Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatabike
őstag
válasz bobalazs #48726 üzenetére
De, megcsináltam. Itt hentergett két napig minden villany nélkül. Aztán összeraktam, de semmi. Ha akarsz vele játszani, neked adom
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
válasz bobalazs #48708 üzenetére
Uncsi, ja. Letöltöttem, gondoltam letörlöm a hang drivereket. Kb. 10 percig tartott az újraindítás, aztán gyakorlatilag tégla lett a gépböl. Se Bios, se USB, se Vga, se boot, semmi nem működik, csak forognak a ventilátorok. Még a hardver resetre se reagál. Jó kis cucc ez.
Ja, egy valami jól müködik, a tápon a hálózati főkapcsoló. Csak azzal lehet kikapcsolni.
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
-
CirrMee
addikt
válasz bobalazs #48676 üzenetére
Agyondicsért mert jó és olcsó! Kell ennél több? Soha nem száradt be, és nem hagyott cserben.
Jó is volt.
Nemrég fogyott ki nekem, MX5 lett helyette (...csak mert ez volt ott ahova betértem), de úgy tűnik, mint ha nehezebben lenne kenhető.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Kylesa
aktív tag
válasz bobalazs #48443 üzenetére
Ezt a birodalmi kódot nem ismerem. Erre gondoltam, hogy ezeken mit kellene módosítanom, hogy működjön?
Jelenleg ezek vannak, de a legfrissebb driverrel már nem működnek. Én nem merek nekiállni állítgatni, mert nem értek hozzá (ezeket az értékeket is egy másik fórumtárstól kaptam anno). Viszont szükségem van az alulfeszelésre, mert anélkül játékok közben 80 fokon pörög a kari.
Vagy hagyjam a francba, és maradjon a 23.8.2.-es driver?it's a danger pretty here in Night City
-
CirrMee
addikt
válasz bobalazs #48400 üzenetére
Kb így szállt el nemrég az asszony gépében is az RX480....
Itt is ment a malmozás, volt driver csere (elég sok verzióval), volt windows reinstall (majd annak a driverével volt hajtva), UEFI matatás, semmi. Ráadásul nem is egyértelműen terheléshez kapcsolódott a hiba.Úgy derült fény a "tettesre", hogy utolsó ötletként átdobtam az (saját) 580 -ast az ő gépébe, a 480 -ast meg az én gépembe. Két hétig semmi hiba, majd vissza. Ott pár hétig semmi, szóval ment a fejvakarás. Amikor megint előjött, vissza az én gépembe, majd pár napra rá meg is jelent a hibaablak - innentől volt tudható, hogy a kártya a ludas. VBIOS cserével megpróbálkoztam még, de az sem segített.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
dik
őstag
válasz bobalazs #48333 üzenetére
Én meg mint sok mások is annak örülnénk a legjobban ha felraknánk és semmi birizga mert nem lényeg nekünk és örülnénk hiba nélkül megy, de ez sokszor nem jön össze mert jön valami hiba esetekben nekem sok sok kék halál és ez nagyon idegesítő tud lenni... Szóval felrakom és örülök téma nem feltétlen opciós náluk...
Tehát lehet vban egy tökéletes, de arra ez az élet lehet kevés rátaláljak... Ezzel sem vagyok egyedül szerintem... A másik oldalon is biztosan vannak bakik, de míg az volt nekem annó évekig sokkal kevesebb volt a gond mint az ATI-val...
Na mindegy ez van ezt megtanultam és ennyi..."A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz bobalazs #48267 üzenetére
Hogy minek van értelme azt majd eldöntöm én is köszi Nekem akkor ezekre a kérdésekre kellett a válasz , még is hol tegyem fel ha nem a kártya topikjában Menjek a piacra vagy mi Amúgy meg msi armor.....
[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz bobalazs #48254 üzenetére
Már nem küldök rá semmit Eladtam mert egy deka undervoltot sem engedett és az agyamra ment evvel Volt egy Gtx 750 ti kártyám , 8 ért vettem annó , ezt az Rx-et meg 16500-ért. A kettőt helyben elvitték 35- be , én meg vettem egy Sapphire Rx 570 itx-t. Az csak 6 pines gyárilag , meg van egy már belőle másik gépben , jól allul feszelve .... És még egy 10- est is nyertem
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz bobalazs #48254 üzenetére
Egy 3.-ik gépben lesz , i5 2500+8 gb ram mellett , allulfeszelve mint állat Anno szórakoztam Rx 570- el , és ilyen 90-100 watt között evett allulfeszelve szóval lazán kell hogy menjen
-
dik
őstag
válasz bobalazs #48211 üzenetére
Értelek, de nem ez volt a kérdésem lényege. Hanem hogy a leállási folyamat mindenkinél ilyen "lassú" vagy gyors lelassul és le is áll 1-2mp alatt ahogy lekerül róla terhelés majd valamikor megáll? Majd ahogy kapja a terhelést úgy ismét egyre jobban pörgeti őket.
Tehát gyorsan 1-2mp alatt lelasítja őket majd megállítja kissé később vagy "lssú" folyamatosan apránként?[ Szerkesztve ]
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
dik
őstag
válasz bobalazs #48092 üzenetére
Nekem nincs csendesebb történet most mint írtam. Csak 1411/2000 mindkét állásban. Állítólag meg csak az egyiket lehet frissíteni? Olvastam ilyet. De akkor melyiket? Hol kell legyen a pöcök?
Meg tán meg kell lesni milyen fajta memória van rajta. samsung,hynix,stb. de ezt honnan látom? Vagy ez marhaság mert a biosban van auto detect? Így nem kell tudni ilyet?
Arra gondoltam SE bios kellene rá de azt erre rá lehet tenni? Bár igaz nem másztam bele az időzítések, egyebek témába egyformák-e...Ja és legyen már valaki akinek a kisujjában van... Hol találok ilyet? Millió kérdésem lenne még...
[ Szerkesztve ]
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
DravenMoral
senior tag
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #48073 üzenetére
Ugyan az az architektúra, de a generáció váltással optimalizáltak a chip design-on, hogy az RX500-on magasabb órajeleket tudjanak elérni.
ui.: az más kérdés, hogy a fogyasztás 1300MHz-1350Mhz felett kezd elszállni nagyon durván, azt a tartományt pedig az RX400 is bírja.
#48076 TIT: A Javítás az pontatlan. Inkább a magasabb fogyasztás miatt muszáj volt erősíteni a VRM-en.
#48071 Arm_64 All-in-all, aki most vesz használt piacról, annak mindegy, hogy RX470/RX570 vagy RX480/580. Ugyan azt fogja vele elérni, mert OC-zni nem érdemes, optimalizálással (UV+clock tuning) meg ugyan azt fogják produkálni. Úgyhogy hagyjad a BIOS modot. Undervolttal optimalizáld a kártyát.
Jevons paradox
-
félisten
válasz bobalazs #47862 üzenetére
Bocs a necrobump miatt, de olvasgattam a fórumot, és most találtam ezekre a hsz-ekre.
Az én tapasztalatom eltér ettől, egy Sapphire RX570-em van, ITX, 1 ventis, kicsi és cuki, újonnan vettem 4 éve, nem egész 2 év után kerregős lett a venti rajta.
Totál custom profillal, amiben sosem hagytam megállni, de agyonpörgetni magát sem.
Szerintem annyi a titok, hogy ezek gyenge minőségű ventik, és már a gyárban sem tesznek a csapágyra megfelelő mennyiségű kenőanyagot.Ráadásul a dobd el-kultúra nevében még csak hozzá sem lehet férni a csapágyhoz, hogy utólag javíthasson rajta az ember.
Nos én felbosszantottam magam ezen a gagyiságon, és fúrtam rá egy lyukat, amin injekciós tűvel és fecskendővel kapott egy kis váltóolajat, majd leragasztottam a lyukat.
Több mint 2 évet ment így egy hang nélkül (és nálam a gép elég ritkán van kikapcsolva), csak pár hónapja kapott egy gyári új ventit, mert megláttam hogy elég olcsón kapni hozzá hardveraprón.
Mivel a kártya még simán kiszolgálja az igényeim, a következő 1-2 évben kiderül, egy mostani új ventivel mennyit bír majd.Milyen jó is volt huszonéve, egyszerűen lecsavaroztuk a gpu fant, leszedtük a csapágyat fedő matricát, kis olaj bele, matrica vissza vagy szigszalag rá ha nem tapadt vissza, és soha többé nem volt vele gond.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz bobalazs #47936 üzenetére
Fogalmam nincs ,csak azt nem értem hogyan lehet egy ilyen alulméretezett kártyára 3 év garanciát adni.
Esetleg ha elolvad a kártya vagy bármi történik vele a melegtől akkor is nyilván él a garancia ,viszont ha újrapasztázom és 70 fok fölé nem megy már garancia nincs és attól még lehet bármi más baja is.Melyik a jobb választás ,sz@rjam telibe úgy is van rá garancia?
Am még arra gondoltam ,hogy leszedem a ventiket meg a körülötte lévő műanyag burkolatot és csak a borda maradna rajta bontatlanul amire meg rá raknék 2db Noctua ventit - viszont ez sem lehetséges mert hogy a külső műanyag burkolatot leszedjem szintén szét kell szedni a kártyát mert belül/alulról van felfogatva.
-
SQX_Barto
addikt
válasz bobalazs #47916 üzenetére
Egy full teli szin kepernyo. Pl utoljara vilagoskek volt. Mintha egy egyszinu hatteret allitanek be. Es mindig arra a szinre allit be, ami utoljara a kepernyon volt.
Es se reset se power gomb nem mukodik, se semmi mas.[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #47862 üzenetére
Nem is emlékszem, hogy említetted-e korábban, de jó ez a megerősítés. (Amúgy még gyanakodhatnák gyors kopás miatt arra is, hogy pl. ferde pozícióban pörög a venti (mert pl. lóg a VGA).
Ha a tengely nem függőleges és vág egybe a gravitáció vonalával, akkor "imbolyog" a tengely a perselyben. Az is koptathat gyorsabban.
De a fan-stop... Egyik kártyámnál már vészesen kóros volt a gyári hűtés fan-stopja. Folyamatosan bepörgette a ventiket, majd azonnal leállította és ezt a ciklust ismételgette hosszú percekig. Nem értettem, hogy mi ez a morgó hang.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #47858 üzenetére
Ui.: Amúgy teljesen abszurd a robbanómotoros hasonlata.
De a főbb komponensek (GPU, VRAM, MOSFET, kondik) élettartama szempontjából pedig hasznos min. fordulaton futtatni a ventit folyamatosan.
Egyébként a Be Quiet! márka pont ugyan ezen műszaki szempontok szerint nem tervez passzív tápegységet.
De hogy neki "tetszik a feature" az az ő gondja... A többség viszont biztos nem gondol a műszaki paraméterekre. Igazából én sem, amíg nem szembesültem a 4 éves kártyák kopott ventijeivel.... Régen nem volt ilyen.
Egyeseknek meg az is tetszik, hogy egy plexi dobozba felteszik a gépet az asztalra, hogy csodálják az RGB fényeket. Az se műszaki szempont...
Ha elmondod esetleg másnak, máshol ezt a szempontot, az szerintem nem erőltetés, hanem tájékoztatás. A többség valószínűleg nem gondol rá. Ha megosztják a tapasztalatot, onnantól többen fognak vele kalkulálni és eldönthetik, hogy mit választanak.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #47858 üzenetére
Úgy ahogy mondja az nem korrekt, de lehet nekem is revideálnom kellene a korábbi állításom, mert az sem mindegy, hogy golyós vagy csúszócsapágyazás. De kár túlbonyolítani szerintem, illetve igazából labor adatok kellenének. Én alapvető műszaki elvek szerint és tapasztalatok alapján tettem korábban kijelentést.
Mivel folyamatos futásnál a tipikus élettartamuk leggagyibbaknak is emlékeim szerint min. 30k óra, egy jobb ventinek pedig 80-100k óra körüli vagy feletti, ezért én inkább egy alacsony fordulaton futtatom a tucatnyi ki-bekapcsolás helyett.
Ha csak 30k órával számolok, az napi 8 órával is ~10 év, úgyhogy én inkább kerülöm a napi több tucatnyi ki-bekapcsolást. Legalább legyen kihasználva a venti élettartama és tegye a dolgát: tartsa hűvösen a melegedő komponenseket.És hogy miért kerülöm a napi több tucat ki-bekapcsolgatást?
VGA-ból csak használtat szoktam venni, úgyhogy megfordult nálam már pár 3-4 éves VGA, még akár 5-6 éves is.
Amelyiknek már hallani a kopás hangját az biztos nem az üzemóra miatt lett olyan. Én a sűrű fan-stopra szavazok. 1-1 kártya a gyári értékekkel még desktopon is sűrűn kapcsol fel-le. Na azoknál már a VGA-knál, már 4 évesen is lehet hallani, hogy már megkopott a venti.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #47842 üzenetére
A szóbeli megállapodás is elismeri szerződésként a jog. A papír, az adás-vételi és annak a tartalma az eljárást könnyíti meg. De segíthet e-mail és üzenetváltás is.
Sose kár egy kis OFF-ért, mert sokan nem olvasnak sose jogszabályokat, pedig ingyen elérhető. Egy pár soros szóváltás pedig legalább a gondolatot elültetheti az olvasóban, hogy kicsit jobban tájékozódjon.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #47824 üzenetére
Balazs, nézd meg a video-t, amit a hsz. végén linkelt (#47822 Atke).
A CPU nem terhelődik Superposition alatt, a GPU hőfok pedig teljesen OK, max ~71 fok. De az első képén az első hsz.-ében sem volt magasab 68 foknál 100% GPU mellett.Én ezért tippelek VRM problémára: túlmelegszik vagy hibás (szivárog az áram vagy mifene, bár ennek nem tudom mennyi esélye van, de hát a mosfet is félvezető, úgyhogy elméletben van rá esély), ezért erős throttling alakul ki.
Persze ez feltételezés, már csak utána kell járni egy lightosabb 3D teszttel, ahol max órajelen is alacsony a kártya elektromos teljesítményigénye, így elliminálható a VRM bottleneck és igazolható/cáfolható a sejtés.Talán a GPU-Z PCIe render test-tel kellene próbálkoznia, mert ilyenkor maxra boostol a kártya, viszont a max TDP csak töredékét fogja felszippantani, a lightos terhelés miatt:
Nálam a 120W TDP kártya kb. a felét veszi fel, miközben max órajelekre boostol.Jevons paradox
-
Apucy01
őstag
válasz bobalazs #47698 üzenetére
Igy akartam először tesztelni kiváncsi voltam rá...
őszintén kérdezem tőled ezek a hibák mit számítonak?
futtatam ma a fortnite - ot wv ban volt hiba a játékban semmi
Sniper elite 4 kimaxolva 2560x1080 hv ban hiba játékban semmit nem vettem észre...akkor most hibás vagy sem? szerinted? vagy csak a bios nem rá való....
[ Szerkesztve ]
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Apucy01
őstag
válasz bobalazs #47626 üzenetére
Erre én is gondoltam, az eladó szerint sosem volt rajta bios mod.... és ő sosem bányászott vele.. Ami furcsa hogy úgy néz ki mintha most jött volna a gyárból (és ez nem tulzás sehol egy karc egy porszem az összes matrica hófehér semmi sárgulás ilyesmi sehol.
Viszont ha módosították a biost akkor nem értem miért az oc helyére tették a "csendes biost"
Lehet hogy a "csendes bis helyén semmi nincs vagy egy bányász bios lehet ott?
De ha igy van valamelyik a kettő közül attól még helyre lehet álítani valahogy az eredeti állapotot?Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #47601 üzenetére
Nem lehet, hogy ez azért van, mert AMD nem mindig hitelesíti WHQL-ra a drivert, és ha ilyet teszünk fel, vagy az AMD software-ben bekapcsolva hagyjuk a frissítést és aztán feltesz egy nem WHQL példányt, azt majd a windows update le akarja majd cserélni?
Én emlékeim szerint mindig WHQL driverekt tettem fel, és az ADD software-ben mindig letiltottam a driver automata updatet.
Lehet ezért nem találkoztam volna sose ezzel a "bug-"gal?Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #47519 üzenetére
Na neee.... Valamilyen komoly CAD vagy valamilyen közösségi cloud computing alkalmazásra asszociáltam, hogy 9,2GB RAM-t foglal...
Microsoft Edge: 5,1GB
Most direkt végigkattintottam az összes ablakot, hogy egyik se legyen passzívan a háttérben, hanem töltődjön be a RAM-ba.
15 böngésző fül. 4 olvasós blog/hír portál, 2 webshop, 4 arukereso, 4 youtube amiből 1 megy a háttérben, 1 PH fórum.
Deafult Win 10 x64 Home -skype, -onedrive, +Afterburner. Teljesen érthetetlen számomra a 9,2GB RAM foglalás.
Mondjuk a Firefoxnak ha jól tudom saját motorja van szinte együlállóan? Fent van, de nem használom, mert végre az Edge böngészővel törődik a picipuha. Operát szerettem, de mióta felvásárolta mit tudom én kicsoda, azt javasolták, hogy a Vivaldit használjam, állítólag oda ment át jó pár Opera fejlesztő. De az is hasonlóan jól működik, kevés RAM-mal is elvan, nem szemeteli be a rendszer memóriát.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #47422 üzenetére
Akkor neked nincs szükséged rá. Panel függő, de feltételezem vezérlő elektronikától is függ.
Nekünk is csak azért kicsit gáz, mert nem minden esetben ideális. Bár én gyanakszom a g-sync kompatibilis módra is. Lehet emiatt a monitor nem tudja tökéletetesre állítania magát.
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #47416 üzenetére
Az a képernyő képpontjainak a túlvezérlése. Az LCD elég lassú technológia, úgyhogy különböző mértékben minden egyes su-pixel feszültségét alá vagy túllövik, valami ilyesmi, hogy gyorsabb pixel válaszidőt érjenek el. Ha nem tennék akkor a tehetetlenség miatt nagyon lassú lenne a pixel válaszidő és gyors mozgások iszonyat homályosak lennének.
Egy példa: Acer Nitro RG241Y Pbiipx Review - RTINGS.com
A "Response Time @ Max Refresh Rate " szekcióban, meg lehet nézni a 3 féle overdrivehoz tartozó táblázatot. Ott látszódik, hogy normál módban gyorsabb a kijelző a kikapcsolt overdrivehoz kéepst, viszont cserébe lesz egy kis overshoot hiba: vagyis inverse ghosting. Ami fehéres szellemképet produkál tud produkálni kontrasztos mozgóképnél.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #47368 üzenetére
De elég lenne. Sőt, igazából akár a még kisebb 60/75/85Hz is megszokható asztali alkalmazásokhoz. Nem ragaszkodok én minden körülmények között a vajsima megjelenítéshez, pláne, hogy tudom, kvázi felesleges erőforrás-pazarlás.
Mikor lelkes vagyok, akkor asztalra állítok 120Hz-et, játékot indítás előtt 240Hz-t, mikor befejeztem állítok 120hz-et, netezek, aztán megint visszaállítom 240Hz-re és játszok, és így megy tovább.... Csak ez a procedúra rohadtúl unalmas és van mikor lusta vagyok hozzá vagy szimplán megfeledkezem róla.
Várj... ezt nem másik topikba akartuk írni? Nem itt tárgyaltuk a kijelző képfrissítést.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
volgabi
csendes tag
-
-
bepken
veterán
válasz bobalazs #47309 üzenetére
hirtelen megörültem, hogy memória órajel fixről beszéltek, aztán rájöttem, hogy más.... (nem az amúgy....elfogadtam már amúgy, hogy ilyen...)
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
-
-
-
-
-
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #47125 üzenetére
De ott gondolom kapott a ventillátorból levegőt az a kemény 3db BGA VRAM modul. Azt úgy tervezik. Itt viszont semmi légáramot nem kap a kialakítás miatt.
De ahogy mondod, szerintem is használható csökkentett feszültséggel és csökkentett órajellel biztonsággal.
VRAM fogyasztásán is sokat lehet csökkenteni, az eleve nem túl nagy kb. 2-4W/VRAM modul értékekhez képest.Érdekességnek egy másik szitu. Az említett MSI RX 470 kártyám. Gyárilag minden memória gap pados, kivéve egyetlen egyet a GPU alatt. Viszont a bordázat és a ventik kialakítása miatt, levegőt nem kap. Egyedül legfeljebb a szabad légáramlás hűti, mégis bírja.
(Mondjuk nem elhanyagolható infó, hogy ez Samsung modul, ami egyébként a gyári specifikációkat jóval túl tudja teljesíteni. A gyári 1650MHz meg sem kottyan neki.)[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #47070 üzenetére
Szerintem semmi olyan nincs a windows 7 használat kiröhögésében, ami túllépne a morálisan kifogásolható kereteken. Én pedig kifejezetten érzékeny vagyok arra, ha valakit jogtalanul bántanak meg. Viszont legyünk már reálisak, amellett, hogy moralizálunk. Nem az édesanyját nevették ki. Egy nyomi digitális adathalmazról van szó, ami személytelen, érzelemmentes. A probléma ott kezdődik, ha valaki érzelmeket társít egy operációs rendszerhez. Ne fordítsuk már fejjel lefelé a világot akkor se, ha ez ma egyre divatosabb.
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #47044 üzenetére
A coil whine az nem mélyebb tónusú nyöszörgő hang. Bár fogalmam nincs milyen a hörcsögök hangja.
Mélyebb hangmagasságban nyöszörgő hangot inkább a ventillátorokból szoktam hallani.#47043 5150: Könnyen ki tudod deríteni, hogy melyik, ha az AMD softwareből manuálisan állítgatod a ventillátor fordulatszámát és figyelsz a változásra. Ha mégis coil whine és nem venti, akkor legfeljebb tömíteni tudod a tekercset, hogy megszűnjön a cicergős hang. Erre lehet találni DIY videókat a youtube-on. Bár más kérdés, hogy megéri-e "hákolni". Én nem csináltam még ilyet.
Ha mégis venti, akkor pedig ügyes manuális venti szebályozással ki lehet kerülni azokat a fordulatszám tartományokat, ahol nyiszog a venti.Jevons paradox
-
5150
aktív tag
válasz bobalazs #47042 üzenetére
Köszönöm. Kérdeznék még, de valami mást, ha nem gond.
Terhelés alatt valami fura, mélyebb tónusú "nyöszörgő" hangot ad ki a kártya (valami tekercs lehet ) Hangosabb, mint a ventik (vagy bármi) Olyasmi hang mint amikor a törpehörcsögök dugnak."Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"
-
5150
aktív tag
válasz bobalazs #47040 üzenetére
De hogyhogy 2 van? Illetve az egyik miért sokkal sokkal magasabb? Bocs, nem értek hozzá csak első gondolatom az volt, hogy hátha mitt'omén félrecsúszott, vagy egyenesen hiányzik az egyik thermal pad, vagy ilyesmi. Használtan vettem, de nem szedtem szét, mert a tulaja mondta, hogy most pasztázta újra. Mondom hátha elmozdult valami.
"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"
-
Papaj x
senior tag
válasz bobalazs #47036 üzenetére
Hála istennek egy régebbi verzióval sikerült megoldani..
Csinálhattam én bármit, 3.04 nem kérdezett semmit, nem írt semmi hibát, s végre megy a kari, már csak a ventit kell átírják (terhelés után 15-20 percig is maxon pörög a venti még akkor is, ha már 28 fokos..).. Anno ez volt az alap baj is, de gyári kapott biosával nem volt driverezhető, most már legalább megy, s csak ezzel kell valamit kezdeni..[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Asszociációs játék. :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest