- Hálózatokról alaposan
- Proxmox VE
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Milyen switch-et vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essien
aktív tag
válasz
MikeWazowski #4802 üzenetére
Azért ha kicsit visszaolvasol látható hogy a beltéri képeket a szifon sem oldja meg olyan jól főleg ha bekerül a képbe valami fényforrás
azóta kipróbáltuk még másik két iphone-nal a szitut és mind ezt produkálta. Samsung s szériás telefonom i is volt és valóban jobb képeket készít összeségében az iPhone ,de beltérben nem jó megvilágításban mindkettő elvérzik.
Viszont a videók minősége az ver minden mást .
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Ha most terveznek telefon vételt akkor a 15 pro max vagy az s24 ultra lenne jobb vétel? Szeretek fotózni és fontos lenne hogy egy komolyabb 3d alkalmazás se akarjon meg rajta.
-
válasz
csakany2001 #4798 üzenetére
Megoldódott, összetört a füles. Problem solved!
-
Redmi Buds 4 vs. 15 pro max.
Van ötletetek miért nem látja az alma? Az elmúlt időszakban kezdte el nem látni, eljutott oda a dolog, hogy egyáltalán nem látja. Ha megis akkor ott a listán, de nem csatlakozik, ha rámegyek kijön az ablak h elfelejtés és a képen látható módon nem látja. Ritkán kapja el de az mindig újra tanítás után van. A OnePlus 13 látja, kezeli. Mi a trükk nálatok?
[kép][ Szerkesztve ]
-
Essien
aktív tag
Valaki csináljon már valami hasonló képet
. Szoba ,valami erősebb fény a háttérben és fókuszban személy vagy tárgy
Az a fura hogy tényleg csináltunk i14 pro-val is ugyanazt produkálta.
[ Szerkesztve ]
-
Essien
aktív tag
Az csak egy konyhai LED világítás
de inkább pl ahogy a kolléga is írta a pixelt miért nem zavarja annyira . Ma még próbálkozom , egy átlátszó vastag tok van a kamerák és az érzékelők közt hátha az zavarja meg vagy nem tudom . Egyébként nem csinál rossz képeket de ha nálam bevilagít így valami akkor mind ilyen homály .
-
Essien
aktív tag
Köszönöm a válaszokat , nem piszkos és védő sincs rajta. Nekem úgy tűnik hogy ha valami erősebb fényforrás bekerül a háttérbe akkor csinál rossz képeket. Kíváncsiságból teszteltük egy 14 pro -val is hasonló képeket és pont ugyanezt produkálja.
-
Essien
aktív tag
Sziasztok! Hozzá jutottam egy 15pro-hoz , pixelem van most. Segítséget szeretnék kérni hogy lehetne beltérben kicsit jobb képet csinálni . Pl
i15 pro után a pixel. Lehet valamit állítani hogy jobban kezelje a fényt? Egyébként tetszik a telefon de ez a dolog kicsit elkeserítő. Köszönöm a segítséget! Mendketto tejesen automata módban volt.[ Szerkesztve ]
-
Dzsosy
senior tag
válasz
smallmer #4772 üzenetére
ESR Armorite Screen Protector
Ezen védőrács nincsen, de kivágás sincs a hangszórónál és egészen fel is ér. A tok sem nyomta még le soha, se a feleségemnek, se nekem. (legalábbis ESR tokkal használva) -
smallmer
őstag
Sziasztok!
A 15 Pro Max-omra szeretnék üvegfóliát, aminél van a beszédhangszórónál védőrács és applikátorral könnyen felhelyezhető. Tudtok valami jó minőségűt ajánlani?
-
zipcss
tag
koszi, en altalaban clean installal tettem ujra uj telefon eseten vagy 1 ev hasznalat utan, de ugy latszi oregszem mert semmi turelmem nincs mar hozza. koszi raprobalok
-
moordavid
aktív tag
15pro. Csak sima update. Sosem csináltam egyik iphonomon se clean installt, nem is érzek semmi lassulást akadást, dadogást, átkot vagy rontást. Akár clean install akár sima update: az első pár napban jobban fog merülni a háttérfolyamatok miatt, utána beáll és olyan lesz mint volt.
-
zipcss
tag
Sziasztok,
Van aki feltette az ios 18.3-at 15 pro maxra? mik a tapasztalatok?
Kimondottan érzékeny vagyok, ha lassúbbnak érződik a telefon
Ha igen clean install vagy csak simán updateltetek? köszi! -
moordavid
aktív tag
Csak a 15 pro-ról tudok nyilatkozni:
- melegedést nem tapasztaltam pedig a megjelenéskor rendeltem a telefont, tehát még az ezt javító frissítések előtt kezdtem használni (2023 október)
- üzemidő el maximálisan megvagyok elégedve. Átlag, navimentes napon 40-50% közötti töltéssel teszem töltőre esténként. (Jelenlegi akku állapot 94% 269 ciklus, minden este töltőre rakom)
Ha navis, futkározós, végig mobilnetes napom van akkor olyan 20-30% között teszem töltőre (2 óra navi, közben sosincs töltőn)
- kamera. Videóban bajnok, fotóban teljesen jó, a 3x optikai zoomot sokat használom.
Mindezeknél picivel, de tényleg csak picivel tud többet a 16pro. Én a kameravezérlő gomb, és a hangyap*csnyit frissebb hardver miatt ez utóbbit választanám. -
Lite
őstag
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi:
13 minim van, amit imádok, főleg a méret miatt, de a zoom kamera hiányzik róla. Felhasználói szokásaim alapján a 2. nap végén kell töltőre tenni. Játékokból nem a 3D-s konzolcímeket használom, viszont az offline zenehallgatás híve vagyok, a 128 Gb-os tárhelyet kinőttem.
15 Pro-t vagy 16 Pro-t érdemes inkább? (Max kizárva, tepsit nem akarok. )
Akinek volt / van esetleg mindkettő, főleg köszönettel fogadnám, hogy melegedés, üzemidő és 3x optikai zoom esetén melyikre ruházna most be inkább?
A 15 kék és árban jobb, a nagyobb tárhelyre vetítve. A 16 pedig talán picit jobb véleményeket kap.
Nehéz döntés...
Mik a tapasztalataitok?Köszönöm!
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
A 18.3-re frissítés után nincs hangja a gépelésnek és a zárolásnak. Lehet beállítási probléma?
Hol lehet ezt állítani?
Hangok és haptikus jelzéseknél a zárolási hang és a haptikus rendszervisszajelzés be van kapcsolva.
Lehet ennek a hangerejét állítani? Lehet az levéve? -
domos
senior tag
válasz
Cynicelectro #4742 üzenetére
Külső ssd, számítógépre átvinni USB-n?
-
Cynicelectro
aktív tag
Tisztelt nagyérdemű!
Megtelt a 256 GB-os tárhelyem fényképekkel és videókkal. Hogyan tudnám lementeni az összeset egyszerre egy külső eszközre, nem egyenként? -
Joachim21
őstag
Ha jól működik, és nem merül le látványosan hamarabb, minek nézegeted és feszkózod magad? Kell a stressz?
-
atee_13
őstag
Figyeld az autópályát:
"Félreérted. A specifikációban megadott értéket mindegyik tudja. Az a szerencse, ha jobbat fogsz ki. Ez egyébként minden gyártónál így van."
Én és a szembemenetem :Nézzük a tényeket. Van aki szerintetek 105%-al kapja van aki 100%.
Na most aki 100% kapja nem 105%-al az jól jár vagy rosszul?
Mivel csak engem kell figyelned az autópályán van időd megkeresni és megmutatni, hogy hol írtam azt, hogy egyformát gyárt akármelyik gyártó? Én nem találtam meg azt, h hol állítottam, hogy egyforma a kapacitás akármelyik gyártónál is.
Ebből indultunk : Azért milyen szép már, hogy 600k telefonnál szerencse kell, hogy jó legyen
Ha pont nem látnád mert keresel engem a forgalommal szemben ott van a "" Vagyis nem vérre vettem hanem poénra. És ha koszos szélvédőd miatt csak eddig jutnál "Egy 600k telónál ne legyen már az, hogy az egyik jobb mint a másik." hogy elkerüljük a további zseniálsi logikai meglátásaidat ebből hogy is vonod le azt a következtetést, hogy ez egy állítás, hogy van ilyen nem pedig egy nemtetszés minden termék felé?
Ennyi erővel azt is kezdhetted volna bizonygatni, hogy az ég kék.
-
kemdom
tag
Szerintem neki elmagyarázhatnád, hogy a mai elérhető (és gazdaságilag elfogadható) gyártástechnológia mellett LEHETETLEN milligrammra ugyanannyi anyagból, nanométerre ugyanolyan formákkal operáló termékből 2 ugyanolyat gyártani, és ISZONYATOS dőreség lenne a QC-nél a 105%-os aksit ugyanoda dobni, mint a 98%-osra sikerültet (=selejtbe, mert ugye SENKI nem kap kisebbet, mint a specifikált........................), mert ő szimplán kapaszkodik a saját 'egyszerű' esze által elképzelt világba.
Létezik ilyen, nem lepődök meg rajta, mondjuk ezen a fórumon eddig legalább viszonylag gyorsan felfogta a pályán szemben autózó, hogy TALÁN nem mindenki más a kretén, hanem ő. Gondolom ezt sem lehet örökké élveznünk.[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
válasz
atee_13 #4733 üzenetére
Komolyan azt várod, hogy mindegyik akksi alapból 4896mh legyen (hasamra ütöttem mielőtt még az lenne a baj, hogy nem valós adatot írtam) se több se kevesebb? Komolyan nem értem! Ha idő előtt csökken, mert netán hibás (nem ez nem hiba, hogy van minimális eltérés) akkor gari, szervíz és kapsz újat! Használatban érzel különbséget, szted van gyakorlati jelentősége?
-
atee_13
őstag
Nézzük a tényeket. Van aki szerintetek 105%-al kapja van aki 100%.
Na most aki 100% kapja nem 105%-al az jól jár vagy rosszul?
Azt hittem, hogy ilyen bonyolult logikai összefüggést már óvodában megugranak. Elejétől értem, hogy azt tartja/átok érvnek, hogy a 100% mindegyik tudja.
-
Tehát nagy a szórás akku ügyben. Nem érzékelünk üzemidő csökkenést. (Vagyis érzékel, ez az alma nem az én vonalam.) Bibi mindössze ott lesz amikor ezt el akarjuk adni, mert ebbe sokan kapaszkodnak. Pont úgy mint a Oneplus -nál fognak, előre látom.
-
harry3
őstag
Szerintem úgy sem fogja megérteni.
Mert hiába a többi gyártó, az Apple akkor is számolja ki az atomok számát pontosan minden akkuban, mert ez így akkor is igazságtalanság!!!!
Mondjuk én este tudok úgy is aludni, hogy tudom azt, hogy Pistának 4589 mAh az akkuja, nem 4579, mint nekem... Várjatok, amíg megtudja, hogy az telefonok kijelzője sem egyforma és lehet neki sárgásabb árnyalatú, mint Pistának. -
Szerintem engedjétek el! Úgy érzem a kolléga nem akarja befogadni.
-
M1995
aktív tag
válasz
atee_13 #4726 üzenetére
Ahogy írták neked ez egy változó alapanyag, minden gyártónál, minden árkategóriában, nem megoldható tízmilliós darabszámoknál mAh-re teljesen egyforma akkuk legyenek a te kedvedért. Abszurd dolgot kérsz számon, ezért az abszurd példák, hát milyen abszurd lenne mész a mekibe vagy bk-be és elkezded számolgatni a krumplit és reklamálni más kettővel többet kapott.
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4723 üzenetére
feladom. én nem szeretném hogy adott áron mindenki ugyan azt kapja, mert ez azzal jár, hogy nincs lehetőség a jobbra. adott áron le van írva, hogy mit kapsz. ebben mindenki egyenlő, senki nem kaphat gyengébbet. Maximum jobbat. Ha meg nagyon belemegyünk, akkor almánál pláne nem kérheted számon, mert hivatalosan nincs megadva mekkora a telep mérete...
[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4720 üzenetére
milyen hitvitát? pont az a lényeg, hogy MINDENHOL így van, gyártótól, mindentől függetlenül. xiaomi telep:
Nem érted, hogy ezt nem lehet máshogy. van egy minimum érték amit mindegyik tud, ennél meg lehet jobb. a jelenlegi technológia nem teszi lehetővé, hogy teljesen azonos telepeket gyártsanak le. Sok mindent lehet a cégek fejére olvasni, de ezt nem.
A matematikában a konstans egy rögzített, de pillanatnyilag akár ismeretlen érték is lehet. Fogalmát a változóéval szokás szembeállítani, ami nem rögzített érték. A konstanst magyarul állandónak is nevezzük.
Tehát azt nehezményezed, hogy nem minden telep ugyanolyan. Egyrészt ez technikailag lehetetlen, másrészt akkor továbbra is az a kérdés, hogy mi lenne szerinted az üdvös megoldás? Lerontani a többit? Vagy kiválogatni az ugyanolyan telepeket, hogy mindenkinek azonos legyen és ami picit gyengébb vagy picit jobb, az kuka?
Amit te szeretnél, az lehetetlen. Akkor is ha 600k, akkor is ha 45k a készülék. Akkor is ha Apple, akkor is ha nem.
[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
Az, h samu se konstans semmibe nem menti fel az almát vagy akármelyiket, h ugyan annyi pénzért ami ráadásnak nem is kevés nem ugyan olyan készüléket kap a user. Hívhatod te poffogásnak ettől ez egy kőbegyszerű megállapítás volt amit nem értettél meg és elkezdesz a samuval parádézni ami ékes bizonyítéka, h nem érted csak szítani akarod a hitvitát
-
atee_13
őstag
Nem értem félre. Egy 600k telónál ne legyen már az, hogy az egyik jobb mint a másik. semmiben se, akkor se ha teljesíti a megadott értéket, mert az nem változtat semmit azon, hogy az egyik jobb mint a másik. Nekem is 15pm van, de azért ez nem egy megnyugtató szitu ennyi pénzért, hogy lehet mákkal jobb is vagy pechhel rosszabb.
-
gretzky77
veterán
válasz
Sasi001 #4711 üzenetére
Nem terveztem idén a cserét, mármint tavaly a 16-ra, nem láttam értelmét. A 17-es szériára kíváncsi leszek, de lehet az sem lesz nagy ugrás, viszont addigra a nagyobbik fiúnak sztem aktuális lesz az új teló, így akkor lehet megkapja az én 15 PM-omat és apa kaphat 17-et!
Bőven ki fogja még szolgálni őt is, max majd kap egy új akksit. -
Elárulom nektek miért is értelmetlen még nézegetni.
Nálam úgy néz ki, hogy 2023 októberi első használatú, 202 cikkusos akksit még mindig 100%-osnak nézi és ez azért is van, mert sohasem engedem teljesen feltölteni az akksit, hogy tudjon normálisan kalkulálni.
Lehet ha feltölteném egyszer, utána rögtön ugrana mondjuk 5 %-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Titánkerettel könnyített magán a legtutibb iPhone és ebből fakadnak a problémái.
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GTA V
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest