- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz dangerzone #9217 üzenetére
Jó ötlet volt.
Bluegene: Még jó páran mondták itt is, sztem inkább te vagy egyedül. Amúgy bocs, a hsz-aid alapján sejthettem volna, hogy van közöd Amerikához (ahol még a kipufogóra is rá kell írni, hogy forró), de csak a hasonlat kedvéért mondtam. Én éppen elégszer találkoztam játékok fórumaiban ezzel a cache problémával, de eszem ágában sincs olyasvalaki kedvéért megkeresni egy rakás hsz-t, aki nincsen tisztában triviális dolgokkal, és ha 50-en mondanák neki, hogy így jártak, azoknak sem hinné el, ahogy másoknak sem, itt, a topicban.
Ha nincs cache-igényes játékod, akkor nem fogsz találkozni a problémával, egyébiránt az is érdekes, hogy nagyobb cache-sel bíró procik tulajainak kevésbé volt problémájuk GTA4 futásával, de említhetném a GRID-et is, amely játék sokaknál laggolt erősebb VGA-kkal, míg nálam fullban futott HD4650-en (AA is!), csak nekem E8400-am volt, a panaszkodó tulajoknak meg valami tuningolt kis Intel procijuk vagy Athlon X2 1MB cache-sel. De egy barátom is lecserélte az X2 4600+-t egy 6000+-ra, és máris rendben futnak az eleddig laggolós játékai.
Tesztet meg nehéz lenne beszúrni, amikor egyrészt mindenütt direkt erős processzorokkal tesztelnek, másrészt meg a cache-hiányt egyetlen program sem mutatja ki (ezért a maflábbak elhiszik, hogy a hiba nem létezik), max. szemmel látja az ember, és akkor jön itt a "látom, hogy akad az 50FPS" beszólás és társai.
Az E5000-es topicban aztán nagyon meg lehet ítélni, az messze nem a leggagyibb processzor.
Egyszer felfoghatnád már, hogy tapasztalatból beszélek (még ha olykor másokéból is, de nem 1-2 emberéből), nem a saját hasamra ütve találok ki valamit. Amúgy még mindig nem magyaráztad meg, hogy ha semmit nem jelent a több cache, akkor miért nem csak 1MB cache-sel szerelt procikat gyártanak...
Ha azt látod, hogy elfogy a pénzed, írd le soxor, hogy "nincs ilyen", és gazdag leszel. Legalábbis ha helyes az érvelésed.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hobby elektronika
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Hobby rádiós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AKCIÓS-GARIS!!! POWERCOLOR RED DRAGON RX 580 8 GB
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit
- Eladó MSI Radeon RX 6800 XT GAMING X TRIO 16G
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya!
- PowerColor Radeon HD5770 1GB 128bit DDR5 Videokártya