Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz pecccccccca #41782 üzenetére
Az igen. Egy: legtöbbünknek èvek óta semmi baja. Mert tudunk megfelelö gyàrtótól megfelelö tipust választani. Mert nagyon nem mindegy. Kettö: èrtö olvasàs révén tudjuk melyik drivert rakjuk fel. 3: tisztàban vagyunk vele, hogy 15-30 percet rà kell szánni a finomhangolàsra. A vicc az az egèszben hogy nv kàrtyàknàl is pont ez a metódus. De ha ennyire nem birod a feszkót ès vàltottàl vgat nem kell ezt a topikot olvasni. Csà.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Out
addikt
válasz pecccccccca #41782 üzenetére
Ha még egyszer meglátom, hogy beírsz bármelyik AMD topikba bármit, akkor feljelentelek a Nemzeti Számítógépboltban, hogy soha többet nem szolgáljanak ki se téged, se a rokonaidat semmilyen AMD termékkel
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
Gyuri27
félisten
válasz pecccccccca #41778 üzenetére
Vettél egy szar vga-t és ez nyilván az amd sara.
Leirnád mi is a problémád.Amd - Radeon - Ryzen
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz pecccccccca #41778 üzenetére
Ezen nem csodálkozom, szerintem, aki használt már Nvidiát az előbb, vagy utóbb, de visszatér. :D Más azért, ha az ember minden hónapban frissítheti, tudva, hogy semmi baj nem lesz.
-
helgi
aktív tag
válasz pecccccccca #41766 üzenetére
Igazából neki az számit, hogy az említett monitoron (Acer XB241H) 144Hz-en tudjon futni a játék. G-Sync ide vagy oda, ha a FreeSync-el is megy akkor az 5000XT is jó neki, hisz az olcsóbb.
-
helgi
aktív tag
válasz pecccccccca #41761 üzenetére
Értem, kösz a segítséget. AMD-nél nincs ilyen?
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz pecccccccca #41747 üzenetére
Szóval a GSync miatt közel 3x annyi. Ok. Vita lezárva.
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz pecccccccca #41745 üzenetére
Ennek mi köze ahhoz, hogy működik a Freesync Nvidia kártyákkal is?
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz pecccccccca #41742 üzenetére
Picit nagyobb, igen. Ugyanúgy TN (ami nem IPS), 1000:1 kontrasztarány, 144Hz, 1ms. A Freesync (ami ugyanaz mint a GSync) működik Nvidia kártyákkal is.
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz pecccccccca #41732 üzenetére
Nekem nem kell 75Hz monitor, 144Hz-es kell. A 75Hz szaggat 120 és 144 után. Multiplayerre 144Hz kell, minden 75Hz monitor downgrade. Ezt nem írom le még egyszer, vicc, hogy gyengébb monitort akartok másra erőltetni. Van extended Freesync, variálja a képfrissítést 144Hz és 45Hz között (játék közben néztem), illetve elvileg Nvidiával működik a GSync is. A panel alapból 1ms. Még valami? Jó, hogy nem VA panelt ajánlotok ghostinggal.
-
pecccccccca
őstag
válasz pecccccccca #41732 üzenetére
Pontosítok. Elírtam.
” Illetve a 144hz és az 1ms sem használható egyidőben a monditorodon.”A freesync és az 1ms nem használható egy időben.
Illetve helyesbítenélek. Nem a monitor tudja a Gsync-et hanem az Nvidia tudja kezelni a freesync-es monitort.
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
HSM
félisten
válasz pecccccccca #41726 üzenetére
Multihoz nincs jobb egy gyors TN-nél. A 144Hz ellenében szintén nem alternatíva a 75.
Mondom ezt alapvetően IPS pártiként és tulajként... -
tesz-vesz123
senior tag
Nekem kellett az 1ms, és a 144Hz. A 75Hz kevés multihoz és nem upgrade 60Hz-ről egyáltalán. :D A 60Hz-et szaggatottnak látom, amióta kipróbáltam a 120Hz-et és most 144Hz-et. A Freesync meg szuperül megy, nincs törés a kép közepén, van basic és extended mode. Jah és a GSync is működik vele!
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Hagyd hadd örüljön neki, nem fogja úgy sem lecserélni, csak mert mondod neki.
-
szupi92
tag
válasz pecccccccca #41535 üzenetére
Köszönöm a tippet ezt megpróbálom. A vga driver már lett cserélve párszor. Ugyanilyen hibám volt pár hónappal ezelőtt, azóta le lett törölve a driver többször is, és nem lett jó.
-
kutga
nagyúr
válasz pecccccccca #41409 üzenetére
Valószínű nálam is az lett volna, ha van türelmem feszelgetni, aztán valamiért NV-re váltottam, valaki más meg használja boldogan.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Blackhill
csendes tag
válasz pecccccccca #41405 üzenetére
Videokártya XFX Radeon RX 580
-
kutga
nagyúr
válasz pecccccccca #41405 üzenetére
Nekem egész pontosan XFX AMD Radeon RX 580 GTS XXX Edition OC+ volt.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
TIT
veterán
válasz pecccccccca #41386 üzenetére
Vagy csak nem ért hozzá vagy nem is érdekli pl.dx12.
-
Scorpion
tag
válasz pecccccccca #41384 üzenetére
Ok!
Egyébként a windows korábbi verzióival is jól működik?
Azokhoz is a legfrissebbet ajánljátok? Ez már csak pusztán érdeklődés -
inf3rno
nagyúr
válasz pecccccccca #41289 üzenetére
Én nem mondanám csendesnek a Sapphire-t. Az előző kártyával a nappali zajban nem tudtam megmondani, hogy megy e a gép, most egyértelműen hallható. Igyekszem mindenre 12cm-es ventiket tenni, és azokból is a jobbakat. Ennél viszont nem figyeltem a hűtésre, amikor megvettem, eszembe sem jutott valamiért. Megpróbálom leszedni a fordulatszámot UEFI-ben, hátha lehetséges.
Buliban hasznos! =]
-
tasiadam
veterán
válasz pecccccccca #41293 üzenetére
Ha teszel 3-4 darab f12 silentet max fordulaton, es a cpu hutod is 12-es, nem fog csodbe verni az biztos, de halk lesz.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
válasz pecccccccca #41289 üzenetére
Jezusommi van nalatok. P12 silent huti a tapom, 2 noctua redux 700 a haz elejeben 55fok alatt 40%on, folotte 100%, vga 17% 55fok alatt, efolott 80nal 80%. Hatul egy silent modban CM gyar hazhuto, nem kicsi airflowal. Win10 alatt szerintem 10db a gep. 55fok folott kezd hangja lenni, de max 20db. Ha jatszom az undoritoan szar msi armor hutes ordobal.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
bot1978
senior tag
válasz pecccccccca #41283 üzenetére
Én utálom a szélzajt, szóval amíg léghűtés van a VGA-n addig én fejhallgatózom. Sokat nem vacakoltam emiatt vele. 5 másodpercenként néz rá és 50 fok GPU felett felkapcsol a venti 80%-ra fixen és szevasz.
Hangos, de ha rajtam a fejes nem érdekel, mert nem nagyon hallom a zenétől, ha nincs rajtam akkor meg 40%-os fordulat is zavarna, szóval nekem tökmindegy.
Általában ahogy kilépek valamiből kikapcsol és így, hogy netezés közben visszamegy 300/300-ra a GPU és a VRAM órajel így oké, mert onnan el is ketyeg passzívban, amíg el nem indítok valamit, amihez fejhallgató kell.
A te kártyád amúgy megmarkolnám, leengedném úgy 70cm-re és onnan, egy alulról indított csavart dobással állcsúcson baxnám vele azt a fakkalapot az XFX-nél, aki kitalálta, hogy matricázzák le a csavarfejeket és a szétszerelés önmagában legyen garvesztő, mert pont, hogy szét kéne szedni és amúgy 5 perc alatt javítható lenne, csak egy normális gap padot kéne tenni a VRAM-okra. -
bot1978
senior tag
válasz pecccccccca #41278 üzenetére
Elég genyó hiba. Szívesen.
A Warzone pont simán 100%-ra kitérdeli egyébként az 580 GPU-ját egy jobb procival, szóval az majd a jövőben derül csak ki, hogy a GPU mekkora fesszel tudja stabilan a referencia órajelet, amire belőtted. Fél óra az nem sok, nekem volt olyan alulfeszelés, amiről csak napok után derült ki, hogy nem stabil, addig meg jó volt.
Meg lehet amúgy próbálni gariztatni attól még, hogy most jó, csak a túlmelegedés nem biztos, hogy egy reprodukálható hiba más környezetben. Lehet, hogy egy szerelő deszkán nem melegszik túl és hát nem valószínű, hogy beépítik bármilyen PC házba, ha egyáltalán bevizsgálják. Aztán amiatt másfél-két hónapig VGA nélkül lenni, hogy aztán hülyének nézzenek és visszaküldjenek egy másik szart, hát nemtom. Eldöntöd. -
bot1978
senior tag
válasz pecccccccca #41271 üzenetére
Akkor az VRAM lesz szerintem, VRAM hangolás, speciális vezérlő, feszültség és ott próbáld ki hogy leveszed a feszét 900mV-ra. Sajnos nem csak a GPU hőmérséklete számít.Teszteléshez nyomd fel a ventiket maxra kézzel aztán kész, ne azt nézegesd, hogy hány fokos a GPU... ha maxon nem jön elő a hiba akkor majd lejjebb veszed, ha maxon is előjön, akkor meg tökmindegy, garizod
-
TIT
veterán
válasz pecccccccca #41262 üzenetére
Alaplapi bios a legfrissebb?
-
bot1978
senior tag
válasz pecccccccca #41259 üzenetére
Egy másodpercre lesz fekete aztán visszajön? Többféle hibát kevertek szerintem. Amikor fekete lesz a kép 1 másodpercre játék alatt majd visszajön az nem hardverhiba, hanem túlmelegedés asszem a a VRAM-nak van olyankor melege. Persze lehet hibás összeszerelés miatt is a túlmelegedés maga, valahol elmászott a gap pad pölö és akkor hardverhibának vehetjük, mert a szétszerelés garvesztő, de ha jól van összerakva a VGA csak szar a házad, akkor szoftveresen gyógyítható, ha leveszed a VRAM feszét 950mV-ról 900-ra és hűvösebbre hangolod a kártyát. Van aki a power limitet is feljebb teszi, hogy véletlenül se kavarhasson be. Szóval ventiket pörgetni mint állat és ha lehet a GPU-t is alulfeszelni és jó lesz az. Én a ház oldalát sem tenném fel a helyedben, amíg tesztelem.
Ha meg fekete marad a kép és beakad a hang is akkor meg összeomlott a géped teljesen, ami lehet akár rendszermemória miatt is meg még másik száz okból, az sem biztos, hogy VGA. -
paprobert
őstag
Lehet driver + OS gond is, sőt.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
TIT
veterán
Inkább vegyél helyette Saphit,azzal nem lesz gond,nekem is pulse van és semmi baja.
-
TIT
veterán
Igen asszem a vramot húzta,de logikátlan,hogy attól jó lesz,inkább küld vissza,milyen márka?
Nekem a 7790 blackscreenezett játékok alatt,majdnem kivágtam az ablakon,aztán gari,de az köztudottan egy hulladék volt.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Franczy
aktív tag
Szerintem ne taknyolj vele, ha garanciális, akkor kár a gőzért! Persze, ez csak egyéni vélemény.
Gazember
-
TIT
veterán
válasz pecccccccca #41256 üzenetére
Akkor inkább gariztasd vagy a rammal lehet vacakolni.
-
BoneDragon
veterán
válasz pecccccccca #41256 üzenetére
Nekem játékokban nincs hiba, csak desktopon. Viszont most úgy néz ki megjavult a virtuális felbontástól.
Én vram hibára gyanakszom, de a profik majd megmondják.[ Szerkesztve ]
-
bot1978
senior tag
válasz pecccccccca #41235 üzenetére
A RAM sünt kell e manapság még fújni is, ez a volt a kérdésem az elején. A többi csak hangosan gondolkodás, igen. Tudod a gettóhűtés mindig részben járatlan út, ami azért átgondolós. Annyira nem olcsó az 580.
-
törölt tag
válasz pecccccccca #41161 üzenetére
3 hónap garit adnak rá, addig csak kiderül...
-
sir0cco
tag
válasz pecccccccca #41136 üzenetére
Na igen lassan számomra se egyértelmű, annyit próbálgattam már a kártyák hdmi-n való tesztelését
Szóval egyik kártya sem megy hdmi porton ismerős gépében.
Előszőr én is arra jutottam, hogy ez egy haldokló kártya (rx 570) de mikor átraktam az enyémet szintén hasonlót produkált ( ami a vega56)Egyébként lehetséges, hogy hazavágta a vegát mikor próbálgattam az idegen gépben ahogy írtad?
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz pecccccccca #41136 üzenetére
Lehet, hogy a kártya megsüti az alaplapot?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz pecccccccca #41134 üzenetére
Én inkább olyasmire gyanakodnék, hogy rossz a PCIE foglalat vagy a monitor, de nem derült ki az írásból, hogy mi az, ami tesztelve lett.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
koszos91
tag
válasz pecccccccca #40776 üzenetére
Igazad van kicsit elfogultnak tűnik amit írtam. nekem is miután meg lett a kártya azért érdekes 1,5 hónapom volt.(Elég sokat állítgattam, drivert telepítettem, windowst raktam újra).
De végül meg lett az eredménye, ahogy fentebb is írtam teljesen jól működik most a kártya.
De én úgy vagyok vele, hogy amióta gépet használok (elég régóta ), azóta sose volt olyan, hogy összeraktam és megy, mindig volt valami, de végül mindig megoldódott.
- Anya megyek cseresznyét szedni! - De hát tél van Pistike! - Tudom... sapka, sál!
-
Danecay
addikt
válasz pecccccccca #40776 üzenetére
Mint korábban is írtam nekem még nem nagyon voltak driver-ből adódó hibáim, igaz feltehetően nem is játszom olyan sok és annyiféle játékkal mint mások. Mindig felteszem a legfrissebbet és megy. Igaz tegnap a ventilátor profillal kapcsolatban írtam, hogy nem veszi figyelembe a beállított értékeket de az más. Érdekes lenne egy statisztikát látni, hogy mely példányok, márkák kényesek a driver-ekre, már feltéve ha nem full random az egész.
Más. Ma át akarom pasztázni a kártyát mert úgy fest, hogy az én problémámon nem nagyon segít semmi,sem a nyitott ház, sem a feltekert ventilátorok sem pedig a BIOS- újratelepítés. Nitro+ hűtésem van és az a kérdésem, hogy milyen thermal pad is kell hozzá? Van itthon régről (10+ évről) megmaradva több féle vastagságban is, megromlani gondolom nem romlott meg ezért ezt terveztem felhasználni. Mi van akkor ha valamiért mégsem lenne jó az ami itthon van, vissza lehet tenni a gyárit?
A Sapphire-nek van egyébként magyar nyelvű supportja, egyszerűbb lenne leírni magyarul, hogy mi a gondom.
[ Szerkesztve ]
-
koszos91
tag
válasz pecccccccca #40723 üzenetére
Szia!
Próbáltad már felrakni csak az illesztőprogramot a Wattaman a többi sallang nélkül, mert lehet valami amd-s program bezavar.
Mert például nekem a legfrissebb driver van fent és még egyszer nem tapasztaltam ilyet.Vagy esetleg amikor cserélted a kártyát, akkor DDU-val törölted a régi drivert vagy új windowst raktál fel? Azért is kérdezem, mert akkor lehet, hogy a driverek akadnak össze.
- Anya megyek cseresznyét szedni! - De hát tél van Pistike! - Tudom... sapka, sál!
-
TIT
veterán
válasz pecccccccca #40679 üzenetére
Fordulatszámot nem néztem de nem boeing,az csak 50-től,1366-ról vidd le 1340-re,azzal is nyersz valamit.
-
TIT
veterán
válasz pecccccccca #40677 üzenetére
Jó,elég afterburnerben a ventit kiiratni,nekem 19%-on alapon volt a kari 80 fokos is de átlagba 75,felvittem a ventit 37-re épphogy van hangja és 65 fok lett.
-
TIT
veterán
válasz pecccccccca #40667 üzenetére
A venti hány %-on van?
Még viheted feljebb és akkor pár fokot még nyersz,elég zsúfolt a ház ill.pici. -
HSM
félisten
Jó irányban haladsz. Ilyenkor amúgy a legegyszerűbb, ha a WattMan-ban csak az órajel csúszkát húzod le kb. 1200-1250Mhz-ig, és akkor ő automatikusan ehhez beállítja a megfelelő feszültséget.
Sebességben nem buksz sokat, de itt már lényegesen kevesebb lesz a fogyasztása. Amúgy ha a memória miatt nem akad el 0,95V-on, akkor lehet még meredeken csökkenteni az étvágyát olyan 1100MHz-ig, amikor már elég durván keveset kér 0,85V körül, ott már a furmarkot se érzi meg [link] .
Ez kb. a legalja, ameddig faragni lehet, vagy érdemes. -
Ellia
addikt
válasz pecccccccca #40670 üzenetére
Értelek, ez esetben tesztelni teszteli tesztelni kell Viszont eddigi tapasztalaton alapján játékfüggő mi/ki mit szeret (említett doom alatt én nem tapasztaltam gondot - 2016-os verzióbal - viszont a frostbite simán fagyogat).
Kollégák remélhetőleg bőven tudnak segíteni.
-
Ellia
addikt
77 fok még nem a világvége, szerintem, ha az xfx hangja nem zavar, illetve a fagyasztásra se vagy háklis én nem szórakoznék vele.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest