Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacman_123
tag
válasz kavalkád #45299 üzenetére
Én asszem elsőre is értettem, még tegnap írtam neked privát üzenetet.
De akkor bemásolom ide is (csak akkor ugye kopasz fórumtagságomnak köszönhetően nem írhattam ide, az utolsó hozászólás is az enyém volt):
"Szia, nem tudok ott válaszolni ezért itt: 99.99% hogy nem a kések pozíciója rossz, hanem az egyengető asztalok (etető, elszedő) síkjai nem tökéletesen párhuzamosak. Azt kell beállítanod rendesen.
egy tizedmm azért nem vészes 50 cm hosszon, de értem hogy pontosságra vágysz, jogosan, szóval én az asztalokra tippelek.Az is tipp, hogy ha az elszedő asztal síkját veszed referenciasíknak, akkor az etető asztal kicsit lebillen, a közepétől a vége felé, ezért gyalulsz "konkáv" lecet. Ha a mérések alapján is így van, akkor vagy azt emeled a vége felől, vagy az elszedő asztalt billented szintén a vége felől.
Ja és a késbeállítás: nem tudom a mágneses beállítók milyenes, mennyire hasznosak, olyanom sosem volt.
Ez egy általános módszer, mindegyik gyalura alkalmazható, én is ezt használom a Metabo HC 260-on (a videón az elődje látható, egy Elektra Beckum):
https://www.youtube.com/watch?v=1uXh1fx6JE0
Én (a videó alapján) a 3-5 mm léc-eltolás mellett teszem le a voksomat."
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
thyeby
őstag
válasz pacman_123 #45292 üzenetére
Most hallom először.
Mindig tanulok Tőletek. Köszönöm mindkettőtöknek! (fél órája böngészem őket, hát a zsebeimben is bönkészgetni kell majd, úgy látom.)Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz kavalkád #45291 üzenetére
Tegyél egy nyílegyenes alu profilt a gyalukésre, nézd meg, az él egyenes-e?
Tudomásom szerint nem lehet egy késbeállítást úgy elcseszni, hogy a gyalulási kép domború legyen.
Egyébként ritka szerencsés ez a beállítás. Az ember akárhogy vigyáz, középen mindig jobban kopik a késél.
Nekem élezéstől élezésig 2 tizedet kopik, ergo Neked félúton lesz profi.A mágneses beállító megéri az árát. Feltéve, ha nem alumínium a késhengered (mint nekem). Figyelj rá, hogy olyat vegyél, ami a Te hengered átmérőjénél jól fekszik. Tól-ig szokták ezt megadni a specifikációban.
Öröm a késbeállítás vele. Ám első alkalommal vért kell köpni, utána nem babrálni - úgy fullprofi, tizedpontos késcsere secperc alatt.Ne így éld meg, hogy ez gyűlöletes munka, mert akkor azzá teszed! A késbeállítás tudománya belépő az asztalos szakmába. Amíg ezt nem tudod, addig inkább rajzolgass, vagy énekelj. Tanulható, tanulása nem kihagyható. Amikor már tudod, nem lesz mumus, és biztonságtudatot ad.
Tehát tessék, itt a ragyogó alkalom. Tanulgasd, gyakorolgasd!
Az első késbeállításom fél délutánt rabolt el tőlem. Ma már 20 perc alatt túlvagyok rajta mindenféle segédeszköz nélkül. És nem mumus. A gyalu attól lesz jó, hogy jól beállítjuk.Több fa van, mint asztalos!
-
Grizzlu
tag
válasz kavalkád #45291 üzenetére
Megeri, en 8 ezeret vettem a sajatjaim, es nagyon jo otletnek bizonyult. Lehet kapni profi, holt pontos cuccokat is hat szamjegyert, de az nem a magam fajta barkacsolonak valo.
Erdemes utanajarni a vasarlasnak, mert a 8-20 ezres kategoria tokugyanaz, csak mashogy van arazva.
A hiba annyi, hogy az oldalukra ragasztott skala egy vicc. Tolomerovel allitom be oket. Azota a gyalukescsere egz tizenot perces muvelet, es a vegeredmeny kivalo, legalabbis barkcsszinten.
[ Szerkesztve ]
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
pacman_123
tag
válasz generatoros #45290 üzenetére
Így van. Sosem felejtem el mikor először olvastam erről a márkáról, azt hittem valami teszkós-sajátmárkás gyártó lehet. Hát, jót röhöghettek akkor rajtam
Nekem még erre a picurra fáj a fogam tőlük, és több
derékszöget az életben nem.Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
kavalkád
aktív tag
megeleztettem a gyalukeseket, beszereltem (gyuloletes munka) es azt vettem eszre, hogy az egyengeteskor a gyalult oldalban egy negativ ív keletkezik. ez esetemben azt jelenti, hogy egy kb. 50 cm hosszu gyalult feluletre rateszek egy elvonalzot akkor latni, hogy kozepen olyan 1 tizeddel keskenyebb az anyag mint a szelein, szoval ives. ez gondolom beallitasi hiba. ilyenkor tul alacsonyra vagy tul magasra allitottam a keseket vajon? valamint ki, hogy szokta beloni a keseket? nezegettem a magneses beallitomuszereket, hasznal olyat valaki es ha igen akkor megeri belefektetni?
-
generatoros
tag
válasz pacman_123 #45273 üzenetére
azt gondolom, hogy, ha van a tudományoknak valamilyen sorrendje akkor a vinkliknek a sorrendjében a starrett van első helyen, mint a pedagógia az elöbb említett rendben. van 3 vinklim és mindig ellenőrizve mint a vízmértéket használtam őket, amióta megve4ttem a starrett derékszööget kibaszott drágán azóta nem nézem vissza a pontosságot.Mindenkinek ajánlom akinek nem gond elkölteni a forintjait a hobbijára. Van nekik egy rövidebb változat (150mm) alig olcsóbban mint a 300mm-es lehet ezt is megveszem.
-
SokadikML
csendes tag
válasz fireman123 #45276 üzenetére
ALDI ügyfélszolgálat: 23/553-500
Elmondod, hogy mit szeretnél(, melyik üzletben látták az ismerőseid) és melyik üzletbe kéred, hogy szállítsák le a nevedre.
Egy próbát megér!
-
pacman_123
tag
válasz gaben1117 #45279 üzenetére
Szia, ez a kép öcsémnél készült idén márciusban, amikor a frissen megvett házikóját újítottuk fel. Sajna nem abból a célból h a szekrényt mutassa és ettől jobb most nincs. De talán látszik hogy nem kicsi, ez is "földtől-plafonig" tolóajtó és min. olyan széles mint a te terved. Csak ez 2 darab, de ez tán mindegy. Ez a szekrény már évek óta megvan, még a ház előző tulaja készíttette. Nincs meghajolva, elég jó állapotban van mindene. Szóval ebből kiindulva: nem szükséges megosztani egy ilyen paraméterű ajtót.
Viszont: én sem szakember vagyok, azért várj meg egyet Csak empirikus tapasztalatom eredményét osztom meg veled.
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
indianjoe23
csendes tag
válasz pali923 #45205 üzenetére
Sajnos ez az oldal sem segített, az a gyanum, hogy ezek már nem is léteznek. Nem küzdenék vele tovább, inkább vennék egy új gépet. Nem akarnék gagyit, de túl sem tudom lihegni, megakadt a szemem a makita LS1018L tipuson, nem tudom, van-e valakinek tapasztalata róla? Pacmannál emlékszem,egyszer vettél valami makitát és vissza kellett küldeni, mert nem volt jó.
-
kavalkád
aktív tag
ha valaki esetleg multifunkciós csiszolóra vágyik olcsón.
[ Szerkesztve ]
-
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Amatőrként kérnék egy kis szakmai segítséget. 265 cm magas és 75 cm széles tolóajtókat tervezek a gardrób elé 3 darabot. Középső tükrös, a két szélső sima egyszínű.
A kérdés:
Szükséges-e ilyen méreteknél vízszintesen megosztani két darabra H profillal a bútorlapot, vagy mind a két szélén alu fogóprofillal kellően merev marad és nem hajlik meg?Előre is köszi!
-
kavalkád
aktív tag
akit érdekel/érint: vettem ma egy SOLA derékszöget, hibátlan.
és itt kapható olcsó LIDL-es akksis behajtó ...
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz thyeby #45266 üzenetére
"akár bekötött szemmel is"
Nyugtával dicsérd a napot, de bízzunk benne, hogy a gyártási szórás nem tréfál meg minket. Ezeknél az idomszereknél azért nagyon oda kell figyelni gyártáskor. Elég egy vacak forgács, ami alákerül a munkadarab alá és máris nem pontos a síkköszörülés. Itt vannak még mindenféle idomszerek, kütyük.
-
jeriko2
tag
válasz fireman123 #45257 üzenetére
Csepelen a Szent Imre téri Aldiban tegnap este még volt workzone márkájú 16V-os, emlékeim szerint 2Ah-s akksival 11990-ért. Kb. parkside kategória, barkács célra teljesen jó.
https://akciosujsag.info.hu/aldi-akcios-ujsag-2018-11-08-11-14-ig/#more-21205
[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz fireman123 #45268 üzenetére
Aldiba ha bemész vagy ha felhívod őket elvileg oda is hozatják helybe ha valahol van még raktáron.
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
M43g
aktív tag
válasz fireman123 #45268 üzenetére
Lehet foglalni is
AldibanLidlben. Ezt telefonon tudod intézni. Hátha segít egyszer neked...[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
"halistennek" elkezdett fustolni az egyik B&D behajtom terheleskor (kellett nekem ocsarolni). meg tudom ezt javitani zero elektronikai ismerettel, illetve tud valaki olyan szakit aki ezt helyre tudja tenni BP-n vagy Pest megyeben?
-
fireman123
őstag
válasz thyeby #45265 üzenetére
Köszi mindenkinek az infókat, kisvárosban lakom és az itteni Lidlbe-Aldiba csak pár db műszaki cuccot hoznak, amelyek azonnal (pult alatt) elfogynak ismerősnek, jártam már így más műszaki cuccal hiába mentem nyitásra, ......ráadásul sajnos ritkán lehet kapni az egyes műszaki dolgokat, főleg ha konkrét termékre várok.
-
M43g
aktív tag
válasz fireman123 #45261 üzenetére
20V workzone-om van 2 akksival. Még 1 akksi is elég lenne hozzá egész napos barkácsra. Tényleg nagyon jó cucc, egyik legjobb vételem volt eddig. Budaörsi Aldiba el tudsz menni, ott vannak sokszor a katalógusban nem szereplő cuccok is.
Ha nagyon barkácsra használod, akkor a 12V akksis is elég lehet, de azért az mégiscsak inkább játék.
-
thyeby
őstag
válasz fireman123 #45261 üzenetére
A Parkside kétszer olyan jó, mint a ződbosch, B&D, feleannyiba kerül, és kétszerannyit ér. Ráadásul ötév gari.
Egyetlen gyengéje, hogy csak egy akkuval szállítják. Persze ez barkácsra bőven elég, ha használat előtti napon fullra feltöltöd.
Volt nemrég 16 ezerért 20 V-os lítiumos, igazi nehéz betyár - majdnem elcsábultam, pedig nem barkácsolni szoktam, hanem termelek. Van elég gépem, ezért nem vettem meg. Icipicit sajnálom is. Az egész olcsóbb, mint egy avítt Makitába egy régimódi NiMh 2Ah-s 12V-os akku.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
Bosch PSR. De ahogyan Kiscsőke is javasolta, inkább várd ki a Lidiset!
Több fa van, mint asztalos!
-
balmag
csendes tag
Szia, nekem több márka is van barkács célokra (egyiksem profi kategória), de ami eddig bejött.
[link]Ebben a márkában több típust is találsz, igaz ez is kínai, de egész jól teszi a dolgát és igen jó kis aksis szettet tudsz összerakni magadnak.
== Hobbi Barkács ==
-
Kiscsőke
aktív tag
Inkább várj egy Lidl-is akcióra.
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
fireman123
őstag
Sziasztok, .....hozzáértők segítségét szeretném kérni, teljesen otthoni, hobby célra melyiket lenne célszerű megvennem:
- Bosch PSR 1440-LI-2 22e ft
- B&D BDCDC18K1 18e
- [B&D BDCDD186 ] 18eNagyon megköszönném ha tudnátok tanácsot adni.
-
Grizzlu
tag
Uraim,
Szeretnek venni egy komolyabb minoseget kepviselo fafuro szettet. Milyen markakra erdemes penzt aldozni?
Koszonom!
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
Soká
senior tag
-
kapu2006
tag
válasz generatoros #45241 üzenetére
Ha nem fagyott meg és nem száradt be, akkor használd nyugodtan. Esetleg csinálj egy próba ragasztást. Ha szét tudod verni akkor nem jó. De szerintem a ragasztás mellett fog a fa elvásni.
-
thyeby
őstag
válasz ducati113 #45240 üzenetére
Szívemből szóltál.
Mintha én írtam volna minden sorodat.De azért egy dolgot tegyünk tisztába:
A barkács kategóriát bizony időnként javítgatni kell. Mint pacman
is utalt rá, műanyag fogaskerék, spórolós anyaghasználat jellemzi a barkácsgépeket. Szívnod így is, úgy is kell. Vagy kifizetéskor, vagy használatkor. Nem várhatsz ipari stabilitást egy legolcsóbb gyalugéptől. A barkács stabilitás meg ugye az barkács stabilitás.Más:
Kést pótolni, élezni tudsz postán is. Sőt, az Anest házhoz megy érte.[ Szerkesztve ]
-
NWNE
csendes tag
válasz ducati113 #45240 üzenetére
"egész élet a fejlödésröl meg a tanulásról szól"
ezt teljes mértékben osztom. De én is azt vettem észre, hogy a szakik többsége ezt nem osztja. Van olyan szerintem, aki 20 éve nem olvasott el semmi 10 mondatnál hosszabbat, nem hogy követné a fejlödést. De lóvé, meg kérlelés, meg extra megbecsülés az kell. Termelékenység, minöségi munka meg sehol. Nekem is egyik érv volt ez amellett, hogy belevágjak, de azért a legerösebb az "én csináltam érzés" volt.
Dehogy a gyalura is: én többet einhellt nem veszek az kurva élet, se a többi hasonló szart. Nincs annál idegesítöbb, mintamikor nem lehet pontosan dolgozni egy szerszámmal, vagy olyan sok idö, hogy nincs kedved belevágni.
Fémipari dolgok megvannak? Eszterga, maró, stb.? -
thyeby
őstag
válasz generatoros #45238 üzenetére
Nyugodtan használd! Akár még egy évig.
Tesztje:
Ragasztol két hulladékdarabot, vársz egy napot, míg fullra megköt, aztán bedobod egy vödör langyosvízbe. Ez a fagyott ragasztó tesztje is. Vagy lehugyozod. Ha másnap nem engedett el a ragasztás, akkor már sose fog.Több fa van, mint asztalos!
-
Grizzlu
tag
válasz generatoros #45241 üzenetére
Esetleg meg lehetne kérdezni a gyártót magát, telefonon, mailben, akárhogy, pláne ha már magyar cég. Én eddig nem is hallottam róluk. A hivatalos válaszukból pedig még páran okulhatnánk is.
-
generatoros
tag
válasz kapu2006 #45239 üzenetére
Értem én amit mondasz, de esetleg nem arról lehet szó, hogy ha a lejárati időn túl használom akkor esetleg nem lesz tartós a ragasztás? Ránézésre nekem is jó, sőt használtam is, nekem is egyben vannak még ,amiket mostanában csináltam. A dög nehéz asztali fúrógépemhez kell egy asztal és nem szeretnék 4cm-es lábakat, ezért ragasztott lábak lesznek, csak ezért aggódom.
-
ducati113
csendes tag
válasz pacman_123 #45236 üzenetére
Mindenkinek válaszoljak! Ezek a meghosszabbítások és beállítások nem okoznak gondot.
A gépnek a tuningolása sem,hogy minél többet kihozzak belőle. Ezektől a dolgoktól nem félek.
Gép legyen üzembiztos nekem ez a lényeg. Minden mást megoldok a müanyag dolgoktól a beállításokig mindent. Hogy kést hol és milyent vegyek ez egy jó kérdés. Éleztetés megint mert nem tudom,hogy a környékünkön ki foglalkozik ilyennel. A nem használom sokat és mért nem megyek gyalultatni máshova.
Erre csak azt tudom mondani,hogy nekem ad uramisten rögtön szoktak kelleni a dolgok.
Nem megyek senkihez semmiért. Egy nem szeretek kuncsorogni,kettő most azonnal!!
És a legfontosabb amit én megcsinálok az meg is van csinálva!! Még ha tovább is tart!!
Ezektől az önjelölt mesterektől már tele a tököm. Hűtőszerelőt hívok de a végén nekem kell megcsinálni. Persze a 25 ezret kifizettem. Örülsz,hogy találsz szerelöt és egy balféket fogsz ki. Én már úgy vagyok berendezkedve,hogy senkihez nem kell mennem semmiért. És mindent megcsinálok saját magam.
Nemérdekel,hogy a gép nem hozza vissza az árát.De azt hiszem többet spóroltam azzal,hogy nem járnak hozzám szakemberek.A munkadíjon megveszem a gépeket és szerszámokat. Mellesleg jólesik azt mondani,hogy én csináltam,amikor megkérdezik ki csinálta. Pl.Kazán csere 25 ezer, 40 ért vettem egy komplett aparátott és kicseréltem én. Az meg,hogy mennyi mindenre használtam már!!! Valószínű az életem végéig kiszolgál.
Jó az ha az ember mindenhez ért. Fémipari dolgok megvannak,most fejlesztem a faipari dolgokat.
Köszönöm a segítségeteket!! Egész élet a fejlődésről és tanulásról szol!! -
kapu2006
tag
válasz generatoros #45238 üzenetére
Nekem van még 2-3 deci az 5 literből. 3 éve vettem. Még jó.
-
generatoros
tag
A d3(szolvegy) faragasztó a felhasználási határideje után kidobandó? Nem fagyott meg és nem sűrűsödött be.Tavaly tavaszi beszerzés.Esetleg tudja ezt valaki? köszi előre is.
-
pacman_123
tag
válasz ducati113 #45232 üzenetére
Még valami: ha mégis úgy gondolod hogy beruházol egy ilyen gyaluba, számold bele az elszívást is. Az ezeknél a gyaluknál nem felesleges úri muri. Ha nincs -> eltömődnek. Sok esetben.
Gyaluforgács elszívására nagy légszállítású elszívó való, nem porszívó. Pl egy ilyen:
http://www.einhelloutlet.hu/index.php?route=product/product&product_id=219
Vagy építesz magadnak. Én ez utóbbi mellett döntöttem, egyrészt mert mazochista vagyok, meg "szeretek" gépet építeni, az átlagosnál több a szabadidőm - másrészt meg kaptam egy remek, 2800 rpm fordulatú, 1100W-os aszinkron motort ajándékba (egy mázsás német parkettacsiszoló gép motorja volt, aki használta ki akarta dobni) - ez is egy érv volt hogy beindítsam ez a projektet.
A leválasztó rész/forgácstároló rétegelt lemezből, a Thien-Baffle rendszerű leválasztó APet műanyag plusz minimális rétegelt lemezből -> megvolt ~7-8e Ft-ból. Az elszívó rész pedig nagyjából 2e Ft volt, mert csak a faanyaggal kell számolnod (elszívóház, turbina). Ha a motort is hozzászámolod, akkor 15-20e környékén kifoghatsz egy jó egyfázisú motort. 2800-as fordulat, min. 500-750W teljesítmény kell ehhez hogy tartósan is tudd működtetni. Ha összeadod, nem sokat spórolsz egy 50-es elszívóhoz képest (főleg ha az idődet is számolod, bár hobbisták nem szokták :-) / - neked kell eldöntened "mennyit ér" az időd ha saját elszívóba fogsz. De ha belefogsz akkor tudok segíteni részletekkel, meg sztem pár másik fórumtárs is. Addig nem terhelném a fórumot vele.
Ja, az elszívócső: igen, az sem olcsó és azt kifelejtettem: én a 100-as antisztatikus PU cső méterét ~3000Ft+ÁFA áron vettem 3 éve az uni-maxtól. Ilyet. Ebből kell alsó hangon 3 m. Min 2m az elszívó és a leválasztó és a gyalu közé hogy kényelmesen tudd ide-oda tenni a leválasztót, kb 1 m pedig az elszívó turbina és a leválasztó közé. Ez utóbbit lehet más mással oldja meg, én a könnyű tetőlevétel miatt oldottam meg ezt is flexibilis csővel.
-
pali923
aktív tag
Én is ezzel a gondolkodásmóddal kezdtem. Aztán amikor elvágtam valamit "derékszögben" egy barkácsolós tudású gépemmel, aztán utána korrigáltam csiszolóval vagy bármivel, hogy tényleg 90 fok legyen a derékszög, valószínűleg több időt töltöttem el, mintha levágtam volna egy kézifűrésszel. Egy ideje jobbfajta gépeket veszek csak, inkább kivárom a rávalót.
Szóval olyan barkácsoló tudású és/vagy árú gép, ami pontosan és sokat is tud dolgozni, csak a mennyországban van. Ha neked nem ez az igényed, akkor nem szóltam. (Most tekintsünk el attól, hogy kinek mekkora buxája van...)
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
kavalkád
aktív tag
Ha nem sokat akarsz gyalulni, akkor lehet jobban jársz ha gyalultatsz egy közeli fatelepen mintha veszel egy gépet.
Mindkettőnek van előnye-hátránya. A bérgyalulás olyan kb. 200-250 Ft méterenként (átlagos deszkát számoltam, 4 oldalt gyalulva), cserébe nem kell áramot használnod, elszívásról gondoskodnod, beállítgatnod és főleg késeket éleztetni és cserélni. Számold ki, hogy neked megéri-e beruházni, mert ha pl. évi 30 méter faanyagot akarsz csak feldolgozni akkor nem nagyon. Itt egy kalkulátor. -
pacman_123
tag
válasz ducati113 #45225 üzenetére
"kapnák e választ vagy találnák e választ."
Bocs de ha feltételes módban írod, sosem tudod meg :-) Azért ilyenkor illik megpróbálni. Mert pl honnan tudod, hogy akinek épp az egyik vagy másik van, 2-3 éve, az éppen pont most olvassa a kérdésedet. De korábban meg leírta a tapasztalatait. Szóval ... érted :-)
Pontos egyik se lesz amíg be nem állítod. Ez nem Felder x millióért /bár azt is beállítják, csak lehet a gyárban :-) /
Egyengető asztalok síkját párhuzamosra, vastagoló asztalt a késekkel párhuzamosra, stb.
Ahogy Tibi is írja, meg kell(het) patkolnod mindkettőt, itt pl egy Einhell vastagolóasztalát tuningolta meg egy másik fórumról egy fórumtárs, hogy hosszabb anyagot is kényelmesebben tudjon vele vastagolni:
https://www.youtube.com/watch?v=3C_Pj_f0NO8
Az egyengető asztalok meghosszabbítása: azért az kicsit más liga. Főleg az etető asztalé - hogy az sík is legyen (és nemcsak az elején), meg állítható is maradjon, nemtom milyen jó módszer van rá hogy meghosszabbítsd. De akkor ugye már nemcsak az etető asztalt, hanem a fogadót is. Főleg hogy az asztal aluöntvény -> mit és hogy illesztesz hozzá hogy merev is legyen, tartós is, kövesse a gyári asztal síkját ... stb. Ja, és hogy ha szeretnéd, a gari is megmaradjon.
De első körben nem ezen gondolkodnék, hanem a gyári asztalok párhuzamosságán. Elvileg ennek kéne az elsőnek lenni, amit beállítasz. Az nem baj ha gyárilag nem az, annyi pénzért az jár, ami.
Nekem a 2x annyiba kerülő Metabo HC 260-on is állítani kellett. Meg a vastagoló asztalán is. De ha megvan, akkor pontos lesz.
Marius Hornberger, vs gyengusz vezető megpatkolása. Az Einhellen kb ugyenez a kategória van, ha amellett döntenél neked se árthat egy masszívabb bverzió.
https://hobbiasztalos.blog.hu/2015/06/12/kombinalt_gyalugep_atalakitasa
"még is melyiket vegyem?"
Az egész vagyonomba mernék fogadni, hogy autentikus választ (aki mind2 gyalut birtokolta/birtokolja és saját tapasztalattal bír) nem fogsz kapni. Olyat viszont igen, hogy jajj, az Einhell milyen jó (ár/érték arányú) vagy éppen megnevedd, mert semmisem volt rajta párhuzamos meg sík, és visszaküldtem, stb. Ugyanez a Scheppachra is igaz.
A barkácskategóriás, "költséghatékony" módszerekkel előállított gépekkel mindig ez a baj. Kifoghatsz belőle jó, és éppen rossz darabot is. Valaki rábeszél az Einhellre, neked meg kiszállítanak egyet amin elszakad az ékszíj 3 léc gyalulása után, vagy eltörik a műanyag fogaskerék, ami az előtolóra viszi át a meghajtást. Vagy odaverték szállítás közben, vagy leég(eted) a motort ... stb. A korábban linkelt Einhell-es tulaj (Győző) ha jól tudom kicserélt sokmindent az Einhellen, fogaskerék, csapágyak, stb. Ilyenekkel együtt kell élned (gyakoribb alkatrészcsere, vagy magad javítod fel) ha ebbe a kategóriába ruházol be.
Tudom, nem lett könnyebb. De ha belegondolsz, nem is kérdeztél könnyűt.
-
ducati113
csendes tag
válasz thyeby #45230 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Hát nem vagyok egy asztalos így nagy beruházást nem szeretnék rá.
Viszont mikor dolgozni szeretnék vele akkor nem szerelgetni akarok.
Mert annál jobban nem rühellek semmit.
Nem bútor készítéshez szeretném. És valószínű sokat nem lesz használva. De másnak meg nem szeretek könyörögni.Na meg az idő,hogy mikkor lesz kész. Ismerös gondolom.
Én is ezt az Einhell TC-SP 204 gondoltam. Az árukeresőn TOP1 de gondolom ott nem a mesterek véleményeztek.Hanem ilyenek mint én. -
thyeby
őstag
válasz pali923 #45229 üzenetére
Butaság, kapzsiság, lustaság és hányavetiség. De sok hazánkfiát megáldott a természet jelzett jelzőkkel!
Ominózus papírkupec ha a búrájához tunna kapni, és kiszámolná, hogy csak Veled hányszorosát bukta csak eddig el csak annak a szaros százforintnak - a hajléktalannak többet dugok ki a kocsiablakon - miközben a többszázszorosát fizeti ki azért, hogy tömítsék el a postaládaszemeteivel a bejáratodat - hasztalan.
Nyílt vagy tíz éve a házunktól jó öccázméterre egy benzinkút. Sikerült náluk a Toyotám 50 literes tankjába 55 liter gigaszuper benzint a fájintos neonfényben belepréselnem erölködés nélkül. Nem reklamáltam én. Kifizettem katonatisztesen. Tíz éve nem sikerült máshol 45 liternél soha többet tankolnom.
Nos, nyitásukkor tankoltam ott utoljára. Sokat megyek, és két autót hajtok. Hogyha megsúgnám annak a kapzsi sz@rf@szúnak, hogy mennyi adózott tiszta eredménytől esett el csak az én két kocsim esetében tíz év alatt, beleesne a ciszternájába. De nem súgom meg. Azt meg pláne, hogy a következő tíz évben mi következik?Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
Azok markácsolásra is siralmasak.
Ezt vedd meg!Ooopsz!
Ez meg csak vastagol. De azt profin.
Akkor vedd meg az Einhell-t. Mondjuk sok moddingra lesz szükséged, hogy tényleg jól egyengessen. Készítened kell legalább 1 méter etetőasztal toldást, de azt nagyon precízen.[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
válasz thyeby #45224 üzenetére
Egyszer egy papírboltban tanúja voltam, hogy egy vevő visszavitt 2 füzetet, mert véletlenül kottás füzeteket vett valami helyett. Vissza akarta cserélni. A 2 füzet kb 140Ft volt akkor. Végül jött a főnök, aki lecseszte a vevőt, hogyha nem tud dönteni, akkor ne vegyen füzetet, és elhajtotta a kuncsaftot. Na, abba a boltba én sem tettem be többet a lábam. Én nem vagyok kereskedő (bár az őseim közt akadt néhány), de nem is tudom elképzelni, hogy lehet így hozzáállni ehhez.
-
balmag
csendes tag
Szia, pár hete próbálgattuk az általad említett Einhell gépet. Otthoni barkács célokra talán elfogadható, masszív darab. Úgy tudom ezek a kínai gépek mind 2 késesek. Fenyő és tölgyfát gyalultunk vele, tette a dolgát, de a kések hamar élezésre szorultak. Lehet, hogy valami profibb késsel fel lehet még tuningolni?
Viszont a forgács elszívásáról komolyan gondoskodni kellett, mert eltömődött minden== Hobbi Barkács ==
-
ducati113
csendes tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok,hogy nem olvasok vissza több oldalt.Nem tudom,hogy a kérdésemre kapnák e választ vagy találnák e választ.
Asztali Gyalugép vásárlása elöt állok és segítséget szeretnék kérni.Otthoni barkácsolásra szeretném.
Két gép között vacillálok. Einhell TC-SP 204 és Scheppach HMS 1070.
Igazából az 50mm kés különbségen kívül semmit nem tudok a két gépről.
Viszont azt látom,hogy mindegyik olyan mint a nyúlszar. Egyformának tűnek.
De ez igaz a többi gyalugépre is. Kínai egyformaság ez tükröződik.
Nagyság nem feltétel viszont a pontoság és használhatóság igen.
Szeretném ebben a tanácsotokat kérni még is melyiket vegyem? -
thyeby
őstag
válasz Grizzlu #45215 üzenetére
Ez nem gonosz tipp, hanem fején találtad a szöget.
Termelek. Több tízezer eladott termékem közül kettő darab reklamációm volt. Egyik sem volt igazán jogos, mert mindkét esetben erővel földhözb@szta a parasztgyerek a játékot. Mechanikai sérülés, ugye szakszerűtlen használat. Én egy szó nélkül, és kérdezés nélkül visszaadtam az árát. A hibás terméket pedig eszemben sem volt outletelni, rákínozni ismét valakire. Tűzre csaptam.
Aki felismeri, hogy ezzel akkora bizalmat nyer, ami vastag pénzekben mérhető, nem riaszt el egyetlen vevőt sem foreverandever és visszavonhatatlanul. Aki ekkora evidenciát önállóan nem lát át, az buta és kapzsi. De ő húzza a rövidebbet végül. Fölé nőnek az okosabbak, és diszkréten elveszik tőle a levegőt.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz yooccoo #45214 üzenetére
Jaja, tudom én ezt. De ez akkora macerát jelentett volna azután, hogy a bolt diplomatikusan elküldött a picsába, hogy úgy döntöttem, inkább addig dolgozok, hamarabb visszakeresem az elb@szott pénzt, mint amennyi idő alatt visszaszerezhettem volna a rólam lehúzott összeget. Ráadásul nyugiban.
Egy biztos: Azóta rá se nézek a Stanley-ra, pedig ácsingóztam a Bailey gyaluikra. És azóta újratervezem az útvonalat, ha olyan utcán vezet keresztül, amelyiken outlet leledzik.Több fa van, mint asztalos!
-
kavalkád
aktív tag
válasz thyeby #45210 üzenetére
Köszi az infót, majd viszek magammal referencia derékszöget a boltba ellenőrzéshez, feltéve, hogy találok nem online boltot is ahol árulnak ilyet.
Egy kis OFF:
> céges vásárlásra nem vonatkozik a zinternetes addcsakvissza jogszabál.
Nem tudom mikor történt az eset és akkor éppen milyen jogszabály volt érvényben, de jó tudni, hogy az 14 napos, internetes vásárlás esetén gyakorolható indoklás nélküli elállási jog valóban csak természetes személyekre vonatkozik, viszont amennyiben alapos indokkal rendelkezel - jelen esetben hibás termék - úgy továbbra is visszakérheted a pénzed.[ Szerkesztve ]
-
yooccoo
aktív tag
válasz pacman_123 #45220 üzenetére
nálunk szokott lenni rajzolgatás
-
pacman_123
tag
"Lehet, hogy csak az volt a baj, hogy outletben vettem? "
Én is outletben vettem, de személyesen A szerszamoutlet.hu -n, de a SOLA-t úgy vettem hogy mentem oda a Metabo gérvágómért (tudom, most süllyedjek el ) . ilyet EBBEN A BOLTBAN EGYSZERŰEN SOSEM SZABAD! Vagy ne vigyél magaddal csak annyi pénzt, amit ki kell fizetned a személyes átvételkor :-D
A lényeg hogy amíg vártam hogy kihozzák a raktárból, sétáltam. Bár ne tettem volna ...
Othhagytam még egy 50-est, egy kis akkus Bosch, SOLA derékszög, Stanley mérőszalag ...Amúgy meg: hol vennél derékszöget? Ha elmész, megcsinálod a derékszögtesztet?
A másik, ha belekukkantottál a tesztes linkembe, visszautalást olvashattál egy fórumtársunk problémájára, aki a Stanley kombi derékszögére panaszkodott, 300mm-en több mm (!!, nem tized, egész!) széttartása volt. Olvasta hogy meg is lehet reszelni, de ő nem ezért vett ilyet - visszaküldte. Az én ugyanolyan Stanley-mnek meg semmi baja.
Szóval ... néha 2-est húzol 19-re, néha 10-est ...
-
M43g
aktív tag
válasz thyeby #45199 üzenetére
Azt tudja valaki, hogy a kültéri pácok a színezésen, UV-védelmen kívül mit adnak nekünk? (akinek megvan az utalás, vendégem egy virtuális sörre )
Felület keményítését gondolom nem segíti, és kártevőktől, rothadástól sem nagyon gondolom, hogy véd. Tévednék?[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
válasz yooccoo #45217 üzenetére
Neked nyilván igazad van, de a magyar kereskedői gyakorlatról is biztosan többet tudsz nálunk. A lényeg, hogy az a cég legalább elismeri, hogy valami előélete volt a gépnek. Biztos, hogy nem mindenki van ezzel így, ráadásul egy derékszöget még újra sem kell csomagolni.
Hogy aztán a magyar kereskedőknek is azt jelenti-e a "refurbished", mint neked, abban nem vagyok biztos.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
pali923
aktív tag
-
Grizzlu
tag
Bar kereskedo volnek magam is, nem ertek a muszaki cikkek adasvetelehez. Azert ha nem is a fejem, de fel karom ra, hogy ezek a vallalkozasok tobb, hiba es minosegi kifogas miatt visszavenni kenyszerult cuccot arulnak, mint kifuto szerias, mar szervihatter nelkuli holmit, amit reklamoznak magukrol. De ez csak egy gonosz tipp.
[ Szerkesztve ]
-
yooccoo
aktív tag
-
thyeby
őstag
válasz Nerazim #45209 üzenetére
Várhatsz vele nyugodtan tavaszig, semmi baja nem lesz. Legfeljebb picit rácsiszolsz majd.
Ha kevés napot kap, evidencia, hogy nem létfeltétel a magas UV védelem.
Felületkezeléskor várd ki majd, ha esőt kapott, hogy jól kiszáradjon ismét, különben belezárod a vizet. Szelesebb időben egy-két nap alatt ismét csontszáraz.[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz kavalkád #45206 üzenetére
Volt szerencsétlenségem egy kicsi talpas lakatos Sola-hoz. Jó drágáért szar.
Nem emlékszem pontosan, de talán valamelyik outletben szereztem be. Akkor összekattintgattam vagy 40 E pénzt hirtelen felindulásból. Kivétel nélkül minden szar volt, úgy, mint Makita fafúrószárak, Stanley gyalu, Stanley vinkli. Meg a Sola is. Három éve porfogó.
Lehet, hogy csak az volt a baj, hogy outletben vettem?
Soha többé nem vásárolok outleből semmit. Nekem az is fáj, ha csak egy ezrest csapok ki a kukába, nemhogy negyvenet. Internetes rendelés volt. Vissza akartam még aznap kérni az árát. Kedvesen válaszolt a kedves vezető, hogy lófasz a seggembe, mert céges vásárlásra nem vonatkozik a zinternetes addcsakvissza jogszabál.Mégvalamit:
Több márkára is igaz, hogy amikor jól megakcijóznak valamit, akkor az azért van, mert baj van vele. Így jártam a Makita szalagfűrésszel - törött volt a bakelit gomb a szalagfeszítőn, ki se cserélte Vén Pista. A gép különben hibátlan, modding után azóta is imádom A Makita mölötöszáz viszont ezer sebből vérzik. Ezt már csak úgy tudom rendbetenni, ha veszek egy másik asztali körfűrészt, a Makitát meg kirakom az udvarra tyukülőnek.
Szóval azóta, ha valami nagyon ákcijós, gyanút fogok, nem ugrok bele rögtön.Több fa van, mint asztalos!
-
Nerazim
őstag
válasz thyeby #45199 üzenetére
& (#45197) pali923
Köszi a segítséget. Jövő tavaszig még így kibírja azért, hogy nincs lekezelve? Nem lesz nagy baja? Ahogy néztem az egyik oszlop alját éri az eső egy kicsit.Ui: Északi oldalon van, az eresz alá berakva, nagyon a nap is éri szinte egész nap, mert du meg az épület sarka árnyékolja le így is ajánlott a sötétebb szín?
[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
kavalkád
aktív tag
válasz pacman_123 #45207 üzenetére
Koszi, jok ezek a tesztek, tetszik. Van egy sarga Stanley-m, nekem azt reszelni kelett mira beallt derekszogbe, most vettem 2 Bahco-t, de jo lenne meg egy 50cm-es ami nem kerul fajdalmasan sokba, ezert nezwgetem ezt a Sola-t.
-
pacman_123
tag
válasz kavalkád #45206 üzenetére
Szia,
Szórakoztam anno többször is derékszögek tesztelésével, nem annyira tudományos alapon, csak kíváncsi voltam. A linken szereplő posztban van egy régebbi tesztemre mutató link is.
Van köztük Sola is. A kicsi és a nagy is megvan. A kicsi nagyon jó, a nagy minimálisat hibázik (a Stanley kombim picit pontosabbnak tűnik, ugyanolyan hosszon).
-
kavalkád
aktív tag
ezt a tipust ismrri valski? jo minoseg?
https://www.sola.at/hu-hu/szaktudas/derekszoegek-vonalzok -
pali923
aktív tag
válasz indianjoe23 #45204 üzenetére
Én beírtam a gugliba, hogy lutz maschinen, és ez jött ki elsőnek. Ez akár jó link is lehet.
Én ilyenkor megpróbálok robbantott ábrát keresni (típusszám és parts list vagy ersatzteile), és a cikkszám alapján megkeresni az alkatrészt a neten. Vettem már Görögországtól Írországig mindenhonnan alkatrészeket, ahol éppen lehetett kapni, vagy a legolcsóbb volt.[ Szerkesztve ]
-
indianjoe23
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni, honnan tudnék a Lutz gérvágómhoz alkatrészt szerezni? Sajátos hibája lett, letörött a házban az a csonk amire fel van erősitve a motor, és most erősen szikrázik, meg hülye hangja van. Szerelő állapitotta meg a hibát, de neki nincs kapcsolata, aki ilyet forgalmazna, kutakodni meg nincs ideje, nem is tud külföldről rendelni. Azt mondja, kéne egy másik burkolat. A gépre rá van írva, hogy www.lutz-maschinen.de, de erre a címre nem az jön elő, amit várnék. -
thyeby
őstag
A Parkside éppen barkácsra használható. (Sok darabjuk bírja az ipari frontharcot is, többnyire a csülködet rázza szét, mint magát, vagy meg őrült hangos.) Barkácsolásra kifejezetten tartósság jellemzi őket.
Járt egy Parside a kezemben, amit kedvem lett volna hat méter magosból odacsapni a betonhoz. Egy dekopír volt. Megy az is stabilan tíz éve (sógoromé). Rezegni nagyon tud, vágni sehogy. Viszont kuvajól néz ki.
Az akkus fúrócsavarozóra (a 20 V-osra 16 ropiért) majdnem elcsábultam vagy egy hónapja. Egyedül az tartott vissza, hogy van már itthon így is annyi fúrócsavarozó, hogy ki se tudom őket használni.Több fa van, mint asztalos!
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest