- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Microsoft Outlook topic
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Mozilla Firefox
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
Új hozzászólás Aktív témák
-
MarioAna
senior tag
Köszönöm az infókat, eddig legjobban a 20" 1600*900 felé hajlok, aztán amit nem bír natívban azt lejjebb veszem 1440*900-ba, ahogy olvastam a topikban, annyira nem zavaró játéknál ha nem natívban használom.
[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
válasz csucsbicep #22613 üzenetére
Én is ettől félek .
pixelek alapján
19" CRT 1280*960: 1228800 (450mm képátló)
19" wide: 1440*900: 1296000 (480mm körül)
20" wide: 1600*900: 1440000 (510mm)
21" wide: 1680*1050: 1764000 (550mm)
22" wide fullHD (1920*1080): 2073600 (560mm)a wide-ra váltás nem lenne egy nagy ugrás ha marad a 19", még gondolkozok, lehet bevállalom a 20" 1600*900-at, ott sincs olyan nagy differencia, és így méretbeli különbség azért lesz a képátlóban (a mostanihoz képest +~5cm), de pixelszámban 211ezer pixel.
De még meglátom, nézelődök neten, de akkor ahogy gondoltam, a fullHD felejtős ezzel a konfiggal .[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Üdv Kedves ATi tulajok!
Érdeklődnék, hogy mire elég ma egy HD4850 kari fullHD-ben? A konfig az adatlapomnál látható, de leírom ide is: E7300@3GHz, 2GB DDR2 800 CL4 RAM, Gainward 4850+S1 hűtő, P35 alaplap, 400W FSP táp.
Monitorvásárláson töröm a fejemet, mert a mostani 19" CRT már kezd túl sok helyet elvenni az asztalról, meg már eléggé cicereg. 1280*960-ban nincs bajom a VGA-val nyilván, de vágyom a nagyobbra .
20"-22" körüli wide (mondjuk nem muszáj wide, de ma már az az elterjedt és olcsó) TFT-t szeretnék, 1680*1050 vagy 1920*1080 felbontással, csak nem tudom, hogy mennyire lenne elég a VGA ezzel a konfiggal ehhez.
Kompromisszumokra hajlandó vagyok, de a fullHD a filmek miatt jobb lenne ugye, bár nem tudom miként mutat a több pixel egy kisebb monitoron (eddig 720p-s filmeket szedtem, az pont jó volt az 1280-as felbontáshoz).
Illetve mennyire zavaró ha egy fullHD-s monitort 1680-ban használok? -
MarioAna
senior tag
Üdv!
Lenne egy érdekes kérdésem, Metro 2033 alatt...láttam másnak is ez fektette meg a karit. Nekem a konfig a következő: 4850 512mb+11.5 Catalyst, Windows7 ultimate 32bit, E7300@3.05GHz, 2*1GB Corsair DDR2 800Mhz CL4 ram, FSP 400W táp, ASRock P35 lap.
A kérdésem az lenne, hogy ezen a konfigon melyik beállítás a legjobb (1280*960-ban játszok), illetve DX9vsDX10 között van-e valami jelentős különbség látványban ennél a játéknál? Mert DX10 High-ban be-be akad (very highban diavetítés), DX9-ben még nem próbáltam. Illetve az élsimítást nem lehet kikapcsolni a játékban (szerintem az eszi meg a VGA-t nagyon, DX10 High+AAA ). -
MarioAna
senior tag
16szoros helyett 1szeresen megy a kari, de bootol (igaz 3. indításra ), az órajelek stimmelnek, melegedni nem melegedik (mondjuk S1 van rajta+sünik egy 12es ventivel megtámogatva)...szóval nagyon nem szeretném ha elhalálozna .
Más külsérelmi nyomot nem találtam rajta, igazából ezt se tudom hogy sikerült összehozni. -
MarioAna
senior tag
Üdv!
Érdekes probléma lépett fel, adott a konfigom (adatlapnál olvasható, de leírom ide is a lényeget, ASRock4core1600-P35+E7300(alapon)+2GB Corsair DDR2-800MHz-CL4+Gainward HD4850 Accelero S1 hűtővel.
Hazapakoltam koliból minap, mielőtt összeraktam volna a gépet átpasztáztam a cpu-t és az alaplapi chipsetet. Miután összekötöttem mindent, látványosan belassult a gép (Madden 08, Fifa11 szaggat, amire eddig nem volt példa). CPU-RAM teszteket lefuttattam (everest), azok jó eredményeket dobtak, így gondolom a VGA-val van gond.
2oprendszer van fent, W7 és XP. W7 alatt siralmas a helyzet (11-5ös catalyst), XP alatt valamivel jobb (10-5-ös cata, újrarakva többször)...Próbáltam már mindenféle dolgot, oprendszert még nem raktam újra (az XP szinte érintetlen volt, csak a vinyón volt rajta), de kábeleket variáltam már, egyszerűen nem jövök rá, hogy mi lehet a hiba.
Kevés az FPS a játékokban, amíg koliban bent volt a gép addig nem volt ilyen problémám (Dirt2+Crysis2-ztem is), a konfig változatlan volt ott is és itthon is.
Szerintetek mi lehet ennek az oka? -
MarioAna
senior tag
-
MarioAna
senior tag
S1 beépítve....nem gondoltam volna, hogy valaha is az alaplap (NB) lesz a legmelegebb pont a gépemben, az előzmények alapján .
Esetemben -35fokot jelentett a gyári hűtőről való váltás.
2db 8cm-es Raidmax venti van a bordán (damillal rögzítve , hát de most koliban nem volt kéznél kötegelő, mind1 jó ez így). Felsünözve a memóriák+VRM+mellette a szürke téglalapok amik elvileg valami tekercsek azt olvastam, amik nem nagyon melegednek.
De jelentem, az S1 rev 2.0-hoz adott kis keskeny-hosszú bordák, a fekete kis téglalapokra (az a VRM ha jól tudom) tökéletesen passzolnak....ergo ha a hőcső alatt elférne az utolsó süni (ami a PCI-Express csatlakozóhoz legközelebb van, ennek a helyére ment a ZM-RHS1 készletből az alacsonyabbik), akkor nem kell kiegészítő bordát venni.
persze ha tévedek, és a szürke téglalapok is melegednek nagyon, akkor kellenek, nekem is van rajta borda (én ide tettem fel a VRM-re adott hosszúkás bordákat, és a VRM-re tettem a magasabbik Zalman süniből 1 párat).
A lényeg:Gainward HD4850 Stock:
IDLE: 75fok@4500-5000RPM.....LOAD:90-110fok@8500-9000+RPM>>>>Gainward HD4850+S1+2db 80mm Raidmax fan:
IDLE: 40fok@..nemtom mennyit pörögnek a ventik, de az egyik 7V-ról megy, szóval olyan 1300-1500RPM körül....LOAD: 52-58fok (Furmark nem nagyon akarja terhelni a VGA-t valamiért ....F1 2010 alatt is ilyesmi értékek voltak, szóval nem igazán akar melegedni[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Üdv!
Ha a gyári hűtéses 4850-en lecserélem a hűtést egy S1-re, akkor nem fog sipákolni majd boot-nál hogy "nincs venti bekötve"? Egy 12-es vagy 2db 8ast ráteszek úgyis az accelerora, csak ugye nem a VGA-ra kötöm hanem molexre.
Olvastam egyik külföldi fórumon, hogy volt akinek nem akart bebootolni utána a gép, csak ha rádugta a gyári hűtőt a karira.
Az enyém is felpörög 100%-ra bootoláskor, azért érdeklődök előre .
Elvileg szerdán jön az S1-em, a ZM-RHS1 bordák már itt vannak, hétvégén teszt . -
MarioAna
senior tag
válasz MarioAna #19106 üzenetére
Én írtam 2008-08-06-án még az I. topikba:
nekem 15perc szőrösfánk után 103foknál megfogta a venti (7600RPM, ami már nagyon nem csendes). Mindezt zárt házban, nyáron melegben. Szvsz játék közben sose lesz ennyi remélem .
Azóta a konfigban egy proci lett cserélve (E2180-ról E7300ra, de a hőfok nem változott a CPUnál, tehát az nem fűt ennyit)...
szóval ami régen 103foknál megállt 7600RPM-nél, az most 9500nál 109ig megy...hol itt a logika?
F1 2010 alatt vannak ezek az ultrabrutál hőfokok, de FIFA 11 alatt is 100fölé ment a GPUmem.
Na most vagy az új gamek zavarják meg a kártyám belső harmóniáját, vagy az amugyis szarul pasztázott refhűtő alatt totál megszáradt a paszta-féleség (legalábbis én erre tippelek ).[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
[link]
csak hogy igazoljam hogy nem kamuzok -
MarioAna
senior tag
válasz csucsbicep #19099 üzenetére
Most fújtam ki a karit (pumpával, a port belőle) koliba beköltözés előtt (31-én).
Egy slotos egyébként a legrosszabb fajtából . Újrapasztázni nem nagyon akarom, úgy vagyok vele hogy ha egyszer leszedem akkor többet nem rakom vissza ezt a f*st .
Az S1 akkor probléma nélkül rá kell hogy menjen igaz?
A refhűtőről rajtamaradt kis pasztamaradványokat mivel tudom majd levakarni? (körömlakklemosó pl?) -
MarioAna
senior tag
Üdv!
Tervezem lecserélni a hűtőt a karin (Gainward HD4850 512MB, refhűtés), mivel még BIOS-flashelt hűtésmoddolás (agresszívabb ventifordulat) után is terhelés alatt 100+fokra ugrik fel (9500RPM mellett már a végén), és nem szeretném megsütni+az egész gépházat telefűti.
Accelero S1-en gondolkoztam, a kérdésem az, hogy ha megveszem a készletet abban minden benne van? A RAM sünik azok úgy tudom igen, de VRM meg FET-re való borda is? (A gyári hűtőt nem szívesen szeretném szétfaricskálni).
Előre köszönöm a választ! -
MarioAna
senior tag
válasz #57919488 #925 üzenetére
Nekem egy E7300 van alapon (2.66GHz) és 1280*960-ban játszok, szóval egy ~2.5re húzott E6320 is megfelel majd neki . Nekem volt E2180-am 3GHz-en szétfeszelve ugyanezzel a VGA-val és még azzal is bőven játszható volt minden. (E2180-al toltam ki Crysist még anno ).
HD4770 lenne még egy jó vétel, de a mostani árakon jobban megéri a 4850/30 még.
A táp meg mindenképp csere, az a Gigabyte nem rossz, vagy esetleg még FSP abban az árkategóriában. -
MarioAna
senior tag
válasz #57919488 #921 üzenetére
Mind a kettő nagyon jó vétel ebben az árkategóriában, de 1440*900-ra elég lehet egy HD4830 is pl: Sapphire HD4830 512MB, de végülis az sose baj, ha van egy kis tartalék . Milyen proci lesz mellé?
[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
válasz MarioAna #884 üzenetére
Egy Catalyst un/reinstall megoldotta a problémát, így már nekem is 2D-ben 250/500-ra lemennek az órajelek. .
Kicsit finomítgattam a ventivezérlésen is, 25%-ról indul és 95fok max a beállítás szerint, így win alatt ~25% a venti ami még nem hallható, viszont nem is forr meg a kártya game közben . -
MarioAna
senior tag
Mivel nem működött a CCC profilos megoldás így megpróbálkoztam a BIOS flasheléssel, azonban valami hiba csúszott a rendszerbe, mert Vista betöltéskor a ventit 100%-ra teszi, és világít a piros lámpa a VGA-n, és onnan se kép, se hang . Csökkentett módban bejön, viszont így az ATI Winflash nem hajlandó elindulni. ATIFlash-et próbáltam USB-ről, de nem működött, kért valami Command.com elérési útvonalat boot után.
Szóval mit tudok most csinálni? Megpróbálom, hogy csökkentett módban letörlöm a CCC-t és úgy hátha elindul.
Az órajeleket erre állítottam át egyébként, a BOOT-UP, és UVD clock-hoz nem nyúltam
KÉP*ami nem látható a kis felbontás miatt (csökkentett mód) azt odaírtam.
Esetleg ha valaki tudja, hogy csökkentett módban hogy indítsam el az ATi WinFlash-t, hogy működjön, az szóljon . (Critical File Missing, Please, download and run Bios Flash files again)==>hiába újra kicsomagolom, ez fogad. *rendszergazdaként vagyok Vista-ban végig.
Szóval sürgősen segítségre lenne szükségem . -
MarioAna
senior tag
Üdv emberek!
Adott egy Gainward HD4850-es VGA (refhűtős), amelynek szeretném levenni a 2D órajeleit 200/500MHz-re. Itt a 2 topikban utánaolvastam, és csináltam egy CCC profilt, melyben ezeket módosítottam:
<Feature name="CoreClockTarget_0">
<Property name="Want_0" value="20000" />
<Property name="Want_1" value="50000" />
<Property name="Want_2" value="65000" />
</Feature>
<Feature name="MemoryClockTarget_0">
<Property name="Want_0" value="50000" />
<Property name="Want_1" value="75000" />
<Property name="Want_2" value="100000" />
</Feature>
<Feature name="CoreVoltageTarget_0">
<Property name="Want_0" value="1026" />
<Property name="Want_1" value="1046" />
<Property name="Want_2" value="1143" />
Így elméletileg 200/500MHz-en kellene lennie windows asztalon 2D-ben nem (Win Vista Ultimate SP2 32bit, aero aktív)? Ehelyett 500/500MHz-en van. Kérdésem, hogy miért nem viszi le a beállított órajelre. Profil aktiválva, overclocking engedélyezve, szóval nem tudom mi lehet a hiba .
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Óra topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hegesztés topic
- EA Sports WRC '23
- Sí, sielés
- További aktív témák...