Hirdetés
- Max
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Windows 10
- Mozilla Thunderbird
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Videó stream letöltése
- OpenMediaVault
-
IT café
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi0703
addikt
válasz
Csupingo #78686 üzenetére
Itt kerestem a masik monitort. Nem talaltam, pedig mindketto ra volt dugva es volt kep.
Vegul valahogy megjavult. Win gomb + P-re semmit nem csinalt, hiba nyomkodtam ott barmit (a 4 opcio kozul) De egyszer csak jo lett. Latta mind a 2 monitort, a hdmi-st letiltottam es most jo. De, hogy miert vagy hogy nem tudom... De par oram elment vele. -
-
válasz
Csupingo #78635 üzenetére
Zaj annyira nem zavar, inkább legyen megbízható. Mostani gtx760 6 éve üzemel. Inno3D GeForce GTX 1660 SUPER Twin X2 OC RGB alzas remek 3ev garival.Alkalmi gamer vagyok nagyon, xboxon játszom, de most újra pár évig le akarom tudni a vga témát, csak arra kell ha kijön valami le tudjam csekkolni.
-
Foton4444
csendes újonc
válasz
Csupingo #78628 üzenetére
Gondolom félpasszív mert időnként elhallgat. Semmi más progi nincs a gépen csak a gyari driver és a gyári AMD szoftvere. Drivert már leszedtem újra raktam, factory resetert is próbáltam az sem segített. Amikor "nem csinál semmit" akkor tényleg nem csinál semmit memória és órajel alapon áll. 1db 4K-s tévé a megjelenítője de ha csak asztalon áll akkor szerintem nem nagyon kéne erőlködnie.
-
jozsef_pecs
csendes tag
válasz
Csupingo #78529 üzenetére
A hőmérsékleteket nem tudom megnézni mert teljesen lefagy és van, hogy csak 2-3 újraindítás segít. A biosban nem álllítottam semmit. De van amikor a biosban is lefagy. Teljesen újra volt a gép telepítve, jogtiszta win 10-el amit a microsofttól töltöttem le. A régebbi vga.val (gtx 1060 3gb) tökéletesen működik a gép. A kártyát az alzától rendeltem, mint "újszerű" terméket, azt irták, hogy azért újszerű mert bontott a csomagolása. Hát... lehet hogy nem csak a csomagolással volt gond.
-
lacibacsi
addikt
válasz
Csupingo #78508 üzenetére
A régi házamban egy venti van, az új gépház viszont alapból jól ki lesz szellőztetve... Ha a házon múlik, akkor nem lesz melegebb odabent. Eddig amúgy egy i3-2120 (LGA1155) hajtotta a gépem...
Lehet, jobban játok, ha először jól kitesztelem majd az új konfigot és csak akkor nyúlok hozzá, ha muszáj lesz...
-
pepe_g
tag
-
Kiskokó
veterán
válasz
Csupingo #78397 üzenetére
Köszi
Sajnos nem tudom kicserélni, közelebb vinni se semmi
Úgy túl egyszerű lenne.
HDR? Mármint mire gondolsz? Ezt a beállítást hol találom?
Elég jó minőségű a kábel direkt készültem rá, a távolság miatt, másfél évig az RTX 2070el ugyan ezzel a felbontással nem volt baj egyszer sem! , ezért is érdekes, hogy mitől a kábel a rossz most, miközben ugyan azt a felbontást kapja.
a VGA miatt kevés Tápra gondoltam. Tápot úgyis veszek nagyobbat így azzal majd letesztelem.Érdekes kérdés, de HDMI kábelre tud hatással lenni a hőfok?
-
nyozo
aktív tag
-
Viktor77
titán
válasz
Csupingo #78314 üzenetére
Valamit biztos csinál.
Ha kikapcsolom driverben és a játékon belül be, akkor a fentebb írt feleződés van.
Ha bekapcsolom driverben és játékban is be, akkor kapom a maximum fps-t.
Játékban mindenképp bekapcsolva kell lennie, különben tearing van, driverbeállítástól függetlenül. -
aleister
veterán
válasz
Csupingo #78231 üzenetére
Sokat gondolkoztam ezen a kérdésen. Láttam ahol a 2 különböző betáp ág 2 különböző VRM-hez megy. Gondolom az egyik a GPU-t, a másik a GDDRx ramokat látja el delejjel. Viszont van ahol csak egyetlen VRM van, és oda fut be minden táp.
Szóval gondolom ez erősen konstrukció kérdése. -
arni1
aktív tag
válasz
Csupingo #78202 üzenetére
Változó, hogy mennyit kattog, sípolni egyáltalán nem sípol, csak ha véletlen bekapcsolna, akkor 1 rövidet. De idáig már el sem jut, csak konstans indulgat újra. A második bios-t nem sikerült előcsalni. Sikerült találni egy hasonló alaplapot, az üzlet felajánlotta hogy ha nem az a gond, akkor visszavihetem. Teszek egy próbát, hátha.
-
-
-
arni1
aktív tag
válasz
Csupingo #78183 üzenetére
Nem ugy sipol mint amikor sikeresen elindul es pittyen egyet, hanem mintha egy ora masodperc mutatoja jarna. Mara lefutott a memtest, bootolos verzio, hibatlan mindket ram. Esetek: egy rammal elindul, majd nem. Ram csere masik slotba , elindul majd megint nem. Oda vissza probalgatva neha megy neha nem. Vgaval hol megy hol nem. Integralttal ugyanigy.. olyan mintha amikor a ramot cserelgetnem akkor valami erintkezik majd nem ahogy kicserelem. Passzolom most mar. Utolso lehetosegek a cpu vagy az alaplap.
-
arni1
aktív tag
válasz
Csupingo #78180 üzenetére
Fejlemeny: most mar el sem jut odaig hogy bekapcsoljon, tickel az alaplapi hangszoro, ujraindul tobbszor de semmi. Elotte viszont masik tappal(1000w-os evga) volt probalva, egyszer sikeresen bejott, utana mar nem, ramot felvalta probaltuk, egyenkent mindket slotban. Alaplapi vgaval, dedikalt vag-val, most mar semmi reakcio csak az elso mondatban levo esemenyek. Egyszer egy rammal elindult, de azota mar ugy sem. Tanacstalan vagyok, alaplap lenne?
-
arni1
aktív tag
-
arni1
aktív tag
válasz
Csupingo #78167 üzenetére
Egy chrome futott 4-5 tabbal illetve mellette Hearthstone. Semmi extra.
A gép nem volt mozgatva szinte hónapok óta, átnéztem őket, nincsenek szétcsúszva elmozdulva
Így néznek ki az értékek.
A hdd-re ezt írja a hd sentinel:
A rendszer maga az ssd-n van, az hibátlan.
Illetve ez fogadott a fagyás utáni indításnál:Szerk.: a hardveres gyorsítás be van kapcsolva a chromeban.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Csupingo #78136 üzenetére
Erre a hűtésre igen. Szerintem is, viszont az összes videóban teljesen szétszedik.
Én pocakos emberest találtam.[link]
Még nincs nálam a kártya, majd megpróbálom, ahogy írtad.
Elvileg csapágyas az egyik venti, hangos kicsit. Lehet erőlködik csak és egy WD40-es tisztítás is megoldja, bár a szagát nem szeretem lakáson belül..
Volt már nálam ilyen hűtés elég sok típusból, de nem emlékszem hogy van.
Remélem nem kell bontani. Ha mégis gap padokat honnan érdemes beszerezni? Akkor már cserélném őket, feltételezem úgyis szétszakadnak. -
válasz
Csupingo #78127 üzenetére
Hm... remélem... igazából menjen a supertuxkart, a java alapú minecraft, meg az openttd - akadásmentesen, azt' annyi.
Munkára, office-ra meg olyan mindegy...Windos alatt meg a régesrégi/ősrégi NFSU2 az, ami egyedüli játékként még használatos idehaza - de úgyis csak karácsonyi szezonban, mert akkor van rá idő (és most ez következik hamarosan).
Köszi a segítséget, és hogy felhívtad a figyelmemet a driver kérdésre. Jövő héten kipróbálom (egyelőre titkos küldetés az új gép).
-
Storms
őstag
válasz
Csupingo #78049 üzenetére
Igen minden okés csak a felbontást nem lehet állítani csak 1600*900-ra max. A driver is felmegy a kártyához, minden franko... Próbáltam drivert a monitor-hoz már de nem települ. Pedig régebben másik géppel ugyanez a monitor települt. Szerintem a dvi- vga átalakító miatt van ez. Azt írja az eszközkezelő, hogy generic non-plug and play monitor.
A másik Dvi csatlakozoval a kártyán ami nem Dvi-I dual link hanem DVI-D azzal érdemes lehet esetleg megpróbálni vagy vegyek másik monitort? -
alexride
csendes tag
válasz
Csupingo #77900 üzenetére
Valóban tudnia kellene, de gyakorlatban a kiegészítőt telepítve sincs változás. Tehát a YouTube szépen elindul, de megakad elég sűrűn. A processzor használat 75-100% között ugrál de akadáskor 100%-on pörög, az iGPU pedig 0-80% között ugrál, de azt egyáltalán nem használja folyamatosan. A Twitch amint 1080p-re állítom be is fagy, de 720p-ben is akad nagyon. Minden beállítást próbáltam felkutatni, drivert cseréltem mind hiába. Annyi kérdésem maradt, hogy érdemes lehet-e Windows 7-tel kipróbálni ezt a történetet? Vagy inkább próbálkozzak egy dedikált kártyával, vagy a legegyszerűbb ha cserélem az egész konfigot?
Még a böngészés sem mindig akadásmentes, hiába az SSD is.
-
Wikoo
aktív tag
válasz
Csupingo #77840 üzenetére
Vga driver kb már a 4. ahogy jönnek ki a frissítések. Win újra rakás is volt 1 hónapja, mindig aktuálisan a legfrissebb vs.
Szerintem egy fél éve van a probléma, csak eddig nem figyeltem fel konkrétan rá, ritkán gépezetem és akkor is kis gépigényü cuccokkal.Mindig DDU val rakom ujra a nv dirvert, és telepítésnél törlöm a régi beállításokat.
Bios legfrissebb, át is nyálaztam, nincs a teljesítményre semmilyen beállítás.Lehet gari lesz a vége? Esetleg még egy win újra rakás? Valami ötlet?
-
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Csupingo #77774 üzenetére
Már ~hozzászoktam én is.
Meg mint mondtam, lejjebb vettem gamma-t, monitoron feljebb a feketét, meg a fényerőt.
Így viszont a fekete, koromfekete. S éppenhogy csak látszik. Főleg ha azt figyelem.
De játékon belül full észrevehetetlen.
Csak az "zavar", hogy bemész pl fényről sötét szobába pl, annyira atom sötét a sötét, hogy az nekem már sok. Ok. Játékkészítők, filmkészítők is úgy képzelték el.
De nekem már full sok, az a fekete.
Nem is szeretem pl bekapcsolni a HDR-t. -
misirulez
senior tag
válasz
Csupingo #77754 üzenetére
próbáltam DP-vel, másik HDMI kábellel (gyárival, meg egy szerintem annál jobb minőségűvel szintén 2.0) 2* HDMI bemenete is van a monitornak mindkettőn próbáltam.
Mivel úgy néz ki nincs más lehetőség rámegyek a driver cserére, de nagyon nagy meló lenne ha az valamit elcseszne és emiatt a gépet is ujra kéne raknom.... De hát ez van, akkor nekimegyek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Interactive Brokers társalgó
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1 humoros
- Építő/felújító topik
- BestBuy ruhás topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest