Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
feloman
aktív tag
válasz
smallcurrant #109 üzenetére
Szia!
Itt egy tesztelő aki jól összehasonlítsa az órákat az általad is keresett funkciók szerint
[link] -
feloman
aktív tag
Jött egy frissítés, 22.24 lett a firmware: link
-
smallcurrant
tag
Sziasztok!
Okosórát keresek, amit elsősorban edzéshez (saját testsúlyos, edzőterem, futás, futball) használnék.
Egy jó alvásfigyelést sem ártana, a Forerunner 165 jó lenne ezekhez?
Ha nem milyen másik órát ajánlanátok?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Doris
újonc
Szisztok! Foreruner 165 music óránál csak nekem hiányzik hogy edzés alatt a zenét lehessen vezérelni? (anélkül hogy kilépnénk az edzésből)
-
feloman
aktív tag
Tegnap este kapott az óra egy kis frissítés [link]
Ezek változtak (zárójelben az előző verzióhoz tartozó állapot van)
Firmware: 22.22 (21.20)
GPS: 13.00 (12.00)
CIQ: 5.1.0 (5.0.2)
BMX: 19.1.2 (18.1.6)
WHR: 19.01.02 (18.01.06)
ANT/BLE: 0.06 (0.06)
TSC: 0.09 (0.09)
Sensor hub: 33.13 (32.24)
NFC: 3.5.3 (3.4.8)
WLT: 3.2.13 (3.2.8)
ETE: 6.23.0.4 (6.22.0.3)
LHA: 2.9.0.4 (2.8.0.3)
Emoji font: 2.10 (2.10) -
feloman
aktív tag
Ma reggel kapott az óra egy kis frissítés. [link]
Firmware: 21.22 (21.20) -
feloman
aktív tag
Ma reggel kapott az óra egy kis frissítés. [link]
Firmware: 21.20 (21.19)
GPS: 12.00 (12.00)
CIQ: 5.0.2 (5.0.2)
BMX: 18.1.6 (18.1.6)
WHR: 18.01.06 (18.01.06)
Sensor hub: 32.24 (32.24)
NFC: 3.4.8 (3.4.8)
WLT: 3.2.8 (3.2.8.)
ETE: 6.22.0.3 (6.22.0.3)
LHA: 2.8.0.3 (2.8.0.3)
feloman
aktív tag
Ma reggel megkaptam a frissítés. Ezek változtak (zárójelben az előző verzióhoz tartozó állapot van)
Firmware: 21.19 (20.30)
GPS: 12.00 (10.00)
CIQ: 5.0.2 (5.0.1)
BMX: 18.1.6 (17.0.9)
WHR: 18.01.06(17.00.09)
Sensor hub: 32.24 (31.17)
NFC: 3.4.8
WLT: 3.2.8
ETE: 6.22.0.3 (6.20.0.4)
LHA: 2.8.0.3 (2.6.0.4)
feloman
aktív tag
Napokon belül megkapja az óra a következő frissítést, a 21.19-et:
[link] -
Napfénysüti
nagyúr
Köszi, már meg is rendeltem a 165-öt.
Szerintem be fog jönni feleségemnek, én bő egy hónapja váltottam FR245-ről 965-re és nekem nagyon bejön pl az Amoled kijelző.
GPS pontosság külön jó dolog mert azzal 100%-ban se az 55 se a 245 esetében nem voltunk elégedettek. Nem volt rossz de annyira jó se. -
feloman
aktív tag
válasz
Napfénysüti #100 üzenetére
Szia! Szerintem sokkal jobb. Üzemidő hasonló, a kijelző sokkal szuperebb, azt hittem rossz lesz a MIP után, de mindenhol látható, sokkal részletesebb, meg nagyobb a kijelző is vmennyivel. A GPS sokkal pontosabb, az 55 néhol ugrált a szűk házas utcákban az oldalak között, ez mondhatni tű pontosan lekövet mindent. Tetszik a részletes alvás elemzés, a szundi érzékelés, pontosabb az 55-nél, de ez még nem az erőssége a Garminnak szerintem, ha az ágyban vagyok már ébren, még ő alvásnak veszi sokszor. A Hrv nagyon informatív adatokat ad nekem az állapotomról, betegségről, a sok stressz miatti kimerültségről, kialvatlanságomról. Méri a lépcsőzést, a hegyre menést. Én úgy érzem megérte a váltás. Remélem ez is bírja sokáig, mint az 55-ös. Bocsi a késői válaszért, most tudtam csak írni.
-
feloman
aktív tag
-
feloman
aktív tag
Most nem tudom még, mert gyorsan merült, nem tudtam hogy mi volt, aztán rájöttem, hogy egész nap mért véroxigént, de most átállítottam csak éjszakaira, de így is merül - 3-4 nap kb. Amúgy nem tudom hogy mennyire fontos az éjszakai véroxigén mérés, lehet kikapcsolom az is. Mikor nem volt bekapcsolva, 4-5 nap megvolt általában.
-
feloman
aktív tag
Szia!
[link]
Itt a két óra tulajdonságai vannak összehasonlítva elég részletesen, remélem megfelelő részletességgel. -
vscotina
aktív tag
sziasztok
Sajnos elszállt a Fenix 5s órám. Kellene helyette egy másik. Nézegettem a Forerunner 165-öt, illetve a Forerunner 255s darabot. Nehezen találom a lényeges különbségeket. Segítenétek egyik illetve másik előny-hátrány... vagy legalább a különbőzőségeiket illetően. Vagy egy jó táblázat lehetőséget ahol hasonlítható a 2 óra. Az Alza nem jó, mert egy csomó tulajdonságot nem rak táblázatba. -
feloman
aktív tag
Jött ma is egy kisebb frissítés, 20.32 lett a firmware.
[link] -
feloman
aktív tag
Jött ma egy kisebb frissítés, 20.31 lett a firmware.
[link] -
feloman
aktív tag
Jött tegnap egy frissítés. Ezek változtak (zárójelben az előző verzióhoz tartozó állapot van)
Firmware: 20.30 (19.08)
GPS: 10.00 (10.00)
CIQ: 5.0.1 (5.0.0)
BMX: 17.0.9 (16.1.2.)
WHR: 17.00.09 (16.1.02)
ANT/BLE: 0.06 (0.03)
TSC: 0.09 (0.08)
Sensor hub: 31.17 (30.24)
ETE: 6.20.0.4 (6.19.0.4)
LHA: 2.6.0.4 (2.5.0.4)
Emoji font: 2.10 (2.10)Ami változott:
[link] -
feloman
aktív tag
Rendeltem ilyen [link] védőüveget az órára. A méret pontos, az érzékelés ugyanúgy megfelelőnek érzem. Gyorsan ide is ért, úgyhogy van most már egy kis védelem az órán
-
feloman
aktív tag
Sziasztok!
Beneveztem én is egy ilyen órára. Garmin Forerunner 55 váltott.
Remélem ez is legalább addig szolgál majd, mint az 55. -
valeno
tag
Sziasztok!
Végül vettem egy Forerunner 165 Music-t, megy az ismerkedés. Rendelnék rá fóliát Alirol, de amíg ideér jó lenne valami rá. Akinek ilyen típusa van talált itthon értelmes áron, vagy ha aliról/amazonról rendelt meg tudná osztani a linkjét?
Zerge honlapján láttam ezt a Clearplex fóliát, de utánaolvasva sok helyen írják, hogy annyira nem jött be (buborékos,felválik). Ez mennyire igaz? -
zolnagy
őstag
Sziasztok! Akinek van ilyen FR165, érdekelne, hogy milyen erősen rezeg pl, ha valaki hív. Tehát ne csak halljam, hanem érezzem is.
Referencia a FR 245, ami megfelelő, a venu sq meg semmirevaló (nem érzem)
Ugyanez érdekelne FR255 esetén is.
Köszönöm! -
munnergep
senior tag
válasz
Rigormortiis #74 üzenetére
"Minek folyamatosan nézegetni edzés közben?..."
Mondjuk két érték között tartani a pulzusod. -
<Adamsky>
nagyúr
"A Garmin és az Apple Watch is okosóra ... "
Tényleg nem látod a különbséget a Huawei, Xiamomi, Garmin és az Apple Watch valamint a WearOS alapú órák között?
Definíciós szinten persze mindkettő okosóra, de aki "nem most jött a 6:20-assal", az tudja miről beszélek / beszélünk.#74 Rigormortiis
"Crossfit edzésen/versenyen pedig rajtam sincs az óra ... "
Az egy dolog, hogy nem tudod elképzelni, hogy másnak miért hasznos "nézegetni" az órát edzés (pl. futás) közben, de az is látszik, hogy fogalmad nincs, hogyan működik egy komoly(abb) – az aktív(abb) sportolást támogató – okosóra / eszköz. -
myckey
veterán
válasz
Rigormortiis #74 üzenetére
Az, hogy ki nézi edzés közben, az szubjektív.
Az, hogy mennyire relevánsak az adatok egyeseknek, meg neked...két külön dolog.
Fogalmad sem lehet róla, ki milyen szinten és mire használja. -
Rigormortiis
veterán
Pontosan így látom én is. Minek folyamatosan nézegetni edzés közben? Ha kardiózok, akkor utólag kiértékelem, ha nagyon akarom, de nem olimpiára készülök, ahogy itt szerintem senki, úgyhogy az adatok nagy része pont annyira releváns az itteni fórumozóknak, mint nekem.
Crossfit edzésen/versenyen pedig rajtam sincs az óra, mert csak zavar és semmi olyat nem mutat, ami hasznomra lenne (tudom, sokaknak fontos az elégetettnek vélt kalória, de nekem nem, pontosan olyan semmirevaló kirakatszám, mint szinte minden más a pillanatnyi pulzuson kívül, cf közben viszont úgyis az egekben van).
-
myckey
veterán
Jóval nagyobb a 955 üzemideje ( Solarrrol nem is beszélve )... mint a 965-nek, abban a felhasználási módban, amire ezeket az órákat tervezték.
Ezek nem egyenlőek a Samsung, Huawei és társai minőségű okosórákkal, hozzá nem értésről és szűklátókörűségről tanúskodik, ha ezekre hagyatkozol egy hasonlatban. Degradáló.
Visszatérve.... Egyértelműen a 955 ( Solar ) a megfelelőbb választás, az üzemidő kapcsán.A 965 nem veri a 955 -öt. Tájékozódj a specifikációkról, funkcionális és lényegi adatokról...amik a GARMIN Csúcs készülék/ Céleszköz esetében mérvadóak, nem az "okosóra" jelzőre koncentrálj, ha érted.
( nem a kijelző méretéről beszélek, pixelekről, súlyról-méretről...Esetünkben elhanyagolható, az üzemidő differencia sokkal erőteljesebb )Az MIP kijelzőnek megvan az előnye, ahogy az Amolednek is. Nem mindegy milyen kontextusba helyezed, nem mindegy a felhasználási terület, forma.
Az hogy "gagyi"...az maximum szubjektív dolog lehet, de egy ilyen minőségű és árazású termék esetében, nem beszélhetünk gagyiságról. Semmilyen esetben sem.Nem egyformák az emberek...ami neked megfelelő, az másnak nem. Ennyire egyszerű.
Minden másra ott vannak a tesztek, pontos adatok, tapasztalat ! -
Eniko89
tag
Túltoljátok az okoskodást, jobban mit az órák.
Ja, csak Neked Viper26:
"Sportóra okos funckiókkal (pl. Garmin), és okosóra sport funkciókkal
(pl. Apple), van egy "kis" különbség." - írod.Ez egy jó nagy marhaság. A Garmin és az Apple Watch is okosóra,
mint ahogy a Huawei, Samsung, stb.. Jó lenne tisztában lenni a
fogalmak és a meghatározásai, valamint kategóriák jelentésével. -
myckey
veterán
Zseniális
-
Alexios
veterán
-
myckey
veterán
A Garmin professzionális felhasználásra szánt, " direkt célos " órákat gyárt...nem egy hétköznapi, kommersz "okosóra" a fő profil.
Ott van a többi termék is, nem kell messzire menni...mi is a cég arculata/ irányzata.
De ezt elég könnyen észre lehet venni, nem kell hozzá nagy tudomány.
-
<Adamsky>
nagyúr
Látom nem ment át a lényeg (ami nem más): mi itt páran nem a MIP felsőbbrendűségéről akarunk senkit meggyőzni, hanem arról, hogy az AMOLED bizony nem tudja 100%-ban (vagy ha tetszik minden esetben) a MIP-et kiváltani.
Viszont, vannak olyan felhasználók, ill. felhasználási profilok, amikor az AMOLED esetleges hátránya nem jön ki, míg az előnye (szebb, kontrasztosabb) igen. Ennyi. Ne gondold / ne gondoljátok túl!
Kicsit ez olyan, mint autóknál a villany vs. belsőégésű ... -
Degeczi
nagyúr
Nagy titkot fogok elárulni, ami ezek szerint nincs meg: nem mindenkinek azonosak az igényei, szokásai... te pl. láthatóan nem kerékpározol, míg más igen, és nagyon praktikus egyetlen lepillantással, kormányelengedő karemelgetés nélkül látni pl. a pulzusinfót (gy.k. a teátrális mozdulat arra szolgál, h az óra biztosan észlelje a karemelést). Vagy ahogy más is említette, eleve kormányra csatolt órát használni. Bizony, "vezetés"
közben.
-
Eniko89
tag
Milyen teátrális emelgetésről beszélsz?
Miért kellene olvasgatnom menet közben, mondjuk az általad említett
kerékpározás esetén? Vezetésnél előre figyel az ember és nem kijelzőket
olvasgat, remélem ez megvan.A köridőkre, zónákra, egyéb jelentésekre ott a hang, meg a rezgés.
Csak halkan jegyzem meg hetente csupán egy órára veszem le az órát,
igen egy amoled kijelzős Garmint, amíg feltöltöm, úgyhogy a
"sosem használtál még ilyeneket a gyakorlatban" megállapításoddal
eléggé mellélőttél. Ja, azt el ne felejtsem, hogy nincs teljesen lemerülve
még akkor sem, csak így szoktam meg a használatát. Az AOD meg teljesen
felesleges. De! Az AOD-t be lehet állítani úgy, hogy csak tevékenység közben
legyen aktív, egyébként meg nem és meg is van oldva a probléma.
Hacsak nem sportol, mondjuk kerékpározik valaki 2 napot egyfolytában,
a napi esetleg pár óra sport meg sem kottyan az órának, AOD-vel. -
myckey
veterán
Én mondjuk elég sokat tapicskolom a képernyőt a 955 Solaron...nagyon hasznos tud lenni ,de természetesen olyan is akad, hogy kikapcsolom a programokban. Mert kell a klasszikus gomb.
-
-
zaskar
senior tag
Én is gondolkodtam az Ultrán, de végül maradt egy olcsóbb Watch és a 965. Nekem fontos a térképes navigáció előre feltöltött útvonalak alapján. Továbbá sportóránál nekem praktikusabb a nyomógombos kezelés, az elmúlt 16 év alatt ezt szoktam meg minden Garminnál. A 965-ön ugyan sok funkció megy már érintéssel is, de nagyon keveset használom így.
-
xhege
veterán
Nekem is volt mindkét verzió MIP és Amoled is. Az Amoled számomra összességében jobban passzolt. 965-öt használtam én is, de aztán most el is adtam, mert a mindennapokban sokkal megfelelőbb számomra is az Apple Watch Ultra, és én már az edzéseimet, tevékenységeimet is azon követem.
-
myckey
veterán
Multinaviban ( egyik best outdoor shop, hazánkban ) haverral beszéltem vásárláskor ezt és más témákat is GARMIN kapcsán. Mit hoz a jövő etc..
Nekem most FR 955 SOLAR van, előtte 745 volt. Nem cserélném 65-re, csak a kijelző okán, nem is érné meg, mert más a felhasználási preferenciám. Ez van. Nekem ennek a kijelzőnek az előnye többet ér.
Mikor invesztáltam a 955 Solarba, utána pár hóval jött az Amoled tesója...Garminos kollégával is diskuráltam tavaly nyáron egy edzőtábor során, aki hivatalos anyagokat közöl neten, teszteket stb...Vele is közös nevezőre jutottam !
Az ár engem annyxira nem érintett, beszámították a másik órámat, és ha jön a Next Gen FR, arra is így tértek át.Nem kell okoskodni, erőltetni.
Egzakt dolgokról van szó, lehet tárgyilagosan, tapasztalat és szakmai hozzáértés alapján dönteni. Minden másra ott a saját belátás lehetősége, szabad akarat. -
zaskar
senior tag
Én is meglepődtem ezen, hiszen óráknál annyira mások a felhasználói preferenciák, hogy felesleges azon vitázni, melyik a jobb. 2007 óta használom a Garmin Forerunner sorozatot, az előző órám MIP volt (945) most meg Amoled (965). Nekem mindkettő megfelelő, pedig kizárólag futáshoz és biciklihez használom őket, hétköznapi használatra az AW továbbra is praktikusabb számomra.
-
xhege
veterán
Milyen szép vallási vita kerekedik ebből is. Amoled vagy MIP
Időnként tényleg rácsodálkozok miken lehet a neten vitázni.
Szerintem meg mindenkinek, ami neki tetszik és neki jó! Ennyi. Miért kellene meggyőzni bárkit is az ellenkezőjéről?
Nekem egyértelműen Amoled. Teremben sportolok, ott sokkal jobban látszik. Nyilván aki a tűző napon bringázik, annak meg MIP. -
Napfénysüti
nagyúr
Javítom magam, hét mezőt használok: pulzus, pedálfordulat, meredekség, magasság amit másztam, aktuális sebesség, átlag sebesség, megtett táv.
És én még wattot nem nézek mert nincs wattmérőm. Illetve ha navigálni kell akkor nem rossz hogy nagyobb kijelzőn látom a dolgokat. Ja meg a Climber is felugrik ha olyan emelkedőhöz érek azt úgy tudom nézni hogy mellette még a pulzus, pedálfordulat, meredekség is látszik.Nyilván nem mindenkinek kell enyni dolog aki csak pár egyszerű adatra kíváncsi annak elég egy óra viszont azt a csuklón macerásabb nézni.
-
-
pzske
aktív tag
Csak miheztartás végett a 965 200k a 265 150k. Én Aqua-ban vettem a 965 és Garmin hungary-s szóval nem fekete import.... Én személy szerint az Amoled kijelzőt imádom és azért vettem 965-t mert pont nem érdekel, hogy 1 vagy 2 hetente töltöm. Ez ennyiért szerintem fail, de majd ezt mindenki eldönti maga.
-
prolad
addikt
OLED vs MIP
Oled gyenge ha AoD is kell, egy órán nyilván kell, ha nem akarsz folyton integetni. Epix és Fenix vonatkozásban (fenixet vettem nem rég): 31/11 nap vs 28 nap fixen, plusz MIP mellett van még solar opció ami jól tud jönni. Ez hatalmas különbség.
Láthatóság, egy 1000 nites OLED már egy áprilisi direkt napfényben is elvérzik, AW 2000+ nites paneljét még nem láttam, az már lehet használhatóbb.
Cserébe ha alvásmonitorozáshoz használod, éjjel kifolyik a szemed még egy minimum fényerős OLED-től is, sőt ha PWM van, akkor még jobban.Az OLED valóban szebb és nagyob felbontás, de a finom részleteket úgyse látod egy ennyire kis kijelzőn, az új MIP panelek színei is egész jók. Nálam csak az OLED telefon, TV, monitorban, de egy órán nem tartalmat fogyasztasz, hanem a funkiconalitás a cél.
Legyen mindkét opció, annyi modellje van a Garminnak, át se lehet látni. Elfér egy OLED meg egy MIP vonal aztán vegye mindenki amit szeretne.
-
HKorn
veterán
válasz
Napfénysüti #42 üzenetére
Én nem outizok komolyabban, de mi az a sok adat amit mindenképp kell nézegetni és ráadásul folyamatosan? Bringán engem a sebesség, a pulzus és a megtett táv érdekel, ezen felül amit az Edge előnyére tudok írni, az egy térképes navi. Ilyen cadence meg wattérték nem érdekel. Cadence szenzorom pedig még van is, de nem használom.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem igazán értem a problémádat. Eleve a Garmin órák esetén nem bolhaf*sz méretű betűkkel operálnak, másfelől van egy rahedli – a gyáriaknál sokkal jobb – számlap. Nekem spec. a Glance Pro van fenn, és a képekhez hasonlóan alul ott van – elég nagy betűmérettel (plusz a sáv) – az akkumulátor töltöttsége.
#39 mad823
"Aki rendesen biciklizik ... "
A bringás seb. óra inkább azoknak kell, akik legalább amatőr szinten sportolnak, és nem csak a sebességre és a megtett távolságra kíváncsiak (hanem pedálfordulat meg még ki tudja milyen spec. adatra).
Én anno tökre megörültem, hogy nem kell kerékpáros órát vegyek, mert az FR255 tudja a "csigavonalas" (vaktérképes) navit, ami miatt egyáltalán elgondolkoztam a vásárláson. Magyarán spóroltam (2 in 1).#36 HKorn
"Nyilván át lehetne szokni AMOLED-re ... "
Fú, én nagyon nem akarnám. Szerintem én előbb mondanék le teszem azt az órával történő fizetésről, és vennék egy Coros-t, minthogy az AMOLED-el szenvedjek (nekem az lenne). -
Napfénysüti
nagyúr
Ez így van. Tavaly Balaton körön kíváncsiságból trackeltem az FR245-tel meg egy Hammerhead Karoo 2 (volt Edgem is) computerrel. Az órát nézegetni nekem nagyon macerás. Meg kevés adatot tud, 8 mező van a computeren alapból és 3 oldal között váltogatok egy mozdulattal míg az órán max 4 mező lehet (komolyabbakon talán 6).
Szóval elmegy a karóra is bringázáshoz de akinek fontos hogy több adatot lásson bármikor annak kell a bringás céleszköz. -
Shyciii
veterán
válasz
bajnokpityu #22 üzenetére
Ha amoled akkor Samsung gyártja.
És? Amúgy meg a gyártás nem ugyanaz, mint a fejlesztés. Nem beszélve arról, hogy jelenleg a Samsung gyártja a legjobb amoled paneleket. Amúgy meg az Iphone-ba levőket is Samsung gyártja, de az nem azt jeleneti, hogy a Samsung saját amoled paneljei vannak, hanem az Apple által kért és összeállított specifikációk alapján készítették...
-
HKorn
veterán
Nyilván át lehetne szokni AMOLED-re, ha Garmin neadjisten' megszüntetné a MiP vonalat, csak ez miatt még nem hagynám el a márkát, de tény, hogy MiP nagyon praktikus annak aki igazából sportolásra vette az órát.
Én alapvetően az órát nem is szoktam nyomkodni, watchface-n kint vannak a szükséges adatok, ami azon kívül érdekel azt a Connectben nézem, szóval kijelző szebb képe az AMOLED esetén teljesen irreleváns számomra. Viszont bringázásnál meg aranyat ér, hogy fél szemmel kézmozdítás nélkül, vagy akár a kormányra kirakva folyamatosan látható a kijelző.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
bajnokpityu #1 üzenetére
Akkor meg az a gond, h nincs fejlődés.
-
munnergep
senior tag
1 hónapja van meg a FR255, soha többé AMOLED-es óra. Eddig kétszer töltöttem. Kétszer. Lejött rólam a "lemerül az órám" stressz
A legjobb az egészben, hogy napközben, csak azért ránézek, hogy lássam, hogy milyen jól látni napfényben
-
<Adamsky>
nagyúr
"A MIP kijelző este nagyon gagyi kinézetű, hiába dicséred."
Ennyi az előnye. Esztétikum. Semmi több. Ennek ellenére én téged nem akarlak meggyőzni arról, hogy neked (!) jobb lenne a MIP. Ahogy, és amire te használod, arra ezek szerint az AMOLED alkalmasabb. Az én felhasználási profilom mellett viszont egy FR265 (most FR255-öm van) egészen biztosan sokkal hamarabb könyörögne a töltőért.#21 Napfénysüti
Azt nem vitatja senki, hogy a Garmin-ok AMOLED-je ne lenne nagyon jó, de akkor is "csak egy AMOLED". Vagyis, ha koppra tekeri a fényerőt, mert kinn tűz a nap, akkor eszi az akksit, ha max. – vagy ahhoz közeli – fényerőn megy, akkor melegszik (throttling?)
Egyszerűen egy csomó felhasználói profil ill. sport űzéséhez nem a legjobb választás." ... melléteszem a FR245-öm és megnézem mit tud az újabb Amoled a MIP mellett."
Egy pillanatig lehet, hogy az AMOLED tudni fogja – még napon is –, amit a MIP, de ezt ne így nézd. Nem tudom, hogy a 245-el lehet-e navigálni, de képzeld el azt a helyzetet, hogy megy a navigáció is. AMOLED esetén vagy megy ilyenkor az AOD vagy nem (de kb. mindegy is, mert erős napsütésben az edzés közbeni AOD kb. használhatatlan), de a lényeg, hogy ébresztgetni kell az órát (vagy hadonászol vagy gombot nyomogatsz).
Ezzel szemben egy MIP-es óra csak mutatja az irányt (és kb. mindegy, hogy a track-elés mellett navigálsz is vele).#25 Viper26
Jaja, a Coros nálam is esélyes.#26 Degeczi
+1 Bizony, sokan bringázáskor a kormányra teszik az órát.
... de említhetném a kajakozást. Ott vajon hányszor kapcsolna be tök feleslegesen nekem egy AMOLED-es óra?#27 Eniko89
Még egyszer: körtét a körtével, almát, az almával. Az AMOLED-es óra üzemidejét a gyártó általában AOD nélkül nézi "átlagos" kijelzőidővel. Mindeközben egy MIP folyamatosan megy (magyarán, az tényleg AOD). -
hemaka
nagyúr
Nincs qi töltő, mint negatívum, minek az egy órába?
Nekem FR965 van, navi nélkül 1,5 hetet simán hozza, de egyébként tölteni sem egy nagy kaland, amíg lefürdesz 20%-ról kb. fullra is tölti, kijelzője jól olvasható. Navi és nyomkövetéssel 2-3 nap az üzemidő, nyílván a túraútvonal hosszától függően, garmin pay működik idehaza, fizetni is tudsz vele. A hívásfogadás talán hiányzik, az a hétköznapokban nem jönne rosszul néhanapján, ja hát igen, meg az EKG...
Volt nálam egy ultra 2 is egyidejűleg, fancy, de túrázásra kb. alkalmatlan, mert navi+nyomkövetéssel merül, mint az állat, lassan is tölt, nehezebb is, ráadásul a formája miatt, ha esőkabát vagy olyan kabát/pulcsi van rajtad, aminek az ujj vége gumis/tépőzáras beleakad, ha meg akarod nézni a kijelzőt. Persze hordhatod kint is, de akkor meg kényelmetlen. -
-
Eniko89
tag
válasz
bajnokpityu #20 üzenetére
Én nem írtam, hogy Forerunner-em van.
Itt most Amoled vs. MIP diskurzus zajlik. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Napfénysüti #21 üzenetére
Ha amoled akkor Samsung gyártja.
-
Napfénysüti
nagyúr
Azt a vitához hozzátenném hogy úgy néz ki a Garmin Amoled kijelzői a jobbak közül valóak. DC Rainmaker tesztjeit olvastam a FR265, FR965 típusokról és ő írta hogy tényleg jó a kijelző, nem volt problémája soha az olvashatósággal.
Csapattársamnak FR265 van, ha összefutok majd melléteszem a FR245-öm és megnézem mit tud az újabb Amoled a MIP mellett. -
Eniko89
tag
válasz
bajnokpityu #11 üzenetére
Nem értek egyet. Az én amoled kijelzős órám hozza a gyári üzemidőt.
Nem futok, az pont nem érdekel.Viszont mást sportolok, fényes
nappal is és tökéletesen látom az amoled kijelzőt.
A MIP kijelző este nagyon gagyi kinézetű, hiába dicséred. -
adamklark
senior tag
válasz
bajnokpityu #8 üzenetére
az gond nélkül megy amoleddel
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1 üzenetére
"Minek amoled?" – a kérdést én is gyakran felteszem, de ugye "haladni kell a korral".
Egyébként engem spec. mindaddig nem zavar, míg vannak MIP-es órák is a termékpalettán.#5 Viper26
+1remélem ez csak a tesztelő víziója.
A MIP-es órákra még jó ideig szükség lesz. Legkésőbb akkor, ha a Garmin dobja a MIP-et, én is – fájó szívvel ugyan, de – el fogom engedni a márkát.#10 Eniko89
"Az üzemidő különbségtől nem estem hanyatt 11 vs. 14 nap."
Csak nem AOD mellett! Úgy max. 4 nap. -
Eniko89
tag
válasz
bajnokpityu #1 üzenetére
Mondjuk azért, mert sokkal szebb a képe.
Nappal is tökéletesen olvasható az Amoled kijelző.
Az üzemidő különbségtől nem estem hanyatt 11 vs. 14 nap. -
Napfénysüti
nagyúr
Naná hogy van értelme. Most is egy Forerunner 245-öt használok és az utódja is Forerunner lesz (965 talán), nekem ez sokkal jobban bejön mint az említett konkurens órák. Mondjuk elég sokat futok és sportban a Garmin nagyon erős, a Connect app is sokat ad hozzá a használathoz.
Feleségemnek is Forerunner van csak a tesztelt óra elődje (FR55) amivel ő is maximálisan elégedett.
Amúgy tényleg lesz FR65 vagy az csak poén volt a cikk elején? -
juuzer
addikt
Nagyon sokat gondolkodtam, hogy ez, vagy a 255, vagy az Instinct 2 legyen e. Végül inkább vettem egy Epixet, ami mindent tud. De továbbra is szimpatikus óra. Egyedül a csapatsportok hiányoznak belőle (pl. Röplabda, Kosárlabda, Ultimate Frizbi), egyébként tökéletes lett volna számomra.
Egyedül azt nem tudom, hogy az 55-nek terveznek e utódot, vagy ez lesz mostantól A belépő szintű Garmin. (Vagy megtartják az 55-öt még 1-2 évig.)
-
Viper26
nagyúr
"Úgy tűnik: lassan kikopik a transzflektív panel a Garmin kínálatából"
Kizártnak tartom, hogy ezt meglépjék majd a fenix 8-ban, elkaszálva a széria üzemidejét (arra ott az Epix).
-
Bibby
addikt
Dehogy lépett el a konkurencia... Aki szeret sportolni az vesz ilyet. A többiek meg töltögessék naponta az okosotthon vezérlő órájukat. Nem egy a célcsoport.
-
adamklark
senior tag
válasz
bajnokpityu #1 üzenetére
Mert miért ne
-
margithid
veterán
Garmin nem tervezi az esim-est az óráiba?
-
bajnokpityu
félisten
Minek amoled? Perpill a 255 jobb vétel ettől a típustól.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Leizzadtunk a Garmin legolcsóbb amoledes futóórájával.
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Drón topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple Watch 10,Jetblack, 46mm, + Midnight Loop, új, 1 év apple garancia
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Apple Watch Se 2, ( 2022 ) Starlight , 40mm, karcmentes, Gps
- OnePlus Watch 2 okosóra 46 mm Nordic Blue Edition AKCIÓ!
- Apple Watch Series 9 (45mm, GPS + Cellular)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Bomba ár! HP Elitebook X360 830 G7 - i5-G10 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest