Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz flymi #100043 üzenetére
Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségek - Aktuális séma mellett Séma módosítása - Haladó beállítások módosítása - és lesz egy olyan lenyitható pont, hogy merevlemez. Na, ott tudod állítani, hogy mikor kapcsoljon le a merevlemez
Angol Windows-ról emlékből fordítva Nem biztos, hogy így vannak magyarban.
Angolul így néz ki: Control Panel - Power Options - Change plan settings - Change advanced Power Settings - Hard Disk - Turn off disk after és nekem 0-ra van állítva.(#100044) Kommy: Felettébb érdekes, szerintem vedd fel az Ügyfélszolgálattal a kapcsolatot és kérj valaki IT szakit.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Hunork
veterán
válasz flymi #100008 üzenetére
Üdv!
Pendrive? Hát egyrészt így kell csinálni rá mentést: [link]
És bár ezek szerint késő, de én külső programot használnék, például ezt Nálam működik / működött, most el van mentve másik partícióra egy teljes mentés a WIn install utáni állapotról (programokkal együtt)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
tag
Szia!
Az iforex és hasonlók szeretik magukat beírni mindenhova. Hülye kérdés, de biztos a Chrome-ot indítod? Legutóbb egy ügyfélnél mindent megváltoztatott, még a start menüben lévő parancsikont is átírta. Jobb egérgomb, tulajdonságoknál látod mit indít, ha nem a Chrome.exe van írva, hanem utána még sok egyéb, akkor azt egyszerűen töröld ki. Ha pedig teljesen mást indít el a régi parancsikon, azt is látni fogod. Érdemes megnézni, nehéz kiírtani, de nem lehetetlen.
-
HoaryFox
Topikgazda
Ha nincs bejelentkezve a Google-fiókba a Chrome, akkor jelentkezz be és le fogja húzni, ami fent van a szerveren.
Ha be vagy jelentkezve és úgysem látsz semmit, akkor bukta a dolog szerintem.Persze, ehhez előtte mindenképp legalább 1x be kellett hogy jelentkezz, hogy szinkronizáljon a szerverrel.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
hege8888
aktív tag
Én először is elvinném a gtx260-at egy cimbim gépébe kipróbálni, hogy él-e, és hogy megnyugodjak...
Utána szerintem vedd ki az alplapból az elemet, és törölj egy cmos-t, és nézd meg él-e az alaplap is.
Esetleg proci, ram, szintén ki, hogy füttyög-e, ad-e életjelet az alaplap.Utána lehet kezdeni előlről...
Viszont ha pesszimistán állok hozzá, nekem régebbi Asus lapjaim múltak így ki, hogy szintén kártya-csereberénél meghalt utána az AGP is, és integráltról sem akart képet adni..
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
Armahun
addikt
Nézz körül a telepített programok listájában a vezérlőpulton valószínű lesz ott új ismeretlen alkalmazás. .
Nagy valószínűséggel nemrég telepítettél valamit és az hozott magával mást is.Firefoxnál szoktak ilyen kedves apróságok az appdata rejtett mappában is megbújni.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
AtHoS
nagyúr
-
Vakegérke
félisten
Az AdwCleaner leszedi az adware-eket. Futtasd bizalommal.
Valami matat a HDD-n. Talán megoldás lesz a Spybot futtatása.
Nézd, a nagytakarítás nem okozhat kárt.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
Nekem se monitorozik. Havonta egyszer lefuttatom, aztán csókolom.
Ugyanígy teszek a spyware keresővel. Jut eszembe, ezt is futtattad?AdwCleaner
Szedd le, futtasd. Valószínűleg kipusztítja a piesearch-öt.[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
Biztos, hogy nem a takarítás az oka.
Nézd meg, hogy a spyware, malware izé, meg a CCleaner fut-e, ha igen, a beállításokban tiltsd le, hogy a rendszerrel induljon bármelyik. Lehet, hogy valamelyikük mókol valamit.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
A Temp könyvtárakból gond nélkül. Kettő van, egy ott, ahol mutattad, egy meg a Windows könyvtáron belül. Ha valamire azt mondja, hogy nem lehet, ugord át, biztos használja valami.
A Spybot arra jó, hogy kipucolja azt a mocskot (is), amire panaszkodtál.
A Malwarebytes hasonló szolgáltatás. Szerintem elég lesz a "tisztán tartáshoz".Amiben tévedtem. Utóbbi nem foglalkozik a Temp könyvtárakkal, amire gondoltam, az a CCleaner karbantartó progi.
-
Vakegérke
félisten
Spybot - Search & Destroy, és Malwarebytes Anti-Malware
Utóbbi kipucolja a Temp könyvtárakat is, bár ezt egyedül is megteheted.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
Szívesen.
Ha nem kell két kézibeszélő, olcsóbb is van, de te tudod. Tapasztalatból mondhatom, hogy jó a Panasonic telcsi. Több, mint 10 éve használok hasonlót, mint amilyent kiválasztottál, soha nem volt vele problémám. Azt viszont tudnod kell, hogy áramszünet esetén nincs telefonálás, bár az egyik készülékük még erre is képes.
-
Borisz76
veterán
Ez már csak ilyen....
Laptopokat úgy szokták árusítani, hogy eltérő lehet benne a memória mérete ( 2-4-8 GB ), eltérő lehet benne a HDD/SSD mérete ( 320-500-750 GB, esetleg 1TB ) , eltérő lehet a CPU ( i3,i5,i7 )Ezért kell vásárlás előtt megnézni a technikai paramétereket.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
A laptop adatai között nem részletezi, hogy Sata 2 esetleg 3.
Mivel kompatibilisek egymással ezért a keretbe tehetsz bármelyik Sata csatlakozós HDD-t.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Mister_X
nagyúr
Én kis dobozba raktam (ACC gyógyszeres pl.) iratmegsemmisítő által felcsíkozott napilappal kibélelve - annyi külnbséggel, hogy megvolt a proci testresimuló műanyag tokja.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
addikt
Mi a fontosabb? Ha már rádugtad a gépre akkor gyorsan tudj vele dolgozni (átalakító), vagy nincs kedved mindig szétszerelni a gépet (USB)?
Átalakító +1 szvsz. Én Pata-s HDD dokkolóval még nem is találkoztam (nyilván van, de ritka -> drága), illetve akkor az gondolom USB-s lenne, ami a sebesség szempontjából nem az igazi.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
-
creation
senior tag
A 27 ide tartozik:
01 - 54 (except 0d), 5A- 60 Problem related to memory. Please re-install the CPU and memory then clear CMOS. If the problem still exists, please install only one memory module or try using other memory modules.A 62 meg ide:
61 - 91 Chipset initialization error. Please press reset or clear CMOS.b2-re csak azt a fórumot találtam amit linkeltem neked, meg még ezt nézd át: [link]
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
flymi
addikt
Nnna. Hát negatív eredmény született.
Mindenkinek köszönöm a jó tanácsokat és a segítséget!
Holnap megyen a szervizbe, ahol megmond(hat)ják, hogy mi baja. Ha nem találnak semmit, akkor megyen gariztatni. Pszt!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
pocokxx
Közösségépítő
Hát ebből olyan messzemenő következtetéseket nem vonhatsz le, mert a táp kevéske lehet neki. Húzd le az SSD-t is, a biosig akkor is el kellene jutnia. Esetleg próbáld meg "backup bios"-szal, látom van rajta egy switch, bár, ha a "clear CMOS" meg elem kivétel nem segített, valószínű ez sem fog. Viszont ez a Dr. Debug lehet, hogy megviccelt, mert kétféle listát is találtam. Úgyhogy a déli híd miatt sem feltétlenül kell aggódnod...
az egyik szerint: 61 - 91 Chipset initialization error. Please press reset or clear CMOS.
a másik viszont: 0x62. Installation of the South Bridge Runtime Services.(#81422) sanyi02
A videók nem biztos, hogy a net miatt szaggatnak... Lehet, hogy a gép kevés a HD filmekhez. A 100Mbps egyébként is csak a maximum, a garantáltat gondolom hozza így is.[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
pocokxx
Közösségépítő
Bele mehet. Elvileg egyféleképpen tudod csak beledugni, mert ugyanarra néznie a kis rögzítő pöckének. Kárt szerintem nem csinálhat, max. kevesli és nem indul el. Tartósan úgysem fogod így használni.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
pocokxx
Közösségépítő
Az FSP Raidereden valószínű, hogy van minden csati, ami kellhet; p4ig biztosan... Az, hogy nem kell mindent bedugni, viszont könnyen elképzelhető.
Az a lap, amelyiken nincs vga csati (nem lehet, hogy csak AGP/ISA van?), az tényleg nem mai darab lehet. Még a Voodoo kártyák körül emlékszem ilyesmikre."Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
flymi
addikt
Válasz magamnak: asszem hétfőig maradok a seggemen és viszem szervizbe. A régebbi gépeknek csak 20 pines csatijuk van, az egyiknél van még közvetlen a proci mellett egy +4 pines bedugva, a másiknál utóbbi csak "lóg", a lapon nincs helye.
Viszont láttatok már olyant, hogy egy ATX lapon nincs külön hely egy darab VGA-nak sem?PH-User:
Ezmegmiezmi?
Ja megvan, visszaolvastam... Széééép![ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Puma K
nagyúr
Korábban sem akart bekapcsolni egyszer ugyan így hosszabb távon csak akkor tudtam működésre bírni mikor megcseréltem a reset és a power gombok csatijait az alaplapon.
Amúgy neked is javasolta valaki korábban hogy szedd szét a gépet és rakd újból össze.
Ha az alaplapban nincs elem akkor csak a beállításokat felejti el amiket személyre szabtál az UEFI/BIOS-ban.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
MaxxDamage
félisten
FSP Raider 550w egy igazán jó táp ! /nekem FX8350 -hez tökéletes darab volt/ kár érte ha az halt be !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
pocokxx
Közösségépítő
Hát gondolom igen. Bár olyan egyszerű lámpa fényt nem látok rajta. (A ledek nem világíthatnak? Arra a kétjegyű számos kijelzőre gondolok.)
Viszont van egy számomra érdekes gomb: power button. Az mit csinál...?Közben megtaláltam a manualt, csak a gépet kapcsolja be, ha jól értem.
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
Hát lassan csak az alaplap/táp marad. Proci nem hiszem, hogy ebben elfüstölt volna. Ramoknak/ hddnek sem valószínű, hogy kárt okozott. Másik lappal ki tudod próbálni a tápot? (A lapon egyébként világít a lámpa, hogy áram alatt van?)
-
pocokxx
Közösségépítő
Az, hogy a rendszer feláll-e, már egy következő kérdés. Ha van zárlatos alkatrész, előbb azt kéne kiszűrni. Egyébként, ha van rajta oprendszer, ami még erre a gépre is lett telepítve, el kell, hogy induljon.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest