Aktív témák
-
-
tigipuf
senior tag
-
dsd1
tag
válasz
Quqesz #15118 üzenetére
A T-Home ugyanígy indította a műholdas szolgáltatást: kijöttek, felszerelték a kültéri cuccokat, megcsinálták a komplett kábelezést, beüzemelték a beltériket, de külön semmit nem számláztak ki emiatt, csak a havidíjat kellett fizetnem. Aztán miután felmondtam a szerződést vissza kellett küldenem nekik a boxokat(+távkapi,scart,trafó) és ennyi, a minőségi tükör+fej maradhattak. (A beltérik dobozait szerencsére szintén nem kérték vissza
-
hzsolee
őstag
válasz
Quqesz #15118 üzenetére
Én mivel semmit nem vettem meg, szerintem minden a digi tulajdona. Ezért nem értelmezhető az egy éves gari. Vagy, legyen így, de akkor a fej, tányér sajátom. Ez esetben bementem volna egy boltba és veszek egy fejet és kicserélem....
Mindha most besz@rna a beltéri, arra sincs gari, az övék, cseréljék ki.
Ja amúgy még mindig nem hívtak a hd miatt -
sajog159
aktív tag
válasz
Quqesz #14792 üzenetére
Tulajdonképpen már most is twin fej van, mert 2 televízió van a házban. Mindegyikhez 1-1 koax megy le.
Akkor ez így már nem is osztható tovább, ha jól értelmezem a dolgokat.
De- mint ezt egy régi Mórickás viccből tudjuk – ez persze tragédia, de nem baj, a baj az, hogy döglenek a nyulak!
Kösz a magyarázatért.Üdv,
-
sajog159
aktív tag
válasz
Quqesz #14783 üzenetére
Kösz.
Lenne még pár „alap” kérdésem (amiből persze az is kiderül, hogy nem sok fogalmam van az egészről).
1. Ha a TV-ben van DVB-S vevő és SmarCam kártya, akkor be lehet hozni az ezeken lévő összes ingyenes csatornát? És, persze, fizetőseket is, ha van előfizetésem azokra…
2. Ha nincs SmarCam a TV-ben, de van egy régi szatellit beltéri (még az AM- Mikro korából maradt a padláson), akkor azzal is tudnék fogni valamit, csak macerásabb vezetékezéssel, kábelelosztással járna?
Üdv,
-
Ferenc.
tag
válasz
Quqesz #14727 üzenetére
Eddig egyszer fagyaszotta le a beltérit, akkor úgy gondoltam egyedi eset, de látom akkor nem. Remélem nem fogja sokszor csinálni.
Most pendrive helyett külső vinyót használok, és itt van most egy óriási gondom! Ha bárki tud segíteni kérem írjon. Rádugtam a Kaon digi boxra a Toshiba 500Gb-os külső vinyót, megformáztam, s működik is a boxal, vettem fel rá, s a hd adás sem akadozik ha visszanézem, tehát minden oké. De ezt a külső vinyót használnom kell a számítógépen is, és amióta a Kaon digi box megformázta, hiába dugom rá a számítógépemre, nem jelenik meg a meghajtó! Eszközkezelőben látja a windows az eszközt, de a Sajátgépben nem jelenik meg így nem tudok semmit csinálni vele. Több gépen is megnéztem, sehol nem jelenik meg a meghajtó. Hogy tudom "visszahódítani", hogy menjen úgy mint eddig számítógéppel, (s ha lehet a kaon boxal is)? A pendrive-nál nem volt ilyen gond, használtam a digi boxal is, aztán ha számítógépre dugtam akkor azzal, és még a mappákat is láttam amiben rögzítve volt az adás.
-
frovery
senior tag
válasz
Quqesz #14687 üzenetére
"Nos ahogy írtátok a hdmi kábelnek jónak kell lennie."
Attól, hogy a szabványnak megfelel még lehet rossz! Cseréld már ki egy másikra. Ha másképpen nem megy, húzd közelebb a beltérit a tv-hez, hogy odaérjen azzal, amit kaptál.A csatlakozókat újrablankolni, újrakrimpelni, vigyázva a test szálra. Ezt a fejnél és benn a boxnál is. Esetleg koax kábelt cserélni, valami jó minőségű réz belső eres 3×-os árnyékolásúra.
-
Clever0
senior tag
válasz
Quqesz #14684 üzenetére
A cikkben lévő táblázatból látszik, hogy az 1200p 60Hz felbontást még az 1.0-ás kábel is tudja, a tévé meg 1080i 50Hz-et használ, ami ennek kevesebb, mint a fele. HDMI 1.3 - miben új?
Szuper kábel HDMI ARC-hoz, UHD képhez, sokcsatornás hanghoz kell, pl. egy médialejátszóhoz. Tévéhez a legolcsóbb is elég. -
frovery
senior tag
válasz
Quqesz #14674 üzenetére
Bizony előfordulhat, hogy a kép jelét már nem tudja átvinni. Lehet a tv bemenete is hibás, tv függő. UPC-nél is a philips 8111-es box, válogat a tv típusok közül. Van amelyikkel nem ohajt rendesen működni. Ott is voltak/vannak ilyen problémák.
Egy 2-3ezer ft-os hdmi-t kell venni és azzal kipróbálni.
Ilyen hibát 2 egymást követő box nem szokott csinálni, legalábbis én nemigen találkoztam vele. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Quqesz #14620 üzenetére
Na beltéri 2.0
Reggel a beltéri szépen működött. Erre fogtam és kedvencek beállítást csináltam. Egyből ahogy kiléptem a menüből a normál/mind alatt az egyik csatira azt írta ki, hogy nem megjeleníthető. Ki/ be metódus megint fagyást hozott. Megint szétszedtem a csatikat, vártam pár percet,összerak és müxik rendesen. Szóval vagy hárklis rám, vagy nem szereti a szoftver ha piszkálják és befagy. Mind1 nem peszkálom és akkor működni fog. Biztosra veszem hogy ez szoftveres hiba lesz. Amit említettetek utolsó frissítés ezek szerint nem sikerült. Viszont ha vkinek xaraxik a beltéri tegye azt amit leírtam és rendbejön. -
frovery
senior tag
válasz
Quqesz #14581 üzenetére
Nem szeretnék veled vitatkozni de nagyon nagy katyvaszt írógatsz!
Minden szolgáltató TP-ket(transzpondereket) bérel. Minden TP-nek van egy adott sávszélessége. Elárulom, ugyanannyi van a diginek és a upc-nek is, viszont, a műhold tulajdonosa nem szól bele, hogy adott sávszélességű tp-re mennyi csatornát préselnek bele. Az a szolgáltató sara. Namármost a digi 3-5 csatornával is többet szorít bele, agy egy adott csatornára kevesebb sávszélesség jut, így rosszabb a minősége. Kockásodik, pixelesedik a gép. Ez viszont nem függ a vételtől. A vétel erőssége a műhold üzemeltető feladata. A lefedettség műholdanként de azon belül is változik. A digi ugyanúgy erurópára fed le(nem skandináviára), persze arra is van lefedettsége de azt a skandinávok használják.
UPC K2 nyaláb
UPC T2 nyaláb
Digi K2 nyaláb
Digi T2 nyaláb
Digi Spot3 nyaláb
Tehát láthatod, hogy a nagyrésze ugyanonnan jön, mindkét szolgáltatótól. Thor. Viszont a Diginél van pár tp ami még a régi Intelsat holdról jön. Ezeknek a teljesítménye kisebb, nem a lefedettsége, ezért azokhoz nagyobb antenna dukál.A fellövésnek sincs sok köze a vételi minőséghez. A Digi tp-jéről jön az M1Hd többek között, de az is csak azért gyengébb, mert a FEC érték(hibajavítás) kisebb mint az átlag. Ezért a upc-s 60-as tányért jobban, pontosabban kell beállítani. Vagy, nagyobb javasolt.
A fellövéseknél meg tök mindegy honnan lövik fel, mert ha valahol vihar van, az máshol is előfordulhat. Egyébként egy fellövő állomást sok 100 éves időjárási tapasztalatokra alapozva telepítenek. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Quqesz #14581 üzenetére
Annyit pontosítenék, hogy magát a szolgáltatók csomagját a thor üzemeltetője lövi fel a műholdra amit a szolgáltatóktól kap(régen ezt parabolával tolták át de földi sugarzással a satelit központjába és onnan ment fel a műholdra, ez most nem toom így van-e még). A beltéris dolog meg persze lehet, én is tapasztaltam a kaon gyengeségét. Amúgy a music chanel csatornán jön le a beltéri frissítése(78-as csatorna aszem) ota.
-
frovery
senior tag
válasz
Quqesz #14579 üzenetére
Ha egy ugyanazon tányérról jó a upc, akkor a diginek is jónak kell lennie, nem?
A upc-t ne keverd vele, egy a műhold, de másik sávszélességben jön,ami erősebb,így nem kell akkora antenna a directhez(szervizes pali mesélte).
Mi az, hogy másik sávszélességben? Ez milyen dimenzió???
Ha az M1HD tökéletesen jön, akkor ott más lehet a gond, nem a vétel. Mindkettő szolgáltató ugyanazt használja, közösen.
A beltérivel lesz a gond. Elég ratyi lett az utólsó szoft frissítés óta. Sok az ilyen apró panasz. Ha csinálja többször, akkor ügyfélszolgálat felhív, majd megoldják. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Quqesz #14566 üzenetére
Nos ez a beltéri most rendesen bekapcsol hosszabb idő után is. Amit még észrevettem, hogy a gyerekek sokat nézik a disney juniort és a szófia mese alatt nem kockásodik ki a műsor,ami az előzőnél néha annyira bekockásodott, hogy meg is akadt a műsor(bár csak ilyen pillanatnyira, de jelen volt). Talán még a minősége is jobb a képnek a disney junioron.
-
napocska2
senior tag
válasz
Quqesz #14559 üzenetére
Az egyik SD beltérin már kellett egyszer újra aktiváltatnom a kártyát, de az tényleg hetekig használaton kívül volt. Ezt a beltérit viszont általában naponta többször kapcsolgatjuk, nem kellene állandóan ellenőrizgetnie. Engem csak azért zavar a dolog, mert korábban teljesen rendesen működött a Kaon, csak az utóbbi hónapban fogott neki ennek a variálásnak.
A piros led hátul, amit említettél, az az Spdif kimenethez visszajelző, ahogy látom.Szerk:
(#14560) Korábban negyed órát áram nélkül tartottam, de még mindig fél perc a bekapcs, így ki kellett várnom, hogy válaszolni tudjak.Szoftververzió ugyanaz, az idő pedig kézi.
-
napocska2
senior tag
válasz
Quqesz #14555 üzenetére
Ötletet adtál, videóra vettem (itt megnézhető) a bekapcsolást, pontosan fél percbe telt mire képet varázsolt a Kaon a tévére.
Még a korábbi szoftverrel is gördülékenyebben ment a dolog.. -
napocska2
senior tag
válasz
Quqesz #14526 üzenetére
Mostanában nálunk is így működik, annyi extrával, hogy a narancs után tök sötét lesz minden led, aztán jön a zöld. Néha villog is a narancs, mintha frissítés jönne, de ennyiszer nem frissítenek csatornákat, ahányszor ezt műveli. Pár napja csináltam egy gyári visszaállítást, akkor egy-két napig rendesen kapcsolt be, rögtön zöld és jött a kép is, aztán visszaállt erre a fura módira.
Ötletem sajnos nincs, hogy ez mi miatt lett ilyen, de hátha valaki tudja a megoldást. Nagyon tudnék neki örülni.
Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- ZBook Power 15 G9 15.6" 4K IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest