Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Csöves #11295 üzenetére
Kávétól is függ, az olajosabb pörkölések jobban caúsznak, a kemény világos arabica meg csak úgy recseg. Ha törmelék kerül a garatnál lévő szilikon gyűrű alá, mert menet közben állítgatjuk, meg tud szorulni kicsit és hangosabb lesz. Ha halkabb az nem baj, siklik az őrlötárcsa.
-
Csöves
őstag
Mostanában mikor darálja a kávét, mintha sokkal csendesebben, simábban darálja mint pár hónapja.
Régebben mintha ércesebben, recsegősebben darált volna, nem tudom másképp leírni.
Van jelentősége, vagy csak én szoktam meg a hangját?
Philips.Aquila non captat muscas.
-
Jenne
őstag
válasz Nagya21 #11283 üzenetére
Szia!
Jól tudod, 7 gr kell egy hagyományos eszpresszóhoz.
Én a karos Krupsba, 2 személyre főzve, 15 grammot tudok beletenni kicsit púposan a szűrőtartóba, azt tamperral tömörítem 15 kg-nak megfelelő súlyú nyomással, ez így pont jó mennyiség és tömörítés. .
Most hogy már hosszabb ideje isszuk itthon ezt a Pellinit, egyre jobban tetszik. Egy ideig maradunk is ennél a kávénál, nem váltogatok tovább.
Áthívtam tegnap Baravos imádó szomszédot egy Pellinire, hogy igyon végre egy valóban finom kávét is...[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz bump3r111 #11282 üzenetére
Jura főzőegység dupla vastagságú pogácsát is képes kreálni, illetve préselni, de utóbbi a dupla, illetve kétszemélyes adag egyszeri lefőzésére szolgálna elméletben. Ezért is van kettős kifolyócsöve, míg a másiknál szimpla.
Attól még persze benyomhat egy ember is duplát, ha neki úgy jobb, főleg a gyengébb arabica fajtákból engem sem rázott meg.
Így jön ki bizonyára a standard 7 vagy 14 gramm +/- korrekciók lehetőségével.
Míg más gépeknél két ciklust kell nyomni egymás után.[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz Nagya21 #11283 üzenetére
Hát én nem tudom mi mennyi, de már múltkor is írtam, hogy 18 grammot mértem egyetlen pogácsán. És már állott volt, nem frissen lefőzött, de nyilván nem csont száraz, úgyhogy én azt mondanám, ha figyelembe vesszük a konyhai mérleg pontatlanságát és a nedvességet, akkor is van 12-14 gramm.
-
törölt tag
válasz bump3r111 #11282 üzenetére
Rengeteg szempont alapján lehet hibákat keresni, ne törődj vele. Philipsszel kétszer főzök rövidet, a karossal egyszer szimplát, kb. ugyanaz. A teltséget a víz kávéval eltöltött ideje adja, azaz az előáztatás hossza, karosnál is, automatánál is, de még kapszulásnál is ha meg tudod oldani hogy megszakítod a főzést majd folytatod 5-10 másodperc várakozás után, kapszulásnál a legegyszerűbb... Karosnál már visszafolyhat a leeresztőszelepen a kávé, kell tartani a nyomást. Automatánál is elvész egy része ha túl későn sikerül megállítani. De a lényeg hogy ez adja a telt ízeket. Túl lehet tolni fanyarba de megmentheti a minden höfokon savanyú kávéfajtákat.
Amúgy meg az arányok fontosak, 1:2 arányból lehet a legjobbat kihozni karosnál, automatánál 1:3-1:4 árány fölött már pocsék szerintem. A németek biztos szeretik, már amikor másfél decit főznek 8 grammból az automatán, de az már csak csersav, csíp. Pont azt isszák az automatások alapból, ami a legrosszabb a kávéban. Mi meg itt igyekszünk ezzel szembemenve a legjobbat kihozni az egészből.
-
bump3r111
tag
Köszi! Szerintem is. Még a Jura E4 és az ENA4 között vacillálok.
Különbség igazából a méret és hogy az ENA4 az 6-10gramm, az E4 5-16g kávét tud átfőzni. Állítólag 10 gramm alatt nem telt ízű a kávé, vajon ez igaz lenne? Ez gondolom teljesen egyén függő csak több helyen találkoztam ilyen kommentekkel amiben lesajnálták azokat a gépeket amik 10g alatt tudnak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bump3r111 #11280 üzenetére
Akkor ez Jura lesz.
Vagy Delonghi és akkor a tejes vonalat se kell elengedned teljesen, csak a latte art kérdéses. Szerintem túl hideg lesz a tejhab ha fém kiöntőbe habosítod az automata habosítóval.
A pannarello verzió lenne jó, de kérdés hogyan gőzöl műanyag csőrrel illetve hogy passzol-e rá a fém csővég amiről pár hozzászólással elôbb raktam be képet.
-
bump3r111
tag
válasz #85578752 #11279 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Szeretnék még az itteni szakértő fórumtársaktól segítséget kérni, a mai napomat rászántam az olvasgatásra itt a fórumon, más külföldi csoportokban, meg kitaláltam a saját és barátnőm igényeit. Nespresso-ról váltunk, szóval van hová fejlődni
Maradunk annál a vonalnál, hogy az espresso a legfontosabb, a többi tejes változatot elengedjük, egyszerű kávéból tudjon igazán jót egy super automata formátumban.
Tudnátok még tanácsot adni, jó-e az irány? Kritériumok:- új gépet szeretnék, nem felújítottat
- napi csak 1-1 espressot innánk, reggelente
- a karos gépeket teljesen elengedem, minél kevesebbet szeretnék foglalkozni a géppel és a kávékészítés művészetével, és a minél kevesebb karbantartással töltött időt szeretném (persze betarva a kötelező minimum rendszeres tisztításokat)
- ár max 300-350e FtA Phlips gépeket kezdem kizárni már. Amik tetszenek azok a Jura gépek, de mivel nincs szükségem tej tárolóra, az E4 / ENA4 én úgy látom teljesen jó lenne a célra.
A gőzcső még mindig szimpatikus, de ismerem magam és 2 hét után megunnám.
Tudtok még ajánlani gépeket, amik mindenféle bonyodalom nélkül tudnak jó kávét főzni és hozná mondjuk a fent említett Jura gép szintjét? Köszi szépen![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bump3r111 #11274 üzenetére
A Gaggia Accademia-nak van jó gőzcsöve. Meg van az új pannarello, mint a Philips EP4321/50-nél, aminek állítható a levegő adagolása egy tárcsával. De abban bennemarad a tejhab és indokolatlanul drága.
Még talán a Gaggia RI8260/01 Velasca meg a Cadorna (RI600)amiről le lehet szedni a pannarellot és esetleg kicserélni normális hosszúra, ami az Xsmallban van. Reszelni kell hozzá hogy belemenjen a műanyag foglalatba ami forog a fészekben.
A Lirika is szóba jöhet mint modifikálási alap, az Anima Barista viszont eleve jó gőzcsöves gyárilag. Meg ez a Magenta.
[ Szerkesztve ]
-
bump3r111
tag
Sziasztok, nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a tejhabosító karjai a Philips series 2300/3300/4300 gépeknek használhatóak? Akár sűrűbb tej latte art készítésre is?
Nagyrész espressot iszunk, és ha néha mégis innánk valami tejeset akkor elszórakoznék az artoskodással Engem a tejtartályos változatok nem érdekelnek, csak plusz egy dolog amit takarítani kellene. Van valakinek ilyen gépe aki ilyesmire is használja?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz z123456z #11271 üzenetére
Nem szabad össze hasonlítani mivel a Lavazza
Összetétel: 20% Arabica és 80% Robusta
Pörkölés: Sötét
Míg a Pellinin n82 70% Arabica és 30% Robuszta közepes pörköléssel.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Jenne
őstag
Ma sikerült vennem ebből a Pellini n82 kávéból. Kicsit megkésve a hirdetett akciós idő után, de végre megjött. Vettem is rögtön 3 x 1 kg-ot.
-
Beni2360
félisten
válasz Winnie The P #11265 üzenetére
Így érthető a megtalálása.
Rendesek voltak az eladók és te is, hogy nem élték evvel vissza.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Winnie The P
őstag
válasz Beni2360 #11264 üzenetére
Szerintem a növény szárának része lehetett. Olyan mint ha meg lett pörkölve a szemekkel együtt. Kifogyott a tartályból a szem, kibontottam a Segafredo kávét, és ahogy öntöttem a tartályba pont akkor lett tele, amikor az ágdarab a zsakó nyílásához ért. Csak ezért vettem észre. Írtam a cégnek ahonnan vásároltam (elküldtem a képet is), nagyon rendesek voltak. Azonnal felajánlották, hogy vagy visszaveszik, vagy küldenek egy másik csomag kávét. Írtam nekik, hogy nem ezért csináltam, hanem csak jelzés volt részemről. Annyit írtak még, hogy tájekoztatják a gyártót is. Eddig nem láttam semmi idegen anyagot a szemek közt.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Beni2360
félisten
válasz Winnie The P #11260 üzenetére
ez valami ág db?
Én még sosem (vagyis a daráló) találkoztam idegen anyaggal. Kinyitom beleöntök lezárom. Pedig olvastam hogy kavicsok is kerülhetnek bele.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
biker
nagyúr
válasz #85578752 #11261 üzenetére
még nem jött meg a tömítés. De a javítás után jó lett. Elsőre is megcsinálhatták volna jól, akkor nem kell két javítás, igazából ugyanaz az egy baja volt, a KPE-t áthajtó fogaskerék tört és átugrott a végállást sose érve el. elsőre ragasztották, 3-4 főzést bírt ki, meg egy mikrokapcsolót cseréltek, másodikre teljes hajtó fogaskereket és új KPE-t kaptam bele.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-
Beni2360
félisten
válasz Winnie The P #11258 üzenetére
Na de melyikben?
Érdemes volna oda írni.
Van mindenkinek tudnia kell, hogy te milyen kávét vették?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Érdekes dolgot találtam a most felbontott csomag szemeskávéba:
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
törölt tag
Kedves naplóm...
Nálam (meg a franken-Minutonál) a pára megtette hatását, valahol bezárlatolt a kijelzővezérlő és alig látszik valami a kijelzőn, az is csak alulról nézve. Típushiba lehet. Még nem volt időm nekilátni megkeresni hol lehet szakadás. Visszakerült a karos, ami szintén kijelzős...
Keresek valami kőkorszaki technológiát ami nem nyírja ki magát. Automatában esélyes a Philips ep2200-as sorozat vagy valami Delonghi, csak még nem látom hogy lehetne jól tejet gőzölni. Bár a karos is kezd kézre állni, csak a Brumi-féle egyengetőt kéne moddolni hogy jó legyen a betöltő bajonettes tölcsérre, így most csak a tetejét keveri meg a szimpla kosárnak. Habár ennyi lehet hogy pont elég?
-
mathgery
aktív tag
Szia! Philips 4300-as szériát 30%os kuponnal philips.hu-n el lehet hozni 126.000 Ftért. Most lett raktáron 5400-as gép, az kuponnal 184.000.-Ft. Ezzel mentem egy kört 2 hete, mert megrendeltem az 5400-ast és másfél hét után törölték a rendelést logisztikai problémára hivatkozva.
Tegnap végül 126-ért megrendeltem a 4300-ast. -
Beni2360
félisten
A múltkori akció után is a maradékot akciós áron adták. Szvsz lesz egy helyi akciózás. Kamion meg hetente több is forog.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
oxox
addikt
Sziasztok Guruk!
sajnos eléggé megszaladtak az automata gépek árai...pedig gondoltam karácsony előtt, hogy majd utána...hát nem jött be.
jelenleg 160-200l között mi a legjobb választás szerintetek. asszony kevés tejjel espresso-zik, én latte-t, ill. a lightosabb/krémeseket preferálom
köszi
oxoxKi gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
Jenne
őstag
Elértem közben a LIDL Ügyfélszolgálatát is, azt a választ kaptam, hogy ebbe a régióba való kiszállításkor logisztikai hiba történt. Többet nem tudtak mondani és elnézést kértek.
Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy lemaradt a kamionról, magyarán - elfelejtették felrakni....
Ilyen esetben nem tudom mi a további megoldás a LIDL részéről, lehet hogy a következő szállításkor majd esetleg pótolják? Mondjuk erre kevés esélyt látok, mert erre a kávéra az akció 02.05-02.07 közötti három napra volt meghirdetve.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
Ma megnéztem újra ezt a Pellini n82 kávét a LIDL-ben. Ma sem volt, de volt helyette a polcon egy nagy sárga papír, rajta az állt hogy: A Pellini n82 Vivace kávé nem elérhető, szállítási problémák miatt.
Erre a régióra vonatkozik, valami gond adódott mert több meghirdetett olasz termék sem jött meg.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Beni2360
félisten
Én délelőtt 11 felé voltam rengeteg volt januári pörklés. 18.ker Nagykőrösi úton. Vettem 3 kg.
-
Jenne
őstag
válasz Voice24 #11234 üzenetére
Szia!
"...Mi szerencsére a kanizsai Lidl-ben találtunk, volt bőven..."
Hol voltak ezek a kávék? Ott az Olasz ízvilágnak berendezett polcokon? Én mindenütt kerestem az üzletben, két eladótól is rákérdeztem és azt mondták, hogy ott keressem az Olasz ízvilág polcain valahol. De sem ott sem máshol nem találtam. Viszont ott az Olasz ízvilág résznél ott volt néhány üres polc, talán majd oda kiteszik...
Majd holnap megnézem újra, remélem belefér az időmbe.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vodrosjozsi #11233 üzenetére
Ma volt fél napom, küzdöttem én is de az automatával. Utálom. Egyszerűen túl szűkre van szabva a hely a főzőegységnek, az Xsmallban sokkal több hely van körülötte, a lecsapódó pára el van vezetve. Itt meg megáll a résekben ahol a kávéporral keveredik és penészedni kezd. Negyedévente szét kell szednem. Vagy ki kéne szilózni...
Felkavaró képsorok következnek, előre is elnézést kérek érte.
Előtte:
Utána:
-
törölt tag
válasz Dr. Szilikát #11228 üzenetére
Szerencsére ide nem jönnek.
Találtam egy ilyet, lehet hogy illeszkedik újabb Delonghi automatákhoz is? Mert akkor nem szenvednék tovább Philipsszel.
És egy másik csodálatos megoldás:
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz z123456z #11229 üzenetére
Ma reggel 8 óra után útba esett kettő LIDL üzlet is, de nem volt ez a Pellini egyikben sem.
Az Olasz ízvilág polcokon nem volt, de több üres polc is volt - gondolom nem jött meg az áru. Körbe jártam az üzletet, de nem láttam sehol kirakva. Majd holnap ha lesz időm akkor benézek újra.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
z123456z
őstag
Eléggé friss a Lidl Pellini, idei.
-
Dr. Szilikát
őstag
Mindenkinek vannak sötét kis titkai. Nyilvánosan még soha nem mertem bevallani, hogy a forró kávéhoz hideg RO-vizet öntök, ha nincs időm vagy kedvem kivárni a kihűlést.
Ínyencek ezt nem tudhatják meg.
-
törölt tag
válasz vodrosjozsi #11222 üzenetére
Én se szeretem, csak tejjel. Ma azért kipróbáltam egy presszót, de maradok a tejes verziónál.
-
kchris78
veterán
Mai ajánlat (Aldi): [kép]
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz FőDudu #11219 üzenetére
Na akkor a cold brew tapasztalat:
- azott kb 15 orat.
- leszurni eleg nehez - es meg a dupla teafilter es kave szuron is atjut nemi anyag.
Pedig a tea fozo kancsobol egy rendes fem szuron at ontottem a tolcserbe rakott duplazott tea/kave szurobe. Azokat 2x csereltem, mert bealltak. Aztan a kapott kavet meg a masik tea fozo kancso lezer vagott szurojen is atkuldtem. A fem szuro felfogta a zacc nagobb reszet, a folyadekot szurte at a dupla kave szuro. Aztan vegul a tea fozo szuroje.Izre viszont bejon. Haromszorosara higitottam jofajta hideg tejjel - igy lett nekem megfelelo szinu (vilagos karamell szin).
Nem savas - igy valoban nem oldodik ki a savassagot ado resze a kavenak.
Az elkeszult kb 1 literbol kb 1 decit ittam meg a nejemmel - a maradek ment a hutobe egy muanyag kulacsban. Azt hiszem par nap alatt el fog fogyni. Ha jol olvastam akar 2 hetig is eltarthato - en nem tervezem 4-5 napnal tovabb tarolni.
(a kezemrol eleg nehez volt lemosni a kave illatot - legkozelebb gumi kesztyuben csinalom. Pedig csak max a zacchoz ertem hozza).
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
atala
addikt
Akkor én is megosztom, melyik kávék jöttek be eddig igazán.
Philips 5444 kávégép. Általában tejjel, vagy tejhabban iszom.
Mind a kettő 100% Arabica. A Cafe Crema Grande-nél enyhén csokoládé ízt lehet érezni, nagyon finom.
De ahogy megfigyeltem, a közepes, vagy közepesnél kicsit erősebb pörkölésű 100% Arabica kávék jönek be.
-
FőDudu
veterán
válasz jjeahh #11218 üzenetére
Van itthon egy masik ugyanilyen teafozo - annak a finom (lezer vagasu) szurojen kuldom majd at. Ami azon atmegy, az maradhat....
Lehet elotte egy nagy tolcserbe teszek 1-2 kave filtert es annak a maradekat kuldom csak at a teafozo szurojen.
Aztan mehet a hutobe, par napot elall ha jol olvastam.
Ez most Antica Tostatura kavebol keszult. Azt isszak erre fele az 5* szalloda vendegek - ha nekik megfelel, valoszinuleg nekem is jo lesz.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
jjeahh
nagyúr
válasz FőDudu #11217 üzenetére
Ezt én is csináltam a nyáron, elég finom, sokkal jobb, mint a kotyogós kávé, de a presszó szintjét nálam nem éri el. Ugyanakkor meglepően igényes a kávé fajtára, minőségére, én világos friss pörkölésű, savanykás, gyümölcsös ízvilágú kávéval értem el a legjobb eredményt. Leszűrni viszont nem könnyű .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
FőDudu
veterán
válasz FőDudu #11216 üzenetére
Fogtam 1 bogrenyi kavet - jo darabosra megdaraltam kezi orlovel - meg 4 bogre vizet, bele boritottam 1 uveg tea fozobe. Reggelig azik, aztan leszurom. Meglatjuk mi lesz belole.
Van itthon tejszin, tubusos suritett tej, 2-3 fele tej (tartos, friss, 1.5, 2.8, 3.5% tartalmu - es olaszoktol ma hoztam teljes tejet is.)A tobbit majd holnap.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz #85578752 #11215 üzenetére
Nyarra mindenkeppen kiprobalom - akkor a jeggepet is jaratjuk es lehet mindenfele jeges finomsagokat is kesziteni.
A mostani kave gepem nem tud cold brew-t, de azt hiszem letezik belole aztatos megoldas is (ha jol remlik ejszakara hutobe rakjak vagy valami hasonlo trukkel). Ha bejon a cold brew - akkor lehet dragabb gepet venni - azt hiszem a Jura X10 mar tud ilyet is.
Hatar a csillagos eg.FőDudu
-
törölt tag
válasz FőDudu #11213 üzenetére
Nem, én is tejjel iszom az esetek 99.9 százalékában, 150-160ml felgőzölt tej, egy ristretto mennyiségű kávéhoz, igaz forrón, az is jó ha teljesen elvegyül és még nem válik szét, egyenletes könnyű levegős hab, az is jó ha teljesen elkülönülve a crema és latte art tejfoltjai felváltva tesznek hozzá a már elkeveredett tejes kávéalaphoz.
Forró csészébe főzve nem tűnnek el olyan könnyen azok a finom aromák, amiket szeretek, hidegen más ízek dominálnak, a hidegvizes kivonatolást próbáld ki, egészen érdekes világ az is, hideg tejvirággal, valahogy így: -
FőDudu
veterán
válasz #85578752 #11212 üzenetére
Tejjel.
A leghosszabb/legerosebb Cappuccinoba (ami alapbol vagy 2,5-3 dl) meg megy kb masfel-ket deci tej. Hogy kihuljon - mert nem csak a kave izet utalom, hanem a forro italokat is.
Igy jol lehutve es a kave erosseget agyoncsapatva egy jo tejes italt kapok. Na nekem az tetszik.
(tudom, kar belem)
FőDudu
-
biker
nagyúr
hali, philips 2200 elkezdett maga lá vizelni. Lehet hogy ki kell cserélni a kis nyakon a tomítést, ahol bemegy a KPE-be a víz?
Tiszta víz folyik alá, nem kávé. amennyire nézem, azért nem a tálcába folyik, mert a gép belső falán folyik le a víz, nem a kialakított járatokon a tálcába. így a belső fal és a tálca közt folyik. ez meg elvileg az a ferde csőcsonk, amire felmegy az egység beömlő torka minden ciklusban.
Jól sejtem? esetleg beszerzési forrás tipp?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
jjeahh
nagyúr
válasz Beni2360 #11203 üzenetére
Akkor még biztosabb, hogy kipróbálom, ha hoznak majd a Lidl-be. Eddig csak ez ijesztett el tőle, azt írja rajta, hogy sötét. Mondjuk ez is márkafüggő, a Kimbóék pl. a sötét pörkölésűt nevezik medium roast-nak, így tőlük dark roast kategóriában már szenet kapsz
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
psion2101
tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok ha húlyén fejezem ki magam,de nem vagyok szakértő.Olyat produkál a gép,hogy megpróbálnám örölt kávé módban takaritani,de nem csinál semmit csak melegiti a vizet.Majd mutatja,hogy a habositón engedné ki inkább a vizet.Az utolsó kávéfőzés is hasonló gomd volt.Nem is csinált már kávét.Kitakaritottam mindent amit lehet.Meghalhatott a gép szerintetek? -
Beni2360
félisten
válasz jjeahh #11194 üzenetére
Pellinl 82 egyáltalán nem sötét pörkölésü szvsz.
Közepesnek mondanám. 5/3-s[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest