- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Sweet.tv - internetes TV
- Synology NAS
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- ASUS routerek
Aktív témák
-
törölt tag
Köszönöm a sok segítséget mindenkinek, már egy pesti ismerősöm is megnézte múlt héten, ő sem tudta működésbe hozni a netet, végül ma kimentek (nagy nehezen) a digisek, és végül modemet kellett cserélni. Így most már megy a net. Pedig a telefonközpontosok váltig állították még hétfőn hogy nem náluk, hanem hálózatkártyáinkban van a hiba (ami röhej, mert otthon simán megy a net vele), egy hónapja szívunk (szívtunk) velük, hát az annyukat komolyan. Na mindegy az a lényeg, hogy megy most már a net. Köszi mindenkinek aki segíteni próbált.
-
veterán
Én szétkaptam pár napja a WebSTAR EPX2203 v2.0-ám, mert már eluntam a netszakadásokat, és nem lepődtem meg azon, hogy találtam egy felfúvódott kondenzátort.
Az antenna bemeneti része mögött a legnagyobb kondi (TEAPO 6,3V 2200μF) szemmel láthatóan nem volt százas, miután kiszedtem és kimértem 5μF -ot tudott ténylegesen, de érdekes módon enélkül is működött a modem, szóval nem létfontosságú alkatrész, a jelerősséget befolyásolja csak. Ezért beraktam a helyére egy 10V-os 2200μF -os kondit mert volt éppen kéznél elfekvőben, és azóta mintha kevesebbet szakadna úgy, hogy nem jön vissza magától. Most is megáll az adatforgalom sokszor 1-2 percre, de magától visszajön az esetek nagy részében. SZVSZ az összes 3-5 évnél régebbi WebSTARban tönkremehetett ez a kondi, mert egyrészt a TEAPO nem egy tartós márka, másrészt alul is lett méretezve. -
veterán
Többi kondi szemre jónak tűnt, a felfúvódott mellett lévő másik kettőt kimértem és jónak bizonyultak, a többit nem bolygattam, de szerintem jók.
Én sem a gyári táppal használom, hanem egy 12V-ossal, amikor kicseréltem, akkor jobbnak tűnt, mint az eredeti 15V-os, és már rég nem húzgálom ki/be, már nagyon rég saját kapcsolós elosztója van a modemnek, rég tönkre ment volna a tápcsatija, ha mindig azt dugdosnám ki/beEgész nyáron nagyon stabil volt a net, szinte nem is kellett modemet újraindítani, aztán vmikor szeptember elején kaptam új IP-t, meg a modem kapott új firmware-t, na azóta szakadozik rendszeresen. Az új firmware-től egyébként teljesen megváltozott még a LEDek viselkedése is, azóta gyakorlatilag csak a LAN csati LEDje villog, ha adatforgalom van, a többi LED folyamatosan világít.
-
veterán
Szerintem az összes torx-os asszem T10-es csavarhúzó kell hozzá.
Ár/érték arány szerintem így is jó, ha nem a LANnethez viszonyítunk, csak ne lenne ez a sok szakadozás... Marhára érdekelne, hogy miért kellett a frissítés, amikor már így is évekkel voltak lemaradva pl. a UPC mögött verziószámok tekintetében, meg az IP csere, és miért lett tőle szar a net... Ja meg ami pár éves dolog... Miért kellett a webes felület oldalait letiltani? Egyébként már többször eszembe jutott, hogy veszek egy fasza modemet aztán meglátjuk azzal milyen lesz, de pl. most is a net nyári jó stabilitása, eléggé megcáfolta számomra azt az elméletet, hogy a modem lenne a hibák forrása... -
veterán
ugyanannyi pénzért nem ugyanolyan szolgáltatást ad, vagyis differenciál köztük. Olyan, mintha a pék azt mondaná, hogy neked csak a drágább lisztből sütött kenyeret, így te x forintért csak egy kenyeret kapsz, míg egy másiknak meg ugyanennyi pénzért négyet ad. Na ezzel van a gond. Ez szerintem egy szokványos dolog, gondolj bele, hogy ugyan annyi munkával nyugatabbra hány kenyeret tudsz venni a fizetésedből, meg hány kenyeret itthon?
Amióta kicseréltem a kondit a modemben, kb. 3 szakadásból 2-szer észreveszi magát a modem és újraszinkronizál, a net meg 1-2 perc után megy tovább, elötte minden szakás után újra kellett indítani, mert soha nem jött vissza a net magától.
-
veterán
Igen, nekem STRADA van 3500 Ft-ért. Erről a cuccról amit csináltál, tehetnél fel képet, mert nagyon hasznosnak tűnik.
Kondicsere szerintem érdemes, mert változik tőle a jelerősség a webes felület szerint, tehát könnyen lehet, hogy eleve stabilabb netet eredményez. Azért még mindig az a legjobb, ha el sem dobja a netet a modem, online játék közben pl. nem vigasztal, ha eldobja magát, de újraindul.
Aktív témák
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest