Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
markussandor
senior tag
válasz Dr. Szilikát #13782 üzenetére
Ezt a tömítést és ezt a dugattyút cseréltem. Mást kellett volna?
Ezt kellene cserélnem? Én ilyet nem is láttam a gépben.[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
válasz Dr. Szilikát #13752 üzenetére
Köszi, tényleg rosszul raktam össze, kimaradt, hogy ki kell akasztani a tárcsát mielőtt visszateszem a felső kúpot, így nem ült rendesen.
Azóta viszont a régi gyári beállításnál sokkal finomabbra őröl. Van, hogy le se fő, amikor meg lefő, akkor 25mp és 120mp közötti idővel csorog le 40-50ml.
Megpróbálom belőni 25-30mp-re és <40ml-re, de elég nehéz mert a kávéfőző is össze-vissza állítgatja az őrlési időt meg én is állítgatom a szemcseméretet így egymással szembe megyünk egyelőre. Szóval lefőztem vagy 25 kávét egyáltalán nem konzisztensen. De érzem, hogy jó lesz, ha sikerül kalibrálni. Néha már megcsillant egy egészen espresso szerű valami.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
atala
addikt
válasz Dr. Szilikát #13758 üzenetére
Nekem sima normál egy patronos szűrő van a pult alatt, és annál 1 évet ír a gyártó.
A legutóbbi cserénél, 1 év után szétvágtam, és semmit nem láttam benne. Se lerakódást, de nyálkát, és semmi szaga nem volt. Lehet, hogy nálunk jó minőségű a víz. -
Pá
addikt
válasz Dr. Szilikát #13758 üzenetére
Én ugyan sosem találkoztam még baktériumra utaló jelekkel (nyákos lerakódás, szagok stb), de megnyugtatásképpen beszereltem ilyen UV lámpás fertőtlenítőt a tartály és a csap közé. Szóval, ami a csapon kifolyik víz, az átmegy az UV lámpás cuccon, ami elvileg sterilizál.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
válasz Dr. Szilikát #13743 üzenetére
Jaja, köszi a második videó alapján csináltam.
Csináltam pár fotót.
Teljesen becsavarva a csavart ekkora hely van a két kúp között is, még akkor is, ha az állító mechnizmust a legszűkebbre veszem. (ez azt jelenti, hogy nem a gyári 1-es, hanem még azon is túl a maximum, amit a fogaskerék enged).
Ha kicsit engedek a csavaron, akkor szűkül a távolság.
Bentről a golyók és rugók oldaláról így néz ki, ha tökig be van csavarva, akkor kb a golyó nem is látszik, teljesen benyomódik a rugó járatába.
Ez pedig a kicsit kiengedett csavarral, amikor jobban felnyomja a rugó az alsó kúpot.
-
Pá
addikt
válasz Dr. Szilikát #13741 üzenetére
Köszi! Az a baj, hogy tökig betekerve olyan messzire kerül a két kúp, hogy ahhoz képest kevés, amit az állító mechanika enged.
Legalábbis nálam a fogaskerekes mechanikában, jó ha 1-2mm mozgás van. Alapból meg van vagy 3-4mm távolság, ha ütközésig tekerem a csavart.
-
Pá
addikt
válasz Dr. Szilikát #13731 üzenetére
Köszi szépen!
Lehet valami félrement a szétszedés - összerakásnál, de most ha tökig betekerem a csavart, akkor a rugót teljesen összenyomja és a kis golyót teljesen benyomja abba a lyukba, ahol a rugó van, nem is látszik. ez normális? Ilyenkor ha legfinomabbra is állítom, annyira durvára őrli a kávét, hogy egy ciklus alatt ledarál vagy 30 grammot, kb tarhonya nagyságú darabokra töri csak a kávét. Ilyenkor a két kúp között több milliméter hely van.Ha kicsit lazítok a csavaron, akkor a rugók elkezdik kintebb tolni a golyókat és az alsó kúp közelít a felső kúphoz. Ilyenkor valóban akár liszt finomságura is őrőlhet, ha sokat lazítok rajta. Ezért próbálom kitalálni, hogy mennyire csavarjam be a csavart.
Értem, hogy tökig kéne, meg a vidóeókon is úgy van. De ha teljesen becsavarom, akkor a két kúp olyan messzire kerül, hogy 3-4mm-es kávészemeket tör, még legfinomabb fokozaton is.
Nem tudom mit lehetne még másképp összerakni benne, elvileg minden szépen a helyére kattan, semmi sem kotyog stb. minden jónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
zozo66
friss újonc
válasz Dr. Szilikát #13712 üzenetére
Sziasztok. Úgy nézki ki az Exprelia hd8856 hidraulika rendszer feltöltése probléma megoldódik kb. 10 kávé, több ki-be kapcsolás a délelőtt folyamán és eddig probléma mentes. A gép a zacctartó alatti tálcáig nyomta a vizet,mert a feltöltési próbálkozásokkor ott víz gyűlt össze.
A kpe felső szűrője viszont teljesen el volt tömődve és a crema szelep sem működött. Szétszedtem, kitakarítottam. Aztán alapos vízkőoldás újra, majd kávéolaj eltávolítás a gép programjában. Na ez aztán rendes mocskot hozott ki.
Nem akarom elkiabálni,de lehet hogy így együtt megoldotta a problémát.
Köszi a segítséget. -
zozo66
friss újonc
válasz Dr. Szilikát #13712 üzenetére
Köszönöm, ránézek az áramlásmérőre, meg jól kivízkőtelenítem,hátha segít
-
FőDudu
veterán
válasz Dr. Szilikát #13676 üzenetére
Medencehez vettem 12 liter 36%-os sosavat.
Abbol kicsi a lefolyo csobe es nem kell se mr muscle se csogoreny.FőDudu
-
blueye
veterán
válasz Dr. Szilikát #13676 üzenetére
Köszönöm, a lefolyót is szoktam pucolni de akkor azt is sűrítem.
-
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #13652 üzenetére
Ezeket kismilliószor kitárgyaltuk már, te is többször elmondtad, amit köszönök. De nem tudom érthetőbben leírni, amit már többször is leírtam. Nagyjából már ismerem a gépet, hogy mivel mit állítok. Nos, tök mindegy mit csinálok, nem lesz olyan vastag, mint a 3300 volt eszpresszónál max erősséggel 3. finomságok. De még olyan vastag sem, mint a magasabb, durvább őrlési beállításokon, ugyanúgy presszón. S ami még érdekes, hogy 12. fokozaton és 3-4-en is 10.2-10.3 másodpercig őről, míg ha leveszem az erősséget legkisebbre, akkor csak 8 mp. Tehát változtatja kávé mennyiségét az erősségnek megfelelően, de az őrlemény elvileg ugyanannyi finom és durva beállításnál is, csak vékonyabb. Ránézésre azt mondanám, hogy 8-10mm, míg a vastag szerintem simán másfél centi.Vigyem szervízbe, vegyek egy központi egységet vagy hagyjam, mert ez normális ( szerintem, nem az, mint az előző modellen láttuk )?
[ Szerkesztve ]
-
roti86
őstag
válasz Dr. Szilikát #13536 üzenetére
Sikerült szervíz módban a 3. oldalon (BU) legalább kávé nélkül kijelezni mennyi a főzőegység fogyasztása milliamperben. A pozícióba állás (work) kb 130 mA, vissza alapállásba (home) 113 mA. Leírás alapján 200mA alatt jónak számít.
Nyomtam egy steam módot az EP3510-en is, ezután ott is lecsökkent a darálási idő 6.5 másodpercre. 5 espresso lefőzése után még nem állt vissza ez sem a szokásos 8-9 másodperc közé, úgy tűnik még több főzet kell neki, mire beáll. Ebből kiindulva adok még időt az EP3551-nek is.
[ Szerkesztve ]
-
roti86
őstag
válasz Dr. Szilikát #7214 üzenetére
Szia! Van nálam 2 Minuto rendszerű gép (EP3510 ez megvan 5 éve és most egy EP3551, ami automata tejhabosítós), a belsejük kb 90%-ban azonos. A probléma, hogy az EP3551 kb. 6-6.5 másodpercig darál és a kávé is ízetlenebb (a főzőegység azonos, áttettem egyikből a másikba, hogy kizárható legyen a főzőegység szorulása + az aromabeállítás 3/5 mindettőn, a daráló azonos beállításon 2-es fokozat az ötből, kávébab ugyanaz mindkettőben), szemben az EP3510 pedig 8.5-9 másodpercig darál és jó aromás kávét ad ki magából.
Darabokra szedtem az EP3551-et, daráló kipucolva, ULKA pumpa ellenőrizve, csövek átnézve, vízkőlerakódás nem látható. Kipucolás után nyomtam neki a szervízinstrukció alapján egy steam mode-ot, így elfelejti a beállításokat. Ezután az első főzethez kb 10-11 másodpercet darál, ez már sok neki érthető, a második főzetnél már visszeveszi magát 6-6.5 másodpercre. Kb. 5-6 kávé lefőzése után is ugyanúgy 6-6.5 másodpercig darál.
A főzőegység kizárható, mivel ugyanazt használom a másik gépben is és nem szorul, nagyon könnyedén mozog kézzel is. A daráló is jónak tűnik, nem szorul, nincs semmi rendellenes hang. Szóval mitől lehet még, hogy visszaszabályozza magát? Még egy tippem van, a fogaskereket hajtó motor (gear motor, ami az általad feltöltött képen is látható) esetleg gyenge, így több áramot fogyaszt és úgy érzékeli, hogy szorul a főzőegység? Találkoztál már ilyen problémával? Vagy hagyjak még neki időt, mire beáll?
-
atala
addikt
válasz Dr. Szilikát #13504 üzenetére
Szarakodna ennyit a fene. Biztos csak néha napján innék habos kávét.
Lehet, hogy a LatteGo nem készít tökéletes habot, de jóval gyorsabb, és egyszerűbb a tisztítása. -
Beni2360
félisten
válasz Dr. Szilikát #13458 üzenetére
igyt már értem. Közben megkaptam az ebéd utáni kávét már kezdtem érezni az utó ízeket. Alakul. Igen csak furcsa volt a 100%Arabik után a Robusztus keverék és nem éreztem a Robusztus kesernyésebb ízét. Ez után következik a 3 db Lengyelhonból rendelt 100%Arabika kávé.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Dr. Szilikát #13453 üzenetére
Nagya21 válaszát értem, de nem tudom miért csupa víz a zac tartó?
A te válaszodat meg nem igazából értem.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
markussandor
senior tag
válasz Dr. Szilikát #13355 üzenetére
Köszi a linkeket.
A linkelt készletben van olyan O gyűrű? -
mazsi70
senior tag
válasz Dr. Szilikát #13293 üzenetére
Neki Gaggia Naviglio gépe van . Szerintem ott nincs őrölt kávé nyílás .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #13271 üzenetére
és FőDudu
Majd próbálok képet csinálni, de szemmel láthatóan az egyik oldala vékonyabb, mint a másik. Mint egy ferdén vágott rúd. Érdemes ezzel foglalkozni, vagy sem?
-
WaterWawe
őstag
válasz Dr. Szilikát #13203 üzenetére
Ez a kattanás megvan most is. Egy kicsit mozgattak a fiókot ott ahol kattannia kell és így lenullázta. Megpróbálok találni hozzá valamilyen videót vagy robbantott ábrát, hogy hol van benne ez illetve pontosan mit is kellene keresnem.
Ha esetleg valakinek van ezzel tapasztalata, ne tartsa magában.
-
biker
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #13136 üzenetére
igen, mikor gőzre fűt, érthető, de ez az alap bekapcsoláskori felfűtés felétől elkezd szörcsögni és pisilni.
de addig nem bontom meg tömítéssel be nem tárazokFőDudu: igen, nekem is gyanús ott a vízkő megjelenése. Ez a két tömítés volt cserélve, fekete volt gyárilag. mikor cseréltem, kb 2-3 hétig jobbnak tűnt, utána ugyanolyan.
[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
FőDudu
veterán
válasz Dr. Szilikát #13136 üzenetére
A pipacsonel tuti van valami, tiszta vizkoves a kepen.
Csak az nem vilagos, hogy a kis tomitesek eresztenek at es a nem lathato reszen jon ki a viz a gep belsejebol, vagy a pipacsore csatlakozo fozo egyseg felol (mert mondjuk a kepen lathato 2 tomites serult a nem lathato reszeken).
Az en gepemben ezek vilagoskek tomitesek. Lehet az ujabb verzio, vagy nem tudom miert mas. Vilagoskek, mint az autos vilagban hasznalt turbo csovek.
En a biztonsag kedveert egy fultisztito palcikaval mindig jol kizsirozom a pipacsore meno feher tolcseres alkatresz belsejet. (majd lemossa az oblites az elelmiszer ipari zsilikonzsirt, nem attol fogok meghalni). Mindezt azert csinalom, mert valami hangosan cuppan a fozes befejezesevel - az vagy a nagy tomites lesz a fozo dugattyu tetejen, vagy itt ez a 2 tomites. Mas nem mozog a fozo egyseg atforgatasanal.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
biker
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #13129 üzenetére
A "boiler pin" nevű alkatrészbe egy 4 bar nyomás felett nyitó szelep van építve, ami nem csak a hőtágulási nyomást engedi el, hanem ezzel oldják meg, hogy a gőzszelep nyitása esetén erre ne jöjjön a gőz.
Jut eszembe, a képen alul lévő 4baron nyitó szelep az benne van a komplett boiler pinben? Mert ami az elsődlegesen észrevett hiba, hogy minden melegítéskor, első felfűtés, gözölésre felfűtés esetén amíg a központi egység nem fordul át és nem csatlakozik a pinre, addig szokatlanul erősen szörcsög és engedi maga alá a vizet. Mintha a legkisebb tágulásra is engedné a vizet, ami régen nem volt.
És ez is okozhat kis mennyiségű italnál túl kevés italt, mert mindig kevés a víz, és ha menne 15mp-ig a pumpa, akor nem 15mp-ig nyomja a vizet, hanem az első 2-3mp mindig a nyomás felépítése, mert elengedte a nyomást a szelep. Rosszul gondolom?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #13129 üzenetére
Dr. Szilikát: köszi, hasznos volt! Lehet átmosom még egyszer. Tényleg nem pár csepp víz, eddig elég volt a csepptálca űrtartalma egy zacctárolónyi kávé készítéséhez, már a vízzel telemegy és még egy kávét tudna csinálni
roti86: azt nem, csak a két külsőt, de fura a tömítések feletti vízkő, bár ott száraz a cső, mégis vízköves, mintha jutna oda víz.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #13118 üzenetére
valami ilyesmire tippelek, csak épp hiába szedem ki, miközben alapból koszos vizes, nem tudni, onnan jön, vagy oda megy a víz
és nehéz kideríteni így, mert látni kellene főzés közben onnan jön-e víz vagy sem.
illetve attól hogy az alján jön a víz, még lehet repedés és tömítés is ha jól sejtem...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Bandus99
őstag
válasz Dr. Szilikát #13113 üzenetére
Szia
Köszönöm a segítséget.
Ez a típusról beszélekVégülis kijött az egység, de nem oldotta meg a problémát, hiába rakom vissza, a motor akkor sem forgatja meg, csak ?eröldködés? hallatszik?
a központi egység nélkül pedig nem mozog a motor.
Látszólag nincs semmi gond az egységgel, nem látom hogy bármi letört volna róla.
Ellenben a gépben mintha lenne egy kis felesleges műanyag lapka ami lehet hogy letört?Mégpedig abban a kis függőleges lukacskánál látom ami jobb fent van amibe a főző egység függőleges "zászlócskája" megy be? a retesz rész. Nem tudom mennyire sikerül jól fogalmaznom.
Lesz időm leszedem a műanyagot az ajtó mögött az elejéről.[ Szerkesztve ]
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
szanozs
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #13103 üzenetére
Természetesen a többi részét is megtisztítottam. De emiatt nem biztos, hogy szétszedném a gépet, nem ismerem a belső lelki világát, mi honnan csúszhatott el. Ezek után akkor nem fogok habosítani. Azért köszi a segítséget!
-
szanozs
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #13100 üzenetére
A légbeszívó lyuk tiszta, és így sem habosít. Vízkőtelenítést még nem csináltam. Mit lehetne még vele kezdeni?
-
szanozs
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #13093 üzenetére
Panarello van, ezt hívtam én klasszikus tejhabosiítónak.
-
Ka999
tag
válasz Dr. Szilikát #13092 üzenetére
Köszi! Ezzel itthon tudjuk valamit csinálni, vagy csak a szerviz. Garancia sajnos nyár óta nincs
-
szanozs
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #13088 üzenetére
Hát, sajnos ezt én nem tudom így megmondani. Lehet tisztítani ezt házilag egyszerűen vagy szervizbe kellene vinni?
-
szanozs
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #13085 üzenetére
Milyen tartozékra gondolsz?
-
FőDudu
veterán
válasz Dr. Szilikát #13085 üzenetére
Epp ezert zsenialis a Lattgo mukodese, ahol egy pici kamraban a goz altal felszivott tejet habositja, talan meg is fozi. Zsenialis.
Annyira zsenialis, mint a moszados aki robbano anyagot rakott az ellenseg kommunikacios eszkozeibe.
FőDudu
-
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #13076 üzenetére
Ezek után már csak azt kellene megtudni, hogy a gyár ( philips,) mit használ? Mert amivel új, gyári állapotban érkezik, kemény, és az erős zuhany sem hozta le. Amit viszont gyáriként mellékelnek a géphez, egy mosást bír ki, aztán már nemigen látszik. Hogy van ez?
-
Csabrep
újonc
válasz Dr. Szilikát #13071 üzenetére
A szervizben kentek be szilikonnal, azota hozza se nyultam direkt. Nem ertek a kavefozohoz de kicsit furcsa h fel eves gep (heti 14 kavet) es mar elromlott. Nem szeretnem megint szervizbe kuldeni 3 hetig oda volt javitason, megprobalnam meg zsirozni a tomiteseket, hatha az segit.
-
addikt
válasz Dr. Szilikát #13056 üzenetére
így csináltam. most arra jutottam, hogy összébb nyomtam a rugót. így már megindult a kv.
jól gondolom, hogy a víz útja az lentről felfelé megy? másképp nem tudom a hibát elképzelni, hogy csináltam. volt egy youtube video és ott mondta az ember, hogy kb fél cm-t lógjon ki a rugó. lehet az egy másik típusú főzőegység volt.
most végre van kv, és a lefolyó mennyiségek is rendben vannak.:)
-
atee_13
őstag
válasz Dr. Szilikát #13009 üzenetére
Konzekvenciát nekem mint laikusnak úgy kell levonni, hogy a fekete tömítés maradjon ami volt és csak a többit cseréjem? Lehet feketéket beszerezni?
-
Gaben360
senior tag
válasz Dr. Szilikát #12969 üzenetére
Holnap még kicseréljük a kazánt, mert ami van bontott, azon átmegy a levegő ha belefújsz, ami a gépbe van, azon meg nem.
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
MegalodonS
őstag
válasz Dr. Szilikát #12927 üzenetére
Koszonom,a helyesbitest,tehat ma is tanultam valamit A DeLonghi az tobbet adagol?
-
-Solt-
veterán
-
-Solt-
veterán
válasz Dr. Szilikát #12907 üzenetére
Tehát ha kikapcsolom akkor melegen tartja, ha nem kapcsolom ki ezt a funkciót akkor engedi jobban kihűlni a bojlert? Jól értem?
www.smart-bus.hu
-
atee_13
őstag
válasz Dr. Szilikát #12875 üzenetére
Jelen pillanatban működik üzemszerűen csak megelőző jelleggel gondoltam a daráló tisztítására.
-
Szandoo
csendes tag
válasz Dr. Szilikát #12818 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, én is így gondoltam, de mondom biztos, ami biztos megkérdezem. Egyébként főleg tejes italokat iszunk, szóval annyit nem fogok úgysem játszani a bean adapt és espresso beállításokkal.
-
Gaben360
senior tag
válasz Dr. Szilikát #12830 üzenetére
Most nekiálltam vízkőteleníteni, hogy hátha, de a kancsót nem érzékelte, csak sokadjára, azt légteleníteni probál, majd újraindítást ír a hiba elhárítására,de ez nem segít,továbbra se hajlandó elindulni.
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #12731 üzenetére
Nagyon szépen köszi.
Igazából azt vagom hogy 50ml felett már szőkül a kavé. Csak voltam noveremnel és csináltam ott egy kv-t és teljesen más volt..sokkal.de.sokkal kremesebb...igaz ott a.kavr is chrema.volt és a gép is más. de egyébként nincs gondom a gepemmel...megmértem mérő pohárral és az 50ml az 50ml -
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #12728 üzenetére
Akkor video alapján ez jónak mondható?
-
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #12723 üzenetére
Lehet csak én reagálok túl, 50ml felett kezd el fakulni.ez 50ml.meglesnétek szerintetek ez milyen?
Szemes kávé Omnia barista.
[link] -
szkutyi
addikt
válasz Dr. Szilikát #12723 üzenetére
Köszönöm szépen ezeket mindd megfogom nézni
-
perge666
veterán
válasz Dr. Szilikát #12641 üzenetére
Köszönöm az infót,holnap jobban utánanézek akkor hátha találok róla valami hasznos videót.
Igen kézzel átforgatható,könnyen jár,azt a törött darabkát kellene megtalálnom hogy hová való. -
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #12613 üzenetére
Hát még a cukrozott fejes saláta ecetes leve 1-2 nap állás után...
-
hcol7
senior tag
válasz Dr. Szilikát #12613 üzenetére
en is kedvelem a kovaszosuborka levet, ami foleg eros folyadekhiany eseten adja ki a lenyeget, de szvsz pont a kv az, ahol ertekelnem, ha nemlenne ecetes aroma benne.
no offense, csak tenyleg ez a szitu reszemrol. -
hcol7
senior tag
válasz Dr. Szilikát #12611 üzenetére
es nem "szaglik fel" az ecet a fozo egysegig, hogy penetralja a kave elmenyt?
-
kchris78
veterán
válasz Dr. Szilikát #12595 üzenetére
KIMBO? Nápolyi kávé, ha valami az üt . Koffeint nem tudom..
-
Kbali
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #12568 üzenetére
Ez már-már beteg kategória
Én biztos nem mernék ilyenbe belevágni (még a gépet sem szedtem szét apróbbra, pedig már van hozzá szerszámom is)Minden elismerésem!
-
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #12549 üzenetére
Ja, tényleg, ezt nem is láttam eddig. Bár igazából nem a gumigyűrűt írja. Na mindegy, akkor majd kenem ezen is.
-
Dudee
senior tag
válasz Dr. Szilikát #12532 üzenetére
Köszi a részletes választ!
errefelé sajnos tényleg elég kemény a víz. Viszont használok mindig 'patront' amit az ilyen gépekhez szoktak tenni a víztartályba, és figyelem mikor szól hogy cseréljem.
Vétel óta most van benne a 3. és talán a 8. csere után szól, hogy vízkőmentesíteni kell.Ennek ellenére érdemes most rápróbálni?
-
Beni2360
félisten
válasz Dr. Szilikát #12492 üzenetére
Erre a durva darálásra az jutott eszembe amikor a 20dkg szemes kávét a közértben daráltam le és durvára volt állítva a darálás. Nem fért bele a zacskóba. Vagyis durva szemek több helyet foglalnak a gépbe.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-cobra-
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #12489 üzenetére
Szerintem nem a csúszdáról húzza le, hanem inkább a hengerfejről ha esetleg feltapadna.
-
biker
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #12446 üzenetére
ennyi víz megy a tálcába egy síma vizes dupla presszó után.
[link]Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #12446 üzenetére
Dr. Szilikát: 15 éve van automata gépem, volt egy saeco x-small, most is van egy odea giro az irodában, és itthon egy krups után ez. Ez megvan 3 éve, tudom mi a veszteségvíz és mennyi keletkezik. Ez sokkal több mint újkorában volt, nagyjából a víz miatt hamarabb kell cserélni a tálcát mint tele lenne a zacctartó. egy nap én 5 presszót iszok, az asszony két -három dupla presszó mennyiséget, ezzel elfogy egy tartály víz és csurig lesz a tálca.
a kávé mennyiség ezzel ugye kb 500ml max, és 1.2l a tartály azt hiszem. az alsó tálca fél literes, és tele van egy nap alatt.Mivel tesztelgettem, nem kávés a víz, csak ami kiszóródik amiatt, ezért gondoltam nem a kimenő szelepen vesztek, mert ekkor ott látszana crema vagy zsír maradék. És abban az üregben áll a víz, ahol ez a fekete cső megy a központi fehér tölcsérére, mintha itt "spriccelne", de igazad van, akkor nem lenne nyomás.
Akkor lehet hogy a központi egység (ami egyébként fél éve lett cserélve gariban) enged több vizet a visszavezető torokba? Abban lehet valami hiba ami ezt okozza
cobra: köszi, megnézem
-
Toobee
veterán
válasz Dr. Szilikát #12436 üzenetére
Igen, teljesen biztos. Lámpával néztem át, először én is azt hittem.
-
kutga
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #12390 üzenetére
Szia!
Köszi, igazából eddig három kávét főztem a géppel, úgyhogy akkor várok még egy kicsit. Reggelente szoktam főzni kettőnknek, hétvégén napközben is általában. Most 5-6 közötti állásban van a daráló, nem tekertem rajta.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
atala
addikt
válasz Dr. Szilikát #12359 üzenetére
Szerintem itt a mérnökök alá becsülték a vízkövesedést. 8 patron ha 3 hónappal számolunk, az 2 év. ezután kell csak vízkőtleníteni.
Én meg néztem a szűrő betét kapacitását, és az elhasználódás mértékével, arányosan csökken a vízlágyító képessége. Tehát 1,5 hónapnál már csak felére lágyítja a vizet, a vége felé meg már semennyire.
Az én véleményem, hogy betét használatával is minimum évenet kell vízkőtleniteni a gépet, de én még előbb meg fogom tenni. -
BITBOYS
addikt
válasz Dr. Szilikát #12344 üzenetére
Köszönöm a választ! Közben megtaláltam én is hogyan kell használni, illetve a gép használati útmutatóját is átolvastam.
Valóban nem olcsó, de gondoltam ennyit megérdemel. Vízszűrőt is vettem hozzá, hétvégén kapja a törődést. -
flash-
veterán
válasz Dr. Szilikát #12260 üzenetére
köszi! és ilyenkor gondolom a választott vízkőtelenítő szer higitási arányát alkalmazzam, de gonodlom ha a kávéfőző viztartálya 2l, a vizőkoldó leírásában meg az van hogy 50ml vízkőoldóhoz töltsek 500ml vizet, akkor inákbb 182ml vízkőoldó kell 1820ml vízhez hogy tele legyen a tartály és teli tartállyal menjen az oldás?
-
-cobra-
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #12144 üzenetére
Úgy néz ki rendeződött a pogácsa helyzet. Levettem pár napja 3-asra az őrlést, azóta lefőtt jópár kávé, és ma reggel a zacctartó ürítésénél már szép látvány fogadott.
Köszi a tanácsokat. -
Pé
senior tag
válasz Dr. Szilikát #12204 üzenetére
Köszi! Erre voltam kíváncsi, hogy van-e lehetőség egy ilyen belepiszkálásra, vagy halott ügy. Akkor megpróbálok belenézni.
-
Skizz
addikt
válasz Dr. Szilikát #12162 üzenetére
És létezhet megoldás az időzítő hekkelésére? Mind szimpla, mind pedig dupla dózis lehetne több, bőven. Abszolút "hülyebiztosra" lett kalibrálva.
-
kutga
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #12064 üzenetére
A másik oldalon is van egy ilyen tócsa. Gondoltam lecsavarom a hátlapot és megnézem, de nem akarom kockáztatni a garit vagy a visszaküldést.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #12045 üzenetére
A pumpa hangja jónak tűnik, kicsit csilingeléssel.
Ha lesz időm szétszedem, a gumiszelepre (valve) gondolok, hogy nem zár, és a víz csak ide-oda remeg egyhelyben."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
törölt tag
válasz Dr. Szilikát #11991 üzenetére
Köszi, akkor ez az oka az oldalsó lyukaknak, valóban nem marad pangó víz.
Mindig csak annyit öntök a kancsóba amennyit le is szűrök a kávégépbe, kevesebb vízzel könnyebben megbirkózik az a kevés ezüst a betétben, kiszáradni meg nem fog. -
törölt tag
válasz Dr. Szilikát #11892 üzenetére
Igen, nálam meg leolvadt a csigamenetes tengelyen a műanyag fogaskerék. Akkor viszont a motortengelyt forgatva nem forogna az alsó kés. Lehet tényleg azok a lapátok törtek le.
-
Hőguta
csendes tag
válasz Dr. Szilikát #11859 üzenetére
Neked is köszönöm a részletes választ!
Megnéztem a 2 éve szétszedett állapotot (szerencsére akkor is fotóztam) és a mostanival összehasonlítva azt látom hogy a vezetékek nincsenek felcserélve,felül a fehér szál,alul a fekete.
Viszont azon a nagy fogaskeréken lévő jel nem egyformán áll a két képhez képest .
1.kép : a 2 éve készült állapot -tehát a jó -
2.kép: második a most összerakott.Okozhatja ez a problémát?Írod hogy a megkopott örlő nehezen kapja el a babot,de ha elkapja utána már jól működik.
Ha elsőre nem kapja el,hogy tudom "belátásra bírni" hogy elkapja az örlést?Bár már kezdem utálni a sok szétszedést,fejre állítani,a babot kipotyogtatni stb.de összeszedem magam és nekifutok mégegyszer,és állítok pár fogat azon a keréken.Hiszen mielőtt szétszedtem működött, kivéve az elő öblítést.Vagyis valamit én szúrhattam el.
Megróbálom a régi helyzetbe pozicionálni,de megmondom őszintén túl nagy bizodalmam nincs,pedig nagyon szeretném ha sikerülne,és nem kéne szervízbe vinni.Nem éppen az anyagiak miatt,hanem nem tudom kiben bízzak,és tudom hogy esetleg hetekig is nélkülözni kell a gépet.Sajnos hallottam már rossz tapasztalatokat.[ Szerkesztve ]
-
Berecka
csendes tag
válasz Dr. Szilikát #11852 üzenetére
Igen, pontosan. Azt tudom mit és miért, csak a hogyan nem tiszta onnantól, hogy a mágnesszelep berántja a tűt.
A 2. linkről letölthető pdf 6.6 Solenoid pilot ábrája a kis cső kaocsán megerősítette az elgondolásomat, mar csak a golyóval vagyok bajban. Ha az belül van a csövecske mögött a tű és a csövecske között, akkor gyakorlatilag egy fészekben ülve a normál nyomás esetén jól zárja a tű irányába a vizet. Viszont a mágnes kapcsolásakor sem engedi át véleményem szerint.
Hálás vagyok a segítőkészségetekért![ Szerkesztve ]
-
HThomas
őstag
válasz Dr. Szilikát #11833 üzenetére
Jaa, mert hogy folyamatosan van kávé az örlőkövek között, így már valóban logikus.
-
FőDudu
veterán
válasz Dr. Szilikát #11779 üzenetére
Es ezt te meg is iszod? Ranezesre ugy nez ki, mint amikor a Philips elobliti magat.
FőDudu
-
törölt tag
válasz Dr. Szilikát #11725 üzenetére
Ezt kipróbálom. Lehet hogy működne citromsav oldattal is? Az ecetnek nincs jó szaga.
-
FőDudu
veterán
-
Zaji
őstag
válasz Dr. Szilikát #11691 üzenetére
Köszönöm.
-
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #11642 üzenetére
Ez hogy deríthető ki, és hogy orvosolható? Itthon, házilag, megbontás nélkül? Köszi.
És miért csak időnként jelentkezik, nem pedig állandóan?
[ Szerkesztve ]
-
Csabrep
újonc
válasz Dr. Szilikát #11607 üzenetére
Koszi a valaszt!
Veszek egy vizszuro kancsot, a viz megszuresere. -
kchris78
veterán
válasz Dr. Szilikát #11607 üzenetére
Megéri játszani ezekkel? Nézem hogy 1l meg mire kiszűri, csak egy patron 1-3000Ft... Egy olcsó beépített vízlágyító 100-körül megúszható nagyságrendileg és teljesen más az élmény, a kapacitás stb... (én ilyet használok) Mostmár nem feltétlenül kell tartály, az nem penészesedik be mint régen.
-
vodrosjozsi
őstag
válasz Dr. Szilikát #11575 üzenetére
Igen, kb én is ezt vettem észre magamon, hogy sokkal kevesebb öröm volt a kávé elkészítésében, bár ez igazán akkor jött elő nálam amikor hozzászoktam az automatához. Nem iszom mást csak espresso-t, erre az alap krups tökéletes. Az esetleges hiba mindig nálam van: van hogy kifogy a kávé, a víz, tele van a zacctartó, de ezek annyira kicsiny dolgok ahhoz a dedica-hoz képest ami képes volt nem átnyomni a vizet a gyári karon mert túl finomra lett darálva/eldugult a karon a pici luk
És ezek rendesen bosszantottak, nem egyszer akkor csinálta amikor 200+ km-et kellett megtennem reggel és sietnem is kellett.
Most ez ég és föld.Samsung Galaxy A35/Samsung Watch 4
-
rzerge
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #11570 üzenetére
Garancia időn belül simán lehet ilyennel szervízbe küldeni, vagy essek neki egy takarításnak?
"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
rzerge
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #11565 üzenetére
Szia!
Ez a hiba jelenség, ahogy még tudom állapítani. A főzés előtt egy gőz kieresztési hang van, után jön a kávé, majd a végén a tisztító gőz.Beszereztem a fent említett De'Longhit, hát nem tudom, hogy beletrafaltam-e, de az őrlőbe nem esik bele a bab, csak abban az esetben, ha a legnagyobb méretű darálást állítom be. Ha nyitva nézem a kávé tartályt, akkor látszik, hogy nem csökken a bab mennyiség, illetve hallani is, hogy csak minimális darálás megy végbe. Gondolom ez nem normális, vagy igen? Vigyem vissza cserére?
Egyébként a Krupsnal is az első bájos volt, nem vette fel a vizet a tartályból akárhogy bűvöltem."Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
atala
addikt
válasz Dr. Szilikát #11520 üzenetére
Ehhez azért azt hozzá tenném, hogy nem érdemes ennyit várni a vízkőtelenítéssel.
Megmértem a víz keménységét a szűrő berakásakor, 50%-nál, és a végén. A végén már majdnem ugyan olyan kemény volt a víz, mint a csapvíz.
Tehát nem folyamatosan lágyvizet kap a gép, ezért én javasolom fél, maximum 1 évenete a vízkőtlenítést. -
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #11520 üzenetére
Köszönöm, közben elolvastam én is. Vízkőoldót és a tablettát elraktam tarcsiba, hátha kell valamikor. Marha gyorsan megjött, dél körül megrendeltem, 4 felé hozta az alza futár.
-
törölt tag
válasz Dr. Szilikát #11512 üzenetére
Igy van, most én is beálltam a szétszedett minimumra állított őrlőnél a minimumhoz képest plusz három kattanásnyi állásra, ami pont a gyári minimum. Tehát nem kell szétszedni jó esetben, úgy jó ahogy van.
A nyomás csökkentésére a triakos szabályozó elvileg nem annyira jó, bár láttam már karos gépbe is beépítve, azt mondják az ULKA azt szereti ha megkapja a teljes impulzust és nullátmenetnél van beiktatva szünet. Megkeresem azt a fórumot ahol kitalálták végül mi a legjobb megoldás pumpaszabályozásra...
[ Szerkesztve ]
-
nepszter1
addikt
válasz Dr. Szilikát #11492 üzenetére
Sajnos itteni DM be nem láttam ilyet. Szóval a linken szereplő is megfelel.
-
FőDudu
veterán
válasz Dr. Szilikát #11450 üzenetére
Nekunk Bialetti van - valodi kotyogosnak mondott - illetve annak a 4 es 6 szemelyes rozsdamentes valtozata (Bialetti Venus)
Amilyen eros kavet azok foznek - na olyat meg karos gepbol se ittam.
(mondjuk en nem szorakozok fellazitassal meg hasonloval, jol megrakom a kosarat kaveval, le is nyomkodom, es hideg viz megy bele).Multkor neztem, hogy milyen a kave amit a Lattego keszit - egesz jonak mondanam az en tudasommal. Van crema, szine is jo, stb. (kb ennyit ertek a kavezashoz).
FőDudu
-
Beni2360
félisten
De ott van legalább előáztatás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dr. Szilikát #11455 üzenetére
Ez így van, Sage kúpos őrlőnél is, hiába van az időzítő, súlyra kéne mérni, ha változik az őrlemény finomsága.
Most a Minutot is középre állítottam és a max aromát is rögtön közepesre, hogy beleférjen a többlet térfogat. Kellett is, majd ha szorul még korrigál majd, de így gyengébb de aromás kávét kaptam, biztosan egységesebb így a szemcseméret mint amikor legszorosabbra állítva trancsírozza a morzsákat.
Nem egy hengermalom, sok a fine, ebből a szempontból finomabbat főznek a kúpos őrlők, nekem kifejezetten ízlett amit a belépő legolcsóbb Krups csinált. Utána visszalépésnek tűnt a Philips 5310 gyári beállításokkal.
-
őstag
Csak érzékeltetni akartam, hogy volt honnan fejlődni "kávéfőző" témában, és átugortunk pár lépcsőfokot.
Mivel a kis Sencor kávéjával is elégedettek voltunk 10 évig, remélhetőleg a Philips automata kávéjával se lesz problémánk. Nem vagyunk kávésznobok, akik időt, pénzt, fáradtságot nem kímélve kergetik a "tökéletes kávé" délibábot, ezért nem a Delonghi Dedica-t vettük, pedig az is esélyes volt. -
DefJamHUN
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #11417 üzenetére
Köszönöm Szilikát!
Szét nyitom akkor az őrlőt.Jól gondolom, hogy az 1 es a legfinomabb?
Az őrlőn van egy Sárga és egy Fehér jelölés.Tudod esetleg, hogy ez most melyik finomságon lehet?
Úgy nézem ha a sárga van a fehér helyén akkor nagyobb a rés." Vegyetek jót ha tudtok "
-
Rush77
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #11384 üzenetére
-
FőDudu
veterán
válasz Dr. Szilikát #11384 üzenetére
Jol kezdi a ficko, bemutatja, hogy security torx a csavar, mert nem mindenkinek akad olyan otthon.
En egyszer randomra vettem pl imbusz kulcs keszletet (nem neztem meg nagyon) es az meg collos, azaz nem egeszen passzol az atlag imbusz fejekre. Angol autom meg nincsen
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
biker
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #11380 üzenetére
és 4-5-6 kávét kell csinálni mire a szoftver beáll valahova, és az őrlemény átmegy a darálón. addig ne változtasson, tegyük hozzá
-
törölt tag
válasz Dr. Szilikát #11228 üzenetére
Szerencsére ide nem jönnek.
Találtam egy ilyet, lehet hogy illeszkedik újabb Delonghi automatákhoz is? Mert akkor nem szenvednék tovább Philipsszel.
És egy másik csodálatos megoldás:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest