Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
válasz Cblacksmithc #13766 üzenetére
Miért?
-
z123456z
őstag
válasz Cblacksmithc #13764 üzenetére
Köszönöm, ezen már túl vagyok, jó volt. Most ez jött szembe, meglátjuk milyen lesz.
-
z123456z
őstag
Aldiban 5.990,- a Pellini N⁰4. Ez milyen lehet, próbálta már valaki?
-
z123456z
őstag
Mégis mi a fene a különbség a különböző csomagolású, ámde azonos kávék között? Egyszer és mindenkorra pontot teszek a rejtély végére. A vonalkód is megegyezik. Egy fényes piros, két bordó, az egyik vákuumos. Tehát ez az új módi a szemes kávéknál is. Egy aldis, két sparos. Mind osztrák pörkölés.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz jozsi252 #13699 üzenetére
5500-ast nem kell kihúzni. Utána elmosni, megszárítani, kenni. Összerakni és főzni két kávét, akár kávé nélkül is ( őrölt kávé beállítátás kávé nélkül ). Kész.
Én rendesen meleg hajszárítóval szárítom, nem vacakolok hideggel. A kávét is forró vízzel csinálja, nem gondolom, hogy árt neki. Minden hónap utolsó hétvégéjén csinálom, a sima takarítást minden hétvégén, ekkor nincs zsírzás. Vízkőtlenítést még nem csináltam, a következő vízszűrő cserénél tervezem, most még 40%.[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz jozsi252 #13686 üzenetére
Én kádban lezuhanyozom, ha kenős karbantartás, akkor nagy nyomással is. Aztán a kád fölött, a sárga műanyagot összefogva a házzal jól megrázom, majd hajszárítóval megszárítom. Amíg elmosom a többit, ez kihül, ha kell kenem, ha nem, akkor mehet össze. Én is bekapcsolom, hogy minden rendben van e. Ennyi.
-
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #13652 üzenetére
Ezeket kismilliószor kitárgyaltuk már, te is többször elmondtad, amit köszönök. De nem tudom érthetőbben leírni, amit már többször is leírtam. Nagyjából már ismerem a gépet, hogy mivel mit állítok. Nos, tök mindegy mit csinálok, nem lesz olyan vastag, mint a 3300 volt eszpresszónál max erősséggel 3. finomságok. De még olyan vastag sem, mint a magasabb, durvább őrlési beállításokon, ugyanúgy presszón. S ami még érdekes, hogy 12. fokozaton és 3-4-en is 10.2-10.3 másodpercig őről, míg ha leveszem az erősséget legkisebbre, akkor csak 8 mp. Tehát változtatja kávé mennyiségét az erősségnek megfelelően, de az őrlemény elvileg ugyanannyi finom és durva beállításnál is, csak vékonyabb. Ránézésre azt mondanám, hogy 8-10mm, míg a vastag szerintem simán másfél centi.Vigyem szervízbe, vegyek egy központi egységet vagy hagyjam, mert ez normális ( szerintem, nem az, mint az előző modellen láttuk )?
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz FőDudu #13649 üzenetére
Pedig függ, az tuti. Amikor nyáron beüzemeltem, már akkor feltűnt ( volt összehasonlítási alap ugye, a 3300-as ), és mérgemben visszatekertem 12-re. Ott megjött a vastagság. Aztán szép lassan ismét a 3-on kötöttem ki. Mi kénytelenek vagyunk állítgatni ( az italok beállításit ), legalább 3 profilt használunk. Tegnap ismét 12-ről kezdtem, nagyon szép a vastagság, lefőztem egy csomót, hogy visszaérjek 4-re, és megint vékony. Kezdem únni, hogy nem tudom, miért. De a durva és vastag pogiból is jó italt készít, és a finomabb vékonyból is. Akkor milyen lehet normális vastagságú finom pogiból? Ki a fene érti ezt?
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz Power17 #13642 üzenetére
Nem gondolnám, hogy 1 év után máris kifutó modell lenne a 3300-as. Szerintem jó, de itt azt mondják, hogy a De'Longhi jobb. Én kipróbálnék már egy De'Longhi -t, mert a philips hangjától rosszul vagyok. De nem hiszem el, hogy annyival jobb lenne, akárhányan állítják.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz FőDudu #13643 üzenetére
Még 2.5 év gari van rá, nem akarnám felújítani. Csak 17k nem olyan sok egy központi egységért. Meg idegesít a vékony pogácsa. Tegnap visszatekertem 12-re, és szép kövér pogácsák készültek. Most 4-ig elértem, és megint vékony. Mondjuk az ital kifogástalan, csak nem értem ezeket a vékony pogácsákat. A 3300 még finom fokozatokon is vastagot csinált. Ezzel nem akarom beküldeni gariba, ezért gondoltam rá, hogy veszek egyet. A központi egység tömöríti a kávé őrleményt nem?
-
z123456z
őstag
Érdemes vajon tartalékba venni egy központi egységet ( megy rá a szülinapi kupon, így 17 ezer ), vagy tök felesleges a 3 év gari mellett? Most kapható, eddig nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz Mentior #13607 üzenetére
https://www.philips.hu/c-p/EP1200_00/series-1200-automata-eszpresszogepek
De ha nem ízlik, ne engem ne okolj. Te akartál automatát.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz Mentior #13604 üzenetére
Szerintem az összeg kevés egy új automatához, használt árakat nem ismerem. A legegyszerűbb Philips darálós automata 9x.000 forint, nem tudom, menne e rá a szülinapi kupont. Amennyiben igen, akkor még 27 lejönne belőle. De az tényleg alapgép.
Megnéztem, megy rá, így 66.500.
Philips Series 1200
Olcsóbban tuti, hogy semmit nem kapsz.Félautomata nagynyomású van annyiért, szerintem arra gondolhattál. Nekünk Sencor ses 4040bk volt, szerettük, jó kávét csinált. De ha nem kell a tejtartály, akkor olyat nézzél.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz jozsi252 #13602 üzenetére
Szerintem igen. Nemigen foglalkoztatott eddig a mennyiség kérdése, de reggel eszembe jutott, mert habos kakaót csináltam csak tej habosítással. Először 250ml-re aztán 320ml-re állítottam, így már tele lett a bögre, de szerintem talán 1 dl fogyott a tejből, bár nem tudom, mennyi megy a tartályba, csak tipp. De ez a hab köszönőviszonyban sincs a lattés/kapucsínós habbal, inkább olyan, mint amit te fotóztál. Tehát valahogy tudja ( tudná ) szabályozni a hab minőségét, talán a gőz mennyiségével, nyomásával, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Szerintem ezt jozsi252-nek akartad, nekem jó a hab. És igen, mindig hideg tejből csináljuk.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Nekem pedig méginkább mindegy, hidd el. Amire pedig reagáltál, ezt is írtam: "Ezt mondják, de én sok különbséget nem vettem észre."
De valóban nem tudtam eddig ezt, mondhatni be lettem csapva, mert mindenhol a zsírtartalmat említették, legalábbis ahol én olvasgattam. Most benéztem egy barista oldalra, és tényleg a fehérje a lényeg. Úgyhogy köszi.
De száz szónak is egy a vége: szegénynek nem a tejtől néz ki úgy hab, mint a mosgatószer habja.
-
-
z123456z
őstag
Én eddig még nem láttam vákuumolt csomagolásban szemes kávét, de ma ez is megtörtént. Kínainál néztem kávékat, találtam Lavazza Expert Gusto Pieno -t. És vákuumcsomagolású volt! Nem az a beton kemény, mint az őröltek, de érezhetően kemény. Találkozott már valaki ilyennel?
Nem mertem megvenni, de találtam egy nem vákuumoltat más lejárattal, azt megvettem. Ezt szeretem ebben a kévéban, hogy megnyomogatva az aroma szelepnél annyira finom illata van, amit más kávénál nem érezni. Szerintem a legjobb az 5000 környéki kategóriából. -
z123456z
őstag
válasz jozsi252 #13550 üzenetére
Őrlés közben állítsd ( legalábbis lefelé ) és egyesével. Nem kattant szerintem, érzéssel kell. Ezzel is szenvedtem, volt, hogy több fokozatot sikerült állítani egyszerre. Vagyis a 3300-nál, ezen már megy egyesével. Kávékat neked kell kitapasztalni, olvasgass vissza, sokan leírják a véleményüket egy egy kávéról. Én a tejhabot latténál és kapucsínónál is maxra teszem, nem érdekelnek a számok. Jó lesz az.
-
z123456z
őstag
válasz jozsi252 #13547 üzenetére
Nem tudom, mitől függ, de valakinek az elejétől fogva jó, másnak idő kell, míg beáll. Nekem a 3300 az elejétől jó volt, az 5500-zal sokat küzdöttem. A mennyiségekkel nem foglalkoztam soha. Az őrlési finomságon célszerű állítani, de egy darabig lekvár szerű volt nekem is. Majd jó lesz, de nem lesz karosra jellemző sűrű és krémes.
-
z123456z
őstag
válasz Memmaao #13545 üzenetére
Hazudtam, bocsánat, 138 volt. Még nyár elején volt. Nehezen indult a barátság, de már beállt, jókat főz. De én se veszek többet philipset, de én kizárólag a hangok miatt.
-
z123456z
őstag
válasz Memmaao #13543 üzenetére
Akkor jól gondoltam, hogy alapvetően elégedett voltál vele, tehát az, hogy jobb kávét csinált, csak egy extra, pozitív hozadéka a váltásnak. És milyen igazad van, én is ezektől a hangoktól vagyok rosszul. Ez a profit maximalizálása érdekében történő silány anyaghasználatnak és a spórolásnak köszönhető sajnos. Ha egyszer lesz véletlenül olyan, mint a tied, ilyen jó árban, mint az 5500 volt ( alzánál szerintem elárazták, valami 136k volt, ismételten köszönöm a szemfüles fórumtársnak, hogy megosztotta, vettünk is páran ), akkor nem fogom kihagyni, az biztos, de a mostani árát számomra nem éri. Pedig a csendessége, látszólagos masszív felépítése, a vadiúj tervezése miatt biztosan megérné.
-
z123456z
őstag
válasz Memmaao #13540 üzenetére
Amikor kijött a 3300 a csendesebb darálóval, a YouTube -on volt zajteszt, összehasonlították elődmodellel és De'Longhi val is. A De'Longhi és az előd is jóval hangosabb volt. És nem himi-humi influenszer teszt volt, hanem kávés oldal tesztje. Hozzáteszem, hogy és személyesen soha nem hallottam mást, se philipset de De'Longhi-t, de elhiszem nekik. Neked minden bizonnyal a hangosabb Philips modellek voltak, ezért halkabb az új, biztos fejleszt a De'Longhi is. Ennek ellenére gyűlölöm a hangját, még így is kellemetlenül hangos nekem.
Már többször írtam, hogy a lefőzött italokkal tökéletesen elégedett vagyok, szerintem nagyon jók ( már a 3300 is remek volt, de az 5500 szerintem jobbakat főz, azonos szerkezet ide vagy oda, vagy placebo, de mindegy is ), és amíg nincs másikkal tapasztalatom, ez így is marad, ezért nem is keresem a próba lehetőségét. Egyébiránt soha nem adnék ekkora összeget egy kávéfőzőért, De'Longhi sem vonz különösebben, kivéve a te modelled, egy olyat a cserélhető kávék miatt elfogadnék. De feltételezem, ha 12 évig használtad a philipseket, te is elégedett voltál, nem ez indokolta a váltást.
Összefoglalva elhiszem, hogy jobb a De'Longhi, a tiéd különösen tetszik, de nem tervezek jó darabig váltást, pláne ilyen áron. De azért köszönöm.
-
z123456z
őstag
válasz staldan #13537 üzenetére
Nekem kb fél évet volt meg, szerintem jó gép, nem tudom, milyen megbízhatósági problémákat hallottál. A hangját utáltam, ahogy az 5500-ét is gyűlölöm, de szerintem nagyon jó italokat készítenek. De ha úgy hallottad, hogy nem jó, akkor ne vedd meg, mert a végén még én leszek a hibás.
-
z123456z
őstag
válasz Tomirallye #13530 üzenetére
Nagyon finomak a jeges dolgok. Valahogy máshogy főzi, mert egész más a hangja, amikor átnyomja a vizet. Talán kevésbé forró, de maga a főzet nem hideg, ezért is kell bele a jég. Jó dolog, de a jégkockák miatt nekem ez több munka, mint szeretném. Delonghikat reklámozzák cold brew-val, azt nem tudom, hogy tényleg hideg e.
-
z123456z
őstag
válasz FerNandor #13522 üzenetére
Ez a Kimbo nekem se jött be annyira. Más Kimbohoz még nem volt szerencsém. Én a Costa Signature Blend közepes pörkölésű 8-as erősségűt vettem mellé, ez nem mertem, de az se nagy szám. Viszont a Costa Crema Blend ( vagy Velvet? ) 9-es erősségű az ízlett.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Suprema is megy szülinapi kuponnal, 406k. Elég komoly gépnek néz ki. Talán érdekel valakit. Ha egyáltalán labdába rúghat a sok De'Longhi ajánlás mellett.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #13271 üzenetére
és FőDudu
Majd próbálok képet csinálni, de szemmel láthatóan az egyik oldala vékonyabb, mint a másik. Mint egy ferdén vágott rúd. Érdemes ezzel foglalkozni, vagy sem?
-
z123456z
őstag
Philipsnél a pogácsákat a központi egység készítí? Az előző, 3300-nál úgy emlékszem, hogy teljesen szabályos henger alakú volt, ennél az 5500-nál pedig olyan féloldalasnak tűnik, benne egy "lépcsőfokkal". Ennek ellenére határozottan elégedett vagyok az italokkal, cseppnyi hiányérzetem sincs, csak fura alakja van.
Na, szóval csak azért firtatom ezt a kérdést, hogy érdemes e felkeresni a szervízt, vagy ne foglalkozzak vele? Amúgy alzás vásárlás, ilyenkor is egyből mehet a philips szervízbe, vagy hozzájuk kell vinni?
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Az mitől lehet, hogy öblítéskor és néha főzéskor hallhatóan levegős a rendszer. Ekkor kiveszem a tartályt, lekapom a aqua clean szűrőt, de nem veszem ki, hanem a víz alatt megfordítom és kövér buborékok jönnek ki belőle. Aztán visszahelyezve, és egy darabig tök jó. Mitől levegősdik le a szűrő? Talán nincs különösebb jelentősége, de nagyon bosszant.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz reflxx #13183 üzenetére
Nekem 5500 van, teljesen elégedett vagyok az italokkal, sőt, bár nehezen indult a barátság. Utálom főzés közben a hangját, utáltam az elődjének is, pedig ezek már csendesebbek a marketing szerint. Akinek De'Longhi van, azt fogja dicsérni. Nekem ahhoz automatában még nem volt szerencsém.
-
z123456z
őstag
Nekünk az eszpresszó max erősség és 70ml-re van állítva. Ristretto is max erősség, de ott a maximum mennyiség 40ml. Hőmérséklet mindkettőnél max. Szóval ezek a ristretto-k életem legjobb kávéi ( itt mindig hozzáteszem, hogy nem vagyok hc kávé rajongó ), csak mennyiségre nem sok egy ébresztéshez. Ezért reggel eszpresszó, amikor hazajövök ristretto.
-
z123456z
őstag
Múltkor már kérdeztem, hogy mi a különbség a ristretto és az eszpresszó között, de továbbra is birizgálja a kíváncsiságomat, hogy mit csinálhat másként a gép, hogy két ennyire eltérő ízt hoz ki ugyanabból a kávéból? Ez a Kimbo nem váltotta be a reményeket eszpresszóként, de ristretto pici tejjel szenzációs. Tulajdonképpen nem ittam még rossz ristretto-t. Létezik, hogy annyi a trükkje, hogy kevesebb vizet nyom át rajta? Bár mintha a pogácsa is picit vastagabb lenne, de erre nem esküszöm meg.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Az mitől lehet, hogy ahogy megyek lefelé az őrlési finomsággal, egyre vékonyabbak a pogácsák? Ugyanannyit őről, csak mivel finomabb a szemcseméret, jobban tömörítí? Ezzel a Kimbo -val kínlódok, annyira nem jön be, már lementem egészen 2-ig, de elég vékonykák a pogik. Ha jól emlékszem, 6-7 felett jó vastagok voltak. Lusta vagyok lemérni, hogy van e különbség az őrlemény tömegében.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Kíváncsi leszek erre a lidl-s Kimbo-ra. Közepes pörkölésűnek írja, de olyan sötét, hogy kevés ilyet láttam. De szép egyformák a szemek. És rendkívül intenzív az illata. Holnap kiderül, mit tud kezdeni vele a Philips.
-
z123456z
őstag
válasz abrtom87 #13077 üzenetére
Nekem teljesen jó habot csinál, de sosem iszom máshol ( mármint kapucsínót vagy lattét ) így nem tudom hasonlítani semmihez. Volt itt a fórumon, aki lefitymálta. Az én igényeimet maximálisan kielégíti, de nekem a háromezres kávé is jó. De majd jönnek a De'Longhi fanok, és majd azt dícsérik. Vegyél egyet, azt ha nem jó, visszaküldöd. Vagy vegyél kettőt, a jobbikat megtartod.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #13076 üzenetére
Ezek után már csak azt kellene megtudni, hogy a gyár ( philips,) mit használ? Mert amivel új, gyári állapotban érkezik, kemény, és az erős zuhany sem hozta le. Amit viszont gyáriként mellékelnek a géphez, egy mosást bír ki, aztán már nemigen látszik. Hogy van ez?
-
z123456z
őstag
válasz FőDudu #13041 üzenetére
Ha nincs gondotok a wessperrel, akkor felesleges körök ezek. Péntek reggel írta a cserét, több, mint 3 hónapot ment a gyári első. Négy pöttyös víz, reggeli négy kávé, aztán én, amikor hazaérek 11 körül még egy. Ez a minimum sztenderd. Nyáron még pluszban délutánonként 4 koffeinmentes jeges kávé ha nem is minden nap, de legalább 2 napos átlagban. Ehhez jön még tea ( ritkán, 2.5dl ). Ugyan megnéztem a számlálót, de lusta voltam feljegyezni és számolgatni. A következő cserénél összeírom. Amire kíváncsi leszek, hogy mikor kér először vízkőoldást. De azt lehet, hogy nem várom meg, hanem a következőnél megejtem. Egyelőre nincs semmiféle értelmes indokom a váltásra. És szerintem a 3 év gari alatt nem is lesz.
-
z123456z
őstag
válasz Csabcy #13036 üzenetére
Szia. Én még az első használat előtt üresen letekertem kettesre, nagyon pocsék kávét csinált híg lekvár állagú pogácsával. Visszasírtam a 3300-ast. Dühömben egy lépésben átcsavartam 12-re, és onnan hoztam lefelé egyesével. Ami érdekes volt, hogy már néhány főzet és 1-2 fokozat állítás után marha jó kávét ( SZERINTÜNK!! ) kezdett csinálni, de továbbra is sár szerű zaccal. Aztán egyszercsak egyben maradt és beállt a vastagság is. Most 3-nál tartok, már nem állítgatom, számunkra tökéletesen vállalható, ízletes, nem híg, nem áttetsző főzetek készülnek, bármit készítünk. Nem tudom, hogy idővel beállt volna magától is, vagy kellett neki a legnagyobb fokozat kezdésnek, passz. Szerencsére marha jó lett, imádom. A hangját gyűlölöm.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Akkor ez eddig egy negatív és egy pozitív tapasztalat, nem leszünk előrébb vele. De én elengedem ezt a témát, mert hülyén néz ki, hogy tapasztalat nélkül okoskodok, mindenesetre én nem bízom benne, és nem akkora összegről beszélünk, hogy megérné kockáztatni. Nálunk is 4 pöttyös a víz, a 3300-as ment csaknem 7 hónapig, az eladás előtt egy héttel raktam bele új szűrőt ( a gyári után a 2. . Az 5500-ast júli másodikán üzemeltem be, napok óta 10 százalékot ír, szerintem a héten lesz csere. Szóval 3 hónapokat bírnak, az évente 4 szűrő, 8-10 ezer különbség, kevesebb, mint egy ezres havonta.
-
z123456z
őstag
válasz FőDudu #12989 üzenetére
Többször is írtad, hogy kb havonta cseréled, amúgy meg a gyári ment 3 hónapot, aztán hat hónap alatt elhasználtad a 6 Wesspert, az nálam is havi 1. És a wessper használata után jöttek az említett anomáliák. Szerintem egyikünket sem vágja földhöz a havi plusz 2-3 ezer kiadás a gyári dolgokra. Én is dühöngtem az elején, már nem veszek mást, nem éri meg. Allegrón 4500 a gyári, minek trükközni és kockáztatni úgy, hogy gyakrabban is cseréled? Persze félreértés ne essék, mindenki azt használ, amit akar.
-
z123456z
őstag
Azt hiszem, megtaláltam a legjobb olcsó kávét. Lidl-s Bellarom Caffé Rosso. Jó régen itt áll a szekrényben, tegnap töltöttem a gépbe, szerintem már az jön belőle. Nekem nagyon bejön. Ha sztenderd tudja hozni ezt az ízvilágot, dehogy veszek én drágábbat, annyira nem vagyok kávé rajongó.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Az espresso és a ristretto között a víz mennyiségén kívűl mi lehet a különbség? Kíváncsiságból ittam nemrég, azóta minden nap. Baromira ízlik nekem, bár reggelre a mennyiség miatt nem iszom, kevés. Amit még észrevettem, sokkal vastagabb pogácsákat találok az espressohoz képest, szerintem ez is a ristretto műve.
Egyébként most valami Costa van benne, szerintem jó. Érdemes végigmenni Costa kínálaton?
[ Szerkesztve ]
-
-
z123456z
őstag
válasz Csöves #12737 üzenetére
Nagyon keserű, mintha valami erős kávé lenne, de nem lehet, hiszen 100% arabica. Szerintem valami adalékkal van felturbózva. Az asszony meg vizesnek találta, az eddigiek krémesebbek voltak szerinte. Tehát vizes és keserű.
Beni2360
Az nekem is itt figyel a szekrényben, de most a fekete eduscho ment bele. Ez se nagy szám, a kék jobb volt.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Na megvan az első kávé, amit kikanalaztam és kiporszívóztam a gépből. Förtelmes.
Amit még észrevettem, a pogácsa vastagsága és a darálás hangja/hangereje nagyban függ a kávétól.
Ellenben az Omnia koffeinmentes őrölt kávéja egész jó, legalábbis tejes italokban.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz CsiguszMaxim #12616 üzenetére
Én nem vagyok hc kávé rajongó, sőt, az ízlelőbimbóim sem túl kifinomultak, a tetejébe még tapasztalatom sincs túl nagy, de szerintem ez a pogácsa dolog kicsit túl van misztifikálva. Épp a mostani géppel az elején a pogácsa miatt nem voltam túl elégedett, és mérgemben a legelejéről kezdtem az őrlő beállítást. 12-ről indultam tehát, és meglehetősen lekvár állagú volt a zacc, mégsem éreztem rosszabbnak, éppen ellenkezőleg, talán picivel még jobbnak is tűnt a főzet, mint az előző géppel. Mostanra már más kávéval, 8-ig jutott beállításon, egyben maradó ( legfeljebb kettétört ), sosem látott vastagságú pogácsával sem tűnik fel, hogy jobb vagy másabb lenne a kávé, mint a lekvárral.
Persze ez csak az én magán véleményem, talán csak placebo, de én így érzem. -
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #12613 üzenetére
Hát még a cukrozott fejes saláta ecetes leve 1-2 nap állás után...
-
z123456z
őstag
Víztartály eleinte nekem is akadt, mintha a tartály és a gép csatlakozói nem passzoltak volna, de már szépen a helyére csusszan és működik is rendesen. Esztétikai problémák/hézagok nem voltak és most sincsenek. Nekem az őrlő állt be nehezen, mérgemben 12 -re állítottam, és meglepően jó, sőt, kiváló kávékat csinált annak ellenére, hogy a pogácsája vékony volt és nem is maradt egyben. Nem is kapkodtam az állítással, most nyolcasnál tartok, meglett a vastagság valamint egyben van, és marha jó kávét csinál.
-
z123456z
őstag
Én meg azt sem tudom, hogy melyik micsoda. A latteén és a cappuccinon kívül meg kell néznem mindegyiket, hogy mi lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz kchris78 #12572 üzenetére
Az én kávéfogyasztási szokásaim leginkább FőDuduéhoz hasonlíthatók. Két különbség van, nem csak lattét iszom és nem utálom a kávé ízét. De ilyen mélységeiben nem érdekel a dolog, mármint, hogy megkülönböztessem az ízjegyeket. Meg tudom ítélni, hogy az egyik jobb vagy rosszabb, mint a másik, de ezen kívül semmi több. Engem ez tökéletesen kielégít.
-
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #12549 üzenetére
Ja, tényleg, ezt nem is láttam eddig. Bár igazából nem a gumigyűrűt írja. Na mindegy, akkor majd kenem ezen is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hangprojektor extrákkal: Samsung HW-Q700A teszt
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest