- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mobilinternet
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- OpenWRT topic
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Milyen program, ami...?
- Windows 11
-
IT café
ASUS RT-N56U és RT-N65U Wireless-N Gigabit útválasztók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rubio2010
csendes tag
Sziasztok!
Előre elnézést kérek ha valahol hülyeséget írok, de nem igazán értek számítástechnikához!
Vasárnap reggelig egy RT-N65U router-t használtam, ami akkor reggel meghalt. Tegnap megrendeltem az újat, amelyet ma kaptam kézhez egy RT-N56U B1 típusú routert és olyan gondom van vele, hogy nem megy párhuzamosan a 2,4G-s és az 5G-s hálózat. Ugyan ez volt a jelenség az N65U-nál is, ha a legfrissebb firmware-t tettem rá, nem akart csak az egyik hálózaton üzemelni. Ha visszatettem rá az eredetit, akkor simán ment párhuzamosan a két hálózat.
Szóval ma megjött az új router, 3.0.0.4.378_7220-as driverrel és sajna nem tudja, vagy legalábbis nálam nem működik, mert csak az 5G-s hálózat látható a 2,4G-s nem. Gondoltam a gyártó honlapjáról letöltök egy régebbit, de ott a legfrissebb is a 3.0.0.4.378_5291-es driver volt. Gondoltam felteszem, hátha az tudja, de semmi változás és ráadásul a 7220-ast nem is tudom már visszatenni, mert nem találom sehol, így most már ez marad.
Kérdéseim a következők:
- Csak nálam nem jó valamiért, és ha igen mit kellene beállítani? (Mindkét csatorna engedélyezve van.)
- Hol találok még régebbi verziót, ami hátha jó?
- Olvastam egy Padavan driverről, az megoldaná a problémámat? Hol találom?
- Az N56U és az N56U B1 drivere megegyezik?
- Ez a router hibás küldjem vissza?Illetve van még egy jelenség, ami az N65U-nál nem volt: van egy Cisco modemem a PR-telekomtól. Ezen "LINK" jelzésű led most sárgán villog, de ez korábban zöld színű volt, csak úgy, ha a szg LAN kábelét direktbe kötöm a modemre, szintén zölden villog, de ha a routeren keresztül megy a "net", akkor ez a led sárga. Nem tudom ennek van-e jelentősége, de érzésem szerint van.
Most kikapcsoltam az 5G-s hálózatot, ami eltűnt a mobilomról, de a 2,4G-s nem látszik sehol. (A hálózatok nincsenek rejtve.) Ráadásul most látom, hogy a routeren nem is világit a wifi jel előtti kék led.
(És akkor még a nyomtatóm beállításával még nem is foglalkoztam, ami miatt ezt a routert vettem meg, hogy tudjak hálózatban több eszközzel is nyomtatni. Az elődjével semmi problémám se volt, míg el nem romlott.)
A segítséget előre is köszönöm!
rubio
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Cyberpunk 2077
- Asszociációs játék. :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Ukrajnai háború
- Óra topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- SAMSUNG LH55WMHPTWC Flip Pro digital monitor + WM55R Flip stand állvány
- Xbox Astral Purple + wireless adapter / 1 év magyar gari még
- be quiet! Straight Power 11-850W 80 PLUS Gold moduláris tápegység
- Ultron RealPower Eco Silent 600W ATX 80+ Bronze tápegység
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet