapasra eltuntek a gondok, most ez nem fog bekovetkezni mert inkabb a lannettol varjak azt, hogy tehermentesitse a kabelnetet.
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
koszi. megneztem a listat, de nem nyertem. szerettem volna vonalas telefon fizetese nelkul meguszni. a kabeles net mindenkinel javult? gondolom az, hogy "telefonvonalat alapbol nem adnak" nem azt jelenti, hogy meguszom csupasz adsl-szeru szolgaltatassal, hanem rendelnem kell.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
ok, igy mar vilagosabb. a telefonnal kavartal be elobb. de akkor van kulon kabeltelefon szolgaltatasuk (ami nekem nem kell persze ). megprobalom megtudakolni a kornyeken milyen a net, de felek semmi haszna nem lesz, ha csak neteznek ugy sem veszik eszre a 2-3masodperces szakadasokat.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
zsocaozd
tag
Az a helyzet, hogy végülis ha MAC szűrés van és valóban az a probléma gyökere, akkor egyik megoldás sem az igazi.
Ha klónozom a gép MAC címét, akkor tapasztalat, hogy olykor akad kicsit a net, mivel két gép van azonos MAC címmel a hálón. Viszont ennek nagy előnye, hogy bármikor cserélhetem a gépet is és a routert is. Hátránya, hogy fogalmam sincs, hogyan állítsam át a router MAC címét a gépére.
A másik megoldás, hogy beállítják ugye a router MAC címét, ami azért nem jó, mert ha cserélem a routert, akkor megint állíttatnom kell, kitudja milyen MAC címre, stb. Viszont annyiból könnyebb, hogy ha router csere esetén nem állíttatom át, hanem a gépben klónozom a router MAC címét, azt könnyedén bármikor meg tudom tenni.
Jelenleg első körben a router MAC címét szeretném átállítani, hogy kiderüljön, egyáltalán a MAC szűréssel van-e a probléma. Mondjuk eléggé tuti, hogy azzal van, más nem nagyon lehet, mivel minden beállítás jó.
Tegnap este mindenkinél szakadt néhány percenként a net és a telefon is szaggatott? Nálam ez volt. Nem tudtam netezni emiatt és telefonálni sem, mivel én remekül hallottam a hívót, de az nem hallott engem, mert állandóan szakadozott a hangom
ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!
-
brd
nagyúr
Ha esetleg nem explorer-t használnál a tesztre, akkor nézd meg azzal, mert a kedves adobe, csak explorer-re tudja elkészíteni a flash playerét normálisan, ezért a többi böngészőn nagyobb CPU terhelést okoz a teszt, ami így téves eredményt hoz(hat).
The only real valuable thing is intuition.
Aktív témák
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest