Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz katt777 #11715 üzenetére
Lényeg hogy működik Én ezt pár napra vettem, aztán adom is el. Csak olyan vga-t veszek magamnak, aminél a bios írók tudják a dolgukat meg hűtés is faca. Ami ráadás és ezért nehéz találnom vga-t, hogy piros is legyen
Évek óta semmilyen antivir sw-t nem használok, eddig nem is volt gond. Most lehet átértékelem az álláspontomat.
4870 az gddr5 nem? Ezt a ramot tudtommal csak a hd5xxx tudja levenni, más ati vga nem. ezzel nem is vitatkoztam. 1ébként tavaly aug-i vásárlás a 4850-em, pár hónappal korábbi bios van rajta. Az én biosom fogalmam sincs hogy ráment-e, driverrrel nem néztem meg. Flashelés és restart után se látta gpuz amíg fel nem toltam a drivert. Most már örülök hogy működik és erre az évre nem kísértem a szerencsémet továbbMindenkinek BÚÉK! és thx még1x
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Sikerült
És mit gondoltok milyen 2D-s órajelek vannak a gyári bios-ban? 500/750, ennyit erről hogy ramot nem vesz vissza 4850. 9.6-os cata van fenn, win 7-en talán a legújabb volt, valszeg havernál is egy régebbi. Ezzel kb idle 35-40W-ot eszik így.
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
Chaser
legenda
Sikerült winflash-sel visszarakni a gyári biost, legalábbis úgy nézett ki, de gpuz nem ismeri fel, rbe-vel meg nem tudom megnézni mi van rajta. Mindenesetre most kb 4 sec alatt megvolt, és restartot kért a végén. Na nézek egy drivert...
-
Chaser
legenda
válasz kbalazsa #11711 üzenetére
Én anno egy msi 3850-re felejtettem el rádugni a tápcsatit, az volt az első kanócos vga-m. Valami hibaüzi felugrott rögtön bekapcs után villogva, aztán ennyi. Rátéve a kanócot gond nélkül indult, megy azóta is valamelyik ph-s tagnál Alulfesz mért okozna kárt bármiben is? Főleg ezek direkt védelemmel vannak ellátva, ezért is nem indulnak, lehet kisütnék a pcie foglalatot ha indulnának + fesz nélkül, de passz. Ha cpu-nak nem okoz gondot alulfesz akkor vga-nak se. Cpu is annyit csinál a szükségesnél kevesebb fesznél, hogy nem indul el, de mihelyst megkapja a szükséges feszt rögtön indul.
-
Chaser
legenda
Driver nélkül működik win alatt a 4850 Lehet nem is halt meg, csak a win összexarta magát..volt/van egy faxa kis trójaim, az fertőzte le a flashert is.
Sztem ha egy kanóccal vagy kanóc nélkül indít valaki kártyát attól nem lehet baja. Legalábbis tanultak alapján meg józan ésszel gondolkodbva alacsony fesztől baj nem lehet, magastól annál inkább. Lásd LED vagy cpu alulfeszelés.
-
Chaser
legenda
válasz kriszbon #11681 üzenetére
Sorryyyy, természetesen winre gondoltam Most új win van, ati driver nélkül, holnap megnézem mit csinál a vga így.
A mostani win megmurdelésben egy nv driver volt a bűnös régen használtam elfelejtettem, hogy némelyik vga-ra csak telepítésig ad jelet első restart után SKSH tisztul a kép a lassan._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz hackeeeee #11677 üzenetére
Kasperskyt feltolom aztán meglátom mi lesz. Nem is szokott lenni vírusírtó a gépemen, nincs rá szükség. Most lett volna, de semmi olyan helyre nem megyek ahol valamit össze lehet szedni, nem is telepítgetek ész nélkül, semmi új telepítés nem volt az utóbbi 1 hétben.
-
Chaser
legenda
válasz hackeeeee #11675 üzenetére
Sikerült elindítani egy nod-ot. Hadd ne mondjam miket dobott ki először fertőzöttnek: RBE, winflash winflash tpu-ról szedtem, RBE passz. Most lehet csak hibásan érzékeli de lehet csúnyán becoptam. Mióta töröltem őket mindenesetre rendben van a gép, de az exek amik eddig nem mentek most se mennek. Még scannel a nod, de valami keményebb kéne ide.
-
Chaser
legenda
válasz hackeeeee #11673 üzenetére
Eddig volt xpx 86 +win7 x64, működött mind2 szépen 1más mellett. Kb 1 hete el kezdett vacakolni a win7, néhány progi nem indult, de nem volt jellemző...tegnapig. Ugyanis akkor el kezdte kiírni mindenre hogy se nem 32 bites, se nem 64 és töltsek már le újat ha boldogságot akarok. Joh..megnézem xp alatt, xp már hiányzó fájlokra hivatkozva nem indult, eddig semmi gond nem volt vele. Már látom nem kellett volna flashelni, mert lehet a win bohóckodása miatt nem sikerült. De sebaj, este újraraktam szüzen a win7-et, ugyanazt produkálta sebaj, format..xp..szinte ugyanazt produkálja aztán összexarja magát, most települ újra...hát sanda gyanúm szerint valami jó kis trójai vagy boot féreg kering nálam az éterben, de amíg egy vírusírtót se tudok elindítani bajos lesz másik satas gép nélkül megnézni a vinyót..de legalább nem unatkozok /mondjuk mással is el tudtam volna képzelni az időtöltést/
-
Chaser
legenda
válasz kriszbon #11663 üzenetére
Hát ezt mondom, alapból a boot értékekkel megy, és úgy nincs is gond. Ahogy winbe belépne ott a gond, maga a belépő képernyő még ok a jelszóig, utána lövi le a jelet.
hackeeeee : Megvolt a hajrá, lemezről elindul az az exe, ami hdd-ről nem. A teljes lemezt felmásoltam, eddig minden gond nélkül használtam, most a legtöbb exe ikonja dososra van változva de lemezről meg elindult...még egy norton is sikerült felrakni, annyira, hogy következő bootkor megfeküdt a win ez nem az én napom, rakhatom újra...
ABnormal : Ha nem is épp ez a problémám, de átérzem a helyzeted
katt777 : Itt írták páran, hogy a zafírnak megy, talán his-nek is. Valaki írta hogy GB ref is visszavette a ramot, és amennyire én emlékszem az enyém is másik gépben, csak nálam nem. Semmi nem volt flash közben a driveren kívül a gépen, nem szeretek ilyen sw-kkel vackolni, azért is akartam átírni a biost...nem megy már itt semmi, nem tudom mi van, vga-t most kivettem, véletlen még kettétörném szegényt, előbb rá kéne jönném hogy a rohadt exe-k mért nem indulnak szűz xp alatt se és mért murdel meg az xp ha a nortont feltelepítem rá...
-
Chaser
legenda
válasz hackeeeee #11661 üzenetére
Azt még megpróbálom, de előtte tanácsoltak egy live linuxot, ha az műxik akkor sikerült a flash, csak a 2D-s órajel nem oké. De most elegem lett belőle, majd később. Nagyobb problémám hogy rengeteg exe nem indul a gépen friss xp installal sem, egy rohadt vírusírtót se tudok felrakni....most azzal küszködök hogy felrakjam az audio drivert, aminek az exe-je szintén nem indul és megnézzek 1-2 filmet
-
Chaser
legenda
válasz t.kristof #11658 üzenetére
Legalább van min gyakorolni Tanultam a dologból, legközelebb nem basztatom a biost és saját részre csak olyan kártyát veszek aminek alapból is értelmes a bios-a meg a hűtése is....nem volt túl drága, ha megmurdelt nem vág földhöz, de egy égi jelnek fogom fel Az előbb az jutott eszembe lehet hogy jó is, mint mondtam bios-ban, dos-ban semmi gond, ugye akkor a boot értékeken működik, azt nem bántottam, se a 3D-set. Viszont biosba lépve a driver kapcsolná le 2D-be, ami valszeg megfekteti rögtön a 300/300-zal, 3D-s alkalmazással meg egyből nem tudok indítani.
-
Chaser
legenda
válasz ABnormal #11652 üzenetére
A fentiekre értettem, amiket mondtak. Katt mester csak megerősített, a vicc az hogy másik gépben fogadni mernék hogy levette a ramot is mint nálad. 512-es gyári ref GB-d van? Látom zafír azért megcsinálta amit mások nem, ez a PP egy qrva vicces dolog, egyik gyártó meg tudja csinálni, másik nem. Na most egy darabig teszek rá nagy ívből, csak ezt a kártyát hozzam vissza az életbe f***é kellett basztatnom mikor jövő héten úgyis eladtam volna
-
Chaser
legenda
válasz katt777 #11634 üzenetére
Lehet volt az fél óra is, gép meg se nyikkant. De most pontosan milyen állapotban van a kártya? Win-ig van kép, ott hasal el. Van bios-a, nincs bios-a, mi van vele? Rákeresni se kellett volna a ramra, asszem 3-an is írták hogy 3 különböző gyártmány is csak a gpu órajelet veszi vissza...én naivan azt gondoltam, ha a zafír 4830-nak sikerült 2D-s igen alacsony /300-300/ alatti órajel, akkor 4850-nek se gond.
Winflash tegnap még winösszehányás előtt ment, tpu-ról szedtem. Leszedtem még1-et, ugyanaz. Pontosabban rájöttem elindul, csak nem jelenik meg, a processek közt fut, az egyik magot 100%-ra terheli és ennyi.
Atiflasht már nézegettem, most pontosan mit kell beírnom? szerencsére annyi eszem volt, hogy a gyári biost lementsem.
atiflash f lenne a parancs?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz katt777 #11632 üzenetére
20-25 percig dolgozott vele a winflash tegnap, aztán reseteltem. RBE-vel átírtam a 2D-t 300/300-ra, ezt látom nem kellett volna RBE-vel próbáltam most visszatölteni az eredetit, de azt mondja nem talál ati vga-t, most igp-ről megy a kép, de benn van a 4850 is. Winflash persze nem indul, gondolom marad valami dos-os megoldás...
-
Chaser
legenda
válasz fagy53 #11624 üzenetére
Megnéztem RBE-vel néztem és szerkesztettem át. Ahogy gondoltam fesz-t 1általán nem vette vissza. Utólag rájöttem kicsit alacsonyabb órajelet vagy inkább fesz-t állítottam be mint kellene. Bekapcsolni bekapcsol, csak win-nél elhasal, most szenvedek vele Nagyobb gondom hogy win7 összehányta magát, újra kellett rakni, de ugyanúgy kaki lett. Semmilyen exe-t nem lehet elindítani Felraktam szüzen az xp-t, az is sok exe-vel eljátssza...trójai, vagy boot féreg vagy mi a fakkom?
-
Chaser
legenda
válasz Intel q8200 #11619 üzenetére
Csak a hűtésre gondoltam, magát a kártyát nem ismerem.
fagy53 : Az suck, már negyed órája "csinálja"...restart aztán lesz ami lesz
-
Chaser
legenda
válasz Intel q8200 #11617 üzenetére
Az a glaciator finoman szólva is pocsék...megyek megnézem kinyírtam-e a biost
szerk: nagyon úgy tűnik nem baj ezt is meg kell tanulni
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz t.kristof #11613 üzenetére
Nekem idle is meleg mert refhűtős, cserébe nem hangos. Feszt és órajeleket is vissza kellene vele vetetni, anélkül nem sok értelme van. Végül is majd látom, van 3-4 napom hogy használjam, aztán adom el mert nem érek rá. Csak ne lenne olyan szép
-
Chaser
legenda
válasz Intel q8200 #11611 üzenetére
Akkor csinálunk neki biost Jah 4850-ről van szó, azt kifelejtettem.
-
Chaser
legenda
Vettem egy GB 512mb-os ref kártyát. Szép jó, csak a PP nem az igazi. Ha másnak esetleg van ilyen, milyen értékek vannak idleben? Nálam csak gpu-t veszi vissza 625-ről 500-ra, az nem valami sok, ramhoz meg nem is nyúl.
-
Chaser
legenda
válasz katt777 #8123 üzenetére
Mivel a céltopik halott, kénytelen vagyok feltenni másutt a kérdést, segítettem itt már nem keveset, néha én is elvárhatom És off-ba is raktam mindet, de ha tudsz erre a problémára topikot, szívesen veszem.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz katt777 #8026 üzenetére
Helyesbítek, nálam minden működik faszán, csak ezzel a kártyával nem RBE nem csak HD2400-tól jó? Supportban régebbi vga-t nem láttam. Itt van egy gpuz és egy winflash screen, hátha ez többet mond neked. Az is lehet jó a vga, csak driver gond van? Legújabb, vagy előtti cat-ot töltöttem le, supportban benne van az x850xt.
4650-em van, annál 1ből le tudom hívni a bios-t, az xt-nél nem, feltölteni se lehet, a fentebbi hibaüzit dobja ki rá. Techpower oldaláról szedtem a biost, nagyon hasonló arra ami elvileg most rajta van. Az RBE-vel próbálva winflash-sel valami invalid bios-t ír ki, pontosabban, hogy ez nem ATI bios, de gondolom ha támogatása nincs a kártyának, akkor érthető. De ha ez nem támogatja, akkor mi?
-
Chaser
legenda
válasz katt777 #8004 üzenetére
Ez az, hogy az el se indul. Lehet a verzió a rossz? Melyiket érdemes használni? Bár úgy emlékszem, ami az oldaladon volt azzal néztem. Winflash-sel force hogy Nem volt ilyen opció. 2 slotos lapom nincs. Hibaüzit meg screeneket holnap tudok mutatni, ma nem érek rá mókolni vele.
-
Chaser
legenda
válasz katt777 #7998 üzenetére
Off a kérdés, de a céltopik halott. Adott egy x850xt, a user megpróbált újabb bios-t rárakni, valszeg a pe verziót, de azt gondolta lefagyott a gép és kilőtte. A kártya utána nem működött. Próbáztam én is, működik csodák csodájára. Gpuz észleli a főbb jellemzőket, de driver nem kúszik rá. Próbáltam atiwinflash-sel rátolni a gyári biost, de hibát dob rá. Standard pci vga-nak észleli a win. Mi a teendő?
szerk: DOS-os flashhel is próbáltam, ott már maga a progi indítása is hibaüzivel leáll
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Arra a címre írd át, amiről eredetileg ment, én már régóta így csinálom, nem kell telefonálgatni, hogy regisztrálják. Ha nem tudod hogy kell, pü-ben leírom.
Ha már így offolunk, HD4850-et vennék, ha valaki eladná, ide benézhet
-
Chaser
legenda
Köszi a válaszokat, poercolor AC hűtéses változatáról mi a vélemény? Megbízhatóság, hang érdekelne.
-
Chaser
legenda
A GB 1slotos refhűtéses modelljéről mi a tapasztalat? Rákerestem, de nem sok mindent találtam.
Idle/load mennyit esznek a 4850-ek? Nincs időm kersgélni._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Lehet tudni hogy mostanában az XFX milyen verzióban jön? Az egyik webshopban van egy kép ugyanahhoz a típushoz 1 slotos verzióban, meg egy másik fekete burkolatos 2slotos. Meg jó lenne tudni 2D-ben mennyire veszi vissza az órajeleket.
-
Chaser
legenda
Abban nem kételkedtem amit mondtál, én a cikket olvastam anno, látod mit írnak.
#889 lsc : A szövegkörnyezetből 1értelműen kiderül, hogy nem vette vissza semennyire sem a cikk írója szerint.
#890 XoZ: "Szuper", túl szép lett volna
-
Chaser
legenda
Én nem így tudom, 100%-ra emlékszem egy ph-s cikkre vagy tesztre, ahol 4830-cal mérték össze többek között, és megemlítették, hogy a 4830-cal ellentétben 4850-nél nem működik a PP. Javítsatok ki ha tévednék.
szerk: Itt a cikk
"Érdekes, hogy az órajel visszaskálázására a HD 4850 továbbra sem képes, pedig azt már egy újabb kiadású meghajtóprogrammal teszteltük."
De ha jól értem, ezt már orvosolták.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Van vkinek ilyen típusú 4850-e?
MSI R4850-2D1G-OC Radeon HD4850 1GB PCIe egy cimborámnak kellene és nagyon jó áron van, de nem sok mindent találtam róla. A 4850-ek visszaveszik már 2D-ben a gpu/ram órajelet és feszt?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest