- Windows 10
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Darth_Revan #7394 üzenetére
Annál csak valamivel többet.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Archanon
őstag
Ahogy a videóban is, csak ennyire lenne abszurd, ha megjelenne a való életben előttem egy ilyen lufifej 3D-s akármi. Így azért ijesztő.
#Darth_Revan: Akármennyire is tudnék japánul, még ha lenne is sok pénzem, nem tudnám elképzelni, hogy Bleach DVD-re költsek ilyen sokezret. No persze ízlések és pofonok, ahogy mondani szokták. Bár ha belegondolok, ha tényleg egy vagyonos ember lennék, meglehet, hogy simán bevásárolnék a kedvenceimből (kisebb, elzárt, valóra soha nem váló fanatizmus), HA legalább angol felirat társulna hozzájuk. Máskülönben csak akkor, ha kiválóan beszélném a japánt, de az meg...
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
veterán
válasz Darth_Revan #7394 üzenetére
yoku shaberemasune...
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Archanon
őstag
válasz Darth_Revan #7392 üzenetére
Ezek az árak... O.o
Mennyire tudsz japánul?Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
hoffman_
nagyúr
válasz Darth_Revan #7390 üzenetére
Tegnapelőtt-előtt kezdtem, ma este még 40-45öt bedarálom. Még az ősszel filmnézés lesz. Ahogy nézem, megvetted a filmet. Ezt hogy képzeljem? Japánból rendelted? Van hozzá angol felirat(magyar gondolom kuka)? És milyen áron, ha lehet tudni?
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Darth_Revan
veterán
válasz hoffman_ #7389 üzenetére
Minimum az első évadot meg kell nézned. Azonban, ha azt akarod, hogy ne maradjon kérdés a végére, akkor meg kell nézni:
- A 299. részt
- 271 és 272. résztViszont, ha meg azt akarod ,hogy a 271 és 272 részből ne maradjon kérdés, akkor meg látni kell a 3., 6., 7., 8., 10., 12. évadot és legalább a 14. évad felét...szóval ha 100% képben akarsz lenni, akkor van nézni való
Jó lett a film, DVD-hez adtak a kedvenc opening és ending zenéimből és a film jeleneteiből készített 3db openinget és 1db ending-et is, egész nap ezek szóltak
-
hoffman_
nagyúr
válasz Darth_Revan #7388 üzenetére
F*ckyeaaah Akkor ezt is beszerzem Vagy érdemes végigrágni magam a 400-on, kell előismeret rendesen? Bár ilyen ütemben 3 nap alatt végzek
-
Darth_Revan
veterán
Megnéztem új Bleach movie-t és csak ennyit tudok mondani:
-
Archanon
őstag
válasz unclefucka #7384 üzenetére
Szegény Mio-chan, ha meglátna egy ilyen képet...
Nekem meg puddi-puddi rémálmom lesz....
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
unclefucka
senior tag
válasz Archanon #7381 üzenetére
Na neeeeeeeeeeeeeeeeeee?????
Puddi-puddi, puddi-puddi, puddi-puddi, puddi-puddi, puddi-puddi, puddi-puddi, puddi-puddi, puddi-puddi, puddi-puddi, puddi-puddi, puddi-puddi, puddi-puddi, puddi-puddi, puddi-puddi, GIGA PUDDI
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Archanon
őstag
válasz unclefucka #7382 üzenetére
Hohóó, így mindjárt jobb a képi világ. (A moderáltatás a fenti hsz-nek is jót tett.)
Ma néztem K-ON!! 5. részét, behalás... moe moe áradat ezerrel, és betegre sírom magam a röhögéstől. Simán hozza az első évad színvonalát, nagyon jó.Mááás...
Hmmm. Végeztem vele. Hol a folytatás?! Remélem tovább viszik a sztorit, mert így sok dolog nyitva maradt még. Egyszer majd elkezdem a mangát is, be is tettem az elolvasandók közé. Olvastam korábban, hogy sajnos itt is megvan ez a bizonyos "más az anime mint a manga" effektus. De a mangában legalább folytatódik a('z' eredeti, bár valamivel másabb) sztori, csak hát annak sincs még teljesen vége, így nem merek belekezdeni.
A rajz... az elején azt hittem, lesz egy kis Gokusen beütése, mivel a TVshow-os emberkéken többnyire azért látszott, hogy japánok. Aztán amikor jöttek a main karakterek, a megszokott manga pofázmányokkal, szertefoszlott ez a kép. Egyébként nem volt csúnya, kifejezetten szépen volt megrajzolva minden (itt-ott talán kicsit elnagyolt), de ez a SHAFT-tól talán elvárható manapság. A bevillanó számítógéppel elrajzosított valós képek mondjuk érdekesen hatottak, nem igazán tetszettek, de persze ez mellékes. Pucérkodás volt rendesen, de perverzkedés hála a jó égnek szinte nem is volt.
Külön jó pont, hogy a főszereplő gyerek nem egy nyögdécselő nyomorék (Hurrá!). A loli dolog meg nem zavart igazából, kb. úgy vagyok vele, mint Gosick-nál. Ja, és mellesleg Mina lett a kedvenc, s nem azért mert perverz lolicon lennék, egyszerűen magával ragadó a személyisége. A szinkronhangja (Yūki Aoi) jól játssza a szerepét (Victorique ).
Egyébként tetszik a történet (már ami az anime változatban van, a másik egyelőre ismeretlen, így ahhoz nem tudok viszonyítani), akció, romantika, vámpírok, vérfarkasok, yeah. Bár 1-2 dolgot azért sajnálok, hogy nem dolgoztak ki jobban, elvesztek, fölösleges eseményekké váltak, komolyabb jelentőségük végül nem lett. Aztán meg ha van romantikus szál, lehetett volna valamivel komolyabb is (bár ez talán még elmélyül később), persze itt nem nyálas izére gondolok.
Ebből a "szakaszból" (mármint első évadbúúl) is egy jó 24 részes sorozat kellett volna, jobban megértetve a nézőkkel, hogy most mivan, biztos jobb lenne. Mindenesetre várom a folytatást... [7/10], de lehet még ebből jobb is, csak ne szúrják el a folytatást.
Ja, és jó a zenéje is. OP+ED, az OST-ben is voltak jó darabok.
[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
-
Archanon
őstag
válasz unclefucka #7378 üzenetére
(#7375) Első kép - erre értettem. O.o Ez valami pszichopata állat fankép, vagy valamiből van?
A jútúbos videó meg beteg, bár engem épp hogy csak megmosolyogtatott. De azé' hülyék.
(#7380): Na neeeeeeeeeeeeeeeeeee...............
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Ha már az őrült japánoknál tartunk, nekem ez abszolút kedvencem. Epic Nem tudok betelni velük, iszonyat abszurd, szerintem haláli. Mameshibaaa. Végigpörgettem az összeset, de már hányszor, elég rá 5-10 perc Akarok rendelni ilyen figurát, van az is
-
unclefucka
senior tag
-
Archanon
őstag
válasz unclefucka #7375 üzenetére
Ez WTF??! Banyek...
-
unclefucka
senior tag
válasz Crystalheart #7373 üzenetére
Holnap kapom meg az új fotelemet , és arra gondoltam, hogy mielőtt elkezdem nagyüzemben bepótolni a kimaradt animéket még egyszer megnézem az 5 zenélő leányzó történetét, olyan bemelegítés gyanánt. (már vagy 4x láttam, de nem bírok betelni velük)
Aztán közbeiktatok egy kis twincest -t velük sem tudok betelni.
[ Módosította: 7 ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
Azért jó látni, hogy a maguk módján a japánok is tudnak "hülyék lenni". Az igazi poén 1:38-nál kezdődik.
-
Crystalheart
őstag
Great Teacher Onizuka elég hosszú, a közepénél járva elkezdtem mellette nézni a K-On-t is. Ez... Hmm. Ritka fárasztó, jó értelemben.
-
Archanon
őstag
válasz Darth_Revan #7371 üzenetére
Egyáltalán minek csinálnak olyan adaptációt, ahol nem az történik, ami a mangában?
Értem. Akkor FMA: BH.[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz Archanon #7369 üzenetére
Ugyanaz a különbség, mint a Hellsing TV sorozat és a Hellsing Ultimate sorozat között. Az egyik egy a sorozat miatt összetákolt történettel rendelkezik, a másik pedig az eredeti, a mangában is megjelent történetet viszi.
Tehát, a Fullmetal Alchemist a sorozat miatt összetákolt történettel rendelkezik, a Fullmetal Alchemist Brotherhood pedig az eredeti, a mangában megjelent történetet használja.
-
ArchElf
addikt
-
Archanon
őstag
Tehát ha FMA, akkor a Brotherhood, és a régit hagyjam is békén? A konkrét sztori is ugyanaz? Vagy ugyanazok a szereplők, ugyanazzal az alaptörténettel, csak dögmást csinálnak, s más lesz a végkimenetel?
#phoenix64: Ezt ugye te sem gondolod komolyan.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
bozont
veterán
válasz Crystalheart #7363 üzenetére
Nem nincs szoros összefüggés, csak az alapsztori és szereplők, de az előbb rossz linket másoltam be, itt a jó, ezen már jól látszik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
Egyébként ez folytatása a régebbinek, vagy újrafeldolgozás?
#Crystalheart: Archanon wins.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz Crystalheart #7358 üzenetére
De én az újabb Brotherhood-ra gondolok, ami 2009-ben indult, nem a régi 51 részesre. Mondjuk az se volt rossz, de ez az új sorozat már teljesen a mangát követi és elég jól sikerült. [link]
-
törölt tag
Hát sziasztok!
Mostanában nem nézek annyi animét, mint régen, észrevettem, hogy a függőségemnek vége, rajongó lettem Remélem, hogy sose fogok alacsonyabb szintre süllyedni (de sztem nem fogok, kb lehetetlen).Legalább nem végzem így: [link]
Napi 2 részt nézek mostanában NHK-ból, Seto no Hanayome meg tényleg vicces de Dokuro-chan/Mitsudomoe szintre nálam nem ér fel. Ez van
Nem is írok annyit ebbe a fórumba mert lusta vagyok, meg mást csinálok! De igyekszem!
-
Archanon
őstag
válasz Crystalheart #7358 üzenetére
Fullmetal Alchemist: Brotherhood (2010).
-
Crystalheart
őstag
Én egy kicsit untam, bár rég láttam, még mielőtt sok animét néztem volna, évekkel ezelőtt. Majd megint belekezdek. (Az első pár részt megnéztem mostanában, de megintcsak untam. De emlékszem , ez is később javul.)
Amúgy ja, a Fullmetal Alchemist talán be is jönne phoennix64-nek.
-
bozont
veterán
Mondjuk azt nem is értem, hogy a Fullmetal Alchemist: Brotherhood hogy nem került még szóba. Ez is kötelező darab.
phoenix64
Azért a Seto no Hanayome-val tennék a helyedben egy próbát, ugyan van benne egy kis romantika, de nagyobb részt vígjáték, szintúgy az Onegai Teacher és Twins.
Ha meg bejönnek az őrült vígjátékok is, akkor: Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan , Yamato Nadeshiko Shichi Henge, Miami Guns, Excel Saga[ Szerkesztve ]
-
phoenix64
őstag
válasz Crystalheart #7352 üzenetére
Majd meglesem azt is, egyenlőre nézem a Gosickot , ha 10. részig semmi érdekes nem történik akkor felejtős, mert az alap story se egy nagy durranás Valami démonos, szörnyes, kaszabolós animét nem tudnál ajánlani?
-
hoffman_
nagyúr
válasz Synthwave #7328 üzenetére
Naa, igen, ez megint olyan, amire gőzerővel rávetném magam Ezt a "világot" is csípem. Stand Alone Complex ment(megy?) egy időben az Animaxon, abba csak bele pillantottam, az is bejött elsőre. Ghost in the Shell-t még nem láttam, de itt figyel a gépen régóta, valakitől behúztam. Sajnos magyar, cserélem majd eredeti nyelvre és meglesem.
mod: Tél közepén tervezek egy új terás vinyót, az fogja megdobni az animék nézését erősen, úgy gondolom, mert akkor már le is szedem őket, és akkor sokkal hamarabb nézem majd, ha megvan egy cím pl összes része.
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz phoenix64 #7351 üzenetére
Itt a listám: Klatty. (óvatosan, minden ova-t és specialt is külön számlál, elég nagy a kuszaság benne)
Rendezd őket pontozás szerint, s bár egyáltalán nem az én fejemben lévő pontos sorrendet fogja mutatni, azért nagyjából kapsz egy képet.
Egyébként a Naruto nálam fokozatosan leértékelődött, mert egyre több mindenhez tudtam viszonyítani. S látva a listát, hogy még mik várnak rám, érzem, hogy lassacskán a top 20-ból is simán ki fog szorulni (Shippuuden ide vagy oda). A Gosick közel volt hozzá, hogy kitúrja (de akkor makacs módon a Naruto volt az ász), és végül egy alapos mérlegelés után maga mögé is szorította. A sztori amúgy majd a második felétől be fog indulni, az eleje amolyan hosszabb bevezetés, de egyáltalán nem értelmetlen, szóval tessék figyelni.
Szóval, akármennyire is jó a Naruto története, van jobb. (!!)
(#7355): Bűn lenne abbahagyni.
Kaszabolós vámpíros: Hellsing Ultimate
Démonos, varázslós, kicsit elvont: 11eyes (bár nem egy nagy durranás, jobbat ki lehetett volna hozni belőle), Madoka (jelenlegi no.2).Most így hirtelen ezek. De többiek biztos elárasztanak majd jó pár címmel. (Viszont a helyedben visszaolvasgatnék egy kicsit, nagyon sok ajánlat érkezett az elmúlt 1-2 napban...)
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
őstag
válasz phoenix64 #7351 üzenetére
Fel fog pörögni. Ezeknek a sorozatoknak az a tulajdonsága, hogy lassan indulnak, megvan a maguk íve, mert a karakterfejlődés kibontakozásához szükséges. Ne várj röpködős szamurájharcokat, mindenesetre.
Persze el lehet képzelni, hogy annyira más az ízlésed, hogy végül nem fog bejönni. Ez esetben ajánlom a Druaga tornya két évadát, ami nem egy műalkotás, de jópofa és mozgalmas, főleg ha szereted az RPG-t.
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz Crystalheart #7348 üzenetére
Várd csak ki a Shippuuden-t. Közel nem annyira vontatott, és még a filler szakaszok se túl hosszúak, s többnyire jók is (bár ez az utóbbi 10 rész nagyon hajaz a sima Naruto 150+ részeire... ötlettelen izék, de legalább jóféle agyatlanságok.)
#phoenix64: Te meg válogass fentről. El fog tűnni onnan a Naruto, pedig én is azt hittem, hogy semmi se képes kitúrni a helyéről.
[ Szerkesztve ]
-
phoenix64
őstag
-
Crystalheart
őstag
válasz phoenix64 #7346 üzenetére
A narutót én is nézem, de csak a szinkronizáltat, mert nem bírom a gyerek női hangját japánul, és Vass Gábor meg nagyon jó jiraiyának. (Magyarban meg az új sakurát nem mert tiszta amatőr, de az kevesebbet beszél.) A fillereket ha nem is vesszük, akkor is elég vontatott, a legnagyobb epic fail a [SPOILER]Hokage vs. Orochimaru fight, hogy csóró öreg vagy féltucat részen keresztül át van szúrva[/SPOILER], de van még "néhány" ilyen része. Valahogy nem találták meg az optimális ütemet. Ha az ember megnéz harminc részt, akkor halad is valamit...
-
Archanon
őstag
válasz Synthwave #7335 üzenetére
"A Love Hina nem shoujo."
Jogos. De félrefogalmaztam, rosszkor írtam a példákat... Azok csak vígjáték példák voltak, nem kimondottan a shoujo-ra. (Érdekes is lenne Love Hina shoujo műfajba soroltként. )Itazura na Kiss is tetszett, az mondjuk olyan nagyon shoujo. Fruits Basket most van soron, egyelőre ez is hipershoujo, teli bishikkel. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne, épp ellenkezőleg, halálian jó. Hachimitsu to Clover még odébb van.
#phoenix64: Én 3 ún. "tucatshounent" nézek: Bleach, Naruto, Fairy Tail. Szerintem mindegyik jó (bár Bleach eltörpül a másik 2 mellett), de így 50+ anime megnézése után már belátom, messze nem olyan jók, mint a fentebb soroltak többsége. (Persze attól még Naruto és Fairy Tail nagy kedvencek maradnak... )
[ Szerkesztve ]
-
phoenix64
őstag
válasz Synthwave #7345 üzenetére
Jó, jó elhiszem , de ez tényleg ízlések és pofonok kérdése
Amúgy mi a bajotok a Narutó féle "tucatshounen"ekkel? Sztem tök jó a story/kivitelezés egyaránt, bár kicsit hosszú és tele van agyatlan szar fillerekkel , de nekem ettől függetlenül (eddig) a kedvenc animém. Most nézem a Gosick-ot, nem rossz , mondjuk nem az én világom
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz phoenix64 #7344 üzenetére
Még inkább South Park.
Visszatérve az eredeti témára: néhány mainstream anime ismeretében ne hidd azt, hogy ismered a műfajt. Anime-ok esetén láttam MESSZE a legjobb vígjátékokat (mindent egybevetve). Persze olyanok is vannak köztük, amikhez már azért nagyjából ismerni kell az ipart és a japán kultúrális dolgokat, hogy kiakasztóak legyenek.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
phoenix64
őstag
válasz Crystalheart #7343 üzenetére
Ha már amerikai fater , akkor inkább Family Guy
-
jahrn
senior tag
válasz phoenix64 #7325 üzenetére
Probald meg a Ga-Rei Zero-t. Meg a Shikabane Hime-t. Esetleg Blasseiter, talan Witchblade (semmi koze a marvel kepregenyhez). Aztan ott a nagy kedvenc Canaan - itt nemigen kaszabolnak, hanem lonek. Mondjuk ehhez az animehoz nem art ismerni a 428: Fūsa Sareta Shibuya de VN-t ami nem mellesleg a Wii tortenelmenek elso 40/40 pontos kiadvanya.
Oszt mondjuk Claymore (remelhetoleg lessz folytatas aminek az elso reszeben jol kitapossak a kis pocs Raki nemesebb szerveit)
Ha mar lovoldozos anime, a Noir ugyan nem mai darab de a kotelezo klasszikusok kozott van. -
Crystalheart
őstag
válasz Synthwave #7339 üzenetére
Jaé'tem.
És amúgy igen, ami azt illeti, eleddig még én sem szakadtam annyit és olyan töményen egy filmvígjátékon sem, mint a Seto no Hanayomén, ha már valamivel mérni kell. De tényleg nem igazán lehet összehasonlítani, annyira más a humorforrás egy csupaszpisztolyban meg egy animében. (A torrentét meg nem is igazán tudnám besorolni ilyen B vagy C meg ZS kategóriákba, az annyira WTF. )
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Crystalheart #7338 üzenetére
Azé' vót idézőjelben.
phoenix64:
"szimplán a vígjátékot, pl Torrente , Csupasz pisztoly stb Ezeket meg semmilyen anime nem veri sehova vígjáték "műfajban""Azért ezt >pl.< egy Seto no Hanayome / Fruits Basket / Lovely Complex / Hachimitsu to Clover / To LOVE-Ru / Seitokai no Ichizon ismeretében nem merném így leírni.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archanon #7334 üzenetére
Sok jó van.
"Pedig elhiheted, hogy az ilyen romantikus agyamentségek bármelyik akár B/ZS kategóriás romanikus vígjátékot is kenterbe verik,"
"A" kategóriát akartál írni, nem?
Fruits Basket-et és Hachimitsu to Clover-t kihagytad. Alapmű mindkettő. Itazura na Kiss sem rossz.
A Love Hina nem shoujo.
-
Archanon
őstag
"Ilyen romantikus sz*rokat pls ne, mert akk inkább nézek barátok köztöt"
Pedig elhiheted, hogy az ilyen romantikus agyamentségek bármelyik akár B/ZS kategóriás romanikus vígjátékot is kenterbe verik, még a shoujo (elsősorban lányoknak készült, de ezt le lehet tojni) műfajból is, pölö: Lovely Complex, Love Hina. Sírás az egész (a röhögéstől).
"kaszabolós, izgulós animét aminek a storyja is jó"
Hellsing Ultimate. Csak ez még fut, s ritkán jelennek meg a részek (~fél évente).#[oWn]f4te: Jóféle sokkolási stratégia, de én ilyen beosztásokkal senkinek sem ajánlanék semmit se. Ezzel tényleg az a gond, hogy elfogynak a jók az elején, azt mi marad későbbre...?
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz phoenix64 #7331 üzenetére
Magyar feliratokban nem vagyok otthon. Semennyire.
Nézz meg egy Angel Beats!-et. Abban van akció,komédia, dráma - mindhárom magas színvonalon. Az art is és a soundtrack-jei is szépek. És nem tucatshounen.
-
Crystalheart
őstag
válasz phoenix64 #7331 üzenetére
"Nem tudnál írni pár magyar feliratos animét amit szerinted érdemes nézni és még izgalmas is (nem baj ha romantikus csak történjen benne valami)"
Figy, mindegyikben történik valami, és ha mondjuk ilyen slice of life is, általában a tragikus epizódok ellenére néha betegre röhögheted magad, mint a Kanon vagy a Clannad, vagy az Angel Beats. Amúgy neked is a Gosickot ajánlanám belépőnek, nemrég linkeltem. Jó a zenéje is. Az mindenesetre biztos, hogy rosszat, unalmasat nem értékeltem jó ponttal a listámban.
-
phoenix64
őstag
válasz Synthwave #7328 üzenetére
Nem tudnál írni pár magyar feliratos animét amit szerinted érdemes nézni és még izgalmas is (nem baj ha romantikus csak történjen benne valami)
Nem tom mért de nekem a "tucatshounenek" bejönnek , pl : narutónak láttam mind a 400+ részét
Ijk: csak írtam valami ZS kategóriás sorozatot amit nagyon utálok
Crystalheart: Köszi át böngészem
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
őstag
válasz phoenix64 #7327 üzenetére
Amiket én néztem, az mind magyar feliratos, és egy-két szinkronos is volt köztük. Egy idő után a jobbakat azért lefordítják a fanok.
[oWn]f4te: Csömör vagy sem, én beosztom. Még így is túl gyorsan haladok a jókkal, a végén csak az átlagot nézhetem majd...
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Ilyen romantikus sz*rokat pls ne, mert akk inkább nézek barátok köztöt."
...
Én inkább a tucatshounen sz*rokat mellőzőm.
Crystalheart: Írtam is, hogy ha eljön a csömör >:], akkor beiktathat könnyedebb darabokat is - azokból is összeszedtem néhányat.
hoffman_: Hehe.
Majd elfelejtettem; hogy egy picivel több jó mecha-t is láss, legyen itt még egy Break Blade is.A legvégén felsoroltakat majd csak akkor, ha már sok műfajt láttál kicsit behatóbban, különben a poénok jó részét nem fogod érteni.
-
phoenix64
őstag
válasz Crystalheart #7326 üzenetére
Oké, köszi
Az még elmegy
gondolom fele se magyar feliratos, sajnos az angol tudásom üti a nullát
[ Szerkesztve ]
-
phoenix64
őstag
Hali. Mostanában rákaptam az animére, de csak ilyen alapokat néztem mint bleach,naruto, death note stb..
valaki tudna ajánlani valami jó kis kaszabolós, izgulós animét aminek a storyja is jó?
Ilyen romantikus sz*rokat pls ne, mert akk inkább nézek barátok köztöt
-
hoffman_
nagyúr
válasz Crystalheart #7323 üzenetére
A lekvároskenyerete bűn úgy enni, de a pilóta kekszből a csokit kell kienni először, ezt mindenki tudja
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"de némelyik teljesen WTF kategória"
Melyik?
------------------------------------------------
Archanon: Ez a lényeg. Egy kis sokk. Pedig az ef - a tale of memories. (2 évad) és a True Tears kimaradt. Azért is van némi gore közbe-közbeiktatva.
A fellélegzés a levezetővel jön. Bár, ha útközben kicsit megcsömörlik, előbbre hozhatja őket. Hogy jó shounen is legyen, beszúrhat egy ZnT-t (3 évad) és egy Gakuen Mokushiroku-t is.
Aztán majd jöhet a KnJ, YnS, Koi Kaze, Ah! My Goddess (2 évad + 5 OVA + 2 special + movie; a 48 részes kis kiegészítést kihagyhatja), Gosick, Kiss x Sis (+6 OVA), Baka to Test to Shoukanjuu, School Rumble (2 évad + 2 ep) , Rizelmine...Itt az ideje egy-két klasszikusnak: Kidou Keisatsu Patlabor, GUNNM, Koukaku Kidoutai (most az első film elég), Lodoss-tou Senki.
Most jöhet egy Bakemonogatari - csak, hogy tudja, van ilyen is.
Aztán egy Trigun (+ movie) és egy Black Lagoon (2 évad + 5 OVA) és persze a Toaru Majutsu no Index (2 évad) + Toaru Kagaku no Railgun.Ezek után nézzen meg egy Death Note-ot, Suzumiya Haruhi no Yuuutsu-t (2 évad + movie elég), K-On! (2 évad) + némi mahou shoujo-t (Cardcaptor Sakura, Mahou Shoujo Lyrical Nanoha) + néhány jó harem anime-ot (Seto no Hanayome (+ 2 OVA) :' D , To LOVE-Ru (2 évad + 6 OVA), Rosario + Vampire (2 évad), Asu no Yoichi!, Kannagi, Ichigo 100% (+2 special), Akane-iro ni Somaru Saka) hogy később jobban értsen pár olyan remekbeszabott, otakusabb komédiát, mint pl. a Seitokai no Ichizon. Vagy mondjuk egy Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai-t, Onii-chan no Koto Nanka Zenzen Suki Janain Dakara ne!!-t, vagy Kore wa Zombie desu ka?-t.
Így már szerintem egész jó áttekintés.
hoffman_: Most már aztán végképp' van miből válogatni.
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
őstag
válasz hoffman_ #7320 üzenetére
Cimbid jól mondta. Én mondjuk nem vagyok depresszióra hajlamos, sőt jól viselem a tragédiákat, de akkor is kell idő, hogy megemésszen az ember egy-egy ilyet. Most pl. a Clannad után már vagy száz rész más animét néztem, és azt mondom, még nem elég, hogy a következő drámába kezdjek. Majd ha nem érzékenyülök el arra az idétlen Dango dalra, amikor csak eszembe jut, akkor.
Gosick tényleg jó felvezetésnek, mintegy belépőnek a jobb animékhez, mert kicsit mozgalmasabb, nyugatiasabb a történetvezetés, nem csinál ki annyira, de attól még egyik best. (Sőt, egy képzeletbeli európai országban játszódik a XX. század elején, és tele van szép épületekkel. Az a kor a gyengém. )
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Crystalheart #7314 üzenetére
Őszintén megmondom, kezdek félni Láttam már sok kemény dolgot, de cimbim is azt mondta errr a típusra, hogy töltsem ki valamivel, mert bedepizek. Szintén nem lehet véletlen
[oWn]f4te
Köszönöm újfent a sok tippet, hihetetlen, hogy ennyit vágtok fejből, és csal úgy jön
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz Archanon #7317 üzenetére
Lejárt a limit.
Vagy ha már mindenképp valamilyen dráma, akkor Gosick, Angel Beats!, Chrno Crusade (ezek közé persze 1-1 levezetőt), ilyen sorrendben. Azután jöhet a többi.
-
L3zl13
nagyúr
válasz Synthwave #7313 üzenetére
Elég vegyes lista.
Némelyik nálam best X anime of all times listás (NGE, Kenshin OVA, Akira, Fruits Basket), de némelyik teljesen WTF kategória vagy csak egyszerűen nem tudott megfogni.
És nem azért mert műfajilag van velük gondom.Nyilván ízlések és pofonok.
Ami a Bleachet és a többi tucatshounent illeti. Néha tök jól esnek levezetésnek, vagy afféle guilty pleasureként. Nem kell agyalni, csak bekészít az ember 50+ epizódot és kész.
Ez az érzés általában addig szokott tartani, míg el nem jutok az első filler epizódik. Még ennyi év után is meg tud lepni mennyire sz@rok tudnak ezek lenni.
Legutóbb a Fairy Tailsben zárkóztattam fel magam kicsit a frissebb történésekhez. (1-7x rész majdnem "együltömben".Aki hülye, haljon meg!
-
Archanon
őstag
válasz Synthwave #7313 üzenetére
NGE elsőre? Aztán a Madoka?! Clannad? Elsőre minden jót bedarálni nem sok egy kicsit? Evangelion-t azért eltolnám még egy kicsit későbbre, elég elvont pszichodráma, kezdésnek szerintem nem a legjobb. Épp, ahogy a Madoka se, Clannad-ot még nem láttam, de mivel állítólag olyasmi, mint a Kanon, így el tudom képzelni. Persze valószínűleg garantált fertőzést okoznak, de egyben lelki hulladék lesz az ember, ha ezeket zsinórban megnézi. Szerintem kezdje inkább néhány lájtosabbal. Aztán majd jöhet egy dráma, majd megint beiktat néhány könnyedebbet levezetésnek, és egy újabb dráma, és így tovább. Nem olyan hosszúak ezek, és még így, időhiányban is "hamar" végezni lehet velük.
-
L3zl13
nagyúr
válasz Darth_Revan #7295 üzenetére
2. kép miből van? Ismerős, de nem ugrik be.
Aki hülye, haljon meg!
-
jahrn
senior tag
válasz hoffman_ #7302 üzenetére
Ennek az az oka h szvsz nagyon-kibaszottul-atkozottul gyenge a Bleach. Hozzateszem h en eljutottam a hetvenvalahanyadik reszig (mazohizmus eh? egyebkent elvesztettem egy fogadast es ez volt a buntetes ), az elso 2-3 evad - egy evad ugye 10-13 resz altalaban animetol fuggoen - meg sok piaval elmegy de utana a szinvonal meredeken esik.
Meg annyi h se Naruto se One Piece se Gintama nem jonnek be, reszben azert mert szanalmasnak tartom ha egy animet ennyire elhuznak. Olyan se fule se farka kategoria...Mas
Megneztem a Mardock Scramble muvi elso reszet. Kisse Loups=Garous filingje van (pedig alapvetoen csak annyiban hasonlit ra h mind2 cyberpunk alapu), de a sztori/karakterek egesz jok, meg amugy sem kapunk tul sok ertekelheto cyberpunkot. Mondjuk egy 7/10 kap igy elsore, osztan ha kijon a kovetkezo resz akkor meglassuk.. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz unclefucka #7291 üzenetére
Bizony, meg köll nézni. ^^
--------------------------------------------
hoffman_: "Bleach-et elég nyammogós alapon kezelitek, mégis mindenki vágja, ebből gondolom, hogy azért láttátok "
Néhány rész elég volt, hogy stalled for nearly eternity.
Akciónak gyenge, gore-nak is, komédiának is. Drámának is. Az art sem kifejezetten szép. Ecchi-ben is szegényes. : ) Tucatshounen.
Persze a lényeg, hogy neked bejön; nézzed. Idővel majd csak rákapsz a jóra. : )A drámákra (/tragédiákra) visszatérve - ezek nem egy kategóriák a filmekkel. Filmen még nem itták a szemnedűt a patkányok a sarokban.
Hagyj mindent (Bleach marad), és nézd meg ezeket, ilyen sorrendben:
Shinseiki Evangelion
Puella Magi Madoka Magica
Clannad (2 évad)
Ano hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai.
Juubee Ninpuuchou (movie)
Kanon (2006)
Higurashi no Naku Koro ni (2 évad + 5 OVA)
Air
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Tsuioku Hen
Angel Beats!
Ontama!
Chobits
School Days (+ 2 OVA)
Akira
----
levezetésnek:
--------------------
Fruits Basket
Love Hina (+3 OVA + 2 special)
Lovely Complex
Ichigo Mashimaro ( + 3 OVA + encore)
Hachimitsu to Clover (2 évad)Ezekkel egy darabig elleszel. Aztán majd jöhetnek specifikus darabok.
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz hoffman_ #7308 üzenetére
Olyan 20-30 részesek az évadok (változó, elején többnyire csak ~20), jelenleg a 15. évad fut (filler), ami a vége felé tart, de a manga sincs sokkal előrébb (nem olvasom, csak látom hány jelent meg eddig), szóval elképzelhető még egy kis "stagnálás". Bőven ráérsz, még nincs vége.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Crystalheart #7306 üzenetére
Na az a veszély azért még szerencsére nem fenyeget Vitázni meg felesleges, értelek én téged, csak még nem tartok ott. Ellenkezni nem is akartam
Archanon:
Hány részes vajon egy évad? Mert most megváltozott a végén a zene Az előző sokkal jobb volt...
Egyébként ez a 7-8 kopni fog, ezt én is tudom. Csak az első lendület. Nameg az is lehet, hogy párhuzamosan nézek akár kettőt is, szerintem az se fogja összedönteni a világot
-
Archanon
őstag
válasz hoffman_ #7305 üzenetére
Napi 7-8 az még csak épphogy nem töménytelen mennyiség Bleach-ből. Egy idő után az is sok lesz, meglátod. (Ellenkező esetben szuperhős lehetsz, mondjuk ez jó dolog.) Így könnyen be tud unalmasodni, nem kicsit, különösen egyes filler szakaszoknál.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz Archanon #7304 üzenetére
Mi az az egyszerre? Őszintén kérdezem. Most napi 7-8 megvolt kb, de ezt azért nem fogom tartani persze, csak elkapott a hév. Az utazás miatt viszont napi 2 akkor is meglesz, ha nincs időm semmire. A poénokon én azért vagyok megilletődve, mert olyan abszurd néha, és olyan oda nem illő helyzetekbe csempészik be, hogy csak lesek. De bejön a módi
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz Crystalheart #7303 üzenetére
Azért Bleach-ben nem kevés sírva fetrengős poén van. Az egész sorozatban egy nagy probléma van (fillereken kívül, bár ez talán még azokon is túltesz), a második évad, ami kb. abból áll, hogy futkároznak föl-alá. Mást nem igazán tudnék fölróni neki, egyszerű shounen akció/röhögős agyalágyultság, jó történettel (köszönhetően a bazira sok résznek, lassan indul el, ahogy a Naruto is). A harcok meg max. annyira "komolykodósak", mint a Naruto-ban, sőt, a felétől kb. elég durva harcok lesznek, és egyre-egyre durvábbak. Látványban legalább (!) olyan jók, mint az Avatár (Aangadék legendája) végén, na meg a rajzstílus is finomodik. Ha nem egyszerre akarja az ember letolni az egészet, nincs is vele probléma.
Persze van rakás sokkalta jobb, de azért a Bleach sem egy nyúlbogyó.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Crystalheart #7299 üzenetére
Sok alapom még nincs ugye, ezt tudjátok, de tényleg elég érdekesen látják a világot. A karakterábrázolás/fejlődés sincs elaprózva. Bleach-et elég nyammogós alapon kezelitek, mégis mindenki vágja, ebből gondolom, hogy azért láttátok Nekem eddig nagyon bejön, és nem túl drámai szinten, de a témába is vág jelenleg picit. Ugyanis Chad karaktere tetszik eddig a legjobban, nagyon várom, hogy mi sül ki belőle, kicsit kilóg a sorból, mégis a legtutibb egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.