Új hozzászólás Aktív témák
-
fwgoze
aktív tag
Mi fontos az Archicadnél, a videókártya, a processzor, vagy a ram? Melyik kap nagyobb hangsúlyt? Melyiket használja jobban a program????? Fontos lenne a válasz, előre is köszi!!! (Elég például egy integrált x3100-as vga hozzá???)
-
Gyantusz
tag
válasz
killer76 #195 üzenetére
Áá, a 9-esben még nem volt, ő akkor Koordináták palettát kereste.
Egyébként csak én vagyok elmaradott, de van valaki, akinek a konyhájában van a mosógépe?
Mert már tán a 9-esben is ott volt ez a tárgy, a 10, 11-ben pedig egészen biztos.
Szokványos a gyakorlatban, vagy miért nem a fürdőszobai kiegészítőkben van?
(csak mert én még sose láttam ilyet, elég érdekes lenne ha kajafőzés közben a sütő mellé begórnám a szennyest...) -
Gyantusz
tag
Módis úr!
Mik a felételek ArchiCAD 11 megvételével kapcsolatban? Úgy értem részletfizetés, lízing stb.
Például - egészen biztos - ha nem tudnám egy év alatt kifizetni a teljes árát, hogy lehet 11-ről 12-re átlépni?Másik:
Nemetschek-fúzióval kapcsoltaban tud bővebbet, mint "külsős"? Várható a két progi (Allplan vs. ArchiCAD) egyesülése, vagy továbbra is külön utak? -
Gyantusz
tag
Nekem a magyar 11-es súgója 65,42 MiB.
Ha valakinek kicsit lassú a 11-es, az a Lehetőség -> Munkakörnyezet -> Párbeszédablakok és paletták-ban kikapcsolhatja a Használja a görgető effektusokat a párbeszédablak paneleinek kinyitásához opciót. Szerintem nincs rá szükség, csak a memót kajálja.
Amúgy remek lett, egyenlőre nem találtam sok hibát...Ja, meg nem árt szerkesztés előtt alt+ctrl+del -lel meghívni a Task Manager-t és a Performance-el levinni ikonba, 10-30 percenként ránézni, frankón látszik a procihasználat.
-
battag
aktív tag
Üdv!
Valakitől, akinek van magyar 11-es ArchiCad-je, szeretném elkérni a magyar nyelvű súgófájlokat. Gondolom nem egy-két mega, de valahogy csak megoldható, nem? Bátyám néha elég nehezen boldogul az angol verzióval!
Ha van egyéb ötletetek, ahonnan meg lehetne szerezni, azt is szívesen veszem!
Segítséget előre is köszönöm!Üdv.: BattaG (battag kukac freemail pont hu)
-
dokar
addikt
Nem tudjátok hogyan lehetne élsimítást ráerőltetni a grafikára közvetlenül az archicadből?
-
Gyantusz
tag
válasz
ToRR3nt3 #184 üzenetére
Nekem a HP DeskJet 1220 C-m csinált ilyesmit egy időben, de azt is csak és kizárólag MS Word alatt (a többi MS sw. nem marháskodott). Kicsit "vicces" volt ~100 oldalas doksit laponként kinyomni... (sárgán villogott a középső "lapadogató" gomb)
Aztán más okból, de szétszedtem az utolsó darabjáig, kitakarítottam, összeraktam és azóta nincs probléma...
(bár az is lehet, hogy az XP újrapakolása segített neki, már nem emlékszem...)
Nyomtatási beálításokban nem állítottál el valamit? Más sw. is csinálja ezt?
-
Koós Miklós
csendes tag
hasaló nőt, fekvő férfit kapásból tudnék. [link]
Valamelyik régi tematikus CD összeállításban volt,de igen-igen béna volt, darabos és merev tartással (azt hiszem egy gépelő nő).Ha nem tárgyként kell (vagyis hogy körbejárható legyen), akkor az Artlantis billboardjai között könnyebb találni, pl. itt [link]
-
babci21
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki nekem segíteni ülő ember GDL-ben?
Nagyon rég kutatok, és elég fontos lenne..
Nagyon nagyon várom valami jótét lélek segítségét!!!! Köszi -
ToRR3nt3
senior tag
Üdv!
HP DJ 500 A/1-es plottert használok.
Problémám a követekező: ArchiCad 9-ből nyomtatnék rajzokat és csak egyesével hajlandó kinyomni őket. Hiába állítom be x példányra, mindíg csak egyet nyomtat. Másik nyomtató is van a gépre kötve annál nem csinálja. Tud valaki öteletet, h mér lehet ez?
Korábban a fenti probléma nem volt, kb 3 hete újratelepítettem a Win XP prof. rendszert, azóta szemétkedik. Az AC 9 és a nyomtató többszöri újratelepítésén már túl vagyok, egyik se segített. -
Bernadett
csendes tag
Szeretném megtudni, hogy a Gdl bútorokat át lehet színezni az Archicadben?
-
Gyantusz
tag
Lévén a keresés nem hozott tanálatot, így be is írom:
Határozottan nem marhaság...
(igaz, nagy része angol nyelvű, de sebaj)
-
Módis
csendes tag
válasz
Gyantusz #162 üzenetére
Idén már nem megyünk Debrecenbe, mert már voltunk. Közel 110 hallgató vett részt rajta.
Sőt már Pécsett is és Györben is és a BME-n is 3 alkalommal...
Az oktatásainkat nem hírdetjük, mert nem nyílvánosak csak a hallgatók részére.Nem hallgatók részére a vásárlást ajánljuk, mert ahhoz ingyenes az oktatás:-)
-
Módis
csendes tag
A honlapunkon szabaddá tettük a Tippek&Trükkök letöltését.
Sok sikert a profi használathoz.Üdv.: Módis Péter egy Cadügynök:-)
www.modistudio.hu -
Thaiteek
csendes tag
Egyes ArchiCad-et forgalmazó cégeknél van részletfizetési lehetőség, utána kell nézni. Ha valakinek van elég munkája, nem csak hobbiból rajzolgat, akkor ki lehet termelni az árát. Sőt, nagy munkánál bőven visszajöhet az ára. Mondjuk aki komoly épületeket szokott tervezni, annak biztos nem krekkelt progija van.
Indulásnak A StartEdition simán megfelel. Sokat kell vele dolgozni és lesz belőle 11-es is akár. -
Gyantusz
tag
válasz
IronMike #171 üzenetére
Most így hírtelen: A 9-esben meg lehet csinálni, de csak bizonyos ablaktípusoknál van erre mód!
Pl. "Tárgyak 9" -> "1. alapkönyvtár 9" -> "1.3. alblakok" -> "fa és műanyag ablakok", itt a Paraméterek-ben van "párkány és könyöklő" (a fémekben is van). A "Magyar könyvtár 9"-ben a "Négyszögletű ablakok 9"-ben pl. én nem tudtam előcsiholni, viszont a "Kapcsolt gerébtokos ablakok 9"-ben szintén van.De ha nem nagy probléma, födém eszközzel oda lehet hegeszteni a párkányokat (1-2 mm-t megadsz neki vastagságnak és kalap-sapka - vagy vízorral együtt legyen vagy 3 cm), vagy ha még precízen kifelé lejtetni is akarod, akkor tetőből.
Az ablaksorolás egy másik remek tészta. Szakdogámnál anno szivatott rendesen, míg meg nem untam...
-
_BarbIII_
csendes tag
Sziasztok!sry, idetévedtem...archicad 10-essel bajom van, nem tok menteni...Fogalmam sincs mitől, nem hiszem, hogy azért merthogy demo. Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak?...Ha igen, megköszönném a segítséget.
-
Thaiteek
csendes tag
Valamikor réges-régen az 5-ös tanár-diák verzióval kezdtem. Volt ugyan crackelt 5 TW-m is csak állandóan kilépett, ha csináltam valamit.
Az a nagy szerencsém lett, hogy egy építészirodától kaptam egy igazi hardverkulcsos 7-es verziót itthonra. Azóta csak eredetivel tervezek. Most épp a 11-essel.
Egyes kollégáim még mindíg kalóz verzióval nyomulnak. Így könnyű. Mindegy mi nyugodtan alszunk, ha bejelentkezik a BSA.
Tervezési árainkat igyekszünk valamelyest a kamarai előírás szerint alakítani, de a kalózkodók tényleg lenyomják az árakat. Épp ezért pl. családi házat csak ismerősnek tervezünk engedményes áron, mert más errefelé nem tudja kifizetni a normál díjat.Egyébként külön köszönet Módis Péternek és Nagy Jenőnek a magas színvonalú oktatások megszervezéséért. Most is voltam a Műegyetemen.
-
IronMike
tag
Hali All!
Minden ablakhoz párkányt teszek, és össze lehetne őket kapcsolni, h ahányszor teszek ablakot ö magátol párkánnyal együtt rakja!? (90-es ablakhoz 110-es párkányt pl.)
-
buggy1
csendes tag
Köszönöm a segitséget !!! copass ugy sikerült ahogy irtad.
-
buggy1
csendes tag
Gyerekek ha valaki tud segitsen már !
Az Ac9-el kinlodom, ugyanugy nem tudom felrakni mint a többiek.
A 8.1-es 10-es 11-es felmegy de a 9-es semmi kép nem akar mindig azt a k...a java
hibát irja ki. Már mindent kiprobáltam (szerintem)
IronMike honnan tölthetö le az java amit irtál ? -
copass
veterán
válasz
Koós Miklós #164 üzenetére
ez tény, de legalább van, inkább artlantishoz hasznos igazán.
én személyszerint nagyon kevés tárgyat használok ACben,csak ami feltétlen szükséges a többit majd ArtlantisRben hozzárakom. -
copass
veterán
Az elve, hogy megmutatjuk hol kell feltörni a diót,hogy eljusson a delikvens a tudáshoz.
ez ám az extrém sport!elég nehéz az elavult,időigényes beidegződéséket (metszet/homlokzat csak rajz lehet, leválasztás
)megszüntetni és beadagolni a hatékonyabb módszereket.nem eccerű, de a hatékonyság mindíg győz!
-
Koós Miklós
csendes tag
látszólag igen. Azonban az elemek jelentős része 3DS modellből lett átkonvertálva (ezt egyébként bárki meg tudja csinálni mert van konvertáló plugin az AC-hez is), amiből az következik, hogy nem ritkák az 1-2 sőt találkoztam már 12 megás elemmel is, amitől persze az archicad 3D-ben egyből megfekszik
A gdl programozással készült (de még a modellként elmentett sima 3D-s) archicad objektumok közül a 200 kB-os is már pl. igencsak nagynak számít.
én is megörültem elöszörre egy-két szép darabon, de amikor betötltöttem csak percekig kerregett az archicad, mig sikerült egyáltalán betöltenie.
-
copass
veterán
archibase.net
itt van minden mi szerszámnak ingere -
Gyantusz
tag
Nagy Jenő Úr fog jönni, vagy marad az emil?
Apropó oktatás: Tudja valaki, hogy pl. Debrecenbe (vagy máshová) mikor fog jönni az ArchiCAD-"vándorcirkusz"?
Néztem a graphisoft ([link]) és a modistudio ([link]) honlapját, nem sokkal lettem okosabb ebben az ügyben, de lehet, sőt biztos, hogy én vagyok a vak!
Szóval, tud valaki többet?
(még hírlevelet se kaptam tán) -
mzoli22
csendes tag
hol szedhetek cad9 tárgyakat?
help -
Módis
csendes tag
válasz
VectorworksH #130 üzenetére
Hát igen, azok a boldog békeidők....
A 3 napos ingyenes oktatások az irodánkban a VI. Nagymező u. 58. sz. alatt voltak, később a Várban a Schulek Szakközépben hétközben illetve vidéki megyeszékhelyeken a Szakközépiskolákban és az egyetemeken hétvégeken tartottuk őket, és valóban ingyenesen, sőt a saját gépeinken... 1994-2000 között közel 10 000 építész vett részt...
Azután kiderült, hogy sokan -miután pénzük lett- máshol vették a programot pár ezer forintot lealkudva a listaárból, vagy egyáltalán nem vették, csak ráálltak a feltört verzióra és sikeresen lenyomták a tervező díjatÉppen tegnap hallottam, hogy Romániában annyi a tervezési díj, mint a Lajtán túl... Ezzel szemben nálunk 17 év alatt sikerült leküzdeni egy garázskapu árára, sőt a béka feneke alá. Egyébként most is tartunk oktatást ingyenesen, de csak egyetemeken nappali hallgatóknak Pesten és vidéken (Pécs, Győr, Debrecen) egyaránt, valamint természetesen a vevőinknek is. Mamár nem 3 napos és nem gép előtt, hanem 1 nap alap és 1 nap haladó és kivetítőn. Lehet ismételni, ami szinte kötelező, mert elsőre csupán 10% marad meg a hallottakból, de másodszorra ez a szám felmegy 90%-ra, ha közben gyakorol a felhasználó. Az alapoktatáson elkészül komplett egy ház: alaprajzok, metszet, homlokzat, 3D, stb. Az elve, hogy megmutatjuk hol kell feltörni a diót, hogy eljusson a delikvens a tudáshoz. Azután az elvek mentén a gyakorlatban haladhat előre a delikvens. Ehhez kiegészítő heti Tippek&Trükkök Hírleveleket adunk, ami egy-egy témakört vesz nagyító alá, például navigációs paletta, vagy dokumentálás. Egyébként mamár ott tart a program tudása, hogy 1 hónap tartamú oktatás kellene gép előtt. Ezt se megfizetni nem lehetne, sem idő sincs rá ebben a rohanó világban
Az oktatásunk után ill.
-
Módis
csendes tag
válasz
ToRR3nt3 #155 üzenetére
Skacok, legyetek pontosak és tájékozottak! Aki hallja adja át!!! Íme:
2007. év eleje óta ingyenesen letölthető az ArchiCAD mindenkori változata az alábbi lehetőségek szerint: Próba Verzió 1 hónapos használattal, DiákVerzió: mint az előzó: DiákVerzió: 1 éves használatra. Ugyanez igaz az Artlantis és más kiegészítő programokra.
Honnan?: www.modistudio.hu oldalról Regisztráció kötelező, persze kijátszható mindenféle hülye név megadásával, de az e-mail cím legyen korrekt, mert arra küldi a Graphisoft rendszere a felhasználói kódot. -
Módis
csendes tag
Marhaság!!!! Mint a Vörös téren: a hír igaz, csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak
A Graphisoft R&D Zrt megmarad önálló cégnek és fejleszti tovább az ArchiCAD programot.
A Graphisoft a felvásárlás után a Nemetschek Holding része lett. Nem azért vásárolták meg, hogy bezárják, hanem azért mert nyereséges. Egyszerűen egy jó befektetés. Érdemes nézegetni a Nemetschek negyedéves pénzügyi jelentéseit...
Az ArchiCAD 10-es verzió egy új korszak kezdete és a legnagyobb változás volt az ArchiCAD életében a 4.55- 5.0 változat óta! Az ArchiCAD 8.0 egy teljesen korszerű és belül egységesített programnyelvet kapott és az AC9 -el bezárólag utólérte magát minden olyan funkcióban, amit a felhasználók már régóta sürgettek, jóllehet a program addig is az élvonalban -ha addig is nem az élen- volt. Az AC10 forradalmi verzió, mert intelligens tervezői eszközzé lépett elő. Az AC11 megjelenése pedig igazolta, hogy továbbra is felkel a nap. Jövőre már AC12, és így tovább. -
ToRR3nt3
senior tag
válasz
Makaveli #153 üzenetére
Heló!
Demot lehet, de azzal nem tudsz menteni meg nyomtatni. A graphisoft.com-on megvan, legalábbis a ''Cadügynök'' nekem azt mondta tegnapelőtt, mikor rám akarta tukmálni a 11-et. Vagy kérdezd meg őket, h van e diákverzió. (anno mikor végeztem lehetett kérni tőlük tök ingyé a 6-oshoz, akkoriban az volt a legújabb) -
petys
csendes tag
válasz
Koós Miklós #150 üzenetére
Szia !
Sajnos ez nem oldotta meg a problémám
Tovább küzdök, ha meglelelem az okot, írok.
Köszi.
Üdv
petys -
Makaveli
senior tag
Egyszer kpróbáltam ezt a programot mivel építészmérnök szeretnék lenni, és tetszett, csak kicsit nehéz megérteni!
-
Koós Miklós
csendes tag
-
petys
csendes tag
hahó!
Szeretnék megismerkedni az ArchiCAD 10-zel (magyar), de a telepítési paraméterek megadása után egyszerűen eltünik az ablak, megszakad a telepítő futása. (Win XP+SP2, 2.4Celeron, 1 GB RAM, ATI 9600XT video). JRE1.5.0 és QuickTime 7, .NET framework 2.0 fent van.
Van ötletetek, hogy miért áll le a telepítés ?
ui: A 9-s telepítőjével ugyanezt csinálta....
Köszi a válaszokat
Üdv
petys -
IronMike
tag
válasz
Koós Miklós #147 üzenetére
Köszi, rosszul lett hozzá adva és így minden ok!
Esetleg vki aki használja, v tudja hol tudnék utánaolvani a Cinema4d-nek. nem akarok belsö nézetben modellezni, csak külsö nézetet szeretném a házakat( amit archicad ben rajzolok) kicsit feldobni, olyan valósághüen nézzen ki.
Köszi -
Koós Miklós
csendes tag
válasz
IronMike #146 üzenetére
bár nekem nincs meg ez a kiegészítő, ilyen esetben azt kell megpróbálni, hogy a Menüben az Eszközök/Kiegészítő kezelőben megnézni, hogy egyáltalán szerepel-e? Hogy jól van -e feltelepitve? (volt már olyan kiegészitőm, amit nem a Kiegészítők-be, hanem az Add.Ons könyvtárba kellett másolni, de olyan is, amit az Extrák mappába.
A Kiegészítő kezelőben hozzá is lehet adni és mindjárt mutatja a státusát is. Továbbá ellenőrizni kell, hogy az adott Add-On a megfelelő AC szériájú, ugyasnis ezeket minden verzióhoz külön készítik el és ami jó a 9-es alá, az egészen bizot, hogy nem jó 10-es alá és forditva is.
Illetve meg kell nézni még azt is, hogy nem érzékeny-e arra, hogy miképp mented el (OpenGL vagy normál módban) ?
[Szerkesztve] -
IronMike
tag
Hali!
Én .ac4d fileba szeretnék menteni, hogy utána maxon cinemasba megnyissam, de nem tudok ebbe menteni mert nincs ilyen kiterjeszésü. A kiegészitökbe hozzáadtam a Maxon könytárban lévo AcCinema4dExp.apx és semmi.
Help -
kcics
csendes tag
válasz
Koós Miklós #143 üzenetére
Nagyonszépen köszönömszépen!
Megcsináltam és nagyon klafa.. -
Koós Miklós
csendes tag
kizárólag GDL-lel foglalkozó oldal indult gdl.lap.hu címen[link]. a letölthető tárgyak kategóriákba vannak sorolva
-
Koós Miklós
csendes tag
ha tárgy maga nem ad lehetőséget ilyesfajta (vizszintes tengely körüli) elforgatásra, akkor a legegyszerübb a tárgyról a megfelelő nézetből egy felül/oldalnézetet késziteni 3D.ben, ez jelen esetben azt jelenti, hogy a brigát elölről ortogonálisan jelenited meg 3D-ben és elmented tárgyként. ezután ha beilleszted a rajzba, akkor függölegesen fog állni. (vigyázz ebben az esetben mivel konkrát tárgyat használsz fel a tárgykészitésre, az eredetit is mindig be kell tölteni, mert kvázi az lesz a ''makrója''.
-
kcics
csendes tag
Szeva Mindenkinek!
Problem: 9-es verzió, alapkönyvtár tartalmaz egy piros biciklit, amit én 90 fokkal elforgatva szeretnék felhasználni... falon tartott biciklit illusztrálna egy látványterven.. első keréknél rögzítve a falon és onnan lóg le..
El lehet valahogy forgatni az ArchiCAD 9.0-ban a bringát?? Mert én nem nagyon tudtam..ezért próbálkoztam azzal, hogy 3D Studio-ba átraktam.. minden klafa volt, textúra meg minden .. elforgattam, mint egy blokk, majd próbáltam visszakonvertálni ArchiCAD-be, több de inkább kevesebb sikerrel...a textúrákat nem tudtam visszavinni.ArchiCAD-ben meg tudom jeleníteni az elforgatott bicajt, de nincs felülete...
Valaki tud valami ötlettel szolgálni, hogy miként tudnám 3DS-ből jól visszakonvertálni ArchiCAD-be? A textúrák maradjanak.
Vagy valami megoldást, amivel el lehetne forgatni az objektumot?
Előre is köcce a soksok választ.. -
IronMike
tag
válasz
#25954560 #135 üzenetére
Köszönöm Szépen mindenkinek a segítö válaszokat
(a cd-n lévöt probáltam+acrobatr.-is quickt.-is fenn volt, és ezekt telepitettem. jre-6u2-windows-i586-p-s, jre-6u2-windows-i586-p-iftw, install_flash_player, de semmi. És akkor jött a j2sdk-1_4_2_13-nb-5_0-win-ml na és ezzel hajlando volt települni.
Köszönet mindenkinek -
Gyantusz
tag
Mégiscsak felteszek egy kérdést: ArchiCAD 10-ben a Helységpecsét nekem nem ad ''ő'' betűt, mindíg átírja o-ra. Tudja valaki, hogy miért? Illetve csinálja másnak is ezt? A 9-es mellette csont nélkül írja az ő-t, tehát nem lehet karaktertábla gondja....
<szer.: Sőt, ''ű''-t sem ír. A szövegdobozban gond nélkül írja a 10-es is az összes betűt.>
[Szerkesztve] -
Gyantusz
tag
válasz
IronMike #133 üzenetére
A Java-n kívül a Quick Time-ra is érzékeny ez a marharépa program, nem értem miért? Valszeg olyan szerződésük van az Apple-el.
Szóval, ha a két progi nincs fent, akkor gebasz van. Egyébként a CD-n levővel fel kell mennie (a 10-esén az 1.5.0.6 van, nagyobb verziószámúval nem boxol, mennie kell a 11-esével is)!
[link] Az első kettővel talán menni fog.
Kérdezni akartam valamit a 10-esben, de a Súgóban már megtaláltam...(a 10-es Súgóban a Tárgymutató linkelései el vannak szúrva)
[Szerkesztve] -
Gyantusz
tag
Megoldás például az lehet, ha a falat Ctrl+f -el szétvágot ott, ahol neked megfelelő, ahol mintát kell váltsom. Ekkor arra kell már figyelni, hogy ezek a szétvágott részek már külön-külön módosíthatóak (végül is ez bennük a lényeg, ha egy falszakaszon belül többféle ''tapéta'' kell, a falszakaszt tovább kell darabolni) => Ctrl+g -vel csoportokba rendezed, ahogy neked tetszik (AutoCAD-ben ez maga a rémálom, most azt is használok, a kitöltés még a másik agyrém AutoCAD-ben)
Belsőépítész-részről nem tudok, pedig ArchiCAD 6,5-től kezdve ismerem majdnem mindet (a 8-at kihagytam), relatíve mélyen.
Egyébként remek súgója van az ArchiCAD-nek (bár szerintem a 7-é volt a best)
Vagy az itt említett [link] e.mailcím, ha végképp nem megy.
[Szerkesztve] -
sirály12
őstag
Sziasztok.
Nem tudjátok honnan lehetne leszedni a 10-es vagy nagyobb AC-t. A legjobb a mostani lenne, bár tudom még angol, de nembaj.
A gyártó lapján valamiért már nincs fenn, vagy csak nekem nem jön le, valahonnan máshonnan le lehet szedni, mert letesztelném. -
IronMike
tag
HELP ME!!
Megformáztam a gépem és újra fel szeretném telepíteni a cad9-est, de azt a hibaüzenetet küldi, hogy elavult a java környezetem.Telepitsem a cd-n lévö könytárból, de hiába. Ujrainditom és ugyan az. Letöltöötem már 115megás java alkalmazást a java.com-rol de igy is se
Mit kell feltegyek hogy újra müködjön?
-
Manitou
veterán
Up
Egy teamworkos kérdés
Erre mondjatok valamit, mert én még ilyet nem láttam
Nyitnék meg egy plp file-t , és egyszerüen ha be akarok jelentkezni nem jelenik meg a mappában a file, azt jelzi, hogy üres.
Munkatársam gépén meg simán be tudok jelentkezni. A file ugyebár egy szerveren van. Szóval elvileg nekem is ugyanúgy müködnie kéne.
További érdekesség, hogy ha totalcommanderben kattintok rá a filera, akkor meg azt írja, hogy mivel kivánom megnyitni a a pl filet,pedig plp a kiterjesztése. Nem értem én ezt
-
horux
csendes tag
Üdv,
Remélem tudtok segíteni, borzalmasan sok fórumot átnézegettem már, de nem találok megoldást a problémámra.
Hobbiszinten dolgozgatok Archicaddel, és ha jól emlékszem a régebbi verziókban volt vmi belsőépítész varázsló, amivel pl. a tapétát, a padlót egyszerűen lehetett megadni zónánként (vagy helyiségenként már nem emlékszem tisztán).
Ez (ha jól látom) már nincs meg sem a 10-es, sem a 11-es verzióban. Így viszont baromira nem tudom, hogy adjam meg egy szoba falának a színét, speciel akkor, ha az a bizonyos fal végigmegy az egész házon, és 3 másik helyiség fala is egyben. Minden szobának külön rajzoljam meg a falát? Azt tudom hogyan kell megadni egy falnak a színét (a két lapnak és az élnek).
Nincs valami jó kis dokumentációtok, ami részletesen leír mindent? Angol is lehet, nem probléma. Szívesen venném...
Előre is kösz a segítséget!!! -
Manitou
veterán
válasz
VectorworksH #128 üzenetére
Én AC9+Artlantis Studio kombót használom
10-es AC-t egy rövid ideig próbálgattam, aztán valahogy feledésbe merült.
Majd a 11-re térek át mostmár, vagy a 12-re -
Manitou
veterán
válasz
VectorworksH #126 üzenetére
Akkor te nem a 9-es archicadet használod, hanem a 10 vagy 11-et
Akkor ez így nem fog működni., ha artlantis R-Studioba mented, akkor azt 4,5 nem fogja tudni beolvasni.
Javaslat: Szerezz be egy Artlantis studio-t. Vagy egy 9-es Archicadet -
VectorworksH
tag
Fél siker
file tipusnál kiválasztom az ATL-t, aztán valóban felugrik egy ablak, hogy milyen textúrákat vigyen tovább, de az hogy hanyas Artlantisba, az nem.
nyitottam egy uj doksit AC-ben, csináltam két falat, az egyikre egy ablakot, de az artlantis ugyanezt csinálja....
Artlantisban folyamatosan error file... -
Manitou
veterán
válasz
VectorworksH #121 üzenetére
3D nézet--> perspektív nézetben mentés másként. File tipusnál kiválasztod az artlantis ( atl)
és mented a kivánt néven, majd fel fog ugrani egy ablak, hogy milyen artlantis formátumba akarod. 4.0, 4,5 stb.. A 4.5-öst bepipálod és kész.
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
válasz
VectorworksH #118 üzenetére
A nap nem jól van beállítva , azért olyan sötét. Most így fejből nem vágom pontosan hol is kell ezt beállítani, én is artlantis párti vagyok, nem is szoktam használni az ac renderelését.
De úgy rémlik, hogy a nézőpontoknál van valahol és amikor felülről mutatja a kameraállásokat , akkor ott van a nap is és azt lehet huzigálni, hogy honnan süssön.
Meg renderelésnél vannak asszem olyan beállítások, hogy a túlexponált részeket sötétítse, lehet ez is be van pipálva ( lightworksnél).
Tükröződés beállítás kérdése szerintem . -
VectorworksH
tag
válasz
Koós Miklós #119 üzenetére
szokás szerint megint bajban vagyok...
)
Artlantis 4.5-öt használok. ArchiCad-ból hogyan kerül át az általam készített terv? DXF-be mentettem le, de az Artlantis kiköpi hogy error file. Illetve az Archicadban megadott textúrák és egyebek, átvivődnek Artlantisba?
ismét csak köszönetem! -
VectorworksH
tag
válasz
Koós Miklós #119 üzenetére
tegnap felraktam az artlantis-t. háááááát, nagyon megértelek!
még nem rendereltem vele, de a beállitási lehetoségek meg egyebek, messze felulmulják az archicad rendering-jét!
Tehát szerinted lényeges kulonbség van - láthatoan - a két renderelés kozott? -
Koós Miklós
csendes tag
válasz
VectorworksH #118 üzenetére
szia,
az archicad renderelőjét gyakorlatilag egyáltalán nem használom, nekem ez túl fapados, renderelésre kizárólag artlantist használok...ergo ebben sajna nem tudok segiteni -
VectorworksH
tag
válasz
Koós Miklós #117 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Még 1 kérdés, szólj, ha már unsz....)
Renderelésnél, szinte az egész kép sötét, de valami kegyetlenül! Sárga fal esetében szinte bordót látni, fenyő szalagparketta majdnem mahagóni, stb.....ez mitől van?
Illetve a tükröződő hatás járólap esetében, beállítás kérdése, vagy a textúra sajátossága?
Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, de én 7 éve Adobe Illustartorban, Quark-ban dolgozom, a 3d-t még csak kóstolgatom... -
Koós Miklós
csendes tag
válasz
VectorworksH #115 üzenetére
szegélyeket, falburkolatokat tudsz az AC9 könyvtárában is megtalálható Tárgyak/Kiegészitők/kiegészitő elemek/fal kiegészitő elemek/belsővarázsló/szegélyek falburkolat. elemmel is késziteni.
illetve a Menüsorban lévő Extrák/Helyiségek kiegészítő elemek -en belül tudsz mennyezethez, falhoz áés padlóhoz szegélyeket, burkolatokat hozzáadni -
Koós Miklós
csendes tag
válasz
VectorworksH #115 üzenetére
GDL lelőhelyek:
a gdlcentral megszüntével a Grafi csinált (egy jól eldugott helyen) egy hasonlót GDL Depository néven [link], ezen belül a konyháknál fogsz találni egy olyat, hogy [link], V-ZUG, ez egy svájci konyhaberendezés cég termékeit dolgozta fel, itt találsz mindenféle berendezést. Vigyázat ezt csak *.lcf formátumban lehet letölteni, ami csak az AC 10-ben nyitható meg un. ''elemkonténer''.
(saroktűzhely mint olyan nem létezik, ha sarokra teszik, akkor a fedlapot kell kivágni olyanra. Ilyen esetben én készitek egy egyedi konyhapultlapot, kivágom a tűzhelybetét helyét és beleteszem pl. a fenti cég termékét.)
háztartási dolgok elég nagy tárháza és különösen shaderekben/billbord-okban nagyon jó az ArchiCado [link] és érdemes körülnézni az Archiradar download könyvtárában is [link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
VectorworksH
tag
Már elég jol haladok a tanulással ( most kezdem igazán bánni, hogy Anno nem mentem el egy ingyenes tanfolyamra.... ) , de van még pár dolog ami nekem nem világos.
- hogyan tudok egy falat kétféle texturával beboritani ( mondjuk 1.20m -ig X szinu, onnatol pedig a plafonig Y szin. )
- milyen modon tudok a padlon szegélyt csinálni a padlo texturával megyegyezo szinben-texturában? tudjátok az a vékony kb. 5cm-es csik ami végigfut....
Illetve a gdl centrum és archibase.net-en kivul van e még valahol free adatbázis? elsosorban konyhai dolgok kellenének, ugy mint sarokba valo gáztuzhely, stb....
THX -
Koós Miklós
csendes tag
válasz
IronMike #113 üzenetére
tetszőleges kitöltés mintával adj meg egy profilt (függőleges metszetet), jelen esetben a csatorna keresztmetszetét + rajzolj egy vonalat, pontosabban egy ívet, ahová el akarod helyezni, majd a kettőt egyszerre jelöld ki és akkor katt a Profiler-ra. Ott a szokásos beállítások (fólia, vonalszin...) után el kell menteni a majdani tárgy nevét, majd rá kell mutatni az egérrel a profil azon pontjára, ami majd végigfut a korábban megadott vonalon, iven, görbén., ezután láétrejön a tárgy (utólag nem szerkeszthető, ha rossz, újat kell készíteni). ha kis sugarú iv van benne, előtte nem árt a beállításokban úgy beállítani (minimális ivhossz), hogy szép folyamatos felület jöjjön ki és ne egy sokszög....
-
IronMike
tag
SIKERÜLT HOZZÁADNI, de azt irja hogy adjak meg egy profilt? Ha nagyon fáraszto vagyok akkor hadjuk
-
IronMike
tag
válasz
Koós Miklós #110 üzenetére
ill ) Manitou is
[Szerkesztve] -
Koós Miklós
csendes tag
válasz
IronMike #109 üzenetére
''Eszközök/Kiegészitő kezelő'' és ott ''További kiegészitők keresése'', a Profiler és a többi beépített add-ons az AC gyökerében lévő ''Egyéb kiegészítök'' mappából tölthető be.
magának a Profiler-nek a használata a fenti ''Egyéb kiegészítök/Profiler/A Profiler.htm'' file-ban van leirva. Persze csak akkor, ha az installkor ez (kiegészitők) be volt jelölve. -
IronMike
tag
válasz
Koós Miklós #104 üzenetére
Köszönöm a gyors választ Neked és nagyt0m -nak. Én meg kezdöként tevékenykedem.Én a 9-est használom magyar verziot. Szétnéztem benne ezt a ''Profilter-t'' keresve, de nem találom. (segitenél elmagyarázi, hogyan is kell ezt pontossan elöhivni, v esetleg hol tudnék utána olvasni!?)
-
Koós Miklós
csendes tag
a Zalakerámia ''Térvarázs'' (Leánykori nevén Csempevarázs) progija a cég oldaláról most is letölthető, de ez egy egyedi, zárt program, semmi köze sincs az AC-hez és hát valljuk meg, elég gyengécske is. [link]
-
IronMike
tag
Hali All!
Körives tetöre hogyan lehet egyszerüen ereszcsatornát tenni? (maga az ives részre) -
VectorworksH
tag
Ismét a hozzáérto urakhoz fordulok segitségért
az eptar.hu oldalon lévo zalakerámia progi még mindig nem elérheto. le lehet tolteni esetleg máshonnan is, vagy régebbi verziot? -
ToRR3nt3
senior tag
válasz
Koós Miklós #95 üzenetére
Feltelepítettem ezt az Amyuni Convertert, majdnem megy is a fájlba nyomtatás, csak egy dolgot nem tudok, nem hajlandó a lapméretet A/1 re átállítani... Egyedi méretre ugrik mindig és így az eredetileg M=1:50 rajz 24 db lapon fér el... Vagy ha a lapra illesztem akkor meg 1:457 léptékre vált.
-
albgab
aktív tag
Hali!
Milyen 3d- rajzolót használjak, hogy a látványterv jó legyen?
Köszi -
nagyt0m
tag
válasz
Koós Miklós #86 üzenetére
Helló
Nekem volt valami Zalakerámiás csempecsináló AC-hez, kb 2 éve. Lehetett benne majdnem mindent csinálni, volt külön padló, és fal burkoló is, ja meg a kiírást is megcsinálta ha kérted.
üdv -
ToRR3nt3
senior tag
válasz
Koós Miklós #95 üzenetére
Köszi!
Hétfőn az irodában kipróbálom.
-
Koós Miklós
csendes tag
full install-kor az AC gyökerében létrejön egy PDF Converter nevű mappa. Onnan egy virtuális nyomtatót tudsz telepíteni. Vagyis amikor pdf-be akarsz menteni, akkor a Nyomtatást választod és ott, mintha csak file-ba nyomtatnál megadhatod a nevet.stb. és létrejön egy pdf file. A tulajdonság lapján jópár dolgot be lehet állitani (pl. vizjelet...). Én pl úgy használom, hogy mentés után egyből nyíljon is meg és akkor egyből látom, hogy jól mentette-e el ?
Az Amyuni PDF Converter-ren kivül létezik még más is, de ez az AC része. Pofonegyszerű, meglátod.... -
ToRR3nt3
senior tag
Heló!
pdf (adobe acrobat) kiterjesztésben hogy lehet menteni Archicad 9 ben? Újabban mindenki pdf-.ben kéri a rajzokat én meg nemtom... -
Koós Miklós
csendes tag
letölthető az ArchiCAD 11 [link]
-
ToRR3nt3
senior tag
Sziasztok!
HP plottert használok a Cad rajzokhoz és kicsit hülyén keveri a színeket. Nem tudjátok mit kell beállítani ahhoz, h olyan színeket nyontasson mint amilyenek a monitoron vannk?
(régebben olvastam valahol, h nem RGB színeket használ a HP és hogy a Winfos emiatt összekutyulja a színeket vagy vmi ilyesmi...) -
Koós Miklós
csendes tag
válasz
Koós Miklós #89 üzenetére
megvan, itt jobbra a ''fórumtémák''-nál van a kapcsoló
-
Koós Miklós
csendes tag
válasz
VectorworksH #85 üzenetére
én sajna nem találom, azért is irtam....
-
VectorworksH
tag
válasz
Koós Miklós #86 üzenetére
Nagyon koszonom!
-
VectorworksH
tag
válasz
Koós Miklós #79 üzenetére
Ehh most nézem - jellemzoen a melohelyemen, és nem otthon
- van egy ilyen is : 3M és BONA Burkolatvarázsló termékkönyvtár
No ezt ottohn megnézem ma este -
Koós Miklós
csendes tag
válasz
VectorworksH #84 üzenetére
a Zalakerámia Csempevarázs nevű programja azt hiszem CD-n volt igényelhető. nagyon gyengécske, különösen, mert nem archicad kompatibilis, ahenm neked kelled megmodellezni igen szerény körülmények között a csempézendő helyiséget.
ha jól tudom, akkor az éptár legénysége fejleszti már azt az AC kiegészitőt, amely a Zalakerámia termékpalettáján alapulna.
Létezik ebben egy fizetős változat is, azArchiTiles [link], amit az olasz Cigraph fejleszt elég régóta sok más nagyon érdekes API-val együtt. Demóban letölthető a cég honlapjáról illetve megvásárolható a magyar partnerétől a CAD Studio-tól, 39.900 HUF-ért [link]
[Szerkesztve] -
VectorworksH
tag
válasz
Koós Miklós #82 üzenetére
a regisztrácionál , illetve az infoidnál van egy olyan hogy értesitést kuld ha uj hozzászolás érkezik. ha jol rémlik...
-
VectorworksH
tag
válasz
Koós Miklós #79 üzenetére
Koszonom a segitséget, de én inkább olyanra gondoltam hogy letoltheto-e esetleg valahonnan valami csempe-padlo-stb kollekcio ?
Az általatok ajánlott linkek egyikén találtam egy ilyet :
http://www.eptar.hu/eptar_letoltes_addon.php#zalakeramia
de sajna ahogy látom még nincs letoltheto verzio. azt hiszem megvárom inkáb ezt. -
Koós Miklós
csendes tag
''Olyan megoldás érdekelne, amikor pl. egy kész modellt virtuális valóságként be lehet járni, és gombnyomásra a modell egyes elemeit megváltoztatni (főleg textúrák)''
az archicad ezt elég régóta tudja, lehet vele mozit is csinálni meg vrml-et is.....csak nem érdemes. erre a célra sokkal inkább a renderelő programok jók, egyrészt sokkal intelligensebb beállító paneljük van, másrészt igy fotorenderelt végterméket kapsz, lényegesen kisebb file mérettel.
Az egyik leggyakoribb változat, ha Quick Time-ba mentesz, mert az nem csak sima mozit tud, hanem interaktiv mászkálós, körbefordulós opciókat is. Ezt már az art*Lantis 4.0 is tudta.
A renderelő programokból tudsz vrml tárgyként is menteni csak ott az szokott lenni a gond, hogy ha be akarod mutatni, akkor általában valamilyen plugint le kell töltetned a látogatóddal és elég sokan vannak, akik ódzkodnak az ilyesmitől és jobban megbíznak pl. a Quick Time-ban (pedig a legtöbben nem is tudják, hogy nagyságrendekkel támadhatóbb, mint pl. a windows Media Player.......ahogy olvastam nemrégen valahol) -
Koós Miklós
csendes tag
bocs, de még nem ismerem ezt a fórummotort, nem lehet beállítani valamilyen email értesitőt vagy rss-t hogy ne kelljen idekattintgatni állandóan ?
-
Koós Miklós
csendes tag
válasz
VectorworksH #63 üzenetére
''hogyan tudok pl. csempét szinezni ?''
ha konkrét csempemintát szeretnél megjeleniteni, akkor annak jpg vagy tif képét el kell helyezned abban a mappában, ahol az archicades textúrák vannak. ha neked van már ilyen csempemintád, de mondjuk kéket szeretnél a zöld helyett, akkor előbb a jpg/tif-et kell átalakitanod valamilyen grafikai programmal és azt elhelyezni.
Ha ezzel megvagy, akkor AC 9-ben Lehetőség / Attribútum beállítások / Anyagok illetve a AC10-ben: Lehetőség / Elemtulajdonságok / Anyagok menüpontben megjelenő panelen kivűálasztod a megfelelő felületet (csinálj róla egy másolatot) és rendelj hozzá egy textúrát a bal alsó ablakban. ha ezek után a 3D-s renderelésnél ez a textúra fog megjelenni. -
ToRR3nt3
senior tag
válasz
Koós Miklós #72 üzenetére
Pont most van szükségem mediterrán cserépre, úh töltöm is le köszi a tippet!
Tapasztaltam ár mén is h mennyire érzékenyek ezek a kiegészítők. Pl. ha egy ''sima'' kontyolt tetőt átalakítok teszem azt oromzatos kontytetővé akkor 10 ből 9 szer nem működik, nem tesz rá textúrát minden tetősíkra. Ha leveszem a Tondach kiegészítőről a hofogó karmokat és csak a cserepeket ill. a kúpcserepeket teszem fel akkor kevésbé érzékeny a szerkesztési pontatlanságokra.
[Szerkesztve] -
ToRR3nt3
senior tag
válasz
Koós Miklós #70 üzenetére
Nincs benne, de megoldottam úgy h átmásoltam egy 6.5-ös rajzból egy 9-es be és láss csodát működik.
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz
Koós Miklós #71 üzenetére
Én is innen töltöttem. A legtutibb a BMW 645-ös.
-
Koós Miklós
csendes tag
válasz
Memphysto #73 üzenetére
ilyet nekem is csinál elég sűrűn. Valószinüleg az lehet a baj, hogy mivel a létrehozandó felület igen-igen vékony (mondjuk 1 cm) ez teljesen összeér a tetőfelülettel és hol látszik, hol meg nem. Ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy kijelölöm a létrehozott tetőtárgyakat (kúpcserepestül) és megemelem pár cm-rel és egyből előjön a teljes felület !
Persze arra oda kell figyelni, hogy mind a Tondach, mind a Mediterrán esetében célszerű külön fóliára tenni ezeket a tető tárgyakat, mert alapértelmezésben a 3D-s tetővel alkot egy csoportot, így ha nem figyelünk oda, akkor azzal együtt fog mozogni, törlödni...stb. -
Memphysto
tag
válasz
Koós Miklós #72 üzenetére
Látom nagyon vágod a témát!
Az utolsó hsz-edről jutott eszembe hogy nekem csinállt olyat a 9-es hogy az általa csinállt tetőre rátett cserepet(mediterrán volt) villogott.
3D-s nézetben ott volt nagyon szépen! Aztán ha elkezdted forgatni akkor egyes területek elkezdtek villogni egyszer ott volt a cserép máskor csak az archicad-os felület!
Ja igen és a kúpcserepet csak néhány élre tette rá!
Ezek mitől lehetettek, mit csinálltam rosszul?
Szerk.:Most látom koos.hu-->Koós Miklós
[Szerkesztve] -
Koós Miklós
csendes tag
''A Bramac adott ki ilyet?''
A Bramac nem, viszont a Mediterrán adott ki, ami gyak ugyanúgy néz ki és szintén betoncserép, talán még a színek is stimmelnek. Ugyanúgy a Kiegészitők mappába kell másolni, hasonlóan, mint a tondachnál.
ezek a tető API-k nagyon érzékenyek a pontos szerkesztésre és különösen arra, hogy 2 tető nemcsak 2D-ben talákozzon, hanem össze is legyenek metszetve 3d-ben !!! -
Koós Miklós
csendes tag
''Nem tudtok-e GDL tárgy-gyűjteményeket valahol?!''
ebben a műfajban az egyik legnagyobb a grafi által alapitott GDLCentral kimúlása után GDL Centrum www.gdl-centrum.com. Itt nem csak letölthető elemek találhatók, hanem olyan gyártók is, akik a (teljes) termékskálájukat megmodelleztették és letölthetővé tették (Wilkhahn, COR, Wiesner Hager...) Az elemeken kivül megtalálhatóak (ahol ez fellelhető volt) az elemek készítőinek a neve is. Továbbá API-k és honlapok cimei. Az egész egy nagy adatbázis, azért is az a mottója Upload-Download-Database.
Hamarosan teljesen megújul, hogy könnyebben lehessen keresni benne és ki fog egészülni pár úja funkcióval. akit érdekelnek za újdonságok, az iratkozzon fel és hirlveélben kap értesítést az újdonságokról.
A honlapra csak azok az elemek kerültek fel letölthetően, amelyek alkotója ehhez hozzájárult, ahol ez nem volt meg, ott csak egy linket adunk meg a letöltés helyéről. -
Koós Miklós
csendes tag
''Azt nem tudja vki, h kitöltést hogy lehet átvinni 6,5-ből 9-be?''
a 6.5-höz már szerencsére régen volt közöm, igy nem tudom, hogy abban már benne volt-e az un. Attribútum kezelő (AC9-ben : Lehetőségek/Attribútum kezelő)? Itt el lehet menteni, törölni, betölteni nem csak kitöltéseket, hanem vonalfajtákat, felületeket, fóliákat, szinte mindent. aztán egy másik tervben be lehet hivni és felül lehet iratni vagy hozzáadatni a meglévőkhöz. -
ToRR3nt3
senior tag
válasz
Koós Miklós #65 üzenetére
Ok köszi, már megy. A korábbi is rajta volt azért nem töltötte be.
-
Koós Miklós
csendes tag
az API-kat az ArchiCAD gyökerében lévő Kiegészitők könyvtárába kell másolni. Praktikus idemásolni a hozzájuk tartozó lib. könyvtárakat is,mert akkor nem vesznek el.
Arra oda kell figyelni, hogy az egyes változatokhoz külön-külön API-k tartoznak, tehát más megy a 8.1, a 9 és a 10 alá is. A jelenleg legaktuálisabb a 2006-os tondach és a 2007-es velux. ez utóbbi most májusra igérte a 2007-es változatot. A honlapjukon jelenleg már ez van irva, de letöltve kiderül, hogy az még a 2006-os változat. Ajánlom figyelmetekbe a www.eptar.hu -t ott az összes (magyar) kiegészitő letölthető + a magyar fejlesztésű könyvtárak jelentős része is. -
Koós Miklós
csendes tag
anno nekem 2D-ben sikerült....elmentettem plott fájlban (amin ugye rajta volt körben, hogy nem kereskedelmi verzió). Ez a plott fájl még szerkeszthető volt...... ha jól emlékszem a sima a plotmakerrel kiszedtem belőle a felesleget, majd onnan elmentettem dwg-ben, majd azt importáltam a normál archicadba.
Minderre csak azért volt szülkség, mert nagyon kacifántos alaprajzról volt szó és már az is nagy nyereség volt, hogy legalább 2 D-ben átmenthető volt.
és aztán, mint a Plan2 bétatesztetőnek féláron járt a teljes program, azzal pedig elég gyorsan lehetett a 2D-ből 3D-t hegeszteni. -
VectorworksH
tag
Olyan kérdésem lenne a nálam szakértobb forumozokhoz, hogy hogyan tudok pl. csempét szinezni ? Most a 11-es verzi van fent a gépemen, és elég kellemesen kiismertem már magam - igaz még rengeteg dolgot nem tudok - a furdoszobánkat szeretném tanulásképp megcsinálni. Ehhez megtaláltam egy xyz 15*15 nevu burkolatot, ami szép is, tukrozodik meg minden, de más szint szeretnék.
Segitségeteket elore is koszonom! -
Manitou
veterán
Szeva
Szerintem ha VGA, akkor inkább nvidia. Pl elég jó áron lehet venni 7300GO kártyával szerelt laptopokat, és azokon még a gamek is elfutkorásznak, ha estleg arra támad kedved, meg ugye 3D-ben se szarik be a gép, ha megforgatsz egy nagyobb modelt.
Proci nem tom, AMD is meg Intel is jó. Inkább a VGA-ra figyeljél, meg sok ramra.
2 mag se muszáj., 9-es nem használja ki a 2 magot úgy tom, de lehet a 10-es se.
Memphysto
NIncs demo belőle, max diák változat, amit iskolában kaphatsz meg, ha építész hallgató vagy. Vagy a fene se tudja hogy van most már. Nekemitt porosodik egy 6.0 DiákJa angol, asszem egy vonalat se húztam vala anno
[Szerkesztve] -
Memphysto
tag
Sziasztok!
Tudom nem ide illő a kérdés de archicad 10 es témát nem találtam!
Engem csak az érdekelni hogy az archicad 10 magyar verziójának demóját honnét lehet (ha lehet) letölteni? -
ToRR3nt3
senior tag
Fontos! Amennyiben rendelkezik a Tondach CAD egy korábbi változatával, akkor azt szedje ki a Kiegészítök mappából, mert a két változat egyidőben nem tud működni!''
Nálam ez volt a baj, a régit le kellett előbb szedni. Most már OK. Csak néha meghülyül a Tondach, ha Velux ablakot is rakok egy összetettebb tetőbe. -
Gyantusz
tag
Notebook-tanácsokat előre is kössz!!!
Ja, egy jó tanács!
Biztonsági mentést minél hamarább ejtsétek meg! Rendezni sem muszály, akár DVD±RW-re is mehetnek (persze a sima ócsóbb). A tavalyi cuccaim egyenlőre pihennek a lefüstölt winyómon...
Kicsit kínos és kellemetlen helyzet.
Szóval:
Biztonsági mentés! -
Gyantusz
tag
Okay.
Jó ''poén'', hogy a Graphisoft honlapján nincs is árlista... Mindenesetre jó marketingfogás.
Egyébként kiadták az angol ArchiCAD 11-et. Viszont ez sincs rajta, legalább is én még nem láttam.
[link] - magyar honlap
[link] - angol
Van hozzá már keygen is... Val'szeg júliusra várható a magyar verzió, mint ahogyan az lenni szokott.
[Szerkesztve] -
Gyantusz
tag
Szerintem a File menü -> Könyvtárkezelő... segíthet ezen a problémán is.
Itt a bal ablak Helyi/LAN fülével lehet bányászmunkát végezni a winyón. Ha megvan a file, vagy a könyvtár, akkor kijelölöd azt és az >>Add>> gombra katt, majd a Kész! gombra.
Betölti a .pln file-ba az új cuccokat is és lehet melózni tovább.
Mondjuk én még nem próbáltam, de pár napon belül lehet jelentkezek ez ügyben. Nekem a szálas hőszigetelés ''hurkái'' hiányoznak nagyon. Elkezdtem saját kitöltést is fabrikálni, de az már régen volt... -
Gyantusz
tag
Most nincs kéznél egyik sem... (hhmmm, biztonsági mentések...)
Szóval, ha jól emlékszem, akkor az alábbi:
[ArchiCAD főmappa]/Kiegészítők/
Ide bemásolod simán a Velux.lib(? talán) könyvtárat, amiben benne van az egész cuccos. Eztán, ha fut a progi, kilövöd, ha nem, akkor elindítod és ha jól csináltad és én is jót írok, akkor látszik majd a főmenüsor végén a VELUX menü.
Mivel így a tervben lesznek extra file-ok is, célszerű archív formátumban menteni a tervet (.pla kiterjesztés)!
De. Itt van a 2004-es Tondach CD-m. Az pont ezt írja, tehát megerősítést nyert.
[ArchiCAD főmappa]/Kiegészítők/
Kis idézet erről a lemezről (CAD támogatás menüpontban található, csak hogy a forrást is megnevezzem)
''A Tondach 2004 CD-n található, az Ön ArchiCAD-változatának megfelelő könyvtárba (ArchiCAD 6.5 vagy ArchiCAD 7.0) a Tondach 2004 mappát helyezze az ArchiCAD mappában lévő Kiegészítök könyvtárba, a szükséges könyvtárak a program <ez utáni> első futtatása folyamán automatikusan betöltődnek. ArchiCAD 8.1 alatt a programot az „Eszközök” menü „Kiegészítő kezelő...” almenü segítségével is telepítheti. Fontos! Amennyiben rendelkezik a Tondach CAD egy korábbi változatával, akkor azt szedje ki a Kiegészítök mappából, mert a két változat egyidőben nem tud működni!''
<ez tőlem>
Szóval Velux, Tondach egy kutya.
A Bramac adott ki ilyet?
[Szerkesztve] -
maxtreme01
csendes tag
Dell precision M60 notebook 1500 MHz processzor (2 MB L2 cache)
NVIDIA Quadro FX Go 700 (128 MB) 1 GB RAM, Nagyon stabilan fut rajta. Az ArchiCad-et barátnőm használja (9.0), de kérdezted a StudioMax-et, azt viszont én. Tehát ''látványtervet mutogatni'' nagyon ideális, főleg az 1920x1200 miatt. A gép már igaz öreg (4 éves) viszont ezért a használt ára sem magas. Van az NVidia oldalán ArchiCad-es Certified driver is hozzá. Szóval nekem ez vált be. Üdv!
mod: Szóval a hír igaz, tényleg inkább RAM igényes a dolog...
[Szerkesztve] -
ToRR3nt3
senior tag
Azt nem tudja vki, h kitöltést hogy lehet átvinni 6,5-ből 9-be. A 9ben elég béna kitöltések vannak sajna.
-
ToRR3nt3
senior tag
Én Acer Aspire 3692-vel használom. Intel Celeron M 1.6, 1024 Ram, Intel 950es grafikai csip, ezek a fő paraméterei. Még a renderelés is simán megy vele. Igazából nem vmi gépigényes az ArchiCad 9, Ram legyen és akkor ok
.
Múlt 7 végén be voltam havazva aztán két géppel kellett dolgoznom, h időre kész legyek. Az asztali gépemmel csomópontokat rajzoltam, a noti meg addig látványterveket gyártott. -
ToRR3nt3
senior tag
-
Gyantusz
tag
Ha már úgy is ''Árcsiked''-ezünk, egy kérdés:
Ki-milyen notebook-ot ajánl erre a progira.
Természetesen munkára kellene. Nem kell feltétlenül 3D-ben szerkesztésre, de ha lehet, renderelésnél ne 30 perc legyen a ''homokóra''... Szóval inkább 2D-s szerkesztésekre, de látványtervet sem árthat mutogatni (3D Studio Max...).
Kb. a nyár közepétől lenne aktuális nekem.
Szóval Intel, vagy AMD?
nVidia, vagy ATI? -
Gyantusz
tag
Én is úgy tudom, hogy sehogyan sem.
Még anno 2004 telén szívott ezzel egy építész hallgatótársam, aki 8.1 diákba rajzolta a szakdogáját, amiből hiányzott 1-2 szerkesztési mód. Pl. 3D-ben... Födémszerkesztés megintcsak érdekes. Akkor akárhogy próbáltam, nekem sem sikerült se 8.1-be, se 9-be átfordítanom (.pln-be). Szerencsétlennek újra kellett rajzolnia az egészet tört 9-ben...
Megfogadtam akkor, hogy nekem diákverzió azéletbe' nem kell. -
ToRR3nt3
senior tag
Kijött az ArchiCad 11 angolul.
Én egy hónapja frisítettem 9-re pontosabban ArchiCad Start editionra, ami 9 es butítva. Nincs benne egy rendermotor + nincs teamwork. Na bumm. 450 k bruttót akkor is megért. Majd 4-5 év múlva frissítek újra, addig ez elmegy. -
albgab
aktív tag
Hali!
Készült rajz archicad 8.1 diákverzióban pae és pne kiterjesztésben. Ezt hogyan tudnám megnyitni archicad 10-sel??
Köszi -
Gyantusz
tag
Necces...
Szerintem az ArchiCAD-ek még nem tudják ezt, bár nekem a 10-es nincs még meg... 9-essel nyomulok.
Kérdezd meg a cadcenter@modistudio.hu e-mailen, Módis Péter építész, cégvezető fog válaszolni.
Arc ember, tök nyitott!
Viszont kérdezek is - akárki!
Nem tudtok-e GDL tárgy-gyűjteményeket valahol?! -
mr.geeZ
aktív tag
Valakinek valami tapasztalata ArchiCAD modellek webes megjelenítésében? A VRML megjelenítés a megoldás? Melyik ilyen megjelenítőt ajánljátok?
-
ToRR3nt3
senior tag
Főleg családi házakat egy-többlakásost is középületeket meg nagy ritkán iparit is.
Nem csak 2D-t hanem fotorealisztikusat is, és nem is néznek ki gagyin, az ügyfeleknek bejön.
Winwatt, egy Ytong előadáson adták, elég jó, csak még van egy-két számomra érthetetlen dolog benne. Pl. a födémnél nem lehet megadni alapterületet, csak x, y méreteket, egy sokszögű födémnél ez érdekes.
[Szerkesztve] -
gabi256
csendes tag
szia, mit csinálsz vele, ha elég a 6.5? Az olyan, mint ha redisztollal kellene rajzolni, és nem használhatnék csőtollat. Kemény.
Ha csak 2D, akkor meg nem elég valami sokkal egyszerűbb? Egyébként sokba ne reménykedj: a 6.5 olyan messze van a 10-től, hogy nézz szét nyudodtan a piacon, annyi energiával bármelyik más programot is megtanulhatsz. (Bár kényelmesebbet azt hiszem, nem nagyon találsz, de ha mégis, szólj!) (én a corell draw, datacad, microstation, integraph, nemecsek és a 3forma közül választottam. Az autocadot derekt nem) -
ToRR3nt3
senior tag
-
gabi256
csendes tag
Próbáld ki: dolgozz a 10-el, utána meg egy korábbi verzióval: nem kell bennfentesnek lenned, hogy rájöjj, milyen k***va jó lett a 10-es. Ha ez a zsákutca, akkor csak előre így tovább!
A másik: ha símán tönkre akarták volna tenni a konkurenciát, sokkal olcsóbban is meg lehetett volna tenni: a Nemetschek a vételt túlnyomó részt hitelből finanszírozza: jó napot kívánok, szeretném hitelből bezáratni a legnagyobb európai konkurenciát. Nem hiszem, hogy erre adnának pénzt. (Skoda - Volkswagen, Nemetschek - Vektorworks stb...)
11 meg biztosan lesz. Szerintem elég hamar. Az építész szakma számítógéppel való megoldása még kb 45%-os lehet. (A megoldandó feladatokat figyelembe véve). Van még vagy 10 év biztos fejlesztés. (felmérés, műemlékvédelem, szakágak, automatizmusok, térinformatika online, kiviteli tervek online, stb...)
Az Allplan-Archicad meg user oldalról olyan ellentétes, mint az Illusztrátor-Corell Draw.. Az Archicados usereket az Allplan nagyon nagyon nehezet kapná meg, elveszíteni meg vagy 45000 felhasználót meg senki nem akarhat -
ToRR3nt3
senior tag
A Graphisoft-ot megveszi a Nemetschek:
[link]
A Graphisoft-hoz közeli ismerősöm azt mondta, h a 10-essel fejlesztési zsákutcába került az ArchiCad.
Vajon lesz 11-es...? Vagy csak Allplan
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
Van esetleg ebből az archicad ből vmi trial verzió? Mert nekem nincs szükségem ilyen programra, viszont kipróbálnám, h milyen is, és csak azért meg talán nem kellene, h vegyek egyet....
-
SLi
tag
Hello mindenkinek nálunk a suliban 10 es archicad van jeje igen menő kis gépeken 17''tft 2,8ghz 512 mb ram 128 mb radeon 9200
szval ez nagyon jó. csak sajnos nekem nincs ijen órám
ugyhogy összekapirgáltam magamnak egy 9 est csak sajna nem jön be a teljes csak a demo ebben kérném segítségeteket ha valakinek van valami ötlete h ezt hogy tudom kikerülni
-
HHapci
csendes tag
Hello! Tudnátok nekem segiteni? Archicad9 ben hogy tudok döntött oszlopot létrehozni?
Köszönettel Hapci -
ToRR3nt3
senior tag
Én 6.5-öt használok már évek óta. Leginkább családi házakat tervezek, évente 2-3 nagyobb épületre kapok megrendelést. Érdemes beújítanom 9.0-ra? Elég borsos az ára vsz.
Olcsó, egyszerű statikus progit tud vki ajánlani? Rácsos tartó, monolit szerkezetek, támfalak méretezéséhez? Unom már a számológépesdit...
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
próbakocka #23 üzenetére
Nem kell lebutítani. Miért ne lehetne belőle hobbi verzió olcsón? Mit vesztenének vele?
Tervezőirodáknak továbbra is meg kellene venni, aki pedig illegálisan használja az ezután sem a hobbi verziót fogja feltenni, hanem megszerzi warezből.
Na mindegy, már elég sok felépült a házból.De azért érdekes lett volna játszogatni vele...
-
próbakocka
senior tag
Hobby verzió nincs, 10-es diák most rendelhető ingyen
Van StartEdition kb 375 000+Áfa ebben nincs TeamWork, a Publisher és a Redlining.
Alapnak jó, de mondjuk 8.1 alapú ... egyenlőre.
Azt mondjuk be kell látni hogy ez egy professzionális tervezőprogram, amiből nyilván nem fognak ilyen tudással 50.000 forintos verziót kiadni ... mit hagynának ki belőle? Főleg úgy hogy ennek a programnak a moduláris felépítettség nem éppen az erőssége ... -
Jester01
veterán
Ebből nincs valami home edition emberi (nem milliós nagyságrendű) árban? Diák verziót láttam, de egyrészt nem vagyok már diák, másrészt az csak 1 éves. Gondolom tervezőirodákból élnek, igazán csinálhatnának egy hobbi verziót vagy ilyesmit.
[Szerkesztve] -
szeko
csendes tag
Igen, próbáltam rendszergazdaként elindítani, de azóta a win-t is újraraktam, kb megpróbáltam útána tízszer elindítani, sikerült, ma reggel, elindult egyszer, azt amikor cd-ről indítani akartuk, megint kiírta bug report!!!
Már az idegösszeomlás szélén állok, pls help valaki! -
szeko
csendes tag
hali
tudna nekem segíteni vki? mindig előjön egy olyan ablak h Graphisoft Bug Repor.és el sem indul a progi pedig már sztem mindent megpróbáltam kérlek segítsetek -
kcics
csendes tag
up
-
kcics
csendes tag
Hali!
Lenne egy egyszerű kérédsem.. mégpedig, hogy van-e valamilyen könyv az archicad bármely változatához magyarische nyelven (9.0 előnyben)?? Mert én nézegettem a neten, de seholnam találtam.
Vagy hogy szokása az embereknek ezt a progit profin metanulni??
Előre is köcce a soksok választ.. -
Manitou
veterán
Ha azt nem látod az már régren rossz
A fal ikonra ha rákattintasz kétszer akkor előjön egy nagy menü amiben mindent be tudsz állítani, de ha csak simán a fal ikon be vam kapcsolva, akkor is egy kisebb ablakban látnod kéne ezeket a paramétereket hogy magasság vastagság, szintkóták, anyag, sraffozás, miegymás, kivéve ha ez a tábla ki van kapcsolva most nálad a progiban -
sszever
őstag
Ugyebár fal rajzolásánál meg lehet adni a magasságot, szélességet, meg miegyéb, de nem találom, hogy hol adhatom meg, hogy a fal pl. 2600 mm hosszú! Ötlet?
-
n-tek
aktív tag
hali
tudna nekem segíteni vki? mindig előjön egy olyan ablak h Graphisoft Bug Report. Általában indításkor, de egy idő után már nem jö elő. Ezt meg szoktem, de használat közben is kezd elő jönni. miért lehet ez?? a haveromnál nem jön elő pedig ő tette fel nálam is. kérlek segítsetek
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest