- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Gmail
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
morze
kezdő
Ez a kép nagyon becsapós, azt hittem férfi vázas változat.
-
Sanyi.mTs
addikt
Bog, yt videóban említett AI fordítóról lesz cikk vagy videó?
vagy már van róla? -
gbors, morze, köszönöm!
Szerencsére csak majd valamikor ősszel tudok egy újabb bicaj vásárlásán gondolkozni, most pont elég az Eskute bejáratása.
Mindenképpen hajtogatós kellene, amelyikkel max. 5-10 km-es távokra vállalkoznék, és az árakat látva lehet, hogy jó lesz a pedálszenzor is...
Majd meglátjuk...
Nem vagyok otthon a témában, de eddig az egyetlen nyomatékszenzoros gép, amellyel találkoztam, speciel agyváltós volt. (Egy vásári bemutatón, ijesztő áron.) De nyilván nem ragaszkodom az agyváltóhoz, csak némi nosztalgia fűz hozzá, mivel ez első Csepel kempingbiciklim is agyváltós volt, illetve most is áll egy agy+láncváltós gép a garázsban.
Köszönettel: MaCS
-
Az átlagember jó, ha 50-60W-ot kiteker hosszabb távon, 200W fölé már komoly edzettséggel lehet csak menni. Ha erre a 300%-350%-os turbó fokozatot rápakolod, akkor az átlaguser 150-200W-ot vesz ki a bringából, ami mindenkinek jó
Azt pedig már írták, hogy a 250W a hosszú távú átlagos teljesítmény, rövidebb ideig simán tudnak 5-600W-ot is ezek a motorok.#27MaCS_70: az agymotor és a nyomatékszenzor kombinációja már eleve ritka. Ha a hajtogatást el tudod engedni, akkor érdemes pl. a Noko URBAN-t megnézni.
-
taptaq
aktív tag
Én ezzel szemezgetek, igaz nem agyváltós.
-
beef
őstag
-
Potrien
senior tag
Azon gondolkoztam,hogy lehet hogy egy Eleglide M2 vel jobban jár az ember, ha emelkedő közelében lakik.
Mert a cikkekből az jön le számomra hogy az talán erősebb a keréken leadott 55Nm rel mint ez a gép a pedálon leadott 65Nm rel.
Az ugye 570 Wattot tud csúcsban, ès mivel a váltója is több fokozatú, ezért jobbnak kellene lennie!
Kérem ha tudtok erositsetek meg ebben.
Van itt olyan aki Eleglide M2 vel hegyre jár? -
DigitXT
félisten
Fúrtál már biciklivel? Vagy tudsz biciklizni ütvefúrón? Na ugye.
Amúgy annyi a trükk, hogy a 250W az ún. névleges teljesítmény...
És erre alkották a szabályozást, minden rendőr beveszi kategória.
Miközben csúcsteljesítményben simán lead 600W fölött is bármi,
de mivel azt nem nézik, így legális... Azt se nézik, hogy te mennyit
adsz bele, ketten együtt meg bőven lehettek valós 1000W fölött...
(Se az ember nem bírja hosszú távon, se a motor, elvileg, ám ha a
motor bírja, nem melegszik túl, akkor kamu a névleges adata...)
-
Még nagyon új az Eskute, szokásokról tehát még nem tudok nyilatkozni -- ráadásul nem is itthon fog az év nagy részben szolgálni. Az áttételeket még nem mértem le, de hétfőn megpróbálom. Anno 2×5 sebességes Szputnyikom volt, amelyik a legerősebb fokozatban 3 métert tett meg egy pedálfordulatra, ami akkor kiemelkedően jó érték volt. Na, azzal tényleg nagyon jó kondiba, 16 évesen szerpentinezve, a tüdőmet kiköpve szenvedtem fel magamat azokon az utcákon, amelyeken a rásegítéssel, ugyan erőfeszítéssel, de a nyeregből nem kiállva simán, egyenesen feltekerek.
MaCS
-
Én is "hegyen" lakom, durván 500 méter erős emelkedő tetején. Az utcák is elég meredekek, de a házhoz egy közel 20%-os emelkedésű út vezet.
Tény, hogy nem erre tervezték a szabályozást, és néha tényleg jól jönne a plusz erő. De a 250 W még éppen megteszi. Persze, jobban örülnék mondjuk 350 wattnak (legalább rövid időre), de értem a 250 lényegét, és nekem fontosabb az, hogy szabályos legyen. Hosszú távon is.
Amúgy nem is ismerek 250 watt fölötti nyomatékszenzoros gépet.
MaCS
-
Ez rásegítési teljesítmény, ami gyakorlatilag megduplázza az átlagember 200-300 W-os teljesítményt. A nyomatéka pedig bőven megfelelő erre a célra, ez már autómotornyi nyomaték. (Nyilván sokkal kevésbé áttételezve.)
Én egy Eskute-ot használok, amelyik a 300e Ft körüli árával szerintem jelenleg verhetetlen a pedelecmezőnyben. Az ugyan csak 45 mN-os, de 55 évesen simán, erőlködés nélkül fel tudok tekerni vele azokon az emelkedőkön, amelyeken a fénykoromban a sokkal erősebb áttételű gépemmel szintem meghaltam.
Szóval, aki kitalálta a 250 W-os értéket, nagyon jól döntött!
MaCS
-
emilll
tag
"a nagy kerekeivel, csomagtartójával és 27,5 inches kerekeivel"
Szóismétlés és biztos ez a 27,5inch? Az nem nagy, inkább kicsi, hiszen a 28" a megszokott egy városi biciklinél, esetleg a 29"."step-thru kivitel"
A honlapon ezt step in-nek nevezik: "The step-in frame allows for easy on and off"Na, megnéztem a honlapon és "700*45C" a gumi, tehát nem 27,5", hanem 28" vagy inkább ezzel a szélességgel már 29" a kerék.
-
gombasm
aktív tag
A Bafang nagyon jó termékeket gyárt: tavaly tettem szert egy CTM e-bikera M420 -as motorral (250 W / 85 Nm). Lassan 4500 km lesz benne (a héten vettem elő újra), hibátlan a motor és a hajtás.
A motor (az M200 is) CAN buszos, ezeket nem lehet állítgatni csak egy gyári sw (ingyenes) és egy gyári hw (150 €) beszerzésével, az UART vezérlésűeket (azok az utólagos beszerelésű, hagyományos bringákra felszerelhető cuccok) egy 10e forintos USB kábellel és egy ingyenes sw -el szét lehet moddolni - ezekhez jár amúgy gyárilag a gázkar is, szóval hivatalosan nem is szabályos e-bikeok.
Én megvettem a Speedbox -ot hozzá (120 €), azzal a sebesség nincsen korlátozva és jár hozzá egy telefonra telepíthető sw, amivel sok minden monitorozható, ami egyébként nem látszana. (A sebesség "végtelenítésére" amúgy ritkán van szükség, teljesen élhető a max. 25 km/h.)
Használtam már túrákon M200 -al szerelt, de pedálszenzoros e-bike -ot is (bérelt volt), teljesen vállalható ez a motor: osztrák, szlovén és olasz hegyek között, de szigorúan kerékpárúton (nem terepen) mindenhová elvitt. -
beef
őstag
Ültél már ilyenen/hasonlón? Kevésnek érezted? Mert nem az, bőven elég.
Ezek nem egy gázkaros robogók/ebike-ok, ahol csak ücsörögsz és minden mozgáshoz szükséges energiát a motornak kell előállítania.
Én mountain bike-ban használom és terepen is az esetek 90%-ában a legkisebb rásegítéssel.
Már az elég, hogy a bringa plusz súlyát bőven ellensúlyozza. -
morze
kezdő
válasz
Napfénysüti #7 üzenetére
Ha a megengedett sebesség elérése után nem segít már rá, akkor teljesen mindegy, hogy hány watt nem segít.
-
morze
kezdő
250 watt egy bicónak? Ki találta ezt ki? Egy ütvefúró is akár 1500 wattos lehet.
-
Plug Life
senior tag
Eric Octupus
Ő melyik két lábával hajtja a biciklit
-
pietrrr
aktív tag
Köszi a választ!
A fék, így, hogy nem márkás, de hidrós, mennyire vállalható? Mennyire lehet javítani?
Ezek az akciók/kuponok meddig élnek?
Ha nyáron sikerül vidékre költöznünk, lehet, hogy vennék egy ilyen csodát csajomnak. Városi csalingázásra, kirándulni, bevásárolni tökéletes lenne. -
pietrrr
aktív tag
Köszi a tesztet!
A hack-hez: Nem lehet szoftveresen állítani a kerékméretet? Ha kisebb méretre állítanád a kerékméretet, akkor a látszólagos sebesség is kisebb, ergo magasabb valós sebességig segítene rá. Mi anno így piszkáltunk fel egy bicót, és emlékeim szerint az is bafang volt.
Mostanság nem vagyok képben az (e)bike árakkal, de ez az 500ezer forint környéke egy új bringáért egész jó, nem?
A fék is shimano vagy az noname?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Elektromos rásegítéses, minden előírásnak megfelelő, jó kiállású, középmotoros, nyomatékszenzoros bringát küldött Eric, ám az árak is elkezdtek felfelé kúszni.
- PlayStation 4 500GB + 10 Lemez
- Eladó Új Steam Deck 512GB, 2 év jótállásal
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ThinkPad T14 Gen2 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest