Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
Egy másik kérdés a gépek belsejét ismerőkhöz:
a tejkör pontosan hogy néz ki? A tej melegítése miatt bemegy a gép belsejébe, vagy a kifolyónál melegítí meg gőzzel?
ha befolyik, akkor ugyanaz a spirál melegíti meg, mint a kávéhoz való vizet, vagy saját útvonalon megy?van a saecon egy Deep mill clean program amihez saját tabletta kéne, de ahogy nézem legtöbb helyen csak olajeltávolítót tartanak. Mintha ezt a tablettás tejtisztítást - az alap kigőzölős tisztításon felül - nem csinálnák annyian. Én meg pl egyszer sem csináltam, illetve de, csak tabi nélkül
(egyébként én úgy látom a gép belsejébe nem megy tej, mert amikor az átlászó csövön felszívja, azonnal megy a pohárba)
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz Dr. Szilikát #8396 üzenetére
en a tablettak helyett a szetszedest javasolom, tablettaztam 1-2 honapja, utana szetszedtem es hat kb halottnak a csok. 2-3-4 heti rendszeressegu folyamatos tablettazas lehet csokkenti azt a hatast, de nem vagyok meggyozodve arrol hogy 5-10-20 mpes oldoszeres atfolyas leszedi azt a dzsuvat ami ott ki tud alakulni. (engem delonghi eseteben ez borzasztott el - a kifolyo - nem is a fozoegyseg mert a kifolyoban odatapadt akarmin... minden egyes kv szepen vegigfolyik)
-
Dr. Szilikát
őstag
Attól függ, hogy valaki szét tudja-e szedni az alsó szűrőt, manuális tisztításra, illetve a felsőt is levenni. Így láthatja, hogy mi van ott. Ha nem, akkor még a vakszűrőt is ajánlják:
https://www.google.com/images?q=vakszűrő
Tehát így a vakszűrőbe tabletta és belenyomja a vizet, ami utána behatol a felső szűrő alá is és jó esetben feloldja a lerakódásokat, valamennyi állásidő során.
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Egy karos kávéfőzőnél, ilyen is kell időnként ez a tablettás zsírtalanítás vagy elég csak az időnkénti vízkőmentesítés?
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Dr. Szilikát
őstag
Valószínűleg mindennapos használatot feltételeznek, egy család részére. 500 / 30 mondjuk napi 16 adag lenne, ami nem kevés.
Inkább úgy becsülném, hogy legyen 2 személy részére 3-3, azaz napi 6 adag és akkor 1 hónap után már van mit tisztítani. Miután pont nem szoktam tablettázni, hanem időnként szétszedéssel tisztítom, így van rálátásom, hogy mi alakul ki benne (Saeco / Krups).
De ebbe belefér, hogy lehet éppen kevesebb adag és még akkor is megfelelő nagyjából az 1 hónap.
-
Dudee
senior tag
Sziasztok!
kávéolaj eltávolítás kapcsán kérdeznék egyet (Saeco granaroma):
A felhasználói kézikönyv szerint havonta tablettázni kell. Ez elég hülye meghatározásnak tűnik, mert ha összesen 10 kávét főzök 1 hónapban, akkor csak nem ugyanaz a helyzet, mint ha 100-at.A kivehető egység oldalán már okosabb a meghatározás, ott azt mutatja , hogy 500 adagonként. Ami viszont meg marha soknak tűnik. Napi két kávé mellett is több, mint 8 hónap.
Mi lenne kb az ajánlott gyakoriság?
Amúgy sztem sokkal okosabb és érthetőbb megközelítés lett volna, ha pl azt írják 1 kiló kávénként csináld meg azt csá. -
ribarszki
őstag
Sziasztok!
Az itthoni E61-es nagyvas mellé kellene valami darálós automata gép. Amikor szüleim, anyósom, munkások jönnek macerás a nagy gépen főzni. (30perc felmelegedés, stb.)
Eddig volt 2 Saecom és 2db új Philipsem. A Philips kizárva, tragédia volt mind. A kávé minősíthetetlen. A legelső Saeco Incanto még egész jó volt.
Múltkor ittam Delonghiból kávét, nem volt olyan rossz.
Szóval nem várok el karos minőséget, de a Philips mosogatólevénél jobb legyen. Mi most az ajánlott olyan 100k körül? Nem zárkózom el a használttól sem. A lényeg, hogy minél inkább hasonlítson a végeredmény az eszpresszóra, s lehessen elég finomra állítani az őrlést. (A kávét én pörkölöm itthon)
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
brembo
aktív tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy mik mostanában a bevált automata masinák? Évekig használtam elégedetten egy Krups Barista modellt, ennek a kávéja - automatához mérten - egész jó volt, de kilehelte a lelkét, így keresek egy normális utódot. Jókat olvastam a Xelsisről, de a szereléséről már nem annyira. Mi számít mostanában best buy-nak. A csilivili fícsörök nem érdekelnek, van külön tejhabosítóm, csak a kávé legyen finom. -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
beárazást szeretnék kérni: egy karbantartott (decalc, clean), nagyszerviz után kb. 1 évvel járó Jura ENA 5 mi pénzt érhet manapság?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
egykettő
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #8381 üzenetére
jah igen, persze az is fent van sajna.
-
egykettő
aktív tag
Sziasztok,
Philips Hd8651 (xsmall) az alany, pirosan villogott a felkiáltójel és nem a zacc tartállyal volt baja, volt már ilyen máskor is főzőegység ki-be és megjavult mindig, de gondoltam, hogy akkor már elmosom de nem megy vissza a helyére, szerintem a fekete tengely nem áll jól és az blokkolja, mert a sárga az a jelen van.
1. a nyíl irányába nyomom, de nem megy [kép]
2. nekem úgy tűnik ez a sárga tengely [kép] nem megy fel a feketére [kép] pedig jelen van [kép]
van ötletetek hogy mit bénázhatok vagy inkább szervíz? -
szkutyi
addikt
válasz Real_Necro #8378 üzenetére
Köszi..en most szoktam rá a kvra.regen sose értettem meg mit szeretnek.benne, minek isszák stb.xddd most még alig bírom kivárni a kövi adagot .szoval ha külön le örlöm az ízesített kávét akkor az nem okoz kárt?nem dugít?és ha külön veszek egy örlő gepet, előre le daralok fel kilót, az még tudja őrizni frissességét?
-
Real_Necro
veterán
válasz szkutyi #8375 üzenetére
Esetleg próbáld ki a Monin szirupjaival utólag. Vendégeknek szoktam készíteni mogyorós lattét, de van brownie, mandula, vanília, kókusz..stb.
Én meg most az Autenticával leszoktam a tejről és valahogy jobban kedvelem a sima pressot kevés cukorral.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #8370 üzenetére
Na megvolt a reggeli kávé, ez már tuti finom őrlemény, és hát...fura...50ml kb 50ml tejjel, teljesen más íz, majdnem hogy nem ízlett...lehet ennek az oka a tshibo family kávé ami a 15 top listán 14. Lett....
-
Real_Necro
veterán
válasz FullGas #8350 üzenetére
Bérlés nem játszik? Nekünk az összes vásárolt gépünk a kukában kötött ki, mert mindenki csak használni akarta, karbantartani nem. Most két gépet bérlünk, a mi iroda csoportunkon egy öreg Saeco Royal van, de bitang mennyiséget főz le és normálisan karban van tartva.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #8370 üzenetére
Áhá köszi.hat most át állítottam a szerviz menüben finom-ra holnapra kiszárad az őrlemény és le fotozom.illetve iszok reggel egy kv-t.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz szkutyi #8369 üzenetére
Tiédben egy motorral tudja állítani az őrlési finomságot, attól függően, hogy milyen kávét kérsz, de ez felülbírálható, gondolom:
The quality and fineness of the grinding determine the strength of the flavours and the quality of the crema. The finer the ground, the richer the crema. Moreover, it must be adapted to the drink you want: fine for ristretto and espresso, coarser for coffee. For your comfort, the machine carries out this operation automatically.
Egyébként az őrlő peremén vannak ilyen jelzések, csak valamelyiken a piros-zöld egy helyre mutat, másiknál két szomszédos. Itt meg egy lyuk van közben:
Úgyhogy nem tudom, mit akarnak közölni ezekkel színekkel, de ezen a környéken áll be nagyjából a megfelelő szemcseméret.
[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Nem tudom, hogy kiírhatom-e a boltot, de az Eu-ba Delonghi főzőkre akció van.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
joocek
aktív tag
Bocsi több oldalt vissza néztem de nem találtam.
Dm vizkőoldo Saecohoz.... melyik volt ?XBOX Live Gamertag: joocekszbatta
-
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #8362 üzenetére
Na főztem egyet kíváncsiságból a bolti őrölt kv-val...hát sokkal erősebb lett és a pogácsa is határozottan erősen egyben maradt!
-
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #8362 üzenetére
Nem szerintem sincs benne a mikrokapcsolo..használtan vettem, rengeteget főzött már le ez a gép, de sztem 100 eurót megért....
A darálót szerintem délután szétszedem és allitok rajta....elég egy kettő állást állítani rajta?vagy mehet többet? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz szkutyi #8360 üzenetére
Úgy látom, abban sem szerepel az a mikrokapcsoló, ami a dugattyú süllyedését figyeli, a pogácsavastagság automatikus kalibrálásához. Most nem találtam jobb képet, itt szokott lenni:
https://twitter.com/gbncoffee/status/1486549102632615940
Ha ilyen nincs, szervizmenüben lehet állítani az őrlés hosszát, másodperce. De az enyém másképp néz ki, más a szervizmenü is.
Az őrlő beállítóperemén vannak színjelzések, ha használtan vetted a gépet, talán elállították. De lehet rajta finomítani:
-
szkutyi
addikt
Illetve azt is jó lenne belőni hogy milyen ez az őrlemény....az őrölt kvhoz képest amit veszek, nagyon darabos...a bolti őrölt kv mint a liszt....ez inkább mint a kristálycukor..
-
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #8356 üzenetére
-
szkutyi
addikt
válasz markussandor #8358 üzenetére
Köszi én sem tudom elindítani..legkeményebb víz fokozaton még 130ciklus. Na nem baj.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Dr. Szilikát #8356 üzenetére
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz szkutyi #8355 üzenetére
Amikor zaccos marad, túl híg lett a pogácsa, így a kar nem tudja szépen kilökni. Ilyenkor több őrleményre lenne szükség, amit a fix időzítésű gépeknél a szemcseméret is befolyásol, mivel nagyobb szemcsék jobban feltöltik az üreget.
Gondolom, a tiédnél már a mikrokapcsolós érzékelő segítségével stabilizálják az őrlési mennyiséget. Korábbi típusoknál kétféle rendszer van, mindkettőből van egy példányom:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_7878-7878.html
Meg az sem mindegy, hogy Espresso vagy Strong a választás, vagy nem tudom, nálad hány erősségi fokozat van. Nekem a Strong, ami vastagabb pogácsa, ez számít alapértelmezettnek, ehhez képest vékonyabb az Espresso.
Ez arról szól lényegében, ahogy a nyíllal jelöltem, süllyedéskor a két fémfelület ütközik, itt van a végállás. (Ezen a ponton a processzor érzékeli, hogy beállt a vízfolyásmérő, leállítja a pumpát.)
Tehát ekkor létrejön egy főzőüreg, pontosan nem emlékszem, hány mm. Ezt az üreget vagy feltöltjük rendesen őrleménnyel (illetve kicsit túltöltjük, hogy rápréseljen) és jó lesz a pogácsa. Vagy túl kevés az őrlemény és akkor híg lesz.
Ezt lehet is látni, ha megfigyeljük, amikor a dugattyú nem tud teljesen lemenni, marad egy kis rés a jelölt helyen:
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz markussandor #8353 üzenetére
Köszi a tippet.akkor marad az 50ml+tej. csak sajna a tej drasztikusan visszahűti.
Be fotóztam ma, ez normális hogy zaccos marad a dugattyú?
Vizkőtelenitest nem tudok valahogy rá eroltetni?
Még 130 ciklust ír.....az nekem 3 hónap.xddd [kép][ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz szkutyi #8352 üzenetére
Széttörhet, miközben lehullik, de ez nem gond, sőt javítja a tárolási térfogatot. Némelyik gépnél tervezetten törik. Ezt befolyásolhatja a bab fajtája, illetve őrlési finomság is. Tiéd mintha kicsit durvának látszana, lehetne rajta finomítani, amíg nem lesz túl keserű a kávé.
Főzés után a Krups elkezdi emelni a bojler hőmérsékletét, amivel a pogácsát lényegében "kisüti", hogy egyben lökhesse ki oldalra, így kevésbé szennyeződik őrleménnyel a belső rész. Utána már széttörhet.
De nem csak ezért fűt fel, öblítésnél a gőzfejlődés visszanyomja a bojler spirálcsövéből a csepptálcába a folyadékot, ami zaccot is tartalmaz.
Amikor a pogácsa vastagságát méregettem, a zaccfiókot feltöltöttem egy kis újságpapírral, hogy arra esve, mérhető állapotban maradjon.
[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
válasz szkutyi #8352 üzenetére
Szia, nem tudok mindenre valaszolni.
A csepptalca nem nagy kapacitasu, nalam kb 5 fozes/oblites fer bele, minden nap uritem.
Nem irtad, hogy melyik allasban van az orlo.
Kb 60 ml utan egyre gyorsabban vilagosodik a kave, es az ize se lesz jo, mert a vege fele mar csak a savassagot okozo anyag fog kioldodni. Fozz egy presszot (kb 50 ml), majd ontsd fel meleg vizzel a kivant mennyisegig. -
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Új vagyok a csoportban és a kávégépek világában is.
Vettem egy Krups bariste ea9000 gépet..
Gépet már atomjaira szedtem, kitakarítottam amit tudtam.
Alapvető kérdésem lenne.
Milyen a jó őrlemény?az enyém egyben darabos, némelyik szétesik, némelyik egyben marad .
Főztem egy 100ml erős(3szem) kávét a vége már elég átlátszó folyadék jött..ez normális?
A csepptalca 2 naponta durván megtelik.ez normális?
Hirtelen ennyi.koszi a segítséget.
Képek: [kép] [kép] [kép] [kép] -
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. Megkértek a munkahelyemen hogy vegyek Kávégépet nagyjából Bruttó 130 ezer Ft körül viszont nem tudom hogy van-e ilyen áron a mi felhasználásunkra alkalmas gép. Jelenleg egy egyszerű Szarvasi gépet használunk. Viszont jó lenne ha minidig friss kávét tudnának inni a kollégák.
Felhasználás: Naponta nagyjából 10-15 presszó vagy hosszú kávét kéne lefőznie, ezen felül nincs különösebb extra igény. Legyen strapabíró, könnyen karbantartható -
Voice24
őstag
Tudom javasolni a kísérletezgetőknek a Costa Coffee Signature Blend közepes pörkölést, nekünk ez jön be legjobban mostanában. [kép]
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Winnie The P #8346 üzenetére
A Kimbot annyit dicsérték, hogy én kipróbálom valamikor. Csak hát a húgom 3kg feketére égetett keserű kávét hozott, az előbb el kellene fogyjon . Már egy ideje rájöttem, hogy nekem általában a világos pörkölésű gyümölcsös, virágos kávék jönnek be, erre azóta is tűlpörkölt Robustás kávékat kapok ajándékba . Ha még kapok ilyent valahonnan, legközelebb ki sem bontom . Nem tom van-e felétek Kaufland, de nekem viszonylag kezdő automatásként eddig ez volt a kedvencem: [link]
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Kedvet kaptam, hogy egy kicsit próbálgassak más kávékat is. Egy ideje Pellini N82 Vivace volt, de most gondoltam kipróbálok mást is.
A Lavazza Crema Ricca és a Kimbo Extra Cream a két kinézett kávé. Vélemény a kávéról, valaki kóstolta már őket. Föleg a Kimbo érdekelne, Lavazzát már ittam, igaz nem ezt.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
-
Nescafé
őstag
Az lehetséges hogy 03.02 lett beüzemelve ecam 290.61
és már kéri a vízkőtelenítést?
keménység 2es.[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
Dudee
senior tag
Néztem ezt a James Hoffmann videót (akiről nem tudom kicsoda, de úgy látszik ért hozzá és azon gondolkodtam, hogy vajon hogyan méri le az egyes gépeknél, hogy hány gramm kávéból készíti el a presszót.
Megszakítja a műveletet rögtön az örlés után és leméri a zacctartályba kiesett -még száraz- kávét? Más ötletem nincs hirtelen. -
Dudee
senior tag
válasz Dr. Szilikát #8332 üzenetére
igen, ez így logikus.
De egy ristrettot így már el is ront. Na de mindegy, mert általában család több tagjának főzök, és sosem enyém az első -
Real_Necro
veterán
válasz #85578752 #8260 üzenetére
Meg nem mondom. Az biztos, hogy többet gondolkodik, de több minden is állítható. Egyébként csöndesebb, krémesebb a habja és ugyan az a kávé finomabb vele mint az esam 6600-val.
-
Mike0088
csendes tag
Azt hiszem írok az emagnak, mert nem szűnt meg a hibajelenség, egyre többször a zacctartóba öblíti az egész vizet. Szerintem ez nem normális jelenség mert korábban sosem csinált ilyet. Volt hogy találtam pici vizet a pogácsák mellett, de nem az egészet küldte oda. Ilyenkor egy csepp víz sem jön a kávékifolyón mindent ot folyat le.
-
Dr. Szilikát
őstag
Rendszeresen felvetődik a topikban, noha ez magától értetődő fizika a Krupsnál is, de még a kézi karos gépnél is. A kimeneti szakaszban ott reked egy kis öblítővíz (a szűrő alatti résztől kezdve, a csőben és egyéb üregekben), amit a következő főzés maga előtt tol.
Második főzésnél ott reked egy kis maradék az előző kávéból, amit a második főzés tol maga előtt. Csak az már nem tűnik fel senkinek, mert kávészínű.
Nincs köze az áztatási szünethez, hiszen a szünet kiiktatása esetén is ugyanúgy tol egy kis vizet.
-
törölt tag
Ez ilyen, minden Gaggia/Saeco rendszerű gépnél. Nem túl gusztusos. James Hoffmann is említi.
EX4 pumpánál, mivel kisebb a vízhozama, megvan az az előny hogy az előáztatás után amikor megáll a pumpa, kicsöpög ez a pár csepp, aztán még jár egy pár másodpercig mire elkezd folyni immáron csak a kávé.
-
Dudee
senior tag
Találkoztatok már olyannal, hogy a főzés előtti előáztatás során (pre-infusion) kis mennyiségű víz folyik a csészébe, de kizárólag az első adag lefőzésekor.
Saeco Granaroma. Nem 2-3 csepp, egy pár mL biztosan.
Emiatt az első főzéskor mindig kiveszem a csészét, és csak a pre-infusion után teszem a kifolyó alá. Egy 2xx ezres géptől ez mintha nem volna rendben.. -
2ofthem
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
Egy Popper Péter könyvet olvasva a következő részen megakadt a szemem.
Amerikában piacra dobtak egy szándékosan rendkívül rossz minőségű kakaót, amelyről azonban egy hatalmas reklámkampány keretében elkezdték híresztelni, hogy mennyire finom, első osztályú termék. A kutatás végén kiderült, hogy azok az emberek, akik ezt hivatásszerűen, tehát pénzért terjesztették, egy idő után áttértek ennek a vacak kakaónak a használatára. Bennük ugyanis keletkezett egy feszültség attól, hogy azt hazudták, a kakaó kitűnő, holott valójában nagyon rossz volt. Ez nem fért össze a tisztességről alkotott elképzeléseikkel, a pénz azonban kellett, tehát áttértek a pocsék kakaó használatára, és később már valóban meg voltak győződve arról, hogy jobb ital a világon nincsen. Ez abszurdumnak hangzik, pedig valójában alapvető lélektani szabályszerűség.
Vigyázni kell a saját ítéleteinkkel, nehogy a hitelesség látszata mögött csak egy megfelelési kényszer legyen. Nem minden a márkahűség, ki kell próbálni mindent, ami jó, megtartani. -
HUNited
őstag
válasz #85578752 #8319 üzenetére
Nem nagyon akarok szervizbe menni. Kapásból nem is tudok olyat (se akit ismernék, se akiben megbíznék), másrészt meg ha magam nem tudom megcsinálni, akkor valószínűleg nem rentábilis a javítása. Így is gondolkodom rajta, hogy lecserélem egy 5-ös generációra, ezt meg eladom, úgy látom 80k körül mennek az ilyen tejadagolós 3-as szériások.
Közben valami történhetett, mert mára megjavult, reggel és ebéd után is normális adagot adott ki, és nem folyik a vízadagolónál. Lehetséges hogy el volt tömődve az a kis szűrő, a sercegő hangot meg az erőlködéstől adta ki.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz 2ofthem #8321 üzenetére
Egy ismerősnek Jura van, szereti, azt mondja a régiekhez is van alkatrész, normális áron javítható, de nem nagyon van baj vele.
Lehet, hogy nem ugyanaz a szerviz, avagy neked túl drágán dolgoznak, illetve feleslegesen cserélnek főzőegységet kétszer is. Nem ártana tudni a pontos indokát, noha láttam már (neten) hengerrepedést is, de az elég ritka. Ráadásul még hengert is lehet cserélni a főzőegységben, ha valaki rendel hozzá.
Ugyanakkor a Jura főzőegységnek is van típushibája, az egyik, nagy erőnek kitett alkatrész törése (pontosabban nem emlékszem), ami miatt a Jófogáson is keletje van a bontott egységeknek.
Mindamellett a Jura kávéját jónak tartják, amiben szerepet játszhat a tömörítés nagyobb átfogása. A Saeco-Philips szimpla adagos, 13-18 mm között képes rugalmasan tömöríteni. Tehát kevesebb őrlemény híg pogácsát ad, többtől szorulása lesz.
A Jura másfélszeres adagot is feldolgoz és nagyobb erővel, ha jól tudom, ami nem függ a vastagságtól, a meghajtás lineáris megoldása miatt.
-
2ofthem
aktív tag
Sziasztok!
Két éves Philips Ep1200 most kéne másodjára központi egységet cserélni rajta.
Nem tud kétszer ugyanolyan programmal ugyanolyan mennyiséget adni, és állandóan maga alá nyomja a vizet.
Egy ismerősnek Jura van, szereti, azt mondja a régiekhez is van alkatrész, normális áron javítható, de nem nagyon van baj vele.
Ajánlott márka? Melyik típust érdemes keresni? Használt felújított gép is tökéletes számomra csak normálisan működjön. -
HUNited
őstag
válasz #85578752 #8303 üzenetére
Bocsánat az értetlenkedésért, de a kép alapján nem tudom megítélni, hogy ezt hol kellene keresni. Le kell hozzá szerelni valami burkolatot? Ha igen, akkor hol? Az én gépemben szétszedés nélkül csak a mechanika vehető ki, vannak csavarok az oldalán, a hátán meg még biztos egy csomóhelyen.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz nagyfejü #8314 üzenetére
Menüben be kell állítani a vízkeménységet, illetve szűrőbetétet, a gép méri az átfolyt litereket, adagszámot és attól függően figyelmeztet a savazásra, zsíroldásra.
Bár utóbbi a DeLonghi gépeknél valamiért nem megy, de ezeket közelről nem ismerem. Ami általános szerintem, ha használat után, még mielőtt beszáradna a lé, nyomunk egy öblítést (vagy őrlemény nélküli főzést), az sokat tud segíteni a tisztán tartásban, de még akkor is keletkezik bizonyos lerakódás.
https://www.delonghi.com/medias/Machine-Care-Guide.pdf
https://kavegepbolt.hu/shop_ordered/9160/pic/Saeco/DELONGHIESAM5500.pdf
Topikban előfordult olyan, amikor a savazás végén nem érzékelte az oldat elfogyását, de az a szintérzékelő hibája és ebben az esetben rendes főzéskor sem érzékeli, azaz leszívja a vizet teljesen.
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
-
nagyfejü
őstag
válasz Dr. Szilikát #8313 üzenetére
Azt tudom! A citromsavat is tudom!
Amit nem tudok mikor és hogy kell használni! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz nagyfejü #8290 üzenetére
Az ott zsíroldó tabletta, azaz detergens, lúgos anyag, ami a főzőegységbe való.
Vízkő ellen viszont sav használatos, ami a tartályba kerül. Legegyszerűbb módon citromsav 10 %-os oldata is megfelel, a Krups ajánlása szerint is.
Vagy lehet fokozni is:https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_7912-7912.html
-
kchris78
veterán
Erdekes amit irtatok a Kimboval, eddig kvzoban nekem csak negtiv tapasztalatom volt . De most (igaz mokkas) felbatorodva bizalmat szavaztam neki .
-
addikt
válasz VágniValó #8238 üzenetére
Tchibo Esperto PRO
Update: Hazajöttem lenyomni a vízkövesítést (érted mintha 2 nap használat után rászorulna, na mindegy utolsó mentsvár) ugyanaz történt, 2 másodpercre elkezdi a programot majd leáll és csak az autoclean villog.
Tchibo ügyfélszolgálat azt mondta ott próbálkozzak, ahol vettem. Végülis nem jogtalan a komment, de azért hívtam hogy áttud-e kapcsolni olyanhoz aki telóban tech segítséget adna. OK, Emag felhív azt mondta a hölgy hogy már nem forgalmazzák a készüléket és nem tudja lesz-e újra, mivel natúr 30 napon belül vagyok és online vettem kártyás fizetéssel, ezért csak vigyem be valamelyik üzletbe, visszaveszik és 2 munkanapon belül visszakapom a pénzem. Ez lesz, 'szom a Tchibo-ba. Minden esetben dühös lennék, de ez ajándék volt/akart lenni.
Jelenleg úgy állok kommentek és vidik alapján, hogy Saeco Lirika Plus vásárlás lesz. Remélem azzal majd nem szívjuk meg a méterest. Árukeresőn valami 61 komment van róla. ¯\_(ツ)_/¯
Kívánom nektek, hogy soha ne járjatok úgy mint én! (azaz csóri anyám)https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
HUNited
őstag
válasz #85578752 #8301 üzenetére
Köszi. Találtam egy videót, ahol a mechanika tetejét leszedik és kipucolják, ezt megcsináltam (eléggé el volt koszolódva az a pici fém szűrőszerű lemezke). A csepegés nagyjából megszűnt, de az adag amit kiadott magából, az nem olyan mint a megszokott.
Ez a mágnesszelep ez merre fele van?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest