- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz pacman_123 #46999 üzenetére
Persze hogy nincs tökéletes gép: a tervezett elavulást is el tudják számolni
A hasítóék sztem se para, azt biztos átlehet trükközni hogy jó legyen. Sztem a vezetőrendszernek is csak olyan hibái lehetnek, amiket egy kis trükközéssel orvosolni lehet. Hacsak le nem esett a kamionról és egy azt követő másik kamion át nem ment át rajta ami végül belökte a vasúti kocsi kerekei alá.
Egyetlen nagy para a motor. Nincs ilyen modern gépem, de van egy békebeli tűzifavágó fűrész. Az ha indul és üzemel az egész falu tudja hogy fát vágok. Borzalmasan hangos, még -35dB fülesen át is jól hallatszik. Viszont ha levesszük a korongot rendkívül csendes.
Sztem akinek hasonló problémája van, próbálja ki az indításnál hogy leveszi a korongot. Egy biztos, hogy első indításnál én le fogom szerelni és úgy fogom bekapcsolni, aztán koronggal.
Amúgy érdekes amit a lágy indításról írtál mert így hang és leírás alapján az jön le hogy amíg nincs üzemi fordulatszám addig rángat, tehát előfordulhat az hogy a korong hajtja a motort. Sztem ez se nyerő az átviteli elemeknek. Ezek szerint sokkal jobb lenne a sima indítás, csak ez gondolom nagyobb kismegszakítót és erősebb csapágyakat kívánna - más kérdés hogy vágásnál sztem ugyanúgy kapja a terhet.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
pacman_123
tag
válasz Grizzlu #46993 üzenetére
A zajról: nekem ugyanez a gép van, de most este már nem videóznék, holnap majd küldök neked hasonló távolságból készített felvételt. Az induláskori "hörgés" ugye normális, ez más videókon is hallatszik, pl itt is:
https://youtu.be/07gjUcaWZs0?t=672
Meg ilyen volt a PTS 10-em is. Lágyindítás (hogy kicsit védje a fogaskerék áttételt) - cserébe jobban hallatszik a fogaskerekek darálása induláskor. Hasonló "zörgés" fellelhető induláskor pl a Makita merülőfűrésznél is (SP600J).
De aztán .. nem tudom megítélni, hogy van-e hamis hang, a fűrészlap sivítása sokat elnyom. Én így elsőre nem hallok nagyon ronda hangot, pedig visszajátszottam párszor. A fenti linkelt videóval összehasonlítva .. nemtom. Sajna botfülű vagyok. Többiek?
Hasítóék: valszeg leszedték szereléskor, vissza meg csak úgy rárakták. Be tudod te is állítani, néha be is kell amúgy is. Ezen a videón is épp ezt mutatja be a kolléga - és egyben kicsit szidja hogy körülményes. De nem lehetetlen.
A többit, a trehány hozzáállást (koszos gép, hiányzó imbusz, stb) azt sajnálom, kifogtál egy nem túl jó szervízt. "Sajnos" nem tudok neked jó szervízt ajánlani, mert nekem még soha nem kellett egy gépemet sem gariztatni. Se kék, se zöld Bosch-t.
Soká: a rontóbogárrról: azt azért ne feledjük, hogy "user error" miatt indult a dolog Grizzlu nem tett fel zero clearance betétet, a beszippantott fadarab akasztotta meg a lapot (mondjuk ez igen fura) és azóta hall fura zörgést. Amit én valahogy nem lelek fel a videója alapján. Aztán ld. később Schumibácsinak írt részt. Most akkor mit mondjak ?
Schumibácsi: "Ha most azt mondjátok hogy a 250k körül menő Bosch is szar akkor én világgá megyek." - nem fogsz találni olyan márkát a világon amiről ne olvashatnál rossz véleményt (is). Van aki a Festoolját gyújtaná fel, találsz olyat aki szerint a DeWALT-nak a ku****anyját. Én csak a saját tapasztalatomat oszthatom meg veled, és abban semmi rossz nincs erről a fűrészről. Sőt úgy általában a márkáról sem. A GTS 10 XC-n kívül kék Boschból van egy kisflex, egy kicsi akkus csavarozó, egy excentercsiszoló, egy detektor, egy dekopírfűrész, meg öcsémnek egy rezgős mutigépe.
Itt van a regisztrációs történet. Egyiket sem tegnap vettem (a multigépet csak segítségképpen regisztráltam öcsémnek ), legtöbbjük használatban van (hobbiszinten), és ahogy írtam, még egyiket sem kellett gariztatni:
[kép]Most akkor sz*r a kék Bosch vagy sem? Mindenkinek magának kell eldöntenie. De arra nyilván senki nem fogja neked a nagyesküt letenni, hogy hibátlan gépet kapsz. Én egy Makita gérvágóval szívtam meg, erről írtam is korábban. De nem sz*rozom le ettől a komplett márkát, hanem visszaküldtem, pénzt visszakaptam. És a szalagfűrészük (LB 1200 F), egy akkus ütvecsavarozójuk (TD090DWE) és a merülőfűrészük (SP6000J) jó szolgálatot tesz a mai napig is.
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
Soká
senior tag
Sajnálom! Tényleg ne hagyd magad, de ha Teheted, akkor a Boschnál kezdj el panaszkodni és nem a szerviznél. Hátha felülről nagyobb ráhatásuk van. És nyugodtan írd le, hogy Te mennyire bíztál a gépben és, hogy mennyit olvastál és, hogy most milyen csalódott vagy a géppel és a szervizzel kapcsolatban is...
Egyébiránt nem tudom, hogy mi van, de most ez a kékBosch-rontóbogár beindult. Véletlen vagy tényleg leromlott a gyártásminőség? Az első intő jel számomra az volt, amikor megjelentek ezek a gépek az OBI polcain.
Amúgy a zajt önmagában nem tudom megítélni, össze kellene vetni hasonló géppel. Azok mondjanak valamit, akiknek hasonló gépük van.
[ Szerkesztve ]
-
generatoros
tag
őszinte részvétem. Metabo ts250 asztali körfűrészem kapcsán jártam hasonló kálváriát. Azt tanácsolom, hogy a határozott fellépés lehet a célra vezető megoldás. Emelkedett hang nélkül, tájékoztasd Őket, ha második alkalommal sem tudják szakszerűen megjavítani akkor jogi útra leszel kénytelen terelni a dolgok menetét. Az én esetemben ez segített, a szerelő saját kocsiján házhoz hozta a gépet, 2 hónap után. a hasítóéket én állítottam be és a tengelyvégen levő menetet is én reszelgettem ki, mert félre kapatva örült módon húzták meg a balmenetes anyát.ja és beépítettek egy túlterhelés védőkapcsolót. A jó és rossz dolgaik talán egyensúlyba kerültek 5 éve nincs vele gondom.
-
őstag
Végül is lebeszéltetek a Bernardo-ról mert 340k-ért szar a legkisebb lapszabász gépjük és még a milliós kategória is rossz. Ha most azt mondjátok hogy a 250k körül menő Bosch is szar akkor én világgá megyek.
Ha motorikusan nincs baja gépnek én nem küldözgetem szervizbe ha valami nem ott van ahol lennie kellene és otthon megtudom rongálás nélkül csinálni a pontos működés feltételei mellett.
Egy AEG sarokcsiszoló eleve hibásan lett megvéve, benne egy hajszál vastagsággal vetekedő vezeték volt megszakadva és időnként amiatt megállt. Nem mertem visszaküldeni mert mi van ha rosszabb állapotban jön vissza? Ezért amikor teljesen megállt a szóban forgó vezetéket "megjavítottam" úgy hogy ha nagyobb gond lesz visszaállítható legyen a gyári állapot. Ha hibás vezetékkel jött le, nyugodtan nevezhetjük gyári állapotnak. Később megszakadt a hálózati kábele is, de azt egy "U" alakban történő visszahajtással szintén megjavítottam. Úgy terveztem hogy a garancia lejárta előtt 1héttel visszaküldöm hogy üzemképtelen
Aztán következett egy olyan periódus hogy egyáltalán nem volt vasmunkám így nem foglalkoztam vele. Amikor eszembe jutott már késő volt. Ekkor gép szétszed, megforrasztottam és zsugorcsöveztem a hibás belsővezetéket, a külsőt visszavágtam újrakötöttem. Megint szakadozik, még egy visszavágás lesz, ha azután is megszakad, kap új betápot. Egyébként kifogástalan a szóban forgó AEG sarokcsiszoló.
A nemrégiben bemutatott merülőfűrész billegést csak meglestem és egész komoly, nem tudom megoldható e otthon egy ilyen gond. Az asztali fűrész hasítóék problémába nem látok bele, a motornak viszont tényleg elég beteg a hangja - ez az egyetlen ami javíthatatlan, de nem lepne meg ha valahol egy 5perces tekergetés felszámolná a problémát.
-
warning19
csendes tag
Valóban elég furcsa hangja van.
Szerintem add le újra garanciális ügyintézésre. Sorold fel a problémákat a jegyzőkönyvbe amit lent is írtál. A jegyzőkönyvbe írasd bele, hogy amennyiben legközelebb is ilyen hibákkal kapod vissza, kéred vissza a pénzt vagy egy új gépet. Ha nem tudják megjavítani kötelesek cserélni vagy visszaadni a pénzt, nem lehet ezerszer oda-vissza pingpongozni vele.
Ha lehetséges még a szervizben próbáld ki ha visszakapod, és ha ugyan olyan, lehet egyből cserét kérni vagy a pénzed. -
Grizzlu
tag
Bizonyára emlékeznek néhányan, kb. egy hónapja számoltam be Bosch GTS 10 XC körfűrészem problémájáról. A gép szervizbe került, ahonnan épp a tegnapi nap során kaptam vissza. Röviden és tömören a tapasztalataim:
- A gépet eredeti dobozában küldtem fel. Külsérelmi nyomok nélkül kaptam vissza, de a hungarocell-bélések
össze voltak törve.
- Letisztítottam a gépet, de elég koszosan kaptam vissza.
- Egy hónapot ültek rajta, igaz, ebben benne volt a két ünnep, és január hétig nem is voltak nyitva.
- A hasítóék azóta valahogy nincs síkban a lappal.
- a magasságállítás sokkal nehezebb, a felső szekcióban szabályosan ragad.
- A géphez tartozó univerzális imbuszkulcs nem került vissza.
- És a legfontosabb: előtte csak indítás után produkált fura daráló hangot (ez volt a felküldés oka) , de most már
a beindítást is rossz hallgatni,A gép konkrétan rosszabb, mint amikor felküldtem!!!!!
Íme:
Tanácstalan vagyok. Simán benne vagyok még az egy év gariban. Ezentúl a szervizben nem bízok. Mit tehetnék? Kicseréltethetem a cuccot?
[ Szerkesztve ]
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
Peterhappy
őstag
válasz kavalkád #46988 üzenetére
Egy kedves barátom komolyabb beosztásban dolgozik a Boschnál. Még dolgozói kedvezménnyel sem hajlandó a cég termékeit vásárolni és óvva intett attól, hogy új Bosch gépet vásároljak. Nem tudnám visszaidézni, hány órát említett, mint elvárt minimum működés (nem jut eszembe a kifejezés, ezért írtam körbe a dolgot), ha jól rémlik, még a kék termékeknél is két számjegyű volt az óraszám.
Jobb esetben rosszul emlékszem és a zöldnél kettő, a kéknél három, de tartok tőle, hogy jól emlékszem. Ami biztos, hogy rendesen nyúlt az arcom és köpni-nyelni nem tudtam.Hangsúlyozom, az új készülékekről van szó.
-
kavalkád
aktív tag
válasz Winner_hun #46989 üzenetére
helyesen? úgy látom ez nem a linkek napja
javítottam az enyémet, köszi -
Winner_hun
titán
-
yooccoo
aktív tag
válasz SchumiBácsi #46977 üzenetére
elég egyszerű a dolog
minden kereskedő fehérvárról, a makita központból kap árut
ami korábban akciós volt, az már nem rendelhető a korábbi áron, csak az aktuális akciós feltételekkel
általában akkor ennyire olcsó egy termék, ha speciális akció van, mint faipari vásár, karácsonyi akció, stb.
(arról nem beszélek, ha valaki nem magyarországról szerzi be a magyarországon értékesíteni kívánt árut, mert az irtó gusztustalan és addig ütném, amíg mozog) -
kavalkád
aktív tag
válasz thyeby #46984 üzenetére
már kissé megváltoztak a licenszek (verziók) azóta, az ingyenes verzió valamint az egy éves subscription az csakis böngészőben működik online, cloudos tárolással és csak a Pro veriót lehet telepíteni a saját gépedre offline módhoz.
hagyományos szöveges menü sincs, csak grafikus toolbar-ok.próbálkozhatsz ezzel a megoldással, ha van elérésed plugin-ekhez.
+ 1 ami eszembe jutott: akkor is lehet egy objektum nem solid, ha valójában az lenne, de mondjuk egy group-ot konvertáltál komponensé, vagy fordítva, kompeonenseket groupoltál össze. ellenőrizd, hogy a mosdókagylód kompiban nincsennek-e groupok, és ha igen old fel őket.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz kavalkád #46983 üzenetére
Free? Az a böngészős?
Vagy nyolc évvel ezelőtt használtam egy akkori free-t. Úgy rémlik, hogy már akkor is tudtam használni a solid tools-t.
Tools menu > Solid Tools > Trim
(A Split-el sem működik nekem, ugyanaz a baj. Nem szolid a mosdó.)Egyszerűen kivágom a Push/Pull-al a pulton a mosdó helyét. Csak ugye így ahány féle mosdót dugok bele kipróbálásra (hogy a feleségem lássa, mit választ), annyi macera lesz, a Trim-el meg két egérkattintás. (Most például látszik, hogy vagy ovális mosdó lesz a szerencsés, vagy a pulton sokkal kisebb rádiusz a sarkon.)
Már fáradt vagyok most megcsinálni amit írtál, de holnap délután mindenképpen kipróbálom. Úgy általában érdekelnek a trükkök. Köszönöm szépen!
Több fa van, mint asztalos!
-
kavalkád
aktív tag
válasz thyeby #46981 üzenetére
én a free verziót használom, szóval nincs trimmelés nálam, csak alternatív módszert tudok mondani.
először is groupolt, komponensé konvertált objektumokkal nem műxik, az egyiket (de csak az egyiket) explode-olni kell (van olyan módszer is, hogy ne kelljen explod-olni, de azt még leírni is fárasztó). ezután kijelölöd mindkettőt és "intersect faces" utána elrejted ami nem lett explode-olva a maradékból kitörlöd ami nem kell majd újra komponenst/groupot csinálsz belőle. egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Fiúk!
Nem idevaló a kérdésem, feltehetem itt mégis?
Elég sokan használtok SU-t. Tervezem a fürdőszobámat, és a Solid Tools-ban nem tudom szóra bírni a Trim funkciót. Jelzi, hogy a két komponens közül az egyik nem szilárd. (A pult az, a mosdó nem. (Nincs víz benne. ))
Vajon miért nem az?Több fa van, mint asztalos!
-
bazsimano
őstag
nagyon koszonom mindenkinek aki hozzaszolt a szekes temahoz! )
meg nem talaltam ki hogy hogyan fogom megoldani, de jo, sajat magam altal is elkeszitheto megoldasokat mondtatok. amikre en is kepes vagyok, ugy gondolom
koszonom megint a tippeket! -
mahoo
csendes tag
Csepeli Lidlben 30%-kal olcsoztak a furoszar keszletet. De lehet,h mert uccso darab volt. De lehet hogy bizonyos ido eltelte utan szoktak ezt csinalni...
-
őstag
válasz MrChris #46971 üzenetére
Na majd a fűrészkorongok beszerzésénél visszatérünk erre, mert a platólemez is hasonló felületű és abból viszont sok minden lesz kialakítva. Feltételezem hogy a fűrész ami ahhoz jó, viszi majd a lamináltat is anélkül hogy belepusztulna
-
őstag
-
őstag
válasz jimy_l #46972 üzenetére
Ez is egy verzió csak az ember elvárná ha 115k-t vizet valamiért akkor legyen hozzá vezető.
Délután nem írtam le az egész eszmecserét de a boltban volt két Makita vezető és mindkettő hibás volt. Egyik el volt hajolva, a másik meg vetemedett... korrekt eljárás hogy nem küldték el ezek valamelyikével, de ez azért elég nagy lol.
Ha nem lesz Metabo vezető belátható időn belül, (a rendelés pillanatában még csomagban rendeltem, ha lesz rá mód elküldik azzal a makitás vezető helyett) akkor biztosan lesz rétegelt lemezmaradvány, amiből a Bosch gép majd leszabja aztán bízni abban hogy később nem változik a geometriája. Mégiscsak fa és nem fém...
-
yooccoo
aktív tag
válasz SchumiBácsi #46970 üzenetére
hol lehet máshol? merthogy nem adja el egyik kereskedő a másiknak
-
yooccoo
aktív tag
válasz SchumiBácsi #46965 üzenetére
sűrűfogú, éles körfűrészlappal kell vágni és kész .. kicsit túl van ez gondolva
-
kavalkád
aktív tag
a LIDL-ben kapható 20V-os akksis körfűrészt vette/próbálta már valaki?
[ Szerkesztve ]
-
jimy_l
tag
válasz SchumiBácsi #46970 üzenetére
Én ilyennel oldottam meg.
Lapszabászaton fillérekért vágnak neked rétegeltet.Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
MrChris
nagyúr
válasz SchumiBácsi #46969 üzenetére
Nem tudtam milyen kemény a laminált padló, arra gondoltam azt a pár métert kézzel lecsapom, jó kis japán fűrészem bánta, csak azt vettem észre alig haladok. Dekopírral folytattam, azzal azt a néhány métert gazdaságos fűrészlappal is vághatod. Marót kár, pazarlás lenne koptatni.
-
őstag
Jelentés: a Makita SP6000J + vezetősín beszerezhetetlen. Csodálkoztam is éjjel amikor rendeltem hogy eddig 115k helyett 110k, most meg már 105k. Igen, de csak a fűrész.
Ezért kapcsolva a megrendelés megjegyzésbe beleírtam hogy ha nincs sín hozzá, akkor töröljék. Ma azért felhívtam a boltot nagy nehezen mert a rendelés pillanatában leírásban még ott volt az extra, de képen már nem.
Közölték a frissítés tényét és azt is hogy sem azon, se a múlt évi áron nem tudják szállítani, új és jó vezetősin meg egy hónap múlva lesz... Esetleg lesz talán Metabo vele kompatibilis sín amit kedvező konstrukcióban leszállítanának, de arra is várni kell.
Úgyhogy facca a helyzet. Elindítattam fűrész nélkül a dolgot, hátha lesz még a régi verzióból valahol. Ez csak következő hét pénteken derül ki - mondták.
-
őstag
Jó dolog a tapizás de erre most nagyon időm energiám sincs, nem beszélve arról hogy legyen pont az a gép a boltban/boltokban amit egyébként keresek.
A garanciával kapcsolatban nem az van hogy a bolt semmit se csinál? Beregisztrálod és amig tart a gari, baj esetén futárt kell hívni. Az AEG sarokcsiszoló már így jött el évekkel ezelőtt.
Akkor a top3 második helyezett kiesett, marad a Zákány vagy a Mega.
Valaki írta hogy a laminált parketta mintázata leeszi a fűrész élét, ezért gomdoltam maróval megkínálni. Nagyon kicsi a gyártási darabszám. Most lesz 2-3méter vágás és kb. annyi.
-
kavalkád
aktív tag
válasz pacman_123 #46967 üzenetére
lehet nem parkettázásra akarja használni a lamináltat, hanem frontnak valamihez.
-
pacman_123
tag
Nem teljesen világos, miért ragaszkodsz a "topháromhoz" Tessék keresgélni. Az a Törölt nick én vagyok, korábban írtam már a szürkeimportos sztoriról itt is. Zákányék úgy néz ki nem ebben utaznak. Tudom, nem mindig a legolcsóbb a legolcsóbb, de .... ha belegondolsz hogy netes vásárlásnál ott a 14 napos "garancia" (azaz: ennyi idő alatt visszaküldheted a cuccot és visszakapod a pénzed, mindenféle különleges indok nélkül is), akkor max adminisztratív időt bukhatsz, pénzt nem sokat. Személyesn én egy Makita gérvágó (LS0815FL) esettel tudnám ezt megerősíteni. Megvettem, sikerült egy béna darabot kifognom, plusz nekem konstrukcós hibásnak is tűnt -> úgy döntöttem nem a gariztatást választom, hanem visszaküldtem.
"és a kívánt formát egy maróval érem el?"
Itt megálltam egy pillanatra. Milyen formát? Sok "lóhere" alakú szobát parkettázol? Engem öcsém tanítgatott parkettázni (értsd: parkettázott, én meg segítettem neki). Őt meg a legjobb barátja, aki huszonX éve parkettázik Németországban. De nem emlékszem hogy egyszer is marózni akartak volna bármilyen laminált parkettát. A létező legsza*abb (CrV lapos) fűrésszel vágták a parkettát. De volt hogy dekopírral. Merthogy a vágott él úgyis takarva lesz, nem érdekes a vágás minősége, max a pontossága, egy kicsit. Egyszer egy olyan szobát segítettem öcskösnek parkettázni, hogy a remek kőművesnek köszönhetően a derékszög teljesen ismeretlen fogalom volt, akármelyik sarkát néztem a szobának. A szoba alakja inkább hasonlított egy paralelogrammához, semmint téglalaphoz. Így volt olyan parketta, amit hosszában-átlósan kellett elvágni, hogy stimmeljen a fal szélével. Ezt a vágást is egy dekopírfűrésszel csináltuk.
Szóval ezt a "kívánt formát" még pontosítsd , hogy érted.
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
Peterhappy
őstag
1) Merrefelé laksz? Én lehet, hogy olyan helyet választanék, ahol meg tudnám tapogatni is élőben.
Ha nem tudod hazavinni, akkor utána még mindig megrendelheted házhozszállítással, bárhonnan.2) A "középsőnek" elég jók az értékelései, közel kétezer vélemény, azokat már nem a haverok hozták össze. Viszont arra figyelj, hogy
A) Beszerzés: 6 munkanapon belül
B) 10 500 jó magyar forint a házhozszállítás díja. (szemben az árukeresőn feltűntetett 2490 forinttal) Bolti átvétel nem lehetséges.
C) nekem gyanús, hogy nem magyarországi a cég - függetlenül a budapesti székhelytől. Nem tudom, ez egy esetleges garanciális ügyintézés során gondot okozhat-e, de azért tudj róla3) A Zákánynál 5K-val olcsóbb és ingyen szállítják. Az így spórolt 15K-t elverheted egy jó marókészletre, vagy fűrészlapra, fúrószárra stb.
Mondjuk én őket sem ismerem, de talán van itt, akinek van velük kapcsolatos tapasztalata. -
őstag
Na bevásároltam az "apróságokat", de az asztali fűrész boltját segítsetek kiválasztani a top3-ból. Az olcsósítás jegyében a középsőt választanám ha valóban jó hírben álló boltról beszélünk - 239K.
Mialatt rendeltem a többi dolgot eszembe jutott egy trükk, laminált parkettához. Mivel ez tényleg ritka anyag, éves szinten nem lesz 2méter a vágás, mi van akkor ha vasfűrésszel levágom a szükséges anyagmennyiséget és a kívánt formát egy maróval érem el? A marót is megeszi ez az anyag?
Ugyanez a kérdés vonatkozik a platólemezre ami később az asztali fűrész alá kerülne. Fűrészlapot vegyek hozzá, vagy engedjem bele a marót?
-
őstag
-
thyeby
őstag
válasz pacman_123 #46960 üzenetére
Deejóó!
Végül hogyan sikerült a marást véghezvinnie?
-
pacman_123
tag
válasz MrChris #46956 üzenetére
"ezért munka végeztével a gépet, gépeket ki kell vennem az asztalból."
Ha látni akarsz szépet és nagyon profit. Ötletadónak linkelem:
JCsapo kolléga a comcéd fórumról készítette, "cserélhető" szerszámokkal. Az a home made körfűrész, az nem semmi konstrukció. Meg úgy az egész, nagyon átgondolt.
[ Szerkesztve ]
-
yooccoo
aktív tag
válasz SchumiBácsi #46945 üzenetére
műhelyben használatra pont olyan gépet keresnék, aminek nincs doboza
minden gyártónak más méretű és formájú doboza van, csak nyűglődés tárolni őket
sokkal szebb és hasznosabb kialakítani egy polc- és/vagy fiókrendszert, amiben az adott gépet tárolod, mellette a tartozékaival -
Grizzlu
tag
válasz thyeby #46955 üzenetére
Nem titok. Tetszik az a Bosch. Nyugodtan tessek megkovezni erte
MrChris: Teged is ert meglepi. Minden geppel lehet gond, meg egy Felderrel is.
[ Szerkesztve ]
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
MrChris
nagyúr
válasz thyeby #46950 üzenetére
Mindenképp azt csinálok. Nekem sajnos elég öszvér megoldást kell erre kitalálnom, mert nem tudom zárt helyiségben tartani és elzárni, ezért munka végeztével a gépet, gépeket ki kell vennem az asztalból. A GKF befogó benne fog maradni. A körfűrészt is vagy kivehetőre készítem vagy valami gagyit teszek bele, de valszeg az előbbi lesz. Egy Makita akkus fúrócsavarozót is vettem, 1,8mm-es kicsi lyukakat kezdtem volna furkálni, de annyira excentrikusan forog a tokmány, hogy nem lehet vele pontosan dolgozni, az már vissza van víve. Most jön ez. A szintén új körfűrészt még nem tudtam kipróbálni, se a Makita dp4011 fúrógépet, se az excentercsiszolót, se a motorgyalut... műhely karácsony volt. Vagyis az örömködés helyett még lehetnek rossz meglepetések, eddig kettőből kettő gép hibás.
Grizzlu: mint a videó mutatja érhetnek meglepik, pl. a görbe asztal.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz SchumiBácsi #46953 üzenetére
Soká fórumtársunk tudna Téged ellátni frankó instrukciókkal - Neki prímán rááll az agya az ilyen dolgokra.
A felsőmarót épp az imént komzultáltuk jól meg. Nem jó, ha kottyan.
Holnap agyalok kicsit rajta Neked, most kifárasztottam az agyam mással.(Ha összeszedtem volna tételesen - tervem szerint, ami nálam mindig késik - a Makita MLT 100 tengersok ordító hibáját, az alapján frankón végig tudnád ellenőrizni, hogy mi lehet nagyon szar, kicsit szar, vagy bosszantó egy asztali körfűrészen.)
-
őstag
válasz thyeby #46947 üzenetére
Jó csak mivel ez egy vadonatúj ipar, nem biztosan tudom mit kell észrevennem hibás működésnél.
Az asztali körfűrésznél gondolom a fűrészlap beállítása a legfontosabb. Ne álljon keresztbe mert akkor a túloldala is "vágni" fog. Hasonlóra kell ügyelni a kézi változatnál is, bár ott nem teljesen látom át hogy lehet korrigálni egy ilyet. A maró meg ha beleereszkedik az anyagba akkor derékszögű legyen a "vágás" amikor nútmaróval helyettesítem a dekopírt.
-
Grizzlu
tag
válasz MrChris #46948 üzenetére
Na, mar tudom, milyen maroasztalt veszek. Nem olyan sok penz az erte, ha rendben van es jol hasznalhato. Eleg rossz hiru asztalokert siman kernek megkozelitoleg ennyit, vagy sokszor meg tobbet is.
-
thyeby
őstag
válasz MrChris #46948 üzenetére
A GKF 1600 nekem nagyon tetszik.
Az asztal meg semennyire. Akkor sem tetszett, mielőtt megnéztem volna a linkelt videót róla.
Asztalt csinálunk magunknak. Pontosan az igényeinkhez a legméltóbbat.
(Nem volt könnyű magam túltenni azon, hogy a Bosch a kék géppel is képes így aláásni a saját nevét. Gondolom, hogy ez a túltevés Neked még nehezebben ment.)[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
> a gépeken mit kell elsőnek megnézni
az árát, de azon már túl is vagy
-
MrChris
nagyúr
válasz thyeby #46946 üzenetére
Hát ez biztató! Pedig terveztem volna egy GKF 1600 beszerzését is, aztán megjött az étvágy és egy RA1181 asztalkát. De utóbbiról ilyen videó kering. Persze dehogy veszek olyan asztalt, annyi pénzből mindenhez megveszem a szekrényanyagokat...
-
thyeby
őstag
Elkezded használni. Ha valami nem jó, észreveszed percek alatt.
Nem abból a kategóriából vásárolsz, ahol nagy lenne a szórás minőségben.
Fűrészelj egy derékszöget, meg egy 45°-ot, és ellenőrizd le. Ez a lényege az egész gépnek. Lehet, hogy kalibrálnod kell, de akkor kalibráld be, és úgy ellenőrizz.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz MrChris #46940 üzenetére
Hú, ez nincs rendben. (Ennyi pénzért már űrtechnika járna, vazze!)
Vidd vissza. Majd megnézem a kis GOF-ot, de szerintem azt én észrevettem volna, ha ilyen tré.
Az első felsőmaróim közt volt egy POF. Kottyant. Visszavittem, kicserélték. Az is kottyant. Mind kottyant. Már újkorától nem szerettem azt a gépet.Több fa van, mint asztalos!
-
őstag
Egyszerre nem tudok mindenkinek válaszolni így egy komplex válasz jön.
A felsőmaró Zákánynál sztem azért olcsóbb mert nincs koffer.
A körfűrésznél ugyan jelzi, de az olcsóbbnál táska a drágábbnál koffer van beírva. Nem tudom van e ilyen jellegű olcsósító megoldás bár mindkettőnél MAKPAC.
Egyedül az asztali fűrésznél nem látok eltérést, de sztem nem a legolcsóbbat veszem hanem az egyik "TOP3" boltból egy kicsit drágábban, de nem olyan drágán mint eredetileg.Ezek után egy kis gyorstalpaló kellene hogy a gépeken mit kell elsőnek megnézni, milyen hibát keressek és ha hibátlan, mit kell alapból beállítani/ellenőrizni?
Persze van könyv, de sztem ők se mindig gondolnak mindenre
-
MrChris
nagyúr
válasz thyeby #46938 üzenetére
Mire gondolsz, hogy kicsit más? Egy kis karocskával rögzítem a liftet, a régin is ilyesmi van.
Belülről ez így néz ki. Ezen az oldalon nincs semmiféle rögzítő, megfogó. Szabadon csúszik ami a jobb kézhez tartozó markolatnál van. Az a fehér műanyag bizbasz nem sokat ér, inkább valszeg csak a kábelt védi, viszont ami a képen nem látszik, (mert nagyon bent-lent alul van) van valami 2-3 kis bütyökszerűség ami az oszlophoz ér, de halottnak a csók.
Ha így használnám, akkor lenyomáskor a kés balra elmozdul, attól függően mennyire nyomom, ha kevésbé nyomom akkor meg vissza, vagyis egy szép hullámos marást csinálnék, ez nem tűnik valami profinak. Persze ha ezt 3 év intenzív után csinálná akkor esztergálnék bele egy egy csúszóbetétet, de így vadiújan gáz. -
MrChris
nagyúr
Vettem egy Bosch GOF 1600 felsőmarót és épp ki akartam volna próbálni, de erre lettem figyelmes. Rögzített állapotban is csinálj, lévén ez a szabadon csúszó oszlopa. Eddig egy régi Bosch volt (most nincs nálam) de mintha az állt volna mint a cövek. Így ez szerintem nem normális. Szerintetek ez hibás?
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #46933 üzenetére
Bot-átbaxó IT lingvisztikai innovációja Tibikének.
Ha bárki jelzi, hogy számára zavaró eme stílus, felhagyok vele, és visszakapcsolok konzervatívba.
-
pacman_123
tag
válasz thyeby #46922 üzenetére
Tibi
Én nem hívő, csak "helyén kezelő" vagyok. Van ilyen kütyüm és néha használom is. Ez nem a rejtettcsavar hibája. Ugyanolyan sz#r lenne 9 év és 3 gyerek után, ha az éléből indulna ugyanaz a csavar. Az ülőke alja vékony szirsz#r, nem tudsz mélyen belecsavarozni - ez kiegészítő megoldás nélkül megint szét fog esni. Szerintem is L vas, ahogy mdk01 kolléga írta. Vagy az sem rossz amit Te írtál.
-
mdk01
addikt
válasz bazsimano #46921 üzenetére
Nagyobb átmérőjű csavar ugyanabba a lyukba, vagy átfúrod keresztbe a kötőt és hosszú csavart raksz bele szépen bezenkolva a fejét, vagy sarokvasat használsz.
-
kavalkád
aktív tag
amit én tennék, az vagy szélesebb menetű csavar, vagy ha fából van az ülőlap, akkor átfúrnám alulról a keretet ülőlappal együtt, 6/8/10-es fúróval (ami passzol a meglévő lyukhoz), ragasztót be mind az ülőlapba mind a keretben lévő lyukba és alulról egy fatiplit feltolni az ülőlap felső síkjáig (nyilván nem a szivacs tetejéig értem, csak a farész felső síkjáig). így megúszod a kárpitozást.
örökös, egy darabig
aztán majd jelzi valaki ha hülye ötlet.[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz pacman_123 #46920 üzenetére
szintén zenész, megatool, szerszamoutlet és gépdeó itt is
ezt néztem én is, 8 vélemény, abból 7 darab 2 éve keletkezett.
FB-m meg nekem sincs -
thyeby
őstag
Mielőtt leírnám, micsinájj, jelzem:
Tessék, erre való ez a hűjeamerikaji kötés! (Nem Neked szól, hanem a hívőknek.)
No:
1 - Körberajzolod az ülőke fonákját belülről grafitcerkával.
2 - Leszeded az ülőkét, csavarokat kib@szod a kukába.
3 - Leszeded a kárpitot (tűzőkapcsokat tűéles csavarhúzóval, kombináltfogóval).
4 - Csinálsz lécből egy keretet (ami majd pont a székbe illeszkedik), és felülről rácsavarozod a keretre az ülőkét. (Reissercsavarral).
5 - Visszakárpitozod az ülőkét.
6 - Ráteszed a helyére az ülőkét, belülről mostmár oldalról oda tudod csavarozni a székhez. (Reissercsavarral.)
7 - Örülsz, asszonnyal megcsókoltatod az okos homlokodot, és iszol annyi sört, ahány gyereked van, miközben elégedetten konstatálod: Gyerekek jók, székek jók.Több fa van, mint asztalos!
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Kis egyszerű kérdésem lenne.Vannak a lent csatolt székeink. Ezekről a párnás ülő felület nagyon könnyen lejár. (9 évesek, 3 gyermek gyűri), de szerintem inkább a konstrukció nem a legjobb.
Szóval alúlról ahogy látni 4 csavar tartja (amit látni lehet, hogy ott vannak a lyukak), és itt a gond: szerintem ezek a csvarok nem elég hosszúak, de ha hosszabbak lennének akkor az ülő deszkát átfúrnák...
szóval a megoldáson gondolkodtam, hogy hogyan lehetne normálisan rögzíteni. van esetleg valami tippetek?
előre is köszönöm a hozzászólásokat!
-
pacman_123
tag
válasz kavalkád #46917 üzenetére
Az onlinegep.hu -tól? Nem, még sosem. Megatool, szerszamoutlet: a gépeim 90%-át sztem tőlük vettem.
Esetleg - bár tudom az interneten nincs helye az igazságnak (kamuvélemény, stb.)
https://www.arukereso.hu/stores/onlinegep-s101719/#velemenyek
Esetleg megnézni a facebookos oldalukat (fenti linken írják, nekem nincs fészem, én nem nézem). Bár kamuregek ott is lehetnek de mégis lekövethetőbb.
-
kavalkád
aktív tag
válasz Winner_hun #46918 üzenetére
akkor jó irányba tapogatóztam
-
Winner_hun
titán
válasz kavalkád #46896 üzenetére
Az elején csapágyra vagy valamilyen elektronikai bajra gyanakodtam, mert nagyon ütemesen volt hangja. Aztán erősödött és össze-vissza csörömpölt. A motor végén lévő hűtőventilátor volt lelazulva, lecsúszva és a ventilátorvédőbe néha beleért. Azt visszatettem a helyére, azóta semmi különös zaj nem jött a gépből.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
kavalkád
aktív tag
válasz pacman_123 #46912 üzenetére
valóban olcsóbb. 2-3 hete néztem ezt a fűrészt az arukereso.hu-t, akkor ez még nem volt ott. vásároltál már tőlük? csak, hogy mennyire megbízható bolt.
-
thyeby
őstag
válasz pali923 #46914 üzenetére
Szerintem a legokosabb azt az utat járni, hogy egy nagyobb occó készlet induláskor, aztán az megmutatja, mit használunk sokat. Abból jobbat. Amit nagyon sokat használunk, abból pedig a legjobbat.
Nem is tudom, hogy barkácsoló léptékkel egyáltalán el lehet-e rongyolni egy Dimar kést legalább az első élezésig?Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz pacman_123 #46911 üzenetére
Kezdéskor vettem magam is épp gyakorló készletnek egy Extool valami 20-25 db-osat. Sokat közülük a mai napig is használok (10+ év után, és nem barkácsolok). Talán szerencsém volt - a készletben egyetlen egy db ütött, a többi mind korrektül kiegyensúlyozott, és éltartó. A csapágyak mind csapnivalóak rajta, de amikor szétrepült, kapott új minőségi csapágyat, és ment tovább.
Vett nekem Bari fehérzsír spray-t kb 3 éve. Addig évi 5-6 csapágyat dobtam ki (WD40-el tisztogatva, 2.000 forintos csapágyakat). Amióta ezt a zsírspray-t használom, egyetlen csapágyat se kellett cserélnem. Indításkor kézzel megpörgetem. Ha sokáig pörög, zsírt neki.Nem rossz a Massive Tools. A CMT mégjobb, a Freud is. Mégis, ha nekem új marófej kell, azzal kezdem, hogy Dimar. Forstner se kell mástól. Igaz, hogy a dimar a legdrágább a piacon, de méltán.
-
pali923
aktív tag
válasz pacman_123 #46911 üzenetére
Elég általános vélemény volt itt eddig, hogy ezeket a nagy marófej-készleteket nem nagyon éri meg megvenni, inkább az adott célfeladatra érdemes beszerezni egy-egy jobbfajtát.
Az én kezdőkészletemben csak 8 vagy 10 marófej van, de 3-nál többet nem használtam belőle, mert nem volt rá szükségem. Viszont van több CMT. Igaz, hogy drága, de megéri.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
thyeby
őstag
válasz SchumiBácsi #46908 üzenetére
Én a Zákány boltját mindig megnézem, mit hogyé' ad.
Persze, bedughatod asztal alá. (A DW621-el még a porelszívás is korrekt lesz. - én is ezt választottam volna.)
A körkivágásnak két módját is ajánlom figyelmedbe:
1 - dekopírral ráhagyással, majd az általad leírt módon felsőmaróval pontosítani.
2 - felsőmaróval sablon mentén másológyűrűvel. (tudod a hangszórók méreteit, az alapján egyszer kell pöcsölni a sablonkészítéssel, utána már karikacsapás)Több fa van, mint asztalos!
-
pacman_123
tag
válasz kavalkád #46909 üzenetére
Itt meg még olcsóbban:
https://onlinegep.hu/p/makita-sp6000j-merulo-korfuresz-makpac-kofferrel-fordulatszam-szabalyozas
Schumibácsi, ismered az árukeresőt (vagy argep.hu -t)? Érdemes
https://kezi-korfuresz.arukereso.hu/makita/sp6000j-p197769147/
Arra figyelj hogy nem mindegyik csomag sínes.
[ Szerkesztve ]
-
pacman_123
tag
válasz yooccoo #46910 üzenetére
Meg a GTS 10 XC is Pl a Zákánynál. Valójában akkor minden kapható olcsóbban is.
Schumibácsi, én azt a 20e Ft különbséget (csak a GTS 10 esetén) jó fűrészlap(ok)ba fektetném.
Aztán marószárak: az Extol-lal csak óvatosan.... Nekem van 5dbos készlet, ilyen, OBIban vettem kezdésnek még évekkel ezelőtt, gyakorlolni. Na arra pont jó ..... Egyszer-kétszer használtam a 19mm széles nútmarót, sokág nem tartott az éle. Aztán egyszer kipróbáltam az asztalba épített Tritonnal a kis tisztítómarót (képen jobbról a 2.). Úgy ütött mint az istennyila, megijedtem mikor a munkadarabot a sablonnal hozzáérintettem. Inkább használtam a Massiv fejemet, ezt. A Massiv fejek jók nagyon. Én 2-3 év alatt apránként ráköltöttem ~120e Ft-ot marószárakra, mind a Massiv-tól.
Neked is azt javaslom, hogy gyakorolj az olcsó szárakkal, de munkára a jobbat fogd. Nem kell rögtön 100e felett szárra költeni,. Megveszel egy-két lekerekítőt amikor arra van szükséged, Egy-két nútmarót amikor arra. Biztos van más forrás is a Massiv fejekre, én itt szoktam venni ha szükségem van valamire:
http://botex.ro/index.php?l=hu&link=produse&id_categorie=7
Amit még dicsérnek nagyon, mint márka: CMT. Mondjuk az sem olcsó. Úgy vettem észre hogy marókésnél/fűrészlapnál hatványozottabban igaz az, hogy a jót meg kell fizeni ...
[ Szerkesztve ]
-
yooccoo
aktív tag
válasz SchumiBácsi #46908 üzenetére
dw621 is van ennél olcsóbban
-
kavalkád
aktív tag
válasz SchumiBácsi #46906 üzenetére
a merulofureszt a Timarszerszamnal olcsobban megkapod.
-
őstag
válasz thyeby #46907 üzenetére
Köszi a segítséget, sztem ő nyert. Jön hozzá a teljes Extol mert egyszer csak azon kapom magam hogy mindig olyan kell ami pont nincs
Még egy kérdés, ezt a marót be lehet szerelni asztal alá? Körkivágásnál van olyan elképzelés is hogy a tábla elfordul egy szilárd pont körül és a maró rögzített bekapcsológombbal marja, így nem vele körzök hanem a táblát forgatom. Ha nem alkalmas, még ajánlható más.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz SchumiBácsi #46906 üzenetére
Teljesen jól választottál.
Maró:
Azt hiszem, Neked egy jaajjdeutálomleírni: matebó felsőmaró lesz ideális. Ez egykézből is indítható, könnyű, ám nem preciz beállítású csodagép. Vaagymeg ezen az áron univerzálisabb DeWalt 621. Ez ugyan kétkezes, de kezesbárány.Maróbit készletet a linkeltek közül szerintem az Extool 35 db-ost. Van ilyen kisebb készlet is az Extool-tól - talán 25 db-os valami 16 ropiért? keress rá guglin. Van benne több rádiuszkés, élt tudsz letörni 45 fokban, és találsz benne csapágyas tisztító marót. Ám ha csak jelzett feladatokra kell, és elég egyetlen méret az élletörésekhez, akkor egy tisztító és egy letörő vagy kerekítő bitet keress mondjuk a Massive Tools-tól.
-
őstag
válasz pacman_123 #46819 üzenetére
Na sztem eljött az ideje elkezdeni ezt a többlépcsős beruházást.
Merülőfűrész erről a helyről, akciósan, extra sínnel és tárolókkal.
Asztali fűrész meg innét és ha már felmerült az esetleges szürke-import garanciális feltételeket is módosító lehetősége, kérdezzek rá megjegyzésben a garanciára akkor is ha 1+2év van feltüntetve?
Ez volna az első lépcső, de ha gyorsan lefixálódna lehet belekerülne még egy felsőmaró. A felsőmaró célja szükség esetén a különféle élek letörése például a hangfal oldalélei (élmarás). Összeszerelt bútoron ha lelóg az egyik lap éle egy kicsit annak a szintbehozása, (a jelenlegi bútorasztalos munkáin is van ilyen jellegű hiba, tehát létező jelenség) valamint a dekopírfűrészt helyettesíteni hangszórókivágáshoz. Azaz nem akarok jelenleg dekopírt venni.
Ebből következik hogy a fenti műveletekhez kellene egy marókészletet is ajánlani innét. Nem a legolcsóbbat és nem is a legdrágábbat, hanem azt amelyik nekem az eddigiek alapján a legpraktikusabb és mivel itt egy kivételével 8mm befogásúak akkor 8mm befogójú maró kellene és valószínű hogy valamiféle vezető/körző is kell.
-
Kiscsőke
aktív tag
Makó környékén fellelhető valaki? Árulnak egy ilyet, kollégával felesben belefér a keretbe, és még az asszony se haragudna, nem itthon lenne!
[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Futás, futópályák
- Home server / házi szerver építése
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gran Turismo
- Láncfűrész topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- E-book olvasók
- BestBuy topik
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- További aktív témák...