- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- Microsoft Edge
- Asustor NAS
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Bitcoin topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Nyilván jogos a felháborodásod, de mindemellett jó reggelt! Eddig melyik országban tetszett létezni? Itt milliárdok ellopásáért sem jár semmi, ha okosan csinálják. Sz*risztánban már csak ilyen az élet. Bosszantó, de evvan. El kell innen költözni ha valaki jót akar magának.
-
válasz
ergoGnomik #80 üzenetére
Hát azt az eladót elég sokáig kell keresni aki csak utánvéttel ad el.
-
-
Soha, semmit nem adtam fel Aprón utánvéttel és nem is vettem úgy. Mindig előre utaltam, vagy előre utalást kértem mindenkitől. Nem mondom, hogy hibátlan a Hardverapró rendszere, de eddig messze ezzel a legjobb a tapasztalatom. Az értékelések mennyisége és minősége sokat elmond a másikról.
Sajnálom, hogy ezt csinálta veled ez a lény, de ha jól értem a dolgot, akkor előre utalás után is küldött volna neked egy hibás terméket?
Egyébként, ha megfogadsz egy tanácsot... a rendőrségi végzésen takard ki a neved. Nem hiszem, hogy országra és világra tartozik, hogy mi a valódi neved, a (részleges) anonimitás nem olyan rossz dolog ám, ezzel Te is véded magadat másoktól, akár olyanoktól is, akik vissza akarnának élni az adataiddal. -
NvidiaRTX
őstag
Miért lepőcc (két C-vel) meg a proJARDver hozzászólásokon?
A végén kihozzák, hogy te voltál a hibás nem az aki átvert.
Ezért nem fészbúkozok már vagy 5 éve mert bármit is írsz végül te leszel a hülye/hibás/elkövető.
Ezért nem írok már logoutra sem semmit mert mindig én vagyok a rossz mert nem nyalom senki valagát utána a hsz-okban. -
válasz
mefistofeles #74 üzenetére
Ja, csak a helyettesítő termékkel ugyanúgy nem mész semmire
(Esetleg az eladót elverheted vele.)
-
Fuss neki még egyszer...
"Az utánvét pusztán attól a csalási formától véd meg amikor előre fizetsz és nem kapsz semmit."
Nem azt mondtam, hogy attól véd meg, hogy nem kapod meg a termékedet. Természetesen kaphatsz fadarabot, fél kiló szárazbabot stb. de az is valami. Tehát az tényleg nem fordulhat elő, hogy nem kapsz semmit -
válasz
mefistofeles #7 üzenetére
Még attól se véd meg. Kaphatsz egy fadarabot is.
-
Tamás88
őstag
válasz
mefistofeles #7 üzenetére
Pontosan, amúgy meg ha jól látom, akkor ő egy olyan tag, aki ha az Alzából rendel és az is hibás, akkor őket is felnyomja a rendőrségen.
-
válasz
ergoGnomik #70 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy csak utánvéttel adja/veszi a cuccot a vevő. El kell az ilyet engedni.
-
ergoGnomik
tag
Amúgy hogyan néz ki egy ilyen "erőltetés"?
-
-
-
Nekem sem volt fogalmam arról, hogy sokan kapják kp.-ben a fizujukat de csak azért nem, mert nem is érdekel különösebben a téma.
Az biztos, hogy a hardveraprón minimum 4-500 emberrel kommunikáltam üzletelés céljából, de talán 2-3 volt aki arra hivatkozva kért utánvétes szállítást mert nem tud utalni. -
-
Alusky
senior tag
A 70% utalásos fizetésbe nem számoljátok bele a 200/250-re bejelentett, de nettó 300/500-at kapó embereket akik hemzsegnek. Eleve nem a csomagjait fogja kifizetni számláról, hanem a rezsit meg a boltot, mint alapvető dolgokat.
Nem véletlenül pörög annyira az utánvét. A nagyobb cégeket leszámítva ahol egyszerűen kényelmetlen és drága KP-ban fizetni az embereket a mennyisége miatt, mindenhol máshol sokkal jobban hajlanak a KP-ra. Ha meg húzza a zsebét akkor odaadja péntekenként hetibe vagy kéthetente.Csak ugye megint az van, hogy a PH közössége a multikból meg az IT-ból indul ki mintha más nem is létezne, ha meg eszébe is jut valami más akkor leragad egy vízvezeték szerelőnél vagy fodrásznál.
Néhány napja néztem Tanulom magam Atis videót ott is munkáról volt szó és fullba csak iroda meg IT munka volt végig a stockvideókon és említve is, de lehet ez egy Tízes lista vagy bármi más videós is, mindenhol ez van. Nem csak digitálisan analfabéta a magyar nép, mikor ilyen kaliberű emberek és a PH közössége is bőven benne van, nem képes ennél tovább látni. Állítom kurvára fingja sincs sokaknak arról hogyan élnek az emberek a nagyvárosokon kívül, csak valami homály, nem egyszer futunk ebbe bele.
Nézz meg vidéken egy futárt mikor kinyitja a tatyóját 20 centi vastagon benne a KP. 😆 -
Hát, se vevői, se eladói oldalon nem jó semmire :S
-
herion
tag
"Csak annak éri meg, aki sokat ad/vesz online, csak az emberek ebbe nem gondolnak bele, és fizetik az évi 30-40-50 ezres számlavezetési díjakat"
Magyar banknál, lakossági számla, Visa kártya, mobilos app-al (netbank) és kártyahasználati díjjal együtt évi 8 ezer forint. 1 millió alatt az utalás 280Ft. Szóval ez a 30-50 ezer éves díj nem tudom honnan jött. -
Hát a Packeta-Sameday egy szinten van az alapján amiket én hallottam, hajszálnyival jobb TALÁN a DPD. A GLS-el volt a legkevesebb probléma de ők úgy tudom nem szállítnak Temu csomagokat lehet ezért nincsenek leterhelve.
Amúgy eszembe jutott, hogy ha box-ban van a csomagod akkor utánvétet úgyis előre ki kell fizetned mielőtt láthatnád szóval akkor már mindegy hogy összecserélték-e vagy sérült mert futhatsz a pénzed után. Inkább arra jó amikor a karácsonyi időszakban elkeveredtek a csomagok, nem tudom, hogy most már jobb-e a helyzet.
-
Párom eléggé rá van kattanva a Temu és egyebekre... onnét meg az összes létező futárszolgálattal jött már valami... fincsi helyen is lakunk (gps se hoz ide
) így még problémásabb az átvétel
Samedy az biztos nincs toppon... én azokat szeretem ahol az oldalukon nyomon lehet követni ,hol merre jár a csomag.. és akkor kb lesz@rom az utánvétet... eleve nem ülök itthon egész nap... valakinek dolgoznia kell ,hogy a számlámon legyen pénz... nagymama sem ül itt.
Nekem is volt reklamációm ,hogy hol a csomag... de vagy a rendszerük volt tré ,volt hogy a futár nem volt toppon ...és volt hogy utánvétes csomag ment vissza.
Ha jól tudom pár webshop listázná a kedves felhasználókat ,hogy milyen arányban veszi át a csomagot.
Plvastam annó cikket ,hogy tök jó kisérleti hely vagyunk a csomagküldő szolgálatoknak... szabadpiac van ,a törvények lazák ,így lehet kisérletezni mennyire lehet lehúzni a népet /hogy lehet jól végezni a szolgáltatást... stb -
Az utánvét a futárszolgálatok nem kézbesítése ellen jó, most télen a Packeta, Sameday-vel rengeteg baj volt, konkrétan amiket olvastam az még hagyján de nem tudsz kihez fordulni mert ha valami csoda folytán az ügyfélszolgálatot eléred akkor vállvonogatás megy meg, hogy töltsél ki bejelentő lapot és majd 30 napon belül válaszolnak, asszem elveszett fél millió forintot érő Macbook-ra 40 ezer forint kártérítést adott a Sameday annak aki feladta. Tessék olvasni Facebook-on a Sameday károsultak csoportját. Volt nem kevés olyan eset ahol box-ban összecserélték a terméket vagy szimplán nem is volt ott semmi mikor kinyitotta a címzett. Érdekes, hogy a Foodora-t már meg tudták büntetni de a futárszolgálatokhoz nem mertek nyúlni pedig tavaly ősszel bejelentette a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy vizsgálatot indítottak ellenük a rengeteg panasz miatt.
-
Javaslom olvasd el újra... nekem is csak a 10. nekifutásra + segítséggel volt értelmezhető a jogi paragrafus.
"A munkabért a munkavállaló által megjelölt fizetési számlára utalással kell megfizetni."
Ez a törvényi jogszabályzás.. pont.
"A felek írásbeli megállapodása esetén a munkabért készpénzben kell megfizetni."
ez meg közös megeggyezés alapján lehetséges... ergó ha a munkaadó vagy a munkaválallaló nem megy bele akkor nincs... feljelentheted... de csak ha utalni nem hajlandó... kp csak kölcsönös megeggyezéssel való megeggyezés. pont. -
Alusky
senior tag
Az utánvétet azért erőltetik, mert még mindig csomóan KP-t használnak, nincs számlájuk, ha van nem használják. Pont azért amiért 10-ből 4 magyar alapszinten sem ért a digitális világhoz, a többi is csak a Facebookig.
Durván KP orientált nép, vidék meg aztán pláne, KP-val meg máshogy nem tudod kifizetni csak utánvétbe. Így meg aztán pörög is az utánvét rendesen. Védelme nincs semmi természetesen, azt raknak bele ami akarnak. -
válasz
mefistofeles #46 üzenetére
Nem ezen az oldalon volt a biznisz..
Itt csak tájékoztattam a nagyérdeműt ,hogy tudomásomra jutott az agyar jogrendszer eme gyöngyszeme ,hogy tehetsz bármit ,utánvéttel IS tehetetlen vagy... nem tudod megakadályozni jogilag ,hogy a megérdemelt munkálya gyümölcseit élvezze
Ezek a fehér egerek már ilyenek
-
-
-
plömplöm
őstag
most belinkelted nekem, amit már belinkeltem neked?
"ha nekem a fönököm nem hajlandó erre akkor mit tehetek"
- írásban felszólítod; ha ekkor sem, akkor feljelented;
- felmondasz és elmész máshová, ahol még hajlandóak ezzel bohóckodni;ez nem hajlandóság kérdése és de, kötelező erejű a törvény a kp-re
(mondjuk azt is megnézném, amikor pld nálunk a kolléganő havonta menne le a bankba és hozná fel a kilenc számjegyű összeget
)
-
158. § (1) * A munkabért a munkavállaló által megjelölt fizetési számlára utalással kell megfizetni. A felek írásbeli megállapodása esetén a munkabért készpénzben kell megfizetni.
Forrás - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!
Erre gondolsz?
"A felek írásbeli megállapodása"... ha nekem a fönököm nem hajlandó erre akkor mit tehetek? mivel a fizetés "utalással kell megfizetni" erre van törvény...a többi csak opcionális ha hajlandó mind2 fél... ergó nem kötelező erejű törvény a kp-ra. -
Légyszives jelöld már meg a "2012" es munkatörvénykönyvből ezt a részt...
te biztos megtaláltad... remélem jelölve van rajta az is hogy azóta mi is változott... konkréten 2023 ban még tudtam kp-ban kérni a fizetésem de ez 2024 ben megszüntezt szivesen ellinkelném a munkaadómnak
-
válasz
mefistofeles #35 üzenetére
Látom szerinted sincs semmi látnivaló.
Minden jól van. Tökéletesa rendszer.
Nincs ezzel gond
Mind3 megoldásod király... jóvanazúgy
Thx a hasznos tanácsaid. -
-
Rive
veterán
Igazából az utalás esetén van egy szereplő (a bank), akinél egyértelműen (papírral igazolt) személyekhez kötődik a pénzforgalom a számlákon keresztül.
Pl. sima postai utánvétnél ez nem garantált.
-
Pikari
addikt
Rajtam kívül 3 munkatársam kapja kp-ban, és a többiek (kb tizen) utalással kapják. Ez normál bejelentett munka. Aki feketén dolgozik, az gondolom megintcsak inkább a kp fele húz. Persze mondjuk egy nagy gyárban nem fognak készpénzezni, ott mindenkinek utalnak. Viszont ugyanígy működik fordítva is, például a vízvezetékszerelőd általában nem utalásban fogja a pénzt kérni tőled, hanem a kezébe nyomod a húszezreseket.
Ezeket a különféle dolgokat mind kiátlagolod, akkor kapsz egy teljesebb képet.
Rákerestem, hogy a googleban mit írnak erről:Azokban a háztartásokban, ahol az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 100 ezer forintot, 37%-nál a bevétel készpénzben keletkezik.A nyugdíjasok 38%-a készpénzben kapja a jövedelmét.A vállalkozói tevékenységet folytatók 39%-ának készpénzben keletkezik a jövedelme.A fizikai munkát végzők 32%-a készpénzben kapja a fizetését.
Illetve a számlákat, dolgokat utalással vevők aránya a fiatalok körében nagyobb, az idősebbek körében jóval kissebb:
Az interneten elektronikus fizetési módokat használók aránya 57%-ról 5%-ra csökken ahogy a 18-29 éves korcsoporttól haladunk a 60 év feletti korcsoporthoz.
A számlafizetések esetében az 50 év alattiaknál az átutalás és a sárga csekk bankkártyával történő fizetése a legnépszerűbb módok. 50 év felett a készpénzes számlafizetés a jellemző.
A kutatást az nmb végezte, az eredmények 2022 elejéről származnak. [link]A csomagautómatás kp fizetés nem lenne rossz, csak a készpénzelfogadó autómatákkal sok probléma szokott lenni, például néha nem ismerik fel a bankjegyeket.
-
Figyelj már egy kicsit!
Ki a fasz mondta neked, hogy az utánvét megvéd minden csalótól, vagy, hogy ha így intézed az üzletet akkor garantálják a biztonságodat?
SENKI!
A PH azért tanácsolja ezt a felhasználóknak (nem kötelező!) hogy legalább azt a pár % csalót kiszűrjék akik csak lenyúlnák a pénzt és nem küldenének semmit. ENNYI!
Átvertek, oké, ez bosszant, megértem.
Ha annyira biztonságban akarsz lenni akkor miért nem sétálsz be egy boltba és veszed meg a cuccot teljes áron? Ott kapsz garanciát.
Amúgy pöröghetsz ezen még napokig de inkább azon kéne gondolkodnod, hogy mit teszel
1. A törvényes utat járod, ez hosszú és göröngyös de leírták már páran mit kéne tenned.
2. megkeresed és levered rajta. De akkor te is hunyó leszel
3.lenyeled a dolgot és tovább lépsz. -
plömplöm
őstag
-
-
S név szerint ismersz olyat aki kp-ban kapja ,tisztán bejelentve?
Pláne hogy az egész család... mert ha pistikének nincs ,akkor se apuci /se anyuci nem rendelkezik ilyesmivel....
A TV1-en bemondott rész nem érdekelAmi viszont bebizonyított tény ,hogy a lakosság igencsak nagy hányada digitális analfabéta.
Személyes tapasztalat ,hogy egy új bankautómata felszerelése után elég sok probléma jelentkezik egy mezei kp-s kivételnél isHa minden igaz , a KDNM megy kampány körútra az automata pénztárgép és a kp használat elleni harcra...szóval van remény ...képzeld el a kp-ban lehetne fizetni a csomagautomatáknál is... mert csóri nép , nem is ért hozzá ,és a gonosz multik extraadókkal méregdrágán erőltetik a bankártyát...
-
"Magyarországon létezik kp-ban fizetés is, nem mindenki számlára kapja a fizetését. Olyan 70% körül lehet azoknak az aránya, akik a fizetésüket számlára kapják."
Szerintem meg nem, de mond... te miben kapod?
Nem a netbank drága ....hanem az utalás, amire a az alkotmányod...ja az megszünt (gránit szilárdságú alaptörvény) írója + sápot dobott
Kereskedőknek is édesmind1 mivel fizetnél ha nem lenne nekik + költség
Szépen felmondtad az érveid amit a TV1-en elszajkóznak... mind1 nem tartozik a témához
Nem baj , ha a szövegértelmezés megy majd akkor megérted miről is szól a poszt
Utánvét ellenes
... ez melyik vajon melyik renitens csopiba sorolják a Kossuth rádión?
Plátói kérdés volt nem kell rá válasz.... -
Pikari
addikt
Bizonyos csalástípusoktól megvéd, de természetesen nem mindentől. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy hülyeség bezárni kulccsal az ajtót, mert te bezártad, és lám, mégis bejött a betörő.
Magyarországon létezik kp-ban fizetés is, nem mindenki számlára kapja a fizetését. Olyan 70% körül lehet azoknak az aránya, akik a fizetésüket számlára kapják.
Továbbá, akinek van is bankszámlája, annak se biztos, hogy van rajta netbank, mivel az eléggé drágítja a számlavezetést. Csak annak éri meg, aki sokat ad/vesz online, csak az emberek ebbe nem gondolnak bele, és fizetik az évi 30-40-50 ezres számlavezetési díjakat. Nem véletlenül iratják bele az alkotmányba, hogy a készpénzhasználat alapvető emberi jog, mert nagyon sok kereskedő megpróbálta visszaszorítani a kp használatot. Kicsit az a benyomásom, hogy te is ezeknek a táborát erősíted, hogy az átverésed történetét egyfajta utánvét ellenes köntösbe csomagoltad be.
-
Pont ezek miatt pl. én semmiféle garanciát nem vállalok az általam elküldött termékekért.
(természetesen a vásárlás idején, garantálom a hirdetésben leírt minőséget)
Mindenkinek van lehetősége a személyes vásárlásra is de ha csomagküldést kér az az ő kockázata.
Hogyan is vállalhatnék felelősséget egy ilyen termékért? Attól a pillanatól, hogy beraktam az automatába, vagy oda adtam a futárnak, semmiféle befolyásom nincs arra, hogy miként szállítják, kezelik, szerelik az adott terméket.
Nyilván senkinek nem fognak pisztolyt a fejéhez, hogy tőlem vásároljon, de ha úgy dönt, hogy igen akkor vállalja ezeket a feltételeket. -
És ha személyesen veszed meg, ki is próbálod, hazaviszed, aztán ott szarik be a cucc.
Ki a hibás?
A személyes vásárlás?
Ha valaki át akar verni, akkor így is, úgy is átver, az meg hogy a szállítás során, és tekintsünk el hogy ki szállítja, hová, ugyanúgy történhet a kártyával fizikai sérülés, akár olyan ami nem látszódik.
Szóval hogy a feladás előtt működött-e a cucc, az független attól hogy utánvéttel veszed, vagy egyéb módon.
Sokan emiatt is adják csak személyesen el, ahol kipróbálod, és utána mikor kilépsz a lakásból, házból, akkor azt csinálsz vele amit akarsz, de se gari, jótálás, szavatosság...2 irányú a dolog, ennyi erővel az eladó is mondhatja hogy nála tökéletesen működött, videó van róla, mindenről, hogy kipróbálta, működött, elcsomagolta, feladásról, gondos csomagolásról, aztán a vevőnél meg már nem jó, és utána meg kinek van igaza?
-
Lehet a polgári per irányába terelni a dolgot. De!
Ebben az esetben már a felperes dolga a bizonyítás.Hogyan lehet bizonyítani azt, hogy a feladás pillanatában már hibás volt a vásárlás tárgya?
Ha erre egyértelműen jó választ talál a vásárló, lehet pereskedni.
Ellenkező esetben a teljes perköltséget, beleértve az ügyvédek költségeinek megtérítését is kockáztatja. Ami lazán sokszorosa a vásárlás értékének.Lényeges kérdés. Vállalt az eladó bármilyen garanciát, jótállást vagy bármi hasonló dolgot írásban.
Ha nem akkor nehéz ügy bármit bizonyítani.Továbbra is egyetlen esély, ha sikerül találni még néhány hasonlóan járt vásárlót, aki az eladótól vásárolt. Ekkor már megalapozható a csalás ténye. Lehetőleg több mint 10 károsultat.
-
Mr X
veterán
A.)
"küldött valamit és akkor máris "hibás teljesítés"..."
Igen, pont itt van a lényeg, ezért hibás teljesítés.
B.)
"Szancionálni miért is a sértetnek kell?..."
Javasoltam én ilyet?
C.)
Senki nem mondta, hogy egyszerű, vagy gyors az eljárás.
"Elnézve az értékeléseid számát ,szép nagy rutinod lehet tanácsokat osztogatni e téren ... el sem tudom képzeni ,hogy csak az elméleteid álltal javasoltad, ezt a hasznos /valós eredményt hozó megoldást."
Meglepő lehet, de nem mindenki az értékelésekre veri itt. Majdnem 20 éve vagyok a fórumon, vettem és adtam el jópár dolgot. Nem kérek értékelést, nem érdekel. Ami kell, ott felhívom, vagy írok az eladónak és kész. De itt kb. arra a szintre sikerült lesüllyedned, mint amikor valaki a rangjával akar villogni.
-
Azért arra hegyeztem ki ,mert ez az oldal is ha leírod az utalás szót ,rögtön bevágja hogy utánvét mert elvisznek az orkok...jah... csak épp kitörölheted vele ugyan úgy a se@@ed mert ugyan úgy megkapja ,mintha elöre utalnád? Tökmind1 hogy elött vagy utánna invesztál bele egy foxi költséget...
Jófogáson pl máshogy sem lehet...És tényleg elhiszed azt a mesét és még terjeszted is hogy nincs bankszámlája? Agyarországon ahol nincs is más csak számlaszámra utalt fizetés? Ahol csak és kizárólag számlára mehet a fizu? Vagy a te vevőköröd a guruló dollárok/suhogó hrivnyák világából jött? És csak kp?
Amióta tolják 1000-el ,hogy utánvéttel vásárolj azóta többet buktam azon ,hogy megbeszélve /feladom /pistike vesz addig 20Ft vel olcsóbban /vagy nem jön össze a zseton így át sem veszi ,mint így ezen az egészen.
Szóval védheted ,hogy jó metódus ... de magyarázd is el nekem ha te veszed fel a 1/2 zsák krumplit a hírdetésben szereplő aranybudi helyett ami ugyi jó lesz "hibás teljesítés"-nek ,akkor a delikvens mit is bukik ha te kifizeted az utánvétet?
Még jobb neki mert akár hamis nevet is megadhat és a szállító cég meg nem fogja kiadni neked a bankszámlaszámát se ,rendörségi végzés nélkül... úgyhogy ott állsz és nézel..
Utalásnál meg van egy bankszámla számod legalább
Pl. ha valahol nyitok egy revolut számlát (afrikában simán nyitnak neked pár dollárért a darkweben) és arra utaltatom a lóvét akkor az mivel nem is agyar ,nincs rálátása semminemű anyar szervnek ....nem is adnak ki semmit ilyen helyekről.. és várhatod a csodát
Szóval tudok még pár mutatványt de nem akarom itt elszórni a tippeket...
Pontosan azért vertem ki a palávert ,mert ezeket az alap dolgokat kevesebben tudják mint ahány csaló... bocsánat "hibásan teljesítő" rohangál az országban ,és úgy hírdetik az utánvét-et mint a windows frissitést... megvéd az mindentől
Ha meg belefutsz minden tapasztalatod/óvatosságod ellenére és kézenfogható /leírt dolgok után, amikor kaptál valamit és csak a hazugságai vannak akkor meg biztos te vagy a hibás ... ja vegyél újat boltban... ezt is megkaptam...Privát üldözési mániám szerint meg tök jó látszatintézkedés...haszna nincs ,de legalább elmondhatod ,hogy tettél valamit.... + facán lehet vele csekkolni , ki mennyi lóvét kaszál... mivel a bankszámlán megjelenik
-
Pikari
addikt
Nem értem, hogy miért az utánvétre hegyezted ki a rövid cikk címét. Az utánvét nem a csalások ellen véd meg, hanem az egy fizetési mód, amit azok részesítenek előnyben, akik különféle okoknál fogva nem tudnak egyszerű banki szolgáltatásokhoz hozzáférni (pl nincs netbankjuk).
A csaló, ha csalni akar, akkor normál csomagként is fel tud adni egy féltéglát, meg utánvétes csomagként is fel tud egyet adni. Vagy csak benyelheti az utalást, és nem csinál semmit, ezért is preferálják a csalók az utalást inkább, mert úgy kissebb befektetés nélkül lehet kopasztani az áldozatokat. De természetesen mindenféle csaló a saját módszerét használja.
-
Ez egy nagyon szép gondolat menet... igy szép és szabályos...
A.) szépen kinyomtatva bevittem magammal az összes üzenet váltást... ahol csak pl polt peti nem talált volna nyilvánvaló összevissza hazudozást... de mind1.. nem is érdekelt senkit ... küldött valamit és akkor máris "hibás teljesítés"...
legalább 1 zsák krumplit küldött volna ,akkor nem is reklamáltam volna ,mert az még hasznos lehet valamire...
B.) Szancionálni miért is a sértetnek kell?...
Ha esetleg megtalálom és szanciós intézkedéseket vetek be akkor meg engem csuknak le ilyen 8 napon túl gyógyuló lépcsőnleesés miatt
C.) Mikor voltál utoljára bíróságon? Nem voltam rest felhívni ,hogy ennek mi az ügymenete... megnyugtattak szolíd 1-2 év és már el is kezdődik... de onnét szintén elhajtanak mert 50 alatt van...
Persze mehetek fizetést meghagyást is íratni... majd fellebbez.. és szintén pár év...Elnézve az értékeléseid számát ,szép nagy rutinod lehet tanácsokat osztogatni e téren ... el sem tudom képzeni ,hogy csak az elméleteid álltal javasoltad, ezt a hasznos /valós eredményt hozó megoldást.
Hidd el mind1 mivel viszed... de a legjobb lenne ha eljönnél érte... igaz nem engedlek be mert akkor meglátod ,hogy aranyból van a budi és kipróbálni se tudjuk a karit mert épp áramszünet van ,de eskü tuti jó... ha meg mégse akkor szakszerűtlenül szállíttattad ,de akkor is rendezni fogom a károd... csak épp ell kell utaznom kicsit spanyolba... de ahogy visszaérek akkor biztos...higyj nekem... nekem is ezt írták...
-
Mr X
veterán
A hibás teljesítés polgári jogi kategória, nem büntetőjogi, ezért nem foglalkozik vele a rendőrség. Természetesen szankcionálni kell, amit javasoltak is, hogy indíts polgári peres eljárást. Ha ott bizonyítást nyer a rosszhiszeműség, akkor lesz belőle csalás és büntetőeljárás.
Megveszem, de csakis előreutalással, hátha attól megjavul.
-
-
Az én blogjailmban sok @ betűvel találkozhatsz....
Ha bántja a szemed nem kell elolvasni ...
Ha nem érted az összefüggést ,sajnálom... de lejjebb elmagyaráztak mindent.
Kizárólag én vagyok a hülye ,hogy azt hittem ha körbebástyázom magam egy netes vásárlásnál mindennel (utánvéttel is) és ezeket beviszem a yardra akkor van esélyem arra ,hogy a körmére nézzenek.
UI:
beleköthetsz a hejjesírásomba is ha más érved nincs.. -
Mr X
veterán
Ahogy látom, te vagy az, aki nem tud értelmezni.
Írtál egy bejegyzést ezzel a címmel: "Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?"
A benne leírt problémának viszont a világon semmi köze sincs az utánvéthez.
Talán a saját stílusod alkalmazása segíteni fog a felfogásában.
-
válasz
mefistofeles #11 üzenetére
Lassan írom ,hogy páran is megértsék a gyengébb képességű ,mindent megmagyarázó emberkéknek.
Lesz@rom hogy átvágták... ami felháborít ,hogy az agyar jogrend szerint:
Ha átb@sznak akkor így jártál....és te vidd perre...Ha nem sikerült megértened nem baj...valaki majd csak felolvassa neked...
UI:
"Ha minden nyalókatolvajt keresnének semmire nem maradna idejük."
lopjál 3* 1db kiflit a sarki boltból... szerintem megtanulod rögtön ,hogy mire lessz idejük.... -
válasz
mefistofeles #11 üzenetére
Az értékhatár más csalás és lopás esetében. A csalások nagyon gyorsan adódnak össze, ismert az elkövető. Onnantól már BTK.
Jelen esetben nincs BTK. Akkor sem lenne, ha 1000x ekkora érték lenne a tét.
Nem bizonyítható melyik ponton ment tönkre az alkatrész.
Lehetett az eladónál. Lehetett ez útközben a dobálástól. Lehetett a vásárlónál az első próbáláskor. Nincs olyan igazságügyi szakértő aki meg tudná mondani. Az üveggömb meg homályos, nem látni rajta hol lett hibás az alkatrész.Akkor és csak is akkor lehet az eladóra bizonyítani, ha rendszeresen ad el jóként, hibás eszközöket.
-
Az utánvétel arra jó, hogy az eladónak is meg kell erőltetnie magát. Ha nincs utánvétel, fel se kell adnia a csomagot, tehát plusz egy bosszúság neki ha át akar verni. Ez is lehet már egy rosta azokra, akik még erre se hajlandók.
-
Régi motoros vagy, ismered a viszonyokat.
Nem tudom most min akadtál ki.
Az utánvétre hegyezted ki a sztorit de ha végig gondolod kézenfekvő, hogy gyakorlatilag semmiféle biztonságot nem ad a dolog. A piacozás egy kockázatos biznisz. Ha el akarod kerülni ezt a kockázatot, vásárolj teljes áron új terméket. Azon se lehet csodálkozni, hogy egy 15k forintos ügyet a rendőrség nem vizsgál. Ha minden nyalókatolvajt keresnének semmire nem maradna idejük. Szerintem nyugaton sem foglalkoznak 1-2 eurós ügyekkel.Megértem, hogy bosszant a dolog, de ez benne van a pakliban. Aki ide jön az olcsón akar jó cuccot. Néha beüthet a dolog....
-
-
Zotya84
őstag
Ugyan más termékek, de elég sok dolgot vettem hobbimhoz bontottat/újat. A legtöbbekkel elég jó viszonyom alakult ki, talán ketten voltak olyanok, akikkel végül nem lett üzlet (még személyesen sem voltak hajlandók megoldani, vagy közölte, hogy majd fizetés után valamikor feladja), meg egyvalaki, aki nem tökéletes leírást adott az állapotról (talán 3-4eFt értékű volt szállítással). De így sem volt különösebb gond vele, fel tudtam használni.
Ez sokszázezer forintnyi cucc. És a legtöbben előreutalást kértek, én viszont annyit, hogy aznap utalhassak, amikor automatába rakják a pakkot. Ez mindenkinek megfelelt. És egyébként minden rendben is volt mindenkivel. De volt, aki 25+eFt-nyi árut adott fel, de többszöri kérés ellenére sem küldte az utaláshoz szükséges adatot, csak miután kivettem a pakkot, és visszajeleztem, hogy rendben, abban az állapotban megérkezett, amit előre egyeztettünk.
Szóval, ja. Nem egyformán mennek a dolgok.
És amikor olyan ritkaságot kerestem, amit 20+ éve nem kapni, egyszer csak megjelent valahol Európában egy db belőle, még az sem bizonyult átverésnek. És ugye az utánvét csak nálunk ekkora divat. Bontott terméket vettem már nem keveset hazai, német, olasz, szlovén, görög, lengyel, lett/litván, francia, holland, spanyol, ausztrál, prebrexit brit eladótól is gond nélkül. De, nyilván, ha olyan módon fizetek, ahol a szolgáltatónál is meg tudom reklamálni a hibás teljesítést/átverést, és visszaadják az árat, ott azért kevesebben próbálkoznak is. -
-
Nem tudom mit vártál az utánvéttől...
Ha előre fizetsz, akkor is elmehetsz a rendőrségre és akkor is el fognak utasítani.
Az utánvét pusztán attól a csalási formától véd meg amikor előre fizetsz és nem kapsz semmit. Ezen felül semmiféle előnye nincs! -
Az utánvét csak attól véd meg, hogy kifizetsz valamit és utána nem kapod meg. Attól nem, hogy azt kapod, amit kértél. És igen, a rendőrség jogértelmezése helyes, ez nem csalás, hanem hibás teljesítés. Csalás esetén bizonyítani kell, hogy az eladó tudta, hogy az eladott termék rossz. Ha a polgári per során erre valamiképp fényderül (nem fog), akkor tudsz feljelentést tenni.
-
válasz
HUNNIA1920 #3 üzenetére
"Egyébként azt lehet tudni, hogy milyen eszközről van szó és mi a hiba? Esetleg van rá mód, hogy javítva legyen?"
csidejókari
De nem éri meg vele szenvedni.. felrakom a hűtő árában oszt csókolom
Ami engem curvára bosszant ,hogy tolják itt ezerrel minden oldalon ,hogy utáááánvééét mer átb@sznak... aki nem hajlandó az csaló!és az agyar jogredszer szerint ha átb@sztak akkor így jártál... de senki nem ad ki adatot mer a "személyiségi jogok" és mossa kezeit...
Itt sem az összeg vág padlóra ,csak amikor levágtam a hisztit ,hogy ez így ahogy van egy kaplap sz@r ,akkor a 25 millió kifogás azonal megjelent amiket kb fejből én is vágok.
Nagyon nem szeretem ha hülyének néznék ,hazudoznak... csak és kizárólag azért mentem be a jard-ra hogy ne kapja meg a pénzt , és röhögjön a markába... mert akkor meg fogja csinálni akár 100* is...
Erre mi van? ...Ja hogy vigyem perre... akkor mi a bánatnak vannak ott? Így curvára szép statisztikákat lehet összehozni...Szal az a gond ,hogy ha úgy érzem sz@r van a palancsintában akkor mehetek a sóhivatlaba... ha igazam van ha nem...
Lehet nekem is hazudnom kellett volna hogy nem 15 hanem 150... és akkor foglalkoznának vele... bezzeg ha egy kiflit ellopok a boltból akkor az bűnügyRitkán futok bele ilyenbe... hallomásból sokról tudok akik befürödtek ,de nem is próbáltak utánna járni törvényesen "nem éri meg" felkiáltással
Megpróbáltam... Tényleg nem éri meg ...szabad a pálya 50 ig , lehet egymástól lopni/csalni/átverni az agyarországi szabályzás szerint.
-
Az szép. Menjél perre szaros 15k-ért. No comment.
Az utánvéthez való ragaszkodást én sem értem. Nem mindegy, hogy előre utalsz és eltűnnek a pénzeddel vagy utánvéttel vásárolsz és random termék helyett kapsz egy kisméretű téglát gondosan becsomagolva? Így is úgy is át lettél verve.
Én azt az elvet követem, hogy ismeretlen embertől használt cuccot látatlanban csak annyiért vásárolok ami nem fáj - nagyon - ha esetleg átvernek. Bosszankodom rajta néhány napig aztán továbblépek. Ha valami olyan eladó portéka van ami nagyon kéne esetleg a fájdalomküszöb felett van a vételára azért hajlandó vagyok relatív messzire is elautózni. Két éve egy szerszámgépért Szeged mellé Deszkre mentem le ami tőlem 118 km. Eszembe sem jutott volna postával/futárral intézni pedig kb harmad annyi lett volna mint az üzemanyagköltség. -
HUNNIA1920
őstag
Én sem szeretem az utánvétet, eleve nem is kérem senkitől sem, ha veszek valamit, mert tudom, hogy jóval drágább, mint ha simán elküldené. Eleve olyantól vásárolok, akinek megnézhető a megbízhatósága (más oldalak esetében is) vagy ha ez nem lehetséges, akkor csakis olyantól veszek, aki nem frissen regisztrált. Persze ezen kívül is vannak más szempontok, amiből kiderülhet, hogy gyanús valami. Ha pedig tőlem vásárol valaki és nem elég neki, hogy lassan 20 éve fent vagyok az oldalon és van "pár" db pozitív értékelésem, az vegyen mástól vagy jöjjön el személyesen.
A jogrendszerünk meg olyan amilyen, ritka, ha jól kijön belőle az ember. Kis összeg esetében totál felesleges feljelentést tenni, a rendőrség nem foglalkozik vele, a bíróságosdi meg drága, nem ér annyit az egész és sajnos ezt sokan tudják is, ezért annyi a csalás.
Ilyen esetben csak a radikális megoldások segítenek, el kell menni az eladóhoz és jobb belátásra kell bírni. Voltam már így én is, volt is nagy pislogás, amikor megjelentünk a házuk előtt.
Egyébként azt lehet tudni, hogy milyen eszközről van szó és mi a hiba? Esetleg van rá mód, hogy javítva legyen?
-
Szerintem átfogalmazom ha nem érted....
Ha valamit kapsz akkor vidd perre... de az oldal hangsúlyozza csak az utánvét... na jah... mehetek vele a sóhivatalba... ugyan úgy bukta ha előreutalok...
agyarország így szeretlek... jönnek az okosok és megmagyarázzák ,hogy jó van az így... -
Az utánvét csak arra jó, hogy valami átvételéhez kösd a fizetést. A postás nem fogja megvárni, hogy leteszteld a rendelt terméket, mint ahogyan a csomagautomata sem.
Ez hasonló amúgy a tértivevényes levélhez. Amiben nyugodtan küldhetsz egy üres A4-es lapot - "Itt a feladóvevény, hogy elküldtem a számlát/igazolást/iratot."
Új hozzászólás Aktív témák
lo Csak egy kicsi szösszenet ,hogy mit tehetsz jogilag...Ugyi az UTÉNVÉT ami "az ami ad neked mindent lebíró...
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Robotporszívók
- Autós topik
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F +Új 16-32GB DDR4 +H610/Z690 alaplap +M.2 NVMe SSD! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest