Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Amazon Prime Video
- Gmail
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pecccccccca
őstag
válasz Gyuri27 #41781 üzenetére
Kérlek kímélj meg az indokolatlan kérdéseidtől.
Az amd a legkorrektebb VGA gyártó! Soha semmi baj nincs vele. Tökéletesen működik minden driver. Semmit nem kell állítgatni, hogy használható legyen arra amire legyártották.
Én vagyok a béna, hogy nem tudok használni egy hardvert!Megfelelőek voltak a válaszaim? Megnyugodott a pici AMD lelked? Örülök. Na pá.
Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
Skacok. Elköszönök a topiktól. Megválok a kártyámtól. 3 hónap szenvedés után nem kínzom magam vele tovább. Sajnálom, hogy az AMD-hez való visszatérésem ilyen gyalázatosan sikerült...
Néha bekukk majd még.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
Működni működik 144Hz-en, de nem tudod bekapcsolni a Gsync-et. Gsync-et csak Nvidia VGA-val lehet használni. A Freesync-et lehet AMD és Nvidia kártyával is használni, bár NV-vel monitortól is függ. Ha szeretné a Gsync-et élvezni akkor NV-t kell venni.
-
pecccccccca
őstag
válasz tesz-vesz123 #41749 üzenetére
Örülök. Nem vitáztunk csak próbáltam elmagyarázni a helyzetet. Semmi gond. 👍
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz tesz-vesz123 #41746 üzenetére
Tudod mi köze hozzá?
[link] Ez a hsz-ed megvan?
“Majdnem 3x annyi, mert rá van írva, hogy Predátor!”Erre reagálva leírom, hogy nem olyan egyszerű a képlet mint amit gondolsz. Nem azért drágább, mert rá van írva az, hogy Predátor hanem, mert több más paraméterében is picit jobb illete Gsync-es és nem freesync-es.
Most meg azzal jössz ennek mi köze ahhoz, hogy működik a freesync NV kártyákkal is! Hogy mi köze? Semmi. De nem is írtam ezt. Ezt te hoztad ide számomra érthetetlen módon.
De mindegy tényleg. Hagyjuk. Az előző hozzászólásom első mondatát vedd fontolóra, ha ennyire határozottan veted gondolataidat a fórum hasábjaira![ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz tesz-vesz123 #41744 üzenetére
Picit kupálódj ki monitorokból, mert rádfér. Míg a freesync-ért a monitorgyártóknak nem kell jogdíjat fizetniük addig a Gsync pénzbe kerül nekik. Nem véletlen drágábbak a Gsync-es monitorok.
-
pecccccccca
őstag
válasz tesz-vesz123 #41740 üzenetére
A majdnem háromszor annyi az kétszer annyi és nem freesync hanem Gsync támogatottságú!
Illetve egyéb paramétereiben is más mint a tied.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
-
pecccccccca
őstag
válasz pecccccccca #41732 üzenetére
Pontosítok. Elírtam.
” Illetve a 144hz és az 1ms sem használható egyidőben a monditorodon.”A freesync és az 1ms nem használható egy időben.
Illetve helyesbítenélek. Nem a monitor tudja a Gsync-et hanem az Nvidia tudja kezelni a freesync-es monitort.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz tesz-vesz123 #41729 üzenetére
Azt én értem, hogy kellett a 144 hz meg az 1ms. DE!
A monitorod a freesync-et 60-75hz közt tudja. Ergo, ha bekapcsolod akkor a 144hz-et eleve nem használod ki. Tehát jó, hogy tetszik a freesync, mert hasznos tud lenni, csak akkor egy olyan monitort kellett volna venned ami 144hz-en is tudja. (De ugye az árban már más liga.) Mivel a tied nem tudja ezért arra nem tudod használni amire azt hiszed, hogy használni tudod. Illetve a 144hz és az 1ms sem használható egyidőben a monditorodon. Kapufa ez a monitor úgy ahogy van... Ezért mondtam, hogy egy szebb IPS kijelzős nagyobb wide montiort is tudtál volna venni ami ~35-75hz közt tud freesync-et, nem sokkal drágábban ami szerintem nagyobb élvezetet ad egy kihasználatlan tudású monitorral szemben.Szerintem!
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz tesz-vesz123 #41721 üzenetére
Egy picit tényleg mellé nyúltál ennek a monitornak.
75hz freesync Lg 29” ultra wide 2560x1080-as monitor van hasonló árban IPS panellel... LG 29UW69G pölö. Nagyobb tartományban is tudja a freesync-et. A tied 60-75hz közt ami elég gatya... Mondjuk, ha 60 alá nem esik be az fps akkor jó, de a TN panel még mindig ott van és egy 60k-s monitornál szerintem nem a pro oldalra húzható be ez a tény.Nem tudom mikor vetted és hogyan, de, ha tudod küld vissza. Pár ezressel drágábban korrektebb, jobb monitorok is vannak.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Gősi Balázs #41706 üzenetére
Nekem az 580-am jár alulfeszelve terhelés alatt 70-72-fokon.
Kifejezetten jók nálad a hőmérsékletek.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Sztyepadzso #41667 üzenetére
Lehet úgy van neki is bekötve mint nekem. Hdmi-re a UPC modem a tv miatt, DP-re pedig a gép. Vagy valami hasonló móka.
Szerk: Ja nem, most esett le, hogy ahogy leírta az valóban arra enged következtetni, hogy két porton is ugyan az a monitor van bekötve.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
Alternatív hűtés gyanánt egy Arctic Accelero Mono plusz esetleg? Használt piacon körülnézni és vadászni egyet rá. HA-n én most nem találtam. Újan 12k, de, ha sokáig nem tervezel már a kártyával akkor szerintem nem érdemes rá beruházni.
Vagy kiveszed a rossz ventit és valahogy odatákolsz kívülről egy 9-es 12-es ventit amit alaplapra kötsz.Nekem 6850-en volt kettő 12-es venti. Levettem a műanyag venti részt és a bordára felrögzítettem a két 12-est. Speedfan-nal beállítottam őket a gpu hőmérsékletét alapul véve a változó fordulatot. Olyan hűs még sosem volt az a batár radiátor.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz szupi92 #41533 üzenetére
Szia. Ha még nem tetted meg feszeld alul a procit. Találj neki egy stabil kisebb feszt, mert előfordulhat, hogy forr a VRM a lapon és attól vannak ezek a gondjaid. FX topikban segítenek. Egy vga driver cserét is kipróbálhatsz vagy régebbit vagy újabbat, ha nem a legfrissebb.
-
pecccccccca
őstag
válasz Scorpion #41385 üzenetére
Nem tudom. Mióta létezik windows 10 azóta semmi más oprendszert nem használok. De gondolom win7-tel is jól működnek a driverek. Sőt sokaktól megkapom, hogy egyáltalán miért nem Win7-et használok, mert akkor nem lennének driver gondjaim...
Az ilyet már nagyon le sem reagálom. Szerintem aki gémer gépen a mai napig win7-et használ az kórosan fanatikus. Kivizsgálást érdemel... Nem akarok ezzel senkit megsérteni. Lelke rajta, de na. 2020 van nem 2010...[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz tasiadam #41291 üzenetére
Hogy, hogy mi van?
Nem fogok 3-5 ezreket költeni ventikre, ha amugy is van a házban. Egy ventim volt régebbről meg vettem egy Arctic P12 PWM-et bele. A két gyári venti ami a házban volt tökéletesen ellátja a feladatát. Minek cseréljem? 5dB miatt?
Igen. Így nem néma a gép, de nem is hangos. Teljesen megfelel.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz bot1978 #41287 üzenetére
Szélzaj ide vagy oda.
A VGA 2300 rpm-es ventifordulatára alig kapom fel a fejem. A másik 5 venti kb elnyomja.
Viszont inkább 1700 rpm mint 2300 szóval nekem ez igy teljesen megteszi.
Nem tudom miért vagy ennyire háklis a gyártókra. Alapvetően egy tök csendes kártyáról beszélsz úgy mintha valami 1300-as chopper dübörögne a gépházban. Messze nem igy van.
Mondom, még mindig hangosabb a 4 házventi meg a prociventi szélzaja mint a vga 2000 rpm-en.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz bot1978 #41280 üzenetére
Játszottam ma több másik játékkal.
BF1, BF5, Overwatch, Destiny 2.
Alig láttam a VGA-t 70 fok felett. BF1-ben ment fel 75 fokra 1700-as venti fordulat mellett. Előtte 2200 rpm mellett is simán felugrott 76-78-ra.
Ez már elég jó, hogy a venti sem visít és úgy éri csak el a 75 fokot.
Overwatch és Destiny 2-ben még a 70 fokot sem érte el. Jellemzően 63-65 fokon volt a vga.
Nem gondoltam, hogy 50mV vram fesz mínusz ennyit jelent. Te voltál az első aki a vram fesz visszavételét javasoltad és be is vált.[ Szerkesztve ]
-
-
pecccccccca
őstag
Alaplapi bios-ra rálesek bár 4 hónapos új lap.
-Igen ilyen 1mp-re fekete kép és visszajön rendesen.-
1340mhz és 1050mV mellett 73-75 fok a max amire felmegy a VGA.
Processzor terhelés alatt 55-60 fok.
Nem nagy a házam, de ahhoz mérten azért van benne légmozgás. Elől kettő venti befúj hátul meg felül 1-1 kifele.
nem gondolnám, hogy a kártya VRM-je túlmelegedne.
Elöl az alsó venti telibe fújja a vga-t pont a VRM résznél.
Kicsit szöszölök még vele. Aztán, ha nem szűnik meg a hiba akkor megy vissza gariba.
Köszi mindenkinek ismét.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
Az lesz.
Egyszer már elindítottam a gari menetét csak leállíttattam, mert a táp cserével kis ideig rendben volt. Most megint kezdi.
Akkor visszaküldöm.
Ram alatt a vRam-ot értetted?
Esetleg azzal matekoljak valamit? Mert akkor még azt megoróbálom.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
Szeretnék sajnos én is ismételten, de csatlakozni BoneDragon fórumtárshoz.
Fekete képernyőt kapok sokszor a játékokban.
Gépem az adatlapomon. Már tápot is cseréltem, hátha öreg volt az FSP-m, de azóta is előjön bármelyik driverrel a hiba különböző játékokban.
Kipróbáltam én is ezt a Virtuális szuperfelbontást bekapcsolni, de semmit nem segített.
Hova forduljak? Mit csináljak még, hogy tudjam használni a gépem? Jelenleg 2 hónapja mióta lecseréltem a GTX1050Ti-m egy RX580-ra azóta nem tudok játszani.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz #21346560 #41162 üzenetére
3 hónap az szerintem a semmi kategória. De ez az én szempontjaimat figyelembe véve, szerintem a semmi kategória. Másnak megfelelhet, én hosszabb távra terveztem a vga-val. Meg kell mondjam én is nézegettem vásárlás előtt az aprót, de végülis volt rá fordítható kis plusz keret és inkább döntöttem az új mellett. Akinek 30-40 körüli a büdzsé megértem, hogy, ha használt mellett teszi le a voksát. 😊
-
pecccccccca
őstag
válasz _DiEGO_ #41159 üzenetére
Katasztrófa a használt piac RX téren a bolti árakhoz mérten.
Én is inkább rászántam azt a 15 ezer pluszt és vettem újan egy 8GB-os XFX RX580-at 56-ért alzáról.
Persze költséghatékonyság szempontjából lehet használt piacon kifogni jó áron RX-eket, de gari nélküliek sajnos és ki tudja az előélete milyen volt.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz inf3rno #41135 üzenetére
Ha jól értelmezem az ismerős gépéből kivette az RX570-et és berakta a sajátjába tesztelésre, amiben egy Vega működött gond nélkül DP portról. A sajátban sem adott képet hdmi-ről viszont mikor visszarakta a Vegát akkor már az sem adott jelet hdmi-ről. Ezért kérdeztem, hogy ezek után a Vega DP-ről jól működik e?
Mindenesetre érdekes probléma.[ Szerkesztve ]
-
-
pecccccccca
őstag
válasz nrg_52 #40782 üzenetére
Tök egyértelmű, hogy az AMD driverekkel semmi gond windows 10 alatt, ha különböző driverek különböző játékoknál eredményeznek fekete képernyőt. Teljesen logikus.
15 év alatt egyetlen NV kitérőm volt GTX1050Ti-re. Nulla gond volt vele. Nem kellett vakargatnom a fejem melyik driverrel játsszak. Feltaktam a legfrissebbet és ment minden rendesen.
Most tértem vissza AMD-re és nem tudom mire véljem ezt a “működési morált” amivel találkozok.
Egy win-t majd újrahúzok és minden sallang nélkül telepítem a drivert aztán meglátjuk. Egyenlőre kb használhatatlan a gépem játékra a fekete képernyők miatt.
Gyuri: Te meg szereted, ha fáj. 😁
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz koszos91 #40774 üzenetére
Azért ennyire szerintem nem kell elfogultnak lenni az AMD irányában. Rengeteg gond van a driverekkel, főleg az újabb játékoknál. Én eddig amit kipróbáltam drivereket azokkal van gond. A legújabbal az overwatchban megy el a kép. A 19.12.1-el World war z-ben és warzone-ban is.
Battlefield 5-ben is igaz sokkal ritkábban, de elfeketedik a kép ilyen 1-2 mp-re.És igen. Előtte semmi gondom nem volt GTX1050Ti-vel. Minden tökéletesen működött.
Most, hogy visszajöttem AMD oldalra, nincs olyan játék ami valamiért ne szarakodna....
Szóval igenis a driverek a szarok. Vagy az AMD driver és a win 10 együttese... De az biztos, hogy nem normális amit az AMD művel a drivereivel! Katasztrófa, hogy váltogatnom kell a drivereket, hogy épp mivel játszom, hátha megszűnnek a gondok. De hát csak a szarnak egy pofon minden próbálkozás.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Sopijani #40720 üzenetére
Pontosan ugyan így vagyok most én is a géppel.
Játék közben elmegy a kép, hang van, aztán visszajön ilyen 2-5mp múlva. Ezt most a World War Z alatt folyamatosan csinálja 19.12.1-el. Előtte Overwatch ugyan ezt csinálta a legújabb driverrel. 19.12.1-el viszont ennél megszűnt a probléma.
Detto ugyan úgy GTX1050Ti-t váltott az RX580. Nem kábele gyanakszom így már, hogy nálad is ugyan ez a tünet.
Nálam DP kábellel van összedugva a gép.Én is keresnék rá valami magyarázatot. Ha valakinek lenne ötlete szívesen fogadom.
Gyanús nekem is a Win 10.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
-
pecccccccca
őstag
Üdv mindenkinek!
Most lettem tulajdonosa egy [ilyen] szerkezetnek.
A házam jelenleg picit szűkös (1050ti-t váltott) egy ilyen radiátornak és szeretném kordában tartani a hőmérsékletét.
Egy pár fps teljesítménycsökkenés beleférhet. 75hz-es monitorom van freesync-el szoktam játszani.
Jelenleg Doom Erernal Nightmare részletességen 2560x1080-ban 77 fok körül járt a kártya. Lejjebb vettem 980mV-ra a feszt és 1300mhz-re a gpu-t. Jelenleg 65-68 fok körül jár így.
Jó ez az irány és finomítsak még rajta? Ez a dög járhat akár alacsonyabb hőmérsékleten?
Egyenlőre így néz ki most a ház belülről.
Lehet nem jó valami akkor irjátok.Humorban nincs helye tréfának!
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest