Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Pepe78 #25113 üzenetére
Még a 2x4850/1GBból álló CF sem éri utol az 5850et, csak tuninggal.
Én konkrétan 4850X2/2GBal toltam anno, 750/2200on üzemeltettem..
Dilinek jó, de ha költeni akarsz, inkább cseréld le a 4850et 5850re pl.
FullHDban az már elboldogul, főleg, ha jó, tuningos refkarit szerzel ;p#25119
A 2. slot 2.0x4es, elég a sávszélesség, kérdés, elférne-e a 2. kártya.
Ugye a 4850/DS 2 slotos, az meg az utolsó slotban lelógna a lapról..
Szerintem annyit nem ér az egész, hogy kiszereld a lapot is emiatt..[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz Pepe78 #25113 üzenetére
Nagyából az 5850-en alá lehet belőni talán 5%-al legalábbis nálam ott körüli eredmények jöttek de csak szintetikus tesztekben, értsd 3Dmark Vantage és társai.
Nem tudom milyen lappal hajtod majd 8x-8x-at legalább tudjon CF-ben mert alatta nem fog valami szépen muzsikálni.Mitre.: #25095-ös hsz-be ott a driver előtte picit azért olvassunk vissza
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
-
Pepe78
őstag
válasz Pepe78 #25098 üzenetére
Trixx kilőve -> órajel változtatás után ha az elfogadra kattintok visszaugrik alap órajelre.
Afterburner: olyan órajeleket ír ki a grafikonon, hogy ész megáll pl gpu 1000 fölött..
Itt a GPU 700 ig húzható. A GPU-z szerint fel is húzza 700 ra. 2 db ben vissza is veszi szépen 160 ra.
Gondolom azért ez a 700 nem a vége.
Ötlet?
-
and1ao
őstag
válasz Pepe78 #25092 üzenetére
PIkk pakk 9.9 erre esküsznek a legtöbben.
PeL.: Persze nem rossz a ha van még VRAM de nekem is megy bőven emlékeim szerint acélosan Full HD-ba, kötve hiszem hogy majd 50 FPS-t bukna -512 VRAM-al az azért durva lenne
cellpeti.: Single-be elviszi sőt multi-ba már nem lesz valami acélos a dolog NV alternatívát tőlem biztos nem kapsz
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
and1ao
őstag
válasz Pepe78 #25090 üzenetére
Valamivel jobb mint a 9800 GT, egy régebbi driverrel próbáld ki egészen lefele olyan 10.2-ig nekem talán azzal ment a legjobban.
Draken.: Én nem tudok neked érdemben segíteni mivel egyrészt értelmi szinten nem tudok neked semmit mondani ezzel kapcsolatban 5650 már nem ide tartozik pláne a mobility platform esetleg itt próbáld meg
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
katt777
félisten
Hát én ezt ugyan nem hiszem, eleve nagyobb a HAF932 hűtési teljesítménye, mellesleg nekem 29k-ba került anno. Max. azt tudom elképzelni, hogy nem termel a rendszeretek annyi hőt, amennyihez kellene a nagy tesó. Nekem mindenesetre 27-30°C-osak a vinyóim, 41°C-os a VGA (idle, tuninggal memio megy fel 87-ig, GPU 70 fölé is alig), a P5Q 33°C körül volt benne, a P6T 40°C, CPU idle szobahőm. volt E8400, i920 34°C, terhelve 4GHz fölött 52 ill. 62°C (kupak); én biztosan nem cserélném gyengébb hűtésűre (erősebbre meg nem tudom).
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Ezt benéztem, sorry!
TTomax: Én nagyon sokat találtam, legalábbis az, hogy "megy" nálam elfogadható hatásfokot is jelent, +80% alatt meg nem elfogadható a hatásfok. Aki igazán sok játékkal próbálta, az cszn véleményén van, ahogy én is.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
cszn
őstag
Nem kötekedésképpen, csak kíváncsiságból: mindenképpen CF-et akarsz?
Mert sokan panaszkodnak, hogy nem megy rendesen. Ha játékokhoz kell, van egy csomó ami nem használja ki. Igazából az egész CF csak marketing, tesztekre jó maximum. Meg arra hogy költsd a pénzed. Én a helyedben ha fejleszteni akarok egy 4890-et vennék, az ugyanúgy jó lesz ha akarod akár 2 évig is. Lesz támogatása is, kevesebb szívással, áramszámlával.
egyenlőre a matematikában használatos -
TTomax
félisten
Nohh nézzük...
én elég sokat tesztelgettem CF-et...A rivatuner mindkét kártyát szabályozni fogja,a CoD4-ben nagyon jól megy a CF,a lapod pedig hibátlan hozzá.Amire figyelj oda....
1G-os legyen mindkét kártya,ez nagyon fontos.Óvakodj a ref hűtéstől mert az X38-as lapodról még a lánchíd is leolvad.A tápod elég és a házad is jó lesz.Egyébként 1920X-ra érdemes ilyesmiben gondolkodnod,ugyanis ez alatt a felbontás alatt egy sima egymagos is simán elboldogul,még lehet jobban is.
Amúgy szinte alig van olyan játék ahol a CF ne menne...
Ha rám hallgatsz... ha a mostani kártyád 512-es akkor ne építs CF-et...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Khaal
őstag
Ha nincs kedved ATT-vel vagy bios editorral vacakolni akkor én is azt mondom vapor-x, viszont ha nem zavar hogy egy kis időt rá kell szánni a finomhangolásra akkor a Powercolort olcsóbban megkapod. 40 ezer alatt tudtommal jelenleg csak ez van meg az MSI, ráadásul a vapor-x azt hiszem alapórajeles ez meg gyárilag tuningolt.
Függetlenül attól hogy melyiket választod az alulfeszelést, órajelcsökkentést mindenképp érdemes elvégezni, nálam így 40 wattal kevesebbet eszik a gép 2D-ben. -
Pala
veterán
Nem nagyon kínoztam (illetve Crysist toltam vele very high-on vagy fél napon keresztül megállás nélkül... ez mondjuk talán kínzásnak számít ), és így a gyári ventiszabályozással megfelelő volt a hűtési teljesítmény (GPU sosem ment 70 fok fölé). Szabályozást én eddig mindig a CCC-ben végeztem, ezzel a karival viszont nem lehet (egyszerűen hiányzik az opció), szóval most kezdek én is jobban belemélyedni a Rivatuner/ATT-féle finomabb ventiszabályozásba, 2d-s órajel-visszavételbe, stb. De most látom, hogy Khaal már válaszolt neked, ő jobban benne van a témában.
Magával a kártyával én teljes mértékben elégedett vagyok így is.
-
Khaal
őstag
Alapból 60%-on megy rajta a venti, így szerintem nagyon hangos (de ez szubjektív, eddig passzív vgaim voltak).
Ha alulfeszeled és visszaveszed az órajeleket akkor viszont hangtalanná lehet tenni 2D-ben, játék alatt meg engem nem érdekel a hangja.
Nálam 2D-ben 1.08volton 350mhz gpu és 250mhz memória órajelek mellett 40-45 fokos a gpu, úgy hogy 25%-on megy a venti (30% alatt pedig lényegében nem lehet hallani).
Furmark 60%-os ventivel se megy 70 fok felé.
Kicsit járattam 100%-on is a ventit, de mint láthatod 1-2 fokot hoz csak a hangtalan 25%-os fordulathoz képest.
Crysis vagy FarCry2 alatt felmegy 75-80 körülire is a gpu hőmérséklet, mert akkor a cpu is elkezdi fűteni a házat.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Elméletileg bírnia kell, de inkább ebben a topicban érdeklődj. Nem tudom milyenek ezek a régi liberty-k.Szerk.: Kicsit keresgéltem és találtam régi Liberty-ről is specifikációt: [link]
Tehát a 12V-os ágán 384W-ot tud leadni. Mivel kétmagos procid van, így elég kell legyen a 4850CF-hez.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Háztartási gépek
- E-book olvasók
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest