Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
műkedvelő
csendes tag
válasz VoidXs #96049 üzenetére
Bocsánat, tényleg hanyag voltam, kihagytam: épp azért vagyok hosszú vezetéken, mert hozzám már csak halovány visszhangja ér el a wifi-nek. Tehát az én belteremből kell indítani a vezetékmentes adást, a bejövő vezeték végéről. Feltételeztem, hogy szintén útválasztó jó ide is, csak nem vagyok benne biztos, hogy a kettő hajlandó lesz-e szépen együttműködni.
[ Szerkesztve ]
http://fox.klte.hu/~keresofi/
-
műkedvelő
csendes tag
Üdv mindenkinek! Egyszerű kérdés (gondolom én). Ketten fizetünk elő a hálóra. A másiknál van az útválasztó (pontosabban bonyolultabb kütyü, mert neki megy róla vezetékes telefon meg IPTV is - t-online-os). Arról jön hozzám a szokásos vezeték (elég hosszú), be a táskagépembe. Szeretném vezetékmentessé tenni magamnál az elérést. Mibe dugjam akkor a hozzám bejövő vezetéket: egy másik útválasztóba? Vagy valami más kell ehhez?
Nálam más nem bonyolítja a felállást - se vezetékes telefon, se tévé (óvom az agysejtjeimet).
Előre is köszönöm a választ. Külön azt is, ha hozzáteszítek, hogy az illető kütyüből a legolcsóbb gagyi is jó (10 méter térerőt beltéren csak ad még a pakisztáni kapualjban gyártott is), vagy figyeljek valamire.[ Szerkesztve ]
http://fox.klte.hu/~keresofi/
-
-
csipszikutya
senior tag
válasz csipszikutya #96038 üzenetére
Tárgytalan, VGA driver volt a baja.
-
VoidXs
nagyúr
Sziasztok!
Másnál sem működik a Spotify Web Player? Ami még lejátszási listán van, az elindul, de utána már semmi.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
csipszikutya
senior tag
Sziasztok!
Asus T100-as tablet, Ma feldobta a win10-es frissítést (pénteken vásárolt, 8.1-el). Frissítettem, hiba mentesen.
A problémám az, hogy nem kapcsol le a kijelző háttérvilágítása, sosem mióta win 10-el üzemel. Még akkor sem kapcsolja ki, ha kikapcsolom a gépet.
Win 8.1-el jó volt.Mit tudok tenni?
Köszönöm!
-
mezis
félisten
válasz CartmanLand0 #96030 üzenetére
Valahogyan csak szét lehet szedni.
Lehet, hogy az előlapot kell először lepattintani és alatta lehetnek csavarok.
Feszegetéshez használj "kihegyezett" bank kártyát (lejártat ) vagy bármilyen keményebb lapos, élesebb műanyagot. (A csavarhúzónak biztosan marad nyoma.)mezis
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Erre [link] valami gyors választ tudnátok adni?
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
kb egy hónapja újratelepítettem a gépet, és azóta képtelen vagyok hangot átvinni hdmi-n a tv-re.
Ez mitől lehet? konfig az adatlapomon, a legfrisebb ati driver van fent (csak driver), kiterjesztett asztal.
Ez mitől lehet?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Stylerr
addikt
válasz philoxenia #96027 üzenetére
Ez sajnos nem ugyanaz a hiba mint az enyém. Erről én is tudok. Nekem nem akkor jött elő mikor magára hagytam, hanem 10 perccel bekapcsolás után, úgy, hogy folyamatosan használtam a gépet.
-
addikt
válasz Stylerr #96022 üzenetére
Videokártya (pillanatnyi) hiba, túlmelegedett, ramjainak nem jó a hűtése és túlmelegedtek, vagy kimozdult, kontaktos. Ha megigazgatod az nem árt, meg a kábeleket is, kizárod ezt az utolsót.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Stylerr
addikt
válasz philoxenia #96023 üzenetére
Hőmérséklettel nem volt semmi gáz, eseménynaplóban semmit nem ír szinte. Amin épp az egérkurzorom van, az a hiba, az az utolsó rendszerleállítás volt, amikor este kikapcsoltam a gépet, a fentebbi hiba pedig a váratlan leállás miatt volt, ami 7:25kor kritikus címszó alatt szerepel. Szerintem ebből nem lehet semmit kivenni, mivel nem ír semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
Ma reggel Hearthstone (játék) közben egyszercsak elfeketedett a monitor, de úgy, hogy stand-by üzemmódra kapcsolt, tehát mintha a gép kapcsolt volna ki. (a monitornak nem volt semmi baja, mert egyből bedugtam egy másik gépet, és azon adott képet, majd mikor ezt visszadugtam továbbra is stand-by üzemmódban fekete képernyőn kiírta, hogy nincs csatlakoztatva eszköz, miközben ment a gép) Újraindítás után sem töltött be a windows, csak a fekete képernyő és a stand-by monitor. Aztán mégegyszer újraindítottam, de akkor úgy, hogy egyből a BIOSba mentem, és szerencsére ott már adott képet a gép, és azóta működik. Mitől jöhetett elő ez a hiba? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz bajuszati #96020 üzenetére
Tápgond lehet például, de ha értenél hozzá, nem itt kérdeznél, így ne kísérletezz, gallyra vágható a tévé, ha valamit elrontasz. Nekünk 42 LD 750 van, abban a HDMI csatik haltak meg, csak nekünk messze a szerviz de majd oda szándékozom én is küldeni...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
bajuszati
tag
válasz philoxenia #96019 üzenetére
köszi, lehet nem marad más...
-
bajuszati
tag
sziasztok...
lenne egy probléma...
LG 47LD750 tv hirtelen kikapcsolt.
azóta bekapcs után a stand-by led villog, kép nem jön be.ötlet?
üdv
-
Xarina
aktív tag
-
barni1122
tag
válasz csipszikutya #96012 üzenetére
Nálam a gép rákötése szimplán kábellel a routerre volt a megoldás, így nincsenek játék alatt laggok meg semmi, a család többi tagja meg használja WiFi-n a táblagépeket stb. És ajánlom a 30-as netre való váltást, főleg ha több készülék van a háztartásban.
-
csipszikutya
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg a T-home-nál 10 megás internetünk van. Kicsit unom, hogy egy YT videó nézése közben (720p) ha más is elkezdi használni a netet akkor kegyetlenül belassul, elkezd bufferelni a yt stb. Ugyan ez van ha játszok éppen (lol) valaki googlézik és laggolok.
Egy 30 megás nettöl elvárható már, hogy rendesen tudjuk használni többen is?Köszi
-
Xarina
aktív tag
Van egy 3Tb-os hdd-m, amit gpt-ben formattáltam két 1,5Tb-os particióra. Közvetlen az alaplapra csatlakoztatva megy is rendesen, de ha egy külső rack-be rakom, akkor nem ad neki betűjelet, ill. nem is látszik win alatt. Az eszközkezelőben felismeri, de azt mondja, hogy nincs inicializálva. Hogy tehetném láthatóvá?Win7 64bit-et használok, ha az lényeges.
-
Pityu.
nagyúr
Most ez a jelzés az eszköz kezelőben az alaplapi driverre utalna?Azért nem raktam fel az inteles cuccot mert így a windows kezeli az ssd t és nekem ez jobban be jött mintha intel driverrel kezelné.Ha nem néztem volna az eszközkezelőt észre sem venni semmiben sem,hogy felkiáltó jeles az a valami,tehát rendellenességet nem tapasztaltam.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
TheProb
veterán
válasz Soybex #96007 üzenetére
Helló!
Nekem w10-en jelentkezett ilyen gond, én is próbáltam wifi drivert frissíteni de nem jött be. Viszont egy darabig mint ha az hozott volna megoldást, hogy a gyári verzióra downgradeltem. Eszköszkezelőben csinálj egy driver visszaállítást, hátha.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Soybex
őstag
Hali!
A laptopom folyton eldobja a wifit, miközben játszok. De úgy jelzi hogy csatlakozva van, és csak akkor jön rendbe , ha a rendszerben ki be kapcsolom a wifit. Eddig nem jelentkezett ilyen probléma , de ez így nagyon zavaró. Rajtam kívül a családban mindenkinek jó csak nekem nem.. Updateltem a wlan drivert de semmi se változott. Win 8-at használok.
Tippek?
Az információ nem egyenlő a tudással. A tudás egyedüli forrása a tapasztalás.
-
pjen
félisten
Sziasztok,tudom nem illik két helyen feltenni ugyanazt a kérdést.de hátha:Szevasztok.Gyors segítség kéne,Win10.Egyik pillanatról a másikra nem látja a belső ODD t és az USB n csatlakoztatottat sem:A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19).Már próbáltam javítást a telepítő lemezzel,de nem megy végig. A bios látja telepíteni is tudnék róla.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz spyduck #96002 üzenetére
mármint, hogy ha az első sorban írok valamit, akkor a 16. sorba rakja a dátumot? (szóval 16-tal kell csak eltolni)
Akkor ez legyen a szkript:
function onEdit() {
var dateColNum = 6 //column F
var ss1 = SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet();
//set date in same row as edit happens, at fixed column
ss1.getActiveSheet().getRange(ss1.getActiveRange().getLastRow() + 15, dateColNum, 1, 1).setValue(new Date())
}Csak 15-tel növeltem a "célcella" sorszámát.
-
kispx
addikt
válasz spyduck #96000 üzenetére
Eszközök -> Szkriptszerkesztő...
Az ott lévő tartalmat fejbecsapod a az előző hszben linkelt szkripttel és mented valamilyen néven.
Visszatérsz a táblázathoz és elkezded kitölteni és az F oszlopban fog megjelenni a mai dátum. (Legelsőnek nekem volt egy 2-3 másodperces szünet a gépelés és a dátum megjelenése között)Ha nem jó az, hogy az F oszlopba rakja a dátumot, akkor a
var dateColNum = 6 //column F
sornál átírhatod, hogy melyik oszlopba rakja a dátumot.1 -> A oszlop
2 -> B oszlop
...
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Politika
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest