Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrThomi
addikt
Sziasztok. Egy gyors teknikai kérdésben szeretném kikérni a véleményetek. Lehet, hogy volt már téma.
Az alany egy Delonghi Primadonna Class [kép] fullautómata gép. Leírásban és német tesztekben is elhangzik, hogy fölül ahol a szemeket bekell tölteni van egy tekerő ami lefordítva köszörülési fok, nem szabad tekergetni kikapcsolt állapotban csak ha éppen őről, fél vagy max 1 fokot. Nekem sikerült összerakás közben egyet jobbra és balra tekerni kíváncsiságból, utánna olvastam csak, hogy ezt nem kéne, de még nem volt benne se káve, se felkapcsolva illetve még teljesen összerakva se volt, tehát full szűz volt még a cucc. Annyit kiderítettem német tesztekből, hogy ilyenkor beragadhatnak kávé darabok az örlőgépbe és ettől károsodhat. Az én esetbembe, hogy összerakási fázisban volt és nem volt benne semmi ez nem áll fent, tehát ettől nem lehet baja, igaz ? Köszi a felvilágosítást
[ Szerkesztve ]
-
mathgery
aktív tag
válasz vodrosjozsi #10998 üzenetére
A kérdésem arra vonatkozott volna, hogy van-e ajánlott gép ebben az árban? A Delonghi-k jobbak?
-
mathgery
aktív tag
Sziasztok!
Philips EP3343 gépet néztem ki, 161.000.-Ftra jönne ki az ára. Van esetleg ebben az árkategóriában ajánlott(abb) gép?
Igazság szerint az igény annyi, hogy főzzön nekem espressót, illetve az asszonynak capuccinot. (az autómata tejhabosítóhoz ragaszkodnék)
Köszönöm a segítséget előre is!
-
Jenne
őstag
válasz #85578752 #10993 üzenetére
Szia!
Jó kézi őrlőt keresel? Mi egy ilyen őrlőt vettünk barátoméktól kaptuk az ötletet, mert Ők is ilyet használnak nagy megelégedéssel. Novemberben volt akcióban mind három színben (silver/fekete/piros) és a pécsi üzletben gyorsan meg is vettem egyet a silverből. Most az akciós árban csak a piros van ahogy nézem, fekete az elfogyott. [link]
Villamos energiát spórolok ezzel a manuális őrlővel.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz Voice24 #10994 üzenetére
Szia!
Mi itthon ezt a BiFlux szűrőbetétet használjuk. [link] Csak víz ivásra és ételek főzéséhez, na meg persze a reggeli teához. Mindig ezt az 1 éves adagot rendeljük meg. Egyszer volt az, hogy éppen nem volt belőle raktáron és a Magnéziumosat rendeltük.[link]
-
törölt tag
Köszi hogy leírtad, ez jó teszt a vízhez, akkor viszont mégiscsak van értelme a vízkőmentesítésnek, ha kevés lerakódás is van, befolyásolja a hatékonyságot, lerontja a hőstabilitást, legalábbis nálam extrém vízkővel már gőzölni se lehet olyan jól.
Kéne egy vízforraló nekünk is, sok mindenre jó a kávézáshoz, csésze előmelegítéshez, filteres kávéhoz, stb... Ha lenne, akkor már csak egy Flair kéne meg egy jó kézi őrlő.
-
Jenne
őstag
válasz #85578752 #10987 üzenetére
Szia!
"...Ilyen vízzel nem is kell vízkőteleníteni, mert nincs..."
Meg kellett tennem, mert egyfolytában sárgán villogott az 1 és 2 személyes adag gombja. Addig villog figyelmeztetésként, amíg meg nem történik a vízkőtelenítés.
Ezt a vizet használjuk már jó ideje a vízforralónkban reggelenkénti teának melegítve, de csak másfél két hónap után látszik valami kis szürkeség a forraló alján, ami kezdődő vízkő lerakódás lenne. Ilyenkor jön a citromsav. Előtte a Laica vízszűrő kancsós vízzel használva a forralót, hetente kellett a citromsav beavatkozás.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Beni2360
félisten
válasz Sziltesa08 #10959 üzenetére
Na most éjjel kimenete, Bekapcsoltam, fogat mostam, és a konyhában villany lekapcs és enyhén látszik a keret. Amúgy mutatós lenne ha látszana.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Szavik01
friss újonc
Segítsetek légyszí. Fórumot olvasva a Delonghi mellett döntöttem. Ezen belül kettő maradt, de nem tudok dönteni, melyiket válasszam?
DeLonghi ECAM 21.117 W Magnifica S
Delonghi ECAM 220.20.W Magnifica S -
törölt tag
Ilyen vízzel nem is kell vízkőteleníteni, mert nincs. A felsőszűrőt azért szokták zsírtalanítani, attól függ mennyire könnyű leszerelni, van amikor vannak alátétek amik csak akkor tűnnek fel, amikor már leesett minden a szűrő alól és nem tudni mi volt a sorrend. Szóval ha nem muszáj, tényleg nem kell mást csinálni, csak amit mondtak.
Még a DeLonghi Dedicát szeretik sokan, hasonló ehhez a Krupshoz, de mintha ez kisebb lenne pár centivel, jól mutat.
-
Jenne
őstag
válasz scream #10981 üzenetére
Szia!
Sokáig én is automata kávégépben gondolkodtam, de aztán végül Karos eszpresszo gép lett. Nem bántam meg és azt a naponkénti manuális kávédarálás pedig nem okoz kényelmi gondot nekem.
Hivatalos hazai szervizt is kérdeztem, hogy ennél is kell-e olyan zsírtalanítást meg hasonló időszakos karbantartásokat végezni mint az automatáknál, de a válasz az volt, hogy nem kell, csak a vízkőtelenítést, amikor kéri/jelzi a gép.
Ez a napokban volt meg, a második tisztítás volt, amióta megvan a gép. Kb. 5 havonta kell, tavaly márciusban lett vásárolva. Gyakorlatilag nulla vízkövet oldott ki a tisztítási folyamat, köszönhetően talán ennek a víznek is. Bár most megdrágult, 725 t/5 liter[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
scream
veterán
válasz #85578752 #10982 üzenetére
Engem zavar, mert anno, amikor vettem nem gondoltam rá, és mivel még nem szedtem szét 1x sem a gépet, emiatt nincsen benne semmi tapasztalatom, csak YT videókon keresztül van meg, mit és hogyan lenne érdemes csinálni. Mellette azért hozzáteszem, hogy rendszeresen van vízkőtelenítve/zsírtalanítva és nincsen effektív gondom vele, csak a sok videó amit láttam, hogy mi képes felgyűlni... Valahogy nem visz rá a lélek, hogy nekiálljak szétkapni...
-
törölt tag
válasz scream #10981 üzenetére
A macera már annyira nem is zavar, csak ezek a rejtett szutykok, ha ráeresztek két-három tablettát, órákig öblögethetem, akkor is ott marad a zsíros zacc, csak már lúgot is szivárogtat a kávémba. Ebből a szempontból jók az újabb Philipsek, nincs puffertartály csak egy szilikoncső, amit azért jó lenne szintén kikefélni és zsíroldózni, esetleg cserélni amikor lejár a gari, onnantól úgyis jutalom minden nap.
-
-
törölt tag
Hát, a videókat nézegetve különféle karbantartási igényét tekintve kevésbé nyűgös gépekről, nem nagyon lehet megúszni a rendszeres előírt tisztítást, DeLonghi kifolyóban is szépen meg tud állni a kávézacc, ahogy anno nálam az Xsmallban is elképesztett, mennyire sok rejtett kosz fenn tud maradni a rendszerben.
-
törölt tag
Én meg ma szedtem szét a főzőegységet, zsírtalanítottam és újrazsíroztam. Kb. félévente rászánom magam, gyakrabban kéne, legalább zsíroldó tablettázni, mert most csak úgy jött le a kávézsír hogy kis pohárba raktam a szűrőt, rugót, golyót, nyomásfokozót és ráengedett forró vízbe dobtam egy tablettát. A normál módszerrel (bedobom, főzök, kikapcsolom közben) nem sokat szedett le.
Nagyon utálom a zsíros ragacsot a főzőegységben. Nagyon nyekereg szárazon, kénytelen vagyok zsírozni. Nézegetem a deep clean videókat Delonghinál.bár ez a Philips a legrugalmasabban kezelhető, ha arról van szó, hogy bármit megcsinálhat vele az ember amit karossal, csak ritkábban kell takarítani. Na de olyankor... Minden elodázott takarítás egyszerre szakad az emberre.
Mostanában egy fokkal azért jobb a helyzet (a kialakult rutin miatt), mert nyitott ajtóval és kihúzott tálcával hagyom száradni használat után, a lecsapódott gőzös, vizes részeken ragad fel a kávépor, így ez elkerülhető. Igyekszem fél hosszú kávényi vízzel átöblíteni főzések után is, így talán ritkábban kell zsíroldózni.
Szóval a kapszulás gépek se rosszak ha azt nézzük, mennyire egyszerű karbantartani őket.
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Philips 800 / 1200 / 2xxx / 3xxx szériánál megbízhatóság tekintetében van-e különbség?
Philips EP3221/40 elég jó árban van most, hogy viszonyul ez a hasonló árú Deloghni gépekhez?
Köszi! -
FőDudu
veterán
válasz the radish #10970 üzenetére
Ott van az nalad is, csak nem kapta le jol a kamera...ott vannak a csikok a kepeden.
Guvaszd kicsit a szemedet es szerintem meglatod.
Meg kb az elolap magassagaban kell lennie a fejednek.En se talaltam volna meg ha nem eroltetem a szemem. Utana mar valahogy le tudtam fotozni. Ejszakai uzemmod, hosszu zarido.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz the radish #10973 üzenetére
Lehet nala rosszabb. Szerintem az o kepen latvanyosabb, mint nalunk a valosagban.
Legalabbis az enyemen ez tuti nem lathato.
Tenyleg szem guvasztos es a telefonnal 3-4 masodpercig exponalos tortenet.Nalunk eleve van par iranyfeny es egyeb fenyforras ami ad nemi fenyt akarmikor is jarnank a konyhaban.
(mondjuk ugyis kikapcsolna ejszakara, de jobb ha mi kapcsoljuk ki, akkor nem ebreszti fel az alvo kutyakat sem).
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz the radish #10970 üzenetére
Enyemen is latszik, de csak tok sotetben.
Eszre sem vettuk, mert nem hasznaljuk tok sotetben. Es fehomalyban sem.Annyira minimalis, hogy le sem tudtam videozni, telefonnal is vagy 3-4 masodpercig exponalt. Szoval ez valami olyan, ami nagyon nem eszreveheto es csak bizonyos szogbol latszik. Felulrol (fej magassagbol) pl. nem lathato. Tokeletesen szembol, tok sotetben viszont igen.
Ezert felesleges vissza vinni. Normal hasznalat mellett nem lathato. Sotetben, szemet guvasztva igen.
Hulye kerdes lenne megkerdezni miert botorkalsz vak sotetben a konyhaban?FőDudu
-
törölt tag
Talán elcsúszott vagy kimaradt egy árnyékoló elem.
-
the radish
senior tag
Nem, nálam teljes sötétben sem világít át.
-
FőDudu
veterán
válasz Sziltesa08 #10968 üzenetére
Este csinalok neked videot. Majd ugyanigy feltoltom, lehetoleg az oldalat is kinyitom, hogy latszodjon a tipusos cimke. Azzal majd tudod bizonyitani, hogy nalad valami maskeppen van. Enyem ugyan nem magyarorszagi vasarlas, de gondolom ugyanugy Made in Romania, designed in Italy ahogyan valoszinuleg a tied dobozan is ez all.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Sziltesa08 #10966 üzenetére
Megnezhetem este a sotetben, de szerintem az enyem nem csinal ilyet. Feltunt volna az elmult 2,5 honapban amiota megvan.
FőDudu
-
Sziltesa08
csendes tag
Hivatalos Philips.hu online vásárlás volt, világosban nem látszódik, csak ha konyhában félhomály van.
Küldjem vissza? Vagy kérjek cserét? -
FőDudu
veterán
válasz Sziltesa08 #10963 üzenetére
Szerintem nekem ilyen gepem van es nincs ilyen vele.
Nezd vissza a hozzaszolasaimat, regebben tettem be kepet.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Jenne
őstag
válasz Sziltesa08 #10961 üzenetére
Szia!
You Tube-os videokat nézegetve egyiknél sem látni azokat a csíkokat. [kép]
Hol vetted? Netes vásárlás volt? Ha zavar érdemes lehet akár visszaküldeni.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Beni2360
félisten
válasz Sziltesa08 #10961 üzenetére
Az szvsz illesztési hiba, át szürődik a LED égő fénye.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Igen, jelzi, hogy bevetésre kész és valasszál a memüből.
[ Szerkesztve ]
-
Sziltesa08
csendes tag
Sziasztok! Pár napja vagyok egy Philips LatteGo 2231-es gép tulaja. A kávégép érintő panel része feltűnően furcsán világít körben, ahogyan a képen is mellékeltem. Arra lennék kíváncsi, hogy ez normális-e?
-
Beni2360
félisten
válasz FőDudu #10951 üzenetére
Nálam is 16A a kis, egszakító, a konyhában 4-s hosszabbító benne a hűtő, Philips 2200 és az AirFayer. A 4.-be szoktam dugni a hordozható gépeket. Köszönik jól vannak. Ritka, hogy együtt megy a 2 gép.
-
-
törölt tag
Én füles pohárba szoktam másfél deci tejet habosítani, megvárom hogy rétegekké váljon, 10g mézet belecsorgatok és a tetejére vékony csíkban körkörösen. Beleöntöm a rooibost ami szépen megáll a tej és tejhab rétegek között, őrölt fahéjjal megszórom.
-
FőDudu
veterán
válasz Lami66 #10950 üzenetére
Csak ne legyen egy konnektorba dugva, mert a 16A lehet nem fogja elbirni a kettot egyszerre.
Nejem is kiserti a sorsot, dupla konnektorba kepe T elosztot dugva egyszerre jaratni a
kenyerpiritot, a mikrot es meg kavet is foz....
Cosorit szerencsere nem jaratja, de az is megy kb naponta.A kis megszakito eddig meg nem oldott le....
FőDudu
-
őstag
Most találtam egy Lattego 3243/70- et fehér színben, új, garanciával, 125 ezerért. Ezen az áron már elfogadható (ugyanez emagon 199 ezer).
Feleségemet kell meggyőznöm, hogy ne vacakoljunk töltögetősekkel (van kapszulás és átcsorgatós) ilyen kényelmes kell nekünk Ezzel persze nem fogom meggyőzni. De ha azt mondom neki, hogy milyen krva jól fog kinézni a színben ugyanilyen Cosori airfryer mellett a konyhapulton, ennek az érvnek nem tud majd ellenállni 😀
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz Lami66 #10947 üzenetére
Ha normális helyről veszed, ahol garanciát is vállalnak rá? Az enyém (Saeco GranBaristo) konkrétan lomizott, felújítva nem is igazán volt, csak kipucolva rendesen (tizenx ezer adag főtt le benne előtte), 2 éve használom meghibásodás nélkül, csak takarítom, vízkőtelenítem.
-
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszát. A nyugatról lomizott, "felújított" gépeket elengedem. Inkább keresek itthon vásároltat, amit a gazdája hirdet, ami esetleg még garanciás is.
A hangosság sajnos relatív, ami az egyik embernek egész csendes, az a másiknak már túl hangos. Keresek egy Lattego-t a közelben és megnézem élőben, hogy milyen működés közben. -
z123456z
őstag
válasz GeryFlash #10945 üzenetére
Ketten nem képzelhetjük ugyanazt, ezek szerint hangosabb lett a masina. Amikor az első egy-két adagot főztük, ott állt a feleségem is, és határozottan úgy éreztük, hogy csendesebb az előzőnél. Ő nem észleli a hangosodást, ezért voltam eddig bizonytalan ebben, de most te megerősítettél, hogy lehet benne valami. A darálás viszont még most is meglep, hogy milyen csendes.
-
GeryFlash
veterán
válasz z123456z #10944 üzenetére
Neked is az a tapasztalatod h idovel mintha hangosabb lett? Az a baj hogy nincs viszonyitasi alapom mert nem tudom felidezni, csak igy erzesre gondolom, hogy azert az a hangero amit ma kitol magabol a gep biztos hogy meglepett volna megvetel utan elso alkalommal
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
z123456z
őstag
válasz Lami66 #10937 üzenetére
5.
Nekem Philips 3300 van, kimondottan a csendes daráló ígérete miatt vettem, szintén hajnali kelés miatt. A darálás valóban teljesen rendben van ( nincs összehasonlítási alapom ), csukott konyhaajtónál nem kel rá fel senki. Jóval hangosabb a szivattyúzás ( gondolom, mert bekapcsolás/kikapcsolás és főzés közben ua. ), ami érdekes, mert üzembehelyezés után csendesebbnek tűnt, mint amit váltott 20 baros félautomata, ma már nem mondanám annak, de nem veszélyes. -
GeryFlash
veterán
1.) 10/7-8 hasznalt geppel soha nem lesz gondod de van az a 2-3 amivel igen, tehat jo esellyel nem lesz gondod, innentol rajtad all mennyire vagy kockazat vallalo
2.) Persze
3.) Delonghik igen
4.) Ne
5.) Fuhh, nagyon hangos. Nekem 5400-asom van, nagyon a szivemhez nott, de valami olyan otromba hangos hogy hihetetlen, szerintem nem halkabb, mert nem csak az orles a hangos, a ki-be kapcsolasnal az automatikus oblites is kb pont annyira hangosHi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
törölt tag
Igen, a szálas teát megcsapom Sencor propelleres őrlővel, kb. 10-15 másodpercig járatom egy háromnegyedig töltött őrleménytartálynyi anyagon. Negyedbe hajtott bevizezett konyhai törlőpapírt teszek a lecsavart plexitető helyére, így a szálló füstszerű finom por azon ül meg, kevesebb a káosz a konyhapulton. Aztán borítom egy kb negyed literes csatos üvegbe, 4-5 ilyen őrléssel tele is van. Nem szabad kiválogatni a rostokat és a finom port, különben befullad. Vegyesen kell tartani, lazán tölteni a portafiltert vagy a főzőhengert, 8-9 gramm egy adag, max hőfok, max nyomás, 40-50ml a főzet. Erősen igénybeveszi a főzőegységet, karcolja a hengerpalástot ezért van nekem kettő, egyik kávéra, másik ilyen kísérletezésre.
-
vodrosjozsi
őstag
válasz Winnie The P #10936 üzenetére
Banyek
Egy laza 20km, nem sok az.Samsung Galaxy A35/Samsung Watch 4
-
Zen42
tag
válasz #85578752 #10918 üzenetére
Ha van a gépekben OPV akkor miért nem adják meg a lehetőséget a többségüknél, hogy finomabbra lehessen őrölni? Bosszantó, hogy a vejem vadiúj Gaggiája legfinomabbra állítva is 15 másodperc alatt nyomja ki a 30ml kávét és hasonlót tapasztaltam a többeikkel is.
Ez a rooibos dolog érdekes. Megőrlöd vmivel, vagy hogy?
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Nekem kb 4 éve van használt gépem amit egész sokat használunk mi is és mikor jön a család. Akkor tisztítom mikor kéri. Többet kellene az itt olvasottak szerint,de nem nagyon van időm. Most akarom szervizbe küldeni mert kicsit híg sztem az espresso bár ezt mástól is olvastam itt különféle márkákból. Emiatt vettem egy másik használtat ideiglenesen. Viszont amit vettem egy melitta az kicsit zavaróan hangos tud lenne a siemens mellett. Amit én hallottam philipset az még annál is hangosabb. Bár azóta olvastam,hogy van csendes verzió. Ha halkat szeretnél akkor kb 60dB körülit nézz.
Viszont az is benne van, hogy szerviz után veszek egy új siemenset mert azért egy új az új amiben minden tömítés és gumi gyűrű stb. új.[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
1. Túl vagyok több használt gépen . 2 éven belül rendszeresen jöttek elő a problémák .Inkább új gépet vettem .
2. Igen
3. Bizonyos DeLonghi-k tudják a LatteGo kategóriájában .
4. Szerintem csak csap vízzel keverve .Ne igyál tisztán desztvízet .
5. Azért diszkrét duruzsolást ne várj egyik géptől se .Együtt lehet élni vele .Én nem erőltetném az őrölt kávét ,ha már automatát veszel .
+1 Attól függ ,hogy milyen volt a gazdája vagy irodai használatban volt .[ Szerkesztve ]
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
őstag
Kávéfőzőt keresgélek, mert a mostani kezdi megadni magát. Bár elolvastam az összefoglalót, sok kérdés maradt bennem. Előre jelzem nem vagyok kávé gourmet, nekem a kávé nem minőséghajhászás.
1, Érdemes egy nem túl öreg (2-3 éves) "felújított" gépet venni alig féláron, vagy inkább újat nemolcsón? Sok a rossz tapasztalat az ilyen újrahasznosított gépekkel?
2, Napi 4-6 "kávé" lenne a terhelése. Érdemes ekkorka felhasználásra automata gépet venni?
3, Philips Lattego gépeket nézegetem, mert amint látom van benne kávé memória több személyre is, így a kétféle kávénkat memorizálás után egy-egy gombnyomással tudjuk megcsinálni. Esetleg tud ilyen extrát egy Delonghi vagy egy Jura is?
4, Könnyen hozzájutok desztillált vízhez. Ezáltal a vízkövesedés kb nulla lenne. Érdemes desztvízzel használni?
5, Hajnali kávékészítés mennyire hangos egy Lattego-val? Csendesebb ha őrölt kávéval használjuk?
Válaszokat előre is köszönöm!
+1, Használt gépnél mekkora az a számlálómennyiség ami felett már nem ajánlott automata gépet venni?[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
válasz vodrosjozsi #10935 üzenetére
Ne rohanj, mert az alsóképen lévő 15-től lesz. Bár nem tudom milyen messze vagy az áruháztól!
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
FőDudu
veterán
válasz vodrosjozsi #10931 üzenetére
Az a rozsaszin Crema Classico nekem bejott.
Kb. Lavazza Crema e Gusto izre.FőDudu
-
Winnie The P
őstag
válasz vodrosjozsi #10931 üzenetére
Nem tudom azt hiszem valamelyiket kóstoltuk, nem volt rossz.
Kbali: pedig agyaltam rajta, hogy veszek egyet próbára.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Kbali
nagyúr
válasz Winnie The P #10930 üzenetére
Ezt a BIO-t épp most fogyasztjuk - nembegyere
-
vodrosjozsi
őstag
válasz Winnie The P #10930 üzenetére
Ez a bellaron jó, nem? Mintha tavaly ezt ajánlotta volna mindenki itt
Samsung Galaxy A35/Samsung Watch 4
-
Winnie The P
őstag
01.15-től:
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
törölt tag
válasz z123456z #10925 üzenetére
Nálam nem okozott semmilyen problémát. Úgy szoktam, hogy bedobom őrölt kávé módban, aztán mikor már elkezdi főzni, kinyitom az ajtót, nálam ilyenkor elkezd visszaszámolni 30-tól, ami után eldobná a főzést. Még ez előtt visszacsukom, főzök kicsit, megint megszakítom. Kb. 6-8 ilyen és feloldódik, elfogy a tabletta. Alaposan ki kell öblíteni utána. Ha nem olyan gép ami tudná ezt a megszakítást, akkor főzés kezdetén áramtalanítás után negyed óráig dolgozzon a tabletta aztán bekapcsolás, átöblítés, főzőegység kivétele, átmosása, takarítás után még pár öblítés, hosszú kávé őrölt módban üresen.
-
z123456z
őstag
válasz #85578752 #10924 üzenetére
Igen, köszönöm, ezt találtam én is jó áron. Akkor használhatom bátran, úgyanúgy elvégzi a munkát, mint a horror áron kínált philips tabletta, és nem tesz benne kárt egyik összetevője sem? Mert akkor nem kérdés, ezt veszem én is, úgyis nemsokára esedékes az első tisztítás.
-
z123456z
őstag
válasz Nagya21 #10921 üzenetére
Azt láttam én is. Az jó? Mehet Philips Lattego-ba?
Bocsánat, ha hülyén hangzik a kérdés, de ugye vizkőeltávolitásnál az ecetre is azt mondják, hogy nem mindegyikben szabad használni, de a mi előző gépünk leírása kimondottan azt ajánlotta. Ezért merült fel bennem, hogy esetleg az olaj eltávolító tabletták is különböztetnek az összetételükben, és az egyikbe jó, a másikban kárt tehet. Soha nem használtam még olajeltávolító tablettát, nem ismerem őket, csak nem szeretném, ha ugrana a gari.
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Ki milyen olajeltávolító tablettát ajánl ? Van alternatíva a Philips - en kívül is ? Visszaolvasva láttam; hogy szóba kerültek 100-200db - os szettek is, ami azért jóval gazdaságosabb.
SAECO GranAroma gépet használunk.köszi!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Zen42
tag
válasz #85578752 #10914 üzenetére
Köszi, a nyomásfokozóval is megalkudnék ha a végeredmény megfelelő. De azért nem adom fel. A QM 5000 utódja a QM Monza. A bele látszólag ugyanaz, körbeszaglászom egy kicsit.
Megkérdezhetem, hogy miért jó az ha nagyobb a nyomás? Én biztosan azzal kezdeném, hogy beletolnék egy OPV-t és 6 Bar max.
A régi Minuto őrlőjét még szét lehetett szedni. Mióta a kva Philips megvette a Saeco-t, már csak úgy megy hogy szétszedéskor esélyes a törés. Ugyanezt az őrlőmodult rakják egy ideje a Gaggiákba is.
-
Zen42
tag
válasz vodrosjozsi #10915 üzenetére
A tuningos Silviám mellé egy Dedicát?
Elsősorban a vendégek koffeinszükségletének a kielégítésére gondoltam az automatát. A személyes használat csak kb. egyszer hónapban fordulna elő. -
vodrosjozsi
őstag
miért nem veszel egy dedica-t aztán jó napot? Abban van nyomásfokozó, fel perc mire felmelegszik és espresso minőségű cuccot főz. ÉS olcsó is használtan.
Egyébként pedig most jöttem rá, hogy nekem ez jobb is lenne, sokkal jobban szerettem azon főzni.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A35/Samsung Watch 4
-
törölt tag
Inkább a nyomásfokozóban bízhatsz, mintsem a finom őrlemény lefolyást lassító hatásában. Hacsak nem őrölsz külső őrlővel.
Szerintem nem találsz olyan automatát ami olyan presszót tud mint egy jó karos, de ha igen, szólj, vevő lennék rá.
QuickMill-nek volt régen az 5000-es modellje ami tényleg presszót tudott főzni.Amit én használok az egy régi Minuto, plusz SBS nyomásfokozóval, EX4-es pumpával hogy kisebb legyen a vízhozam és nagyobb a nyomás, az őrlő a lehető legkisebbre lett állítva, szétszedve a gépet, így egész jókat főz, megközelíti a karos által főzött kávékat. De inkább olyasmit tud mint a Saeco Talea sorozat, amiben gyárilag van állítható SBS nyomásfokozó.
[ Szerkesztve ]
-
Zen42
tag
Sziasztok, én alapvetően espressot nyomok otthon, ez nálam hobbi. Az egyetlen problémám, hogy családi összejöveteleken ami nálunk igen gyakori, míg a többiek beszélgetnek én akár egy órát is kénytelen vagyok baristáskodni. Próbáltam megúszni french press-el meg filteressel a dolgot de tőlem mindenki espresso-t kér.
Arra gondoltam, hogy hadrendbe állítok egy használt automatát az ilyen napokra tekintettel, de azért is mert előfordul, hogy csak úgy futtában behörpölnék egy duplát, amit az én gépemmel sajnos nem tudok megtenni mert 30-40 percet kell várni amíg bemelegszik.Olyan automatát keresek amivel közel espresso minőséget el tudnék érni. Ehhez az kéne, hogy állítani tudjam hőmérsékletet és képes legyen az őrlője annyira finomra őrölni, hogy a szükséges lefolyási hosszt be lehessen lőni. Ha az utóbbi csak tuninggal oldató meg, az sem baj csak akkor tuningbarát legyen.
Egyszer sok éve ittam kávét egy Delonghi Elettából és meglepődtem azon, hogy milyen korrekt espresso-t produkált gyárilag de nekem nem szükséges a sokféle szolgáltatás, csak mezei espresso-t akarok ami nem a 10-15 másodperces híg lötty mint amiket az automatáknál tapasztalok àltalában. -
törölt tag
De, ezek nem rosszak, csak azóta vannak újabbak, meg kicsit árnyalódott a megítélése egy-egy modellnek, van ami drágább és jobbak a szolgáltatásai de gyengébb az anyagminősége, pl ECAM 23.460 vs. ECAM 350.55. Össze kéne szedni az összes gépet táblázatos formában amit használunk, leírni az előnyöket, hátrányokat, szubjektív véleményeket hőstabilitásról, őrlemény finomságról, karbantartási igényeiről, költségeiről.
-
Sabre
őstag
Sziasztok, az ajánlott gépeknél ez bent van: DeLonghi ECAM 350.55
Ebből a B vagy a W vagy mindegy melyik? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz robag93 #10901 üzenetére
Saeco főzőegységet átlagban hetente lezuhanyzom, erős, hideg vízsugárral. Éjszaka megszárad, reggelre használható.
Nem mintha vizesen nem műköne, de az őrlemény feltapadna torkán. Alaposabb tiszításhoz szétszedem részben, vagy teljesen darabokra.
Itt a videóból tanulható egy kis trükk a dugattyú kiakasztására, bár én óvatosabban szoktam úgy, hogy a dugattyút másik irányból befelé nyomom, a rugóerő ellenében ütközésig, utána pattintom ki alul, így kézzel is kiakasztható:
https://youtu.be/l89XJIJoWf4?t=210
Az utasítás szerinti gyenge folyóvizes leöblítés a kenőanyagot kevésbé mossa ki, mint ahogy a hideg víz is előnyösebb, mint a meleg, ha ez a cél.
Zaccos maradványok a szilikonzsírban, a működést nem befolyásolja, inkább csak a "tudat" zavaró, hogy nem tiszta.
-
FőDudu
veterán
válasz robag93 #10901 üzenetére
En papir torlovel, az elerhetetlenebb helyeken meg fultisztito palcikaval.
De bealdoztam egy konyha ruhat is, azzal is attoroltem. Mosogep kimosta belole.Aztan vissza zsirzas - de a gyari tubus nekem kicsi volt - nem tudtam mindent elerni ahogyan akartam. Ezert vettem elelmiszer ipari zsilikon zsirt, ami direkt kave gepekhez is valo. Annak hoszabb a csore es jobban el is lehet erni a belso reszeket, mert nem kell a nagy kezemmel kuzdeni, hogy kinyomjam a kis tubusbol a meg benne levo zsirt.
FőDudu
-
robag93
aktív tag
Sziasztok! Lassan aktuális lesz a központi egység újrazsírzása egy Philips LatteGo Saeco gépben (2230/10). A leírás ill. videó segédlet alapján meg tudom csinálni, de maradt egy kérdésem. A kávés zsírmaradékot nem lenne érdemes előtte letakarítani? Ha igen, mivel? Egyszerű papírtörlővel nyilván nem tudom makulátlanra takarítani, de áttörölni igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest