Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #40291 üzenetére

    :DDD

    Kétségtelenül ellentmondásos.

    Remélem, nem mondok butaságot, visítson, aki jobban tudja:
    Az üvegek közötti légrésből a levegőt kiszivattyúzzák, és argongázzal töltik. A jobb hangszigetelés érdekében az argon gáz mellett kén-hexafluorid gázt is tartalmazhat az üveglapok közötti légrés. Amikor ezt töltik be, nem mennek a normál légköri nyomásig, hanem hamarabb lezárják. (Ehhez a mondatomhoz kellene szaki, a többiben elég biztos vagyok.) Így aztán egyszerre van vákum (tehát nem légüres tér), és speciális gázkeverék.
    Tovább fokozható a hangszigetelés, ha ragasztott üveg kerül a zaj felőli oldalra (csak ezek sajnos igen nehezek, így azzal is tovább drágul a hangszigetelés fokozása, hogy izmosabb vasalatokra lesz szükség), valamint jobb a hangszigetelés a légrés növelésével (nyilván ésszerű tartományon belül) . Ez a ragasztott üveg hasonló a biztonsági üveghez, csak más típusú (flexibilisebb) ragasztót használnak hozzá.
    A szakma is vitatkozik rajta, de a mérések azt mutatják, hogy a háromrétegű zajszigetelése nem jobb, mint a kétrétegűé. (Én a méréseknek hiszek, a részletekbe viszont nem látok bele.)

    Mondom mindezt én, süket ember - hogy maradjon még mindig némi ambivalencia a véleményemről.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák