Hirdetés
-
IT café
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacibacsi
addikt
válasz
Csupingo #78508 üzenetére
A régi házamban egy venti van, az új gépház viszont alapból jól ki lesz szellőztetve... Ha a házon múlik, akkor nem lesz melegebb odabent. Eddig amúgy egy i3-2120 (LGA1155) hajtotta a gépem...
Lehet, jobban játok, ha először jól kitesztelem majd az új konfigot és csak akkor nyúlok hozzá, ha muszáj lesz...
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
MSI GTX750Ti videókártya (MSI N750Ti (MS-V8A9)) üzemel a jelenlegi gépemben. Közben új gép építésébe kezdtem, amibe szerettem volna egy kicsit erősebb VGA-t tenni, de jelen piaci helyzetben ezt inkább halasztom. Egy fél évig eldöcögök én ezzel is.
Lassan hat éves lesz, de túlhajtva sohasem volt. Igazán komoly VGA igényű játékkal sohasem játszottam, vagy ha igen, akkor alacsonyabb beállításokkal. Most megmértem, legmelegebbre WOT alatt melegedett be a GPU, 69 Celsius fokra... (WOT-nál komolyabb játék meg nem is fut a gépen)
Viszont azt is számításba kell venni, hogy az új rendszer "kicsit" erősebb lesz, mint a mostani (Ryzen7 2700x alapon) és nem tudom, hogy ez jelent-e valamit a GPU igénybevételében.
A kérdésem arra vonatkozik, hogy vajon érdemes-e és/vagy szükséges-e újrapasztázni a kártyát. Hiszek a megelőző karbantartásban, ugyanakkor azt vallom, hogy ne piszkáljuk, ami működik.
Szerintetek?
Köszi! -
lacibacsi
addikt
válasz
szabonagyur #40147 üzenetére
Tiéd a pont! Nagyon köszönöm!
-
lacibacsi
addikt
válasz
szabonagyur #40143 üzenetére
(Félig) megoldottam a problémát. Leírom, hátha másnak sem jut eszébe ez a triviális módszer: frissítettem a BIOS-t. 1.40-ről 2.10-re. A kártya múködik. Csak... csak sajnos a windows behalt. A BIOS telepítés háromszor csinált prompt újraindítást és ezt úgy látszik nem viselte jól a windows. Másik vinyóról bootoltam, az eredetire visszapakoltam a RegBack mappából az eredeti system fájlpkat, de így sem akarja az igazat. No, de ezügyben megyek a másik topikba...
-
lacibacsi
addikt
válasz
szabonagyur #40141 üzenetére
Az a tipikus VGA halál kép ugrott be egyszer játék közben. Volt képe, de szétesve... Öt éves volt, volt használva is rendesen. Az alaplapom 3 éves...
-
lacibacsi
addikt
válasz
nonsen5e #40130 üzenetére
Más gépben nem tudom kipróbálni... Bios reset megvolt. Egyébként annyi beállítást látok összvissz, hogy "mi legyen az elsődleges grafikus meghajtó". Ja, meg, hogy PCI power enabled/disabled. A power engedélyezve, az elsődleges a PCI Express-re állítva...
(Egyébként az hogy van, hogy egy ilyen nagy teljesítményű kártyának elég a PCI-ből kapott feszültség, a régebbi Radeon 3850-es kártyámnak meg hat lábas power konnektora volt, külön a tápra kötve?)
-
lacibacsi
addikt
Üdv! Vadonat új MSI GTX750Ti kártyát szeretnék betenni Asrock H67M alaplapba. A kártya PCI-E 3.0, az alaplap 2.0. Korábban azt mondták itt a nálam okosabbak, hogy ez nem gond. Ennek ellenére a kártya nem ad képet. Amikor rádugom a monitort, az átvált készenléti állapotba. A ventilátora forog a kártyának, de ennél többet nem tudok kihozni belőle.
Rossz a kártya? vagy nem kompatibilis? Vagy én csesztem el valamit? Help!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Macrodroid
- Milyen autót vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Stabil pályára állt az Android 16
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...