- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
válasz Májsztró #8592 üzenetére
tudtommal nem adnak....ha a ventibe nem megy 3. ér, akkor szoftveresen nemis fogod vezérelni azt sztem. vagy tévedek?
(#8593) hackeeeee köszönöm az Isten fizessen meg jócselekedeteidért...
szerk: nemis olyan rossz ez a hűtés. elég pofás a 3 hőcsövével...hm.(#8596) zodo: háát, akkor valszeg nagyon úgy fest, hogy hűtést köllene cserélned
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
t.kristof
senior tag
válasz Viktor89 #8594 üzenetére
szerintem IceQ 4et nem lehet kapni, legalábbis én nem találtam. de belinkeltem neked egy tesztet [link] itt a 4850eseket tesztelik hütés szempontjábol. szerintem olvasd el mielött veszel, igaz nincs benne mindegyik vga de azért több mint a semmi.
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
Májsztró
addikt
Nem , ventillátor-táp-átalakítót. A két eres kábelt bele lehet dugni a VGA-ról , a másik fele megy egy 4pin-es molex.
mod: Elnéztem , nincs is ilyen a tartozékok közt. Pedig a képen úgy látszott A tápcsatlakozót néztem el.
(#8598) Viktor89 : Mi is ezt mondtuk ,hogy vegyél inkább 4870-et
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz - = Zk = - #8591 üzenetére
2 vezeték van a ventihez, ahogy Májsztró is mondja.
(#8592) Májsztró
" De adnak a kártyához átalakítót. "
[ Szerkesztve ]
-
Viktor89
aktív tag
Na 3 kártya közül mondjátok meg,h melyiket vegyem és békénhagylak titeket. Az is fontos,h halk legyen,de fontosabb,h ne melegedjen könnyen.
A 3 versenyző:
-Sapphire Radeon HD4850 Vapor-X
-ez
-HIS Radeon HD 4850 IceQ 4 -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #8587 üzenetére
De van. Meg is találtam, mert rémlett, hogy valahol láttam. Itt van-e.
Na Asusnál én nem is a DK-ra gondoltam, hanem a Matrix-ra, az elég batárra sikeredett.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Májsztró
addikt
válasz - = Zk = - #8591 üzenetére
Ahogy a képeken nézem , csak 2 ér van. De adnak a kártyához átalakítót. Kérdezem a tulajt ,hogy úgy próbálta-e már ?!
-
- = Zk = -
félisten
áhh, értem...
apropó, arról volt már szó, hogy mennyi érrel kapcsolódik a VGA-dhoz a hűtő maga?...[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
zodo
nagyúr
válasz - = Zk = - #8589 üzenetére
Nem.
Jellenleg az én kártyám, Icooler IV-es hűtéséről folyik a téma. -
- = Zk = -
félisten
ez az az ominózus VGA, amit hackeeee linkelt?...
-
zodo
nagyúr
válasz hackeeeee #8586 üzenetére
2 hete, ezen szenvedek, de nem akar összejönni.
HIS oldaláról szedtem le az ajánlott pack-ot. Semmi.
ATT és RivaTuner-ben sem sikerült életett csíholni belé.
CCC-ben profilok létrehozása alatt is max. az órajeleket tudtam lejebb vinni 2D-ben a .xml fájl fabrikálásával. -
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #8584 üzenetére
az iceQ hűtéseket énis csipáztam
apropó, a Mi VGA-nkról nincs valahol szétszedett kép?..érdekelne a "belső elrendezése" a hűtésnek
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hm, akkor csak nem lett olyan jó a középventis megoldás? Terhelve maxon pörög, vagy csak kipróbáltad, hogy milyen maxon?
Valamennyire azért kifelé fúj az, nem?
Kipróbálnám az IceQ4-et, hajlandó lennék feltenni a kártyámra, csakhát kapni nem lehet sehol külön, mert senki se adja el.. Vajon miért.
Pedig milyen cép:
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
zodo
nagyúr
válasz hackeeeee #8571 üzenetére
" Ez az iCooler bevált? "
Nálam a 4-es verzíó, nem.
Tény, hogy alapon 38 fok ill. terhelés alatt is max.68 fok (Furmark-al) könyékén tartja a hőfokot, de szerintem, hangos a folyamatos teljes furdulatszámon pörgő ventije.
Házból mem kifelé hajtja a levegőt, ( mint az Iceq4 ) bár ez nem probléma, mert nem meleget fúj.
Mondjuk, közel van a gyártó által feltüntetett <28 dB-es értékhez, de ugyanez szerepelt a 4670 ddr4-es karimon is ami halkabb volt ennél.
Venti nem szabályozható!Eladó, ha valakit érdekel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz katt777 #8576 üzenetére
Én beraktam a tuning profilt 3D-re, de mostmár a memIO is megáll max 75 foknál. Először azt hittem, hogy nem fognak menni a HD tartalmak 200/1200-on de mennek mégis, akadásmentesen, elején kicsit szaggat, de utána már nem. Szal simán lehet DXVA-ba nézni a HD tartalmat ezzel az órajellel is.
Na az a DK hűtő, na az még igen, az viszont sztem nagyon jó. PH-s teszt van róla asszem, talán több is.
Na jó, mondjuk ebben a táp részben igazad van.
Véleményem szubjektív...
-
katt777
félisten
válasz hackeeeee #8571 üzenetére
Elméletileg nem cseréli le egyetlen gyártó sem rosszabbra a hűtőjét, nem véletlenül hozta ki az ASUS is a DK-t a Glaciator után. Tesztet sajna nem írt róla senki.. IceQ4-et nem véletlenül találták ki a 4xxx sorozatra, 3-as nagyon jó volt, a régebbieknél még ATI kártyám sem volt, nem hogy netem.
Igen, ilyenem van, és ha nem állítgatom, nincs ATT, akkor is teljesen jól működik, csak 2D-ben nem 40°C alatt van, hanem 55-58°C-os, kb. 17% hűtéssel. Ráadásul 50%-ig nem is tekinthető zajosnak, mivel pedig a játékok túlnyomó többsége csökkentett (500/600MHz) profillal is elfut, gyakorlatilag még akkor sem zavaró, ha csöndesen játszom (40%-on elcammog 1.143V-tal).
Nem a noname-re gondolnak, hanem arra, hogy bárki ráköthet bármit egy táp összes csatlakozójára (nyilván letesztelik, mekkora fogyasztást lehet elérni egy rakás DVD-vel/vinyóval, bővítőkártyákkal, stb), akkor pedig komoly kártérítéseket fizethenének, ha a VGA nem működne.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
t.kristof
senior tag
válasz Viktor89 #8573 üzenetére
márka függő. de a sapphire-nél min 500W-ot irnak, de hogy ebböl mi igaz azt nemtudom...
az a 4850es sem rossz de ha már 5e forinttal többért van 1 gigás 4870es akkor csak azt venném meg a helyedben(ha van rá keret) ha nincs akkor tökéletesen megfelel a 4850es is
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz katt777 #8569 üzenetére
Nekem X800-am volt IceQ 2-vel, azzal befaragtam, pedig nem volt hajtva, de elkezdett pár hónap után zörögni.. ugye csúszócsapágyas volt. De annó erre rákerestem, sokat szívtak vele. Utána akartam IceQ 3-as hűtővel szerelt kártyát, mert nagyon tetszett, sőt máig vennék, sőt még akár rá is gyógyítanám valahogy a 4870-re, csak tuti nem menne rá. Pedig az a hűtő tényleg tetszik...
Ez az iCooler bevált? Ezt nem azért kérdezem, mert rosszat hallottam róla, csak ugye úgymond újdonság a HIS-től ez a középventis megoldás.@Viktor: Ezt írtuk Zk-val, ilyenünk van, asszem katt-nak is ilyen van (ha nem akkor bocsi. ) Sztem nagyon jó, így hogy rendesen sikerült beállítani, mostmár nem forrófejű, és azért van benne tuninghoz tartalék is.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Viktor89
aktív tag
ez milyen lehet?
(#8571) hackeeeee Ez a silent eff?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Aztán mi lesz, ha CF-t akar?
Skacok, a hűtésre: A Sapphire-nek már ez a sima, fekete, hőcsöves hűtése is jó, a toxic és a VaporX meg nem rosszabb nála. De ha jó hűtést akartok, maradjatok a HIS IceQ v. iCooler mellett. Glaciator-t, azt tényleg ne!
-
t.kristof
senior tag
-
Rica
senior tag
válasz t.kristof #8402 üzenetére
Hát még sem olvastad végig figyelmesen: "Az FSP-400PNF-nek 2 darab 12V-os ága van, áganként maximum 18A terhelhetőséggel, közösen pedig maximum 29A (348W) teljesítményig terhelhetőek." Volt egyszer egy szar Sapphire 3870-esem, amivel 2 hetet küzdöttünk, mire kikukáztuk. Tápgyanús volt a probléma, akkor beleástam magam a témába. Higgyél léci nekem és vedd meg ezt a tápot, amíg egyáltalán forgalomban van.
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
- = Zk = -
félisten
válasz Viktor89 #8561 üzenetére
állítólag ez az egyik legjobb ref zafír hűtő....
4850 1GB ebből és sztem elegendő leszel addig, míg "felbontást" nem cserélsz..8566: de csakis ,amelyik kevés km-et futott.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor89
aktív tag
válasz - = Zk = - #8558 üzenetére
Mi a véleményetek erről a kártyáról? Jobb mint a toxic vagy a vapor-x? És a gigabyte kártyáiról mit tudtok elmondani? Ez a két márka jöhet szóba ha azt mondtátok az asus-ra,h ne vegyek,1 gigás HIS-t meg nem igazán lehet kapni
-
t.kristof
senior tag
válasz Viktor89 #8548 üzenetére
én a helyedben megvenném azt a 4850est. nem sokkal rosszabb mint a 4870es föleg ekkora grafon... (de ha rám hallgatsz akkor azt csinálsz amit akarsz)
ez elsöben 4870eseket a másodikban 4850eseket tesztelnek.(hűtés,hang és fogyasztás)
szerintem olvasd el mert hasznos lehet[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz Viktor89 #8555 üzenetére
szeretünk segíteni 110%-osan....
katt777:ok. mostmár ezt is tudom! köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
katt777
félisten
válasz hackeeeee #8553 üzenetére
No de addig is olvasható, vki pont nemrég szólt, hogy mire kikerül a 212+ tesztem logoutra, pont vett egy ilyen hűtőt, és ő sem járt jól vele.
A VaporX páracellás hűtő (ezért a neve), nem sima hőcsöves.
- = Zk = -: Alacsonyabb fesszel nem kell annyira sem pörögnie a ventinek, tudommal IceQ karikon még leállni is képes. A Sapphire-ön a 0%=1000RPM
-
Viktor89
aktív tag
válasz - = Zk = - #8554 üzenetére
De eredetileg nem arra gondoltam és nem is azért írtam,h konkrétan keressetek nekem videókártyát,hanem,h mondjátok meg,h 1680x1050-es grafikára milyen kártyát ajánlotok. Figyelembe véve,h milyen a hűtése,mennyire hangos,mennyire megbízható,mennyibe kerül stb. Szóval nekem csak a kártyák neveit mondjátok én majd megkeresem,h hol tudom megvenni.
-
- = Zk = -
félisten
válasz Viktor89 #8551 üzenetére
OK!.....
katt: engem ez a fesz mizéri nagyon nem zavar! ...
venti úgy pörögjön, ahogy...ennyi nekem elég.
(mi is a honlapod URL-je?)[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz katt777 #8552 üzenetére
Jóvanna... Nekem újraindításkor mindig 500/900on indult. És ezt megtaláltam.
Ha megírtad logoutra, akkor sztem pár nap, és kintlesz, remélhetőleg.@Viktor:Hát, toxic-on sztem jobb az a réz hűtő. De ezt lehet másképp gondolja. Mert írt írta valaki a vapor-ra, hogy az is elég forrófejű.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
katt777
félisten
válasz hackeeeee #8541 üzenetére
Jobb későn, mint soha! De ez benne van a beállításaimban.
nevo: Hát, -10°C az tényleg remek hűtés lenne, de szerintem még egy 15°C-os szoba is elég hamar felolvasztaná!
- = Zk = -: Hát pont annyit jelent, hogy RivaTunerben nem tudod levenni a feszt. Illetve van hozzá egy plugin, amellyel elméletileg lehet, de csak ha az a bizonyos chip rajta van a kártyádon. Nálam sem a 4650-en, sem a 4870-eimen nem volt.
Skacok, nem tudom, Logout-on mikor jelenik meg, de ha valakit érdekel, a honlapomra már feltettem a HD4870 ún. Requiem-tesztjét (nem a játék ). Unigine benchmarkok DX10-ben, DX10.1-ben, DX11-ben, DX9-ben, és OpenGL-ben, valamint régebbi benchmarkok összehasonlítás végett, és az ATI drivereinek szándékos avultatását bemutatandó. Szívesen fogadok minden véleményt, kivéve azokat, amelyek azt kifogásolnák, hogy miért maximális összetettséggel, 8XAA és 16XAF mellett nyúztam a VGA-t.
-
Viktor89
aktív tag
válasz - = Zk = - #8550 üzenetére
Én már az első hozzászólásomban írtam,h garis kártya kell
(#8549) hackeeeee: vapor-x vagy toxic?
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz Viktor89 #8548 üzenetére
hát akk passz. így eléggé kötve van a kezünk. kompromiszumot kell kötni, ugyebár.
ha neked a garis kártya a legfontosabb, akkor úgy keresünk/kerestünk volna..megamit hackeeeee mutat, az sem egy utolsó darab
szerk: mind a kettő jó, szvsz! egyéni döntésen múlik...
más:
XFX 4870-ből csak ilyen ref hűtős van?[ Szerkesztve ]
-
Viktor89
aktív tag
válasz - = Zk = - #8538 üzenetére
Össz-vissz van rá 30k-m. Az általad linkelt videókarira nincs garancia :S Megnéztem én már minden apróhírdetést más oldalakon is meg új kártyákat is néztem,de nem tudok dönteni,ezért kértem a ti segítségeteket.
(#8539) Májsztró: Ezt se venném meg nyugodt szívvel.
(#8549) hackeeeee: vapor-x vagy toxic?
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
najó. de én Riva Tunerhez használom
picit másabb is a ventivezérlés beállítása.." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
nevo
aktív tag
válasz - = Zk = - #8543 üzenetére
nekem összejött a segítségével -10fok
-
- = Zk = -
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #8537 üzenetére
ezzel nyertem 5-8 fokot Loadban, köszönöm
-
O_L_I
őstag
Köszi a válaszokat. Sajna látszólag BIOStól, órajeltől, és oprendszertől független a dolog.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ja, rájöttem, van 1 olyan, hogy "indításkor ezt a beállítást használja". Oké.. Időbe észrevettem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Májsztró
addikt
válasz Viktor89 #8536 üzenetére
pl :
[Gigabyte 4850 , 1Gb]
Most így hirtelen csak ezt találtam. Lehet jobban járnál ha tennél fel egy hirdetést ,hogy milyen kártyát keresel kb. mennyiért. -
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #8537 üzenetére
köszönöm
(#8536) Viktor89:ebbe bennevan az előző VGA-d eladott ára is?....
sapphire 4870 1gb. 31k[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #8530 üzenetére
engem ez érdekelne kifejezeten[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #8528 üzenetére
A venti fordulatszámot nem tudom sajna, nem tom, hogy hogy lehet megnézni, esetleg a reg file-t kell átböngészni.
Azt tom, hogy így, hogy 1200on van 2d-ben az asztalon, közel 20 fokkal hűvösebb a ram asztalon, mint ahogy 3600on ment a ram.
Meg van vele elégedve, azért a réz blokk odateszi magát. Meg mondjuk neki nincs borítás a ház oldalán, vagyis régen nem volt, szal elég hűvös volt, gondolom azóta még meg van neki a kártya. Bár azon se lepődnék meg, ha nem lenne meg, me sűrűn cserélget.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Viktor89
aktív tag
A rivatunerrel ugye mindegyik kártya ventijét lehet szabályozni?
-
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #8524 üzenetére
valahogy megtudod mutatni, milyen fordulatszm vs hőfok -os beállításokat használsz?
8527: ilyet nem is láttam még
Amúgy havernak ilyen toxic-ja van, amit mutattál
és mennyire elégedett véle?....(#8529) Viktor89: tudtommal igen, de akadhatnak kivételek....
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #8525 üzenetére
Ez is, a réz hőcsővel.
De ez a qp:
[link]
[link2]
Erre gondoltam még, de rájöttem, hogy ez ugyanaz, mint ami a videón van, szal a QP-re gondoltam.Amúgy havernak ilyen toxic-ja van, amit mutattál.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
- = Zk = -
félisten
első gondolatom az volt, hogy az alacsony tuning miatt állt át 8X-ra... de majd kijavít valaki
alapon próbáltad? mindent visza alapra.. bios, vga...8524: amire te gondolsz az a Toxic, nem?
apropó: sztem nem vészes a hangja. pedig ez egy 4890.szerk szerk: ígyvan, terhelve van hangja. de ha odalépek egy autónak, annak is van hangja
egyetértek Veled, semmi gáz ezzel a hűtéssel. csak egy nagyonjó ventivezérlés kell hozzá...
(ide v. oda, de én lecserélem ezt a hűtést. hogy mikor, azt nemtudom)[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez sztem alaplap miatt van. Havernak is csinálta a 8800GTS-e, fene se tudja miért. Bios-t frissítettél? Bár az sem biztos, hogy megoldja.
@Zk: Azért ennek is van ám hangja.. azt hittem vmivel halkabb. Mondjuk nekem a 4870 Vapor-X hűtője jobban tetszik, ami hasonlít vmennyire a Silent Eff-re, csak másabb a venti.
Zk által mutatott kártyának is megjön a hangja ~2000rpm fölött, de azt mondom, hogy terhelve ez belefér. De legalább jól hűt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
O_L_I
őstag
Srácok ERRE mondjatok valami okosat.
-
- = Zk = -
félisten
válasz Viktor89 #8516 üzenetére
tessék. 4890 vapor X hangja( viszonyításképp a 4890)
Xszerk: hackeeeee-nak és Kattnak is ilyen Sapphire-ja van
X
jah, és persze nekemis8520: kifogom próbálni mindneképp. főleg ha az RT ismét befuccsol....
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #8517 üzenetére
Ebben benne van a venti állítás is, szal sztem jó kis profi. Mégegyszer köszönet katt-nak érte. Sztem majd próbáld ki, nekem most nincs CCC fent, gyorsabban is indul vmennyivel a gép. Csak az a kavar nekem, hogy indításkor alap órajellel indul el a rendszer, ha elindítok valamit, akkor állítja be az ATT. De majd ez most restartnál kiderül, de első beállítások után ez így volt.
Véleményem szubjektív...
-
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #8515 üzenetére
RT-vel csak ventit vezérelek. tuning CCC-ből...ennyi!
F1. kösz, h szóltál....
8518: részvétem
[ Szerkesztve ]
-
Viktor89
aktív tag
válasz Májsztró #8512 üzenetére
Jól látom,h a 4870 512mb csak 2560x1600-ban veri a 4850 1 gigát? 1680x1050-ben a 4850 jobb.
(#8512) Májsztró: Jó bocs,még szoknom kell A vapor-x-ről azt hallottam,h nagyon jól hűt,de hangos. Ez mennyire igaz?
(#8514) hackeeeee:: Jó de neked azért is volt nagy ugrás,mert 512-ről váltottál 1 gigára,Nekem is 512mb volt eddig és ezért akarok most 1 gigát. Neked amúgy milyen hűtés van a a 4870-en és milyen volt a 4850-en?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #8513 üzenetére
Ja látom, bocsi.
Én nekem sehogy se jött össze a 2D-s órajel RivaTuner-ben, így nem foglalkoztam vele. Csak monitorozásra használom. Meg mégis mennek DXVA-ban a filmek 200/1200-on, szal tök jó.
Na nézzünk F1-et inkább...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
- = Zk = -
félisten
válasz Viktor89 #8505 üzenetére
van egy másik ismerősőm neki sincs baja vele. hm. van ilyen, persze!
8511: nem engem kérdeztél ugyan, de...én a Sapphire-ra esküszöm. ATI-ból csak az volt...(#8506) hackeeeee: tudom, válaszoltam is rá
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz Viktor89 #8508 üzenetére
A fórum szerint ez van : [Az 1 gb-os 4850 addig jobb , míg el nem fogy a gpu ereje. És hiába magasabb a felbontás , a fele annyi rammal rendelkező 4870 veri a gigás 4850-et]
(#8510) Viktor89 :
A HIS féle IceQ az egyik legjobb. Vapor-X-ből volt egy széria ahol az összes 4870-es szar volt , meg sok tönkre ment. De az a széria már kiment. Annyira nem rossz hűtő.
Másik : ha 5 percen belül írsz valamit akkor a "szerkesztés" gombbal megteheted
mod2: Most látom ,hogy én is írhattam volna az előzőbe
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz Viktor89 #8502 üzenetére
Hűtésben ilyet keress : Sapphire Edition kártya ( ez a legjobb ) ,aztán van még a Vapor-X , vagy a HIS féle IceQ hűtés. Vagy cserélni a gyárit. Így jársz legjobban. Vannak fortélyok ,hogy hogyan lehet megoldani a hűtést meg minden , de ha nem akarsz vacakolni akkor a fentebb említettekből választasz egyet , vagy veszel rá Accelero S1-et , AC Twin Turbo-t vagy Scythe Musashi-t.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Viktor89 #8505 üzenetére
Nagy felbontáshoz már jól jön az 1GB-s kari, ahogy Én ezt megtapasztaltam. Gyorsabb lenne kisebb felbontásban a 4870, de ha elfogy a videóram, akkor meg jobb a 4850... Szerintem.
Annyit számít a GDDR5, hogy a memória sávszélesség nagyobb, alapon asszem vmi ~115GB/s. Még ez a 4850-nél ~65GB/s.
@Zk: Én nem is biost moddoltam, hanem ATT profilt töltöttem le, amit katt csinált, és azt használom.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Viktor89
aktív tag
válasz hackeeeee #8503 üzenetére
De lehet,h elég lenne nekem a 4850 1gb is,nem tudnám kihasználni a 4870 1gb-ot,mert egy jó ideig nem tervezek monitort cserélni,szal a felbontás nem lesz nagyobb.A kérdés még az,hogy a 4870 512mb jobb-e mint a 4850 1gb erre a felbontásra. Nemtom mennyit számít,h a 4870 az ddr5-ös. A másik nagy kérdés,h milyen márka és milyen hűtés legyen rajta.
#8504) - = Zk = -emtom nekem az előző glaciatorommal semmi bajom nem volt,sőt még soha nem volt ilyen halk és hatékony hűtőm. és az is asus kártyán volt
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
nehogy Glaciatort vegyééél!.....Kattnak kettő is meghalt, most zafírral nyomul...és van egy másik srác, neki is meghalt a két ilyen csoda....
(#8500) Májsztró: igen, ha nem tudnak róla, akkor nem. de mivel Iponban vettem minden szgép kütyümet, ismernek is....sőt. a PH!-n is fentvannak, úgyhogy írásos bizonyíték marad utánnam. és hát a mai világban elég azis ha csak beszéltünk a BIOS moddolásról.....
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát nem tudom, nem tom, hogy mennyivel lehet jobb az 1GB-s 4850 mint az 512-es. Nekem 512-es volt, 1680-ban már néha kevés volt. 4870 rádobott kb ~15-20%-ot. De ez a saját tapasztalatom. Mondjuk a 4870 1GB-s ugye, ez is számít. De sztem inkább 4870.
Na meg a másik, hogy Glaciator hűtővel épp szív valaki, ha kicsit visszább olvasol meg is találhatod, már 1szer cserélték a karit, és most is meghalt a hűtés rajta...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
- MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G VENTUS 3X OC - 2 év garancia
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12G
- NVidia Quadro 600-1GB DDR3 128bit PCI.E videokártya