Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz DerStauner #898 üzenetére
Az a langyos levegő még mindig hűvősebb, mint a tok hőmérséklete! A két venti által szállított levegő bőven elég.
-
DerStauner
senior tag
2 8-as ventilátor nyomra alulról a levegőt. igaz, ez a levegő már langyos/meleg, mert ugye ez viszi le a meleget a párhuzamos hűtőlamellákról. de szerintem ha a saphire edition kártya is vígan megvan nélküle, sőt, itt a ph tesztben még ajánlják is, akkor szerintem én is megnyugodhatok. meg lehet, hogy teszek rá másikat, amint leesik. végülis csak egy csipesz, egy radír végű ceruza, kártya ki, bűvészkedés, és kész.
-
fagy53
nagyúr
válasz DerStauner #894 üzenetére
Nem kell mindenképpen, ha kellőképpen huzatos a chipek környezete akkor felesleges.
A jól rögzitett süni 5-10°C-ot jelent a méréseim szerint, de ha nincs vmod a memóriáknál nincsen rá szükség. 45-65°C a tokozás hőmérséklete normál esetben és a max. 80-85°C. -
Dj Dekko!
őstag
válasz DerStauner #894 üzenetére
mire gondolsz nekem eredetibe van meg... és hát pöcre megy Vistán is
-
ManFer85
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hogy ezt a kártyát: msi R4870-MD1G link:http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=130&cat2_no=137&prod_no=1749
rá lehet e valahogy bírni, hogy 3 monitort kezeljen egyszerre. Három kimenet van rajta, 1dvi, 1vga és egy 1hdmi. Jelenleg 2db 2693as Samsungom (26") van és tervezem egy új vásárlását. Próbaként rákötötem egy syncmaster 2243bw-t. A catalyst látja mind a 3-at de egyszerre csak kettőt tudok aktivizálni. Meg lehet ezt valahogy buherálni hogy működjön mind a három? Vista 64 Ultimatet használok, az alaplapom pedig Gigabyte GA-EX58-Extreme. A harmadik képernyő nem játék, hanem üzleti célra lenne. Minden megoldás érdekelne.
-
DerStauner
senior tag
estét!
rég nem írtam ide.
olyan kérdésem lenne, hogy mindenképpen kell a memórialapokra ramsüni?
mert 1-et már csak a lélek tartja (azért több mint 8 hónapig bírta), a másik is már furcsán áll.
elvégre a saphire edition-on sincsenek ramsünik, meg az ac twin turbo azért fújja rá a levegőt rendesen. szerintetek?
Dj Dekko: és feltetted a crysis 64 bit fixet?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Abban nem kételkedtem amit mondtál, én a cikket olvastam anno, látod mit írnak.
#889 lsc : A szövegkörnyezetből 1értelműen kiderül, hogy nem vette vissza semennyire sem a cikk írója szerint.
#890 XoZ: "Szuper", túl szép lett volna
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dj Dekko!
őstag
Tegnap örömmel neki estem a Windows Vista Sp1 uninstallnak majd elkezdtem feltelepíteni egy Windwos 7 RTM 7229 X64 Bites verziót...
Hátha valami fejlődés van és hosszú távon már hátha működik majd gondoltam én... driverek fel.. kiváncsi voltam hogy megy a CrySis x64 bites Win7 el ... hát elindítottam... NAH EZ AZ !
Elindítottam volna ha elindult volna
Ugyan is állandóan hibát írt ki (CrySis*bin 64 exe hibát észlelt ezért leáll...) nah fekte pont a windows7 nek... aztán neki estem a Crysis x32 nek... szintén ugyan ez történt...csak már játék közben, viszont a 3Dmark Vantage a procimra több pontot adott + 600 - 800 mint a vista sp1
Én azt mondom Vista sp1... ha gyönyörködni akarunk még a dx10 ben
Persze reinstall volt ... vissza raktam az sp1 vistát...[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
válasz MarioAna #884 üzenetére
Egy Catalyst un/reinstall megoldotta a problémát, így már nekem is 2D-ben 250/500-ra lemennek az órajelek. .
Kicsit finomítgattam a ventivezérlésen is, 25%-ról indul és 95fok max a beállítás szerint, így win alatt ~25% a venti ami még nem hallható, viszont nem is forr meg a kártya game közben . -
XoZ
aktív tag
A referencia 4850-es és jónéhány egyedi nyákos 4850-es is visszaveszi az órajelet és a feszültséget 2D-ben kisebb-nagyobb mértékben (általában csak 500 MHz-ig). Viszont az említett MSI R4850-2D1G-OC nem biztos, ugyanis nekem volt ennek a kártyának az 512 MB-os változata, és az emlékeim szerint állandó 640 MHz-en üzemelt. Ha sikerülne megszerezni a kártya BIOS-át, akkor abból kiderülne minden.
-
lsc
nagyúr
-
Chaser
legenda
Én nem így tudom, 100%-ra emlékszem egy ph-s cikkre vagy tesztre, ahol 4830-cal mérték össze többek között, és megemlítették, hogy a 4830-cal ellentétben 4850-nél nem működik a PP. Javítsatok ki ha tévednék.
szerk: Itt a cikk
"Érdekes, hogy az órajel visszaskálázására a HD 4850 továbbra sem képes, pedig azt már egy újabb kiadású meghajtóprogrammal teszteltük."
De ha jól értem, ezt már orvosolták.[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Van vkinek ilyen típusú 4850-e?
MSI R4850-2D1G-OC Radeon HD4850 1GB PCIe egy cimborámnak kellene és nagyon jó áron van, de nem sok mindent találtam róla. A 4850-ek visszaveszik már 2D-ben a gpu/ram órajelet és feszt?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
MarioAna
senior tag
Mivel nem működött a CCC profilos megoldás így megpróbálkoztam a BIOS flasheléssel, azonban valami hiba csúszott a rendszerbe, mert Vista betöltéskor a ventit 100%-ra teszi, és világít a piros lámpa a VGA-n, és onnan se kép, se hang . Csökkentett módban bejön, viszont így az ATI Winflash nem hajlandó elindulni. ATIFlash-et próbáltam USB-ről, de nem működött, kért valami Command.com elérési útvonalat boot után.
Szóval mit tudok most csinálni? Megpróbálom, hogy csökkentett módban letörlöm a CCC-t és úgy hátha elindul.
Az órajeleket erre állítottam át egyébként, a BOOT-UP, és UVD clock-hoz nem nyúltam
KÉP*ami nem látható a kis felbontás miatt (csökkentett mód) azt odaírtam.
Esetleg ha valaki tudja, hogy csökkentett módban hogy indítsam el az ATi WinFlash-t, hogy működjön, az szóljon . (Critical File Missing, Please, download and run Bios Flash files again)==>hiába újra kicsomagolom, ez fogad. *rendszergazdaként vagyok Vista-ban végig.
Szóval sürgősen segítségre lenne szükségem . -
twine
veterán
"Fenyő kicsit (pozitív értelemben) belenyúlt"
Soha az életben nem használtam "belenyúlt" oprendszert...Lehet ez az én allergiám,és gyógyszert kellene rá szednem, de rosszul voltam/vagyok még a látványától is az efféle oprendszereknek...
Nállam AZ operációs rendszer A "gyári" változat...
Az hogy a "Fenyő",,,vagy más nagyeszű nyúlt bele,,,nállam részletkérdés...(és ezt most nem sértésnek,vagy személyeskedésnek szántam)
Ha segitségül hivnak hogy ez, vagy az nem működik a gépen, vagy "segits má' me' megin' nem megy ez a szar",,,,és meglátom hogy efféle lof@sz van a gépen,,,néha még valami megmagyarázhatatlan émelygés is elkap
De kell a népnek az "XY" verzió,,,,mint ahogyan a "Maónika show" is....
Meg a tuning,,pedig az első alaplapját veszi mr. vér.......
Majd el felejtettem,,,a "mozis Divx" majdnem kimaradt
Bocs ez most kiszaladt....
Egyébként csak azért szóltam hozzá hogy legyen az "oldalsávon' a második részhez is direkt linkem :
Peace....[ Szerkesztve ]
-
Jimcat
csendes tag
Nekem a PCS+ verzio van a hütés nagyon jó csak könnyen fogja a port.(kicsi a bordák közti távolság)
Igaz 512Mb-os de szerintem teljesen jó megbizható darab de néha váratlanul felpörög a ventije.De gyári beállitáson simán viszi a 810Mhz-et.Már lassan egy éve igy használom. -
Eredeti szoftveren eleve azt értjük, hogy legálisan használod. Windows esetében vagy fizettél érte, vagy más fizetett érte, helyetted. Ingyenes Windows nem létezik. Még a campus-os sem az, mert az esetben a magyar állam fizeti ki helyetted a licence-t. E miatt a campus-os licence is névre szóló, ezért nem legális ha nem saját licence-t használsz (tehát eleve nem játszik az, hogy úgyis diák vagyok, nem kell igényelnem, mert muszáj mindenkinek, személyre szólóan igényelni).
Az apróhirdetéseket nem értem hogyan kevered ide.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
MarioAna
senior tag
Üdv emberek!
Adott egy Gainward HD4850-es VGA (refhűtős), amelynek szeretném levenni a 2D órajeleit 200/500MHz-re. Itt a 2 topikban utánaolvastam, és csináltam egy CCC profilt, melyben ezeket módosítottam:
<Feature name="CoreClockTarget_0">
<Property name="Want_0" value="20000" />
<Property name="Want_1" value="50000" />
<Property name="Want_2" value="65000" />
</Feature>
<Feature name="MemoryClockTarget_0">
<Property name="Want_0" value="50000" />
<Property name="Want_1" value="75000" />
<Property name="Want_2" value="100000" />
</Feature>
<Feature name="CoreVoltageTarget_0">
<Property name="Want_0" value="1026" />
<Property name="Want_1" value="1046" />
<Property name="Want_2" value="1143" />
Így elméletileg 200/500MHz-en kellene lennie windows asztalon 2D-ben nem (Win Vista Ultimate SP2 32bit, aero aktív)? Ehelyett 500/500MHz-en van. Kérdésem, hogy miért nem viszi le a beállított órajelre. Profil aktiválva, overclocking engedélyezve, szóval nem tudom mi lehet a hiba . -
madgie
titán
Nekem ez van. Eléggé hasonló, de a képek alapján a PCS verzióban több heatpipe van és alul/felül is belecsatlakozik a bordába. Tehát elvileg hatékonyabb a hővezetése. Amúgy mindkét verzió a referencia 750 MHz felett van gyárilag, az enyém 770-en, a PCS 780-on megy. Az utóbbiban még a ramok is meg vannak kicsit húzva, tehát mindenképpen jó vételnek tűnik. Amúgy vettek már PCS-es iponosat is itt a topikon (asszem többen is).
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Majdnem ilyenem van (csak ez a sima, nem a PCS+ verzió). Kellőképp hűvös a cucc, 60 fok felé még soha nem ment. Ha nagyon beindul, akkor van hangja a ventinek, de általában véve elég csendesnek számít. A ramok ragaccsal bordához tapadó hűtése nem nagyon tetszik, de nem panaszkodhatom, alapórajelen stabilak és hűvösen a Quimondák is. Összességében bestbuy-szagú a dolog, így utólag is.
Ja, a dobozban nincs Molex/6-pin csati (régi tápnál szükség lehet rá), sőt, elég szegényes a hozzávaló apró. De maga a VGA csudajó.
-
lsc
nagyúr
Nem vita, itt van egy pár teszt 12xx-ben, természetesen gyorsul a nagyobb proci sebességtől, de ahol alacsony az fps szám ott max 1-2 fps-t, /ráadásul 3 vs 4 giga/, nem hiszem hogy az 3 vs 3,3 között nagy lenne a különbség . Mondjuk miattam lehet 4 gigán is a proci, csak sok értelmét nem látom .
Az élet kegyetlen .
-
vzsryl
nagyúr
válasz ->Raizen<- #866 üzenetére
Egyetértek lsc kollégával a lapos dologban. De 1440x900-hoz kell a 3,2-3,3Ghz, mivel az 1280x1024-hez kell, és az 1440x900 az egy kicsit kisebb is.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
lsc
nagyúr
válasz ->Raizen<- #866 üzenetére
Megéri a csere, főleg a pcie 4 szeres miatt, az nagyon kevés egy 4850-nek . A proci 3 giga környékén már elég a 4850-nek .
Az élet kegyetlen .
-
vzsryl
nagyúr
válasz ->Raizen<- #859 üzenetére
Mekkora felbontásban játszol?
-
Danecay
addikt
Én is látom rajta a Heat-Pipe-s megoldást ezért én is arra gondolok mint amire Te, de inkább nem bocsátkozok feltételezésekbe, jobb szeretek tapasztalatokra támaszkodni. Nekem 2db. PowerColor VGA-m is volt, ezek közül az egyik egy Voodoo3, amiről amikor kiderült, hogy az is az volt, el is mosolyodtam, de innen is tudni, hogy nem egy frissen alapult cégről van szó, a másik pedig egy Ati 9500, amit még anno sikerült MOD-olva 9700-asként működtetnem
-
vergilx
őstag
Szia!
Azon a karin hőcsöves hűtés van,nem melegedhet annyira mint a ref. hűtéssel szerelt társai.
A PowerColor-t nem ismerem,még nem volt szerencsém olyan kártyához.Amúgy én is nézegettem azt a karit,csak nem voltamm biztos benne,hogy kell-e nekem PowerColor,szval én is várom a véleményeket róla -
Danecay
addikt
Sziasztok! Egy HD4870-es VGA után nézelődök, és összefutottam én is az IPON-os jelzővel felruházott PowerColor HD4870-es kártyával [link]. Egyébként a pcx.hu-n is találtam 800Ft-al drágábban [link] Végigbogarásztam itt a topicot, de a hozzászólások alapján nem tudtam dönteni, hogy meg merjem e rendelni ezt a kártyát, vagy inkább fizessek egy pár ezer forinttal többet egy másikért. Fő szempontjaim: legyen stabil (bár erről olvastam ellenpéldát, ami persze egyedi eset is lehet), ne melegedjen nagyon, ne legyen nagyon hangos, a tunning potenciál annyira nem fontos.
Várom a véleményeket! -
jagada
addikt
válasz ->Raizen<- #859 üzenetére
szvsz 3,7 ghz sem kell ahhoz hogy kihajtsa a 4850-et, azt meg hogy mennyit fog menni a procid inkább kérdezz meg egy jósnőt, mivel eléggé szélsőséges darabok is vannak az E5200-as sorozatban, egyszóval ennyi információ alapján kiszámíthatatlan.
esetleg ha leírnád hogy mennyi a VID-je meg milyen a steppingje, jobban lehetne találgatni, hogy mit bírhat, esetleg....
amúgy szerintem nem a megfelelő tocsikban tetted fel a kérdésedet, inkább itt kéne:
[link] vagy az alaplaposoknál[ Szerkesztve ]
Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition
-
->Raizen<-
veterán
Szerintetek megérné alaplapot váltanom a mostani asrock 4core dual sata 2-ről egy asrock p45de-re? A különbség hogy via chipset vs p45 chipset 4x pci slot vs 16x slot max 4 gb ram támogatás vs 16 gb és még pár apróbb eltérés pl hogy lehet feszt adni majd mindennek míg a 4core lapba semminek. Mennyit menne kb a procim az 5200as a p45 DE-lapban? Alapfeszen megy a 3,2 ghz megközelíteném a 4 ghz-t? Akkor már kihajtaná a 4850esem 100% sőt szerintem 3,7 ghz-n is csak eléggé zsákbamacska hogy akkor mennyi a tuningpotenciál a lapnak és 1 normális teszt meg sehol.
-
Marci6p
csendes tag
Mit gondoltok, melyikre cseréljem le a jelenlegi karimat?
(azért kell cserélni, mert nem jó, remélem garira és ráfizetéssel kicserélik)1. Sapphire PCIe HD4870 1GB TOXIC
2. Gainward HD4870-1024-TV-DD GSNem akarom majd tuningolni/húzni, alapon akarom majd használni, sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
failed
tag
válasz Motion_Blur #854 üzenetére
a jó öreg kompresszor =) gépet is azzal szoktam... Ha kifújja...
Köszönöm a válaszokat, jóéjt
Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
failed
tag
válasz Motion_Blur #851 üzenetére
A másik dolog ami eszembejutott minap, hogy sok vga-n a hűtés egy műanyag "dobozban" van... Mondjuk egy ref. hűtős 4870, olyasmire gondolok... Vagy, mint az nv kártyák nagy része... Sajnos a por gondolom abba is belemegy, és ha nem tévedek, elméleti szinten ezen burkolat eltávolítása is garivesztéssel jár. Akkor hogyan lehet kitakarítani rendesen?! (Sajnos nekem nagyon aktívhűtéses a gépem... )
Bocs, hogy ilyen ostobaságokkal bombázlag titeket éjjel 2kor...
Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
Motion_Blur
félisten
"Mi van akkor, ha húztad, nem ég le meg semmi, csak bemonjda az unalmast, akkor hogyan gariztatjátok le?! "
Simán. Ha túl van feszelve a GPU, vagy moddolt BIOS-t sikerül belesütni, azt talán a bevizsgálás során észrevehetik és visszadobhatják. De ha a gyári biossal gyári fesz értékekkel húzol, akkor az semmiben sem veszélyezteti a gariztathatóságot.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
lipi67
nagyúr
Bocs, de nem értelek! Hogy lehet utánanézni, hogy jobb-e mint az eredeti, ha nem haszálja vki? Tuningban (cpu) jobb. Talán 1 veszi fel némileg vele a versenyt a Blade(ha semmi mást nem raksz fel róla csak mágát az XP-t. Legális-e? Míg valamit nem veszel meg, addig akár eredeti , akár nem, nem legális. Igaz , ebben igazad van, nem érdemes belemenni, mert ha csak az apróhirdetéseket nézed, ahol néha 500-1000Ft-on megy a vita..kíváncsi lennék, hány "eredeti"szoftver fut errefelé. A Carlosca alapja meg egy sima kolis XP, csak Fenyő kicsit (pozitív értelemben) belenyúlt. Én csak a buheráltra reagáltam, mert azért nem egy "pluto" stb..szemét x-edik változata.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
failed
tag
Hi
Lenne egy kérdésem videókártyákkal kapcsolatban... Sokan még meg sem vesznek egy kártyát, már azt nézegetik a neten, hogy meddig lehet húzni, tuningolni. Megveszi, full új kártya, gari, minden, beteszi a gépbe, fél óra múlva már fel van húzva. Ilyenkor nem ugrik a gari? Vagy nem lényeg, aztán ha tönkremegy, vesztek másikat? vagy hogy van ez? Mi van akkor, ha húztad, nem ég le meg semmi, csak bemonjda az unalmast, akkor hogyan gariztatjátok le?!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Azért,hogy a tényeknél maradjunk, az RC-t per pillanat teljesen legálisan lehet használni.
Mindamellett én sem tenném fel még, főleg nem fő rendszerként.
Nem is értem mikor WIN újratelepítésekről beszélnek rendszeresen.
Nálam katasztrófával egyenértékű és több napos kemény munka lenne ujratelepíteni, mindent beállítani,minden programot feltelepíteni,beállítani.....brrrr"Aki ad,az nyer"
-
És az RC mitől nem tesztverzió szerinted?
A Microsoft RC-nek hívja azt a változatot, amibe már nem tesz bele új funkciót, de ugyanúgy tesztverzió, mint a többi nem végleges változat. Még csak nem is valami hivatalos terminológiáról beszélünk, akár hívhatnánk fűzfánfütyülő rézangyalnak is, attól még tesztverzió marad.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
lipi67
nagyúr
Carlosca azért messze nem a gányolt kategória, sőt..A legjobb Xp sztem. Főleg az SP2-es, Sp3-as is ok, de cpu tuningnál - 2-3FSB..
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Tudod..én asszem semelyiknél nem tudnék (magamtól tuti nem)
(#551) C.Brigante : Való igaz! Csaltam 1MHz-et mert a kvra csúszkán képtelen voltam 680-ra
-
lipi67
nagyúr
válasz Vasinger! #522 üzenetére
Bocsi..nem voltam 3 napig, ezért a kései reagálások. Emelnék feszt, ha tudnám hogy kell .
(#521) Májsztró : Kár, hogy a fánk nem olyan szórakoztató. Azért markozásnál 740-750 még ok. Vantage többet enged picit..
(#528) Comrade92 : Ha valami nem tetszik majd neki, úgy is "szól", remélem, nem az lesz az utolsó szava. Bár..csak ilyenkor van szadizva, kben alapon megy, nekünk bőven elég..[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Sőt:
OK guys, here's my experience with these same issues. I am running some of the same hardware as the previous posters or very similar. Had numerous VPU recovers and tried everything mentioned in these forums "and some" including system bios updates, downgrades, you name it etc.
Nothing I did made much difference, until I read these forums and read another poster mention the ram clocking. So I went into the bios and looked at it, saw I had it at the high end of its LISTED VOLTAGE RANGE and LOWERED MY RAM VOLTAGE. After that, I HAVE NOT HAD 1 VPU RECOVER EVENT IN 2 DAYS!.
I simply lowered the voltage from 2.35 to 2.10 and WHALA!!! Have not had another VPU recover event yet. There is absolutely no doubt in my mind that this was the culprit directly. I screwed up CCC and .net after uninstalling reinstalling driver versions trying to figure it out. I had to share this with you guys because I know the pain you feel. I hope this helps! Good luck my friends.
If you cant get Catalyst working than you may have a .net corruption(happens after uninstalling/reinstalling numerous driver versions). I removed all of the .net installs and installed .net 3.0 SP1 only. Works like a charm. :bounce:
Itt azt írja, hogy a ram feszültséget kellet visszavennie és az megoldotta. Hm, lehet a kártya ne mbírná ha más alkatrész tuningolva van? Ezt mondjuk nem is próbáltam, mi van ha alapon van minden, már meg is feledkeztem róla hogy a processzor húzva van.[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz God MonXter #829 üzenetére
Nagyon jók az adatok! Grat a kártyához
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
BlackV
őstag
Jött az érintetlen XP SP3. Eddig ez vágta le leghamarabb a kártyát GPU caps viewer alatt, de ez úgy, hogy a VPU meg sem tudott nyikkanni, hiába volt bekapcsolva.
Van még valami dolgom gar előtt?
-
God MonXter
tag
Vettem egy XFX 4870 512mb XXX-et
Szőrös fánkkal megterheltem a drágát és elég fura eredményeket kaptam hőfokokat tekintve,mindenki panaszkodott,hogy a VRM túl melegszik,én is ettől féltem a legjobban,de az adatok alapján...
[XFX 4870]
Nah most az everest mér rosszul vagy ilyen jó a hűtés? -
Pepe78
őstag
Hi!
Melyik a leg halkabb( de hatékony is) 4870? Nem vízre gondolok.
Én olyat keresek ami halk is de hűs.
Egy pár tippet adhatnátok , mert vga csere előtt állok és nem tudok sokat a 4870 ről. -
nepszter1
addikt
Melyik az az progi ami kijelzi hogy mennyi hőfokon van a vga meg a proci meg stb ? játék közbe
-
Shevchenko
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy a Catalyst Control Centerbe hol lehet beállítani az mikor állitom a szint akkor csak a monitoron állítsam?
Vagyis ne állítodjon el a lcd tv-nek.
Külön külön hol lehet beállítani,ha állítok valami fényeröt akkor csak azt állítsa amit akarok (pl monitor)
Azért kérdezem mert a monitoromnak elég gyenge a fényereje és ha Catalyst Control Centerbe a szinnél korigálom a fényeröt (pl: feljebb viszem) akkor elálítódik az lcd tévémnek.
Elöre is köszi a választ.Varga Sándor
-
samfishR
senior tag
Villódzás nálam is volt, ugyan ez a kártya. De csak 2d-ben jelentkezik, pl windows asztal, 2d-s alkalmazások. De visszavettem 900MHz-re a ramot, így nem csinálja. Ezt csak 2d-ben csinálja, pl 1000MHz-en 3d-ben nincs semmi villódzás, csakis 2d-ben. VPU-val nem volt dolgom szerencsére.
-
bozont
veterán
Fogadjunk még ki sem próbáltad, és már nem béta.
Na de mindegy, a lényeg hogy nálam is jelentkezett ez a hiba XP alatt is (nem gányolt, meg béta megy egyebek) én sem találtam rá megoldást. Visszaküldtem gariba is, egy hétig nyúzták de ott nem jelentkezett a hiba. Én arra tippelek hogy az alaplapomat nem szereti. Bár azóta más problémám is adódott, a gép nem hajlandó elindulni csak egy memória modullal, szerintem haldoklik a lap. De ez már más téma.
BlackVelvet
Az alaplapodon a legfisebb bios van? Ha nem megpróbálkozhatsz egy frissítéssel hátha segít.[ Szerkesztve ]
-
19870820
senior tag
Sikerült ref hütös kártyámmal hömérséklet rekordot csinálnom,alapon 61-63fokon van terhelés nélkül.Mindez egy ventikifujatás eredménye kb 13fokot javult ettöl az alaphömérséklete a karinak.
-
Djuree
félisten
szedd le azt a szar win7-et, tiszta bug. egyáltalán mi a f*sznak kell feltenni, egy bétás szart, nem értem meg is érdemled hogy szarakodik a karid. próbáld ki egy tiszta xp-vel...
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
BlackV
őstag
De a villogás az már ok. (Annyi vpu-m volt, hogy már el is felejtettem hogy visszarakta alapra az órajelet.)
-
BlackV
őstag
És ez a krva villódzás sem szűt meg hiába vettem vissza a gyári memtuningot.
Mindjárt kivágom innen a csába ezt az izzó féltéglát a gépemből.
Ennél a deszkám integrája is jobb volt.[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
No kérem.
Még mindig iponos powercolor vs VPU recover.
Szóval.:win7 64, hozzá 9.6 - 40-60perc Crysis = VPU rekurver; 1perc GPU caps viewer - fur rendering = szintén VPU getz
win7 64, hozzá 9.5 = ugyanez
carloscaXP 32, hozzá 9.6 = ugyanez
Ha kikapcsolom a VPU-t akkor meg ki is fagyok.
Az eddig elért legmagasabb hőmérséklet az a MEMIO volt, az 83. (Crysisnál természetesen recover után visszamonitorozva rivával..)Na mehet a garba, vagy van még valami bölcselet?
Előre is köszi mindenki -
vzsryl
nagyúr
válasz Dj Dekko! #804 üzenetére
Haverom E6750@2,66Ghz+9800GTX-re (nem a +-os) alapjáraton annyi pontot kapott trémárkban, mint az én E5200@3,3Ghz+HD4850-em. A CPU pontom jóval több volt, mivel az E6750 és E5200 azonos órajelen ugyanazt nyújtják játékokban, de az övé alapon volt.
Amúgy a sima 9800GTX-nél 10%-al jobb a HD4850, de trémárk-ban mégis a 9800GTX erősebb 10-15%-al. Tehát egyáltalán nem hülyeség, ha azt mondja valaki, hogy Nvidia-k jobbak trémárkra.
Amúgy a HD4870OC-d úgy 30%-ot ver egy 9800GTX+-ra játékokban, szal ne csodálkozz, hogy trémárkban alapon többet ér el. Viszont ha mindkettőt húzod, akkor lehet, hogy a 9800GTX+ az orrára koppint a HD4870-nek. De játékokban attól még sokkal lassabb lesz az Nvidia.[ Szerkesztve ]
-
pokol ura
senior tag
válasz pokol ura #807 üzenetére
rossz képet linkeltem. ez a helyes
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
pokol ura
senior tag
sziasztok!
nemsokára jön az új szökevényem: XFX 4870 512MB XXX dual slot személyében (775/3800)
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
Djuree
félisten
válasz Dj Dekko! #804 üzenetére
"Amúgy meg nem tudom miért jönnek azzal hogy az nvidiások dmarkra valók..."
ez marhaság szerintem is...volt már rengeteg nvidia karim is meg ati-m is, tapasztalat alapján egyik gyártó karija sem jobb 3d markra...LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz Lacika001 #803 üzenetére
nem megy rá 8800gtx-re való.
de nézz szét a hűtőgyártók honlapjain, ott le van írva minden hűtőhöz mihez való.
ajánlom az arctic coolingot és a coolinketLEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Dj Dekko!
őstag
Mi az hogy ne hogy már?! ! !
Nem egy nvidiát hasonlítottam hanem egy 8800 GTX et... nem Gx2 öt... olyan vga. kártyát mondtam direkt ami nem tud többet! Limitát 12 ezer pontnál, maga kártya többre nem képes...
Amúgy meg nem tudom miért jönnek azzal hogy az nvidiások dmarkra valók... haveromnak a Gx2! 2 Darab 9800 GTX nem megy annyit 3dmarkban mint nekem... a 4870 es oc ... lehet kötöszködni hogy mert ilyen meg olyan procija van.. és kit érdekel? !
Vanatagéban kap 10500 pontot az én 4870 esem Gpuja meg 9700 et... húha...
Amúgy meg csak megjegyeztem hogy a 4870 jóval erősebb egy 8800 GTx nál ! 4870 / 16 ezret simán viszi míg a GTX olyan 12 - 13 felé tuti megáll...[ Szerkesztve ]
-
Lacika001
aktív tag
Nem túlságosan vagyok otthon a tuninghűtők terén.Esetleg valaki nem tudná megmondani hogy a Thermalright HR3 plus passzol e a hd4850re?
Gyárilag úgy kaptam a VGA-t hogy az egyik felfogatócsavar meg volt szakadva, sajnos a helyzetet sikerült tovább rontani így most kellene valami rá
Új hozzászólás Aktív témák
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
- Asrock Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest